Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли необходимост от Бог?

Featured Replies

Друг  ще  преценява  това  и  то  оттатък!!  Моето  мнение  за  себе  си  е,  че  съм  глупав  или  по-точно  човек  с  ограничен  интелект  и  с  тежка  кармична  обремененост, и  когато  си  отида  от  този  свят  доста  срам  ще  се  бере!!   Не  съм  добър  човек!!!!!   Има  Рай  има  и  Ад и  това  са  състояния  на  душата

а не, не такива мисли, да не чувам такива мисли

:down:

това е наш избор

ти си го наричай както искаш, не знам дали това ще ти подейства успокоително де

но това е истината

вече за срам друг въпроса -

стига да не си убил

• Отговори 219
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

ако "бог " и "създател",за теб са понятия с които идентифицираш бога..то знай ,че те  също са измислени от човека. :P

да не говорим че Хава /Ева/  е първата която е носила в себе си името на бога :wink12:

Отново ръсиш поредните глупости,най-лошото е че си и вярваш!!! ;)

--------------------------------------------------------------------

Относно темата,да чувствам необходимост от Бога и затова правя всичко възможно да не ми липсва неговото присъствие в моя живот! :)

Без Бога сме едно нищо! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Колкото и да се иска на някой,БОГ НЯМА ,НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА! Всичко изписано до сега за това са БАБИНИ ДИВИТИНИ-КУКУ И ПИПЕ! Особено това с вярването се засилва след навършването на 60те години и се обяснява с наличието на старческа деменция,склероза ,коксартроза,опадване на косата и други екстри придобити в течение на времето! Блажени да са вярващите :laughing4:

Какво е монада и сигурно ли е, че я има и в Исус ?

http://verdictum.blogspot.com/2010/02/gottfried-wilhelm-leibniz-1646-1716.html

Много е трудно да бъде разбран най великият логик на всички времена обаче. Ако не си се занимавал с философия или теология няма да можеш да разбереш написаното от първо четене. Най добре е да се прочете, да се осмисли няколко месеца или години и когато читателят се почувства готов, да я прочете пак.

http://verdictum.blogspot.com/2010/02/gottfried-wilhelm-leibniz-1646-1716.html

Много е трудно да бъде разбран най великият логик на всички времена обаче. Ако не си се занимавал с философия или теология няма да можеш да разбереш написаното от първо четене. Най добре е да се прочете, да се осмисли няколко месеца или години и когато читателят се почувства готов, да я прочете пак.

Този "най-велик логик на всички времена" е налепил в своето произведение множество измислици и върху тази основа стига в своите умозаключения до пълни нелепици .

Започвайки от самото разбиране за проста субстанция.....и т.н.и т.н.

За сега такова нещо няма или ако има , то е само в мислите на хората!

Освен ако разбираме понятието проста субстанция като  нещо на определено качествено ниво на проникване в микро структурата на изследваните обекти - вещество , молекула , атом , ядро.....и т.н.

Това е лесно обяснимо !

По неговото време никой още не е чувал за ядрен разпад примерно , а за адронен колайдер и елементарни частици не са могли и да си помислят даже.....а от там нататък какво следва - никой и нищо не може да каже.

На различните качествени нива на изследване обаче , винаги може да се наблюдава конфликт на взаимодействие между две страни с еднакви , но противоположни интереси - т.е. различни по форма и съдържание монади , при това без никаква потребност от наличие на Бог !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Този "най-велик логик на всички времена" е налепил в своето произведение множество измислици и върху тази основа стига в своите умозаключения до пълни нелепици .

Започвайки от самото разбиране за проста субстанция.....и т.н.и т.н.

За сега такова нещо няма или ако има , то е само в мислите на хората!

Освен ако разбираме понятието проста субстанция като  нещо на определено качествено ниво на проникване в микро структурата на изследваните обекти - вещество , молекула , атом , ядро.....и т.н.

Това е лесно обяснимо !

По неговото време никой още не е чувал за ядрен разпад примерно , а за адронен колайдер и елементарни частици не са могли и да си помислят даже.....а от там нататък какво следва - никой и нищо не може да каже.

На различните качествени нива на изследване обаче , винаги може да се наблюдава конфликт на взаимодействие между две страни с еднакви , но противоположни интереси - т.е. различни по форма и съдържание монади , при това без никаква потребност от наличие на Бог !

Ми Курт Гьодел, който е един от най видните изследователи в областта на математическата логика и най добрия изследовател на творчеството на Лайбниц, е казал за същия този Лайбниц, че е най великият логик на всички времена.

Диалектическите Материалисти никога нищо не признавате. Живеете във ваша собствена си логика.

