Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Религиите днес

Featured Replies

Тези, които следват "правилната вяра", обикновено гледат да си намерят последователи, та не знам дали това не е причината за тези писания. :cool:

Липса на увереност, че следват "правилната вяра". Това имах предвид. Има и клинични случаи, разбира се, но такива има и в други раздели. Според теб, каква е причината?

• Отговори 690
  • Прегледи 58,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мохини
    мохини

Тук мненията ни се разминават лекинко, но не е беда. Моите убеждения в това отношение са базирани на източната мъдрост и се придържам към нея. Няма значение "богат" ли си или "беден", ако не си привър

• Даже и вие, вегетарианците, убивате животни. Хиляди мравки, мушички и т.н., които стъпквате, комарите, които убивате с вестник или с Райд, и прочее... Пак са си животни. Тук вече опираме до размери и

• Trichocephalus
    Trichocephalus

Само дето снимката там също е аватар - тоест не е снимка на автора. Линкът ти води към страница, списвана от Юлиан Митев - журналист и изскуствовед.Това му рускоезичния блог.  Ако си беше направил т

Публикувани изображения

кеен,х айде сега ,да ни покажеш и някакво доказателство за това,като например някой ,някого да е карал да се присъединява към вярата му ,иначеее знайш какъв ставаш нали? едно поздравче..с цялата ми симпатия към теб: :tongue2:

Те тези, които го правят са хитри, и не призовават директно, а пишат по начин, който да наведе четящия на мисълта, че това може да е правилната вяра и да се замисли дали да не я последва.  :wink12:

• Автор

Аз си го живея моят напразно и нищо ми няма.

Тамън като дойде време да умирам, няма да ме е яд че го напускам този живот за винаги.

Ами ако не го напуснеш завинаги?! Ами ако те пратят отново да се родиш тук, на Земята?!

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Липса на увереност, че следват "правилната вяра". Това имах предвид. Има и клинични случаи, разбира се, но такива има и в други раздели. Според теб, каква е причината?

Намирането на последователи може да донесе финансови ползи.

• Автор

Това не е никак вярно.

За да се говори сериозно за религията, се изисква да има знание за нея. Понеже в повечето случаи такова липсва, то се замества с някакво псевдопознание за религията, което уж трябва да ни каже нещо за нея.

Интересното обаче е друго. Гледам има доста големички постове, в които пишещите влагат доста усилия откъм писане и умуване - интересно защо ли го правят? :cool:

Ние тук говорим за религия по новому. Т.е. след като в темата не е определено точно за коя религия да се говори, значи може да се говори свободно за всички религии и учения, а ние точно това правим. Нещо в стил ню ейдж! :tongue2:

ти защо пишеш тук?да си видял случайно някой да дърпа някой към неговата си вяра? аз не.....

Теб не съм имал предвид. Ти си острието на юдаизма и съвършената агентка на Мосад, тъй че твоя случай е различен. :)

Те тези, които го правят са хитри, и не призовават директно, а пишат по начин, който да наведе четящия на мисълта, че това може да е правилната вяра и да се замисли дали да не я последва.  :wink12:

Не знам дали има такива хора сред пишещите тук. Звучи добре като теория, но на практика е много трудоемко и едва ли може да даде някакъв резултат.

Ние тук говорим за религия по новому. Т.е. след като в темата не е определено точно за коя религия да се говори, значи може да се говори свободно за всички религии и учения, а ние точно това правим. Нещо в стил ню ейдж! :tongue2:

Я кажи как се говори за религия постарому, че да стане ясно на читателите какво е същественото в говоренето за религия поновому? :P

• Автор

Я кажи как се говори за религия постарому, че да стане ясно на читателите какво е същественото в говоренето за религия поновому? :P

Ами...например да говориш само по Библията или само по Корана и да нямаш критично и свободно мислене, защото там било казано точно така. Да си сляп привърженик на религиозната догматика и т.н.

Не знам дали има такива хора сред пишещите тук. Звучи добре като теория, но на практика е много трудоемко и едва ли може да даде някакъв резултат.

Тука имаше една потребителка Aliya, която пишеше така. Ама тя може и сега да си пише, преродена в някой нов юзър.

Ами...например да говориш само по Библията или само по Корана и да нямаш критично и свободно мислене, защото там било казано точно така. Да си сляп привърженик на религиозната догматика и т.н.

Ами то никой не може да говори само по Библията или само по Корана.

Ти на какво си привърженик, което да не е догматика?

