Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

• Автор

А още по-най-супер добре е човек да няма религия, да не вярва на измишльотините създадени от други и да не си създава сам заблуди. Тогава и само тогава Човек е истински свободен. Като мен !!!

И...твоята религия е да вярваш, че си създаден, за да съществуваш само в един отрязък от време.... и после край.

И защо човешките същества са създадени, за да живеят в някакъв порядък от около 70-80 години? Какво е твоето обяснение за тази безсмислица?

• Отговори 690
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

И...твоята религия е да вярваш, че си създаден, за да съществуваш само в един отрязък от време.... и после край.

И защо човешките същества са създадени, за да живеят в някакъв порядък от около 70-80 години? Какво е твоето обяснение за тази безсмислица?

Моето не е религия.

Аз не вярвам, аз знам с 100% сигурност че ще живея до някаква възраст ( хайде да са 70-80 години) и после ще умра и край, свършило се е. Това е друго няма. След мен остава синът ми да живее и ако направи хлапета те да живеят и така. Всички родени ще умрат един ден.

Моето обяснение за тази безсмислица е еволюцията. Без безкраен низ от следващи се поколения, не може да еволюират видовете. Освен поколения трябва и сексуално разделение, за да може да се комбинират безкрай комбинации от гени. Значи всеки път се взима от татко и мама по половин от генното наследство за новия бебчо. И благодарение на мутациите става еволюцията на някакъв вид, например бозайник някакъв, маймун примат  бе, ха ха ха ... Който като се е измутирал достатъчно ще почне да си създава божества да им се кланя, чат ли си сега ???

Виж колко простичко и достъпно за разбиране ти обяснявам, не съм като някой големи разтегачи на локуми.

• Автор

Моето не е религия.

Аз не вярвам, аз знам с 100% сигурност че ще живея до някаква възраст ( хайде да са 70-80 години) и после ще умра и край, свършило се е. Това е друго няма. След мен остава синът ми да живее и ако направи хлапета те да живеят и така. Всички родени ще умрат един ден.

Моето обяснение за тази безсмислица е еволюцията. Без безкраен низ от следващи се поколения, не може да еволюират видовете. Освен поколения трябва и сексуално разделение, за да може да се комбинират безкрай комбинации от гени. Значи всеки път се взима от татко и мама по половин от генното наследство за новия бебчо. И благодарение на мутациите става еволюцията на някакъв вид, например бозайник някакъв, маймун примат  бе, ха ха ха ... Който като се е измутирал достатъчно ще почне да си създава божества да им се кланя, чат ли си сега ???

Виж колко простичко и достъпно за разбиране ти обяснявам, не съм като някой големи разтегачи на локуми.

Значи ти считаш, че хората са създадени от еволюцията, а еволюцията е една безсмислица. :party4:

И за какво им е на видовете да еволюиpат? :mad: Пак безсмислица! :tongue2:

В кpайна сметка всичко е само хипотези. Еволюцията също е една теоpия без доказателства. :weather2:

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

И за какво им е на видовете да еволюиpат? :mad: Пак безсмислица! :tongue2:

Отговорът е : за да могат успешно да се адаптират към околната среда и да процъфтяват.

На видовете не им е нужно да еволюират.

Еволюцията не е целенасочен процес, нито пък управляем,  а сбор от различни процеси, които настъпват с гените им водещи до количествени и качествени промени в поколенията, които наблюдаваме с течение на времето.

Въпрос, като по-горния показва ,  че питащият очевидно няма елементарно понятие от основните понятия по темата, кяото се разисква.

Жалко.....

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Значи ти считаш, че хората са създадени от еволюцията, а еволюцията е една безсмислица.

И за какво им е на видовете да еволюиpат?  Пак безсмислица! 

Еми няма смисъл, така и така Слънцето е програмирано да угасне след определено време.

А като угасне Слънцето, тогава и господ бог милостив и всичките светци взети заедно вече стават безполезни, щото няма да им повече човеци да вярват в тях. И твоят любим Ошо и той става безполезен и така.

А това че ще угасне след време Слънцето, сега през 2013г. е повече от сигурно. Жена ми учи и астрономия задочно във Франция и ходи да гледа звездите няколко пъти с големи телескопи. Та тя, жена ми ми е казала че Слънцето ще угасне и аз на нея й вярвам, щото я обичам. 

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Еми няма смисъл, така и така Слънцето е програмирано да угасне след определено време.

А като угасне Слънцето, тогава и господ бог милостив и всичките светци взети заедно вече стават безполезни, щото няма да им повече човеци да вярват в тях. И твоят любим Ошо и той става безполезен и така.

А това че ще угасне след време Слънцето, сега през 2013г. е повече от сигурно. Жена ми учи и астрономия задочно във Франция и ходи да гледа звездите няколко пъти с големи телескопи. Та тя, жена ми ми е казала че Слънцето ще угасне и аз на нея й вярвам, щото я обичам. 

