Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

2 Коринтяни 3 : 17

А Господ е Духът; и гдето е Господният Дух, там е свобода,

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

2 Коринтяни 3 : 17

А Господ е Духът; и гдето е Господният Дух, там е свобода,

:D Да! Там е "свободата"!!!

Въобще не е тук, тук свободата я няма, липсва, свършила е! :D

Тук и ума го няма! И УМЪТ е там някъде!

Тук е глупостта, всемирната и безкрайна глупост и невежество. :ohmy:

Апостол Павел въобще не е познавал Иисус, не се е срещал с него.

Апостол Павел е лъжец и измамник....., каквито са всички попове, свещеници и ти самия....

Ти фигурираш и в групата на измамените.....ще ме извиниш за констатцията....

Аз и ти, не сме се срещали с Иисус, нито с мошеника Павел.

Не виждам каквото и да е основание, да кредитираш капчица доверие на нечии "духовни полюции"... ;)

Имаш хубав и показателен "аватар", медитиращ върху Библията и писанията!

Аватарът ти,  има "дух" и не му се налага да да тичка "там някъде"....след духа на Павелчо и неговия "Дух на господ".

"Павелчо" да духа супата, с неговото ужасно глупаво и безсмислено изречение.

В това изречение, всички думи да са неопределени и неясни, което е постижение:

Господ - неясна неопределена дума.

Дух - неясна дума.

"гдето"- неточна и неясна дума, без посока и местоположение....

"там"- неточна, неопределена и неясна дума, без посока и местоположение...

"свободата"- неясна неопределена дума, без място, време и местоположение.

Господине, наивно същество сте!

Няма да използувам по- рязката дума, използувана от Айнщайн!

"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен"

Не ми се сърдете!

Проблемът не е във вас! Проблемъте в Господа, създал човека от кал! :D

Може ли да очакваш "калта" да стане умна? :no-no:

Седнете до вашия аватар, в същата будистка поза и забравете какво сте чели.

Той е малко тъжен аватар! Има причина да е тъжен! Вероятно е в клетка и му липсва свободата.

На вас също ви липсва свободата да мислите и анализирате.

Ставам тъжен, когато чета такива ...безсмислени и наивни цитати. Нека не цитирам отново обидната реплика на Айнщайн!

Срам ме е даже понякога, че живея между такива същества.

Поздрави! :no-no:

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

Много благодаря за отговора! Много интересно е за мен.

в новия завет, варава е бил наречен "разбойник"..но тука пак имат грешка преводите.

зилотите са наричани от римляните сикарии/убийци/.всъщност варава е зилот.поискано от населението кой да бъде помилван, исус или варава,народът поисква това да бъде варава..защото зилота , е символ на непримиримата жажда на евреите за реванш срещу рим и като спомен за  героичните зилоти,чиито патриотизъм ,иудеите ценели повече от всичко друго.

Да, това звучи съвсем логично. Инак не става много ясно защо след като са викали "Осана", са поискали да го разпнат и са предпочели един обикновен разбойник.

Освен Мелхицедек няма ли някакъв друг първообраз на Исус. В Б. Ръсел ("История на западната философия", т.2) напр., се цитираше някакъв по-стар иудейски текст, който съдържаше много от нещата, които по-късно се откриват в христянството. Имам предвид - любовта към ближния, ненасилието и други такива.

Намерих го в нета на руски - мисля, че беше това:

Однако среди ортодоксальных евреев в период, непосредственно предшествующий времени Христа, были и важные исключения. Возьмем, к примеру, «Завещания двенадцати патриархов»; написаны они между 109 и 107 годами до н.э., автор их - фарисей, симпатии которого были на стороне Иоанна Гиркана, первосвященника из Хасмонейской династии. Книга эта в том виде, в каком она дошла до нас, содержит христианские вставки, но все они касаются лишь догмы. Если их исключить, то окажется, что этические наставления, содержащиеся в ней, обнаруживают удивительное сходство с этическими наставлениями евангелий. Вот что говорит преподобный д-р Р. X. Чарлз: «Нагорная проповедь в нескольких местах отражает дух и даже воспроизводит отдельные фразы нашего текста: влияние его можно проследить во многих местах евангелий; щедро черпал из этой книги, по-видимому, и св. Павел» . Среди наставлений, преподанных в книге, мы находим следующие:

