Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Хайде, хайде, приятелю,

да не се правим на много надтезиженскиработи,

че кагато някоя убавица си развеве поличката очите ни стават на палачинки, префукания ни интелект се парализира, изоддолу почва да се надига едно мощно и всеобхватно Чувство,  а възпитание, достойнство и цивилизованост напълно блокират в нас....

Ех, пролет, моя бяла пролет... :girl1:

Към женската красота другарю, отдавна подхождам с превелика осторожност, защото знам, че тя не идва сама, а влачи след себе си всичката придан на жената от времето на Едема, та до днес... И струва само момент на разслабление за човека, та да попадне под козните на жената и неусетно да се прости с най-милото си. Със спокойствието си. Аз вече от опит знам, че първопролетните настроения, прегарят в пещта на юнските жеги, достигат до зрялост и следва жътва. След туй остава още половин година... След половин живот, цъфтежа се полага на младежтъ. А аз приятелю, нали съм си глупак, останалата половина, ще се забавлявам да въздишам по отминалите времена, които човека спокойно си е преживявал в егоистична самодостатъчност под сенките на райските дървета.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Висят ами. Висят със страшна сила. Няма начин, иначе с това пикаене прав, човекът би си мил лицето при всяко изпразване на мехура, за смях и радост на всички наоколо. Да зарадваш жена и да я накараш да се почувства специална, единствена и безценна - никак не е трудно. Без значение на каква възраст е! Виж, да я издържиш такава, за поне пет години, това вече е друга приказка. Ей такъв Казанова ми покажи и ще го призная, дето е задържал не за пет, а само за една година, всички жени, които е ощастливил и е живял с всичките по-същият специален начин, като в началото. Инак, хич и не ми го хвали такъв бодист. Да боцка и да бега може всеки тинейджър с пишкa, за другото са необходими cojones ;)

С безславни фигури ни занимаваш. Човекът пое тежестта на греха си с отговорност, положи жената на раменете си и живя с нея през радости и мъки (да му въздадем слава за това). А който не си прибере да си гледа жената, ще му се въздаде по-друг начин. Всеки с греховете си. Човекът с неговите, а жената с нейните. Защото, тя научи човека да греши, като му даде от плода на забраненото дърво. И тя първа съгреши, когато от немерена гордост отхвърли повелята на Господ, но послуша змията. А послуша я, за да измъкне човека от божественото лоно и да го обрече на себе си. Постави го в нелеко изпитание и лукаво му рече "Видиш ли какво си причиних за да сме заедно?", като не помисли, че това беше само нейното желание да бъде негова. Защото човекът, като беше направен от кал, преди това нехаеше за нея и се скиташе свободен и сит, а отпосле това се смени с тежък труд и вековно изкупуване на греха.

Защото, тя научи човека да греши, като му даде от плода на забраненото дърво. И тя първа съгреши, когато от немерена гордост отхвърли повелята на Господ, но послуша змията.

Ябълката не ще да е била ябълка, ами хороскоп. Не я бях разглеждала досега тази тема. Брей :)

Може би Змията (така и така от Адам и Ева пак започнахме) попитала Ева: „Искаш ли да си видиш хороскопа за днес или за целия живот?” А Ева пък отговорила: „А какво е „хороскоп”? А какво е „днес”, „цял” и „живот”?... А, всъщност на кого говориш…?” и т.н. И Змията сигурно й показала колко е не-обикновена, защото целта на всички тъпи хороскопи е да те убедят точно в това. Иначе, астрологията някога била точна наука… в Индия, Халдея и Вавилон.

Впрочем някой от вас да отбира от астрология?

...

хубуу недей рева тъй горестно.влизам ти в положението  на простатата.  внеси едно предложение да ви одобрят еднополовите бракове.остава сега да ми кажеш,тая песня,веско маринов ли  я пее ,или цветан цветанов.или пък веско пее на цветанчо

...

Ей гу, жена! Само бракове им дай. Идеята тук не е за някакъв вид споделена человеческа взаимност, а за завършената самодостатъчност на човека от онези времена, когато е си е хортувал безпроблемно с Господ...

ааа, то на теб няма угодия.веднъж дай пример.после примера не ме устройва.

