Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Адогматизъм - начин за отношение към религията

Featured Replies

Съвсем се обърках.

И аз))) Не зная какво е писал Belge по-рано. Просто някои от нещата, които написа в последния си пост ми допаднаха.

ДА кармата е единственото, което надживява личността, тоест остават само породените от нея причини, самскарите.

Няма личност, която да бъде надживяна, която да се ражда и да умира. Witness от вчера е свързана причинно-следствено с Witness от днес и нищо повече. Witness е етикет. Както реката - водата, която минава пред погледа ни сега не е същата, като тази, която ще видим след момент, но имаме илюзията за нещо постоянно и трайно. Определяме го като река и го наименоваме.

• Отговори 197
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Belge все говореше за божието възмездие в една негова тема, затова и аз забих в тази посока - обикновено хората са склонни да виждат бога именно в нравственото следствие от действията.

Eми просто ползвам попския език за да ме разберат четящите.

Днес пак писах по един чат за божия съд за да ме разбере лицето с което си чатехме.

Сега тука като ( по принцип ) не се познаваме лично и мога да си позволя да напиша че няма бог.

Ама като разговарям с някой който вярва че има бог, тогава ползвам попския език за да се разберем поне отчасти.

Значи бог няма, ама възмездие си има. А сега де ???

Аз лично знам как стават едни хватки да се случват разни неща, за които 99,99% от вярващите са на мнение че стават с божия помощ. Хубаво, ставало по божията воля, ама аз решавам дали искам да станат и не се моля на никакво божество или светица предварително. И със сатани и дяволи и рогати не се разправям и пак си стават хватките. Ама после като си говориме за случилото се, си ползвам попския език и казвам че така е било писано ( демек някой отгоре така е решил). 

Например знам как може някой да се помоли на това място и да му се сбъдне желанието от молитвата, ама само за някои видове желания проработва по начина който аз го знам.

Публикувано изображение

Лицето което ще се моли трябва да вярва истински и да се моли от сърце и да направи нещо което ще му кажа на място. Молитвата му трябва да се отнася за самия него и проблемът трябва да е от определена ограничена категория. И проработва хватката като по магия. Обаче ако прочете тука че съм на мнение че няма бог, после каквото и да му разправям няма да може нищо да си измоли, щото на него му трябва да вярва че има бог, за да може да се помоли както трябва. А да се помоли както трябва означава да се остави в чужди ръце, да изпадне в такова състояние на духа при което приема доброволно някой друг да реши вместо него нещо свързано със съдбата му. 

Ако го няма там ето това камъче:

Публикувано изображение

нищо няма да стане, по технологията която аз знам.

Статуите им трябват на вярващите молещи се там, но пряко не вършат никаква работа. Ако я занесе някой на друго място някоя от статуите и се молят там, нищо няма да стане. 

Та така, бог няма ама молитви си има и тия надписи там са благодарности за изпълнени желания. И съм сигурен че е имало молитви и сбъднати желания, щото знам как може да стават и се случват, без на молещият се да му е ясно как се е уредил.

Много преди да я е имало писмеността , разни шамани са правели разни хватки които са проработвали от време на време и е било много впечатляващо. А шаманите не са знаели нищо нито за алхимиста Нютон, нито за Айнщайн нито пък че някои са щяли да си пишат библия след хиляди години. Знаели са само как се изпада в променено състояние на духа и са действали смело увреждайки си собственото им здраве, бавно но сигурно.

Ей, да внимавате, бог няма ама може да стане точно така все едно че го има и ви е наказал, щото сте били "непослушни".

Спазвайте си 10-те божи заповеди за да си ви е мирна главата, ако не можете сами да се сетите как да се пазите от нещастия.

E

Belge, защо нямаш малко повече разбиране, т.е. не ги пиши тези неща толкова директно.

