Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Правителството на Пламен Орешарски

Featured Replies

Блажени са верующите, защото тяхно е Царството Небесно! ;)

Викаш след четири години, кой оцелее - оцелее. :)

О, ще оцелеем - изкарахме в агония 23 години и ако цената да се елиминира БСП от управлението е още четири, струва ми се изгодно да ги оставим да се удавят. А те ще го направят - можеш да бъдеш сигурен. Партията им няма нищо друго, освен тежки зависимости към олигархията, а поставянето на руските интереси пред българските, калпавите им експерти и невъзможността на соц-лидерите да проумеят случващото се, неминуемо ще им изядат главата.

Навремето Драган Цанков (който е може би най-върлият русофил) е казал по повод на начина, по който Русия разбира и отстоява политическите си интереси в България - "не ви щем ни меда, ни жилото". За жалост, лидерите на столетницата явно считат, че мнението на Драган Цанков,  днес не важи. Ако наистина рестартират "Белене" (както се говори), ще имат възможност да се убедят от първа ръка прав ли е Цанков или не (както и всички ние).

Редактирано от larryone (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 90,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

ние знаем че произведеното от Белене няма да има пазар но ни убеждават че ще има

"срокът на експлоатация на 5 и 6 блок на АЕЦ «Козлодуй» реално можеда се удължи като минимум с 25 години. Стойността на това удължаване на живота на централата ще бъде около 300 млн. евро, или 50 пъти по малко, от строителството на АЕЦ „Белене“.

Нещо сметките за разликата в стойностите, не съответстват на действителността. Ама никак.

Като ви чета коментарите и като гледам колко сте заблудени.. или просто така ви се иска .. незнам... на приятно разсеяни ли се правите или какво.

ТЪРПЯХ 4 години управлението на Бойко Омахата. Построи 1 метро и 1 магистрала. (БРАВО с готовите проекти от БСП)

За сметка на това.. унищожи ВСИЧКО ОСТАНАЛО.  - Като бизнеса.. към който е и Фармацевтичния. Той създаде хора като Марешки и други, за които не искам да ви обеснявам.

Тръгнали сте да плюете 1 правителство, което изпълнява всичко по програма (майчинските, цената на тока и др.) и да го сваляте. Вие сте хора без чуство и срам - това не е обидно. Аз не искам да обидя никой.

Тръгнали сте да връщате идиотите без диплома да ни управляват. Това е ненормално.

Тръгнали сте... да искате студентите да стават овчари.

Тръгнали сте... да  наричате лекари "убийци".. както Бойко го направи.

Тръгнали сте... да се извинявате на Полицаите - за дето ви бият.. Както Бойко пожела.

Правителството на Орешарски - трябва да остане. Не трябва да ги сваляме.. иначе ни чакат много поразии

И в заключение - НЕ АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ. - Ако си помислихте това. Аз съм реалист.

И освен това за момента няма по-добра алтернатива от БСП за предишните управляващи.

Ако наистина рестартират "Белене" (както се говори), ще имат възможност да се убедят от първа ръка прав ли е Цанков или не (както и всички ние).

Белене е може и да не се прави...не е сигурно!

Като ви чета коментарите и като гледам колко сте заблудени.. или просто така ви се иска .. незнам... на приятно разсеяни ли се правите или какво.

Тръгнали сте да връщате идиотите без диплома да ни управляват. Това е ненормално.

Тръгнали сте... да искате студентите да стават овчари.

Тръгнали сте... да  наричате лекари "убийци".. както Бойко го направи.

Тръгнали сте... да се извинявате на Полицаите - за дето ви бият.. Както Бойко пожела.

Абе и аз не ща Бойко да се връща ,ама ако изредиме списъците с простоии,тоя на Орешарски ще е в пъти по-дълъг.И то забележи,само за 2 месеца управление.

Вземи малко прочети назад ,че бая работи се изписаха по темата.

След 70 страници тема,повечето тук се обединихиме около идеята ,че има да се променят неща в законите и правителството,та ако ще и Орешарски да остане.

