Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли необходимост от Бог?

Featured Replies

А къде ще намериш учен който да застане със името си зад теорията че сме произлезли от маймуните ?

Няма го нали ?

Пък и да не забравяме че не толкова отдавна НАУКАТА търсеше начин да превърне оловото в злато  :D

Отворете някой сайт на някоя книжарница и разгледайте книгите засягащи еволюцията.

Еволюция и генетика

Опасната идея на Дарвин

Информацията в Интернет е много, но трябва да знаете, как да я подбирате.

Хайде да прочетете повече за алхимията.

Нямате си и представа за днешните постижения на химията. Например постиженията при химеотерапията, използваните вещества и търсенето на нови. Търсенето на молекули, който могат да въздействаат върху даден протеин по определен начин и да бъдат излекувани милиони хора. Така, че ако обичате не осмивайте науката, защото вие ползвате голяма част от нейните продукти, който са в резултат на постиженията и. Никой не е застрахован от развитието на заболявания.

Дори и компютъра, който ползвате е резултат от научните постижения.Огледайте се около себе си и анализирайте заобикалящото ви и преценете, колко много е дала науката.

Разбира се, хората сме консуматори и поради тази причина влияем върху околната среда. Много неща имат положителни и отрицателни страни.

За ваше сведение , при радиоактивното разпадане на уран 238, стабилният продукт на разпадането е изотоп на оловото.  ;)

Много мога да пиша за постиженията на науката, но мисля, че това е достатъчно.

Много теории са приемани с осмиване и след много години са се оказвали верни, превръщайки се във факти.

Джордано Бруно е изгорен жив на клада, обвинен в ерес.

Заловен е от римската църква и е предаден на Инквизицията. Поради своите еретични и опасни за църквата теории и учения на 17 февруари 1600 е изгорен на клада от папата на Кампо дей Фиори.

Отмина времето в което религиозни фанатици се опитват да управляват света и да налагат мнението си.

"Pope Francis declares evolution and Big Bang theory are real and God is not 'a magician with a magic wand'

:ph34r:

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

• Отговори 219
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тя Библията на много неща не учи, ала църквата си ги преподава - какво да се направи.

..ами ще ги преподава-налага,я!..Как Власт и Пари лесно се губят??! :wink12:

В Политиката е същото и както за пореден път казано - Нещата са винаги навързани - кучето си лае,а Керванът си върви по утъпканите пътеки.. и куца ли куца!

Колкото си по-невеж,толкова си по-лесно манипулиран и затова се грижи НЕ някакъв си бог,а отлично действаща човешка Машина,напаснала зъбчатите колелца така,че да не виждаш изход и да се молиш на бог и неистово да се търси необходимост от всъщност неясен бог,да психясваш и да се подпалваш в истерия!..

Ноо и в интерес на обективната реалност - ако днес или утре се развенчае митът-бог,наистина има сериозна опастност, половината население на земята да си сложи край на живота!..Перфекността на цървовната стратегия!

Това е картинката за съжаление...

И коя е тая "научна логика",твоята измислената ли?! :lol6:

Като си тръгнал да споделяш,сподели,кои са "тия учени","може" пък да научим нещо ново и "психологическото ни състояние да се оправи"?!

знаеш ли,май са прави!ако учените не го бяха открили урана никога нямаше да се разпадне!ако американците не беха кацнали на Луната откъде ще знаеш че има Луна?от Библията ли?ако настинеш откъде ще вземеш чай да си свариш?или ще кажеш Бог е насадил!и оня ако не го беше ударила ябълка по главата.....

Вие може да тълкувате много неща по този начин, това не означава, че сте на правилна насока.

Ясно е, че Земята се движи по орбита около Слънцето, освен това тя извършва въртене и около оста си.

Елементарната логика показва, че ако приемете въртенето на Слънцето около Земята, то реално това показва, че Слънцето не е в центъра на Слънчевата система. Освен това забравяте за останалите планети, интересно ще е движението на Слънцето, съчетано с "непоздвижната" Земя и останалите планети. Те ще се движат ли в такъв случай? И какъв ще е резултата, ако се движат около Земята и ако не се движат около Земята, какви промени ще се наблюдават?