Само да добавя, за да не бъда разбран погрешно - т.нар. духовен път не би следвало да има нищо общо със светския, т.е. ако някой се моли на Бога, на Буда, на Кришна или на който и да е друг, за да си купи по-голяма къща, по-нова кола, по-млада жена или за да стане известен, прочут и т.н., тогава той практикува духовен материализъм. Това е съвършено безмислено занимание.

Само да добавя, за да не бъда разбран погрешно - т.нар. духовен път не би следвало да има нищо общо със светския, т.е. ако някой се моли на Бога, на Буда, на Кришна или на който и да е друг, за да си купи по-голяма къща, по-нова кола, по-млада жена или за да стане известен, прочут и т.н., тогава той практикува духовен материализъм. Това е съвършено безмислено занимание.

Приятелю, че точно така употребяват религията почти сто процента от вярващите - молят се за материални блага, здраве, просперитет и късмет.

А понякога се молят и за точно обратното, като визират враговете си.

Спомни си в Швейк молитвата "Gott strafe England", примерно ;)

Постът на Belge (не го познавам) е смислен. Прочети го пак, ако искаш.

Удобно избягваш конкретно отправеният въпрос. А го задавам, понеже останах с впечатлението, че ще бъдеш ценен събеседник. Аз лично съм се отказал да отговарям на размити стени от текст.

Няма личност, която да бъде надживяна, която да се ражда и да умира. Witness от вчера е свързана причинно-следствено с Witness от днес и нищо повече. Witness е етикет. Както реката - водата, която минава пред погледа ни сега не е същата, като тази, която ще видим след момент, но имаме илюзията за нещо постоянно и трайно. Определяме го като река и го наименоваме.

Поста ми е неуместен, но само ще отговоря, както мога -

СВИДЕТЕЛЯ

"Твоят прах и твоят дух

никога не могат да се срещнат"

"Книга на златните правила"  

Той идва с пробождащата луна, с внезапния звън на камбанката пред вратите на храма. Той е в черните върхове на дърветата, във вятъра над оризищата, по зеления път между двата заспали вулкана. И прилича на рицаря, който срещнах в неделя по заник: той отиваше при Господаря, аз в града, при жена си. Попитах го: „Господине, как е пътят нататък?” Отговори ми: „Рано е да изгубиш главата си.”

Свидетеля в мен е подобен на лед, далечен и тънък лъч светлина в острието на меча.

Иди разбери, светлината изглежда толкова различна от стоманата, и все пак са едно и също. Не избрах името случайно. Така или иначе, това не може да се разреши с приемане или отхвърляне на концепции, ако изобщо има нещо за разрешаване.

Редактирано от witness (преглед на промените)

...тогава той практикува духовен материализъм. Това е съвършено безмислено занимание.

Защо? Всеки преследва своите цели, и ако това "безмислено" занимание му дава поне мъничко повече шанс за успех - то тогава то съдържа всичкия смисъл на света...

Защо? Всеки преследва своите цели, и ако това "безмислено" занимание му дава поне мъничко повече шанс за успех - то тогава то съдържа всичкия смисъл на света...

Една от причините да ненавиждам религиите представи току що. Досети се сам коя. п.п Молят се на кого? Въобще изяснили ли са си понятието "бог" или удобно го оставят в белите полета отвъд хоризонта на познанието?

...това съвсем не е така.даже напротив помага им от позицията на учени да се борят с фанатизма в религията;но не и с вярата на хората.

А твоите глупости интересно няма ли кой да ги пребори, че вземат да стават досадни. Не си прави труда да ми отговаряш.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

1. Сляпа вяра не е полезна. Практиката дава доказателства.

2. Доказателствата дават еволюция.

3. На нас.

4. За да различим от Неистината.

5. Нужна е вяра основана на опитност.

1, А нужно ли е доказателство че го "има"? И за кого?

Интересно дали се сеща някой като пише за "ИМАНЕТО И НЯМАНЕТО" - що е то?

2, Също така - "доказателствата" какво доказват, защо и за какво са?