браво, Белгиец, хареса ми много

разни балони ошота мошота дуят ама на нас не ни пука хаха

• Автор

Отговорът е : за да могат успешно да се адаптират към околната среда и да процъфтяват.

На видовете не им е нужно да еволюират.

Еволюцията не е целенасочен процес, нито пък управляем,  а сбор от различни процеси, които настъпват с гените им водещи до количествени и качествени промени в поколенията, които наблюдаваме с течение на времето.

Въпрос, като по-горния показва ,  че питащият очевидно няма елементарно понятие от основните понятия по темата, кяото се разисква.

Жалко.....

Май не разбрахте, че се шегувам. Което показват и емотиконките, които съм поставила. :shy11:

браво, Белгиец, хареса ми много

разни балони ошота мошота дуят ама на нас не ни пука хаха

Не е и задължително нито да ви пука, нито да разбирате какво какзва ОШО или Буда. ;)

Добре, ти вярваш на теорията, че слънцето е програмирано да угасне.

Хайде, сега да ни обясниш, как и от КОГО е програмирано това?

Кой е този програматор?

И ако е толкова сигурно, след колко милиона години ще стане това, че да ни докажеш, че тези теории, ще бъдат истина?

А аз вярвам в други теории - че Животът, съществуванието,  е един безкраен процес, и че нищо в пространството не се губи, а преминава от едно състояние в друго. И че светът винаги ще съществува. Ако тази планета бъде унищожена поради някакви причини, във вселената има много планети, които ще продължат своето съществуване. А ако това слънце угасне, тази енергия ще се трансформира в нещо друго, защото всичко се състои от енергия, която преминава от едно състояние в друго.

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Добре, ти вярваш на теорията, че слънцето е програмирано да угасне.

Хайде, сега да ни обясниш, как и от КОГО е програмирано това?

Кой е този програматор?

И ако е толкова сигурно, след колко милиона години ще стане това, че да ни докажеш, че тези теории, ще бъдат истина?

Eми според поповете, дедо боже бил виновен за всичко, той ги бил програмирал тия работи.

А според тези които не вярват на измишльотините на поповете, след 5 милиарда години ( 5’000’000’000) ще му свърши горивото на Слънцето и ще угасне. Да бе, както една тънка свещичка запалена в църква угасва като изгори всичкия восък, така и на Слънцето като му се свърши водорода, щото е станал на хелий и ще започне да угасва, преминавайки през едни предсказуеми фази.

Мисля че не можем да сравняваме по сериозност някакъв циганин Ошо от Индия, дето си е изсмукал от пръстите някакви си фантазии, с учените разполагащи с модерни обсерватории, със супер мощни телескопи и супер компютри изчисляващи с голяма точност, каква маса при какви условия за колко време ще изгори.

А пък ония найвни смешници в Палестина , дето са правили съчинения по картинка ( като децата в началните класове), и са писали стар и нов завет, направо не са с нищо интересни. Те са си писали според тогавашните супер ограничени познания за Света. Писанията им са толкова разнопосочни и противоречиви, че един император е трябвало да ги събере поповете от различни области и да ги накара да се разберат в какво ще се вярва занапред. Да ама тогавашният пазарлък не е бил подходящо скалъпен за да премине изпитанието на времето. Та после през вековете са си ги донагаждали поповете измишльотините им. Горили са на клада който е казал че Земята се върти около Слънцето и така. 

И нали се сещаш, че като император ги кара да се разбират какво ще будалкат простолюдието, то управниците са имали интерес религията да бъде впрегната за държане в подчинение на народите. Та са измислили че царската власт е била от бога дадена, значи царо може сам да решава кого ще коли и кого ще беси.

Ама сега като сме ги зарязали абсолютните монархии и си правим капиталистически демокрации с избори, та поповете вече не са чак кой знае колко полезни. Вършат все още работа да мътят главите на по-наивните, с цел да не гласуват масово за прекалено леви партии и така. Щото то при капитализма богатите са нищожно малцинство, та за да се съберат гласове за десните партии, трябват разни изкуствени чалъми като религия, национална кауза , родолюбие, зачитане на вехти традиции и т.н. 

Ама ти си вярвай на каквото си ти е кеф де. Особено ако не ти стига акъла за да проумееш какво разправят астронимите относно Слънцето, можеш спокойно да си вярваш че ще е вечно. За твоят кратък човешки живот няма да има как да го видиш че ще угасне. Така че си свободна да си вярваш във вечното прераждане, щото някои там в далечна Азия така правят.

Eми според поповете, дедо боже бил виновен за всичко, той ги бил програмирал тия работи.