Ако ще ми отговорите с " и ще се движат и няма да се движат", по-добре не си правете труда.

Вие заемате позиция и тълкувате. Но дори и това не можете да разберете. 

Ако е вярно това, което твърдите, тогава принципът на относителността на Галилей / Нютон и теорията на относителността на Айнщайн на боклука ли да ги хвърлим, какво да ги правим ???

знаеш ли,май са прави!ако учените не го бяха открили урана никога нямаше да се разпадне!ако американците не беха кацнали на Луната откъде ще знаеш че има Луна?от Библията ли?ако настинеш откъде ще вземеш чай да си свариш?или ще кажеш Бог е насадил!и оня ако не го беше ударила ябълка по главата.....

Ама той и оня дето го е ударила ябълката по главата е бил набожен. Значи е бил по глупав от форумните атеисти.

Ама той и оня дето го е ударила ябълката по главата е бил набожен. Значи е бил по глупав от форумните атеисти.

Ето до какво води образоването от "чух оттук-оттам". Нютън не е бил ударен от ябълка по главата.

Отворете някой сайт на някоя книжарница и разгледайте книгите засягащи еволюцията.

Еволюция и генетика

Опасната идея на Дарвин

Информацията в Интернет е много, но трябва да знаете, как да я подбирате.

Хайде да прочетете повече за алхимията.

Нямате си и представа за днешните постижения на химията. Например постиженията при химеотерапията, използваните вещества и търсенето на нови. Търсенето на молекули, който могат да въздействаат върху даден протеин по определен начин и да бъдат излекувани милиони хора. Така, че ако обичате не осмивайте науката, защото вие ползвате голяма част от нейните продукти, който са в резултат на постиженията и. Никой не е застрахован от развитието на заболявания.

Дори и компютъра, който ползвате е резултат от научните постижения.Огледайте се около себе си и анализирайте заобикалящото ви и преценете, колко много е дала науката.

Разбира се, хората сме консуматори и поради тази причина влияем върху околната среда. Много неща имат положителни и отрицателни страни.

За ваше сведение , при радиоактивното разпадане на уран 238, стабилният продукт на разпадането е изотоп на оловото.  ;)

Много мога да пиша за постиженията на науката, но мисля, че това е достатъчно.

Много теории са приемани с осмиване и след много години са се оказвали верни, превръщайки се във факти.

Джордано Бруно е изгорен жив на клада, обвинен в ерес.

Отмина времето в което религиозни фанатици се опитват да управляват света и да налагат мнението си.

:ph34r:

Глупости, досега нито един учен в целия свят не успял да докаже, че хората имат нещо общо с шебеците. Маймунската теория е само  недоказана хипотеза, която издиша отвсякъде. Даже самия Дарвин в книгата си обосновано е доказал, че е невъзможно човек да произлиза от маймуната. 

А това, че някои наивници се оприличават на маймуни си е лично техен проблем. Може и да се окаже вярно...

Как пък всичките тия открития се случиха в християнския свят,направо не знам ...

Защо не споменавате и другите ,,научни постижения,,  като напалма,бойните отровни газове и любимото ми - атомната бомба

Струва ми се че не ЦЪРКВАТА ги е създала  :D  :D  :D 

Понякога си мисля, че Бог има нужда от мен, за да знам, че съществува.

Иначе, да... има дни, в които казвам по някоя молитва, но не за мен, а за близките си :) 

А къде ще намериш учен който да застане със името си зад теорията че сме произлезли от маймуните ?

Само една "малка" подробност пропускаш - теорията не е,че сме произлезли от маймуните, а че имаме общ прародител с тях. (а и не само)

...

Виж какво хлапе,първо нямаш достатъчно познания,за да показваш колко ги разбираш нещата!

Второ,за папата,ще ти кажа само,че той счита себе си за наместник на сина Божий - тук на земята! ;)

Но той не е Бог,запомни го!