Ако утре отидем на избори ,естествено ,че ще се върне Бойко,и пак се почва с протестите.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

разходите за строителството само на АЕЦ „Белене“ в размер на 6,3 млрд. евро, а с добавени лихви и финансови разходи – 9,5млрд. евро

все пак за да го строим ще теглим заем, а заемите имат лихви, и заема няма да го върнем за година две

Както и да го въртиш до 15 милиарда йоро, което е 300М *50 не мож` го отнесе, без предположения изсмукани от пръстите. След доста по-точно описаната сума в частта от коментара която съм цитирал, ще имаме цели 4 нови новенички, с подобрена ефективност и значително повишена безопасност хилядници(заедно с инфраструктурата!), които дават достатъчно електричество, че напълно да заместят АЕЦ Козлодуй + една от "Мариците" или друг голям ТЕЦ, като спестят на България значителни средства, които всяка година заплащаме, за да купуваме квоти на въглеродни емисии.

а това кой ще го плаща

А от въпроси от тоя тип направо ми писна  (всички това ме питат.. приятели, колеги и др). . Ще ти кажа и защо - и ако не съм прав.. ще се съглася с теб.

И Гърците нямат "лев" В ДЖОБА да плащат нали ? Ама живеят 15 пъти по-добре от НАС. БЪЛГАРИ се трудят на техните полета - ден след ден. ЩОТО НЯМАТ НИЩО В ДЖОБА.

И ти си с мисленето на Бойко ТИКВАТА. Нека държава да има пари - а народа да няма.. НАЛИ ? По-добре държавата  горе да няма пари - отколкото ти да нямаш ЛЕВ в джоба .. да не можеш да си купиш хляб.. да не можеш да си платиш сметката. А сега държавата като има пари - Ти и аз.. СМЕ много щастливи .. ама много.

Ще се съглася с теб, когато Гърците дойдат да бачкат в България. Ще се съглася с теб когато Испанците дойдат да работят в България.

Техните държави иначе са многооо по-бедни от нашата.. нали ? Ама иди виж.. с какво разполагат.

Аз лично имам 1 приятел,  който има 2 леки автомобила (последен модел), пикап , трактор .Апартамент в по-голям град в Гърция. И човека си бачка земеделието. Ама него него интересува, че държавата му няма пари. Него го интересува той да има пари. Държавата е за това - да се грижи за намирането на средства. За намирането на работни места - и естествено за заплащането.А не да има пари, които да се разпределят между определна група от хора.

Дано си ме разбрал/а какво искам да кажа.

една центала се строи за около 15 год, има чевешки ресурс който за 15 год ще иска заптати или ти ще е стоиш с вълшебна пръчка, има и инфва струкрора - колко ли струва една порстанция, тази инфра структора ще минава и през частни имоти а и да не са частни пак се плаща наем

Офф, с всички сили и средства търсиш под вола теле. Явно си много начетена по въпроса и си взела касовите бележки, още преди да си платила стоката :) Искрено се забавлявам като те чета. Понеже не ти струват аргументите, може да използваш и някой мил емотикон, в опит да ме разчустваш при следващият ти коментар.

Ъъъ, какво е "порстанция"? :D

една центала се строи за около 15 год, има чевешки ресурс който за 15 год ще иска заптати или ти ще е стоиш с вълшебна пръчка, има и инфва струкрора - колко ли струва една порстанция, тази инфра структора ще минава и през частни имоти а и да не са частни пак се плаща наем, генерира се и отпадък - колко ли струва изграждане на едно депо за ядрен отпадък

Депото ще го строим, независимо дали ще има, или няма Белене и е по отделна сметка. Но пък строеж на АЕЦ Белене няма да бъде разрешен, докато депото не е построено, така че все пак връзка има, но тя е в обратният ред. Приели сме съответната договорка(всъщност реално заповед от ЕС) за изграждане на ново депо за ядрени отпадъци.

