Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Но съм представил списък от 69 чудеса, за които очаквам да получа исторически и научни доказателства, каквито тя търси от христяните. Но май няма да се случи. :(

Засега най-много да получиш цитати от библията. Някой ден всичко ще си обясним. Нали и Иисус казва, ако не е цитирал пак някое еврейско писание - че всичко тайно става явно. Ако дотогава тези книги все още са на мода.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Засега най-много да получиш цитати от библията. Някой ден всичко ще си обясним. Нали и Иисус казва, ако не е цитирал пак някое еврейско писание - че всичко тайно става явно. Ако дотогава тези книги все още са на мода.

Да. Опитвам се да обясня, че библията е източник на автентична информация само за вярващите. Невярващите искат убедителни доказателства. Инак, много от въпросните чудеса са си съвсем възможни. Друг въпрос е как се интерпретират. Въпросните книги вече излизат от мода. Само шепа луди като нас в този раздел все още ги четат и коментират. ;) Мисля, че бог или каквото е там, търси и намира нови форми, за да общува с хората от тази планета. Затова вкопчването в миналото, неговото сакрализиране и преекспониране не е полезно. Но процесът иска време, защото инерцията е много силна. Това е моето мнение.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Римляни 8 глава

14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.  
15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче!  
16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада.  
17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него.  
18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас.  
19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове.  
20 Понеже създанието беше подчинено на немощ, не своеволно, но чрез Този, Който го подчини,  
21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада.  
22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега.  
23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.

Коран

Сура Утрото
6 Не те ли намери Той сирак и не те ли приюти?
7 И те намери заблуден, и те напъти.
8  И те намери беден, и те замогна.

Сура Градът
12  Но откъде да знаеш ти какво е стръмният път?
13  Да се освободи роб
14   или да се даде храна в ден на глад
15  на сирак -; роднина
16  или на окаян клетник.

Ако Бог е баща е най-добрия баща. Като Господар е най-добрия Господар

Да, аргументиран пост, особено цитатите от Бадр. Догмата за троичността исторически идва от неоплатонизма и трудно може да намери потвърждение в СЗ, както и да се извъртат нещата. В тази точка христяните са в трудно положение, защото излиза, че са обявили един пророк за бог. Това също, както писах, е много близко и до индуистките представи за аватарите. В индуизма концепцията за Тримурти е много логично разработена - всеки от трите аспекта е проявление на Абсолюта и си има точно определена функция (да създава, запазва или разрушава). Докато в христянската догматика е доста оплетено - кой от кого изхожда и с какво се занимава. При всички случаи Троичността не е в съгласие със строгия монизъм на юдаизма. 

Коран

....

12  Но откъде да знаеш ти какво е стръмният път?

„Аз виждам онова, което вие не виждате. Небето пъшка и с право пъшка4. На него няма място дори колкото за четири пръста, без там да седи ангел, положил чело в поклон пред Аллах Всевишния. Кълна се в Аллах, ако знаете онова, което аз знам, много ще плачете и не ще се наслаждавате на жените в постелите, а ще излезете по пътищата, молейки за приют при Аллах Всевишния.“

Моххамад

Боже! Голяма юдейщина пада тук.  

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ThXz9uAl-mc#!