...

Не ти е хубав примера бре джанъм! Не отговаря по никой показател! Не е живял със всички наведнъж, а с всяка по отделно. А с някои дори няма и по година приключения. Инак си права, угодия няма и няма да има - такъв агент няма.

Ябълката не ще да е била ябълка, ами хороскоп. Не я бях разглеждала досега тази тема. Брей :)

Може би Змията (така и така от Адам и Ева пак започнахме) попитала Ева: „Искаш ли да си видиш хороскопа за днес или за целия живот?” А Ева пък отговорила: „А какво е „хороскоп”? А какво е „днес”, „цял” и „живот”?... А, всъщност на кого говориш…?” и т.н. И Змията сигурно й показала колко е не-обикновена, защото целта на всички тъпи хороскопи е да те убедят точно в това. Иначе, астрологията някога била точна наука… в Индия, Халдея и Вавилон.

Впрочем някой от вас да отбира от астрология?

Тц. Но Венера и Марс ги дели Земята! А и още нещо... Луната е мъжка :P

Публикувано изображение 22 И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека. Публикувано изображение

23 А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарече Жена, защото от Мъжа бе взета.

като гледам от самодостатъчния адам е направена ева...

Тя, жената биде направена от костта на човека, но не по желание на човека, защото той бе самоцял! От това и той не я прие като необходимост, а бидейки създаден от кал, прие я като даденост и не я отхвърли. Цената за това, бе божественото спокойствие на Едема, а платата му бе, да го научи да греши, като престъпи повелята на Господ.

...семейство ги направи.затова и едно от пожеланията е :заедно в добро и лошо и докато ви смъртта раздели....да не се разделя туй,що бог е събрал .

От това, че ядоха от забранения плод, те познаха доброто и злото. Познаха и голотата си, която до това не прикриваха, а човека наричаше жената само другарка. Видя Господ, че вече не гледат с невинни очи един на друг и ги пропъди да страдат проклети на грешната земя и чак тогава те се събраха като мъж и жена. Събраха се от греха си, да живеят навън от Едема, защото в святостта му, нямаше място за съгрешилите.

хайде бе...я дай цитатче да видя,къде господ ги гони затова ;че не се гледали с невинни очи.

Изгонването и мотивацията за изгонването са подробно записани в Битие 3, започни от стих 7, градацията следва през стихове 10 и 11 и кулминира в стихове 14 - 19. Забележи как е сложено на фона на Битие 2:25 и 3:6. След това всичко си идва на местата.

...и като как ще ги наказва затуй ,след като преди това е казал...обладавайте се и обладавайте...

Такова нещо не е казал. Ако визираш Битие 1:27-28, то това се явява проспекция, на събитията в Битие 2 и 3 - там всичко е описано много подробно. Съгласно Битие 3, на жената и е отредена роля на майка, чак в момента на проклинането, дотогава е само помощник (Битие 2) и другарка (Битие 3) на човека. Жената става Ева, след изгонването (Битие 3:20), което отново се явява проспекция на събитията в Битие 4(:1) и нататък. Преди ябълката техните отношения са ясно описани в Битие 2:25. С други думи, грехът, за който са изгонени (яденето на плода от дървото за познаване на доброто и злото), им е дал знанието за отличаването на голотата, знанието за познаването на жената от мъжа.

...явно самозадоволяването не е било в божиите планове.ти разсъждаваш като августин от хипон...хетеросексуалният секс е продължение на първородния грях.по голяма християнска враждебност към секса ..здраве му кажи

Не можа да разбереш, че не става въпрос за секс или за връзка между хора, но това е нормално. Примитивизма е характерна хорска черта. Щом има мъж и жена, то трябва да има и секс. Е, съгласно Битие 2, имало е време и без секс, без оброци, без притежание, без собственост, без дрехи, без усилно осигуряване на жизнените необходимости... и още много "без"... Човекът е имал време за себе си и го е похарчил срещу едно голямо нищо! Лукаво подучен от жената...