«Возлюбите один другого от всего сердца; и если кто согрешит против тебя, обратись к нему со словами мира и не таи в душе своей злобы; и если он станет сожалеть об этом и покается, прости его. Но если он не признает своего греха, не возгневайся против него, не то, подцепив заразу от тебя, он ответит богохульствами и тем согрешит вдвойне... И если, утратив стыд, он станет упорствовать в грехе, то и тогда прости его от всего сердца и оставь мщение Богу».

Д-р Чарлз считает, что Христос должен был быть знаком с этим местом. А вот что мы находим еще:

«Возлюбите Господа и ближнего своего».

«Возлюбите Господа всю свою жизнь и один другого от чистого сердца».

«Я возлюбил Господа; а также всех людей от всего сердца».

Напрашивается сравнение с евангелием от Матфея (22; 37-39). В «Завещаниях двенадцати патриархов» осуждается всякая ненависть, например:

«Гнев - это слепота, мешающая человеку увидеть лицо другого человека в истинном свете».

«Поэтому ненависть - зло; ибо она всегда соседствует с ложью».

Автор книги, как и следовало ожидать, полагает, что спасены будут не только евреи, но и все язычники.

Христиане заимствовали из евангелий недоброжелательное отношение к фарисеям; и все-таки автор книги, сам фарисей, преподавал, как мы видели, те же самые этические наставления, которые мы считаем наиболее характерными для проповедей Христа. Однако объяснить это противоречие совсем нетрудно. Во-первых, даже для своего времени автор книги должен был составлять исключение среди фарисеев; более распространенной, несомненно, была доктрина, выраженная в книге Еноха. Во-вторых, мы знаем, что всем движениям присуща тенденция к окостенению; разве можно распознать принципы Джефферсона в принципах «Дочерей американской революции»? В-третьих, мы знаем, что именно у фарисеев слепая приверженность закону как абсолютной и последней истине вскоре уничтожила всякие свежие и живые мысли и чувства.

Предоставим вновь слово д-ру Чарлзу:

«Когда фарисейство, разорвав со старыми идеалами своей партии, погрязло в тине политических интересов и движений и вместе с тем все полнее и полнее подчиняло себя букве закона, в нем вскоре не оказалось места для развития столь же возвышенной системы этики, как та, которая развернута в «Завещаниях» (патриархов), и в результате истинные наследники ранних хасидов и их учения оставили иудаизм и нашли свое естественное прибежище в лоне первоначального христианства».

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

и така :всяка година "разпъвате" исус в петък привечер и го "възкресявате" в неделя преди обед.питам къде са трите дни и трите нощи  ,които според писанието е трябвало да престои исус в гроба /според собствените му думи?????????

Ако ме питаш за личното ми мнение за възкресението:

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-2164-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2/

Аз цитирам Библията но търся да чета книгата на живота. А ти се занимаваш с глупости. Но ще стигнеш далече като 0001.

хахаааа,значи разпятието и  възкресението е глупост. :lol6::yanim: .. мухалярчо,браво и това къде го прочете в книгата на живота ли?нея кой я написа?там случайно да пише нещо за трите нощи и трите дена на исус в гроба ..така както е според новия завет.хайде душко дръж се мъжки..признай си ,че отговор нямаш..ти си поредният от всички  които всяка година ритате бурето под краката на осъдения и после правите изкуствено дишане на труп...