Цели 45 години преди 1989-а вярата и даже „Моше“ бяха преследвани. Но не, както съставителите на еврейската „Книга“ мамят, че египтяните гонели ленивите потомци на измисления старозаветен Йосиф, а съвсем наистина. След промените, като видяха, че в религиозността има келепир, взеха да мълвят две-три от т. нар. божи заповеди. И най-вече: „Не убивай!“[1] Добре. Хуманно, човеколюбиво, справедливо. Обаче… Само няколко стиха по-надолу следва друг принцип – също приет от пишман „юдеи“, „християни“ и „мюсюлмани“. Той гласи: „…живот за живот, око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгоряло за изгоряло, рана за рана, натъртено за натъртено“?![2] Това е Тора – Законът! Според юдейските жреци, политиците от партиите на фарисеите и садукеите, и наследилите ги равини, това е неотменимо и задължително за всеки юдей постановление. Тъй като било… предадено на Моше от „бога“ Яхве-Йехова. Той го изсякъл със светкавица върху каменни плочи – скрижали. И така, от една страна – „Не убивай!“ От друга – „живот за живот“. Кое от двете? В психиатрията диагнозата е шизофрения – раздвоение на личността. В живота? Същото. Съвременни хора, които след толкова доказателства на археологията и историята приемат съществуването на някакъв „вехт завет“, на Моше, на Яхве-Йехова – „бог“, библейски плашещ се от светлината, са доказателство за наличието на масова шизофрения. Обаче самозваните „християни“ приемат този „божи закон“ за върховен. Длъжни са да го изпълняват. Как? Вляза ли в спор с някой от тях, ми привеждат цитата с думите, приписани на Христос: „Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня.“[3] И удобно забравят други: „Истина ви казвам: между родените от жени не се е явил по-голям от Иоана Кръстителя; ала по-малкият в царството небесно е по-голям от него. А от дните на Иоана Кръстителя до сега царството небесно бива насилвано, и насилници го грабят; защото всички пророци и законът бяха пророкували до Иоана [Кръстителя]. И ако искате да приемете, той е Илия, който има да дойде: който има уши да слуша, нека слуша!“[4] Да поразсъждаваме. Защото този откъс обяснява и горния цитат, отнасящ се до… „закона на Мойсей“. Господ проповядва сред изумително изостанало население. По времето на това Негово земно пришествие – от историко-лингвистичните ми изследвания знам със сигурност за най-малко три по-раншни – т. нар. гръко-римска култура, както за удобство и по силата на победилия меч историците още от античността обобщават отломките от древната българска цивилизация, пръснати след разпада на империята Илат със столица Атряч-Булгар (Троя) – е отишла твърде напред. Най-малко две хилядолетия по-рано по същите земи бил разпространен първообразът на т. нар. Стар завет – книгата на скитско-тракийския, всъщност българския владетел Абар-Кам, която за първи път в историята на тази човешка цивилизация обосновава единобожието – монотеизма. Херодот я нарекъл на него – „Абарис“. Дотогава българите вярвали в цял Пантеон от богове. А жреците, предвождани от Езра [Ездра] и Неемия – шпиони на буджилския [вавилонския] цар Худад, познат като… Навохудоносор, които били обучени от вавилонските си учители, преразказали преобладаващата част от митологията и историята на древните българи. Като под съответната редакция и надзор пригодили всичко в изумително семпла идеологическа доктрина, изпълнена с небивалици, несъответствия и противоречия. Умът ми не побира как хора, живеещи през ХХІ век, някои от които готови да се заселят на… планетата Марс, приемат тези глупости за истина?! Разбира се, изяснявал съм, че „скрижалите на завета“ са литературна кражба на „Абарис“. Това бил Ъратът – Книгата. Тази най-стара позната книга била написана върху дървени плочки. Наричали я и Ерат – „Пеещо дърво“, защото разказвала история, сякаш пеела… За да ме опровергае – как мен, когато иде реч за исторически извор – един „умник“ ми „обясни“, че дървото гние. Въпреки че макар и бегло, все пак съм споменавал как Ъратът – Библията – Танахът, ако щете, бил разпространяван от Бал Истан (Северна Сирия), през Бал-Иджам (Палестина), до Иджим (Йемен) и обратно.[5] Тоест – радвала се на многобройни преписи. Което ще рече – и на изменения… Пък и дървото подлежи на импрегниране, нали? Около 1500 години по-късно усърдните преписвачи и преразказвачи, ръководени от Езра и Неемия създали Тауре – Тора, „Книгата“, измамата „стар завет“. Още два века и половина след това тауристите – вярващите в „Танаха“ – „Книгата“, „Библията“, започнали да се разделят. Върху темелите на Тауре – Тора, заможните взели да градят своя устен закон – Мишна. Първоначално той бил предаван от уста на уста. Но около І век пр.