Тц.   А и още нещо... Луната е мъжка :P

Ми личи си... И освен това, тц - Луната е андрогин :tongue2:

Вие си карайте за Адам и Ева, аз още малко ще пообиколя темата, че ми стана интересно. Забравих за Египет - в древния свят Тива (в Египет) претендирала да е изобретила астрологията.

"Животворчеството на Слънцето е непрекъснато, както и неговата светлина; нищо не го спира и ограничава. Около него са събрани като армия от спътници безбройни множества Гении (хорове демони). Те обитават в съседство с Безсмъртните и оттам следят човешките дела. Те изпълняват волята на Боговете (Кармата) чрез бури, урагани, огън и земетресения; а също така чрез глад и война, за наказание на безбожието.

Слънцето пази и храни всички твари: така, както идеалният (умопостижимият) свят, обвиващ чувствения свят, го изпълва с безкрайното разнообразие на формите, така и слънцето, обхващайки всичко със своята светлина, утвърждава навсякъде раждането и развитието на създанията… На него е подчинено множество Гении, или по-точно множества, тъй като те са многобройни и разнообразни и техният брой съответства на броя на звездите. Всяка звезда има своя Гений, добър или зъл по природа, или по-точно по силата на своето действие, тъй като действието е същността на Гения… Всички тези Гении управляват човешките дела, те разтърсват и отхвърлят конституции, строежи на държави и индивиди, те оставят завинаги свое подобие в нашите души, те пребивават в нашите нерви, в нашия костен мозък, в нашите жили, в нашите артерии и в самото наше мозъчно вещество… В момента, в който всеки от нас получава живот и битие, той влиза под охраната на Гениите (Елементалите), управляващи рожденията. Тези Гении се класифицират по-долу от астралните Сили (свръхчовешките астрални Духове). Те постоянно се променят, не винаги еднакво, но в кръгово движение (цикличен процес в развитието). По такъв начин Гениите проникват чрез тялото в двете части на душата и я безпокоят, всеки съгласно присъщата му дейност (енергия). Само разумната част на душата, избягвайки властта на Гениите, остава постоянна, готова да стане вместилище на Бога, който я озарява със слънчев лъч. Малобройни са така озарените и Гениите се оттеглят от тях, тъй като нито Гениите, нито Боговете имат власт при наличието на единен лъч на Бога. Но при всички останали хора и душата, и тялото се направляват от Гениите, към които са привлечени, обичат ги и обожават в себе си въздействието им. Но умът не е като въжделението, което е едновременно жертва и причина на заблужденията. Така Гениите контролират човешките дела и нашите тела им служат за инструменти: това управление Хермес нарекъл Съдба."

„Корпус Херметикум”. „Девата на света” или „Зеницата на света”. „Определения на Асклепий”

Тц! Това в Битие 1 е едно малко надничане в бъдещето, стил така характерен за Библията... А в Битие 2 е подробната спецификация на събитията в онези два стиха... Написано е в Книгата от ясно по-ясно, а ти си я разбирай както искаш.   П.П. Не проповядвам никакъв ред, нито се опитвам да го дефинирам. Факт е, че мъжът и жената не са еднакви! Не са равнопоставени и не са равнозначни. Така като не са еднакви крушите и сливите, но това не прави едните по-лоши от другите. Всеки си има своето предназначение, своите особености, добри и лоши страни. Далеч съм от мисълта да поставя какъвто и да е знак за релация между мъжа и жената. Не е моя работа да определям, кой е по-добър и кой по-лош, кой на кого бива да е подчинен и кой е нещо повече, и кой е нещо по-малко. Днешният свят е такъв какъвто е. Но! Който забравя миналото, си пати от бъдещето. За това, понякога напомням тук и там, че е имало светли времена, в които човекът е съществувал в сито доволство. Без суетни необходимости и без ангажименти, освен към присъствието на Господ. Напомням и какво е станало, когато човекът е послушал жената, колко е спечелил от това и как е заплатил за това. Просто и елементарно написана историйка разпространявана от векове, намираща се в свободна продажба по магазините на целия свят. Историйка, която когато я чуят, моментално подскачат до тавана. Не обичат види се тази история и моментално започват да си правят "изводи". То неравнопоставеност, то еднополови бракове, то нежелание за секс, то отхвърляне, то потискане, то неприемане. Какво има в Книгата на Истината, дето ги кара да са недоволни, колчем някой спомене за славата на това отминало време? Не знам! Едно обаче мога да видя, тогава човекът си е бил достатъчен сам, дотолкова достатъчен, че жената е трябвало да го научи на грях, за да може да я познае...   П.П.П. Изгонени са защото са съгрешили срещу повелята на Господ, а грехът отваря очите да видят че са голи. Преди това, те не са осъзнавали голотата си. Ясно е записано в Битие 2 и 3. Та, след като осъзнаването на голотата се явява последствие на съгрешаването, то то се явява казуално отражение на прогонването. С думите на логиката, прогонването се явява индуктивно следствие (функционална проекция). Силата на индуктивният анализ се крие в умението да се строят хоризонтални връзки между събития имащи общо начало в друго събитие. Да построиш мисъл, върху индуктивно заключение е напълно допустимо в такъв контекст, особено когато дава малко повече образност. Да отречеш обаче, казуалноста на две свързани събития, прави съждението абсолютно невярно. Отрицанието, че те са прогонени заради осъзнатата си голота, кара хората способни да прозрат проекцията на едното събитие върху другото, да се смеят деликатно ;)

