Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство и Ислям

Featured Replies

П.С Реших да се намеся понеже мразя разни плиткоумници да злорадстват чели недочели и чули недочули.... 

Здравей Синбад,

Радвам се, че го стори.

Крайно време беше някой да опровергае дезинформацията и медийните глупости.

• Отговори 208
  • Прегледи 18,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

От оригиналния Коран на халиф Осман са останали само две копия в света, едното е в двореца Топкапъ в Истанбул , а другото в Ташкент...

Интересно тогава откъде са преведени правилно всички Корани, след като в света има само две оригинални копия, заключени в музеи?!

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Здравей Синбад,

Радвам се, че го стори.

Крайно време беше някой да опровергае дезинформацията и медийните глупости.

Здравей :)... Че това си беше елементарна логика, и малко търсене в гугъл за да намеря статията на гардиън .. Останалото е ясно, точно Русия с нейния най-богат опит в съжителстването на множество различни етноси  да забранят Корана, хахаха, това може само някой глупак да си повярва че ще стане.... Че там има най-много мюсюлмани на глава от население в неислямска държава , и повече отколкото в Европа като цяло :) Ако някой не вярва да погледне официалните статистики на рускатта федерация и ще види...

Та така, а останалото моята лична неприязън към .. слабите в главата  :ph34r: .. и раздразнение от лъжите които се ръсят тука от някои другари и другарки с комплекси и непознаване на нещата..

Интересно тогава откъде са преведени правилно всички Корани, след като в света има само две оригинални копия, заключени в музеи?!

Има специален съвет към най прочутия ( и един от най-старите )  ислямски университет в света- Ал Ахзар в Кайро ( създаден 975-та година ) , който е признат и оторизиран да дава менния за правилността на преводите на Корана ... 

И те може да са заключени, но никой няма да откаже да бъдат изследвани или копирани за превод и издаване ...Сигурен съм че има дори направени копия на тези оригинали , това е толкова близко до акъла ( ако го имаш де ) 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Странна работа  това хората имаме твърдението,че сме над всичко и всички а в същност сме за кратко тук в този свят, до колкото ми е известно Библията е доста преди Корана а в същност  е Стария завет  грубо казано /всяка случка  е идентична но с други имена/не виждам защо е това деление на вярващите не ми е известно религия която да проповядва  насилие  това ,че има разклонения на основната  го има във всяка религия но  е страшно такова разклонение да стане законно управление на дадена нация.Е така е  угодно на тези които  управляват тези вярващи и хич не ги е страх от наказанието божие.За жалост въпреки многото години съществуване човечеството не се научи да бъде умно.Войните следват икономическите интереси.....Уж сме хуманни а в същност сме си животни облечени в добри намерения.Силно се надявам някога в необозримото бъдеще ако не се  самоунищожим което е доста по вероятно да станем наистина интелектуално умни а не само  привидно такива.Действаме като   древните хора убивай и владей никакъв напредък  само по качествени оръжия .. това сме за сега.

Хубава вечер на всички.

Тук, от самото начало говорехме за хората с власт и за техните забрани !...

Какво за тях? Нали искаш да не те сбарат изнасилвачите? Ако не са те, кой ще те пази?

...П.П.Ако един ден, интернета стане много опасен и хората масово чрез него извършват насилие над други хора, ще бъда съгласна да бъде забранен от властите.

А все пак искаш да има хора облечени във власт? От самото начало знаех, че не знаеш какво искаш...П.П. Отнемането на свободи от масите, заради злоупотребите на някои си е меко казано несправедливо. А свободата на вероизповеданието е една от най-големите ценности на съвременното общество. Коя си ти, че искаш забрана на религиите...

Значи да оставим терористите, педофилите и убиййците,  на воля да вършат делата си?! Това не е ли подкрепа на насилието ?!

Интересно е как човек нагажда мненията си съобразно това, кое на него му е полезно и удобно в съответния момент от живота му… Ако въобще има някаква последователност в мисленето де...

Казваш, че забраната над насилието не е насилие. В същото време искаш да има предвидени репресии срещу изнасилвачите, педофилите и всички, които според теб са лошите… А в същото време, когато говорехме в темата за властта, доста хора изразихте в хор мнение, че властта е репресия и дори, че обществото няма нужда от органи на властта, защото - ясно защо...

• Автор

Коя си ти, че искаш забрана на религиите...

Къде съм казала това ?

Всеки един държавен ръководител има правото да забрани нещата водещи до насилие и тероризъм в неговата държава.

Интересно е как човек нагажда мненията си съобразно това, кое на него му е полезно и удобно в съответния момент от живота му… Ако въобще има някаква последователност в мисленето де...