• Автор

Колкото и да се иска на някой,БОГ НЯМА ,НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА! Всичко изписано до сега за това са БАБИНИ ДИВИТИНИ-КУКУ И ПИПЕ! Особено това с вярването се засилва след навършването на 60те години и се обяснява с наличието на старческа деменция,склероза ,коксартроза,опадване на косата и други екстри придобити в течение на времето! Блажени да са вярващите :laughing4:

Хахахаха...свързваш вярата със старческа деменция????Че напиши дисертация на темата,та да учудиш света,човече!Може да се каже ,че с напредването на възрастта,човек стига до едно прозрение,смирение,помъдрява демек...но коксартрозата и падането на косата и склерозата нямат нищо общо-те са плътски болести....а невярване в Бог/както и да го наричат/си е духовна болест

Ех,  мъка  мъка!

Всички  се  раждаме  атеисти,  но  всички  умираме  дълбоко  вярващи!  Баща  ми  беше  атеист,  но  за  един  месец  стана  вярващ,  жалко,  че  това  бяха  последните  му  дни! 

Отричащите  духовното  са  личности  които  не  могат  да  намерят  оправдания  за  някои  свои  действия,  затова  е  по-добре  да  отричат  съществуването  отколкото  да  се  променят!  Да,  ама  не,  винаги  идва  момента  на  равносметката!  Така,  че  който  иска  да  вярва  -  който  иска  да  не  вярва  момента  на  истината  идва  също  като  раждането  и  смъртта 

• Автор

Ех,  мъка  мъка!

Всички  се  раждаме  атеисти,  но  всички  умираме  дълбоко  вярващи!  Баща  ми  беше  атеист,  но  за  един  месец  стана  вярващ,  жалко,  че  това  бяха  последните  му  дни! 

Отричащите  духовното  са  личности  които  не  могат  да  намерят  оправдания  за  някои  свои  действия,  затова  е  по-добре  да  отричат  съществуването  отколкото  да  се  променят!  Да,  ама  не,  винаги  идва  момента  на  равносметката!  Така,  че  който  иска  да  вярва  -  който  иска  да  не  вярва  момента  на  истината  идва  също  като  раждането  и  смъртта 

Смъртта е единственото нещо,които още от идването си на земята,знаем,че е неизбежно...и то ЗА ВСИЧКИ.Но тя всъщност раждане/с обратен знак/ - раждане за духовния свят и живот.Ноооо,всеки има право да си мисли и прави каквото си иска,макар че моментът на истината рано или късно идва

Ми Курт Гьодел, който е един от най видните изследователи в областта на математическата логика и най добрия изследовател на творчеството на Лайбниц, е казал за същия този Лайбниц, че е най великият логик на всички времена.

Диалектическите Материалисти никога нищо не признавате. Живеете във ваша собствена си логика.

Математическата логика е математическа логика . Тя е само една малка и ограничена част от логиката на живота . Ограничена е защото работи само с висши абстракции , които когато са откъснати от живота и се изследват само сами за себе си , са просто неверни.

Това се случва често , когато дори и високо уважавани и доказали се учени , се ровят само из своите глави , но не и да се свържат с реалностите от живота.....

Мисля , че горния ми пост показва и доказва тъкмо това !

Значи ! Като математик Лайбниц е велик и по това спор не може да има !

Но само до там !

Извън математиката , иначе си е човек като всеки от нас със своите силни и слаби страни .

Никак не е странно да преувеличава собственото си съществуване , в други области на мислене и дейност , стоейки под сянката на истинските си достижения и авторитет....

Имам такива познати с авторитет в дадена област , които не знаят дори хляб от къде да си купят , а в определени случаи са безпомощни като малки деца....!  :)

А бе елементарно е за разбиране ! Представи си Лайбниц на бойното поле !.....Също и обратното - Ахил да кажем надвесен над математиката ....!  :)

В същност историята помни подобни поучителни случаи - примерно Архимед и римския легионер в Сиракуза..... :)

Математическата логика е математическа логика . Тя е само една малка и ограничена част от логиката на живота . Ограничена е защото работи само с висши абстракции , които когато са откъснати от живота са просто неверни.

Това се случва често , когато дори и високо уважавани и доказали се учени , се ровят само из своите глави , но не и да се свържат с реалностите от живота.....

Ми аз доколкото знам, най големите нещастия за човечеството са се случили, когато Маркс, Енгелс, Ленин и Димитров са се ровели из собствените си глави без да се свързват с реалностите в живота.

Ми аз доколкото знам, най големите нещастия за човечеството са се случили, когато Маркс, Енгелс, Ленин и Димитров са се ровели из собствените си глави без да се свързват с реалностите в живота.

Малко знаеш ! За това така ти се струва..... !

Ако не ти се рови из руините на Мохенджо Дару , върни се към по-близката история - Ченгиз Хан , или към още по-близката - Завладяването на Америка . Ако искаш и към най-близката - Мао Цзе Дун......и още , и още .Все става дума за милиони избити !

Т.е. причината не е там където някой ти го е набил в главата !

Монадата  е  божествена  частица  -  основата  на  съзнанието!  Да  има  я!!!!! Не  може  да  бъде  друго  яче,  по  простата  причина,  без  нея  живота  е  немислим,  а  Исус  е  живял  нали?

