Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат

Featured Replies

Щом искаш най-доброто - Fuji JX300 .

Добре е и май само OIS му липсва на това.

• Отговори 2k
  • Прегледи 230,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой да знае някави отзиви за тази машинка http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/397392/P11050101/%D0%A6%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82-OLYMPUS-D-720-SIL, влече ме,но никога не съм се сблъсквал с марката и незнам никакви отзиви.Другия ми избор е http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/393230/P11050101/%D0%A6%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82-NIKON-COOLPIX-S-610-RED

Незнам кое от двете ще избера,по принцип ако се вярва на интернет Никона е отпред,но според мен Олимпуса като параметри е доста по-добър,но е и по-нов модел.Ще се радвам ако някой си изкаже мнението,защото до 1-2 дена ще трябва да го взема.Благодаря предварително.

Почти сигурно е, че Nikon-а не можеш да го купиш - стар модел е, останал е само в един магазин, най-вероятно е мостра, а може и да е с някакъв дефект, и да не се продава. Отиди в магазина, изпробвай Olympus-а, и ако ти харесат снимките от него - взимай.

Благодаря,точно твоя отговор се надявах да видя,и аз така мисля,пробвам го и ако ми хареса го взимам.

Взехме Олимпуса,и съм много доволен,на дневна светлина прави много добри снимки,фокуса му е страшен,малко не ми харесват снимките на затворено и тъмно,но трябва да свикна с настройките,и ще стане работата.Според мен за тези пари това е най-доброто.Благодаря на всички за мненията.

...,малко не ми харесват снимките на затворено и тъмно,но трябва да свикна с настройките,и ще стане работата.

Като стане работата на затворено, покажи да видим и ние как ги правиш магиите, да се учиме.

Жена ми ще ходи през октомри за два дена на едно място преди Париж. Понеже сапунерката ми ( с ръчните настройки ) точи бързо батериите, тя май ще си купи друга по-ситна. Видях случайно в един магазин някакви сини Никончета за 99 евро и й казах че може да си купи едно ако иска, че са малки и са в цвят ( не са черни ). Ни съм го запомнил кой модел е, нито колко са му мега-пикселите.

Та така със тия ситнораци, като е ясно предварително колко ще могат да снимат, едно от най-евтините и това е. Няма никакъв смисъл да дава човек 1000 лв за сапунерка Никон-Ж1 със сменяеми обективи.

Иначе хората които обичат да притежават скъпи играчки, се обзавеждат като този:

Публикувано изображение

днес го снимах, и двата са с грипове. Имаше един концерт на открито, та щракачите бяхме там.

Леле какви спорове са станали. За 500лева Дизастър канон 400д или 450д (ако успееш да намериш за тази цена, най-ниската която съм виждал беше 540лева за канон 450д с китовия, но не стабилизирания). Никон д3000 също не е зле, но пък е без мотор, което може да те притеснява, но може и не вече както е казал колегата Mr. McPherson почнаха да слагат мотори в повечето си обективи. Аз преди около седмица си взех пентакс к-р с стар ръчнофокусен обектив и съм повече от доволен, но при тях е липсата на повече обективи. За тези пари иначе може би пентакс к10д с 2 обектива можеш да вземеш.

Взехме Олимпуса,и съм много доволен,на дневна светлина прави много добри снимки,фокуса му е страшен,малко не ми харесват снимките на затворено и тъмно,но трябва да свикна с настройките,и ще стане работата.

С всички апарати от този ценови клас снимките на слаба светлина и в затворено помещение са проблемни.

Честито, пожелавам ти да направиш много хубави снимки с новата си придобивка :) .

• 2 седмици по-късно...

Здравейте колеги, ще се радвам на малко помощ от хората, които са по-навътре с фототехниката. Ще купувам фотоапарат до 200-240 лв., като препоръчително е да е до 200 лв. Знам, че не са много за фотоапарат, но толкова мога да отделя. За сега съм се спрял на няколко модела, моля, кажете кой да избера, или ако има по-добри на тази цена, споделете:

Canon PowerShot A1200 Black - 179 лв.

Olympus VG-120 Black - 199 лв.

Pentax Optio RS1500 White - 189 лв.

Fujifilm FinePix JX300 Silver - 239 лв.

Благодаря предварително. :(

Здравейте колеги, ще се радвам на малко помощ от хората, които са по-навътре с фототехниката. Ще купувам фотоапарат до 200-240 лв., като препоръчително е да е до 200 лв. Знам, че не са много за фотоапарат, но толкова мога да отделя. За сега съм се спрял на няколко модела, моля, кажете кой да избера, или ако има по-добри на тази цена, споделете:

Жена ми си взема едно никонче 14мп за 119 евро, синьо металик и дребничко, много добре стой в джоба на ризата ми.

По-малко е от сапунерка, някъде колкото две кибритени кутийки една до друга е. Тъничко и лекичко като перце. Имаше и за по 99 евро толкова ситни.

Само дето нямат вече визьор тия ситнораци и при ярко слънце не знам как става кадрирането, вероятно намерки - как дойде.