една центала се строи за около 15 год, има чевешки ресурс който за 15 год ще иска заптати или ти ще е стоиш с вълшебна пръчка, има и инфва струкрора - колко ли струва една порстанция, тази инфра структора ще минава и през частни имоти а и да не са частни пак се плаща наем, генерира се и отпадък - колко ли струва изграждане на едно депо за ядрен отпадък

Dodo00, моля те да намалиш "темпото".С претенциите си за основен коментатор по темата бълваш все повече правописни грешки.

Започвам да те чета и спирам по средата на коментара ти.

Веднаж вече те помолих за това.

Както и да го въртиш до 15 милиарда йоро, което е 300М *50 не мож` го отнесе, без предположения изсмукани от пръстите. След доста по-точно описаната сума в частта от коментара която съм цитирал, ще имаме цели 4 нови новенички, с подобрена ефективност и значително повишена безопасност хилядници(заедно с инфраструктурата!), които дават достатъчно електричество, че напълно да заместят АЕЦ Козлодуй + една от "Мариците" или друг голям ТЕЦ, като спестят на България значителни средства, които всяка година заплащаме, за да купуваме квоти на въглеродни емисии.

Колега, въпреки че с теб сме имали доста спорово, мисля че мнението ти е много точно, но... Има едно голямо НО! 1. Белене е ЗЕМЕТРЪСНА ЗОНА 2. В момента има излишък на ток, т.е. Белене не е икономически ефективна в момента, освен за сметките на другарите от БСП!

А от въпроси от тоя тип направо ми писна  (всички това ме питат.. приятели, колеги и др). . Ще ти кажа и защо - и ако не съм прав.. ще се съглася с теб.

И Гърците нямат "лев" В ДЖОБА да плащат нали ? Ама живеят 15 пъти по-добре от НАС. БЪЛГАРИ се трудят на техните полета - ден след ден. ЩОТО НЯМАТ НИЩО В ДЖОБА.

И ти си с мисленето на Бойко ТИКВАТА. Нека държава да има пари - а народа да няма.. НАЛИ ? По-добре държавата  горе да няма пари - отколкото ти да нямаш ЛЕВ в джоба .. да не можеш да си купиш хляб.. да не можеш да си платиш сметката. А сега държавата като има пари - Ти и аз.. СМЕ много щастливи .. ама много.

Ще се съглася с теб, когато Гърците дойдат да бачкат в България. Ще се съглася с теб когато Испанците дойдат да работят в България.

Техните държави иначе са многооо по-бедни от нашата.. нали ? Ама иди виж.. с какво разполагат.

Аз лично имам 1 приятел,  който има 2 леки автомобила (последен модел), пикап , трактор .Апартамент в по-голям град в Гърция. И човека си бачка земеделието. Ама него него интересува, че държавата му няма пари. Него го интересува той да има пари. Държавата е за това - да се грижи за намирането на средства. За намирането на работни места - и естествено за заплащането.А не да има пари, които да се разпределят между определна група от хора.

Дано си ме разбрал/а какво искам да кажа.

Колега, имам много големи разлики между нас и гърция!

В Гърция НЕМСКИ и АНГЛИЙКСИ компании са вложили МИЛИАРДИ - ЕС никога няма да позволи Гърция да обяви фалит, защото познай къде ще заминат тия дългове. Обаче... нашата мила Родина братушките хич няма да се посвенят да я фалират. Историята го е показала...

Уважаеми дами и господа,

не се карайте - просто няма смисъл. Правителството най-вероятно няма да падне, а и не трябва. Ако сме демократи и  имаме мозък, ще ги оставим да си изкарат пълният мандат. Доколкото познавам БСП, за четири години такива ще ги надробят, че след това не само в София, но и в Плевен, Видин, Монтана и прочее червени бастиони ще ги подгонят с камъни. Така, след четири години въпросната партия ще престане да бъде фактор в политиката за дълъг период от време, а Държавата ще може да се "рестартира" на чисто без БСП да и виси като воденичен камък на шията.

Както се казва - дай на лудия достатъчно въже и той сам ще се обеси.Основание за това мое мнение ми дават незабравимите спомени за управлението на Луканов, както и това на "банкера" Виденов. Абсурдите сътворени при участието им в коалиционни кабинети, няма смисъл да ги коментирам. И така - въоръжете се с търпение и за още четири години забравете за европейски ценности (за европейски доходи - още повече).