3, Кому и за кого са нужни ДОКАЗАТЕЛСТВА и въобще "ДО-КАЗВАНЕ-то".

4, А защо й е нужно на ИСТИНАТА да се "ДОКАЖЕ".

5, А защо на ИСТИНАТА ѝ е нужна ВЯРА? А на КОГО е нужна вяра?

Приятелю, че точно така употребяват религията почти сто процента от вярващите - молят се за материални блага, здраве, просперитет и късмет.

А понякога се молят и за точно обратното, като визират враговете си.

Да, Вал, с теб се разбираме от една дума.

Светските и духовните цели нямат допирни точки.

Какво наричаш "успех"?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

драги;

аз мога да приведа цитати;че нютон макар и евреин е бил християнин.и какво от това..не променя факта ;че е бил велик учен който вярва в бога..но не признава светата троица.спора почна от там;че едва ли не всички вярващи са фанатици и невежи ..това съвсем не е така.даже напротив помага им от позицията на учени да се борят с фанатизма в религията;но не и с вярата на хората.

Напълно подкрепям казаното. Да се слага общ знаменател на всички вярващи е(меко казано) несериозно, а по-хард казано е пълна глупост. :)

Една от причините да ненавиждам религиите представи току що. Досети се сам коя. п.п Молят се на кого? Въобще изяснили ли са си понятието "бог" или удобно го оставят в белите полета отвъд хоризонта на познанието?А твоите глупости интересно няма ли кой да ги пребори, че вземат да стават досадни. Не си прави труда да ми отговаряш.

И какво значение има за атеиста как вярващите си представят Бог? И на кого се молят? И какво искат?

Какво значение има за теб, simtech?

Трябва ли да материализираме вярата си? Любовта си?

За да ти докажем... какво? :) Та ти си сигурен, че Бог няма, нали? Определоно не искам да ми доказваш, че няма. Приемам вярванията ти. Избор. Всички го имаме.

Постът на Belge (не го познавам) е смислен. Прочети го пак, ако искаш.

Ужас! Скептик! Какво става с теб? :eek:

амиии ....."поискай и ще ти бъде дадено”..така разправят пишело на много места.

тииии синьо очо с огоньком ... разве  ничего не хочешь ? :tongue2:

-----------------------------

Хм, искам...

Искам да....

хм, май не знам какво искам.

Наистина не знам.

Материалното си го имам /и в пари, и в имоти - имам 5 + доста земя/.

Здрав съм си /е, без някоя пломба и настинка/.

В лИбоФта си неам прУблеми.

Ми че за к`во да се моля вечер пред камината? :cheers:

-----------------------------

Животът е до втръсване опротивяло забавление - всичко в него е толкова лесно за постигане, че не си струва труда.

И свършва винаги с болка тази комична трагедия.

http://www.kaldata.com/forums/blog/445/entry-3908-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D0%B4-%D0%BE%D1%82%D1%87%D0%B0%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE/

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Здрасти Нел! Уточни въпроса.

Веднага.

Как може интелигентен и ерудиран човек да намери смисъл в писание, което обобщава и слага вяра, религия и вярващи в  под общ знаменател? Това да не са прости числа.

И то в момент, когато самият ти говориш за духовност, духовен път и... духовен материализъм.

А и... приеми, че чукча напоследък е повече читател, отколкото писател и съм напрочела достатъчно от въпросния господин... и пак ...

И какво значение има за атеиста как вярващите си представят Бог? И на кого се молят? И какво искат? Какво значение има за теб, simtech?Трябва ли да материализираме вярата си? Любовта си? За да ти докажем... какво? Та ти си сигурен, че Бог няма, нали? Определоно не искам да ми доказваш, че няма. Приемам вярванията ти. Избор. Всички го имаме.