А според тези които не вярват на измишльотините на поповете, след 5 милиарда години ( 5’000’000’000) ще му свърши горивото на Слънцето и ще угасне. Да бе, както една тънка свещичка запалена в църква угасва като изгори всичкия восък, така и на Слънцето като му се свърши водорода, щото е станал на хелий и ще започне да угасва, преминавайки през едни предсказуеми фази.

Мисля че не можем да сравняваме по сериозност някакъв циганин Ошо от Индия, дето си е изсмукал от пръстите някакви си фантазии, с учените разполагащи с модерни обсерватории, със супер мощни телескопи и супер компютри изчисляващи с голяма точност, каква маса при какви условия за колко време ще изгори.

А пък ония найвни смешници в Палестина , дето са правили съчинения по картинка ( като децата в началните класове), и са писали стар и нов завет, направо не са с нищо интересни. Те са си писали според тогавашните супер ограничени познания за Света. Писанията им са толкова разнопосочни и противоречиви, че един император е трябвало да ги събере поповете от различни области и да ги накара да се разберат в какво ще се вярва занапред. Да ама тогавашният пазарлък не е бил подходящо скалъпен за да премине изпитанието на времето. Та после през вековете са си ги донагаждали поповете измишльотините им. Горили са на клада който е казал че Земята се върти около Слънцето и така. 

И нали се сещаш, че като император ги кара да се разбират какво ще будалкат простолюдието, то управниците са имали интерес религията да бъде впрегната за държане в подчинение на народите. Та са измислили че царската власт е била от бога дадена, значи царо може сам да решава кого ще коли и кого ще беси.

Ама сега като сме ги зарязали абсолютните монархии и си правим капиталистически демокрации с избори, та поповете вече не са чак кой знае колко полезни. Вършат все още работа да мътят главите на по-наивните, с цел да не гласуват масово за прекалено леви партии и така. Щото то при капитализма богатите са нищожно малцинство, та за да се съберат гласове за десните партии, трябват разни изкуствени чалъми като религия, национална кауза , родолюбие, зачитане на вехти традиции и т.н. 

Ама ти си вярвай на каквото си ти е кеф де. Особено ако не ти стига акъла за да проумееш какво разправят астронимите относно Слънцето, можеш спокойно да си вярваш че ще е вечно. За твоят кратък човешки живот няма да има как да го видиш че ще угасне. Така че си свободна да си вярваш във вечното прераждане, щото някои там в далечна Азия така правят.

Пак си преживял поредния психоделириум и пак ще ти резна малоумията.

Ако бе учил геология, щеше да знаеш, че в тази област +/- 10млн години е толеранса на дадено събитие, разбирай точността на епохата. На слънцето му остават точно 100млн години активен живот. Но много преди да настъпи този катаклизъм, животът на земята ще престане. Причината е, че Луната се отдалечава с всяка измината година от земята, а тя е главен катализатор за нормалния живот на земята.

някакъв циганин Ошо от Индия говори, че ти  си повече от расист. Ти си ксенофоб. Мразиш всички и всичко, включително себе си.

смешници в Палестина - разбира се клоуна от Белгия, Магда, Гизмодото и поредната му циклофрения изпада в някакво смучене на фенера изразено в особено сканиране на собствения му мозък, за да придаде тежест на съжденията си. Един такъв смешник преди дни откри точното местонахождение на VI-ти римски легион Ferrata. Този легион е бил между 3.5 до 5 хиляди легионери. Легионът е квартирувал около планина Мегидо. Тази планина се води пъпа на света. Новина, което малката ти черупка никога нямаше да знае. Точно те разрушават втория Храм в Ерусалим. Това става причина евреите да се пръснат по света и образуват диаспора. И няма никакво обяснение как пропада легиона. Просто изчезва безледно в историята. Един ден ще застанеш пред Ел Шадай и ще отговоряш за виртуалните си безхаберия. Споко, тогава ела ми разказвай какъв етнически българин си, атеист нерелигиозен.

На слънцето му остават точно 100млн години активен живот.

Я го докажи това твърдение, ако можеш де, щото ме съмнява.

Нещо много си слънчасал напоследък, явно жегите са непоносими в пустинята, пък и това право на неограничено микровълново облъчване ти нанася яки поражения. 

----------- ------------- ---------------

А какви инквизиции са ви прилагали римляните на вас, си е ваш проблем, мен не ме интересувате, прекалено сте незначителни и малобройни. Ако не ви пазеха американските богове, арабите да са ви направили на пух и прах. А пък преди арабите, може и турците да са видяли сметката.

Що се отнася до доказателствата, то можеш да прочетеш Лий ан Уилсън и Джордж Боуен,освен това  физици като: Фред Адамс, Грегори Лафлин, и пр..които обилно напоително и научно аргументирано обясняват много от нещата свързани с бъдещето на земята и на слънцето.

Така, ти тука доказателство не даваш.

Страничка от сайт дай, да го пише черно на бяло. Ама сериозен сайт да е, а не някакъв си писан от евреи.

