Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

какво да мислим.арабите и евреите благодарят  на адонай ,щото им е позволил  да праят шекс.християните гледат шекс,щото не знаят да го правят :tongue2: има ли нормална жена,дето да легне до мъж и да вярва непорочното зачатие....веднага става ясно,че пантера не само е гонил мария,ами и  я стигнал .

Всичката тий наред, та за половия живот на Мария се закахъри.....

Свети Йоан, го е казал преди много време.....Предлагали да иде на минерални бани, да се топне и да зачене...А Св. Йоан, погладил брадата и казал:

-Бани, бани, ама без ибани, таз работа нема да стане.....

И мария, рипнала от радост и извикала:

-Златни ти уста Йоанееееее....

И те така, станал Йоан Златоуст.

Редактирано от Мама не горюй (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 124,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

вица го каза и ринпочето преди време.

виж заради половия живот на мария,или по точно поради  неразбирането му ,се е родила догма в  цяла нова религия.обаче ,това е друга конспирация.ако нема  ма събудят утре под тревога в 5 -6 часа,ще ти го обясня към 10.

Добро утро, Вампирке.

Какво да се прави, на тези на които им липсва полов живот, обсъждат половия живот на другите и все това им е в главата и в устата.

Сега те оставям, да си намериш друга чиста и сладка кръвчица за смучене. :)

А на овчиците, които са те заобиколили и те слушат в захлас, можеш да им създадеш една нова религия и те ще те последват навсякъде.

Евалла на евреите, знаят как да манипулират тъпите гои! ;)

Бягаме много често от свободата, просто не ни устройва.

:wors:

Ти пък коя си, че да ти давам отчет?!

Отчет се дава само пред Бог ! Той вижда и знае кой колко е почтен и кой не.

Ми, Валчето се е вживяла в ролята си на "светица" и те пита от позицията на "безгрешна" и "богоизбрана"...  ;)

Изразява свободната си воля да се възмути от несъвършенството ти. :tongue2: Още не знае, милото Валче, че си напълно съвършена.

„Позволих на съзнанието си да ражда каквито си иска мисли, а на устата — да говори каквото пожелае. Тогава забравих дали «това» и «не-това» са мои или чужди, дали придобитото или загубеното е мое или чуждо. Не знаех дори дали Лаошаншъ е мой учител и Пакао — мой приятел. В резултат аз напълно се промених — и тогава окото заприлича на ухо, ухото — на нос, носът — на уста, и нямаше нищо, което да не стане подобно на друго. Съзнанието ми се концентрира, а формите изчезнаха, костите и плътта се разтопиха. Не знаех какво ме поддържа и върху какво стъпват краката ми. Аз просто се носех заедно с вятъра — ту На изток, ту на запад, като лист, отронил се от дърво. Не съзнавах дали аз се нося върху вятъра, или той се носи върху мен“.

:wors:

Ми, Валчето се е вживяла в ролята си на "светица" и те пита от позицията на "безгрешна" и "богоизбрана"...  ;)

Изразява свободната си воля да се възмути от несъвършенството ти. :tongue2: Още не знае, милото Валче, че си напълно съвършена.

Не, скъпа, не се чувствам и не съм съвършена.Аз съм такава каквато съм.

Но може би с нещо съм повече от нея, и затова я дразни моето присъствие...не знам. :(

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Не, скъпа, не се чувствам и не съм съвършена.Аз съм такава каквато съм.

Но може би с нещо съм повече от нея, и затова я дразни от моето присъствие...не знам. :(

Имаше една притча за гърбушкото, който отишъл при един учител, дето учил хората, че всички са съвършени.

И гърбушко казал тъжно на учителя: "Погледни ме на какво приличам, нима и на мен можеш да кажеш, че съм съвършен?"

Учителят се усмихнал и го прегърнал. След това му казал: " Ти си най-съвършения гърбушко, който някога съм срещал. Напълно съвършен в своето несъвършенство."

Но може би с нещо съм повече от нея, и затова я дразни моето присъствие...не знам. :(

никой не го дразни присъствието ти,просто си въобразяваш и си се назлобила ненужно.Критикуваш някого заради отношението му към останалите и после ти влизаш в същата игра.

Успокой се и недей да се впрягаш толкова :)

никой не го дразни присъствието ти,просто си въобразяваш и си се назлобила ненужно.Критикуваш някого заради отношението му към останалите и после ти влизаш в същата игра.

Успокой се и недей да се впрягаш толкова :)

Нямам намерение да споря повече с хора, които са слепи и не виждат истината.

Не проектирай собствените си мисли върху мен.

Нямам намерение да споря повече с хора, които са слепи и не виждат истината.

Не проектирай собствените си мисли върху мен.

и коя е истината,Бел?

и коя е истината,Бел?