Повечето вярващи не се различават от Тартюф, нямат нищо общо с ценностите които проповядват и сами не си вярват. Дори и да е имало поне един положителен елемент в религиите, то той отдавна е изличен. Ценностите, които лицемерно се проповядват - не се спазват. Единствено остава като прикритие религията и вярата. Какво значение има за мен какво представлява бог - всъщност няма особено. Но те и вярващите сами не знаят в какво вярват и вярват в него само до колкото им е угодно. Вярващ не изключва егоистичен материалист. Всъщност както виждаме, доста добре се допълва Тартюфовата вяра с егоистичният материализъм през вековете. И не - няма какво да доказваш. И сама на себе си обективно и критично не можеш нищо да докажеш, камо ли на някого другиго да доказваш. Именно защото вие вярващите винаги прехвърляте бог в белите полета, неопределен извън хоризонта на познанието. Това е много удобно и заблудата няма как да бъде изкоренена.

Веднага.

Как може интелигентен и ерудиран човек да намери смисъл в писание, което обобщава и слага вяра, религия и вярващи в  под общ знаменател?

Интелигентен и ерудиран - това за мен ли се отнася? Не отговарям на това описание, ласкаеща Егото ми приятелко. Казах, че някои от нещата във въпросното писание ми допадат, но може би ги интерпретирам по съвършено различен начин от теб, а и от автора.

тне виждам обаче;защо един трезвомислещ човек;ще мрази и се подиграва на бог

Така е. Човек трябва да уважава чуждите възгледи, дори и да не ги приема.

Как може интелигентен и ерудиран човек да намери смисъл в писание, което обобщава и слага вяра, религия и вярващи в  под общ знаменател? Това да не са прости числа.

И то в момент, когато самият ти говориш за духовност, духовен път и... духовен материализъм.

А и... приеми, че чукча напоследък е повече читател, отколкото писател и съм напрочела достатъчно от въпросния господин... и пак ...

Я да ти обясня как стоят нещата, да си го знаеш.

Има си хора които се раждат предразположени към вярване в нещо по-различно от реалността. Такиви хора обикновено си намират в какво да вярват, даже и да не са ги карали насила да учат някаква религия като деца. И точно тези са много сериозно вярващи за цял живот. Леко, полеко налучкват как да усетят бог в себе си , всъщност те усещат светия дух, ама понеже попа вика че имало и бог, та си мислят че него го усещат. А това на което поповете му викат свети дух е горе-долу единственото сигурно нещо дето върши някаква работа, само че е различно от попската или  църковната представа за него. Да речем, че светият дух е просто връзката между множество човешки духове или души. Ама не между всичките милиарди на планетата Земя, ами само връзка между хора имащи контакти по някакъв начин. Значи някой предразположен към вярване ако има силно развит дар да усеща духовете на хората около него, ще се чувства особено например в църква където са дошли хора да се молят. Щото молещите се изпадат в променено състояние на съзнанието и излъчват едни особени настроения. И ако попа го заприказва с благи приказки, като нищо ще го убеди че имало бог и т.н. Аз когато съм разпитвал попове по църквите, винаги са ми обръщали внимание и са ми отговаряли на особените ми въпроси, щото са усещали че има нещо в мен което е различно. Като се заприказвам с някой вярващ на тема неговата вяра и му е кеф да ми обяснява и да си споделя с мен все едно че ми има пълно доверие. Пък то просто съм с един отворен за комуникация излъчващ дух. Те вярващите ме усещат по подобен начин на това което чувстват по време на молитва и ми се лепят като желязо на магнит.  Така, до тук добре, ама тънката хватка е да уцелиш как става манипулирането между духовете на хората. 

