Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли необходимост от Бог?

Featured Replies

ясно

Бог има много пасбища тъй излиза нали

Днес е тей - инак няма евро субсидии.

• Отговори 219
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

щастлив си че си овца ли

:rolleyes:

надявам се да стана истинска овца,още се чувствам като оная овца, която често поради непознаване на пътя, обърква пътя и изостава от стадото!надявам се и за мен пастирят  да остави стадото,да се върне за да потърси една заблудила се овца!

надявам се да стана истинска овца,още се чувствам като оная овца, която често поради непознаване на пътя, обърква пътя и изостава от стадото!надявам се и за мен пастирят  да остави стадото,да се върне за да потърси една заблудила се овца!

Той ще се погрижи за теб, в това бъди сигурен.

А ако искаш да си от матрицата - твой проблем.

Ако си овца жена нема те хареса! Трябват дяволски похвати! Исус не ги е знаел,за тва е немал жена! :D

Ако си овца жена нема те хареса! Трябват дяволски похвати! Исус не ги е знаел,за тва е немал жена! :D

Иисус е Младоженеца, Жениха, а душите на вярващите са неговите любими.

не бой се,Бог е промислил всичко,защото като видя Адам сам в градината рече-

18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.

и му даде,не кое да е,а най-прелестното свое създание в рая-жената!и не Адам я намери а-

22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека

Иисус е Младоженеца, Жениха, а душите на вярващите са неговите любими.

И мъжете и жените са му любими! Чудесно!

И мъжете и жените са му любими! Чудесно!

Такова е библейското повествование:

Евангелие от Марко 2 глава

18 А Иоановите ученици и фарисеите постеха; и дохождат и казват Му: Защо постят Иоановите и фарисейските ученици, а Твоите не постят?     

19 А Исус им рече: Могат ли сватбарите да постят, докато е с тях младоженецът? До тогава, до когато младоженецът е с тях, не могат да постят.     

20 Ще дойдат, обаче, дни, когато младоженецът ще се отнеме от тях, и тогава, през ония дни, ще постят.

Евангелие от Матей 25 глава

1 Тогава небесното царство ще се оприличи на десет девици, които взеха светилниците, си и излязоха да посрещнат младоженеца.     

2 А от тях пет бяха неразумни и пет разумни.     

3 Защото неразумните, като взеха светилниците, не взеха масло със себе си.     

4 Но разумните, заедно със светилниците си взеха и масло в съдовете си.     

5 И докато се бавеше младоженецът, додряма се на всичките, и заспаха.     

6 А по среднощ се нададе вик: Ето младоженецът [иде!] излизайте да го посрещнете!     

7 Тогава всички ония девици станаха и приготвиха светилниците си.     

8 А неразумните рекоха на разумните: Дайте ни от вашето масло, защото нашите светилници угасват.     

9 А разумните в отговор казаха: Да не би да не стигне и за нас и за вас, по-добре идете при продавачите и си купете.     

10 А когато те отидоха да купят, младоженецът пристигна; и готовите влязоха с него на сватбата, и вратата се затвори.     

11 После дохождат и другите девици и казват: Господи! Господи! отвори ни.     

12 А той в отговор рече: Истина ви казвам: Не ви познавам.

Царството Божие е оприличено на девици, души, чисти и непорочни, но някои са разумни, други - не ,и неразумните няма да влезат в него.

Чувствам необходимост от Бог и не чувствам необходимост от Бог.

На теб сигурно и всичко в живота ти е безразлично и ти е все едно дали ще си здрав или не, дали ще имаш жена или не, дали ще имаш деца или не, дали ще ядеш или не, дали ще вали или не, дали ще е горещо или студено... :whist:

Защото всички противоположности са едно и също...според теб самия.

На теб сигурно и всичко в живота ти е безразлично и ти е все едно дали ще си здрав или не, дали ще имаш жена или не, дали ще имаш деца или не, дали ще ядеш или не, дали ще вали или не, дали ще е горещо или студено... :whist:

Защото всички противоположности са едно и също...според теб самия.

Едно и също са, но не са едно и също.

............

Научил човека един интелектуален трик и си го повтаря, ни в клин, ни в ръкав, като абсолютна истина - друго от него зор работа да прочетем.