Той е човек,който е проводник на дявола! ;)

Когато решиш да се изкаваш (да пишеш) по дадена тема първо прочети някоя и друга книжка,за да не се излагаш,както в случая!

Абсолютни глупости си писал във всичките си постове по темата до момента,но и ще продължиш най-вероятно!

И за да не бъда голословен ще ти предоставя някои доказтелства,а не хипотези и непознаване на емпиричните данни представени във филма /филмитете/ от теб! ;)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Това е засега от мен! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Само една "малка" подробност пропускаш - теорията не е,че сме произлезли от маймуните, а че имаме общ прародител с тях. (а и не само)

Има и теория, че не ние сме произлезли от маймуните, а че маймуните са произлезли от нас!

Има и теория, че не ние сме произлезли от маймуните, а че маймуните са произлезли от нас!

Е за науката не знам, но че аз имам такава теория - имам. :Д

Съществува наука, която се нарича Генетика. Генното инженерство доказва, че може да се променят определени части от гените на даден организъм, което може да доведе до промяна на определени качества и свойства на даден организъм.

Не е нещо нечувано, поне в този раздел, но ето го и "бащата на генетиката" брат Грегор Мендел, августински монах - в уикипедия

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80_%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BB

Иначе, стана ми интересно и попрочетох разни шарени становища от едната и другата страна (освен тук),  и ето какво ми се видя интересно - че дори при един повърхностен, но внимателен прочит на книга Битие, е видно, че първа книга Мойсеева загатва именно за еволюционен процес. Материята, стихиите са тласнати (изговорени) от Бога да създават от себе си растения, влечуги, животни, гъмжило от твари, и всяка да произвежда според рода си - който е в нея.

Единственото пряко творение на Йехова-Елохим е човекът. Човекът е поставен в оградено, охранявано място (Ган) на изток в Едем... но ето малко от самата книга Битие, първа глава:

11. И рече Бог: да произведе земята злак, трева, що дава семе (по свой род и подобие), и плодно дърво, що дава според рода си на земята плод, чието семе си е в него. Тъй и стана.

12. И произведе земята злак, трева, що дава семе по свой род (и подобие), и (плодно) дърво, що дава (на земята) плод, чието семе си е в него според рода му. И видя Бог, че това е добро.

------------

20. И рече Бог: да произведе водата влечуги, живи души; и птици да полетят над земята по небесната твърд. (Тъй и стана.)

21. И сътвори Бог големи риби и всякакъв вид животни-влечуги, които произведе водата, според рода им, и всякакви пернати птици според рода им. И видя Бог, че това е добро.

-------

24. И рече Бог: да произведе земята живи души според рода им, добитък и гадини, и земни зверове според рода им. Тъй и стана.

25. И създаде Бог земните зверове според рода им, и добитъка според рода му, и всички земни гадове според рода им. И видя Бог, че това е добро.

"Сътвори" в текста на иврит е бара, което е действие чрез рязане, разделяне. И той се намесва със своето "и рече" само на границата на ново еволюционно ниво: растения...риби-влечуги-птици... зверове и добитък... накрая човекът мъж-жена.

Но това е още в първото творение, преди грубоматериалната земя ;)

Това как да е - то е ясно, че е изсмукване от пръстите, че даже и за толкоз няма. Но по- интересното е друго - ден първи създал каквото създал и видял, че това е добро, ден втори пак създавал там каквото му щукнало и пак рекъл, че е добро и така за всичко останало, но като създал човека, не възкликнал "беше добро": само като си представиш, създава човека и "опа - уека грешка". :Д  Всичко ок, само човека нещо не е както трябва - цялото съществуване безгрешно, само човешкото същество грешно, хем грешно било, хем е най- най.

"Сътвори" в текста на иврит е бара, което е действие чрез рязане, разделяне. И той се намесва със своето "и рече" само на границата на ново еволюционно ниво: растения...риби-влечуги-птици... зверове и добитък... накрая човекът мъж-жена.