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Библията е роман, нищо не опровергава.

дрънкай си :tongue2:

библията те опровергава:

11 (Обаче, нито жената е без мъжа, нито мъжът без жената, в Господа; Публикувано изображение12 защото, както жената е от мъжа, така и мъжът е чрез жената; а всичко е от Бога).

...

Специално този цитат, не опровергава нищо от това, което съм казал. Пък и там аз съм казал малко повече, отколкото ти цитираш. Мъжът и жената са различни, така както и кислородът е различен от водорода, но само заедно те правят вода...

...

затова и ти харесваш пижо и пенда заедно...нали помниш от другата тема. :tongue2:

Че аз това не го отричам, в днешни времена, нещата са сложени тъй. На човека и на жената им е писано да живеят заедно. Това обаче, не пречи да се стремим времената на старата слава, за които жената щом чуе, се изчервява като лимон :eek:

Без да ви прекъсвам хубавата приказка, само ще вметна: Адам в Едема (в Етерната област, света на Ангелите) символизира Човек преди да е спуснат в плътната земна материя. Тогава човекът си е бил самодостатъчен или самоцял, още по добре звучи, защото е бил хермафродит (или безполов, както казват някои) като Ангелите. В днешни времена, може да се каже, мъжът хич не си е самодостатъчен. В много по-голяма степен жената си е самодостатъчна. Хората се прераждат редувайки се последователно: през даден живот мъж, през следващия живот жена, после мъж, после жена и т.н.  

Редактирано от Sleda (преглед на промените)

баце, аз никъде не съм твърдяла,че мъжът и жената са  еднакви.говорим за равнопоставеност и този мой цитат ясно показва,че съм абсолютно права..ама ти си продължавай де..нали трябва да бутаме темата :tongue2: пък и сърце не ми дава да ти секна радостта, да си мислиш ,че ти се хващам на дрънканиците. :tongue2:

ааа,иначе  стремете се към старите времена,..кой ви пречи на стремежите,то цял свят върви напред,че някой ще се опъне назад , ..това няма значение за света..най малкото пък ще придреме на жените :tongue2: .

и за какво се изчервяват жените???. :whist:

Той и ракът е един на света дето плува назад, ма не се е свършил от туй...

Без да ви прекъсвам хубавата приказка, само ще вметна: Адам в Едема (в Етерната област, света на Ангелите) символизира Човек преди да е спуснат в плътната земна материя. Тогава човекът си е бил самодостатъчен или самоцял, още по добре звучи, защото е бил хермафродит (или безполов, както казват някои) като Ангелите. В днешни времена, може да се каже, мъжът хич не си е самодостатъчен. В много по-голяма степен жената си е самодостатъчна. Хората се прераждат редувайки се последователно: през даден живот мъж, през следващия живот жена, после мъж, после жена и т.н.  