Ама тези двата ника, да не са на един и същи човек ???

Valkiria1  да не е "случайно" клонинг на Profruit  ?

Щото еврейте като сте малоблойни и сте дефицитна стока по българските форуми, може нещо да имате божествена мисия да се клонирате, за да изглеждате повече.

Валкирия Проплодова звучи добер на нашенски.

----------------- -------------- ---------------

Значи до тук и потомците на писателите на вехтата книга не отричат че Слънцето ще изгасне в бъдеще. Само за датата нещо имат друг техен си еврейски прочит, ама нищо, простено им е. 

пък ,ако е вярно твърдението на "християнина" исус,че низшите духом ще наследят земята,то на теб в това отношение, персонално ще ти се падне територия по голяма от двете америки. :tongue2:

В грешка си, две вселени може и да стигнат.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Що се отнася до вехтата книга, какво да ти кажа, съвсем погрешно е да се мисли, че тя ще съответствува на очакванията на вярващия. В такъв случай, тя не е божествена, а вероятно породена от сън, халюцинации или употреба на отровни гъби, или психическо заболяване, все неща характерни за писачите на новия завет.

Ами вие евреите сте си направо половин атеисти ма , ха ха ха ...

Виж как хубаво обясняваш за новия завет, остава сега да се сетиш че и за стария завет е същото и цена няма да имаш.

А още по-най-супер добре е човек да няма религия, да не вярва на измишльотините създадени от други и да не си създава сам заблуди. Тогава и само тогава Човек е истински свободен. Като мен !!!

Ама то не е въпрос на избор дали ще вярва човек в глупости или не. Просто на вярващите така им функционират мозъците - повредено селективно мислене, не добре функциониращо критично мислене и вече то си избива на някъде- я вярва в богове, я вярва екстрасенси, вярва в призраци, вярва в извънземни, конспирации и т.н.

Докато ти се чудиш как може вярващите да са толкова наивни, че да вярват в такива измислици, те се чудят и не разбират как така ти не вярваш в тези неща, че дори те смятат за глупав - той щом не вярва значи нищо не е разбрал още и е на много ниско стъпало . Аз лично умирам от смях, когато видя някой заблуден човечец отделил години за да напредне в дадена псевдо наука (астрология, нумерология, езотерика, религии и т.н.) и след това, как се чувства важен и наперен, че знае неща, които ние простите не знаем - така да ама тоз човек не знае най-важното, че дълбае години наред в тежка самозаблуда и знанията, които е придобил са въздух - все едно да станеш експерт по правилата на не се сърди човече и да парадираш, че боравиш с тежки знания. Защо става така с тези мили хора?

Ами хората, ако не намерят начин да се чувстват важни полудяват. Всички хора занимаващи се с религия, духовни учения и псевдонауки - смея да твърдя, че познавам много такива в 90% от случаите са едни много нещастни личности без особена реализация. Точно така, няма какво да с лъжем нещастните хора масово посягат към религията и духовното усъвършенстване. Когато няма финансово усъвършенстване, когато няма щастие, човек лесно хлътва в такива начинания. Вижте ги например тия врачки и баячки по телевизията - на хора не приличат, за нищо не стават, едни нещастни човечета закачили се кой за ясновидство, кой за астрология, все едно са хванали последния влак в живота си..По лошото вижте, клиентите, последователите на тези личности - в пъти по-нещастни и изстрадали хорица.

Мъката, страданието, чувството за малоценност могат тотално да изглупеят един човек. 

Някой от вас тук посещавал ли е секта? Гарантирам Ви, че първото което ще Ви се набие на oчи, няма да е водачът/гурото/учителя, а последователите. Толкова посърнали, толкова нещастни, свити, огрухани психически хора на едно място трудно ще намерите Обаче да видите пламъка в блудният им поглед, когато трябва да защитят вярата в нещата, които им е казал водачът/гурото/учителят им - оооо и това не се забравя. Един такъв човек който единственото което му е останало - вярата му в някаква щуротия, живота си ще даде, но тази вяра няма да даде, а какво остава да му говориш за наука, доказателства 

Щастливият човек, който води качествен и пълноценен живот няма нужда от религия, от  вяра в чудеса и така чисто от самосебе си става свободен. И обратното - нещастния човек, живеещ непълноценно, не постигащ цели, изоставащ от обществото се закача я за религия, я за духовно движение, я за псевдонаука и т.н. и разбира се с времето развива тежка зависимост. 

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

В грешка си, две вселени може и да стигнат.

Дедо турски попе, я кажи ти сега кога ще изгасне Слънцето, кво пише у корана по въпроса, его тука евреите имали си тяхен прочит на научините данни, та вие нещо от Атататюрк написано нямате ли си ?

Как се контролират хора?

