Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Семит роден в Палестина.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Георги_Победоносец

:)

Който посети Кападокия и по специално Гьореме ще се запознае подробно с историята на обикновен касапин  превърнат в светия.

Гибън пише за него " той успял да направи  и без това неприятната професия отвратителна." 

http://club50plus.bg/categories/style-horizons/articles/bitkata-na-sveti-georgi-produlzhava

Всъщност, Едуард Гибън тотално бърка образа на Свети Георги с Георги от Кападокия, търговец на свинско, който се издигнал до поста архиепископ на Александрия през 356-361 г.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 267k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

преди 20 часа, haidukpikaso написа:

Кръстовище в Чикаго ще носи името на Алеко Константинов

e06260be43dff83d1c77deab7c9eec4f.jpg

Кръстовище в Чикаго ще носи името на великия Алеко Константинов, съобщи Би Ай Ти.

Този месец се навършват 120 години от смъртта на българския писател и общественик, автор на пътеписа "До Чикаго и назад".

В американския мегаполис по този повод се организират няколко културни събития и тържества. Тържествената церемония по именуването ще се състои утре пред входа на първия български център в Чикаго. Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев покани всички, които имат възможност, да присъстват на събитието.

А на 13-ти май от два следобед в библиотеката на Чикагския университет ще се проведе възпоменателно тържество. На него ще бъдат представени живота и делото на Алеко Константинов, както и 30-минутен документален филм за Щастливеца.

offnews.bg

Ей ся ще си счупят езиците американците.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

и направо да го е яд човек като знае какви фантазьори сте иначе. 

Щом казваш :)

сега да разберем що се яде агнешко на Гергьовден значи

:min01:

преди 13 минути, valkiria1 написа:

Твоите "знания" от гугъл ще ги пробутваш на друг. Мислех ,че поне тук няма да се навреш ,защото би трябвало да проявиш естествен срам ,че се ръсиш като мерудия из теми от които нищо не разбираш.

Писах ,че легендата за "светията" Георги почва от Кападокия и в църквите на Гьореме  може да се проследи детайлно за създаването на този мит. Там дори  служителите не намират за срамно да си признаят ,че това е мит и личността на този светец е компилация от образа на няколко мъже

той поне си е направил труда да даде линк,да четеме!ти би ли сложила линк за твоите твърдения!

преди 5 часа, valkiria1 написа:

бил линчуван от римските снабдители на легиона заради разваленото месо ,което им пробутвал. Който посети Кападокия и по специално Гьореме ще се запознае подробно с историята на обикновен касапин  превърнат в светия.

благодаря,че 2-3 пъти го написа специално за мене,но аз пак имам трудност,не мога да осмисля!сигурно си го прочела в талмудата и те е срам да сложиш линк!

преди 16 минути, valkiria1 написа:

правилно. Светията е семит от Палестина.

Арабите са почитали много скотовъдците,все пак това е било основен поминък по онова време , изключая времето ,когато обрязани палестински  "християни"  са  убивали змейове.:lol6:

я пак че не разбрах - яли сте змейове ли

:lol6:

аз са чудя де са тез змейове то сте ги изяли значи

Валкирските извори явно са силно заразени и никой не ще да пие от тях.  :)

Aaa... Глен, кога тръгваш за Кападокия викаш?

преди 2 часа, valkiria1 написа:

По стара българска традиция сте възприели православните си празници и светии  от чуждите християнски  такива и направо да го е яд човек като знае какви фантазьори сте иначе. 

Не знам дали си наясно, каква пародия е това ти изказване, в стил - "присмял се хърбел, на щърбел"? Вярно е, че повечето ни светии са от други народи, все пак християнството ни е наложено, дори насилствено, но такива са били времената. Все пак си имаме и свои. Жалко, че не сме могли да съхраним старата си религия, която не е била и толкова далече от основите на християнството, особено ученията на Новият завет. Но поне не сме се вкопчили в религията като последно убежище за неудачника и като оправдание за расизъм, фанатизъм и безпочвен национализъм.

Пропусна "ционизъм"...  :)

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Семит роден в Палестина.

преди 4 часа, valkiria1 написа:

Там дори  служителите не намират за срамно да си признаят ,че това е мит и личността на този светец е компилация от образа на няколко мъже

Последно семит ли е или не?И кои са другите мъже?:D

Писах ,че легендата за "светията" Георги почва от Кападокия и в църквите на Гьореме  може да се проследи детайлно за създаването на този мит

преди 6 часа, miro20 написа:

http://club50plus.bg/categories/style-horizons/articles/bitkata-na-sveti-georgi-produlzhava

Всъщност, Едуард Гибън тотално бърка образа на Свети Георги с Георги от Кападокия, търговец на свинско, който се издигнал до поста архиепископ на Александрия през 356-361 г.

преди 1 час, язе написа:

Валкирските извори явно са силно заразени и никой не ще да пие от тях.  :)

Aaa... Глен, кога тръгваш за Кападокия викаш?

неистова омраза към Господа на Славата,на когото ужким се кланя я кара да мрази и всичко свързано с Него,България-също!!в момента може да сме пропаднали,но все пак сме дали писменост и култура на над 200 милиона славяни,писменост,която е създадена за Богослужение!

след 2 дни е Свети равноапостолни Кирил и Методий!ще се убедиш какви историй ще сътвори за това велико дело!

Всъщност е време да се замислим...  кое е по важно ? "мита", лъжата за мита  ? или това което обединява хората ?

Опровергавайки даден мит, за който не сме сигурни дали е мит, ти правиш конфронтация, и то доста агресивна, че  и се увличаш от това.