Само аз я знам :magnifier: Ма няма да ви кажа   :tease:  :grimace:

Не. Това не е целта на заниманието. Вал в другата тема деликатно обясни, каква е целта...

Само че, както се обяснява в будизма и на много други места, поради невежество често средствата, които ползваме за постигането на една цел са напълно неадекватни и ефекта е тъкмо обратен.

Така е с целите, чиято основа са желанията. Да не осъзнаваш собствената си привързаност е наистина неадекватно, а очакването за резултат или "ефект" от дадено действие - дава само едно - страдание, че желанието не е било удовлетворено. Но няма проблем, ще дъвчем едно и също до пълното му разбиране и успешно прилагане на практика, а не само на теория.

и коя е истината,Бел?

Питай Скепсис, какво означава пристрастие.

А Рамус, какво означава обективизъм и субективизъм.

А-а-а Рамус го раздава Дзен, а Скъпсис засега е само  Дзън-Дзън. :lol6:

А-а-а Рамус го раздава Дзен, а Скъпсис засега е само  Дзън-Дзън. :lol6:

и някои го раздават Дрън-дрън :D

и някои го раздават Дрън-дрън :D

:handshake: 

Но нямат претенция за "авторство" над дрънканиците... :party4:

:tease:

ето това е свободна воля :grimace:

Ми то тука всеки влиза да дрънка.

Но пък е добре, да има обмяна на дрънканици...защото човек може да взима поука от всичко.

Значи, според мен, въпросът е не кой пръв е започнал даден (в случая словесен) конфликт, а кой пръв се е усетил и е спрял. Говоря не за дискусия или диспут, а за спор, който минава границите на добрия тон. И работата е там, че понякога нещата тръгват от някакво дребно недоразумение. Някой казва нещо, което другият възприема като обида и на свой ред атакува. И се влиза в една спирала. Лека-полека общувайки виртуално хората "уж" се опознават и си създават някакъв образ за другия. И от там насетне, ако образът е негативен, постъпват в съгласие с тази си представа.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ето това е свободна воля :grimace:

Кефиш.  :cool:

Ми то тука всеки влиза да дрънка.

Но пък е добре, да има обмяна на дрънканици...защото човек може да взима поука от всичко.

Който може, си взема поука. Така е.

Ако не може, пак не е фатално, продължава си по същия начин и се явява на поправителен емнайсе пъти, докато не му загрее реотанчето.

Значи, според мен, въпросът е не кой пръв е започнал даден (в случая словесен) конфликт, а кой пръв се е усетил и е спрял. Говоря не за дискусия или диспут, а за спор, който минава границите на добрия тон. И работата е там, че понякога нещата тръгват от някакво дребно недоразумение. Някой казва нещо, което другият възприема като обида и на свой ред атакува. И се влиза в една спирала. Лека-полека общувайки виртуално хората "уж" се опознават и си създават някакъв образ за другия. И от там насетне, ако образът е негативен, постъпват в съгласие с тази си представа.

Да, а повечето от пишещите, имат  предварително създадени нагласи спрямо новите,  и ги кефи да ги атакуват.

Поздравления, Скъпсис, това, което написа, ако наистина си го осъзнал, си е чисто просветление, бро! И искрено ме радва. :clap:

Да, а повечето от пишещите, имат  предварително създадени нагласи спрямо новите,  и ги кефи да ги атакуват.

Това, за което говориш е често срещано явление в затворени групи и компании. Затова в първата будистка група, в която бях попаднал навремето, учителят (ламата) ги беше научил така: ако дойде нов човек почерпете го с чай, поговорете с него и изобщо бъдете дружелюбни. Така се и постъпваше, но въпреки това човекът поне известно време се чувстваше малко неудобно и не на място, защото не познаваше хората и не улавяше добре всички сигнали. Все пак, с времето при добро желание от двете страни нещата се променяха.

Поздравления, Скъпсис, това, което написа, ако наистина си го осъзнал, си е чисто просветление, бро! И искрено ме радва. :clap:

Нищо особено не казах.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Нищо особено не казах.

И това е вярно. Нищо "особено" не каза и затова е безценно. Защото всеки иска да бъде "специален", но никой не иска да бъде "обикновен".

Живеем в свят, където е пълно със "специални", но не и с обикновени хора. В такъв свят обикновените за мен са съкровище.

ИСТИНАТА ЗА НАС САМИТЕ Е В ЛЪЖАТА... ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, КОЕ СВАЛЯ БРОНЯТА, ПАРАВАНА, БАРИЕРИТЕ ПОМЕЖДУ НИ!

ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, КОЕ СВАЛЯ БРОНЯТА, ПАРАВАНА, БАРИЕРИТЕ ПОМЕЖДУ НИ!

Няколко големи водки :singer:  :guitar10:  :beer:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.