Ами първо ги радели без значение на какъв принци, второ ги противопостави на някаква основа, трето им наложи системата - послушен = награда/очакване, че ще с случи нещо хубаво, непослушен = наказание, страх, че ще се случи нещо лошо и четвърто постави авторитети, които да съблюдават спазването на по-горните принципи и разясняват, че всичко това е за тяхно добро.

Абе... то май, като се замисля основните религии имат досущ същата структура. ;)

"Всички мислещи хора са атеисти"

Хемингуей 

"Великите интелектуалци са атеисти"

Ницше

И обратното - нещастния човек, живеещ непълноценно, не постигащ цели, изоставащ от обществото се закача я за религия, я за духовно движение, я за псевдонаука и т.н. и разбира се с времето развива тежка зависимост. 

Aз познавам семейство, където мъжът е фармацевт, жената е химик и се реализираха на високи позиции във фармацевтичната индустрия. Вече са пенсионери, но са добре финансово подплатени. Жената изпада във депресия и полежа по болниците. А те имат дъщеря-реализиран лекар.

За какви цели имаш предвид? Ето имаме здраво семейство, образование (наука), реализация? Какво е да живееш пълноценно?

Ама то не е въпрос на избор дали ще вярва човек в глупости или не.

Просто на вярващите така им функционират мозъците - повредено селективно мислене, не добре функциониращо критично мислене и вече то си избива на някъде- я вярва в богове, я вярва екстрасенси, вярва в призраци, вярва в извънземни, конспирации и т.н.

Докато ти се чудиш как може вярващите да са толкова наивни, че да вярват в такива измислици, те се чудят и не разбират как така ти не вярваш в тези неща, че дори те смятат за глупав - той щом не вярва значи нищо не е разбрал още и е на много ниско стъпало . 

Мисля че на мнозинството от вярващите са им наблъскали в главите още от малки религиозните догми. И те вярват защото хората от тяхното обкръжение вярват в божества. Просто им е по-удобно да приличат на останалите, за да не са отхвърлени от някаква група.

Да бе, един от дефектите на мозъка върши тази работа.

Значи в Щатско психолозите се сетили да правят експеримент със студентчета разни.Организират нарочно група от да речем 9 опитни зайчета студентчета смесени с 27 зайчета предатели, мошеници. На зайовците мошеници им казали да дават грешни и неправилни отговори устно. Пита провеждащият експеримента нещо и всичките мошеници почват да твърдят устно нарочно че правилният отговор бил някакъв ( грешен отговор дават). Опитните зайчета слушат грешния отговор дето мошениците го дават че уж бил верен и какво се получило ? Еми чисто и просто една част от опитните зайчета, въпреки че знаели правилният отговор се чувствали неудобно да го кажат пред мнозинството от мошениците които твърдят обратното и също посочили за правилен грешния отговор. Не ударжали на психологическия натиск на мнозинството в групата и се предали, само и само да не изглеждат глупави в очите на другите ( на мошениците дето нарочно така са инструктирани да отговарят). Те това е един неосъзнат дефект на човешкия мозък, които от хилядолетия играе мръсни номера на човеците. Ама кой вярващ ще тръгне да ти изучава психология и психиатрия преди да реши дали да вярва на попа или да му тегли една сочна псувня. Те вярващите първо започват да вярват докато са още малки и после ходят да учат в университети ( част от тях де). Пък си има и католически университети направо при мен. Направили си и католически училища още от 6 годишна възраст в даскалото да им промиват мозъците на децата. И като родителите са с вече промити мозъци, те си пращат децата в католически училища. 

Жена ми са я пращали родителите й в католическо училище до 18 годишна възраст. Ония набожните даскали я карали  да ходела на екскурзия организирана от даскалото, да видела папата в Рим. Пък тя не искала да ходи при папата и не отишла. И станало голяма разправия в предпоследната година на гимназията й. Тя искала родителите й да я преместят за последната година в обществено училище, където не е задължително да се изучава предмет религия и не трябва да се ходи при папата. Ама баща й я е заплашил че ако не си завърши успешно последната учебната година заради смяната на училището, нямал да я прати да учи в университет след това. И по този гаден начин я е принудил да ги търпи ония набожните й даскали още една година. Ето така правят набожните с децата си.

За късмет, все повече деца не вярват на поповете и като навършат пълнолетие не са длъжни да угаждат на заблудените си родители. Не се женят в църква, не си кръщават децата и хич не им пука за поповете. 

Има и една друга категория набожни, на които им трябва духовно развитие. Те тези са нищожно малцинство и все си търсят нещо повече, нещо по-така като за тях специално. Не им стига да си вярват като съселяните, ами стават попове, стават калугери, намърдват се в разни секти с цел да си намерят там съмишленици яко запалени по духовно развите, сменят си някои религията с друга дето била по-духовна, по-вярна била и т.н. Тия са най-опасните, щото много яко си вярват и са способни на екстремизъм. Ако попаднат в опасна секта, направо правят поразии без да мислят. Като ония дето забиха самолетите в небостъргачите, или пък като другите дето си организират групови самоубийства, щото краят на света бил дошъл и какви ли не други ужаси. 

