Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Пророчеството е интересен феномен. При наличие на причина е следствие и се нарича "карма".

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото излиза според него, че живот за българите без паневритмия няма.

Никога не съм играл паневритмия. Предполагам, че е нещо съществено от учението му, но може би ти познаваш нещата от вътре и затова ги степенуваш по важност. Или си живуркаш без да го опиташ. Тогава съпричастен съм с теб, че живот без паневритмия има. Но не забравям и едно библейско отклонение "Остави мъртвите да погребават своите мъртви, а ти върви и ме следвай!". Но тогава не е ясно дали живееш или си мъртва.

Или си живуркаш без да го опиташ. Тогава съпричастен съм с теб, че живот без паневритмия има. Но не забравям и едно библейско отклонение "Остави мъртвите да погребават своите мъртви, а ти върви и ме следвай!". Но тогава не е ясно дали живееш или си мъртва.

Не ги познавам отвътре. Може магическите танци да карат хората да се чувстват неописуемо живи, не зная. Обикновеният човек едва ли би извадил повече от един-два такива мига от спомените си, а може и да няма такива. Някои в захлас си спомнят например как били яли лисица. Вероятно и за тях без спомена за лисичето месо животът им е само живуркане.

Когато, израснала, твоята душа излезе от сигурното си убежище и като се измъкне из ковчега, който я закрива, протегне своята сребърна нишка и се устреми напред; ако, съзнала своето отражение върху вълните на пространството, тя прошепне:"Това съм аз", узнай: твоята душа е уловена в паяжината на измамата.

Тази земя, ученико, е Чертог на скръбта, където по пътя на тежките изпитания са заложени примки, за да заловят твоя Аз с измами, името на които е "Велика Ерес"(аттавада). Тази земя, о, ученико несведущ, е само печално преддверие, което води в сумрак, зад който се разстила долината на светлината - Светлината, която никакви бури не угасят, която гори без фитил и без елей.

Великият Закон казва: "З да познаеш мировия Все-Аз, ти трябва да познаеш своето собствено Аз, ти трябва да отдадеш своето Аз на Не-Аза, своето Битие на Небитието и само тогава ще можеш да почиваш под крилете на Великата Птица. Наистина сладък е покоят под крилете на Това (тат), което не подлежи на раждане и смърт, което е АУМ в продължение на безконечните векове.

http://www.palitrabg.net/15h.htm#b12

Не ги познавам отвътре. Може магическите танци да карат хората да се чувстват неописуемо живи, не зная. Обикновеният човек едва ли би извадил повече от един-два такива мига от спомените си, а може и да няма такива. Някои в захлас си спомнят например как били яли лисица. Вероятно и за тях без спомена за лисичето месо животът им е само живуркане.

Хубаво е да си признаеш "не зная". Тогава можеш да се осланяш на фантазии. И така захласът се превръща в носталгична дрога на хора ,проявяващи зависимост в мимолетно бягство от действителността. А картината е дрогата на собственото Аз.

Много глупаци, поклонници на традициите, приемат обичаите на предците за указание на разума и по този начин се обричат на вечен позор...  

Джалалуддин Мухамад Акбар

1 къде в библията пише,че апостол павел е станал християнин?

2къде е казал аз съм християнин"?

3 кои християнски обичаи е изпълнявал?

1.Ананий намерил Савел и, като възложил върху му ръце, казал: "Брате Савеле! Господ Иисус, Който ти се яви по пътя, по който идваше ти, ме прати, за да прогледаш и да се изпълниш с Дух Светий!" И изведнъж, сякаш люспи паднали от очите му и той веднага прогледал, покръстил се и станал - по думите на св. Йоан Златоуст - от вълк - агне, от тръни - лозе, от плевели - пшеница, от враг - приятел, от богохулник - богослов. Вместо да гони името Христово, той започнал да проповядва по синагогите и навсякъде, че Иисус Христос е Син Божи, за най-голяма почуда на всички, които познавали Савел, като гонител на християните.