амиии, ние приказката за адам кадмон   и адам хакодеш я знаем, ама баце дарки не я знае и затова си дрънка ей така,та да поддържаме темата :tongue2:

Такива щуротии в Библията няма писани! Може само в Богомилската Кабала да се прочетат, ма изпървом тря да гя намерим...

П.П. Като си е самодостатъчна жената да вземе да остави човека на мира, в знак на добра воля и покаяние за това, че го е повела по грешен път...

Такива щуротии в Библията няма писани! Може само в Богомилската Кабала да се прочетат, ма изпървом тря да гя намерим...

В Рая няма мъжки пол и женски пол, нито пък любов между тях. Такива работи има само тук на земята. В Библията всичко е символика, трябва да се чете между редовете. Ама ще кажеш, че защото не се били "познали" преди Ева да сгреши и да откъсне ябълката от дървото на познанието, не са били видяли голотата си. Е по-голяма щуротия от това не знам - да не би в Рая да са слепи...Същата щуротия е и историята за ребро-адамово...И Змията е символ. Мисля, че знам точно какво е била, но няма да пиша. Това беше последно, оставяме те на мира. Бъди щастлив.

П.П. Като си е самодостатъчна жената да вземе да остави човека на мира, в знак на добра воля и покаяние за това, че го е повела по грешен път...

остаяме те бе баце...остаяме те. :tongue2: .даже та поздравяваме

Е не, не става така. Все едно алкохолик да се моли на алкохола да го остави на мира. Не е въпросът кой или какво ще те остави, а дали ти ще го направиш. А точно при тази жена, за която ставаше дума дотук, такъв филм няма. Защото ако искаш да я напуснеш, трябва да изоставиш себе си. Тя - това си ти.

Каква точно връзка има това с цикличното развитие през съзвездията... Не знам.

И Змията е символ. Мисля, че знам точно какво е била, но няма да пиша. Това беше последно, оставяме те на мира. Бъди щастлив.

Sleda, може да ми кажеш на мен, ако ти се занимава. )

Редактирано от witness (преглед на промените)

witness,

Ще ти кажа, но да не кажеш и ти, че щуротия.

В Рая няма мъжки пол и женски пол, нито пък любов между тях. Такива работи има само тук на земята. В Библията всичко е символика, трябва да се чете между редовете. Ама ще кажеш, че защото не се били "познали" преди Ева да сгреши и да откъсне ябълката от дървото на познанието, не са били видяли голотата си. Е по-голяма щуротия от това не знам - да не би в Рая да са слепи...Същата щуротия е и историята за ребро-адамово...И Змията е символ. Мисля, че знам точно какво е била, но няма да пиша. Това беше последно, оставяме те на мира. Бъди щастлив.

Глей ся, не си първата дето и хрумва тази щуротия, лошото е, че не си и последната. Ако четем библията символично излиза на дневен ред въпроса, колко е дълбок символичният слой. Къде е  спирачката? Защото без такава, много бързо ще се окаже, че сътворението като цяло, пък и Господ са само символи. Е, тогава какъв е смисълът от Библията. Ако пък се окаже, че кодът за спирачката е някакъв супер сложен и до него се допускат само избраните, то тогава отново какъв е смисълът от свободното разпространение на Библията. Не, че с директното четене няма проблеми де, но там са най-малко. Аз понеже съм прост инженер, чета документацията и потребителското ръководство дословно. Досега грешка няма!

Е не, не става така. Все едно алкохолик да се моли на алкохола да го остави на мира. Не е въпросът кой или какво ще те остави, а дали ти ще го направиш. А точно при тази жена, за която ставаше дума дотук, такъв филм няма. Защото ако искаш да я напуснеш, трябва да изоставиш себе си. Тя - това си ти.

Каква точно връзка има това с цикличното развитие през съзвездията... Не знам.

И Змията е символ. Мисля, че знам точно какво е била, но няма да пиша. Това беше последно, оставяме те на мира. Бъди щастлив.

Хъхъхъ, щом Луната е андрогин, то Венера е травестит... Спокс, това което искам да напусна съм напуснал, там където съм искал да остана - съм останал... Колко ли щеше да е пълен третият ред от голямата аула, ако на катедрата жонглираха циркови артисти...

witness,

Ще ти кажа, но да не кажеш и ти, че щуротия.

