Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли необходимост от Бог?

Featured Replies

Всеки разбира Бог по свой собствен и индивидуален начин. Бог,като един наистина могъщ и любящ баща е оставил избора в наши ръце.Въпросът е да не действаш изпулсивно,а да поразмишляваш над нещата,с което не минаги се справям.. Лично аз чувствам необходимост от Бог,защото е заложена в мен от моето създаване. Мисълта, че има нещо по-висше от теб те смирява.Кара те да доказваш себе си като добър човек и така да бъдеш освободен от бремето на грешките.

• Отговори 219
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Осъзнаването на собственото незнание , дава потребното равновесие за психическо здраве .

Ако става дума за вяра - вярвам в усвоеното знание"  - Точно това е твоят Бог колега. Не е задължително е да личност от библия или религия и не е задължително да му казваш Бог. Да го наречем това е твоята Сила.

:) Да го наречем така !  :)

Но това е твърде далеч като същност и съдържания от конвенционалното "Бог и религия" !

"Нека Силата да бъде с теб !"  :)

Публикувано изображение

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

• Автор

драга,

остави на друг да преценя дали темата е изместена.

за претенциите ,на чел  човек ,би трябвало да знаеш ,че Исус, е бог за повече от два милиарда вярващи по земята.

Глен  е един от тях, така,че нека не отнемаме неговото и на други  право да си кажат  мнението.

Не обичам да фамилиарничат с мен-не съм ти драга.И какво като Исус бил бог за милиарди????Имам си свое мнение.А че темата е изместена с твоя Исус,няма две мнения...пусни си тема за Исус!

Не обичам да фамилиарничат с мен-не съм ти драга.И какво като Исус бил бог за милиарди????Имам си свое мнение.А че темата е изместена с твоя Исус,няма две мнения...пусни си тема за Исус!

не че нямаме тема за Исус

http://www.kaldata.com/forums/topic/222532-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%81-%D0%BC%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%B4-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B8/page-224?hl=%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%81#entry2721872

Аз лично-да!През целия си живот съм усещала неговото присъствие-напътствал ме е,направлявал,помага ми да взема правилните решения,прави най-доброто за мен.Мисля,че е вярно,че Господ при създаването ни оставя частица от себе си във всеки от нас...

Нуждата от Бог е като нуждата от въздух, като нуждата от сън, от вода и храна.

Всяко наше дихание е по Негова Воля...искаме или не искаме, вярваме или не вярваме в съществуването на Създателя ни.

тогава да изместя тоя ти пост там:

ми където искаш го мести -

ти заговори за Исус - отговарям ти

:)

• Автор

Нуждата от Бог е като нуждата от въздух, като нуждата от сън, от вода и храна.

Всяко наше дихание е по Негова Воля...искаме или не искаме, вярваме или не вярваме в съществуването на Създателя ни.

Точно така го чувствам и аз...и го наричам Създател като теб :)

Точно така го чувствам и аз...и го наричам Създател като теб :)

Да наричаш Бог Създател, е най-нормалното нещо на света. Защото всички имена са измислица на хората. През различните периоди от съществуването на човечеството, на различните географски ширини, са му поставяли различни имена.

Някои богове както виждаме отдавна не съществуват, но Създателят е вечен. :)

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Скоро прочетох "Доказателство за Рая" на доктор Ибън Алегзандър.

Той никога не е вярвал в Бог, но го открива - когато изпада в кома, и се среща с Него.

Вярвал е само в науката и не е чувствал необходимост от нещо, което го няма, така казва.

После мирогледа му се променя, създава център за духовно развитие "Етернея", написва и книгата си.

Има ли нужда човек от надежда?

За разлика от автора имам нещастието да съм безверник и принципно гледам на живота, като на досаден филм, който му чакаш края, макар и да знам, че след това "телевизора" ще угасне (против личната ми религия е аз да натисна копчето за изключване). Така ми се стекоха нещата в живота За едни има нужда от надежда. Вярват в нея и тя им се отблагодарява за чакането, други си остават с чакането, а трети като мен питат: "какво е надежда". Лично аз, нямам необходимост вече от надежда, но както казах, просто всеки е различно. 

Ерго... след това словопотопие бих казал, че вероятно имам необходимост от Бог или надежда, вяра или всеки, както го нарича (защо толкова хора си мислят, че задължително е мъж със сини очи, има брада и носи пола. Ами ако е по-близък до форма, като чувство като любовта или надеждата?), но не знам към какво мога да я насоча.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Да наричаш Бог Създател, е най-нормалното нещо на света. Защото всички имена са измислица на хората. През различните периоди от съществуването на човечеството, на различните географски ширини, са му поставяли различни имена.