2 "Аз съм бил много повече в трудове, безмерно в рани, повече в тъмници и много пъти на умиране. Юдеите ми удариха пет пъти по четиридесет удара без един; три пъти са ме с тояги били, веднъж - с камъни, три пъти съм корабокрушение претърпял, нощ и ден съм прекарал в дълбинето морско; много пъти съм пътувал, бил съм в опасност от реки, в опасност от разбойници, в опасност от сънародници, в опасност от езичници, в опасност по градове, в опасност по пустини, в опасност по море, в опасност между лъжебратя, в труд и мъка, често в бдение, в глад и нужда, често в пост, на студ и в голота. Освен външните злополуки, прибавяха се всекидневните против мене нападения и грижата за всички църкви. Кой изнемогва, та не изнемогвам и аз? Кой се съблазнява, та аз се не разпалям?" (2Кор. 1:23-29).

Обръщайки в християнската вяра юдеи и езичници чрез мощна евангелска проповед, с личби и чудеса - подобно на другите апостоли - водел най-свят живот. Всички свои нужди и лишения върховният апостол понасял с дълбоко смирение и с много сълзи сред изкушенията (Деян. ап. 20:19). "Мене ме чакат окови и скърби, но не ме е за нищо грижа, нито ми е свиден животът, стига само да свърша с радост попрището си и службата, която приех от Господа Иисуса" (Деян. 20:23-24). "Аз съм готов не само да бъда вързан, но и да умра в Йерусалим за името на Господа Иисуса" (Деян. ап. 21:13).

3Св. ап. Павел написал по вдъхновение от Св. Дух 14 послания, които съдържат правила за вярата и живота и които според св. Йоан Златоуст ограждат вселенската църква като стена, построена от диамант. Тия послания са: едно до Римляните, две до Коринтяни, едно до Галатяни, едно до Ефесяни, едно до Филипийци, едно до Колосяни, две до Солуняни, две до Тимотей, едно до Тит, едно до Филимон и едно до Евреите. Апостолът ги е написал за утвърждение и назидание на новообърнатите към вярата, затова той им обяснява подробно как те трябва да постъпват и живеят, за да носят достойно названието християни. Той учи, че единствен път за оправдание и спасение е живот според дейната вяра в Господа Иисуса Христа, Който умря за нашите грехове и възкръсна за нашето спасение. "Сега - казва той, - когато се освободихте от греха и станахте роби на Бога, вашият плод е светост, а краят - живот вечен. Защото платката, която дава грехът - е смърт, а дарът Божий е живот вечен в Христа Иисуса, нашият Господ" (Рим. 6:22-23).

Наклеветен от юдеите в Йерусалим, че уж навсякъде учил против народа и закона юдейски, апостолът бил подложен на побой и окови (Деян. ап. 21:20-40). Но в нощно видение Господ му казал: "Дерзай Павле! И както свидетелствува за Мене в Йерусалим, тъй трябва да  свидетелствуваш и в Рим" (Деян. ап. 23:11).

Хилядникът Лисий, като желаел да спаси живота на апостола от разярените юдеи, които се били сговорили да го убият, под стража препратил Павел в Кесария при управителя Феликс (Деян. ап. 23:23), пред когото юдеите обвинявали Павел като опасен бунтовник и началник на назорейската секта. От Кесария, където престоял две години в окови, апостолът бил изпратен на съд в Рим (Деян. ап. 25:26).където и приел мъченическа смърт.

глен,

още ми висиш с отговор на въпроса ми...къде са трите дни и нощи до възкредсението на исус???.

"с уши ще чуете, и няма да разберете; с очи ще гледате, и няма да видите; защото сърцето на тия човеци е закоравяло, и с уши тежко слушат, и затворили са очите си, за да не би някога с очи да видят и с уши да чуят, и със сърце да разберат, та да се обърнат, и ги изцеря" [вж. Ис. 6:8-10].

ония, външните, всичко бива в притчи; за да гледат с очи, и да не видят; за да слушат с уши, и да не разбират; понеже те се боят, да не би някога да се обърнат, и да им се простят греховете" (Марк. 4:10-12)

"Той отговори: вам е дадено да знаете тайните на царството Божие, а на другите се говори с притчи, та, като гледат, да не виждат и, като слушат, да не разбират" (Лук. 8:9-10).

