Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Объркано пишеш, като за инженер... Не показа, колко дълбока е символиката в Библията, а без такова напътствие, аз ще си я чета мотамо... Пък там пише, че Господ е сътворил света и го е населил с живинки. И всичко си било наред, докато човекът с простият си акъл, взел, че послушал жената и си 'апнал от епълката, та ги прогонили... И с'я вече нъцки райско безгрижие човеко, ходи и се мори, и търпи - до гроб... Те така...

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Змията е символ на Луциферовите духове. Те са клас изоставащи от вълната на живот – Ангели, както приматите, висшите маймуни, са изоставащи от вълната на живот – човеци (не са животни). Луциферовите духове не са били в състояние да се издигнат и да продължат еволюцията си заедно с Ангелите, останали са с човеците, но не са имали физическо тяло (най-плътното тяло на ангелите е етерно). Те са се вмъкнали в гръбначния мозък на Ева. Затова тя ги е видяла като змии. Защо на Ева, т.е. на жената, защото етерното тяло на жените е положително (каквото и да значи това…). Физическото тяло на мъжете е положително, а етерното им тяло е отрицателно. Обратното е при жените, тяхното физическо тяло е отрицателно, а етерното е положително (етерното тяло играе роля при вътреутробното развитие на детето). Дали все още Луциферовите духове са там, това не мога да знам… Впрочем и на мен това малко ми звучи като щуротия…

А кой и къде е казал, че Луцифер е "паднал"  ?  :eek:

малеее, и сега като започнат да се изсипват асури ли бяха, ракшаси ли бяха , сорат  ли беше , авадон, ли?!? и ше стане един гювеч  и кажи сега, луцифер , и  дявола едно и също ли са??? ако можеш да не цитираш книгата "урантии", ако случайно си я чел,глупости не ми се четат пак..дай да видим как стоят нещата според библията

Анунагите са ПОДОБНИ НА БОГА. Върни се в темата за Луцифер. Той не е антипод на Бога, а - симпод (подобен), но се изполвза от антиподът на Бог-"Сатана", тъй като Луцифер не иска да служи на Бога ;)

ама прощавай, ти си вярваш в онзи Яхве, и празнуваш съботата - "сабата", денят посветен на САТУРН - на онзи,САТ У.рн или (Holy Hole) -  "Черната кутия"(Кааба, Кивота, т.нат.),  безличностния аспект на Шива. Астрологично Сатурн е Козирог и Скорпион, и го почитат евреите и техните братовчеди-арабите.Лика-прилика, дет се вика

:tongue2:

"Как падна ти от небето, деннице, сине на зората! Разби се о земята ти, който тъпчеше народите." (Исаия 14:12)

И защо, сладкишче, :* , защо  преведеното като "ДЕННИЦЕ" да е равно на "Луцифер"  ? 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Жената си е жена, а човекът, човек. Свидетелствата са навсякъде из Битие 2 и Битие 3. Но щом си рекла, ето ти един хубав цитат: Битие 2:22 - "И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека."

Пък и не е само там е така. От Вавилона, та насам, макар и размесени езиците, в тях е останала частичка мъдрост от онези славни времена. Думи като man, homme, hombre обясняват всичко. Дори и на български има идиоматчни конструкции носещи подобна информация. Примерно, когато мъжът поучава жена си, му казват - Остави жената намира... А когато жената тормози мъжа си, и казват - Остави човека намира...

яяя стига, цитираш простотии на един болен мозък.

ааааа  - помниш значи, помниш  :D

защото татко :tongue2: , когато светията му йероним  превеждал от гръцки на латински език вулгата , превел падналия ангел  споменат като „фосфорос“ или "еосфорос" като „луцифер“. после пък православните си направили друг превод..ей така нагласите са според преводите :tongue2:..затуй зададох въпроса на съфорумеца и чакам отговор да видим как стоят нещата в действителност...

знам това и именно поради този факт  попитах по-горе уважаемата Sleda, но ти взе та изплюкамъчето преждевременно

какво да помня..чела съм темите във форума.някои неща са незабравимо откачени .те не могат да бъдат абсолютно никакъв аргумент в един диспут.там е каша пълна.