A ,сигурно ли е живял?Значи ли това ,че праведните носят тази частица от Бог , а убийците не?По тая логика тези който носим тази частица ще отидем в рая ,а другите в ада.Слънцето излъчва светлина и топлина.Но , топлината и светлината не са самото слънце .Така че, е ли Исус бог?И дали той е синът.Но това е друга тема.Бог ни е дал всичко необходимо за да стигнем при него.Всичко зависи от хардиска на човека.

Време е да прочетеш "Отвореното общество и неговите врагове" на К. Попър, за да разбереш къде бърка Маркс. То и историческото развитие опроверга неговите прогнози. Инак, в марксизма има и ценни неща.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Време е да прочетеш "Отвореното общество и неговите врагове" на К. Попър, за да разбереш къде бърка Маркс. То и историческото развитие опроверга неговите прогнози. Инак, в марксизма има и ценни неща.

Ти поразрови и в други подобни теми за мои постове и виж къде съм твърдял , че около Маркс всичко е "чисто" !

Ако говорим за него - той принизява или въобще не отчита въздействието на обратната връзка - отношението на субекта  към обекта . Пък аз си мисля , че това са му го пришили ("Комунистическия Манифест" - Ф.Енгелс) , възползвайки се от неговия авторитет , а той не е можел да реагира съответно. .....

Това между впрочем още от древни времена продължава да е основен проблем (без значение на обществения строй ! ) в отношенията между хората на днешния ден и за целия свят - отсъствие на действен контрол ( а НЕ управление ! ) от управляваните над управляващите и съответно да доведе до световна катастрофа.

Тук "Отворено общество" не прави изключение (търсят се мирни форми управляваните да управляват !??)  , а само замазва очите на хората усилвайки проблема на по-високо качествено , световно ниво....което пък потвърждава горе-казаното за Маркс от мен.

Ако не ти се рови из руините на Мохенджо Дару , върни се към по-близката история - Ченгиз Хан , или към още по-близката - Завладяването на Америка . Ако искаш и към най-близката - Мао Цзе Дун......и още , и още .Все става дума за милиони избити !

Т.е. причината не е там където някой ти го е набил в главата !

Верно, за Мао Цзе Дун забравих, и за Пол Пот и Йенг Сари, и за Червените Кхмери, и за Алдо Моро и червените бригади. Сгреших, но това е толкова човешко.

Абе където се е усетил полъха на Диалектическия Материализъм, трева не е поникнала.

Щом става въпрос за Бог е хубаво да се чете Библията,от нея трябва да се взима пример,а не от световноизвестните поклоници на дявола,които са написали по един тон книги - които нямат общо с Бога и объркат всеки човечец дръзнал да ги чете! ;)

а който не чете библиите какво

Имаш в предвид Библията,или Библиите?

-----------------------------------------------------------

В момента говорим за духовните неща,нали? ;)

Който не чете Библията губи много! ;)

така им викам аз - библиите, щото то не са едно и две копия и копийца

не мисля че нещо съм загубила, то ми стига да влеза те тука в тоя раздел и да прочета няколко цитата дето нямат нищо общо с Бог

той Бог си е в мене, в никакви книги не живее

Знаеш  ли  едно съвременно  общество  незасегнато  от  Телеца? Смятам,  че  заразата  е  тотална  -  обхванала  е  цялото  човечество.  Мерило  е  не  духовността  а  материалния  стандарт,  той  определя  ролята  в  обществото,  а  не  духовността. 

Има два вида хора. "Аз съм" и "аз имам". Повечето от хората са "аз имам". Те се отъждествяват с това, което имат. 

През целия си живот съм усещала неговото присъствие

Аз също, в най-трудните моменти го усещам най-силно (мога да дам и мой случки като пример/доказателство). :)

Чувствате ли необходимост от Бог?

Да.

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Аз също, в най-трудните моменти го усещам най-силно (мога да дам и мой случки като пример/доказателство). :)

А  дали  това  не  са  духовните  ти  наставници  (ангелите  пазители) Аз  например  си  познавам  моите даже  и  по  име  и  не  бих  казал,  че  лично  Бог  се  занимава  с  моята  личност.

Редактирано от октим (преглед на промените)

Разкажи моля - например за първата такава случка, когато разбра, когато усети, че Бог е с теб.

А  дали  това  не  са  духовните  ти  наставници  (ангелите  пазители)

е те са де -

без тях, без Божиите помагачи, не ни пускат тук

:)

аз не знам колко имам, но един със сигурност

благодаря, даже и име не мога да му измисля

викам си му Моя си ангел

аз не знам колко имам, но един със сигурност

благодаря, даже и име не мога да му измисля

викам си му Моя си ангел

Със  сигурност  са  двама!

Със  сигурност  са  двама!

със сигурност - то може ли само един да ни насмогне да ни опазва от бели

мани мани - за такава луда кат мене и двама май са малко

:wub:

аз два пъти много силно го усетих Ангела

и сега нямаше да ви пиша така е

да запалим свещичка за Бог и за тези, които не са до нас сега

Задушница е

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.