а вие знаете ли какво означава притчата за втория брат, който оре на нивата, докато бащата угощава завърналия се блуден син?Лук. 15:25-32. Неделя на Блудния син!

Редактирано от glen (преглед на промените)

такааааа..прехвърлям тука едно постче от чичко кал-ушев ,който твърди че разбира от християнската религия. ето го "бисера"

хайде сега,чичко калушев да ми отговориш ..цитирайки библията, която ти така добре познаваш според тебе на тези въпросчета:

1 къде в библията пише,че апостол павел е станал християнин?

2къде е казал аз съм християнин"?

3 кои християнски обичаи е изпълнявал?

за това ,каква частица и от кой носиш в себе си ,ще оставим за десерт :tongue2:

да уточня..малките черни мустачки ще ги развяваш в темата за исраел..там мускетаря достатъчно те е подбрал.тука сме по библията.чакам стегнат и кратък отговор...библията е на твое разположение,възползвай се да бъдеш аргументиран :whist:

Без коментар.Нищо не знаеши не си научила ,много си далече от Господа .Жива и здрава, Не си ми интересна.

По пътя за Дамаск над жестокия гонител на Христа се извършило едно голямо чудо, което го превърнало в ревностен Христов апостол. Той бил огрян посред ден от светлина, по-силна от слънчевата и ослепен, паднал на земята и чул глас: "Савле, Савле, що Ме гониш?". На въпроса му "Кой си Ти, Господине?" - гласът отговорил: "Аз съм Иисус, когото ти гониш. Мъчно е за тебе да риташ против ръжен" (Деян. 9:4-5). След това Господ насочил Савел да отиде в Дамаск, където той и бил отведен за ръка от придружаващите го и там три денонощия той нито ял, нито пил. Междувременно Бог заповядал на един от 70-те Христови ученици в Дамаск - св. ап. Анания, да отиде и да покръсти Савел. На недоумението на Анания как е възможно да стане това с един такъв жесток гонител на християните като Савел, Бог отговорил: "Иди, защото той Ми е избран съд, за да понесе името Ми пред народи, царе и синове Израилеви" (Деян. 9:15). В същото време и на Савел било открито във видение за идването на св. ап. Анания. И наистина, щом той дошъл и възложил върху него ръце, Савел веднага прогледнал, след което се покръстил и подкрепил с храна.

Събитието на Савловото обръщане е предадено на три места в книгата "Деяния на св. апостоли": първия път за него повествува дееписателят (Деян. 9:1-19), а втория и третия път за същото разказва сам св. ап. Павел в речта си към разбунтувалите се юдеи в Иерусалим (Деян. 22:6-16) и в речта си пред цар Ирод Агрипа ІІ (Деян. 26:13-18). Някои смятат, че имало уж противоречия между тия три повествувания, но всъщност такива противоречия няма. Така, макар и паднали на земята (Деян. 26:14), Савловите спътници стояли в такова положение вцепенени (Деян. 9:7). Също и между думите: "чуваха глас, пък никого не виждаха" (Деян. 9:7) и "ония, които бяха с мене, видяха светлината и се уплашиха; но гласа на Оногова, който ми говореше, не чуха (Деян. 22:9) няма противоречие, защото в последните думи апостолът иска да каже, че те, макар и да чули гласа, но не разбрали какво Той му говорел.

При обръщането си по пътя за Дамаск Савел бил призован и избран за апостол на Господ Иисус Христос. За това му заявил Сам Спасителят: "Аз затова ти се явих, за да те поставя служител и свидетел на онова, що си видял и каквото ще ти открия" (Деян. 26:16), а пред ап. Анания Бог направо нарекъл Савел "избран съд" (Деян. 9:15). Затова и св. ап. Павел с право казва: "Бог ме избра от утробата на майка ми и ме призва чрез благодатта Си (Гал. 1:15). На Тимотей той пише, че е бил поставен за "проповедник, апостол и учител на езичниците" (2 Тим.1:11). В началото пък на повечето свои послания той изтъква, че е "призован апостол" (Рим. 1:1, 1 Кор. 1:1) и то не от човеци, нито чрез човек, а чрез Иисуса Христа и Бога Отца (Гал. 1:1), "по повеление на Бога" (1 Тим.1:1).

