Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ето защо съм горд, че съм БЪЛГАРИН! Ние, Българите - произход, религия, знания, теории, доказателства

Featured Replies

На думи мога да ти се закълна, че ще дойда.

На практика даже и много от вас - кръчмарските патриоти ще се присъедините към бежанците в западна Европа.

За това ти казвам, че патриот на думи е по-добре да си трае.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 267k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Кефи ме, като хората "се гордеят" с неща, които нито зависят от тях, нито са тяхно постижение, като например рожденното им място. Гордей се не къде си се родил, а какво си постигнал, за да направиш св

• Никога не съм бил горд,че съм част от от един изключително коплексиран народ.Никой не е способен да ти го нач**а така,както българин може!

• Браво на "родолюбците" Нале първо трябва да се гордееш с происхода си, а чак тогава да се прайш на разбирач - анализатор.  Некой хора никуга нема да могът да разберът други хора когато са радват на

Публикувани изображения

преди 11 минути, zemonti написа:

На думи мога да ти се закълна, че ще дойда.

На практика даже и много от вас - кръчмарските патриоти ще се присъедините към бежанците в западна Европа.

За това ти казвам, че патриот на думи е по-добре да си трае.

На думи....   "За това ти казвам, че патриот на думи е по-добре да си трае."
Та трай си.
Бил съм в Англия и съм се върнал..патриоте
Практика и теория.....

преди 1 час, zemonti написа:

Аха. Ти от патриотизъм си се върнал. :emoji_natur-13:

Аре чао.

До нови срещи помиар-родоотстъпнник :whist:

Именно защото е най-древен, българският народ е кротък, благ, всепрощаващ, милостив.
И не обвинявайте българския народ за неща, които никога не е вършил - карма имал, богомилите бил гонил. Българите са единственият народ, който не е гонил, не е преследвал, не е завоювал, на клади не е горил никого! Много сме изтърпели, но отмъстителни и злонамерени никога не сме били. И всеки един политик, който отказва да се съобрази с това, отива на бунището на народната ни памет.

Върхушката на държавата България обаче винаги са били небългари - царе, свещеници и др. са изпълнявали чужди поръчки, като:
- са избивали болярските и знатните ни фамилии,
- като са горели духовните ни хора и
- са прогонвали децата ни да се скитат по чужди земи!

Царете може и да се водят български, но действията им са антибългарски в повечето случаи!
Днешната ни история също изобилства с такива случаи на управленска антибългарщина.
Царете ни са обучавани навън, поставяни отвън - досущ като днешните ни управници.

-

преди 7 часа, Вacко написа:

До нови срещи помиар-родоотстъпнник :whist:

Всъщност не е толкова обидно, колкото забавно, когато един провалил се емигрант нарича мен "родоотстъпник". Сякаш ако те бяха уредили на сладка работа и те беше харесала някоя дългокрака индийка нямаше да останеш в Англия. Сега щеше да се броиш за хъш.

И пак не разбрахме какъв ти е проблема с пОмаците и пУмиарите. Бъркаш ги с пумия? Или помак те е бил в казармата?

на 30.03.2017 г. в 2:13, zemonti написа:

Икономически емигрант

Всъщност към днешно време икономическите емигранти не са преобладаващи - във все повече случаи причините за емиграцията не са от икономическо естество. 

преди 14 часа, zemonti написа:

Всъщност не е толкова обидно, колкото забавно, когато един провалил се емигрант нарича мен "родоотстъпник". Сякаш ако те бяха уредили на сладка работа и те беше харесала някоя дългокрака индийка мняаше да останеш в Англия. Сега щеше да се броиш за хъш.

И пак не разбрахме какъв ти е проблема с пОмаците и пУмиарите. Бъркаш ги с пумия? Или помак те е бил в казармата?

Попитах помак ли си?
Помия е думата.

Цитат

когато един провалил се емигрант нарича мен "родоотстъпник".

Драги аз бях поканен да работя там

Цитат

Или помак те е бил в казармата?

Нямахме такъв за съжаление,,,,

преди 10 часа, Вacко написа:

Попитах помак ли си?
Помия е думата.

Въпреки, че българският език е драстично еволюирал последните поколения, трябва да ти се извиня и да се поправя, че помия е правилното, а пумия е грешно.

преди 10 часа, Вacко написа:

Нямахме такъв за съжаление,,,,

Да те попитам за трети път - какъв ти е проблема с помаците?

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

на 3/31/2017 в 13:30, zemonti написа:

Да те попитам за трети път - какъв ти е проблема с помаците?