Р.Хр. се появили първите писмени образци на арамейски – езика на асирийците – потомци на българите-хети („хиксоси“) – онзи „пастирски народ“, споменат в самарските (шумерските) плочки, който между ХІХ и ХІІ век пр.Р.Хр. владеел Северен Египет. Тогава все още нямало и намек за някакъв Моше. И нямало как.[6] Но и да имало, цялата египетска територия, за която иде реч във фантасмагорията „Изход“, била под българско владичество – на „пастирския народ“. През епохата, когато Северен Египет бил владян и управляван от хетите – хиксосите, както ги наричат западните историци, те имали съвсем други названия. Думата ми е за все същите древни българи. Понеже били и добри овчари, ги закичили с прозвището „пастирски народ (хора)“.[7] Роденият в Баку евреин, британски възпитаник и американски лингвист Зекария Ситчин беше един от шестимата, допуснати да разчитат самарските (шумерските) текстове задава въпроса: „Дали Йосиф [Флавий] приспособил написаното от Манетон [египетски жрец и историк от ІІІ век пр.Р.Хр.] така, че да е в съзвучие с неговите библейски приказки? Или пък може би събитията, отнасящи се до временното пребиваване [под египетско робство], лошото отношение [към тях] и възможният Изход на израилтяните действително са станали при управлението на достатъчно известния фараон Тутмос ІІІ? В главата, посветена на фараоните от осемнадесетата династия, Манетон имал предвид „царя, който прогони пастирския народ от Египет“. Сега египтолозите приемат като исторически факт прогонването на хетите [хиксосите] (азиатските „овчарски царе“) през 1567 г. пр.Р.Хр., извършено от основателя на осемнадесетата династия, фараона Ахмозис (Амосис на гръцки). Тази нова династия, която установи новото царство в Египет, може да е била новата фараонска династия, „за която Йосиф [не е знаел]“, и за която се говори в Библията („Изход“, гл. 1, ст. 8).“[8] На практика около 1208 г. египтяните успели да отхвърлят българското (хетското) владичество. Легендата за библейския „Изход“ всъщност предава по напълно изопачен начин избавлението от господството на трако-хетите – българите. Ето как се краде чужда история. Е, в края на дните си (почина през есента на 2010 г.) Ситчин беше наясно, че всичките му сравнения със старозаветните текстове са грешка. Не беше само той, а още доста други учени. Сред тях – и някои негови критици, успели да го изпреварят в тази насока…[9] Ако си затворите очите за пропускането на самото название „българи“, проучванията на произхода на човешкия род и на дълбоката древност, направени през последните трийсетина години, твърде често съвпадат с разказите в античните ни извори. Стремежът за потвърждение в други източници води до пригаждане и изкривяване на истината. Световната историческа наука, макар и плахо, започва да се произнася по темата за действителния произход на настоящата човешка цивилизация. Неминуемо някой ден ще стигне до неговия основен, най-древен исторически пласт – българите. Само преди дни от Калифорния долетя вестта, че в генетичен план „европейците са едно голямо семейство“.[10] Нещо, което от години твърдя и доказвам, но малцина проумяват. Дали сега ще стигне до съзнанието на повече люде? Понеже го доказва изследване на учени от медицинския Университет на Калифорния в Дейвис, цитирано от „Sky News”. Според съобщението: „От Британия до Балканите европейците са част от едно голямо семейство, разкриха учени. Макар и разделени от хиляди километри помежду си, всички те споделят общи предци, които датират от повече от десетки поколения назад. Изследователите са проучили ДНК-проби на повече от 2000 души от целия континент и са открили изненадващи прилики. Както се предполагаше, родството между два отделни народа намалява с увеличаване на разстоянието между местата, населявани от тях. Но дори жителите на Великобритания и Турция най-вероятно имат общ прародител, живял преди 1000 години.“[11] Разбира се това число – 1000 години, няма нищо общо с реалната история. Преди хилядолетие вече са съществували народи и национални държави. Това е Средновековието. Можем да търсим общи генетични корени на всички бели народи, в доста по-отколешни времена. Пак заявявам: рано или късно историци и генетици ще опрат до родоначалниците на всички бели народи – българите. Хората на Бога, каквото е значението на това название. Но понеже тук еволюцията на историческото познание отдавна е прекъсната, а самото то е закърняло и спряло на възможно най-ниското стъпало – Константин Иречек, Васил Златарски, Андрей Пантев, Божидар Димитров и Николай Овчаров, тези факти остават неизвестни. И така, Исус Христос пребивава сред невероятно изостанало в своята духовна и материална култура население. То е постоянно индоктринирано от своя безмилостен елит с идеологията на т. нар. Тора, но двойно по-мощно – с Мишна – талмудизма. Сам Господ го определя като „фарисейски квас“. И предупреждава последователите Си да „внимават и се пазят“ от него, защото представлява опасна поквара.