Тези които усещат силно духовете на хората около тях, понякога заявяват направо че го чувстат някой съвършенно непознат че е много "негативен", излъчна пагубна енергия. Особено чувствителните направо усещат като възел на стомаха си когато се доближат до някой непознат който е обречен да умре в близо време например. Ето това взаимно усещане между духовете на хората води до обмени разни, които могат да са положителни или отрицателни. Толкова много е проверено от векове това явление, че направо са го сложили под формата на света троица християните. Измислили са си бог отец и син и връзката между тях е точно общ дух, което ще рече че двата им духа така добре комуникират, че са като едно цяло. Значи като каже попа че бог ще те накаже, това не означава че бог отец или бог син ще те накаже, ами че третата част от светата троица ще те накаже, т.е. взаимодействието между  твоя дух и някой друг човешки дух ще доведе до нещастие за теб, болест някаква неизлечима да речем. Те циганките за това кълнат пред болниците бог да те накаже, когато им откажеш да им дадеш пари да ти гледат на ръка, защото в момента в който си изричат проклятието те автоматично превключват към състояние на вредене на духа на човека който е близо до тях. Един вид отмъщават си че не искаш да си платиш и създават потенциален клиент с проблеми, който вероятно ще потърси услугите на врачка.

Тези "хубавици" дето само като ти хванат ръката и почват да четат в теб като отворена книга, просто са си развили дарбата да камуникират с духовете на хората около тях и от опит много яко налучкват смайващи истини. Светата инквизиция не случайно е горяла "вещици" на клада, защото не е търпяла конкурентция. Тези които са били обявявани за вещици, просто са налучкали как да повлияват човешките съдби само от една единствена среща с някой влизайки в комуникация с духа му и залагайки зловреден код - вирус бе, ха ха ха , на компютърния форум всички знаем какво е вирус, нали ? То може и полезно препрограмиране да направи вещицата или циганката гледаща на ръка, ако иска де. Аз като ви писах по-горе да си спазвате 10-те божи заповеди, не се бъзикам. Защото когато сте в състояне на неспазване на някои от 10-те , вие просто се излагате сами на опастности от самостоятелно разпрограмиране на съдбата ви, ако някой се е "погрижил" предварително за вас. Например, може да ви е "програмирал" да се разболеете много тежко, ако правите лошо около вас. Ако сте достатъчно досетливи, може да направите връзка между поведението ви и сполетяващите ви нещастия и да си промените поведението. Ако обаче не се усещате какво става, тогава спукана ви е работата. Става точно както вика попа, че бог ще ви накаже заради греховете ви. То и поговорка си има че: господ бави ама не забравя ( да накаже грешниците ). Като те прокълне някой на когото много си му навредил и има дарба да повлиява на съдбата на чужд дух чрез препрограмиране или разпрограмиране на нормално заложения код и се почва с проблемите. Колкото повече има основане кълнящият да те кълне и колкото по-мощна енергия изразходи в действието си, толкова по-пагубни са последствията за потърпевшия грешник. Това е което се случва от хиляди години, човешките духове си влияят едни на други и се получават смайващи резултати. А резултатите като се разглеждат всети по отделно и много приличат на божи наказания или божи помощи  ( например излекуване по чудо на обречен болен). Поповете и църквите им много ловко представят тези явления като божа намеса в хорските работи. В пещерата в Lourdes католическата църква експлоатира максимално този феномен на променени съдби чрез повлияване върху духа на болни хора от духа на други хора ( които имат дарбата да го правят и са здрави ).  Специална лекарска комисия си имат за обявяване на чудеса на излекуване. Шаманите са лекували преди хиляди години, без да им е трябвала сегашната богородица. То и те са обяснявали че влизат във връзка с духове и с тяхна помощ лекували. Но истината е че са влизали във връзка с духа на болния и когато им е било възможно са му правили положително препрограмиране на съдбата. Само че, много по-авторитено е да му кажеш че висши духове ще я свършат работата, отколкото да му кажеш че ти ще го ремонтираш да го спасиш от собствените му грешки на поведение.

