Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли необходимост от Бог?

Featured Replies

ато си платиш "умнико",ще ти пратя доказателства! ;)

Е как да ти вярва човек след такова изказване :)

Само за пари мислите.

• Отговори 219
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Аз също, в най-трудните моменти го усещам най-силно (мога да дам и мой случки като пример/доказателство). :)

Да.

Аз също имам много доказателства от живота си и съм ги описала в други сайтове...ще ги намеря и ще ги публикувам тези дни в блога си

Забележка!!!!

Какво искаш да ми кажеш,я бъди по конкретна??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Щом всеки има право на мнение,всеки може да сe изкаже!

Никой не съм обидил с нищо,а това че ми го раздаваш на човек от екипа на сайта (Модератор - Вижте коя съм АЗ) въобще не ме плаши,елементарното ти поведение показва,че още си далеч от модераторството,запомни го!!! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Какво искаш да ми кажеш,я бъди по конкретна??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Щом всеки има право на мнение,всеки може да си изкаже!

Никой не съм обидил с нищо,а това че ми го раздаваш на човек от екипа на сайта (Модератор - Вижте коя съм АЗ) въобще не ме плаши,елементарното ти поведение показва,че още си далеч от модераторството,запомни го!!! ;)

Второ предупреждение!!!

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Кви страсти в тази тема... Ми, аз ако кажа, че нямам нужда от Бог, сигурно в ада ще ме пратят някои. :D

Да де, но като се замисля и се сещам, че това не е в техните правомощия. Демек, ако има Бог, то той отсъжда, а не друг. Много хора, обаче, се изживяват като негови говорители.

Кви страсти в тази тема...

Ами да като ги изобличавам така е,Дяволът не стои мирен,не ще трие,ами и хоро ще играе! ;)

Ами да като ги изобличавам така е,Дяволът не стои мирен! ;)

Визирах теб, всъщност. Сега да не се обидиш?

Инак, темата не е никаква тема, според мен, а един вид анкета. "Имате ли необходимост от Бог?" Ми, някой имат, а други - нямат. Какво има да се дискутира, ако въпросът е поставен така?

Аз също имам много доказателства от живота си и съм ги описала в други сайтове...ще ги намеря и ще ги публикувам тези дни в блога си

В  един  спор,  една  дама  заяви,  че  Бог  й  помогнал  да  си  намери  ключовете  от  апартамента,  помогнал  й  да  си  намери  билети  за  концерта  на  Мадона,  уредил  й  екскурзия,  абе  тоя  Бог  няма  ли  си  по-важни  дела? 

Не  се  заблуждавайте  с  наша  милост  -  инкарнираните  души  -  се  занимават  само  духовните  ни  водачи.  Без  тяхно  знание  и  позволение  не  можем  да  надскачаме  нива  на  контакт,  ще  ни  изгорят  бушоните. Те,  духовните  ни  наставници  са  на  една  мисъл  разстояние  от  нас.  Аз  нямам  нужда  от  Бог  защото  не  съм  дорасъл  за  контакт  с  Него.  Каквото  да  му  поискам,  какво  да  го  питам   все  ще  изглежда  смешно  и  дребнаво,  затова  си  контактувам  с  водачите  си,  те  не  ми  се  смеят  на  глупостите  и  макар,  че  им  досаждам  търпят  ме,  защото  всеки  мой  провал  е  и  техен  провал  всеки  мой  успех  е  и  техен  успех.   Затова  си  ги  уважавам  и  изпитвам  преклонение  пред  възможностите  им.

Редактирано от октим (преглед на промените)

Визирах теб, всъщност. Сега да не се обидиш?

Инак, темата не е никаква тема, според мен, а един вид анкета. "Имате ли необходимост от Бог?" Ми, някой имат, а други - нямат. Какво има да се дискутира, ако въпросът е поставен така?

Не аз не се обиждам "Мисълчо" :) ,за разлика от други,които взеха да трият постове,а и не виждам нищо лошо да се дискутира,та нали затова е форума и всеки може да споделя,освен ако не искат да налагат своите си виждания! ;)

Хубу де, хора, има си спам раздел по-надолу... Не че имам нещо против да си пишем каквото ни скимне, ама се обезсмисля цялата идея във форума да има конкретни теми... Мисля, че разбирате какво искам да кажа.

Разкажи моля - например за първата такава случка, когато разбра, когато усети, че Бог е с теб.

