Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чувствате ли необходимост от Бог?

Featured Replies

А иначе, дори и да не съществува бог, той пак помага и на вярващи и на невярващи.

Слънцето  грее  и  за  убийците!

• Отговори 219
  • Прегледи 14,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вярвам това, че има една сила, на която е подвластна цялата Вселена, но не мога да я нарека никак, не мога и да си я представя.

Всички носим в себе си частица от тази сила.

Нуждата от Бог е като нуждата от въздух, като нуждата от сън, от вода и храна.

Всяко наше дихание е по Негова Воля...искаме или не искаме, вярваме или не вярваме в съществуването на Създателя ни.

Нима  смяташ,  че  си  толкова  необходима  на  децата  си?

сега нали знаеш,драга  ауми..аз отдавам дължимото на адонай ,в чието съществуване нито за един миг не съм се усъмнила  и от който съм напълно доволна и нямам досега нито един повод да съм неблагодарна и да се съмнявам в неговата милост и благоразположение. :)

шабат шалом!!!

Аз  пък  имам  директен  контакт  с  духовните  си  наставници!! С  бог  не  може  да  има  контакт  никой  човек,  все  едно  е  да  включиш  шест  волтова  лампичка към  380 волтова  мрежа!

Слънцето  грее  и  за  убийците!

ето виждаш ли - аналогично е

както Бог

и Бог е за всеки

дали ще избереш светлината или тъмнината - избор на всеки, и този избор няма вече нищо с Бог

Аз  пък  имам  директен  контакт  с  духовните  си  наставници!! С  бог  не  може  да  има  контакт  никой  човек,  все  едно  е  да  включиш  шест  волтова  лампичка към  380 волтова  мрежа!

с тях да, те са точно затова, с тази мисия, перифразирано проводници

с Бог - когато се приберем при Него

Нито начало, нито край, както във времето, така и в пространството, съгласно критерия за всемогъщество.

Идеална  характеристика  на  информационна  структура!

Нима  смяташ,  че  си  толкова  необходима  на  децата  си?

Аз може да не съм толкова необходима, но без Бог няма живот.

с тях да, те са точно затова, с тази мисия, перифразирано проводници

с Бог - когато се приберем при Него

Не  те  са  хора  от  ирационалното!

Не  те  са  хора  от  ирационалното!

да де, ама някои не могат да ги разберат

.Ако ,носим частица от Бог защо не съм като него?Ние сме негово творение и не носим частица от него.

Носим частица от Бог.

И няма как да стигнем до Него без уроците - а това е избора ни тук, във всеки един живот, нашия избор.

Ти какво си мислиш - хвърлил те тука ей тъй, щото не те обича ли а

Ти си дошъл сам, пак твой избор, ти сам си си избрал дали да отидеш и дали да се върнеш пак при Бог, или да се въртиш в кръга на рогатия.

Какво означава ,необходимост?Бог не е предмет .Има хора който не вярват ,но живеят до дълбоки старини.А има фанатици вярващи си отиват млади.Бог не е необходимост.Той е всичко , няма думи да се опише.И тъй като човек все още не използва целия капацитет на мозъка си , не може да си представи какво е Бог.

Какво означава ,необходимост?Бог не е предмет .Има хора който не вярват ,но живеят до дълбоки старини.А има фанатици вярващи си отиват млади.Бог не е необходимост.Той е всичко , няма думи да се опише.И тъй като човек все още не използва целия капацитет на мозъка си , не може да си представи какво е Бог.

Значи да ти липсва.

Носим частица от Бог.

И няма как да стигнем до Него без уроците - а това е избора ни тук, във всеки един живот, нашия избор.

Ти какво си мислиш - хвърлил те тука ей тъй, щото не те обича ли а

Ти си дошъл сам, пак твой избор, ти сам си си избрал дали да отидеш и дали да се върнеш пак при Бог, или да се въртиш в кръга на рогатия.

Много книги ,четеш.Ние неуките си разсъждаваме.Чудя се в коя година и в коя държава да се преродя.Носим частица от това което е сътворил , а не от него самия.Има ли нужда Бог от човека за да съществува?Не е нужно Бог да ни убеждава ,че съществува .Просто човек трябва да убеди себе си ,че е дошъл на този свят да направи нещо възвишено.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Всеки носи частица от космическия Живот (а не Бог) в себе си ! А той , космическият Живот е безкраен и няма как само за 10хил.г.(даже за много по-малко) да бъде познат и разбран изцяло - за 14 млрд.г. се догаждаме...!.

Толкова ли е трудно да обърнете мисловните връзки , та да си стъпите на краката ?

"... Човек създаде бог по свой образ и подобие..."

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Много книги ,четеш.Ние неуките си разсъждаваме.Чудя се в коя година и в коя държава да се преродя.Носим частица от това което е сътворил , а не от него самия.Има ли нужда Бог от човека за да съществува?Не е нужно Бог да ни убеждава ,че съществува .Просто човек трябва да убеди себе си ,че е дошъл на този свят да направи нещо възвишено.