Та така, огромното мнозинство от вярващите, търсят помощ и закрила от бог. Никой не се е затичал да си проси наказаия доброволно. На вярващият му трябва да има бог, който да му помага на него. Поповете обаче, предупреждават че има и наказания, защото е проверено от хилядолетия  че който прави лошо си получава възмездие за греховете. Попа вика че бог ще те накаже, аз ти казвам че бог няма, ама ще стане баш така като че ли го има и ще бъдеш наказана в крайна сметка. Само че, аз ти казвам че някой жив човек ще е влязъл в контакт с духа ти и ще ти вкарал злобредния код - вируса. Ако искаш можеш да приемеш че хората имащи дарба да ти променят съдбата, само от едня единствета среща на живо, са някакви божества разхождащи се между простосмъртните. Ама те не са божества, хара са си, просто им работят някои функции на мозъка дето при другите хора са "заспали". И колкото повече си вярваща, толкова по-лесно може да ти се манипулира съдбата, особено ако има добро основание за намесата. Защото като си вярваща, ти сама си отваряш вратите на дома ти да влизат по-лесно вътре "майсторите" човъркачи в човешките съдби. Защото вярващият човек търси да усети в себе си бог и си отваря душата сам в присъствието на надарен шаман, вещица, врачка и др.. Та не е безопасно да си вярваща, ако не спазваш божите заповеди. Ако ги спазваш, почти няма страшно, защото много трудно ще може някой да ти навреди, ако не си извършила това дето поповете могат да го броят за грях. Просто технологията на вкарване на зловреден код е такава, че работи добре ако сама си вредиш като действаш противно на вярата ти, която ти заповядва да не правиш някои определени работи ( за цял живот е това).

Абе по-добре е да не ти трябва да си вярваща, ама ако си му свикнала вече на наркотика наречен "вяра в бог", тогава нямаш избор ще продължиш да си зависима от вярата ти. Спасение и отърваве от вярата в бог трудно се постига.

това място;което си посочил е един от цирковете разигравани в името на бог.всичко което е в това място е в драстично и крещящо противоречие с написаното в библията.между другото; едно от нещата заради които хората съвсем справедливо наричат църковната институция-търговска.ако се разходи някой из "светите"места наречени така  от църковните измамници ще види една уродлива търговия с вярата на хората в исус като бог.макар;че точно той изгони търговците от храма.явно самопровъзгласилите  се за негови представители и говорители на земята ;нямат свян да го използват най нагло за нечестивите си интереси и доволно богати приходи.както и другите религиозни измамници за които писах в друг пост.не виждам обаче;защо  човек;ще мрази и се подиграва на бог ;бъркайки тази религиозна  нелепица с  вярата  в него.

Това място не е в църква, край пътя е изградено по частна инициатива на заможна жена някаква , през минали век. 

Публикувано изображение

Хората дето ходят да се молят там, си имат сериозни проблеми и търсят помощ. На тях не им е изтрябвал някакъв си бог, който няма как да го хванеш да ти свърши някаква полезна работа. За различните проблеми са измислени молитви към различни светци и светици. Те за тва им трябва религията на 99% от обикновените хорица. Да им свърши някой светец някоя полезна работа, като са назор. 

А пък ти си го търси твоят път на духовно развите колкото си искаш. Такиви като тебе запалени по безкрайни размишления кво бил бог и къв смисъл било имало и ала бала, сте едно ситно малцинство. 

Там има един камък, зареден с една особена вибрационна енергия, настроена така че да влезе в резонанс с вълната на трептене на душата на закъсал го човек и да му наложи връщане към уравновесено състояние на духа. И ако не е вече късно, той вземе после та се оправи като по чудо. Ама трябва закъсалият го да се отдаде изцяло в молитвата си, за да му стане душата лесна за манипулиране ( мека като пластелин за ново оформяне ). И работи само за тесен диапазон от проблеми камъкът, той не е жив човек и не може да бъде настроен за всичко. Някои здравословни проблеми само може да се оправят с молитви на това място. Друго нищо не става, ако се моли някой да не се разведе или да изкара изпит или да го повишат в службата, не става работата.