Някои богове както виждаме отдавна не съществуват, но Създателят е вечен. :)

Точно така-вечен, и всемогъщ,и любящ

ауми,

ако "бог " и "създател",за теб са понятия с които идентифицираш бога..то знай ,че те  също са измислени от човека. :P

да не говорим че Хава /Ева/  е първата която е носила в себе си името на бога :wink12:

Да, съгласна съм че понятията са измислени от човека, както и буквите и думите и писмеността.Надявам се, че ти, като любителка на историята, няма да отречеш, че различните народи, живеещи на различните географски ширини, през различни периоди от историята, са поставяли на Създателя различни имена.Дори евреите също, преди да бъде сътворена Библията и преди в нея да се дадат имената на първите хора Адам и Ева /Хава/. ;) Щото на други места по света, първите хора, естествено са наречени с други имена.

ми така де...ти въобще не ме опровергаваш даже..напротив бог е един ...само дето го наричат по различен начин...и имената му са всъщност неговите характеристики .

иначе за другото в поста ти ....  директно ти казвам....светът е тръгнал от Месопотамия :wink12::P

Да, напълно съгласна с първото ти изречение, но за второто въобще не съм сигурна...а едва ли и ти. ;)

светът е тръгнал от Месопотамия :wink12::P

и после ли са стигнали до Агарта

:lock:

Моля, в дискусията спазвайте добрия тон и бъдете толерантни към вярата и религията на другите.

Отнася до всички !

и после ли са стигнали до Агарта

:lock:

А дали Месопотамия е съществувала по времето на атлантите и преди това? :whist:

Като географско място - почти е сигурно............но като лаборатория за генни експерименти на атлантите - кой знае ? Може да се били и други !.....Доста време преди тях.....  :)

Разбира се, че преди тях е възможно да е имало и много други...

• Автор

Моля, в дискусията спазвайте добрия тон и бъдете толерантни към вярата и религията на другите.

Отнася до всички !

И аз държа на добрия тон.Благодаря,че напомнихте и моля да бъда извинена,ако съм била груба с някого

А дали Месопотамия е съществувала по времето на атлантите и преди това? :whist:

Не знам, само знам че за боговете няма значение нито време, нито място.

Нито начало, нито край, както във времето, така и в пространството, съгласно критерия за всемогъщество.

Нито начало, нито край, както във времето, така и в пространството, съгласно критерия за всемогъщество.

Точно така - паметта на онова, което ние тук наричаме съзнание, а се оказва че е Вечността, и Безвремието.

Да ви разкажа пак за доктора, доктор Ибън Алегзандър -

когато изпада в кома и започва да го води някакво красиво момиче, из Божия свят.

Събужда се от комата, и не може да се сети защо не познава това лице - нали като отидем Там, при Бог, се срещаме с починали близки, а той непознат човек среща.

После получава писмо от биологичната си сестра, която му разказва за още една тяхна сестра, която е починала.

Която той никога не е виждал.

В писмото е и снимката й.

Същото момиче, което е било през цялото това време когато е бил в кома, и което му е помогнало, да се върне отново.

Не знам колко "богове" има...но със сигурност и имената, които им измисляме и поставяме, за него или за тях, нямат никакво значение...

Не знам колко "богове" има...но със сигурност и имената нямат значение...

Аз и затова не съм ги сложила в кавички.

Нито с главна буква съм ги написала.

За Старейшините иде реч - тези, които са до Бог.

И да, няма значение как ще ги наречеш, права си.

Виж тук, дискутирахме за тях.

http://www.kaldata.com/forums/topic/217034-%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

Аз и затова не съм ги сложила в кавички.

Нито с главна буква съм ги написала.

За Старейшините иде реч - тези, които са до Бог.

И да, няма значение как ще ги наречеш, права си.

Виж тук, дискутирахме за тях.

http://www.kaldata.com/forums/topic/217034-%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/

Сложих ги в кавички, защото за мен думата Бог е олицетворение на най-висшата същност. А всичко под тази Най-Висша същност е нещо друго, но не и Бог.

Сложих ги в кавички, защото за мен думата Бог е олицетворение на най-висшата същност. А всичко под тази Най-Висша същност е нещо друго, но не и Бог.

да, разбрах, нарицателни много

:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.