Aз познавам семейство, където мъжът е фармацевт, жената е химик и се реализираха на високи позиции във фармацевтичната индустрия. Вече са пенсионери, но са добре финансово подплатени. Жената изпада във депресия и полежа по болниците. А те имат дъщеря-реализиран лекар.

За какви цели имаш предвид? Ето имаме здраво семейство, образование (наука), реализация? Какво е да живееш пълноценно?

Жената изпада в депресии и е била дори в диспансер. Дали говорим наистина за щастливи хора, живеещи пълноценно? Най-характерният симптом, че човек е нещастен, чувства се малоценен и не е удовлетворен от съществуването си са именно депресиите.Няма щастливи хора в депресия. - изключение може би правят бременните и скоро родилите. Депресийката спокойно може да се счита за защитен механизъм у човека, който идва да покаже на страдащият, че това което става с живота му хич не е наред, идва да покаже, че е време да се вземат мерки понеже нещата не отиват на добре - и хоп именно в този момент някои хора вместо да вземат правилните мерки и да променят каквото трябва в живота си, си удрят здраво главата в някое религиозно, духовно течение и после се чудят защо са останали без приятели и защо хората ги мислят за смахнати.

Мисля че на мнозинството от вярващите са им наблъскали в главите още от малки религиозните догми. И те вярват защото хората от тяхното обкръжение вярват в божества. Просто им е по-удобно да приличат на останалите, за да не са отхвърлени от някаква група.

Да бе, един от дефектите на мозъка върши тази работа.

Значи в Щатско психолозите се сетили да правят експеримент със студентчета разни.Организират нарочно група от да речем 9 опитни зайчета студентчета смесени с 27 зайчета предатели, мошеници. На зайовците мошеници им казали да дават грешни и неправилни отговори устно. Пита провеждащият експеримента нещо и всичките мошеници почват да твърдят устно нарочно че правилният отговор бил някакъв ( грешен отговор дават). Опитните зайчета слушат грешния отговор дето мошениците го дават че уж бил верен и какво се получило ? Еми чисто и просто една част от опитните зайчета, въпреки че знаели правилният отговор се чувствали неудобно да го кажат пред мнозинството от мошениците които твърдят обратното и също посочили за правилен грешния отговор. Не ударжали на психологическия натиск на мнозинството в групата и се предали, само и само да не изглеждат глупави в очите на другите ( на мошениците дето нарочно така са инструктирани да отговарят). Те това е един неосъзнат дефект на човешкия мозък, които от хилядолетия играе мръсни номера на човеците. Ама кой вярващ ще тръгне да ти изучава психология и психиатрия преди да реши дали да вярва на попа или да му тегли една сочна псувня. Те вярващите първо започват да вярват докато са още малки и после ходят да учат в университети ( част от тях де). Пък си има и католически университети направо при мен. Направили си и католически училища още от 6 годишна възраст в даскалото да им промиват мозъците на децата. И като родителите са с вече промити мозъци, те си пращат децата в католически училища. 

Жена ми са я пращали родителите й в католическо училище до 18 годишна възраст. Ония набожните даскали я карали  да ходела на екскурзия организирана от даскалото, да видела папата в Рим. Пък тя не искала да ходи при папата и не отишла. И станало голяма разправия в предпоследната година на гимназията й. Тя искала родителите й да я преместят за последната година в обществено училище, където не е задължително да се изучава предмет религия и не трябва да се ходи при папата. Ама баща й я е заплашил че ако не си завърши успешно последната учебната година заради смяната на училището, нямал да я прати да учи в университет след това. И по този гаден начин я е принудил да ги търпи ония набожните й даскали още една година. Ето така правят набожните с децата си.

За късмет, все повече деца не вярват на поповете и като навършат пълнолетие не са длъжни да угаждат на заблудените си родители. Не се женят в църква, не си кръщават децата и хич не им пука за поповете. 

Има и една друга категория набожни, на които им трябва духовно развитие. Те тези са нищожно малцинство и все си търсят нещо повече, нещо по-така като за тях специално. Не им стига да си вярват като съселяните, ами стават попове, стават калугери, намърдват се в разни секти с цел да си намерят там съмишленици яко запалени по духовно развите, сменят си някои религията с друга дето била по-духовна, по-вярна била и т.н. Тия са най-опасните, щото много яко си вярват и са способни на екстремизъм. Ако попаднат в опасна секта, направо правят поразии без да мислят. Като ония дето забиха самолетите в небостъргачите, или пък като другите дето си организират групови самоубийства, щото краят на света бил дошъл и какви ли не други ужаси. 