Но това е още в първото творение, преди грубоматериалната земя ;)

witness,ще ти дам един цитат,може и да го знаеш,но може и да ти помогне докато превеждаш!-

Човешкият ум е ограничен. Има неща, които не ни е дадено да разберем. Има граници на възможностите на разума ни. При цялата ни възможност да се абстрахираме, в края на краищата, само виждаме, чуваме и осезаваме това, което усещаме с органите си за чувства. Може ли мозъкът ни да формира представа за това, което е било до създаването на света? Ние сме материални, а формата за съществуване на материята е времето и пространството. Затова са безполезни опитите да си представим, какво е било до началото на времето или да разберем къде свършва пространството. Затова и ни говори буквата „бет“. Закрита отгоре, отдолу и отдясно и открита отляво (по четенето на Тора), тя ни показва, че се намираме вътре в сътворения свят и затова можем да си представим, какво е било после, но не и до сътворението на света.

Говорейки за акта на творението, Тора се ползва от думата „бара“. Този глагол означава сътворяване от нищото, създаване на нещо абсолютно ново, никога преди това съществувало. Интересно е обаче, че в главата „Бирешит“ тази дума е употребена само три пъти. За пръв път „бара“ е казана в първия стих и подразбира сътворението на материята. За втори път - „и сътворил (ваивра) Г-спод големите морски животни“ (1:21) – Господ е създал животните, обладаващи животинска душа. А за трети път и "Сътворил Господ човек" (1:27), се говори за същества, в които освен обикновения живот, както при всички животни, има още и Божествена душа, съхраняваща се и след смъртта.

witness,ще ти дам един цитат,може и да го знаеш,но може и да ти помогне докато превеждаш!-

Доста ми е над възможностите рангът на "преводач", ровя си и се опитвам да си обяснявам разни въпроси и аз, на куц крак, естествено... Не ми беше познат цитата, но трябваше веднага да се сетя за източника покрай съкращението Г-спод… Познавам и уважавам сайта, на много напоителни статии съм попадала неведнъж, преди време, всъщност.

Човешкият ум е ограничен. Има неща, които не ни е дадено да разберем. Има граници на възможностите на разума ни. При цялата ни възможност да се абстрахираме, в края на краищата, само виждаме, чуваме и осезаваме това, което усещаме с органите си за чувства.

Добре, но от това все още не следва непременно, че трябва да отричаме еволюцията. Какво му пречи на творението да се развива според програмата си, а тя да се развива във времето; пък възприятието за време е субективно, още повече, че "за Бога хиляда години са като миналия ден".

Сега за "бара" какво излезе (макар като пълен лаик да имам известни трудности с вмъкването на св. Троица сред това прекалено юдаистко направление в разсъжденията, ма така е, като чета оттук-оттам Кураев и после паса свободно, пък каквото се получи :D )

Говорейки за акта на творението, Тора се ползва от думата „бара“. Този глагол означава сътворяване от нищото, създаване на нещо абсолютно ново, никога преди това съществувало. Интересно е обаче, че в главата „Бирешит“ тази дума е употребена само три пъти. За пръв път „бара“ е казана в първия стих и подразбира сътворението на материята. За втори път - „и сътворил (ваивра) Г-спод големите морски животни“ (1:21) – Господ е създал животните, обладаващи животинска душа. А за трети път и "Сътворил Господ човек" (1:27), се говори за същества, в които освен обикновения живот, както при всички животни, има още и Божествена душа, съхраняваща се и след смъртта.

Тук събирах и съчинителствах сама, така че приемам критика...

Според Рамбам например, е сътворяване от нищото; според ИбнЕзра, граматик и автор на едни от най-авторитетните коментари на Тора, глаголът бара в първа глава на Берешит следва да се чете като „формиране чрез рязане, сечене”. Цифровата стойност на буква „бет” – 2, също намеква за начало на деление. Че началото е разделяне, или че разделянето е началото… не знам как е по-подходящо да се каже.