Ахам :beer:

мислил си,че питаш нея;въпроса ти беше до мен яяя се върни и се разчети.плюс това ..това не е всичко.ще зачакам коментара .

оооо - mea culpa :lock: 

нея питах, нея - и искам да знам защо е решила, че Луцифер не седи в момента от дясно на Бога

айдееее, пак се почна....

виж ся баце дарко ..неудобно е да те питам, ама всички потомци на адам имат по 12 двойки  ребра ..та кое е липсващото, от което е направена хава, да вземеш да ми кажеш? :tongue2: щото на евреите е известна думата "села",която само в битие  е преведена като съществително и то грешно като "ребро".първоизточниковото и значение е модел , създаден отделно  и доведен до плътта,защото на модела адам , не липсват кокали от времето на едем до сега ..та смисъла е такъв ...сътворена е хава ,като помощник адамов ,негов подобен..битие 20

та извода е баце..жената не е мъж,но е човек..на теб какви вавилонски  отклонения от преводите .и опиянения ти идват в главата след една-две текили е друга работа :tongue2: :tongue2:

...

Тц! Там си пише човек и жена. Точно и ясно. Така пише - така ги наричам...

Радвам се на така искрено написаното, но ако погледнеш датата на цитирания от теб пост, сигурно ще установиш, че е от почти 10г.

За мен това е рекорд.За пръв път виждам да се отговаря на пост след толкова време.

Голям майтап ще е ако получиш и ти отговор на свой ред, защото ми се струва, че от няколко години потребителя не посещава форума.

Радвам се на така искрено написаното, но ако погледнеш датата на цитирания от теб пост, сигурно ще установиш, че е от почти 10г.

За мен това е рекорд.За пръв път виждам да се отговаря на пост след толкова време.

Голям майтап ще е ако получиш и ти отговор на свой ред, защото ми се струва, че от няколко години потребителя не посещава форума.

леле :) 

Тогава да бъде за всички които следят тази тема въпреки този потребител

няма значение :) за Божия слава е

точно и ясно:

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

...създаде човека.... - единствено число 

...го създаде....            - единствено число

....ги създаде...... - многожествено число. 

защо ли ? 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

малеее, и сега като започнат да се изсипват асури ли бяха, ракшаси ли бяха , сорат  ли беше , авадон, ли?!? и ше стане един гювеч  и кажи сега, луцифер , и  дявола едно и също ли са??? ако можеш да не цитираш книгата "урантии", ако случайно си я чел,глупости не ми се четат пак..дай да видим как стоят нещата според библията

Момиче съм. Нищо от това не съм чела и нямам намерение да го чета. Както по нататък си обяснила грешните преводи, напълно съм съгласна с теб, но не исках да го споменавам защото нямам познания по древен еврейски, за съжаление. Само съм чела, че е така. Супер е да може човек да чете първоизточниците, наистина. Луциферите, както по-надолу си писала са "просветители" в смисъл на: "хвърлящи светлина върху нещо си, т.е. разясняват нещо си". Луциферите и дявола не са едно и също нещо. Според мен Дявола е символ на натрупаните грехове на човешкия род, които го преследват и трябва да бъдат изкупени. Има рога и копита за да плаши децата-човеци.

оооо - mea culpa :lock:    нея питах, нея - и искам да знам защо е решила, че Луцифер не седи в момента от дясно на Бога

Извинявай, ама не знаех, че Луцифер сега седи отдясно на Бога. Това в Библията ли го пише. Звучи ми като богохулство, Боже опази...

Объркано пишеш, като за инженер... Не показа, колко дълбока е символиката в Библията, а без такова напътствие, аз ще си я чета мотамо... Пък там пише, че Господ е сътворил света и го е населил с живинки. И всичко си било наред, докато човекът с простият си акъл, взел, че послушал жената и си 'апнал от епълката, та ги прогонили... И с'я вече нъцки райско безгрижие човеко, ходи и се мори, и търпи - до гроб... Те така...

Ми как да покажа колко е дълбока символиката. На някои места не е много дълбока, на други е повече. Лошото е, че разполагаме с преводи и много преписи, а не с автентичното описание. Но за съжаление Библията е единственото с което разполагаме, друго няма.