ако случааайно така намекваш за мен ,

Може пък да намеква за мен. Де да знам? Само че и аз бих казал нещо подобно на това, което казваш ти. Първо, не бих насърчавал никой да се захваща с това, с което съм се захванал аз, освен ако няма много искренно и силно намерение. И второ, което е по-важно. Не бих се ангажирал по никакъв начин да му помогна в подобно начинание.

Новата религия за Бел Ами са ню-еидж писанията на Алена, Нютън и други съвременни авторитети.

Тука имаше една потребителка Aliya, която пишеше така. Ама тя може и сега да си пише, преродена в някой нов юзър.

Тя има някакъв блог, в който публикува доста интересни, макар и спорни хипотези. Не мисля, че към момента участва тук. Щях да я забележа. Нали ти казвам, ако искаш да зарибяваш, то точно този форум не е подходящ. Тук няколко пъти се пробва един от Сахаджа-йога, която е една от най-опасните култови секти, според мен. И намери дружен отпор.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

мухаляри ти разлика между иври и исраел правиш ли?не правиш затова ти е пълна кашата в главата? :tongue2: пълна каша е и в главите на тия дето са ви пляскали синодалните преводи :tongue2:

иври..пришелец..пристигнал от друго място...аврам е пристигнал от ур халдейски ,връзката е завършена от иаков,той е исраел ,от него произлиза евреиския народ и името иври е заместено от исраел."исраел бейт иаков"...това е целия народ на исраел и второто име на иаков е исраел.

иеудим е едно  от племената на исраел,което е съхранено и до днес и се употребява наравно с бейт исраел.надявам се да ти схвана главата най накрая,щото взе да ми омръзваш :tongue2:

Ок. Отказа се от баща ви Аврама, който по-късно Господ нарича Авраама и от страха му за живота. Измамата на Яков, който по-късно Господ нарича Израил твърдиш, че е баща на племето ви. Как обясняваш това, че синовете му намразват Йосифа и намислят да го убият? След това милостиво го хвърлят в ров, а накрая меркантилно го продават в робство?

Това ли е еврейската ценностна система?

• Автор

Ти на какво си привърженик, което да не е догматика?

На свободното и неогpаничено мислене. :basketball3:  :surfing:

• Автор

демек ,ти си свободна и неограничена жена..ами бб също е вече свободна и неограничена,макар и малко видоизменена: :tongue2: :tongue2:

Публикувано изображение

Материята старее, но Духът е вечен!

Еми животът няма никакъв смисъл.

Но понеже еволюцията е хитра, тя ни принуждава да го живеем като е заложила в нас инстинкта за самосъхранение.

И като е кофти да си признае човек, че животът му няма никакъв смисъл, ако е материалист, може да ти каже че смисълът на живота е усъваршенстването на материята. Да се самоорганизира тя и да стане нещо по-съвършено от хаотичното й състояние.

Ама на лично на мен не ми върши никаква работа да съм временно организирана  материя.

Науката все още не може да даде определение и не може да отговори на въпроса "Що е живот?", а ти се пънеш да определяш има ли симисъл живота, или не.

Как ще определиш, дали дадено нещо има смисъл, след като не го знаеш какво представлява?

Атеизма наистина е религия, която кара поддръжниците сляпо да вярват във всякакви басни, глупости и измишльотини, вместо да използват поне малко мозъците си. :lol6:

Щом като твърдиш, че живота се определя само и единствено от материята, тогава по твоята сбъркана логика, един труп(който е само материя) би следвало да бъде жив така ли?

Обясни ми по твоята логика за живота, каква е разликата примерно между един жив човек и между един удавник?

Телата и на двамата са абсолютно едни и същи, защо тогава единия е жив, а другия мъртъв?

Обясни ми и защо не е възможно да се създават живи хора от трупове? Примерно , ако от един труп вземем главата, от друг торса, от трети крайниците и ги обединим заедно в едно общо тяло, чрез хирургични операции, защо това ново тяло никога не може да оживее и да образува нов човек? Нали материята и тялото ще бъдат напълно здрави и функционални?

Редактирано от gagodrago (преглед на промените)

• Автор

ай сега,всички под строй,да видим кой е къртицата?

какъв дух бе душко..бб езатворила духа си   вече само в лионската зоологическа градина..освен това ,може и да не знаеш ,но любимата ти бб е ислямофобка и  расистка..така ,че много не ми хвали духчето  на бабката.