Сега, не знам с какви други думи да ти го обясня, щото попския език ги няма подходящите, трябва от езотериката да се вземат, пък аз там си имам проблем с българския ( щото съм ги научил на френски направо ).

А оправянето ( излекуването ) става като по магия. Божа работа бе ! ( на попски език го пиша това, то бог няма де)

За да не звемат разни отворковци да ми поставят под съмнение излекуванията, демек че са невъзможни, че ви дам за пример факта че, като направи някой яко депресиран опит да се обеси ама не успее, я щото се е скъсало въжето или го е закачил на слабо място или го е чул или видял някой докато е ритал като заклано агне, та го е спасил, после депресията му изчезва спонтанно, баш като по чудо. А истинска депресия с никаво лекарство не може да бъде излекувана за един ден, ама с бесене се получава понякога да изчезне от раз. А сега де ?

Интелигентен и ерудиран - това за мен ли се отнася? Не отговарям на това описание, ласкаеща Егото ми приятелко. Казах, че някои от нещата във въпросното писание ми допадат, но може би ги интерпретирам по съвършено различен начин от теб, а и от автора.

:) Твоето Его ми е последна грижа :P  Това са си мои лични наблюдения и заключения, но... ти все пак се чувствай поласкан, няма лошо и се надявам, приятелю, да си разбрал за какво иде реч.

Belge, много съм ти благодарна за разясненията. Светна ми пред очите. Защото все се чудех за какво ми е тази пуста вяра. А тя била, за да ме дрогира, че да видя отвъд "реалността". Е, върши си работата значи.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

ааа ;че на теб кой може ти се опре по знания.има доктори тук .сигурно ще приложат тоя твой метод на пациенти с депресии и други ментални страдания.значи;ще влиза доктора с въже в стаята на депресирания ;ще го пообеси за известно време и преди да спре да рита окончателно;ще отпусне въжето и хоооп депресията я няма....е това си е революционен начин.ццццццц пък аз си мислех ;че само католици и православни творят чудеса..а то най голямото чудо да не си перко било .при атеистите.

Един от човеците разбиращи от обесване се казва

Geo Stone и е написал цяла книга със заглавие

Suicide and attempted suicide

на стр. 350 пише ето това:

Публикувано изображение

и има препратка към източника на информацията

Публикувано изображение

Значи имаш тука даказателство че депресията може спонтанно да изчезне като по чудо след неуспешен опит за самоубийство чрез обесване.

То е ясно че ти нищо не разбираш от бесене, понеже те е страх от смъртта и няма как да ти мине през акъла да прочетеш и да се образоваш, как можеш най-сигурно да се отървеш от земните мъки, ако си неизлечимо болна и се гърчиш в адски страдания. В бг евтаназията не е разрешена ( както е в Белгия и Холандия например), та лекарите ще те оставят да умреш като куче, щото нямат право да ти изпишат 6 грама Nembutal, иначе ще го набутат в затвора доктора.

Та като не ти разбира нищо главата от обесване и като не знаеш с какъв всестранно надарен капацитет си се захванала да спориш, вземи та се дръж по-скромно.

Иначе, твоят бог ще те накаже, да знаеш !!!

Така как го няма, така ще си отнесеш наказанието и ще ти дойде като гръм от ясно небе.

:)

Belge, много съм ти благодарна за разясненията. Светна ми пред очите. Защото все се чудех за какво ми е тази пуста вяра. А тя била, за да ме дрогира, че да видя отвъд "реалността". Е, върши си работата значи.

Много се радвам че си прогледнала, за това сме хора - за да си помагаме.

Ако имаш някоя приятелка дето не може да забременее или прави спонтанни аборти, може да я доведеш тука да пипне онова камъче, след като се е помолила едно хубаво на богородица и след 9 месеца ще ти даде да й повозиш бебето в детската му количка. Знаеш ли какви хубави бебета се раждат след пипането на камъчето. Па ще я снимаме даже да си има спомен как богородица я е дарила с рожба.