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-2239-%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0/

абеее,знаех си,че ще се "състезавам" само със себе си, ама другите не знаят това :whist::tongue2::lol6:

Смех и экстаз… Твой рассудок в агонии бьётся, Боги мертвы - ты их в сумерках зимних распял - Распял, чтоб назваться богом, Выше власти рабов убогих, Ради власти над самим собой!

http://www.youtube.com/watch?v=cq4KC4p5r3M

мухалярчо......ама ти си бил пълна смешка бе душко...гледай как си се възрадвал сам  постчето си. :lol6:

възползвай се сам от съветите които даваш на другите и се научи да губиш с достойнство:

и няма нужда да пълниш повече темата със спам и да даваш линкове за  собственото си пуйетично величие,освен ако не ми отговориш на зададения въпрос..надявам се ,си разбрал ,че питам за възкресението на исус,а не за твоето :tongue2:

Щом е възкръснал и е жив, питай си го сама колко време е стоял в гроба.

първообрази да искаш.

Ясно. Излиза, че в христянството има твърде малко наистина нови неща, т.е. като се започне с есхатологията и възкресението, и се стигне до етиката, повечето неща са заимствани от други религиозни традиции. По политически и други причини, обаче, именно христянството се е превърнало в доминираща религия за Запада.

Аз цитирам Библията но търся да чета книгата на живота. А ти се занимаваш с глупости. Но ще стигнеш далече като 0001.

:) Цитираш библията, която не е твоя опитност! :)

Ако беше твоя лична опитност, нямаше да цитираш глупости.

Щеше да цитираш "себе си", което не е цитат. :)

Ти си обида за Господа и Бога, взети заедно. :D

Ако те съществуваха в този свят на лъжата, щяха да се дистанцират от глупостите, писани по техен адрес.

Всъщност има и такива библейски текстове:

„Махни се от Мен, сатана! Ти Ми си съблазън! Защото мислиш не за това, що е Божие, а за онова, що е човешко.” (Мат. 16:23; ср. Марк. 8:33 и Лук. 4:8)."

Това изречение е казано към един от глупавите му ученици!

Ти дори не си ученик! Което не значи че си умен , както чета тук!

По скоро си цитатаджия, цитиращ цитати, механично, без да вникне в смисъла им.

Дадох ти достатъчно поводи за размисъл.

И този цитат, който ти цитирах е спорен даже!

Защото Иисус не е писал, неграмотен е бил, а също и тези тримката са били неграмотни: Матей, Марк и Лука.

Простовати рибари.

Не за тях ми е думата.

Думата ми е за всички лапни шарани, които целуват ръцете на нечистоплътните попове и свещеници, без да ги е гнус. :no-no:

Освен че нямат гнус, нямат и чувство за естетика!

Може ли някакъв съвършен Бог, да не се дистанцира от подобни дебелунгери, тлъстунгери, гейове и чернодрешковци?

Имаш ли чувство за естетика?

Дори маймуните имат такова чувство, макар понякога да бъркат.

Поздрави и не се сърди, погледни нещата на майтап, такива каквито са!

Ако има Бог и той ни е сътворил, следва да е имал особено чувство за хумор и ехидност, а може и да е бил напушен в шестия ден! :shy11:

Ако чета Библията и Корана то е, защото когато въобще не вярвах в Бог сънувах как се моля по мюсулмански в църквата в родния ми град. И понеже съм покръстен фиктивно като християнин още от малък, дойде един момент когато своеволно повтарях след ходжа на арабски едни съкровени думи, и приех исляма. След това ходжата ме пита:

-Сега към кои клониш?

-Оставям на Аллах да реши това противоречие.

И след това отидох и се помолих точно по този начин в църквата в родния ми град.

християнството е  създадена религия..да обслужва политическите  интереси на римската империя.император константин  и майка му елена са инициаторите.днес в иерушалаим, местата за поклонение на исус ,нямат нищо общо с действителността..царица елена ,даже е "посочила"мястото на гроба господен.

Да, исторически това е така.

мен ако питаш няма противоречие в бога на който се молиш.бога е един и същ .

има противоречие в това,че се молиш на този бог в църква :wink12:

По същия начин в къщи се моля в тоалетната.  :wink12:

Иначе, последните ми постове се въртят около разбирането ми върху тези думи:

Намерих библейско основание за предположението ти.

26 При това, светлината на луната ще бъде като светлината на слънцето, И светлината на слънцето ще бъде седмократна - като светлината на седем дни, В деня, когато Господ превързва струпея на людете Си, И изцелява раната от удара им.    