да бъда овца от Божието стадо е безценен дар,блаженство!стадото  също е безценно  понеже е придобито от Бога с цената на кръвта на единородния Божий Син! то се състои от овце, овчари и овчарски кучета!най-общо казано всички в божието стадо, дори овчарите и овчарските кучета са преди всичко овце, защото всички трябва да следват своя Господ. Господ е твоя пастир, ти си блажен, защото овца без пастир е наистина жалка картина. тя е изгубена, беззащитна и осъдена на смърт !

защо овцата се нуждае от пастир? виждали ли сте овца? тя - за разлика от кучето - няма чувство за ориентация. вижда само на няколко метра пред себе си и почти никога не знае къде е. може да вижда само другите овце и да върви след тях. освен това овцата няма естествена самозащита - няма нито пъргавина за да може да избяга, нито зъби и нокти с които да нарани неприятеля си. за сметка на това има добър слух и може да запомни гласа на овчаря!

това стадо има и противници-ето от кого трябва да бъде защитавано то. от една страна това са свирепите вълци - лъжеучителите, които нападат отвън. от друга страна това са козли, християни, които са били част от самото стадо, но в определен момент са изпаднали в заблуда. поради влиянието което имат обаче, когато се отклонят от истината, те не се отделят от църквата сами, но започват да влияят и на други -  дори основават свои собствени стада. такива козли не водят Божието стадо след Исус, а след себе си.  в определени моменти като заплаха те са по-опасни дори и от вълците, понеже не идват отвън!

Йоан 10:11

11 Аз съм добрият пастир; добрият  пастир живота си дава за  овцете.

12 Който е наемник, а не овчар, и не е стопанин на овцете, вижда вълка, че иде, и, като оставя  овцете, бяга; и вълкът ги разграбва  и разпръсва.

КОЗЛИ!!освен отвън, опасност за Божието има и отвътре. В Деяния 20:30 се казва:

30 и  от самите вас ще се издигнат  човеци, които ще говорят извратено, та ще отвличат учениците след  себе си.

тези козли не идват отвън. напротив, те са от самите нас -  плодът от тяхната дейност е, че започват да водят хората в погрешна посока. в Библията почти никъде не се говори добре за козлите.  в Матей 25 глава Исус говори за своето завръщане и съда над народите, той казва, че ще ги отлъчи едни от други както овчарят отлъчва овцете от козите (Мат.25:32). той поставя козите от лявата си страна и по-нататък в ст.41 им казва:

Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели. Козлите се характеризират с това, че развалят пасбището като ядат тревата от корен и мътят водата на овцете. В Езекиил 34:18-19 Бог се обръща към тях с думите:

18 Малко ли ви  е дето пасете  доброто пасбище, та тъпчете с  нозете си останалата  част от пасбището  си? И дето пиете  бистра вода, та  мътите с нозете  си останалата? 19 А овцете Ми  пасат отъпканото  от вашите нозе, и пият вода  размътена с вашите  нозе.

„Пасете Божието стадо, което ви е поверено, не по принуда, а охотно.“ (1 ПЕТ. 5:2)

..Я,сподели тук с нас,що Йешуа-Исус,нарича богът от библията - Дявол и то в прав текст?!

+ същественото и още казано от въпросният и так.нар Пастир- Христос - "34. Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята. Не дойдох да донеса мир, а меч. 35 "/Матей,10/

...продължението пък на тоз цитат-ец е просто Унищожително ...:))

Препоръчвам да се позамислиш,преди да отговориш,не за друго,а за не се подписваш-вписваш верно,като "овца",която получава мазохистичен оргазъм само ,като чуе за "люцерна",да преживя-оригва,ич не пречейки на био-процеса онождане и типичен за побечето Добитък - аве нещо ,като да люпиш семки по това време и после в хип-хоп-Анихилиращ сън..

...??

П.п. ..нищо лично и валидно към всички в тоз сайт !

..Я,сподели тук с нас,що Йешуа-Исус,нарича богът от библията - Дявол и то в прав текст?!

добре,само ми дай целия цитат на това,написаното!

...моля и то искрено :)

само да не се разцелуваме! ;)

добре,само ми дай целия цитат на това,написаното!

само да не се разцелуваме! ;)

..Аве,как може тук претендиращи за религиозно-знаещи люде,защитници върли на християнската религия да молят мен - НЕ обвързаната с която и религия за таквизи цитати??!Странно!?? :shock11:

..Да Не знаеш,какво е казвал богът Йешуа-Исус,според Йоан в гл.8:19 и после в 44. е мнооого Неграмотно и явно недокосвано до четмото на книга с наименование - библия!Най-четената книга в Света!!