Ако тя не каже, аз ще кажа. Мо'ш да с'сигурна. Това обаче, как може да те спре? Щом ти самата си убедена, какво значение има, че някой ти е казал, че говориш щуротии? Нали за тебе те са самата истина... Искам да кажа, стъпвай по уверено на сцената...

Хъхъхъ, щом Луната е андрогин, то Венера е травестит...

Знаел си значи... http://en.wikipedia.org/wiki/Aphroditus

Жената е двойнственост: всичко, което съществува, съществува в тази форма. В този смисъл, не можеш да се откажеш или да приемеш само от едната част. Щастието върви с нещастието, сухото с мокрото, високото с ниското, едното с многото и т.н.

Знаел си значи... http://en.wikipedia.org/wiki/Aphroditus

Жената е двойнственост: всичко, което съществува, съществува в тази форма. В този смисъл, не можеш да се откажеш или да приемеш само от едната част. Щастието върви с нещастието, сухото с мокрото, високото с ниското, едното с многото и т.н.

Обсъдихме вече, че в днешни времена е тъй! Но според документацията, имало едно време...

П.П. Хермафродит и травестит са различни ряботи. Едното е вродено телесно, другото е съзнателно...

П.П. Хермафродит и травестит са различни ряботи. Едното е вродено телесно, другото е съзнателно...

На всички им е вродено телесно - ако те наблъскат със съответните хормони, и ти ще заприличаш на жена. Жреците на Кибела пък ходели облечени в женски дрехи, виж какви смешни епизоди има в "Златното магаре", доста ми напомнят днешния свят :)

Обсъдихме вече, че в днешни времена е тъй! Но според документацията, имало едно време...

Нямало е едно време, нито две, ни три, нито там и тук, никъде или навсякъде в това, за което ревеш, няма и да има. Това е положението. Няма по-здрава връзка от враждата и не е необходимо да питаме някого, за да ни доказва, че е така. Веднъж, доста отдавна, така се ядосах на един езотерик, че го прокълнах да се преражда двайсет пъти подред като жена (той не знае де).

darkterminal очевидно се е засилил сам да се урочаса за нещо такова. На мен пък ми е все едно - каквото ни донесат звездите.

Глей ся, не си първата дето и хрумва тази щуротия, лошото е, че не си и последната. Ако четем библията символично излиза на дневен ред въпроса, колко е дълбок символичният слой. Къде е  спирачката? Защото без такава, много бързо ще се окаже, че сътворението като цяло, пък и Господ са само символи. Е, тогава какъв е смисълът от Библията. Ако пък се окаже, че кодът за спирачката е някакъв супер сложен и до него се допускат само избраните, то тогава отново какъв е смисълът от свободното разпространение на Библията. Не, че с директното четене няма проблеми де, но там са най-малко. Аз понеже съм прост инженер, чета документацията и потребителското ръководство дословно. Досега грешка няма!

Аз също съм инженер . Символичното описание на даден обект или събитие, според мен не прави обекта или събитието недействителни, а само ги описва не точно по начина по който авторът ги възприема. Вярвам никой не приема дословно описанието в Библията на сътворението. То символизира проявлението на Бог в нашата вселена и нашата слънчева система. А колкото до Бог в Библията, един път е Елохим (било в множествено число), друг път е Йехова, бил само един пък  е троица (църквата май и днес не е наясно по въпроса за троицата).

Колко е дълбок символичния слой. Е ми, ако някое обяснение на дадена любопитна история в Библията ми се стори интересно, логично, ако звучи съвременно, с други думи ако ми хареса, ако си кажа „А, това ли било …!?!?”, го приемем за достоверно – не 100 %, разбира се, не съм фанатик (впрочем безусловната вяра в дословно прочетената Библия ми се струва в много по- голяма  степен догматично). Ами по същия начин приемем за достоверни (не 100 %) твърденията на науката. Например медицината : пишат ми някаква формула и казват, например, това е хормон на хипофизата. От къде да знам, че не са сбъркали тези дето са го открили, от къде да знам, че тези които са го одобрили не са сбъркали и така нататък. Ами квантовата физика, ами археологията, ами генетиката…

Сега за документацията и потребителското ръководство: вярно писали са ги специалисти, проверявали, поправяли, пак писали, всичко е вярно. Но ако е трябвало да ги напишат така че, примерно 7 годишни деца да могат да ги ползват? Със сигурност щяха да ги напишат по много по-различен начин.