Апостол Павел е приел християнската вяра и станал наи големия проповедник.Факт.И СТИНАТА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ РЕЛИГИЯТА.

По пътя за Дамаск над жестокия гонител на Христа се извършило едно голямо чудо, което го превърнало в ревностен Христов апостол. Той бил огрян посред ден от светлина, по-силна от слънчевата и ослепен, паднал на земята и чул глас: "Савле, Савле, що Ме гониш?". На въпроса му "Кой си Ти, Господине?" - гласът отговорил: "Аз съм Иисус, когото ти гониш. Мъчно е за тебе да риташ против ръжен" (Деян. 9:4-5).

...При обръщането си по пътя за Дамаск Савел бил призован и избран за апостол на Господ Иисус Христос. За това му заявил Сам Спасителят: "Аз затова ти се явих, за да те поставя служител и свидетел на онова, що си видял и каквото ще ти открия" (Деян. 26:16), а пред ап. Анания Бог направо нарекъл Савел "избран съд" (Деян. 9:15). 

...Апостол Павел е приел християнската вяра и станал наи големия проповедник.Факт.И СТИНАТА Е ПО-ГОЛЯМА ОТ РЕЛИГИЯТА.

Друг факт, който не е толкова известен, е свързан с дейността на приближения ученик на Апостол Павел, за когото четем в "Деяния на св. апостоли" 17:34:

А някои мъже се присъединиха към него и повярваха; между тях беше Дионисий Ареопагит и една жена, на име Дамара, и други с тях.

Факт е, че Дионисий Ареопагит основава по поръчение на Ап. Павел първата християнска езотерична школа в Атина.

В нея учениците са били обучавани на тайното учение на Христос, непредназначено за широката публика, как човек може да развие духовното си зрение и да постигне онова, което се е случило с Павел и е описано по-горе.

А някои мъже се присъединиха към него и повярваха; между тях беше Дионисий Ареопагит и една жена, на име Дамара, и други с тях.

Това не е ли по-късна редакция, т.е. Дионисий Аеропагит не е ли мистификация и т.н. Това сме го обсъждали някъде из форума.

Никакви тайни и езотерични школи за учение на Христос няма в Атина. Атина е била център на неоплатоническата школа и точно от тази школа произлиза и троичния догмат.Ученици на Плотин, Прокл и т.н. са неговите автори.

Достига се странното положение, че никъде в библията я няма тази догма, текстовете и, не се съгласуват с нея, но пък същата догма се открива именно в трудовете на неоплатониците  и то преди християните да са чували за нея.

По тази причина, мнозина откривайки подобието на неоплатоническата троица с християнската, остават с впечатлението за някакво скрито учение за Христос.Всъщност това е извора  и на двете, а от там и усещането за близост.

По тази причина, мнозина откривайки подобието на неоплатоническата троица с християнската, остават с впечатлението за някакво скрито учение за Христос.Всъщност това е извора  и на двете, а от там и усещането за близост.

А, както съм писал в този форум, някои отиват и по-нататък и откриват аналогия между индуистката Тримутри (Брахма-Вишну-Шива) и Светата Троица в христянството. И става съвсем забавно - едно много задълбочено и езотерично учение се преподава през вековете - от Шумер и Египет до днес. Малцина са тези, които получават "входен билет" за тази тайна, езотерична, мистерийна традиция. Готов съм да допусна, че е така, стига да има някакъв автентичен източник, който да го докаже. Някаква приемственост от реално съществували личности, която да може да бъде установена. Дано някой да не се обиди или засегне от написаното.