Да ти отговоря за 3-ти и последен такъв-нямам проблеми,просто те попитах ти такъв ли си.

преди 15 часа, Вacко написа:

Да ти отговоря за 3-ти и последен такъв-нямам проблеми,просто те попитах ти такъв ли си.

Ок. В същият дух да те попитам - Ти малоумен ли си?

Не, че имам нещо против малоумниците. И аз като теб "просто питам".

Гордост за БЪЛГАРИЯ ! Снимка на нощна София смая света и National Geographic

655-402-noshtna-sofiia.jpg

Красива нощна София, паднала в прегръдките на гъста, цветна мъгла – този кадър попадна на 8-мо място в топ 20 на National Geographic („Нешънъл Джиографик“) с най-добрите снимки, направени от читатели. Сред тях има снимки от Виетнам, Норвегия, Китай, Франция и др. Авторът на кадъра от нощна София е Иван Димитров от Елин Пелин, той е уловил момента от Копитото на Витоша.

National Geographic има отдел на име Your Shot, където всеки може да се регистрира и да публикува снимки в профила си, както прави и Иван. 20-тина дни след като качил въпросната снимка, започнал да получава поздрави от непознати хора. В последния ден от старата 2015 г. снимката била избрана в конкурса Daily Dozen, заедно с още 11 снимки. Кадърът на София взел най-много гласове на потребителите.
„Зарадвах се много, за първи път нещо различно от „фейсбук лайкове“, спомня си Иван.

След 10 месеца снимката е избрана за Photo of the day („Снимка на деня“) в главната страница на сайта на National Geographic.

„Когато видях това, направо бях като шляпнат с мокър парцал… ей така от нищото. Погледнах в страницата им във „Фейсбук“ и там вече снимката ми беше събрала над 35 хил. харесвания“, разказва фотографът.

Последната изненада за Иван идва в началото на декември, когато непознат човек го поздравил и му изпратил линк, от който Иван разбрал, че кадърът на нощна София е сред 20-те най-добри снимки за 2016 от всички „Снимки на деня“, публикувани в сайта на National Geographic.

vesti.bg

Древните българи

Бикът или по-скоро нареченият Тор - вид бик разпространен в най-дълбоката древност на България, се среща като череп в Регионалния исторически музей на Враца. (снимка 1)
Запазените горни части от черепа заедно с рогата ясно показват, че те са служили именно за носене върху главата на жреца на Богинята майка и са имали свещено значение за Древните българи на Северозапада Балите - хората на Бал / Бъл Древнобългарската Богиня на Светлината и кръстница на Българския народ.
Торът е бил обожествявано животно още в най-дълбока древност от Балите / Мизите обитателите на Северозападна България в най-ранната човешка история. Не случайно и до днес Кукерите, запазеният днешен образ на Древнобългарските жреци на Богинята майка на народа ни, са надявали на главите си черепи на Тор / Бик. Ето защо и бичата глава се е превърнала в символ на власт и могъщество в последващи български и не само български гербове, храмове и др.
Самата дума Тор е свързана с едно от наименованията на Древнобългарската Богиня Създателка на Земята и живота на земята - ТаРа. Това име Дедите ни са разнесли по света, като то се среща в езиците, възникнали въз основа на Древнобългарския първи човешки език: Латинския, Френския, Английския, Испанския, Италианския, Гръцкия и др.
При разселението си около земята и заселването на цялото земно кълбо, Древните българи, родоначалници и на траките, и на етруските и др., са разпространили със себе си и своята Древнобългарска първа човешка духовност. Това е духовността на Богинята майка, нейния син Бог СебАзи, Бог на Човешката душа и техните жреци, самите те хора с магична мощ и древни знания, за което свидетелстват останките на създадената от тях каменна цивилизация по цялата земя. Всичко обаче е тръгнало от Северозападния Балкан, за което свидетелстват и най-старите исторически находки по тези земи.
В Древен Египет с името ХаТОР се наименува Богинята Майка, изобразявана като Свещена Крава.
В Шумерската и Вавилонакста цивилизации се почита Бога Слънце като Бог Енки / Денки, надянал на главата си Бичи рога. Енки е наричан още Бог Денки и е Богът на Слънцето, Този, който докарва Деня. В Индуизма, също възникнал от Древнобългарската духовност така, както и Шумерската и вавилонската цивилизации, Бог Енки / Денки е наречен Денкара. Дедите ни Древните българи, първите човеци на земята са наричали Бог Слънце Каракольо / КараколАз, този който кара Колата на Светлината през небесния небосвод. Гърците, откраднали нашата Древнобългарска митология, са обеззвучили Караколаз на Херкулес.