Не че не ми е позната тази агресия , но от теб не го очаквах. Уж начетена, философски настроена дама.. пък то .. на нивото на ....

Виж колко хора обединява дадена тема. В колко различни християнски държави .

Всички хора намират доброто , дори в курбана - "жертвата' на заколено агне или яре, дори в синонима, или по точно алегорията в "убития змей"  .

Какъв бе смисъла да осереш  това празнуване ?

пп

В други религии обединяващото е омразата към "неверниците".

Аз не смятам това за "добро"

Така че..... знаеш си

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Аз мислех, че всички сме македонци, а то май ще се окаже, че всички сме семити...ейй, пуст живот, не можеш да му хванеш началото и края :D

преди 10 минути, valkiria1 написа:

Ей така ви обичам всичките християнчета под строй и в една песен да я пеете всеки път.

Остава да се запитате кой се страхува от противник , който е пълен невежа  и е лесно да бъде манипулиран.??:emoji_smiley-14:

Кои манипулации обичаш повече .. които водят до по добър морал и човечност, или тези които манипулират вярата с подобни митове  с цел физическо унищожение и вяра в 40 девици дето ги чакат "горе" след унищожаване на "неверници" ?

А ?

Кой за теб е "противник" ?

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Следващия" светия" нарочен за душевните ви оргазми  е свети Димитър. Като дойде неговото време ще разберете ,че се гордеете със светията нарочен да е убил с копието си цар Калоян.

Ей така ви обичам всичките християнчета под строй и в една песен да я пеете всеки път.

Остава да се запитате кой се страхува от противник , който е пълен невежа  и е лесно да бъде манипулиран.??:emoji_smiley-14:

Аха, византийските сплетни. Все още не мога да разбера какъв точно ти е проблемът и с какво сме заслужили да сме ти противници (явно за целият, български народ говориш?). Но общо взето византийците, както и съвременните им идеологически наследници - гърците, са се изявявали точно като теб. Търсене на божествени и духовни оправдания за подли дела. И Княз Крум е нарочен за убит от ангел небесен, който лично слязал за да опази, богопомазаното, византийско население. Моделът - Бог-Цар-Господар, властва в почти цялото средновековие, но византийците са били достатъчно суетни да претендират, че техният Цар и Господар, са по-царе и по-господари от останалите. Както и да обясняват неудачите на враговете им, с лична, божия намеса, в тяхна полза, но когато ядат бой, си мълчат като бит таковата (каквито наклонности са били популярни в тяхната империя). Така, че хайде няма нужда да ни просветляваш. Най тачените, български празници, са тези, които идват още от езичеството. Прикачен им е по някой светия, само за да са в тон с християнството и последното да е по приемано от народът. Практика, която се оказва успешна и се прилага от християните и спрямо други народи, след това.

Редактирано от RagnerBG (преглед на промените)

преди 18 минути, valkiria1 написа:

Следващия" светия" нарочен за душевните ви оргазми  е свети Димитър.

колко грозно и злобно говориш само пфууу

:tease2:

не бе злоба не бе чудо твойто

преди 20 минути, valkiria1 написа:

кой се страхува от противник , който е пълен невежа

казано е-

Книга премъдрост на Иисуса, син Сирахов Глава 8.

5. Не се шегувай с невежа, за да се не изложат на безчестие твоите прадеди.

като ни мразиш българите поне не ни плюй бе

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

като ни мразиш българите поне не ни плюй бе

Може би не мрази, просто високомерие.

Гледам не ми е отговорила  на въпроса за морала и човечността... и кое е по важно за общувването на хората

преди 11 минути, haidukpikaso написа:

колко грозно и злобно говориш само пфууу

не бе злоба не бе чудо твойто

Какво да направи, като просто такъв е душевния оргазъм на расиста - прей сметка за какво става дума, предвид, че има и не- еврейско потекло .....

преди 5 минути, miro20 написа:

Може би не мрази, просто високомерие.

Гледам не ми е отговорила  на въпроса за морала и човечността... и кое е по важно за общувването на хората

тя на никого не отговаря, не само на тебе, говори си сама

още чакаме линковете й....

преди 4 минути, sound написа:

Какво да направи, като просто такъв е душевния оргазъм на расиста - прей сметка за какво става дума, предвид, че има и не- еврейско потекло .....

добре бе що не си отвори тема Аз съм горд че съм евреин и там да си пише ами сере тука темата за България а

долу ръцете от България чу ли

преди 4 минути, sound написа:

прей сметка за какво става дума, предвид, че има и не- еврейско потекло .....

Както знаеш, избягвам личностните квалификации, по ме интересува общото мнение и принципи.

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

още чакаме линковете й....

Ще се радвам и на обикновен отговор за морала в религията  и т.н. което акцентирах ..  :)

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Стига да ми представиш цитат от Библията за светиите

не ти искам шекелите,пази си ги,да има какво да броиш когато не можеш да преброиш ония 3 дни!аз може да не отида в кападокия но имам по Свято място и от Ерусалим-Рилския манастир!

ОТ МАРКА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

глава 5

27. като чу за Иисуса, приближи се изотзад между народа, и се допря до дрехата Му;
28. защото думаше си: ако се допра само до дрехите Му, ще оздравея.
29. И тозчас пресекна в нея кръвотечението, и тя усети в тялото си, че е изцерена от болестта.

ето ти въпрос за домашно,какво е дрехите,полите на Христос???

това е отговора на въпросати,ако не ти е ясно питай,няма нищо лошо човек да не знае!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.