Ами една нощ аз си легнах в 22:00, защото имах тежък ден (всичко това беше някъде края на ноември, началото на декември 2013), и по едно време дойде майка ми (аз съм почти на 16) в 1:00 сутринта и каза, че нещо и беше зацепил M$ Office а пишела важен документ от 6 страници и нямала сила да го пише наново ако принудително затвори M$ Office. Та ме помоли да и помогна, защото преди съм и помагал за компютъра. Но най-странното беше, че усетих колко тъжно и беше, когато ми говореше, едвам едвам гледаше посред нощта а документа и трябваше за сутринта за работа. Та от 1:00 до 7:00 часа се рових по Temporary Directories на ш*бан*я Mac OS X за да и открия документа, който се беше запаметил от функцията на M$ Office Critical Auto Save (нещо подобно беше като име) - много полезна функция. Та открих го из хилядите папки, но символите бяха йероглифи, та трябваше да тегля много програми за да ми го даде на Български език. Буквално и на мене ми се ревеше и на мен като я гледах как губи надежда, че няма да  и възстановя документа, защото по принцип мога да усещам настроението на хората, само като ги погледна или стоя до тях, независимо весело или тъжно или другите, просто го усещам искам или не.

Та накрая успях, възстанових го в пълния му вид на Български език с помощта на Open Office. Много се молех на Бог да ми помогне с възстановяването на документа, защото майка ми беше просто съсипана - духовно, емоционално и физически, нормално е. Все пак и накрая ми помогна, за което все още Му благодаря, като се сетя и вечно ще съм му благодарен. И това е една от малкото случки. Имам мотивацията да вярвам, защото лаптопа и беше забил отвсякъде и от някъде M$ Office започна да обработва 32 000 страници не знайно от къде и защо, тотално беше зацепила и ОС и лаптопа стана фурна, нямаше никакви признаци за възстановяване на документа, буквано никакви...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Отключвам темата, но ви моля да се придържате към конкретната тематика. Всички спамове и лични спорове ще бъдат трити.

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

Самото посещаване на сайта и цитиране по дадената тема , говори само по себе си ,че и най - големият безверник има тайна надежда в себе си , че Бог съществува , макар да го отрича пред себе Си и съответно пред всички останали .

Самото посещаване на сайта и цитиране по дадената тема , говори само по себе си ,че и най - големият безверник има тайна надежда в себе си , че Бог съществува , макар да го отрича пред себе Си и съответно пред всички останали .

Е сега трябва много да внимаваш, какви теми ще посещаваш и какво ще цитираш занапред :)

Джулиан Мур за това, че не вярва в Бог: „Когато майка ми почина преди пет години, научих, че няма Господ. Цялата тази структура за рая и ада е наложена. Налагаме ред и си измисляме история за всичко, за да ни е по-лесно да го разберем. В противен случай всичко ще е един голям хаос. Аз сама построих живота си. Благодарение на терапията, на която ходих след развода си в 30-те ми години, аз разбрах какво искам от живота си и какво е важно за мен.“

...

Не ни занимавай със сатанистите от Холивууд,а кажи какво ти е мнението по темата! ;)

Аз лично-да!През целия си живот съм усещала неговото присъствие-напътствал ме е,направлявал,помага ми да взема правилните решения,прави най-доброто за мен.Мисля,че е вярно,че Господ при създаването ни оставя частица от себе си във всеки от нас...

За мен лично и други такива като мен - понятието бог в неговият религиозен смисъл НЕ съществува !..колкото до правилните или неправилни решения са преди всичко продукт на разум-ът на личността и обстоятелства в които се намира на даден етап на развитие,както от време и място..

Никакъв господ няма да ме подготви за изпити,интервюта за работа или как да си отглеждам детето,ако сам човек не си даде труда да чете подходящо и издържано Инфо за да е Знаещ, а не Неграмотник, обсебен от див примитив,седнал да се вайка,тръшка и моли на илюзорни химери и както е философската мисъл - "Ако човек сам не си помогне и господ няма да го направи"

Пак ще акцентирам - Знаещите люде са силни хора,защото притежават подкрепата, именно от знания и на ментално,психологическо ниво   са трудни за манипулиране!

Църквата,чрез религияга обича слабите,послушните "овце"- Стадо което да блее,куче което да му ръмжи и командоши, един овчар,който да му размахва заплашително тояга и от което това стадо да се вцепенява от "божии" гняв,а всъщност препариран от собственото си невежество! :(

..толкоз от мен за сега

Пак ще акцентирам - Знаещите люде са силни хора,защото притежават подкрепата, именно от знания и на ментално,психологическо ниво   са трудни за манипулиране!