[12] За да бъде разбран, се позовава на неща, които са познати на тези земеделци, пастири, рибари и занаятчии. Ето защо им казва: : „Не мислете, че съм дошъл да наруша закона или пророците: не да наруша съм дошъл, а да изпълня.“ По този начин Той скъсява разстоянието между тях и Себе Си. Те започват да се заслушват в Словото Му и нещичко все пак достига до съзнанието им. След което започва да разкрива истината – нови и непознати дотогава неща. Какво означава, че „всички пророци и законът бяха пророкували до Иоана [Кръстителя]“? Ами че Господ отрича, отхвърля Тора – старозаветния закон, приписван на Моше. Уж му бил връчен от някакъв „бог“, пък жреците – равините, наричат Мойсей „законодател“?! Впрочем, не се заблуждавайте, а четете. Самозваните „евреи“ имат доста богове. Единият е Яхве-Йехова. След като измисленият измамник Яков се борил с него, го нарекъл… Пенуел.[13] Друг назовавали Ваал.[14] Трети – Молох.[15] За да вкара юдеите в „правия път“, даже един от т. нар. „големи пророци“ – Еремия, разказва фантасмагорията за това как Яхве-Йехова ги съдил: „В долината на Еномовите синове съградиха капища Ваалу, за да прекарват през огън синовете си и дъщерите си в чест на Молоха, което Аз не съм им заповядвал, и на ум не Ми е идвало, че те ще вършат тая гнусотия, като вкарват в грях Иуда.“[16] Да не споменавам останалите народи, които били съседи на „евреите“. Всички те имали свои богове. Което идва да покаже, как съставителите на Библията черпели „история“ от древните български извори и от вече обособилите се от тях по-нови историко-религиозни книги на българите от Самар (Шумер) и т. нар. елински градове. Изяснил съм как се е обособило всичко това. Който желае, ще се рови в архива на тази медия и ще се образова… Насетне, за да проумеят какво казва на слушателите Си, Исус сравнява Йоан Кръстител с познатия им от равинските измислици герой Илия, „пророк“ при това. Него очаквали като Мешиах – Месия, Божи пратеник, Спасител. Те се надявали, че той ще дойде със своето небесно войнство и с меч в ръка ще прогони римляните. Затова Христос – истинският Спасител, им казва: „И ако искате да приемете, той е Илия, който има да дойде…“ Дали става по-понятно? Този епизод продължава със следното Божие обяснение: „А на кого да оприлича тоя род? Той прилича на деца, които седят по тържищата, викат на другарите си и казват: свирихме ви с пищялка, и не играхте; пяхме ви жални песни, и не плакахте. Защото дойде Иоан, който ни яде, ни пие, а казват: бяс има. Дойде Син Човеческий, Който яде и пие, а казват: ето човек многоядец и винопиец, приятел на митари и грешници. И премъдростта биде оправдана от своите чеда. Тогава начена да укорява градовете, в които се извършиха най-многото Му чудеса, задето не се покаяха. Горко ти, Хоразине, горко ти, Витсаидо! Защото, ако в Тир и Сидон се бяха извършили чудесата, които станаха у вас, отдавна те биха се покаяли във вретище и пепел; но казвам ви: на Тир и Сидон ще бъде по-леко в съдния ден, отколкото вам. И ти, Капернауме, който до небе си се въздигнал, до ада ще се провалиш; защото, ако в Содом бяха се извършили чудесата, които станаха в тебе, той щеше и до днешен ден да остане; но казвам ви, че на земята Содомска ще бъде по-леко в съдния ден, отколкото на тебе.“ Капернаум е сравнително ново арамейско селище, разположено край бреговете на Галилейското езеро. Основано е около петдесет лета преди юдеите да завладеят Галилея и със сила да наложат своята религия. То е местоживеенето на основни Христови ученици – братята рибари Андрей и Петър, и грамотния бирник (митар) Матей – евангелист. Затова Бог заявява, че градчето „до небе се е въздигнало“. Но понеже и там не разпознали в Негово лице Божия пратеник, прогнозирал, че „до ада ще се провали“. След въстанията през 66-73 и 132-135 година, селището било разрушено. Всеки да тълкува този факт и връзката с Христовата присъда, както желае… За пореден път ще заключа: Жалко е, за да не употребя по-силна дума, че християнската църква прие синагогата. Още по-неприятно и напълно невярно е, че християнството произлиза от юдаизма. А това, че се намират и то много християни, които вярват в тези извращения, целящи подчинението им, е просто въпрос на невежество. Що да сторя? Освен да се прекръстя и смирено да река: Бог да прости България.