Аз си се уча - и уча и още и още...

Питаш защо съществува човека ли - за да се учи, за да еволюира в съзнанието си.

И пак стигаме до това - дали го има, дали го няма Бог...

Това също е част от пътя на всеки един от нас - и ако го откриеш, можеш само да бъдеш щастлив.

Всеки носи частица от космическия Живот (а не Бог) в себе си ! А той , космическият Живот е безкраен и няма как само за 10хил.г.(даже за много по-малко) да бъде разбран изцяло - за 14 млрд.г. се догаждаме...!.

Толкова ли е трудно да обърнете мисловните връзки , та да си стъпите на краката ?

"...Когато Човек потърси знание и намери незнание , започна да се пита :"Кой съм аз?" . И не можейки да си отговори , Човек създаде бог по свой образ и подобие....!...."

я сега ти кажи - никога ли в живота си не си изричал Боже...

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Той ти е известил, човече, какво е добро. И какво иска ГОСПОД от теб освен да вършиш правда, да обичаш милост и да ходиш смирено със своя Бог? Книга на пророк Михей гл.6 .Повече няма какво да се каже , пророка е казал какво се иска от нас.

Той ти е известил, човече, какво е добро. И какво иска ГОСПОД от теб освен да вършиш правда, да обичаш милост и да ходиш смирено със своя Бог? Книга на пророк Михей гл.6 .Повече няма какво да се каже , пророка е казал какво се иска от нас.

ааа тез работи Той, Бог, не ги е писал

моля моля

не Го мешайте в тез библии

:down:

"Бог  не  иска  да  гледаме  в  него,  а  да  гледаме  в  една  посока!"   Сега  да  попитам - всеки  пророк  защо  ни  съветва  да  се  страхуваме  от  отца  си!

Редактирано от октим (преглед на промените)

"Бог  не  иска  да  гледаме  в  него,  а  да  гледаме  в  една  посока!"   Сега  да  попитам - всеки  пророк  защо  ни  съветва  да  се  страхуваме  от  отца  си!

Защото човек се страхува от неизвестното.

Защото човек се страхува от неизвестното.

А  какво  е  това  неизвестно?  И  можем  ли  като  инкарнация  (като  човек)  да  се  докоснем  да  ирационалното  и  да  разберем  какво  е  оттатък? Да  можем,  но  това  не  става  с  четене,  защото  колкото  и  да  четем,  не  можем  да  премахнем  съмнението.  Не  се  страхуваме  от  неизвестното,  а  от  равносметката,  която  ще  трябва  да  направим  след  смъртта  си,  но  критериите  ще  бъдат  други!!!!  Например  има  един  рай  и  един  ад  и  те  не  са  за  евреи  мюсюлмани  или  християни,  а  за  добри  и  лоши  хора! Така,  че  ако  си  добър  -  състрадателен  човек  то  ти  си  добър  християнин  мюсюлманин  или  за  каквато  се  сетите  религия!  Да  не  забравяме,  че  в  един  живот  може  да  сме  бели  в  друг  живот  -  черни,  в  един  живот  мюсюлманин  в  друг   християнин. 

А ти добър човек ли си или лош ?

Няма такива определения, защото няма нито само добър, нито само лош човек.

И ти и аз и всеки от нас носи и двете в себе си.

Ще попиташ защо и лошото нали - чувам ти въпроса -

защото без него не можеш да станеш добър.

:)

Няма такива определения, защото няма нито само добър, нито само лош човек.

И ти и аз и всеки от нас носи и двете в себе си.

Ще попиташ защо и лошото нали - чувам ти въпроса -

защото без него не можеш да станеш добър.

Значи за нас няма ни ад ни рай.

Това са много прости въпроси с много прости отговори.

Значи за нас няма ни ад ни рай.

Това са много прости въпроси с много прости отговори.

Точно така.

Каквото си го направиш - това е.

Тук и сега - ти е и ада, и рая.

Там няма такива неща, те са само тук, в живота ни, и ние си ги правим, ние си избираме къде ни е комфортно.

И какви да бъдем.

Монадата  е  божествена  частица  -  основата  на  съзнанието!  Да  има  я!!!!! Не  може  да  бъде  друго  яче,  по  простата  причина,  без  нея  живота  е  немислим,  а  Исус  е  живял  нали?

Друг  ще  преценява  това  и  то  оттатък!!  Моето  мнение  за  себе  си  е,  че  съм  глупав  или  по-точно  човек  с  ограничен  интелект  и  с  тежка  кармична  обремененост, и  когато  си  отида  от  този  свят  доста  срам  ще  се  бере!!   Не  съм  добър  човек!!!!!   Има  Рай  има  и  Ад и  това  са  състояния  на  душата

Редактирано от октим (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.