Брей, да не би да е прописал някой друг от твоя ник - за първи път да прочета нещо разумно от теб.

Църквата,чрез религияга обича слабите,послушните "овце"- Стадо което да блее,куче което да му ръмжи и командоши, един овчар,който да му размахва заплашително тояга и от което това стадо да се вцепенява от "божии" гняв,а всъщност препариран от собственото си невежество! :(

да бъда овца от Божието стадо е безценен дар,блаженство!стадото  също е безценно  понеже е придобито от Бога с цената на кръвта на единородния Божий Син! то се състои от овце, овчари и овчарски кучета!най-общо казано всички в божието стадо, дори овчарите и овчарските кучета са преди всичко овце, защото всички трябва да следват своя Господ. Господ е твоя пастир, ти си блажен, защото овца без пастир е наистина жалка картина. тя е изгубена, беззащитна и осъдена на смърт !

защо овцата се нуждае от пастир? виждали ли сте овца? тя - за разлика от кучето - няма чувство за ориентация. вижда само на няколко метра пред себе си и почти никога не знае къде е. може да вижда само другите овце и да върви след тях. освен това овцата няма естествена самозащита - няма нито пъргавина за да може да избяга, нито зъби и нокти с които да нарани неприятеля си. за сметка на това има добър слух и може да запомни гласа на овчаря!

това стадо има и противници-ето от кого трябва да бъде защитавано то. от една страна това са свирепите вълци - лъжеучителите, които нападат отвън. от друга страна това са козли, християни, които са били част от самото стадо, но в определен момент са изпаднали в заблуда. поради влиянието което имат обаче, когато се отклонят от истината, те не се отделят от църквата сами, но започват да влияят и на други -  дори основават свои собствени стада. такива козли не водят Божието стадо след Исус, а след себе си.  в определени моменти като заплаха те са по-опасни дори и от вълците, понеже не идват отвън!

Йоан 10:11

11 Аз съм добрият пастир; добрият  пастир живота си дава за  овцете.

12 Който е наемник, а не овчар, и не е стопанин на овцете, вижда вълка, че иде, и, като оставя  овцете, бяга; и вълкът ги разграбва  и разпръсва.

КОЗЛИ!!освен отвън, опасност за Божието има и отвътре. В Деяния 20:30 се казва:

30 и  от самите вас ще се издигнат  човеци, които ще говорят извратено, та ще отвличат учениците след  себе си.

тези козли не идват отвън. напротив, те са от самите нас -  плодът от тяхната дейност е, че започват да водят хората в погрешна посока. в Библията почти никъде не се говори добре за козлите.  в Матей 25 глава Исус говори за своето завръщане и съда над народите, той казва, че ще ги отлъчи едни от други както овчарят отлъчва овцете от козите (Мат.25:32). той поставя козите от лявата си страна и по-нататък в ст.41 им казва:

Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели. Козлите се характеризират с това, че развалят пасбището като ядат тревата от корен и мътят водата на овцете. В Езекиил 34:18-19 Бог се обръща към тях с думите:

18 Малко ли ви  е дето пасете  доброто пасбище, та тъпчете с  нозете си останалата  част от пасбището  си? И дето пиете  бистра вода, та  мътите с нозете  си останалата? 19 А овцете Ми  пасат отъпканото  от вашите нозе, и пият вода  размътена с вашите  нозе.

„Пасете Божието стадо, което ви е поверено, не по принуда, а охотно.“ (1 ПЕТ. 5:2)

Добре зададена тема - точно така, от разни потребности и нужди се е породила идеята за Бог.

Добре зададена тема - точно така, от разни потребности и нужди се е породила идеята за Бог.

Може дори да е още по-тривиално - дошли са от космоса.

да бъда овца от Божието стадо е безценен дар,блаженство

щастлив си че си овца ли

:rolleyes:

щастлив си че си овца ли

:rolleyes:

Да, той си мисли, че е овца от стадото на Бог, а козите, т.е. тези които не са от неговата вяра, не са от стадото Божие.

Да, той си мисли, че е овца от стадото на Бог, а козите, т.е. тези които не са от неговата вяра, не са от стадото Божие.

ясно

Бог има много пасбища тъй излиза нали

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.