Да, знам ги тези тестчета за които говориш,  тя социологията/психологията отдавна е разгледала това явление - индивида се пригажда към групата, като имитира, подкрепя действията на групата дори и да съзнава, че тези действия са грешни, не ползотворни, дори вредни, деструктивни. Това си е адаптивен механизъм заложен във всеки човек и именно на този механизъм отново социолозите/психолозите, а и някои други досетливи хора стоящи над нещата са изградили множество манипулативни похвати  ;)

Сега,  като заучиш човек от дете на религия му даваш сериозен шанс никога да не надрасне тази вяра и да не види нещата, живота през призмата на обективната грозна истина - с две думи ти унищожаваш значителна част от психическата му защитна система и така го  подготвяш  да бъде лесно манипулиран и обработван  през живота си, а май най-забавното е, че този човек е много вероятно да направи същото и за своето дете.

Е да,  религиите учат на някои морални ценности, но ако сложим нещата на кантара ясно се забелязва, че религиите са нанесли и носят повече вреда на обществото от колкото ползи. Не съм съвсем съгласен обаче, че промиването на мозъка в ранна детска възраст е напълно достатъчно за да направи човека силно религиозен или вярващ в измислици. Не малко скептици, атеисти са израснали в религиозни семейства и именно заради това твърдя, че дали човек ще вярва в окултното, псевдонауките зависи от определени характерности в психиката и умствените заложби на човека. Дори също тези характерности не са съвсем достатъчни за да направят човек дълбоко вярващ, че да хлътне в дупката на заблудите. Познавам много хора, които меко казано допускат, че съществуват да речем призраци, че има ясновидци, че има богове, че има чакри, че астрологията действа, че има извънземни, че има тежки конспирации, но не са хлътнали до там, че да порпилечт живота си и да изгубят желание за живот сред нас "низсшите", "непросветените"  Несъмнено обаче най-големият фактор е мъката, нищетата, безнадеждието, несигурността и въобще на слагам на последно място страхът. 

Високоефективните, целеустремените личности много, много не се интересуват от религия, окултизъм и чудеса освен ако нямат пряк интерес от това, интерес в един определен смисъл - съвсем не говоря за духовно развитие ;). И не, те не са незаинтересовани от тези теми защото са глупави, посредствени хора, а именно обратното - защото са доста умни, виждат цялостната картина.и макар  често незапознати в дълбочина с тези материи изпитват съвсем основателно съмнения.

Ами тези дето си търсят духовното развитие, хич не са нищожна група, а от ден на ден стават все повече паралелно с трудният живот в България. Тези хорица, не се развиват духовно а буквално деградират духовно, постепенно и умствено.  Идва един момент в който духовното им развитие зацикля заедно с живота им. Много съм се нагледал на такива и неприятната им участ.  Жалкото е и, че не малко интелигентни хора така си пропиляха живота, дано се чувстват поне  добре въпреки, че съм сигурен в обратното, защото близките и приятелите им не се чувстват добре.

Що се отнася до поразиите, запознай се клането в Джонсън таун - Jonestown masscre, където близо 900 слабоумни несретника (имай в предвид, че близо половината от тези 900 човека са били жени и деца)  масово се самоубиха с цианид.

http://www.documentingreality.com/forum/f237/jonestown-massacre-photos-18-november-1978-a-11317/   - малко грозни снимки от случая.

Жената изпада в депресии и е била дори в диспансер. Дали говорим наистина за щастливи хора, живеещи пълноценно? Най-характерният симптом, че човек е нещастен, чувства се малоценен и не е удовлетворен от съществуването си са именно депресиите.Няма щастливи хора в депресия. - изключение може би правят бременните и скоро родилите. Депресийката спокойно може да се счита за защитен механизъм у човека, който идва да покаже на страдащият, че това което става с живота му хич не е наред, идва да покаже, че е време да се вземат мерки понеже нещата не отиват на добре - и хоп именно в този момент някои хора вместо да вземат правилните мерки и да променят каквото трябва в живота си, си удрят здраво главата в някое религиозно, духовно течение и после се чудят защо са останали без приятели и защо хората ги мислят за смахнати.

Не съм ти говорил дали е вярваща или е в някоя секта или ,че е без приятели, или че я мислят за смахната. Изглежда представите са ти, "на някой като не му върви в живота" да се обърне в друго направлeние, където няма "ясни критерии" за да компенсира този "невървеж". Може да си го изсимулира, например за да си компенсира "малоценността си".

Колкото да целите, ето ти разсъжденията от обявена за секта традиция :

21. Послушникът трябва да преодолее Сатан и тогава последният ще му се покори и ще му служи. Първата победа над Сатан става, като се победят Стъпките му. Те се наричат на наш език - Желание.

22. Учи се да познаваш широките пътища на човешкото страдание и ти ще разбереш, че страданията се раждат от Желанието. Страдаме, когато желаем и не постигаме желанoто. Страдаме, защото не знаем какво желаем.