Принципно си прав, но за 4 години толкова читави хора ще избягат и толкова ще се намножат мангустите.... :(

Редактирано от На контрапрутес биах ас (преглед на промените)

Никъде на Земята няма нито една зона, в която да не стават земетресения. Същото в още по-голяма от общата степен на вероятност важи за цялата територия на България, защото сме страна, в която има не малко разломи...и също част от линията на контакт в зоната на подпъхване на северо-африканската тектонична плоча...

Цяла Япония е сеизмична зона, при това много по-активна от която и да е обособена част от територията на България...Ама пустите японци са си построили цяла камара централи....Та това ли ти е оправданието, за да не се строи и да се създават работни места и този стратегически обект, бъдещ източник на намалена зависимост от петролни продукти и твърди горивни полезни изкопаеми...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Гърците живеят по-добре от нас,защото се вдигат на време,те не търпят като мазохисти 23 години да ги мачкат собствените им управници.

Разликата е ,че нас ни докараха до просешка тояга,и тогава се вдигнахме.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Никъде на Земята няма нито една зона, в която да не стават земетресения. Същото в още по-голяма от общата степен на вероятност важи за цялата територия на България, защото сме страна, в която има не малко разломи...и също част от линията на контакт в зоната на подпъхване на северо-африканската тектонична плоча...

Цяла Япония е сеизмична зона, при това много по-активна от която и да е обособена част от територията на България...Ама пустите японци са си построили цяла камара централи....Та това ли ти е оправданието, за да не се строи и да се създават работни места и този стратегически обект, бъдещ източник на намалена зависимост от петролни продукти и твърди горивни полезни изкопаеми...

Знам, че АЕЦ са стратегически обекти за НС. Съжалявам обаче, че не знам къде да намеря мнението на един РУСКИ учен, част от екипа на който навремето е било възможено да проучи дали в Белене е годно да се строи АЕЦ. Та той беше казал, че точно на това място НЕ трябва да има централа - Белене е на същия разлом като Вранча! Не напразно БКП навремето не са започнали да строят!

Цитат:

Касае се за едно писмо от 1984 г. на директора на Централната геоложка лаборатория към БАН до министъра или зам.-министъра на енергетиката. Писмото започва, че в света се строят няколкостотин централи, но нито една площадка не се отличава с такава сложна сеизмична обстановка, каквато има площадка "Белене". След това писмото продължава, че "поради тази причина съветските учени предлагат площадката да се изостави, независимо от направените до този момент разходи от около 15 млн. лв.

Редактирано от На контрапрутес биах ас (преглед на промените)

Знам, че АЕЦ са стратегически обекти за НС. Съжалявам обаче, че не знам къде да намеря мнението на един РУСКИ учен, част от екипа на който навремето е било възможено да проучи дали в Белене е годно да се строи АЕЦ. Та той беше казал, че точно на това място НЕ трябва да има централа - Белене е на същия разлом като Вранча! Не напразно БКП навремето не са започнали да строят!

Цитат:

Касае се за едно писмо от 1984 г. на директора на Централната геоложка лаборатория към БАН до министъра или зам.-министъра на енергетиката. Писмото започва, че в света се строят няколкостотин централи, но нито една площадка не се отличава с такава сложна сеизмична обстановка, каквато има площадка "Белене". След това писмото продължава, че "поради тази причина съветските учени предлагат площадката да се изостави, независимо от направените до този момент разходи от около 15 млн. лв.

Земетресението във Вранча се е усетило по-силно в района на града в който живея и който е в централната част на страната, отколкото в района на Белене...Същевременно няма данни точно там където ще се строи централата, да е епицентър на мощни трусове. Това че е дадено определение за сложна сеизмична обстановка, вероятно не е нищо повече от измиване на ръцете, поради недостатъчна степен  на проученост, или нежелание да се поеме отговорност.

Мнението е изразено, след като са били анализирани последиците от голямото земетресение във Вранча, което беше унищожително за Румъния и за разположения съвсем близо до площадка "Белене" Свищов. Там загинаха 120 души. Два блока се срутиха, около две трети от сградите са били повредени.