Подкрепям я във всичко което е казала. Мюсюлманите които желаят да живеят в Европа, трябва да станат европейци, а не да искат Европа да се съобазява с тях. Също така съм против варварските обичаи да се колят животни в "името на Бог".

Бог не е кръвожаден звяр, за да иска от хората животински жертви.

На мен атеизма ми изглежда като възможно най-глупава религия. Пак повтарям, той е изключително подходяща религия за духовно и умствено ограничени хора. Вярата на атеиста се крепи на следното твърдение:

"Щом не съм видял дадено нещо, значи то не съществува." :lol6:    Според атеистичния мироглед, живота се е зародил от нищото, следователно няма смисъл. Затова смисъла на живота за атеистите и невярващите се свежда единствено до следните три много важни въпроса:  "Какво ще ям?"  "Какво ще пия?"  "Кога ще легна да се наспя?"   :)

Всичко, което е извън тези въпроси, за атеистите просто не съществува. Положението в България последните десетилетия, много ясно показва какво всъщност представлява държава от атеисти и народ от безверници. Всеки може сам да си направи изводите и заключенията.

Първо добре е да знаеш, че атеизмът не е религия ;)

Второ ще ти кажа, че горе-долу нямаш никаква идея как разсъждават атеистите и какви са ценностите им.

Скептиците и атеистите заклети материалисти?????

Трето атеистите на знам до колко са наивни, но ти направо цепиш мрака :)

Редактирано от ivanxii (преглед на промените)

бб е ислямофобка и  расистка...

Toва истина ли е? Много разочароващо. За нея, освен че спасява мечки, знам само това, което е писал Роже Вадим, но той е пристрастен, все пак.

• Автор

Науката все още не може да даде определение и не може да отговори на въпроса "Що е живот?", а ти се пънеш да определяш има ли симисъл живота, или не.

Как ще определиш, дали дадено нещо има смисъл, след като не го знаеш какво представлява?

Атеизма наистина е религия, която кара поддръжниците сляпо да вярват във всякакви басни, глупости и измишльотини, вместо да използват поне малко мозъците си. :lol6:

Щом като твърдиш, че живота се определя само и единствено от материята, тогава по твоята сбъркана логика, един труп(който е само материя) би следвало да бъде жив така ли?

Обясни ми по твоята логика за живота, каква е разликата примерно между един жив човек и между един удавник?

Телата и на двамата са абсолютно едни и същи, защо тогава единия е жив, а другия мъртъв?

Обясни ми и защо не е възможно да се създават живи хора от трупове? Примерно , ако от един труп вземем главата, от друг торса, от трети крайниците и ги обединим заедно в едно общо тяло, чрез хирургични операции, защо това ново тяло никога не може да оживее и да образува нов човек? Нали материята и тялото ще бъдат напълно здрави и функционални?

Много добри въпроси! :clown:

Toва истина ли е? Много разочароващо. За нея, освен че спасява мечки, знам само това, което е писал Роже Вадим, но той е пристрастен, все пак.

Също така съм против варварските обичаи да се колят животни в "името на Бог".

Като изключим този обичай, който и аз не одобрявам, но който следват и христяните по Гергьовден, както и повечето хора, освен ако не са вегетарианци, трябва да знаеш, че в исляма има много хуманно отношение към животните. Чел съм поне две сури на тази тема. Проблемът е в фабричните кланници, каквито има навсякъде, а не е в исляма.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Малкия ги говори едни :)

Въпросите са много добри. Добре ще е, ако може някой атеист, да отговори на тях.

А аз бих допълнила : Кое нещо оживотворява едно тяло?

• Автор

Като изключим този обичай, който и аз не одобрявам, но който следват и христяните по Гергьовден, както и повечето хора, освен ако не са вегетарианци, трябва да знаеш, че в исляма има много хуманно отношение към животните. Чел съм поне две сури на тази тема. Проблемът е в фабричните кланници, каквито има навсякъде, а не е в исляма.

Едва ли в големите градове в страните с ислямско население, могат да осигурят месо от животни заклани по "хуманен" начин.

А пък и може ли да има хуманно убийство?!?! :mad:

Аха. Е, то е от годините. Простено и е.

Кое не одобряваш ? Ти ако си истински будист, също не би трябвало да консумираш месо.

Въпросите са много добри. Добре ще е, ако може някой атеист, да отговори на тях.

Моля, малко по-сериозно. На повечето от тези въпроси получаваме отговор в гимназията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.