Върши си работа да си набожна, да . 

Имаш право да се молиш и да ти бъде помогнато в някои редки случай, ако знаеш къде и как проработва хватката.

Влезли сте в някакъв режим на надговорване и доказване на това, кой колко е по-умен, духовен и т.н. от останалите. Спрете се.

За да не звемат разни отворковци да ми поставят под съмнение излекуванията, демек че са невъзможни, че ви дам за пример факта че, като направи някой яко депресиран опит да се обеси ама не успее, я щото се е скъсало въжето или го е закачил на слабо място или го е чул или видял някой докато е ритал като заклано агне, та го е спасил, после депресията му изчезва спонтанно, баш като по чудо. А истинска депресия с никаво лекарство не може да бъде излекувана за един ден, ама с бесене се получава понякога да изчезне от раз. А сега де ?

Това го потвърждавам – не съм се точно бесила, но имам наблюдения и някакъв опит. Една моя много близка роднина била ухапана от куче точно когато се канела да се самоубие и това я изкарало от депресията. Кучетата понякога нападат заради собствения си нрав, но може непознатото куче да е усетило враждебния „жив възел” в нея. Било е за добро. Тя обича кучета и винаги гледа едно-две.

Внезапният ужас, предизвикан от инстинкта за самосъхранение, може да извади съзнанието от затворения кръг на натрапчивите мисли при депресия. Медицината прилага понякога успешно към тежките форми електрошокова терапия.  Всъщност съзнанието може да излезе от кръга само чрез същия механизъм, по същия път, по който е влязло.

Тук Belge вероятно разбира за какво става въпрос – за жива, в случая зловредна мисъл-форма, или изкуствен елементал, който се създава несъзнателно от някого в „мечтаещо” състояние на съзнанието, докато центърът на съзнанието се намира на друг план. На този по-фин план тя е нещо като компютърна програма, която после постоянно поглъща вниманието, мислите и енергията му. Когато човекът притежава голяма пластична сила на въображението и силна воля, притежава способността да „оживотворява” образите и може да навреди или помогне на себе си или на другите (например метода Силва и прочие). Ние урочасваме и се самоурочасваме обикновено несъзнателно, но нарочното е вече опасна територия. Вярата в някаква външна помощ е нужна за включването на вътрешния механизъм на психичната енергия, енергията акумулира в предметите, които наричаме свещени и чудодейни, или прокълнати, зависи. Освен това не е казано непременно, че външна помощ няма, но вярата в нея е нужна, за да бъде получена... и т.н.

Между другото, Belge, поинтересувай се дали при някои от щастливците, благословени с подобно "чудо", нещастието не се е върнало под друга форма.

А за ангажираните с мисли и дейности в сферата на така наречения окултизъм проблемът е сигурен заради автоматичната и извънредна реакция на елементалния свят, затова се налага извънредно поведение, друг начин на живот, приемане на последствията или начини на защита… Затова уж се появяват религиите, за да канализират в полезна посока усилията и естествения ръст на мислите и психичната енергия, за да не си вредят хората един на друг и на себе си. Религиите растат върху този вечно жив корен, който не е нито добро, нито зло – а е „честната природа”, както я нарича Парацелз.

Редактирано от witness (преглед на промените)

.даже в тази книга е документирано;че исус се разграничава от нея с реплика от рода на"махни се от мен жено"!!!!

Евангелие от Йоан 2 глава

3 И когато се свърши виното, майката на Исуса Му казва: Вино нямат.   4 А Исус й казва: Какво има между Мене и тебе жено? часът Ми още не е дошъл.   5 Майка Му казва на слугите: Каквото ви рече, сторете.

Чудно е, дали вложеният смисъл е такъв ,какъвто valkiria1 си го въобразява и е избрала да вярва?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.