Разглеждани са много площадки. Включително и на язовир Искър край София, на брега на Черно море край Бургас, както и още няколко площадки близо до Белене. Всички те са били отхвърлени, поради оскъдното и несигурно количество вода, която се явява краен охладител на топлината, която се излъчва от една атомна централа. Площадките на морето са били отхвърлени от военна гледна точка, от гледна точка на туризма и са оставени накрая 3 площадки, които са на река Дунав. Белене, Вардим и още една, която е съвсем близо. От трите най-подходяща е изглеждала "Белене". Но на практика, след като и тя бъде отхвърлена, не се посочва друга площадка. И трите са много близко една до друга и трите са уязвими от сеизмичното огнище във Вранча и на практика най-добрата площадка в България е площадката в Козлодуй.

Земетресението във Вранча се е усетило по-силно в района на града в който живея и който е в централната част на страната, отколкото в района на Белене...Същевременно няма данни точно там където ще се строи централата, да е епицентър на мощни трусове. Това че е дадено определение за сложна сеизмична обстановка, вероятно не е нищо повече от измиване на ръцете, поради недостатъчна степен  на проученост, или нежелание да се поеме отговорност.

Просто не можах да копна всичко наведнъж.. Прочети и втората част...

Не ме разбирай погрешко колега, аз също искам да си имаме ток от АЕЦ без тъпите хамерикански централи, но според мен по-добре Козлодуй 7 и 8, отколкото Белене 1 и 2! От белене печелят само комисионерите, а в Козлодуй си има и изградени подстанции, т.е. 1-2 млрд лв по-малко...

Макар темата да не е за това, аз искам само да попитам нещо. Има ли в света случай, при който атомна централа е аварирала и замърсила околността след земетресение? Дори тая в Япония аварира след цунами. Едва ли до Белене би достигнало такова. Доколкото ми е известно, централите се проектират да издържат на падащи самолети, заметресения и какво ли не. Несериозно е Вранча да се смята за причина, поради която не трябва да се строи. Преживях го това земетресение със саксия над главата ми. При нас успяха да бъдат разрушени частично само панелните блокове. Тухлата не мръдна, а какво остава за ядрената централа? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Труса усетен в Свищов като сила, е много далеч от това което е конструирана да понесе ядрената централа. Срутили са се сгради, които са или конструктивно недомислени, или зле построени, или по някакви други причини.

Труса усетен в Свищов като сила, е много далеч от това което е конструирана да понесе ядрената централа. Срутили са се сгради, които са или конструктивно недомислени, или зле построени, или по някакви други причини.

Съласен, но ако наиситина и братушките са казали навремето, че Белене НЕ е подходящото място? А относно японските - не вярвам самураите да са ги построили където им падне :)

азимам предложение за място за АЕЦ до Турската АЕЦ тях не ги интересува че ще ни скапят туризма дори ще се радват че ни вредят. Ето и пряката ни конкуренция за пазар на тока

според Франция която строи АЕЦ в Турция в района на Синоп на брега на Черно море. Договорът на стойност 15.6 млрд. евро, а ся познайте нашата АЕЦ по евтина ли ще е

Френската група "Арева" и японската "Мицубиши Хеви Индъстрис" ще строят втората атомна електроцентрала в Турция в района на Синоп на брега на Черно море. Договорът на стойност 15.6 млрд. евро ще бъде подписан утре, когато японският премиер Шиндзо Абе ще посети Турция, съобщи японският всекидневник "Никей", цитиран от агенция "Франс прес". Изданието е направило интервю с турския министър-председател Ердоган, който е посочил, че страната е решила да се довери на японското ноу-хау от гледна точка на устойчивостта на земетресения и на технологията на френската "Арева". Другият кандидат за строеж на централата беше китайската "Чайна Гуангдонг Нюклиър Пауър Холдинг". "Мицубиши Хеви Индъстрис" и "Арева" предлагат разработения съвместно от тях реактор Атмеа-1 с мощност от 1100 мегавата. Работата по изграждането на централата ще започне през 2017 г. за пускане в действие на първата част, планирано за 2023 г. Пред "Никей" Ердоган казава, че Турция иска да увеличи дела на електричеството, произведено от атомни централи, до 15% до 2030 г. Целта е да се намали зависимостта на икономиката от силното нарастване на внос на енергия от чужбина, специално от Русия и Иран. Първата турска АЕЦ ще бъде построена от Русия недалеч от средиземноморския град Мерсин, в Аккую. Началото на строителните работи ще бъде в средата на 2015 г., а централата вероятно ще започне производство на електричество през 2019 г. Планира се и изграждането на трета централа.

