Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ключът към баланс и вътрешен мир

Featured Replies

на 2.10.2016 г. в 23:00, Yvan Sergeev написа:

съгласен съм че музиката лекува

... не тази музика!

Лекува Древнобългарската народна музика, която сме запазили и до днес!

-

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 704
  • Прегледи 101k
  • Създадено
  • Последен отговор

%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0

на 6.10.2016 г. в 11:00, Aliya написа:

... не тази музика!

не съм съгласна - щом някого го лекува какво лошо има

на 10.11.2016 г. в 23:14, haidukpikaso написа:

не съм съгласна - щом някого го лекува какво лошо има

Няма как музика, която разболява, да лекува... ;)

преди 17 минути, Aliya написа:

Няма как музика, която разболява, да лекува... ;)

но болестта е пречистване

:)

Болестта е индикатор, че трябва да се пречистиш и промениш.

на 15.11.2016 г. в 15:57, Aliya написа:

не само, и изпитание е

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

не само, и изпитание е

Изпитание, което ни налага да променим начина си на мислене, ако искаме да оздравеем/оцелеем.

Не са малко случаите, в които хора се измъкват от пипалата на рака, след като променят мисленето си.

Една от тях е Луиз Хей.

на 11/15/2016 в 15:57, Aliya написа:

болести не съществуват всичко  е в главата ви .

преди 20 часа, Yvan Sergeev написа:

болести не съществуват всичко  е в главата ви .

А главата като нищо може да те затрие... ;)

"Прибираш се вкъщи, правиш си кафе, сядаш на дивана и наоколо тишина...И всеки от нас сам избира какво е това: Самота или Свобода!"
Дж. Майър

14355661_984947368281210_797414802933989

на 15.11.2016 г. в 15:57, Aliya написа:

... в какъв ред? Ако успееш да се пречистиш, ти ще си си чист, защо ти е да се променяш? Ако се промениш, какво точно ще пречистваш?

Всъщност тази думичка "промяна" е най-трудната за осмисляне. Все едно до вчера си бил от ЦСКА и днес да си вече от Левски. Как става това?
Сменяш си името в личната карта? Тръгваш на фитнес? Напълняваш или отслабваш? Правиш си пластична операция? Събуждаш се и днес ей така не отиваш на работа. Правиш нещо различно от всичко, което правиш всеки ден. Отиваш в парка и съвсем променено си внушаваш, че си дърво и заставаш до едно истинско дърво. Колко ще издържиш като Дърво? Променен? м?

преди 5 минути, Maleficient написа:

... в какъв ред? Ако успееш да се пречистиш, ти ще си си чист, защо ти е да се променяш? Ако се промениш, какво точно ще пречистваш?

Всъщност тази думичка "промяна" е най-трудната за осмисляне. Все едно до вчера си бил от ЦСКА и днес да си вече от Левски. Как става това?
Сменяш си името в личната карта? Тръгваш на фитнес? Напълняваш или отслабваш? Правиш си пластична операция? Събуждаш се и днес ей така не отиваш на работа. Правиш нещо различно от всичко, което правиш всеки ден. Отиваш в парка и съвсем променено си внушаваш, че си дърво и заставаш до едно истинско дърво. Колко ще издържиш като Дърво? Променен? м?

Най-първата стъпка е да промениш отношението към себе си! Болестта е дошла, за да ти светне червена лампичка в съзнанието ти и да ти каже, че ти не се обичаш достатъчно! http://aliya.blog.bg/drugi/2016/11/30/.1240801

преди 4 минути, Aliya написа:

...

Очевидно не разбираш въпросите, които съм задала. Не става въпрос за мен. Аз не желая да се променям. Мисленето ми си е чудно. Не съм болна- пупу! И отношението ми към мен самата е до колкото е възможно справедливо и повече от обичливо. Но да повторя, че питам не за себе си. А за всички, които четат, колко са виновни, че не си променят мисленето или ... къде им стои телевизора в стаята. Обяснете същността на тази дума, а не я употребявайте само като куха патерица.

За да промениш себе си, трябва първо да започнеш да се обичаш, да се изслушваш и да изслушваш другите. :)

http://aliya.blog.bg/drugi/2011/01/07/na-koleda-se-rajda-liubovta.663483

• 1 месец по-късно...
на 30.11.2016 г. в 11:05, Aliya написа:

Най-първата стъпка е да промениш отношението към себе си! Болестта е дошла, за да ти светне червена лампичка в съзнанието ти и да ти каже, че ти не се обичаш достатъчно! http://aliya.blog.bg/drugi/2016/11/30/.1240801

обаче някои нямат червени лампички за съжаление

А лампичките само с ирационална светлина ли светят, или може и с рационално мислене да бъдят забелязани, без залитане по заблуди ?

преди 11 минути, Белгиеца написа:

А лампичките само с ирационална светлина ли светят, или може и с рационално мислене да бъдят забелязани, без залитане по заблуди ?

зависи - от горния етаж

Най-значимите събития - те не са нашите най-шумни, а нашите най-мълчаливи часове.
- Фридрих Ницше

Съществуванието или Съзнанието е единствената реалност.
- Шри Рамана Махарши

В момента, в който станеш осъзнат за своите желания, лесно можеш да видиш, че нито едно желание не може да бъде изпълнено.
- Ошо

• 2 седмици по-късно...

Най- мразим кога на некой му светне лампата- значи некъв бръмбар му е влезнал в главата. Болестите не са нито лампички, нито изпитания, нито пречистване...в масовия случай са бактерии или вируси. Обикновено ги борим с отрова- демек, със замърсяване...

Никой не може да пречисти другия!
- Буда

-

• 2 седмици по-късно...

"...изчезнах от живота на толкова много хора...Появих се в моя!"

16142541_1365228623509260_90359467169757

• 2 седмици по-късно...

Когато действаш без изкривяващия реалността воал на мислите, емоциите и другите умствени продукти (проекции, предразсъдъци, обуславяния), ти действаш директно от сърцето си и душата си, от най-истинската си вътрешна същност. И тогава няма да можеш да грешиш - тогава, каквото и да направиш, е от Бога. -

• 5 месеца по-късно...

"Най-голямото щастие е да бъдеш обичан заради самия тебе или по-точно да бъдеш обичан въпреки теб!"
Виктор Юго

40efb965a4cd0414ab127e045dca83b3.gif

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.