Гледах в един магазин един панасоник 4\3 със сменяеми обективи пак без визьор. И някакси никак не става да го държиш здраво и да си правиш сянка с другата ръка. Иначе и изкачаща светкавица си има и дребно като сапунерка, ама и то няма визьор. А без визьор после ще има рязани крака, да ти е кеф да се ядосваш.

Ето го и ситнорака, върху джоба на една риза:

Публикувано изображение

сравнено с другата сапунерка, направо яко са "отслабнали" по-новите, ама нямат визьор.

Публикувано изображение

.

Та значи зарибиха ме да снимам лятото там на един курорт и то със сносни доходи :whist: Въпроса ми е да ми препоръчате нещо със голям зуум примерно когато някой влезе с джета навътре в морето да мога да го снимам.

Ето тук можеш да си избереш и сравняваш:

http://www.canon.bg/..._SLR/index.aspx

Ето ти и допълнителни обективи:

http://www.canon.bg/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/index.aspx

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Работата е там, че не разбирам всички тези понятия като mm на обективите и другите им 1000 работи ;) Как да сравня... Ако може направо препоръка за конкретен апарат. :whist: Благодаря за линковете :D

Работата е там, че не разбирам всички тези понятия като mm на обективите и другите им 1000 работи ;) Как да сравня... Ако може направо препоръка за конкретен апарат. :whist: Благодаря за линковете :D

Поне да бяхте забелязали първата важна тема в раздела!

Та значи зарибиха ме да снимам лятото там на един курорт и то със сносни доходи :) Въпроса ми е да ми препоръчате нещо със голям зуум примерно когато някой влезе с джета навътре в морето да мога да го снимам.

1) Не си написал до колко пари.

2) Фотоапарат "с голям зуум" - готово, веднага: Canon PowerShot SX30 IS.

3) Фотоапарат, с който може да се направи снимка на някой, който кара джет навътре в морето, и на снимката да се вижда ясно например кой е човекът - може би нещо такова: Canon 7D или 1D mark4 плюс този обектив например, или някой друг твърд и дълъг... Може и да стане.

4) Фотоапарат, с който ТИ би могъл да направиш такава снимка - това вече не знам. За една снимка уменията на снимащия са много по-важни, отколкото техниката.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Здравейте , Може ли да ми препоръчате възможно най-добрия компактен фотоапарат до 400лв. ? Благодаря предварително. ;)

Здравейте ,

Може ли да ми препоръчате възможно най-добрия компактен фотоапарат до 400лв. ?

Благодаря предварително. ;)

А обърнахте ли внимание на ПЪРВАТА важна тема в раздела?

Здравейте ,

Може ли да ми препоръчате възможно най-добрия компактен фотоапарат до 400лв. ?

Благодаря предварително. :)

Разбира се :) :

Публикувано изображение

Примерни снимки със Sigma DP1.

Жалко, че вече трудно се намира.

Разбира се :) :

Публикувано изображение

Примерни снимки със Sigma DP1.

Жалко, че вече трудно се намира.

А може ли да ми кажете откъде мога да го намеря , защото много ми хареса от това , което прочетох и видях за него ? Търсех доста , но има само по-нови модели доста по-скъпи....

За съжаление вече е стар модел, и не се предлага, поне не нов. Може да се потърси употребяван. Но не знам дали е разумна покупка - чел съм, че сравнително често дават дефекти. Иначе е уникален - единственият апарат джобен формат с APS-C матрица, и то Foveon. Това се вижда и по качеството на снимките. Мисля, че има и по-нови модели от този тип, но са значително по-скъпи.

1) Не си написал до колко пари.

2) Фотоапарат "с голям зуум" - готово, веднага: Canon PowerShot SX30 IS.

3) Фотоапарат, с който може да се направи снимка на някой, който кара джет навътре в морето, и на снимката да се вижда ясно например кой е човекът - може би нещо такова: Canon 7D или 1D mark4 плюс този обектив например, или някой друг твърд и дълъг... Може и да стане.

4) Фотоапарат, с който ТИ би могъл да направиш такава снимка - това вече не знам. За една снимка уменията на снимащия са много по-важни, отколкото техниката.

Мисля, че първия фотоапарат би ми свършил перфектна работа. За цена не казах да, но нямам големи възможности :)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!Предстои ми да правя подарък за рожден ден,но тъй като не разбирам нищо от това,моля за помощ!Двоумя се между тези апарати:FUJI HS 10, OLIMPUS E-PL1 1442 и SONY NEX-3KB.Моля за помощ!

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, бих помолил за малко помощ. Искам да си взема нов фотоапарат, който да използвам основно за снимки по време на екскурзии в България и из Европа. Съответно трябв ада има и някакъв приличен зум, защото иначе има неща, които се изпускат. Да прави качествени снимки защото когато си отделил доста пари за една екскурзия и знаеш че няма да идеш пак там е кофти ако не останеш с добър спомен. Добре е да прави добри снимки и вечерно време. Разполагам с бюджет до към 700лв. За сега съм се спрял на FUJI FinePix HS20 exr. Гледам че е на промоция сега за 679 лв.

p.s. Досегашните ми цифрови апарати са Canon Ixus 40 , Ixus 60 и Ixus 960

Редактирано от kaioboy (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.