Казваш, че забраната над насилието не е насилие. В същото време искаш да има предвидени репресии срещу изнасилвачите, педофилите и всички, които според теб са лошите… А в същото време, когато говорехме в темата за властта, доста хора изразихте в хор мнение, че властта е репресия и дори, че обществото няма нужда от органи на властта, защото - ясно защо...

О, значи, насилниците, изнасилзвачите, педофилите, терористите, само според мен са лошите ?! :eek:

А можи би според теб са добрички?!

Я, пита Вал, какво пише за тях във Второзаконие и Левит .

Никъде не съм казвала, че обществото няма нужда от органи на властта, а че всички властимащи, трябва да съдят спрведливо, да бъдат честни и почтени.

Къде съм казала това ?

Ето тука...

Всички религии и книги, които подбуждат омраза и насилие, трябва да бъдат забранени!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

• Автор

Ето тука...

Само че има една много важна подробност, която пропускаш...

Всички религии и книги, които подбуждат омраза и насилие, трябва да бъдат забранени!

Само че има една много важна подробност, която пропускаш...

Тц. Ниш'о не пропускам. Да ти извадя ли цитати където казваш и/или подкрепяш, че християнството и исляма са насилнически религии ;)
  • Автор

Тц. Ниш'о не пропускам. Да ти извадя ли цитати където казваш и/или подкрепяш, че християнството и исляма са насилнически религии ;)

И това всички религии ли са ?Ако в тях има нещо насилническо /не помня да съм казвала нещо за християнството днес/, аз нямам ли правото да изкажа личното си мнение против това насилничество ?!

О, значи, насилниците, изнасилзвачите, педофилите, терористите, само според мен са лошите ?! :eek:

А можи би според теб са добрички?!

Значи... това, че от казаното от мен ти правиш своите изводи в тази посока и си позволяваш с подобни евтини манипулации да се правиш, че водиш някакъв диалог - остава само твой проблем... 

Не знам дали си мислиш, че самостоятелното мислене се случва с безкрайно задаване на въпроси и изясняване на най-елементарни неща, което правят другите вместо теб, но... поне се възползвай да осмисляш получените отговори, докато хората имат добрината и уважението да ти отговарят...

• Автор

Значи... това, че от казаното от мен ти правиш своите изводи в тази посока и си позволяваш с подобни евтини манипулации да се правиш, че водиш някакъв диалог - остава само твой проблем... 

Не знам дали си мислиш, че самостоятелното мислене се случва с безкрайно задаване на въпроси и изясняване на най-елементарни неща, което правят другите вместо теб, но... поне се възползвай да осмисляш получените отговори, докато хората имат добрината и уважението да ти отговарят...

Няма нужда да си правя някакви мои изводи, след като си го пише черно на бяло в твоето мнение.

В същото време искаш да има предвидени репресии срещу изнасилвачите, педофилите и всички, които според теб са лошите

И това всички религии ли са ?...

А аз къде съм употребил думата всички!

...Ако в тях има нещо насилническо /не помня да съм казвала нещо за християнството днес/, аз нямам ли правото да изкажа личното си мнение против това насилничество ?!

Значи, тези съвпадат към религиите, които искаш да бъдат забранени. Поне според твоите думи. Ще рече, в цял свят това са легитимни религии, а ти искаш да ги забранят...

Аха... И по коя логика това, че нещо е според теб, изключва да е и според някой друг...

А да - сетих се... Та нали ти мислиш различно от света - сиреч самостоятелно.

Добре де, поне си Творец на собствената си мисъл!

Нямам време...

Дишай!

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Това са си твои проекции. Не съм казала нищо такова.Каквтото съм го казала, съм го казала много ясно!

Има една наука. Нарича се семиотика. Наука за символите. Тази наука, освен всичко друго дава инструменти за анализ на речта ни (устна или писмена). Та подложени на такъв анализ, всички твои думи в този форум от около две седмици насам (откогато следя писаното от теб и Реджеп), рисуват интересна картинка. В подробности няма да влизам, ти сама, ще се върнеш и четеш и ще видиш какво, къде и как. И колкото и да отричаш, думите ти сочат, че ти искаш да исляма да бъде забранен като религия. 

Аха... И по коя логика това, че нещо е според теб, изключва да е и според някой друг...А да - сетих се... Та нали ти мислиш различно от света - сиреч самостоятелно.Добре де, поне си Творец на собствената си мисъл! Нямам време...Дишай!

Спокс, тя е от добрите. Само приравни четящите Курана, с терористи, изнасилвачи и какви бяха там останлите думи :)

Едва ли само аз искам това....

Tu quoque! Класическа форма. Връщам лентата назад. Това нито аргументира мнението ти, нито го прави приемливо.

...А ако бъде забранен, знаеш ли колко щастливи хора ще има по света ?!...

Не знам. Ще ми кажеш ли колко? След това обаче, помисли и колко ще бъдат нещастни от този факт...

...Но, за жалост, това няма как да стане в целият свят.