http://diagnosa.net/diagnosite-mi/техен-баща-е-дяволът-и-вие-искате-да-из

Редактирано от Myhito (преглед на промените)

Много благодаря, Valkiria! Toзи ти пост е за шест по шестобалната система. Един въпрос ми хрумна. Казваш, че

та казват ,че иешу бил есеи......блеел върху духовното си съвършенство и нехаел за политическия гнет и робство в което се намирал народа му.пък народа ,чакал машиях,така както било описано  и предречено.

Има ли възможност някои от последователите му, да речем Юда, да е бил зилот? Изобщо, как интерпретираш цялата история около осъждането му - като дело на римляните, или като дело на юдейските свещенници? Като политически или като религиозен процес?

Мисля, че бог или каквото е там, търси и намира нови форми, за да общува с хората от тази планета. Затова вкопчването в миналото, неговото сакрализиране и преекспониране не е полезно. Но процесът иска време, защото инерцията е много силна. Това е моето мнение.

Малах е енергията на каквото е там, чрез която се проявява/т, но двете не са различни. Защото не могат да бъдат. Така Платон описва демоните (в смисъл не на дяволи, а на посредници между боговете и хората) в „Пирът”. И ако си спомняме древните максими, че подобното се познава от подобно и че човекът е микрокосмос, не могат да бъдат извън нас, като „нас” се оказва напълно условно. Съдържа всички аспекти на проявлението, които са всички планове на съзнанието, включително не-проявеното, което е и не е това, което ги съдържа. Бая се оплетох и защо ли го пиша това. :)

Преди време бях публикувала в „Молитва” един клип с кадри от „Барака”. Много красива музика, пообработено за европейския вкус изпълнение на един майстор на бансури. Връзва се с темата, може би защото времето също е относително.

Седемте дихания произлизат от него, седемте огъня, горивото, седемте възлияния;

тези седем свята, в които се движат диханията, са скрити по седем в тайника (на сърцето).”

„Разсича се възелът на сърцето, разсейват се всички съмнения,

приключват действията за виделия в него висшето и низшето.” („Мундака упанишада”)

нито ти,нито преизящната сте прави.доказателства за някои неща има не  само в библията.да вземем например "чудото" с разделянето на водите на морето и падането на стените на иерихон.

Може пък да сме прави. И ти си права, но не в обяснението на чудесата, а в друго:

."аз съм този който съм"..останалото ще се разбере ,чрез проявленията  ,които ще бъдат и имената му.бог не може да бъде обхванат с едно име,защото няма само една характеристика/и това ,не е само при иудеите/..въпреки нашата невъзможност да го разберем,той съществува. затова мойсеи забранява да се правят образи на бога,защото всъщност го принизяваме до човешка форма и размер и го лишаваме от неговата същност,проявена в имената му...един от големите и непростими грехове на християнството,затворили образа на вечносществуващия в образи,икони и шествия.

И Глен е прав в много неща. Алелуйя. Той поне вярва и в чудесата от стария завет, за разлика от теб.

Всичко, което си написала е много хубаво, но е само теория - моля не ми се сърди! Да не говорим за написаното от Valkiria. Затъването в традицията е пречка за възприемането на това, за което писах на друго място и което нарекох ново глобално предаване на учения и практики на тази планета. Това, колкото и фантастично да звучи, се случва от известно време насам. Когато казвам "традиция" имам предвид абсолютно всички традиционни учения и религии, за които можеш да се сетиш, включително и тибетския будизъм, който уча и практикувам, доколкото мога, защото имам връзка с него. Това е накратко. ;)

Всичко, което си написала е много хубаво, но е само теория - моля не ми се сърди! 

Затъването в традицията е пречка за възприемането на това, за което писах на друго място и което нарекох ново глобално предаване на учения и практики на тази планета. 

ОК, защо пък да се сърдя. Но какво друго да е освен теория.

Все пак възприемането на "това", каквото и да е то, няма как да се случи, ако у възприемащите не е активирано нещо съответно. Така е според моята теория, а може и да греша. Но не виждам как, освен ако не отхвърля предпоставката, че подобното се познава от подобно. Да отхвърля и аптавакя, и логиката. Хм. Хвърли ме в безизходица...)

Редактирано от witness (преглед на промените)

Да продължим на чисто. Жертвата е приета, а греховете опростени.

П.П. Това да ни е за урок!

Линк към част първа.

:) Кой е "жертвата" и къде беше приета тази жертва? :)

Според мен Исус прецака юдеите и ги направи жертви.

Жертвите всяка вечер лягат с оръжие, всяка сутрин стават с оръжие.

Живеят в перманентен страх!

Гърмят ги, сочат ги с пръст, мразят ги заради това, което са сторили. :)

Юдеите са жертвата на Иисус вече 2000 години.

Кой пък ни опрости греховете на нас?

С какъв документ стана това опрощаване?

НЕЕЕЕ, много трябва да е прост, опрощаващ и глупав този Бог, за да има такива последователи, като нас!

Просто невероятно е!

Извинете ме, че съм толкова глупав!

Вината не е в мен, обаче!