ПП Нямам предвид традицията на нашия модератор. Не я познавам, но от неговото поведение съдя, че тя има дълбоки корени.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

А, както съм писал в този форум, някои отиват и по-нататък и откриват аналогия между индуистката Тримутри (Брахма-Вишну-Шива) и Светата Троица в христянството. И става съвсем забавно - едно много задълбочено и езотерично учение се преподава през вековете - от Шумер и Египет до днес. Малцина са тези, които получават "входен билет" за тази тайна, езотерична, мистерийна традиция. Готов съм да допусна, че е така, стига да има някакъв автентичен източник, който да го докаже. Някаква приемственост от реално съществували личности, която да може да бъде установена.

:) Аз си спомням една монография на Бердяев за мистицизма на щайнер и мистификаторите, които той бе определил като хора ангажирани единствено с процеса на мистифициране, без да обръщат внимание на неговия обект.

Добре, ако хора от различни отдалечени краища на света имат едно понятие и различни думи за „лице” да речем, дали е защото всички са виждали такова нещо и го възприемат посредством една и съща способност, или някой е трябвало да обходи навсякъде и да ги научи на това?

Макар че грешката на scepsis с тримурти (три-мутри ;)) означава, че го е имало и последното.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Макар че грешката на scepsis с тримурти (три-мутри ;)) означава, че го е имало и последното.

Ха-ха! И хем, уж внимавах да го напиша правилно, щото все я бъркам тази дума като я изписвам. И дори бях убеден, че съм я написал както трябва. Леле - срам! Такава разсеяност и липса на елементарна внимателност, скоро не бях проявявал! Благодаря, че ми обърна внимание! :)

кажи сега великий разбирачо на библията калюшев..на какъв език са си говорили иешу и пилат понтийски? :wink12: ..да видим още една басня християнска

E, твоята юдаистка пропаганда край няма. Това и децата го знаят - на английски са си говорели, на какво друго. Документирано е тук:

Ха-ха! И хем, уж внимавах да го напиша правилно, щото все я бъркам тази дума като я изписвам. И дори бях убеден, че съм я написал както трябва. Леле - срам! Такава разсеяност и липса на елементарна внимателност, скоро не бях проявявал! Благодаря, че ми обърна внимание! :)

Няма за какво, голям си перфекционист. Грешката е вярна в някакъв смисъл, а аз не вярвам на случайностите в етимологията. На руски "мутра" е "морда" и коренът явно е от един и същ праезик, запазен в обикновените простонародни думи. Какво точно означава мурти на санскритски?

Редактирано от witness (преглед на промените)

Няма за какво, голям си перфекционист. Грешката е вярна в някакъв смисъл, а аз не вярвам на случайностите в етимологията. На руски "мутра" е "морда" и коренът явно е от един и същ праезик, запазен в обикновените простонародни думи. Какво точно означава мурти на санскритски?

Moже би "образ" или "проява/аспект" е най-подходящо в този контекст. Има голям проблем с превеждането на понятия от източната философия и религия на западни езици. Напр. на тиб. има дума "монлам", която обикновенно превеждат като "молитва", но тя всъщност означава "стремеж", т.е. възнамеряваш нещо като отправяш пожелание то да се случи, а не че се молиш в обичайния смисъл на някаква висша сила.

Три-морди... :lol6: Tъй де - същото е. Аналогията, която дадох не е пълна - трите аспекта са равнопоставени, а не както в христянството единият да произтича от другия.

уууф ,ти като почнеш от тримутри,триморди и пр....все са бъркаш.това е в друга ведомост-християнска,в която калкулират до ден днешен колко е страдал тоя исус на кръста и питам аз ..на какъв език,са се разбирали пилат понтийски и исус христос..който тогава не е бил нито исус,нито христос,ами е бил иешу бен йосиф?????

На англ. нали ти казах, а и автентично свидетелство ти приведох, но ти се разсейваш. Всичко е заснето и документирано от MGM, а те са ваши хора. ;)

Aбе, како, не се ли сещаш, че съм дълбоко законспириран антисемит и целта ми е да ви

уморя от смях,

Справям се горе-долу, нали? Срещу всяка конспирация си има анти-конспирация. No pasarán  револю-цион! :lol6: 

Moже би "образ" или "проява/аспект" е най-подходящо в този контекст. Има голям проблем с превеждането на понятия от източната философия и религия на западни езици.