Змията е символ на Луциферовите духове. Те са клас изоставащи от вълната на живот – Ангели, както приматите, висшите маймуни, са изоставащи от вълната на живот – човеци (не са животни). Луциферовите духове не са били в състояние да се издигнат и да продължат еволюцията си заедно с Ангелите, останали са с човеците, но не са имали физическо тяло (най-плътното тяло на ангелите е етерно). Те са се вмъкнали в гръбначния мозък на Ева. Затова тя ги е видяла като змии. Защо на Ева, т.е. на жената, защото етерното тяло на жените е положително (каквото и да значи това…). Физическото тяло на мъжете е положително, а етерното им тяло е отрицателно. Обратното е при жените, тяхното физическо тяло е отрицателно, а етерното е положително (етерното тяло играе роля при вътреутробното развитие на детето). Дали все още Луциферовите духове са там, това не мога да знам… Впрочем и на мен това малко ми звучи като щуротия…

Здравейте, не съм прочел всичките ви мнения по тази тема.

Искам да кажа няколко неща на всички вас като безумец ви пиша но нека каквото правя да го правя за Бога не за собствена облага!

Може би е трудно да го схване човешкият ни мозък че Господ създаде Небето и земята.((Бит. 1:1)В начало Бог създаде небето и земята.)

Или че Господ толкова ни възлюби че даде своя Единороден син Исус Христос заради нас, само и само да се спасим, ((Йоан 3:16)

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:)

и той дойде изпълни всички закони и всичко което трябваше ние да направим и понеже не можах ме и това да направим за капак на всичко умря за нас само и само да е толкова лесно и само остана едно единствено нещо Да Повярваме в него Исус Христос, и да държим здраво вярата  и да не се отмятаме защото ако ние не сме верни Христос е верен.

Защото ние хората толкова много сглупихме че решихме че е твърде лесно Господ да ни е създал, "трябвало да бъде големият взрив или някакви други по трудно измислени неща, не да е толкова лесно"- си казваме ние. ((Рим. 1:21 )

Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.)
Няма да ви пиша за мен защото ще ви дам лош пример, а за мен примерът е Исус Христос. 
Забелязах че църквите било православна,евангелска,католическа и изобщо всички си имат много минуси и  да не кажа че са в малко окаяно състояние
не казвам че не е хубаво да се ходи или че Господ го няма там, не!
Господ не присъства само в църковните храмове и ако търсите бога не го търсете само там не е задължително.Господ е навсякъде!
Търсете Господа защото ще ви направи свободни и ще откликне на вашият зов : ((Мат. 7:8)
защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.)

Как ще ми докажеш че Бог е Йехова а не Аллах? Ми от де идват Шива, Буда и всички други божества и полубожества? Айде след като си толкоз близък с Бог, светни ме по тези въпроси?

Когато говориш на Бог - това е молитва. Когато Бог ти говори - това е шизофрения

Теб и всички останали които желаете да му се помолите  да ви се открие Той Истинният и живият Господ Бог Исус Христос. 

Питайте кой е истинският Бог и ще ви се отговори и от там ще разберете дали словото му и той самия са Истинни!

Няма какво да се доказва не ви пиша за да ви доказвам или да ви насилвам да вярвате в някой или в нещо, защото не сме роботи но Господа ни е дал свободната воля да избираме и да решаваме.  (Йоан 20:29)

Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали.
Защото не че Господ няма силата да дойде и да ни се яви, но можем ли да вярваме без да сме видели.
Защото ако дойде и ти се яви то това вече не е вяра. 

Господ да ми прости!
Господ да ви Богослови и да ви открие истината която ще ви направи свободни!

П.с Ако някои има въпроси може да пита не мен а Господа. Аз съм също човек като вас нищо повече.
е няма да откажа нови приятели разбира се :)

Редактирано от ivaka1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.