Хората се прераждат редувайки се последователно: през даден живот мъж, през следващия живот жена, после мъж, после жена и т.н.  

Защо мъжете понякога казват, че жените са зли. Даже има и израз "зла жена". Ами защото през предишния си живот когато са били мъже са се научили да бъдат такива. Защо понякога мъжете са "душички". Има и израз "мъж добряк". Ами защото през предишния си живот когато са били жени са се научили на това. Логично.

valkiria1, на 24 Мар 2013 - 14:27, написа:

ами защото сте в плен на вавилонските преводи, затова.. са ви все конспирации в главите :tongue2: във сифре второзаконие много ясно е описано какво се има предвид..двойствената природа на човешкото създание-в битие раба също се говори за това.

защото само като прочетеш, за потопа ще видиш, че бог наказва човешкия род,а не родът на адам или родът на творението хава.

защото дори патриарсите не са били без следа от грях и според арах 17а-дори те няма да устоят на укорите на адонай.

защото човека независимо мъж или жена го чака това:

" и ще се върне пръстта в земята, каквато си е била, а духът ще се върне при бога,който го е дал"-еклесиаст 12:7

всички други емоционални изблици родени от непознаване на първоизточниците , породените от това грешни преводи и тълкувания са ми дълбоко неинтересни и не виждам смисъл да го разяснявам .

Не така! В Тората също пише човек и жена - 'адам и 'иша. Ако това е резултат от вавилонските преводи, то и останалата част от Тората е също толкова невярна. Въобще Библията е такава книга, че не може да се приеме само част от нея. Или всичко е вярно или нищо. В този дух, ни остава само да приемем, че е имало период в който човекът си бил човек, а жената - жена. 'адам и 'иша. Хубаво го е подпалила тази 'иша нашият 'адам. Без да и пука че е кокел от неговите кокели и мисо от мисищата му, това е била благодарността и, да го научи да греши...

Sleda, на 24 Мар 2013 - 15:53, написа:

...

Ми как да покажа колко е дълбока символиката. На някои места не е много дълбока, на други е повече. Лошото е, че разполагаме с преводи и много преписи, а не с автентичното описание. Но за съжаление Библията е единственото с което разполагаме, друго няма.

...

Библията претендира да е априори автентична и понеже е боговдъхновена, тя не може има неверни преводи...

П.П. Няма как да покажеш колко е дълбока символиката. За това е опасно и най-вероятно вредно да я тълкуваш символично. Но, ти си знаеш най-добре...

Хъхъхъ. Адам си е човек та дрънка и на съвременния хебрейски си е човек. От какво е направен, всички можем да прочетем, както и за подпалвачката иша заради, която нашият човек жертва селата си. За да не се бърка при четенето и да няма вавилонски ефект, са се погрижили добре в мазората. Ако не вярваш в автентичността на вашите писания - няма за какво да си говорим повече. П.П. Богозащитеността на Библията при превод, не съм я измислил аз. Има си цели трудове по въпроса - от лингвистчни, през теософски, до математически. А ти като една истинска иша, си готова да подпалиш вековната вяра на предците ти, оспорвайки очевидни при прочит неща, само за да създадеш нов образ на жената. Похвално усърдстваш и бодро дерзаеш, но праведно ли е?

няма какво да оспорвам даже :) 

само в Господ има надежда

няма какво да оспорвам даже :)

само в Господ има надежда

------------------------

Грешите, уважаеми, няма надежда, докато има надежда.

След като преминеш вратата с надписа

"НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ",

като преди това си се разделил с вярата в каквото и било, дори и във Всевишния,

остава само едно - края на любовта, тази, която апостол Павел пише

1 Коринтяни 13:13 И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта

-------------------------

и чак тогава....

е, тогава ще ми е интересно да си говорим.

Ма не знам дали на Ваша милост ще е интересно. :bedtime2:

като преди това си се разделил с вярата в каквото и било, дори и във Всевишния,

остава само едно - края на любовта, тази, която апостол Павел пише

1 Коринтяни 13:13

Опровергаваш Павел или го тълкуваш превратно? Защото посланието сякаш недвусмислено твърди друго -  8 Любовта никога не отпада;

Съгласен съм с това слово и с нищо друго!!! 