23. А откажем ли се да желаем, не страдаме вече.

24. Страданието ражда нови желания, а желанията раждат връзки. Връзките отдалечават крайния миг на нашето освобождение.

http://www.imadrugpat.org/bogomili/poslushanie.html

Аз мога да разсъждавам в случая, дали желанието да минеш за умен донася страдание, дали Ничше не е една патерица и симулация в тази насока за да се прекомпенсира вътрешното убеждение,че си тъп, което търси в несигурността си външно убеждение и потвърждение в така наречените "приятели".

Чак получих желание горните три реда да ги изтрия, защото според психологическо проучване да си тъп е най-голямата обида. Така "приятелите" подкрепят но и подкопават тази "самооценка" за да прихванеш следвайки техните "житейски избори" за да се "самоубеждават" във тяхната "правилност".

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Не е важно в каква религия вярваш (религии - с лопата да ги ринеш!) ! Важно е в каква степен религията съответства на действителността . В този ред на мисли :

Последната религия в световен мащаб се нарича......Демокрация !

Макар сама по себе си демокрацията да представлява форма на управление....определено е нужна вяра (в светлото бъдеще или ако не , изпадане от класацията) за да съществува въобще....!

Аз мога да разсъждавам в случая, дали желанието да минеш за умен донася страдание, дали Ничше не е една патерица и симулация в тази насока за да се прекомпенсира вътрешното убеждение,че си тъп, което търси в несигурността си външно убеждение и потвърждение в така наречените "приятели".

Чак получих желание горните три реда да ги изтрия, защото според психологическо проучване да си тъп е най-голямата обида. Така "приятелите" подкрепят но и подкопават тази "самооценка" за да прихванеш следвайки техните "житейски избори" за да се "самоубеждават" във тяхната "правилност".

Всеки иска да е умен, всеки иска да е експерт, авторитет в дадена област и най-лесно това се постига като се захванеш да станеш експерт в някаква неясна материя, псевдонаука, религия, където доказателства, ясни резултати не са необходими и не играят особен роля. Понеже в тази среда нищо не е точно установено, често е трудничко един такъв човек да го изкараш балама (макар, че са си точно такива) понеже, чрез купища празни приказки и философстване се измъкват и се крият като мишчици в неясната материя в която виреят  -  религии, псевдонауки.  Страх ги е да излязат от там, защото това е единственото място в което се чувстват важни,значими сигурни. Именно затова такива хора с нокти и зъби ще драпат за да останат в блатото в което са се намърдали, да го защитавата и да вкарват други хора вътре по възможност, скептици, атеисти, умни, реализирали се хора - те са най-ценната плячка. Извадиш ли ги от това блато е тъй болезнено за тях, че могат и беля да направят. Все пак това е единствената възможност, както казах, която им е останала да се чувстват значими, важни,.а човек не се ли чувства значим, важен е въпрос на време да полудее, да деградира - преносно, буквално както искаш го приемай.

Като цяло рядко ще намериш умен човек, който да пращи от щастие - умните хора са си малко нещастни, малко самотни, малко тревожни и особено тогава, когато не намират начин да реализират потенциала си. Когато обаче глупав човек иска да мине за умен, това почти винаги води до много страдания и разочарования.  В този смисъл глупавият човек е най-малко една идея по-предразположен от умния към религиите/окултното, псевдо науките. Макар, че пък умния човек вкараш ли го успешно в това блато - там той бързо става цар, и до живот няма мърдане от там.

Не е важно в каква религия вярваш (религии - с лопата да ги ринеш!) ! Важно е в каква степен религията съответства на действителността . В този ред на мисли :

Последната религия в световен мащаб се нарича......Демокрация !

Макар сама по себе си демокрацията да представлява форма на управление....определено е нужна вяра (в светлото бъдеще или ако не , изпадане от класацията) за да съществува въобще....!

Ти хората няма как да ги водиш, управляваш ако не им сочиш светло бъдеще и спасение. Всяка религия, политическа система и повечето манипулативни похвати разчитат на и са са съобразни с тази идея.

За да действа обаче системата е нужно и още нещо -  срещу  светлото бъдеще и спасението трябва да сложиш и една сериозна доза страх от обратното - така вече формулата е пълна и функционална.

Например: 

Религията:  спасение, рай  /  апокалипсис, ад.

Демокрацията особено в началото: свобода, права, светло бъдеще/ диктатура, комунизъм, атака апокалипсис поради нападение от соц блока.

Комунизмът: равноправие, светло бъдеще особено за всички, които подкрепят с цялото си съществуване партията/ репресии за непослушните, злите капиталисти и техните подмолни диверсионни действия целящи унищожението на соц системата и благоденствието на соц народа.

Фашизмът : светло бъдеще - велика Германия, велика арийска нация, господари на света/ злите евреи и техните действия, които ще поробят Германия и света.

И т.н.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.