Нооо ,все пак съм с надеждата за грамотен отговор по повод питанката ми от по-горе ? :)

..Аве,как може тук претендиращи за религиозно-знаещи люде,защитници върли на християнската религия да молят мен - НЕ обвързаната с която и религия за таквизи цитати??!Странно!?? :shock11:

..Да Не знаеш,какво е казвал богът Йешуа-Исус,според Йоан в гл.8:19 и после в 44. е мнооого Неграмотно и явно недокосвано до четмото на книга с наименование - библия!Най-четената книга в Света!!

Нооо ,все пак съм с надеждата за грамотен отговор по повод питанката ми от по-горе ? :)

за това ли питаш?

43 Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. space.gif 44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

ако е това,то не се отнася само до евреите,а и до теб!

43 Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение. space.gif 44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

"Бащата на лъжата" може би е Сатурн, защото така съм чувала... "Най-външната сфера на Сатурн отговаря на „замърсената дреха на душата”, грубия материал, оловото. Преминаването през тази сфера на физическа смърт и материално разложение е необходима предпоставка за трансформация. ..Всяка сфера отпечатва негативни свойства в душата, затъмнявайки я в този процес: Венера безсрамие, Меркурий алчност, Марс гняв, Юпитер тщеславие и т.н."... Негативното качество на Сатурн (който властва над съботата)  е лъжата. А Сатурн е още и Времето, разрушението, на което всичко в този свят е подвластно. И т.н.

"Бащата на лъжата" може би е Сатурн, защото така съм чувала... "Най-външната сфера на Сатурн отговаря на „замърсената дреха на душата”, грубия материал, оловото. Преминаването през тази сфера на физическа смърт и материално разложение е необходима предпоставка за трансформация. ..Всяка сфера отпечатва негативни свойства в душата, затъмнявайки я в този процес: Венера безсрамие, Меркурий алчност, Марс гняв, Юпитер тщеславие и т.н."... Негативното качество на Сатурн (който властва над съботата)  е лъжата. А Сатурн е още и Времето, разрушението, на което всичко в този свят е подвластно. И т.н.

ние го знаеме под името Сатана!

9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Аз па го знам под името човек - лъже на поразия. :Д

за това ли питаш?

ако е това,то не се отнася само до евреите,а и до теб!

..хмм,това приложение с 43. хич не прави никаква помощна услуга и е проблем на Джизъс и редакторите му,а не на простолюдието на което говори!Той като Равин-Учител и ако е искал да ги просвещава за истината ще ги ограмотява на достъпен език,а не със завоалирани пледоарии за въпросното му учение ,пък след това - упреци някакви!?

Но и по същество - Бащата-бог от библията е Яхве-Йехова и наистина е човеко-Убиец и защото е убил хиляди люде,като повечето от тях са деца и жени!..само след случката със златния телец,заповядва/чрез Мошето/ да се избият над 3 000 човека! - Изход 32:27-28 ..да не говорим за афинитет-ът му към жертвоприношения,кланяне и да бъде Идол -

"Числа 3:13

Защото всяко първородно е Мое; в деня, когато поразих всяко първородно в Египетската земя, Аз осветих за Себе Си всяко първородно в Израиля, и човек и животно; Мои ще бъдат. Аз съм Иеова."

Въпросният пък Исус,ако е бил истински Революционер,няма да говори само приказки голи,макар в прав текст да казва на юдейте,че се кланят на бог-Дявол и неговото име е YHWH!

В юдейската библия Талмудът,този бог е упоменат поне  и около 7 000 пъти!!

А в Синодалните библии, колко пъти..ммм?!?Що за цинично редактиране!!

Изводите на всеки рационален ум,разум + знание ще го тресне потрес - ама Исус е  син на богът от библията???/официалната версия и втълпена от Църквата за блеещо-то стадо/

Логиката в продължение е ясна - Кой е баш бащата на Йешуа-Исус??!..щот,Христос единствено е казвал - "Аз с Отца си съм едно.."и той тоз Отец - човекоУБИЕЦ и лъжец!??

- само мнооого заслепен и блеещ не би му щракнала някаква предупредителна лампица , че  много,ама много Мирише на гнилоч !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.