Според мен става въпрос за силата на двете учения. И Господ иде!

Ако чета Библията и Корана то е, защото когато въобще не вярвах в Бог сънувах как се моля по мюсулмански в църквата в родния ми град. И понеже съм покръстен фиктивно като християнин още от малък, дойде един момент когато своеволно повтарях след ходжа на арабски едни съкровени думи, и приех исляма. След това ходжата ме пита:

-Сега към кои клониш?

-Оставям на Аллах да реши това противоречие.

И след това отидох и се помолих точно по този начин в църквата в родния ми град.

:D Ще се пукна от смях! ;)

Няма да те каня да станеш "будист", за да не пренесеш "вярата си" в будизма!

Будистите не се "молят", а молбите са скрито и глуповато изразено недоволство и претенции! :)

Моля те бъди си "християнин", нещо което не съществува.

Това е твоето място и религия.

Твоето място е между грозните и нечистоплътни попове и ходжи.

Ти си на мястото си!

То Господ няма, но добре се е погрижил за нас, пращайки ни между себеподобни.

Аз съм глупав, но този който ме е създал такъв, носи отговорност за мен!

Ти също!

И не набеждавай Аллах, с решението което си взел сам!

Дай по-добре, да се учим от маймуните, защото те се не молят,по- мъдри от нас и не пишат глупости.

Извини се на Господа за глупостта, който не си успял да получиш напълно, а само половинчато.

Ако беше умен, щеше да ме законтриш и разконтриш, щеше да ми отговориш с нещо умно и мъдро.

Но ти не си, както и всички, които целуват ръцете на грешни и развратни попове!

Поздрави и не се сърди.

По същия начин в къщи се моля в тоалетната.  :wink12:

Иначе, последните ми постове се въртят около разбирането ми върху тези думи:

Според мен става въпрос за силата на двете учения. И Господ иде!

:) Светът в който вегетираме е тоалетна! :)

Прав си! Господа на тоалетните е тук  и винаги е бил тук.

Няма от къде да дойде, няма и къде да отиде този Господ.

И ти си в тоалетната, не си я напускал никога.

Поздрави и се засмей, на библията, на бога и господа, взети заедно.

Поздрави.

Атеизмът и будизмът са консервени кутии.

Според исляма ,поезията и лудостта имат един източник - вселяване на демон.  Така че , имам нещото и за синовете на Сатанаиля:

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-2799-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0/#commentsStart

легендата е в първи коментар.

Според исляма ,поезията и лудостта имат един източник - вселяване на демон.  Така че , имам нещото и за синовете на Сатанаиля:

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-2799-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0/#commentsStart

легендата е в първи коментар.

:D Голема шамандура си! :D

Не обиждам теб, обиждам шамандурата! :D

Шамандурата няма да ми се обиди, че е празна и се кандилка на повърхността на морето от проблеми. :no-no:

Не цитирай исляма и библията!

Кажи нещо от себе си.... :no-no:

Ако Господ не беше направил подобна глупост, нямаше да пишеш тук , глупости.

Подозирам , че заради такива като теб, Господ се е разкаял, огорчил и се е скрил от очите ни!

Ходи да се учиш!

Като се научиш, ела пак тук, да проповядваш!

Ти ли си аватар на маймуната или маймуната е твой аватар?

С най добри чувства и малко ехидна усмивка! ;)

Подозирам , че заради такива като теб, Господ се е разкаял, огорчил и се е скрил от очите ни!

Ти си от тези, които търсят някой да вземе техните грехове. Горкия Иисус...

Ти си от тези, които търсят някой да вземе техните грехове. Горкия Иисус...

:) Няма да ти цитирам отново Айнщайн! :)

Няма да го разбереш и да приемеш казаното.

Аз търся някого, с когото да се гъбаркам и го намерих! :)

Благодаря ти. :)

"Истина, истина ти казвам! Глупавите няма да наследят Царството Божие!"

Вярно е, че слизам на нивото ти, но ехидността ми е пословична и има нужда от изява!

Както децата имат нужда да си поиграят с играчки.