Аха, какво има общо договора на турската държава със западни фирми и цената, на която ние сме договорили нашата?

не е ли съмнително Русия да предлага 3 пъти по евтено от Франция за 1 и също с същото качество

Пак предполагаш :) Да нямаш някоя параноя. Договорът е подписан преди доста време, а цените на централите тогава бяха различни. Но и тогава западните аналози бяха по-скъпи, защото ония ми ти капиталисти слагат яко печалба. Много повече, отколкото струва реално цената на построяването. Отделно смятат заплатите на работниците, колкото е стандарта на заплащане за такава дейност в техните страни, а заплатите там са големи, особено на специалистите. Последният аргумент за цената е, че турците са се договорили с частни дружества, а договора на България с Русия, практически почва от времето на СССР, а и по късните анекси са минавали през Кремъл...Така че, има и политика намесена в случая. Но мен това не ме тревожи никак, след като финансовата страна е значително по-изгодна, отколкото ако бяхме договаряли със западняците, да ни строят техните ядрени бомби.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

не е ли съмнително Русия да предлага 3 пъти по евтено от Франция за 1 и също с същото качество

Това е България...не е Франция или Турция. Геополитиката играе роля тук... До колкото знам руската оферта е била аналогична на тази за южен поток- всичко с техни пари (ние нищо не даваме), а те после си избиват парите от продажбата! Важно е янките да не напират за 7-и блак в Козлодуй (каквите слухове вървяха по едно време), както и да не се допуснат ония евреи от Шеврон да надупчат Добруджа!  :mad:

Това е България...не е Франция или Турция. Геополитиката играе роля тук... До колкото знам руската оферта е била аналогична на тази за южен поток- всичко с техни пари (ние нищо не даваме), а те после си избиват парите от продажбата! Важно е янките да не напират за 7-и блак в Козлодуй (каквите слухове вървяха по едно време), както и да не се допуснат ония евреи от Шеврон да надупчат Добруджа!  :mad:

Как само правилно си го казал: "геополитиката играе роля тук" и без да искаш си дал отговор на повечето въпроси. Те, руснаците не искали нито пари, нито нищо от нас -  тогава за  какво им е да правят разходи за около 20 -тина милиарда и да строят Белене? Ако искат да изкарват пари от продажба на "атомен ток", имат си достатъчно техни централи от които да продават. Да не е свързано нещо с руските политико-икономически интереси? Наистина ли смяташ, че интересите на една чужда държава, са и наши интереси?!

да верно че рускара стомана е по здрава, но тази централа (Турската) ще ни е конкуренция за региона

Типично алогично женско мислене. Конкуренция...ха-ха. Електричество от 3 пъти по-скъпа централа, дали ще е с цена конкурентна на това произведено в АЕЦ "Белене"?

Наистина ли смяташ, че интересите на една чужда държава, са и наши интереси?!

А ти би ли се наел да дефинираш- кои са нашите (български) интереси?

Не мислиш ли, че проблема, заради който така и не можем да отлепим вече 24 години, се състои в това, че така и не се състоя истински обществен (а не политически) дебат, относно националните стратегически, дългосрочни интереси и глобална икономическа стратегия за развитие на страната??

Още 2007 г твърдях (а и това е публична тайна), че ние НЕ бяхме (и още не сме) готови икономически, за присъединяване към ЕС! Да не говоря за думата НАТО (която винаги произнасям с отвращение)- която е една капитална грешка!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.