За жалост, това е примитивна религиозна омраза и нетърпимост. За жалост, наблюдава се в наши дни все още. За жалост... За жалост...

Това не променя факта, че светът е огледало.

:ohmy:

Умът ти е огледало, а не света... Това, което виждаш са твои собствени проекции/отражения.

Умът на Руми е много чист, защото е близо до Твореца и неговите отражения не са изкривени. Светът е проекция на божествения ум. Това е идеята най-общо.

Това е твое лично мнение.А като мен мислят милиони....

Колко милиона? Защото исляма се изповядва от няколко около милиард и половина човека към ден днешен. Можеш ли да направиш трезво сравнение на тези числа :)

...След като толкова фанатично защитаваш Исляма......

Фанатично се опитваш да го забраниш ти, а аз просветителски апелирам за свобода на вероизповеданията!

......може ли да ми посочиш от коя друга религия има терористи и камикадзета днес ?...

Мога! Думата камикадзе има произход от шинтоизма. Религия изповядвана и днес. Живите бомби в японските градове, отдавна присъстват в модната линия на този сегмент...Мога и още! Бойците на ИРА и баските са християни.Мога и още! Локалните хиндуистки култове, чиито привърженици държат големите градове в страх...Мога и още! Има ли смисъл обаче....
  • Автор

Мога и още! Има ли смисъл обаче....

Не, няма смисъл.

Не можеш за ме убедиш, че ислямистките терористи са по-малко от гореизброените.

Колко факти искаш да ти посоча за лагерите където се обучават ислямистки терористи, колко факти искаш да ти посоча, че Ислямът като цяло не е мирна религия, въпреки че има мирни мюсюлмани, но те са една малка част от следващите тази религия.

Не, няма да ти посочвам нищо, защото си предубеден и не виждаш истината. 

... За добро утро изгледай това филмче. Много като нея ще бъдат щастливи, ако я няма тази религия на насилието....

Винаги ми е било супер смешно, когато западноевропейците се загрижат за жените в ислямските държави. Поръчков филм правен от не мюсюлманин и феминистка. Повече нямам какво да кажа.

Не, няма смисъл....

Ама разбира се. Как ще има смисъл за теб. Нали разбива аргументацията ти на пух и прах ;)

...Не можеш за ме убедиш, че ислямистките терористи са по-малко от гореизброените....

Аз безпристрастно соча факти. Всеки се убеждава сам според аналитичните си способности и наличен мисловен капацитет ;)

...Колко факти искаш да ти посоча за лагерите където се обучават ислямистки терористи, колко факти искаш да ти посоча, че Ислямът като цяло не е мирна религия, въпреки че има мирни мюсюлмани, но те са една малка част от следващите тази религия....

Един факт искам. Посочи ми бройката мирни и бройката размирни мюсюлмани (както и откъде си почерпила тази информация).

...Не, няма да ти посочвам нищо, защото си предубеден и не виждаш истината.

Първо предлагаш, пък после се отказваш. Смях в залата. Аз изповядвам християнската вяра. Няма как да бъда предубеден в смисъла който влагаш...

Ако ти имаше поне малко състрадание към тези жени, никога нямаше да защитаваш тази религия.Не, ти не им мислиш доброто. А просто се кефиш на тяхното страдание.

Нека ги оставим те сами да решат, кое е добро и кое не е добро за тях. А не холандците и феминистките да се опитват да им насаждат и налагат ценности.
  • Автор

Ама разбира се. Как ще има смисъл за теб. Нали разбива аргументацията ти на пух и прах ;)

както и откъде си почерпила тази информация).

Първо предлагаш, пък после се отказваш. Смях в залата. Аз изповядвам християнската вяра. Няма как да бъда предубеден в смисъла който влагаш...

Ти може да изповядваш всякаква вяра, и същевременно с това да защитаваш насилието.

Не си дал никакви аргументи в подкрепа на насилниците и терористите, за да ме разбиеш на пух и прах.

Аз, скъпи ми Дарко, познавам толкова много мюсюлмани, колкото не си и сънувал.

Черпя информация от извора.

Ти може да изповядваш всякаква вяра, и същевременно с това да защитаваш насилието....

Не аз искам насилнически да се забрани религията на милиард и половина хора!

...Не си дал никакви аргументи в подкрепа на насилниците и терористите, за да ме разбиеш на пух и прах....

Хахаха. Тук вече ме развесели. Аз не подкрепям насилници, и не те разбивам на пух и прах теб. Факта, че има терористи и камиказета изповядващи различна от исляма вяра, разбива аргументите ти на пух прах...

...Аз, скъпи ми Дарко, познавам толкова много мюсюлмани, колкото не си и сънувал.Черпя информация от извора.

Сподели информацията от извора с нас. Колко от мюсюлманите в света са мирни и колко са размирни - като бройка. След това посочи източниците си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.