Разбира се, че опитите ни да си представим от вътрешността на тварния свят непредставимото са безполезни. Вероятно тези книги са написани да насочат единственото ни средство, ума, към иначе невидимите, но умопостижими образци - Войнството (Цаба), чието създаване изглежда е описано в първата глава на Битие: «Така бидоха свършени небето и земята и цялото им воинство» Битие 2:1.  С чието посредничество всичко във видимия свят се извършва – защото то е изпълнителят на волята на Бога. И е изобразено в човека, иначе защо се казва в «херувимската песен» от св. Литургия: «Ние, които тайнствено изобразяваме херувимите… »

:Д  Всичко ок, само човека нещо не е както трябва - цялото съществуване безгрешно, само човешкото същество грешно, хем грешно било, хем е най- най.

Точно така, най- най е, понеже разграничава добро от зло и  понеже "със закона идва греха".

Ако ти толкова държиш да си само част от стихиите и като животните, понеже човеците сме животни според теб, опитай се на практика да живееш само по животинските естествени закони, пък ще видим докъде ще я докараш.

За стихиите, растенията и животните няма грях и няма смърт, защото не ги осъзнават и нямат съвест.

Сиреч осъзнаването е грях - ма тей забранил Господ да се яде от това дърво, явно му се сака, само блеещи овчици.

Сиреч осъзнаването е грях - ма тей забранил Господ да се яде от това дърво, явно му се сака, само блеещи овчици.

Не осъзнаването е грях, грехът идва с осъзнаването на греха.

А, не... какво ми трябваше. Ти си поредният богоборец, който сякаш с тоя Господ става и ляга, и фобия някаква го гони.

Господ това, Господ онова - ами ако, не дай си Боже, има Господ? - ще го намериш, или Той ще те намери.

Или пък си сърдит, че няма - тогава на кого и защо си сърдит? На някой, който не съществувал, но виждате ли, бил избил не знам колко си хора в Библията, възмутените богоборци дори ги преброили. Само че всички сме преброени, освен ако не се мислим за безсмъртни.

Какъв изобщо е проблемът? Проблемът е в това какво си причиняваме едни на други, а следователно и на себе си.

А относно богохулството четох нещо интересно - император Тиберий, онзи, при чието управление Иисус Христос бил осъден и разпънат на кръст, бил издал много добра заповед типично по римски - че оскърблението срещу боговете е грижа на самите богове. И точка. Ще рече, че по времето на Тиберий за римското правораздаване такова престъпление като богохулство не е съществувало.

Ма как сичко наопаки го измисляте - неосъзнаването води до грешка, а не обратно. Тъкмо чрез осъзнаването на грешката, повече не я правиш, а не чрез вярването и в това се състои проблема - от вярването ползата плитка, и да вярваш, и да не вярваш, това не променя какво причиняваш, чрез осъзнаването се осъществяват промени. И ако не си забелязала пишем в раздел "религия, мистика, езотерика" - та ако не тука, то къде очакваш да се обсъжда Бог?

Ма как сичко наопаки го измисляте -

Тъкмо чрез осъзнаването на грешката, повече не я правиш, а не чрез вярването и в това се състои проблема - от вярването ползата плитка, и да вярваш, и да не вярваш, това не променя какво причиняваш, чрез осъзнаването се осъществяват промени.

Ми, аз нещо различно ли съм казала? Помислих доста време дали да обяснявам като за бавноразвиващ се и дори започнах, но се отказах.

Има едно НО обаче, във връзка с вярата и опита по отношение на "грешките".

Разликата между малката "грешка" и "смъртния грях"  е като падане от първия и от седемдесетия етаж. Затова обикновено по високите етажи са поставени парапети, мрежи, има дори предупредителни надписи и подобни. Оттам нататък, ако сме сами и без родителски контрол, сме свободни да им повярваме или да си шетаме на акъла.

Да размишляваме като Алиса дали... ако пиеш много от шише на което пише „отрова“, рано или късно, ще ти стане лошо.

Е не виждаш ли разликата м/у "грехът идва с осъзнаването на греха" и "грехът идва с неосъзнатостта" ?

Редактирано от sound (преглед на промените)

Е не виждаш ли разликата м/у "грехът идва с осъзнаването на греха" и "грехът идва с неосъзнатостта" ?