Обужавам  1 Коринтяни 13 Глава

Опровергаваш Павел или го тълкуваш превратно? Защото посланието сякаш недвусмислено твърди друго -  8 Любовта никога не отпада;

Нека го оставим да си промисли добре и да се помоли за да му бъде открито от Бога

Редактирано от ivaka1 (преглед на промените)

Съгласен съм с това слово и с нищо друго!!! 

Обужавам  1 Коринтяни 13 Глава

Нека го оставим да си промисли добре и да се помоли за да му бъде открито от Бога

--------------------

Шебеците априори не могат да мислят, уважаеми.

Не умеят и да се молят, освен в клетка /за бананче, естествено/.

От друга страна и главата ми е отрязана /надявам се/, както ни посочи да сторим Йоан Предтеча.

Апостол Павел е правел каквото трябва, а неразбирането е иманентно нам, окаяниците.

да, не отпада.

Но си сменя съдържанието, и то радикално.

И от старото остава само етиката.

Също както от Савел почти нищо не е останало в Павел.

Почти...

--------------------

Шебеците априори не могат да мислят, уважаеми.

Не умеят и да се молят, освен в клетка /за бананче, естествено/.

От друга страна и главата ми е отрязана /надявам се/, както ни посочи да сторим Йоан Предтеча.

Апостол Павел е правел каквото трябва, а неразбирането е иманентно нам, окаяниците.

да, не отпада.

Но си сменя съдържанието, и то радикално.

И от старото остава само етиката.

Също както от Савел почти нищо не е останало в Павел.

Почти...

Мислят, и то доста по-добре от нас (за критерий вземам себе си, разбира се :)). На братовчедите още в невръстна възраст завидно им сече пипето, може би заради по-ограничения избор на обекти, от които се афектират. Знам ли. Докато ние се молим, те вече са докопали каквото искат - при еднакви условия, зададени от Господ. Виж, ако ние сме ги задали и то недобронамерено, нямат голям шанс.

Сега остана да ни кажеш, понеже всичко знаеш и добре мислиш, макар без глава, съществува ли и как това почти само по себе си?

Мислят, и то доста по-добре от нас (за критерий вземам себе си, разбира се :)). На братовчедите още в невръстна възраст завидно им сече пипето, може би заради по-ограничения избор на обекти, от които се афектират. Знам ли. Докато ние се молим, те вече са докопали каквото искат - при еднакви условия, зададени от Господ. Виж, ако ние сме ги задали и то недобронамерено, нямат голям шанс.

Сега остана да ни кажеш, понеже всичко знаеш и добре мислиш, макар без глава, съществува ли и как това почти само по себе си?

Момчета не ви схващам много понеже съм доста безумен .

не знам дали мен питаш

съществува

----------------------------------

Дооообре, като един доообър шебек - ще опитам.

Любовта тип Савел е отношение.

Любовта тип Павел е състояние.

Състояние на иманентна свързаност.

Но не с творението /с разните части и аспекти на Универса/, а с Твореца.

Сиреч си в състоянието на светец /или там както го наречем/ - В СВЕТА, НО НЕ ОТ СВЕТА.

така поне разправят.

Слухове.

Смътни

-----------------------

слухове смътни

процеждат се плахо

през тежката плътна завеса 

която разделя

която дели

Светая Светих от шебека.

и няма светкавица

с гръм да събори

прогнилата тъкан отгоре

и няма да блесне

пред мойте очи

свещеният тайник отворен

Момчета не ви схващам много понеже съм доста безумен .

не знам дали мен питаш

съществува

синко, нищо че си безумен -тук други няма, разбягаха се.

С писъъъъци, врясъци и крясъци.

Така че добре дошъл в къщи!

я обясни тия две нещица?щото аз любовта нещо не я виждам свързана с павел

-----------------

естествено, ти си в махаяна - потомка на Авел ;)

Сега не забравяй да напомниш к`ъф снобар съм с писането на алабализми с финтифлюшки - само и само да се правя на интересен.

И ще си права, фърчилке ненагледна -цел жювот се пъчем, белким ни обърнат фнимание....фърчилките, естествено, по ет тех си падаме! :clown:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.