Така и глуповатите имат нужда да си играят на религия.

Но всяка религия закрепостява и ограничава практикуващият я, докато той си мечтае за свободата.

"Горкият Иисус", да се остави да го разпънат глупави глупаци.... и после, да му приписват неща, които не е могъл да изкаже и да напише.. :)

"Християнството" е вид гръцка перверзия, жертва на която си.

Поздрави и напиши още нещо, но моля те, да не е толкова глупаво!

Светът в който вегетираме е тоалетна!  :)

В тази тоалетна, вегетират хората и глистите.

Един вид глист, се нарича "черво" и като всеки глист, не е много умен.

За да компенсира частично глупостта си, глистът поискал да има и глава.

Господът на тоалетните, чул молбата му и решил да я изпълни!

И рече::Да се появи се глист с глава!

Така и стана!

И видя Господ, че това е добре!

Поздрави, с най добри чувства....

внимавай да не вземеш  и да си посягаш от либоф ,че тогава хептен ще я оплескаш ..и по курана и по библията :tongue2:

:lol6: Невъзможна си! Но като се има предвид, че твоят опонент гледа на такива като мен като на "консервени кутии", ще подкрепя твоето мнение. :)

Според исляма ,поезията и лудостта имат един източник - вселяване на демон. 

А източника на невежеството кой е?

А източника на невежеството кой е?

Няма източник. Просветлението нямало край, невежеството нямало начало. Източна някаква мъдрост...май. Ошо ги пише такива. Т.е. не пише, а говори, той не е писал книги и дори не е изнасял беседи сам пред микрофон, за някакво радио в което го поканили - защото, според него, да не е луд да си говори сам

Редактирано от witness (преглед на промените)

Няма източник. Просветлението нямало край, невежеството нямало начало. Източна някаква мъдрост...май. Ошо ги пише такива. Т.е. не пише, а говори, той не е писал книги и дори не е изнасял беседи сам пред микрофон, за някакво радио в което го поканили - защото, според него, да не е луд да си говори сам

Внимавай, че и ти ще попаднеш в категорията на консервените кутии. ;)

Внимавай, че и ти ще попаднеш в категорията на консервените кутии. ;)

Аз от предишната страница вече съм в категорията на "сурово наказаните", къде ще се мерите с мен..)

Грешка... не от предишна страница, а от съседна тема. Обърках се вече, защото професорският спор се мести.. :speak:

Редактирано от witness (преглед на промените)

Когато няой

Светът в който вегетираме е тоалетна!  :)

В тази тоалетна, вегетират хората и глистите.

Един вид глист, се нарича "черво" и като всеки глист, не е много умен.

За да компенсира частично глупостта си, глистът поискал да има и глава.

Господът на тоалетните, чул молбата му и решил да я изпълни!

И рече::Да се появи се глист с глава!

Така и стана!

И видя Господ, че това е добре!

Поздрави, с най добри чувства....

Мда:

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-2886-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F/

Като виждаш какво излиза от хората можеш да прецениш какво ядът.

:) Ошо определено е капацитет! :)

По някога го чета и се смея с глас.

Такова красиво и интелигентно чувство за хумор и изказ! :D  :D  :D

Изглежда Господ е бил луд, за да говори сам на себе си, да дава и изпълнява заповедите и разпорежданията си.

Може би е бил и шизофреник, защото много шизофреници и психиатри на тази земя бе.....много бе.

Но сигурно е бил и болен, защото има много болни, лекари и много болници бе, много са! :no-no:

Днес гледам, зад един камион, спряла полицейска кола.

Полицейската кола въобще не се виждаше, защото камионът беше голям.

Та ми дойде в главата, че някой глупав грубиян си прави гавра с хората от името на Господ, а истинския Господ, си стои тихо там някъде отзад, скрит и потънал от срам и не смее да се обади!

Как да се обади истинския Господ, когато двукраки  хора и маймуни, ще плъзнат подире му, с молби и претенции и ще му обясняват, как и  какво е искал да каже някога и някъде.

Ошо , Ошо ....кеф, кеф. :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.