Тъкмо чрез осъзнаването на грешката, повече не я правиш,

чрез осъзнаването се осъществяват промени. 

Виж по-внимателно какво бях цитирала, ето това второто, с което и се бях съгласила. Уфф, търпение ще трябва. Честно ми кажи, смяташ ли, че осмисляш какво пишеш?

Само нещо осмислено, осъзнато, признато, прието ОТ ТЕБ за грешка е грешка, не когато я смяташ за правилно действие, или когато изобщо не я забелязваш.

Затова грехът, или грешката - идва с осъзнаването му/ѝ.

Последиците от нея, разбира се, може да си идват и да ти валят на главата неопределено време, това няма значение. Важно е кога ще разбереш причината им и ако тя е твое действие, мисъл или дума, да ги отчетеш ПРЕД СЕБЕ СИ като неправилни.

Говорим за осъзнаване на нещо конкретно, не за осъзнаване въобще. Второто, всъщност, и на мен не ми е ясно какво трябва да представлява...

Затова, пак:

Виждам я. :) Искаш да кажеш, че животните, хората с умствени увреждания, бебетата и други невинни създания са грешни същества ли?

Остави животните - че бебетата са грешни същества религията го казва, не аз, първородния грях все пак. Колкото до мен аз вече съм уточнил - грях не съществува. Щом животните са безгрешни, то баш па човекът ще е грешен - излиза, че целия мерак да се постигне безпогрешност е всъщност търсене как да се "постигне" животинското ниво.

Остави животните - че бебетата са грешни същества религията го казва, не аз, първородния грях все пак. Колкото до мен аз вече съм уточнил - грях не съществува. Щом животните са безгрешни, то баш па човекът ще е грешен - излиза, че целия мерак да се постигне безпогрешност е всъщност търсене как да се "постигне" животинското ниво.

Търпение, търпение, ама колко и защо е нужно да се хаби енергия за една прескачаща грамофонна плоча.

Тук (колегата чистофайник няма да ми види поста ;)) и тук и още , и колко други уморени има... Безспорно животинското ниво е част от човешкото, въпросът е дали се чувстваш задоволително на него или не.

------------------------------

Ха, не си сам в прозрението си от последното изречение. Според учените излиза, че е достатъчно да се закрепим някак на животинското ниво (ако изобщо е възможно..), за да има хармония в обществото. Хората приписваме изключителност на вида си сред животинския свят заради черти като способност за съпричастност, състрадание и грижа за доброто на другия, които са присъщи на бозайниците въобще, на висшите особено. Ние обаче сме склонни да нарушаваме естествените закони и да си вредим в по-голяма степен от тях.

Учените са наясно до каква степен човекът и животното се припокриват. Другите, които го знаят и винаги са го знаели, са духовниците. Истината е съкрушителна за нас, везната дори наклонява в полза на животните, защото нямат достатъчно ум за извращаване. Те са естествени, както по начало и човекът - караме се и после се сдобряваме, после пак се караме, и така в безкраен затворен кръг.

Обичаме онези, които ни обичат и мразим враговете си - да обичаш врага си и да отвръщаш на злото с добро е много трудно. Но според Евангелието само такова неестествена нагласа и поведение може да ни изкара от кръга. Казва ни се, че божествената любов към ближния е любов не заради, а въпреки. Тя е стремеж да постигнеш нещо повече от постоянно довеждане до нулата, повече от стремежа към равновесие.

Ето едно филмче от TED за състраданието при животните

Редактирано от witness (преглед на промените)

.........

Дали се чувства задоволително или не, е едно на ръка - интересното е, че се изтъква,, че с развитието на съзнателните способности неизбежно се изпада в грях, примитивното съзнание на едно животно е безгрешно, но съзнанието на човешкото същество, дето било венец на творението е грешно .... странен венец. И защо било грешно - в обща сметка, щото в някаква книга така пишело. Да се внушава на човека, че е грешен е откровено психологическо престъпление - сякаш има същество, което е абсолютно безгрешно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.