За Тримурти и „три морди” си говорят Блаватска с една нейна роднина в писмо, затова се хванах за „мутрите”, беше ми направило впечатление.

Теософите още тогава са се сблъскали с този проблем – когато поканили някакъв учен лама да изнесе лекции, на въпрос за впечатленията си от срещата казал същото, че има голям проблем с превеждането, и че нямало да е зле да се състави нещо като речник или тълковник за термините, защото, цитирам приблизително, „при вас нито има думи за нашите понятия, нито понятия за нашите думи”. Не знам какво се е случило после, най-вероятно след опитите за обясняване нещата да са се объркали още повече.

Ти наистина си малоумна,Павел е фарисей и никои не го отрича Но се отказва от юдаизма след чудото.И  приема християнската вяра.Затова юдеите го гонят за да го убият. АЗ С ТВОЕТО ИМЕ НЕ СЕ ПДИГРАВАМ .ЗА МЕНЕ ТИ СИ НИЩО.

седял си улянов -ленин във финската колиба и мъдрувал дали да обяви революцията.а пък тя вече била обявена от керенски.

A Надето къде и с кого е била по това време - имаш ли информация? :lol6:

Не знам какво се е случило после, най-вероятно след опитите за обясняване нещата да са се объркали още повече.

Най-вероятно, т.е. явно е така.

защото аз цитирам него и според него..павел не е християнин...точка по въпроса.

Сега, аз не съм специалист, но разсъждавам така - Павел е ученик на Иисус, който пък е основател или източник на ново религиозно учение, което в някои аспекти е твърде различно от юдаизма (дори да приемем, че това е някакво ново разклонение на вашата религиозна традиция, както твърдиш ти). И това учение е известно като христянство, защото е произтича от Иисус, който е смятан за Христос от неговите ученици. След като Павел е негов ученик, макар и непряк, защото е общувал с Иисус в мистично видение, то той е станал негов ученик, последовател и апостол. Следователно, Павел е христянин.

,едно изследване генетично и да видим колко общо имат сегашните евреи с истинс .Както при всички народи има мърша ,така и при евреите има..Църквата има голям грях ,за това, че пише че сте богоизбрани.

Св.Църква не е в грях,защото самата библия свидетелствува за богоизбрани от този народ-малко стадо,остатък,но кои са те,къде са сега,как живеят никой не може да каже!Дори не знаеме какъв цвят на кожата са имали!По времето на Илия са били 7000,а при голямата скръб ще бъдат 144000 по 12000 от всяко коляно!Онези,които сега се възползват не са богоизбрани,а сами се боготворят!Как може евреи, които се противопоставят на своя Месия, Иисус Христос, да бъдат избран народ? евреите са врагове на кръста? (Филипяни 3) Евреите убиха Господ Исус и пророците, те не се угодни на Бога, но са в противоречие с всички хора: -като ни забраняват да проповядваме Евангелието на езичниците, за да се спасят, за да запълни греховете си всякога:  Божият гняв е дошъл при тях да стане напълно ясно, че евреите не са избрания народ?(павел) И  самият Исус Христос разкрива, че евреите са от сатанинската синагога. Исус Христос също така разкри, че евреите не са истински евреи!Как тогава т. нар. евреи, които сега са враговете на Кръста и са от синагогата на Сатана, и които трябва да се поклонят пред нозете на християните,може да бъдат "избран народ?"когато евреите казаха-Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни,той им отговори-Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща. Как тогава може да юдеите, които и до днес отричат, че Исус Христос вечният Син на Бога,който стана човек за нашето спасение да бъдат "избран народ?" Те не вярват в Бога на Библията, но в Бога на Талмуда. Евреите са лъжци. Защото те казват, че са богоизбран народ, когато Бог казва, че те са проклети хора заради греховете им. (Исая 66:20).Евреите не са избрания народ. Християните са избрания народ. никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.