-

Алия, това е само една от хилядите версии, макар и най правдоподобната. Иначе бог, защо ще ни е сътворил българи. 

Но и щипка правилен възглед, за вкус, не е излишен.

Аз пак искам да питам @Aliya - Мохенджо Даро, Харапа, българи?

Вижте сега, всичко е много по просто . От '94-та знам че Господ е българин.

всичко останало са  дреболии , производни на тази аксиома :)

Пардон... от '93-та

ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ !

Български студент стана Математик №1 в САЩ

home-AOme3t-aPLAf2_j.jpg

Иван Ценов от Царево е обявен за „Математик №1″ в Бостънския университет в САЩ. Титлата си той получи след усилена едногодишна работа под ръководството на своите професори в престижното учебно заведение. Младежът е възпитаник на Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас. Преди това е учил в Музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“ и в Базовото училище „Михаил Лъкатник“ в морския град. После е завършил Американския колеж в столицата. Веднага след това е приет в Бостънския университет, като е спечелил пълна стипендия. Сега му предстои да бъде във втори курс в специалността „Физика и математика“. Изследователският университет в щата Масачузетс се слави със седем нобелови лауреати, сред които Мартин Лутър Кинг и Ели Визел, 35 носители на наградата „Пулицър“, девет носители на „Оскар“, носители на наградите „Еми“ и „Тони“ сред своите преподаватели и възпитаници.
Иван Ценов е почитател на точните науки още дете. Първи клас той започва в Базовото училище в Бургас, после е прехвърлен в Математическата гимназия, а успоредно с това учи и в Музикалното училище в морския град. След като се научава да свири на пиано, става и китарист. И споделя, че и днес обича да свири винаги, когато има време и настроение за това.

Сега младият студент разказва за обучението си зад Океана с ентусиазъм и споделя, че е получил прекрасна възможност да развива потенциала си. „Всичко е направено така, че да предразполага към развитие. Материалната база е отлична. Професорите ни са невероятно отзивчиви“, коментира Иван Ценов. Но е категоричен, че в пътя пред него му предстои да положи още много усилия и ясно си дава сметка за това.
Мечтата на момчето е след като завърши, да се занимава с научно-изследователска работа. Със съжаление си дава сметка, че ще му бъде трудно да реализира плановете си, ако работи в България. Но се надява, че ще успее да организира времето си в бъдеще така, че да може да работи освен в чужбина, и по проекти, свързани в България.

bgnow.eu

преди 1 час, haidukpikaso написа:

ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ !

Български студент стана Математик №1 в САЩ

Да не стане като с прабългарския календар, дето уж бил официално признат от ЮНЕСКО!

Момчето не е "Математик №1 за САЩ", а Математик №1 в САЩ.

преди 1 час, valkiria1 написа:

Като чета българската гордост съвсем няма желание да се реализира в България. На всичкото отгоре се гордее с американския университет и американските си преподаватели.

Без да искаш уцели съспенса на цялата ситуация... Както имаше едно предаване за българин станал полицай в САЩ.

Това ние май нкога няма да го постигнем

Толкова ли не разбирате че всеки в САЩ , независмо от националноста си , е ГОРД че  работи за САЩ.

Мечтая един ден бай мангал да каже същото - че е ГОРД че работи за БЪЛГАРИЯ като милиционер  и бори престъпността.

Или етническа партия да каже - ние работим за България . Но не след  това да се крие в турското посолство и да иска охрана от НСО  .... както напави Местан например....

или като Сидерович и псевдо-патриотите да размахват чужд флаг пред бългрския.

Те такива неща.... които никога няма да ги постигнем .

Не системата.. манталитета и мисленето ни е тотално сбъркано .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 8 минути, miro20 написа:

...манталитета и мисленето ни е тотално сбъркано .

Признахте си най- накрая.  :)  Аз откога ви разправям...

преди 3 минути, язе написа:

Признахте си най- накрая. 

След около година очаквам да осмислиш и останалото от това което казах :):)

Не че съм оптимист за което де....  :)

преди 3 минути, miro20 написа:

След около година очаквам да осмислиш и останалото от това което казах :):)

Не че съм оптимист за което де....  :)

Значи да не бързам.  :)  С осмислянето де...

преди 7 часа, valkiria1 написа:

Мисля,че няма никакъв проблем Алия да се справи с това. :lol6:

Например може да ни обясни какво е Surat Hudidyah-на какъв език и какво означава?

Ами, за трети път я питам. Не отговаря.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.