Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Християнство и Ислям

Featured Replies

...Добре си го казал.

Разбира се :) Да видим, сега твоята статистика (не забравяй да кажеш и откъде си я взела).

Всеки нормален човек има свободата да критикува нещата които не му се струват нормални....

Ми критикувай (ама аргументирано), кой те спира? Ти обаче, подминаваш аргументите и вместо критика излизат само злобни брътвежи, за забрана на нечия религия...

...Не знам защо, някои хора защитават насилието и омразата, подстрекавани от дадена религия, а нападат тези, които казват истините такива каквито са....

И аз така, не знам защо ти искаш, подстрекавана от твоите лични усещания и разбирания за справедливост, да забраниш религията на около милиард и половина от човечеството.
  • Отговори 208
  • Прегледи 18,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Разбира се :) Да видим, сега твоята статистика (не забравяй да кажеш и откъде си я взела).Ми критикувай (ама аргументирано), кой те спира? Ти обаче, подминаваш аргументите и вместо критика излизат само злобни брътвежи, за забрана на нечия религия...И аз така, не знам защо ти искаш, подстрекавана от твоите лични усещания и разбирания за справедливост, да забраниш религията на около милиард и половина от човечеството.

Най-интресното е, че от всичко казано, си запомнил единствено думата забрана.

Както казах и в самото начало на този разговор, всяка една религия, политическа или обществена организация, или книга, които подстрекават към насилие, терор и омраза, трябва да бъдат забранени с международен закон.

Дала съм линк, може да поговорим за нещата показани там.Кое в тях ти харесва, че ги защитаваш и подкрепяш ?п.п. Остави безсмислените статистики.Не мога да ти дам точна цифра и проценти. Може да са повече, може да са по-малко. Каквото и да ти кажа, няма да е точната истина.Може много хора да не желаят да изповядват тази религия, но да са родени в такива семейства и общности, но всички се броят мюсюлмани, така че точна статистика не може да се даде. Както и в България, много хора при преброяването се пишат християни, но пък са далече от всякаква вяра.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Както казах и в самото начало на този разговор, всяка една религия, политическа или обществена организация, или книга, които подстрекават към насилие, терор и омраза, трябва да бъдат забранени с международен закон.

Сефте чувам да има такова животно "международен закон". Има международно публично и частно право, но то (най-общо) се състои от споразумения между правни субекти, а не от закони... Както и да е.

Предлагам, обаче, да забраним книгите на Ошо, защото негови ученици са извършили най-крупния терористичен акт с химическо оръжие в САЩ.

Това което казваш, го чувам за пръв път.Ако този терористичен акт е бил вдъхновен от писанията на Ошо,моля посочи къде точно той проповядва насилие  и джихад.

Знаеш за случая. Имаше го в руската статия за Ошо в УИКИ. Имаше и за укриването на данъци, за това, че неговата организация е била обявена за "деструктивна секта" в няколко страни по света и така нататък. Говорили сме ги тези неща. Ти, обаче, считаш, че това са медийни клевети и манипулации на специалните служби. Но пък вярваш на всяко инфо, в което се говори за ислямски тероризъм и насилие над жените. Не че всичко в арабския свят е розово, но ти прилагаш двойни стандарти. Затова и никой не приема аргументите ти (доколкото даваш такива) сериозно. 

Всичко  е постановка на службите с цел да закрият ашрама на Ошо в Орегон.

Това ти викам. Ползваш двойни стандарти. По какво се различаваш от другите религиозни фанатици, които никога не признават, че в техните религиозни общности има проблеми? По нищо не се различаваш, мило момиче.

Значи според теб, хората нямат свободното право да бъдат критични, и нямат свободното право да бъдат против войните и насилието.Това твоето тогава не е ли насилие над моята свободна воля ?!

Бъди критична, но започни да правиш дистинкции (разграничения, разлики), а не да поставяш всичко и всеки под един знаменател. Примерно, да твърдиш, че всички мюсулмани са насилници, сексисти и терористи. Самоубийствените атентати са осъждани от всички авторитетни ислямски духовници, защото противоречат на Курана. Не съм чул някой нормален мюсулманин да ги подкрепя.

А ти, би ли могъл да ми кажеш, колко от вярващите са мирни, смирени и колко са фанатични ?

Там е работата, че и ти не можеш, нали тъй? Сама отказа да приведеш подобна статистика, защото такава няма. Това първо.

Второ, ти твърдиш, че Бадр, Синбад, Нел, Дарки, Мерил, аз и не знам кой още подкрепяме насилието, щото имахме добрината да се пробваме да те образоваме по темата. Или викаш, това си е наш проблем. Щом не сме съгласни с теб значи симпатизираме на терористите.

За Фройд, мерси. Чел съм го...

Най-интресното е, че от всичко казано, си запомнил единствено думата забрана. Както казах и в самото начало на този разговор, всяка една религия, политическа или обществена организация, или книга, които подстрекават към насилие, терор и омраза, трябва да бъдат забранени с международен закон. Дала съм линк, може да поговорим за нещата показани там.Кое в тях ти харесва, че ги защитаваш и подкрепяш ?п.п. Остави безсмислените статистики.Не мога да ти дам точна цифра и проценти. Може да са повече, може да са по-малко. Каквото и да ти кажа, няма да е точната истина.Може много хора да не желаят да изповядват тази религия, но да са родени в такива семейства и общности, но всички се броят мюсюлмани, така че точна статистика не може да се даде. Както и в България, много хора при преброяването се пишат християни, но пък са далече от всякаква вяра.

Сега схващам. Точна статистика не може да се даде, по-точно няма, но наша Aumi знае, че повечето мюсюлмани по нашия бял свят са размирни. И то, не да кажеш обикновени квартални хулигани, ами терористи, насилници и коскоджа ми ти (забравих последната дума). Това е особен вид вътрешно знание, чиито извори лежат сред основателите на българският христиан-суфийски тарикат наречен "Собствено Откровение". Приятни сънища...

Всъщност въпроса може да поставен по следният начин.

Уважаеми агресивни ми Брадър, Бард.За разлика от теб, аз съм родена мюсюлманка. И майка ми и баща ми и дядовците ми и бабите ми са били мюсюлмани. Дядо ми беше ходжа.Съпругът ми е мюсюлманин, така че всичко което го казвам, го знам от първа ръка.Познавам повече мюсюлмани от теб.Нито лъжа, нито клеветя.

Така, сега може да ни кажеш кои от тази твоя рода са изнасилвачи, педофили, насилници.

Кои са тия немирните.

За мирни, разбрахме че са много малко.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.