Поздрави. ;)

Редактирано от 0001 (преглед на промените)

:) Кой е "жертвата" и къде беше приета тази жертва? :)

Гърмят ги, сочат ги с пръст, мразят ги заради това, което са сторили. :)

НЕЕЕЕ, много трябва да е прост, опрощаващ и глупав този Бог, за да има такива последователи, като нас!

Просто невероятно е!

Поздрави. ;)

Просто съм си намерил съчетание на думички, да приключа натежалата прекалено първа част от темата :).

Грешките първо трябва да си ги признаеш, а след това да не ги допускаш отново. Иначе собствените ти действия и съзнание опорочават акта на опрощение.

Просто съм си намерил съчетание на думички, да приключа натежалата прекалено първа част от темата :).

:no-no: Темата отново е тежка!

Моите съчувствия, за това да си модератор на глупави глупости. :no-no:

Тук всички сме творци на такива.

Като се замислиш, какъв ли е Господа ни?

Нищо чудно, разпъването му, да е било голямо облекчение.

Поздрави.

Грешките първо трябва да си ги признаеш, а след това да не ги допускаш отново. Иначе собствените ти действия и съзнание опорочават акта на опрощение.

Когато си признаеш грешката, това означава, че си грешен!

Фактът, че си грешен, означава, че всяко действие, което извършиш, ще бъде грешка. :no-no:

Глупакът е глупав, защото е глупак и неговото единствено качество е, да бъде глупав.

Глупакът е грешен, защото не осъзнава глупостта си и постоянно се обляга на нея.

Нима една грешка може да бъде призната?

Кой признава грешката и с какво признава тази грешка?

Грешката се извършва и признава с едно и също нещо- главата.

Главата обаче е с ограничени възможности и затова, всяко нейно решение е грешно.

Признанието на факта, че си извършил грешка, поправя ли грешката?

Не!

Бог трябва да е много глупав, ако е моя творец!

Но явно е, че съм негово творение, защото съм безкрайно глупав.

Няма как да не бъда глупав, след като съм тук, между себеподобни.

"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен"-  Алберт Айнщайн"

Нямаш ли коментар на ужасяващия факт, как един човек е успял да прецака цял народ за 2000 години:

sliderum, на 25 Авг 2010 - 08:57 AM, написа:Публикувано изображение

Да продължим на чисто. Жертвата е приета, а греховете опростени.

П.П. Това да ни е за урок!

Линк към част първа.

:) Кой е "жертвата" и къде беше приета тази жертва?  :)

Гърмят ги, сочат ги с пръст, мразят ги заради това, което са сторили.  :)

Просто невероятно е!

Поздрави.  ;)

Нямаш ли коментар на ужасяващия факт, как един човек е успял да прецака цял народ за 2000 години:

Едно е да си жертва, друго е да си жертвоготовен. Всеки си има своите изпитания. Христос и Йов са минали през техните а евреите да си му мислят.

Aко глупостта е факт ,остават душата и духът за коректив. И това е разликата между безнадеждност и надежда.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Едно е да си жертва, друго е да си жертвоготовен. Всеки си има своите изпитания. Христос и Йов са минали през техните а евреите да си му мислят.

Aко глупостта е факт ,остават душата и духът за коректив. И това е разликата между безнадеждност и надежда.

:no-no: Не си прав! Отново един важен факт: Иисус не е бил христос и такава дума по негово време, не е съществувала. Думата е възникнала 308 години след разпъването на Иисус.

Твърдиш нещо невярно и лъжливо, не се базираш на нещо, оставено пряко от Иисус.

Той е бил неграмотен и не е написал нищо, което да се коментира тук. Неграмотни рибари са били и неговите ученици. Юда само можел да брои и да смята.

Невъзможно е неграмотни,неупълномощени от Иисус  "да пишат откровения". "Учениците", са го предали и изоставили сам на кръста. Един  от тях - Юда, го  е продал  за 30 сребърника.

Подобни високо интелигентни и лъжливи "откровения",  се ползуват от кредит на доверие вече хиляди години.

Може ли да ми обясниш /с думи прости/ какво е "душа" и "дух" и ако ги имаш, от къде си ги получил! :no-no:

Глупаво е да градиш ментална и вербална постройка, да ползуваш термини и думи, значението на които не познаваш.

Ще бъдеш първия, който ще даде определение на тези две думи, залегнали в лъжливата Библия.

Думата "христос" е гръцка дума, а не юдейска.

Гърците са нагли и крадливи същества, видно и от новата им история. :no-no:

Ти вярваш ли им?

Може ли да ми обясниш /с думи прости/ какво е "душа" и "дух" и ако ги имаш, от къде си ги получил! :no-no:

Глупаво е да градиш ментална и вербална постройка, да ползуваш термини и думи, значението на които не познаваш.

Ще бъдеш първия, който ще даде определение на тези две думи, залегнали в лъжливата Библия.

В Библията е упоменато съществуването на душа и дух.

Псалми 103 :1

Давидов псалом. Благославяй, душе моя, Господа, И всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име.

Лука  1 : 47

И зарадва се духът ми в Господа Спасителя мой.

Т.е. искаш да кажеш, че трябва да търся в себе си за да ги опозная?

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

В Библията е упоменато съществуването на душа и дух.

Псалми 103 :1

Давидов псалом. Благославяй, душе моя, Господа, И всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име.

И зарадва се духът ми в Господа Спасителя мой.

Т.е. искаш да кажеш, че трябва да търся в себе си за да ги опозная?

:no-no: Гледай сега абсурда! :no-no:

Давам ти данни за размисъл, че Библията няма нещо общо с Иисус и с учениците му.

Те са били неграмотни.

Явно не приемаш възможността, някой да се е изгаврил с Иисус и учениците му, като им пробутва думи, които не са казани и които не могат да бъдат казани от тях. :)

Нека се спрем обаче, на псалмите, които цитираш като папагал:

"Псалми 103 :1 

Давидов псалом. Благославяй, душе моя, Господа, И всичко що е вътре в мене нека хвали светото Му име."

Не познавам Давид, но ти може и да го познаваш. Не познавам и "светото Му име" и никой не го  познава!

Как можеш да хвалиш нещо, които не познаваш /светото Му име/ и не знаеш дали съществува въобще?

Думата "хвали" освен това, означава вербална лъжа. Душата не говори вербално. Даже не можеш да докажеш, че имаш душа.

Не е ясно още, когато хвалим/лъжем/ вътре, къде е другото-тоест,  "вънка" .

Ако има "вътре" и "вънка", налице е разделение на цялото.

Усети това, защото няма да го разбереш. Мозъка ти е вътре, а ума на твоя мозъка- вънка.

Цитата е глупава глупост.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И зарадва се духът ми в Господа Спасителя мой.

:) Кой има нужда от "спасител"?

Най вероятно нужда от спасител има този, който е в опасност.

Духът ти е в опасност, и се радва на спасителя си.

Духът ти е страхлив!

Духовете са най различни , но всички са "кофти" същества, които забъркват каши и глупости.

Не знаеш какво е "дух", затова попитай чучко Гугъл, макар и той да не знае.

Ако имаш "дух", би  ми казал, от къде точно го имаш, кой ти го пробута и защо го е страх този дух?

Нека разбера само, дали ти имаш "дух" или "духът" ти те управлява и направлява?

Най вероятно е второто!

Жертва си на някакъв непознат дух.

Ако познаваш този страхлив дух, ще  кажеш ли името му?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Не цитирай като папагал чужди пасажи от нещо, което не си писал сам. ;)

Извинявам се , че обидих папагалите.

Поздрави с най добри чувства. ;)

Даже не можеш да докажеш, че имаш душа.

Ако има "вътре" и "вънка", налице е разделение на цялото.

Усети това, защото няма да го разбереш. Мозъка ти е вътре, а ума на твоя мозъка- вънка.

Цитата е глупава глупост.

.....................

Не цитирай като папагал чужди пасажи от нещо, което не си писал сам. ;)

Извинявам се , че обидих папагалите.

Поздрави с най добри чувства. ;)

Може би наричаш "разделение" слепотата и неспособността да проследяващ взаимовръзките.

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-2190-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0/

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-8860-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0/

Когато казвам "традиция" имам предвид абсолютно всички традиционни учения и религии, за които можеш да се сетиш, включително и тибетския будизъм, който уча и практикувам, доколкото мога, защото имам връзка с него. Това е накратко. ;)

Аа, ти ме заблуди. Като беше подчертал абсолютно всички, се опитах наистина да отхвърля абсолютно всички и съзнанието ми направо се покри с мрак. Което не е лошо впрочем, като за опит.

Значи смяташ, че съм се прикрепям към представите в традиционните учения. Възможно е, но понеже ги виждам само като опори или ориентири, се опитвах да ги използвам по предназначение. Да разбирам ли, че според теб умишлено са поставени, за да водят в погрешна посока? Не зная какво да мисля, защото ти твърдиш, че знаеш нещо, което другите не знаят и при това положение сме лишени от предмет на обсъждане.

Не че е важно, но какъв ми е етапа, защото избягвам да мисля над такива въпроси. Интелектът и паметта ми за съжаление, са на ниско ниво и не могат да ми пречат с друго освен с недостатъчност. Особено откакто съм лишена от помощта на половината си компютър и се мъча само с останалата дървена половина.))

Да разбирам ли, че според теб умишлено са поставени, за да водят в погрешна посока?

Не, посоката е правилна. Ученията са си ОК, но просто много от нещата вече не работят, защото са за друго време, за друг тип хора с различна култура, нагласи, светоглед и възприятие. Все пак, ако човек има връзка с някое от тези неща, то може да му е от полза лично на него, но като цяло времето им е минало. Но мъдростта, която съдържат е същата като новите неща, които споменах... Нещо такова. ;)

ПП Много искренно и скромно подхождаш към нещата, което е много хубаво.

Може би наричаш "разделение" слепотата и неспособността да проследяващ взаимовръзките.

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-2190-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0/

http://www.kaldata.com/forums/blog/265/entry-8860-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0/

:) Опитваш се да се измъкнеш.... :)

Не става! 

Защото там където има връзки, няма Бог.

Там където има връзки и взаимовръзки има ограничения.

Бог е липса на ограничения. Безкрайна свобода.

Цитираt  разни псалми, от никому неизвестни и познати "никове".

Вместо Давид и лукавия Лука, можеше цитатите да бъдат от Гай Баньо и Чичковото червенотиквеничковче.

Как можеш да им имаш доверие! :no-no:

Може и най вероятно това са някакви митични и несъществуващи герои.

Някой се позовава на неграмотния Иисус и също така неграмотните му ученици, а хората гълтат кукичките като шарани.

Даже не си задават въпроса, за произхода на записаното в откровенията и псалмите.

Добър следотърсач съм!

По добър следотърсач от теб съм.

Фактите и анализа на библейските текстовете, не са писани от друг.

Не съм шматка, да цитирам Давид, Голиат, Али Баба или някаква неизвестна духовна банда.

Самия външен грозен вид на поповете, показва генезиса на техните псалми.

Много добре разбираш от "разделението" и това е доста подозрително.

Да си научиш урока...и пак ела!

Срамно е един будист, да се гъбарка с теб и библейските ти текстове и малоумни псалми.

Срамно е , ако не отговориш или да ме закопаеш с логични разсъждения и фактически данни, оспорващи неграмотността на Иисус,както и липсата на негови послания от първо лице.

Цитирай поне данни, че Иисус е дал съгласие, тези фалшиви мухльовци и предатели учениците му, да се упражняват върху него.

Поздрави с най добро чувство и усмивка. ;)

Не, посоката е правилна. Ученията са си ОК, но просто много от нещата вече не работят, защото са за друго време, за друг тип хора с различна култура, нагласи, светоглед и възприятие. Все пак, ако човек има връзка с някое от тези неща, то може да му е от полза лично на него, но като цяло времето им е минало. Но мъдростта, която съдържат е същата като новите неща, които споменах... Нещо такова. ;)

Камък ми падна от сърцето. За момент помислих, че си се побъркал...Шегувам се. Не защото не си съгласен с мен, а защото отхвърли абсолютно всичко. Кадрите от "Барака" представят миналото, това ми беше идеята. Нови могат да бъдат само формите, в които се облича истината, а тя и помита, и поставя на мястото им условните различия. Преди време в един занимателен сън трябваше да изгася пламъка на "стария си олтар", върху ниска масичка с няколко други предмета. Връзките с миналото са много по-дълбоки, отколкото са ни учили че са, но новото не може да дойде, ако старите форми не се разрушат. Не си струва да се съжалява за тях.

Все пак наистина ли толкова съм се объркала?

пп може ли без постоянни оценки?))

Камък ми падна от сърцето. За момент помислих, че си се побъркал

Сега ли забелязваш? ;)

Нови могат да бъдат само формите, в които се облича истината, а тя и помита, и поставя на мястото им условните различия. Преди време в един занимателен сън трябваше да изгася пламъка на "стария си олтар", върху ниска масичка с няколко други предмета. Връзките с миналото са много по-дълбоки, отколкото са ни учили че са, но новото не може да дойде, ако старите форми не се разрушат. Не си струва да се съжалява за тях.

Това казвах и аз.

Оценки ли? Не, не те оценявам, но щом го разбираш по този начин спирам. Извинявай много.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.