Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

принце синеоки;

за павел, питах и като как виждаш любов при него.

заради неговите послания  ,мартин лутер се дръпна от църквата и я разцепи и предизвика разкол в християнството и поведе протестантска реформация. мартин лутер е и един от църковните антисемити.странно е да твърдиш ,че обичаш исус, а мразиш народа му.

християни от църквите в галатия ,са твърдели ,че той не разбира добре посланието на исус,като твърдял,че езичниците няма нужда да се обрязват.

днес са доказани фалшификати ,някои от "писанията на павел",да не говорим за несъответствията в книгата деяния в която са описани твърде противоречиви сведения за явяването на исус.,където спътниците павлови видели и разбрали едно,пък павел друго.да не говорим,че точно в тия деяния, павел се явява в светлина на съвестен иудеин и никога не противоречащ на иудейските закони.в коринтяни, пък твърди,че бил грабнат и отнесен на небето..макар да се знае,че възнесените единствено били  пророците  елияу/елияху/ и енох.

като споменем,че павел не е новият избран  апостол на мястото на иуда, а такъв е матия..то към днешна дата единствения който говори за своята легитимност е павел и никой друг..днес християните следвате павел,не исус..и това е видно.

любов, при павел към ближния, също няма...все пак би било редно,не само да се пише ,но и да се доказва.

Наистина ли очакваш от шебек доказателства? ;)

--------------------------

Много сложен разговор, не си струва.

Но се налага, поне малко.

Да, Павел създава църквите в Асия /извън Светите земи/. И те са доста различни от иудеиската традиция, което води до бързото разделяне на двете аврамитски религии, както днес ги определяме. Какво са представлявали и какво точно са правели в Седемте църкви на Асия не знаем, само се догаждаме по много, много осакатените по-късно оцелели писмени свидетелства /и, естествено, доста от тях изцяло или частично фалшифицирани/. И тези процеси започват малко след екзекуцията на Павел през 67 г. в Рим, и завършват на няколко последователни църковни консила след Никейския от 325 г. Така постепенно християнството от мистерийна школа се превръща в имперска религия - съдба, следвана през вековете от всички подобни.

--------------------------

Не искам и не мога да правя в този формат анализ на посланията му, така че ще пиша без да доказвам /то и не мога де/.

Под шумата има извор, под наносите на времето се крие злато, в словесния лабиринт има Зелена врата - необходим е ключ. И този ключ можеш само ти да си изковеш /ако ти е дадено/.

Можеш...

Та твърдя, че си личи, че Павел и водените от него църкви са улучили пътеката нагоре, към Свещената планина. Докъде са стигнали, естествено, не знам. Накрая последните, преди окончателно пътят да стане невъзможен, са заключили вратата, но са оставили знаци /някои от тях са в Посланията на Павел/ за тия, които някой път пак биха тръгнали нагоре. И знаците са разпознаваеми, уверявам те.

Пантарей - дето е текло, пак ще тече.

------------------

ех, след тиа умнусти дано фърчилката ми кацне на пальматааааа....оооохааааа.... :ph34r:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мале ама вие сте били от големите мозъци,  радвам се :) Бог да ви Богослови.

Овцете говорят за какво направили други овце но не и за овчаря дето ги води  през това време за да достигнат до пасбището.

Мале ама вие сте били от големите мозъци,  радвам се  :) Бог да ви Богослови.

Овцете говорят за какво направили други овце но не и за овчаря дето ги води  през това време за да достигнат до пасбището.

че могат ли, уважаеми, овцете да осъзнаят и разберат овчаря?

Само биха си губили времето, а предназначението им е да пасат, а не да "мислят", нали?

че могат ли, уважаеми, овцете да осъзнаят и разберат овчаря?

Само биха си губили времето, а предназначението им е да пасат, а не да "мислят", нали?

Да, да

проверявам та от време на време дали пак не си заспал.

нали си падаш по оранджеви момичета и сокчета...ай черпя те едно ..скъпи ми езотеричен християнино.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

охххх, модже и на портокальовото дърво да ми кацнеш, фърчилкеее...само дето моооогу будили има, чи тряба мооооогу да си падзиш дрешките, че да не останеш без тях...охаааааа

:dog84:

------------------

е, не съм точно християнин, ама карай...

------------------

много ти благодаря за портокалите, с удоволствие ги муам - и натюрлих, и на сок - а от корите става конфитюр вери файн /страхотен е за палачинки/.

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Съвсем сте се заиграли - на мен valkiria ми говори само на "уважаеми" и започвам да ревнувам. ;)

ти също си наш много скъп и мил събеседник.

Благодаря и на двама ви! :bday19:

Благодаря и на двама ви! :bday19:

И Господ ви обича и аз ви обичам 

Обичайте се и вие  :mail1:

И Господ ви обича и аз ви обичам 

Това нали не е изнудване от типа щом аз ви обичам, то трябва да ме обичате и вие. ;)

Това нали не е изнудване от типа щом аз ви обичам, то трябва да ме обичате и вие. ;)

а не спокойно свикнал съм :)

Геолози потвърдиха: Христос е умрял в петък, 3 април 33 г.

Новото изследване е въз основа на сеизмичната активност

Иисус Христос най-вероятно е умрял разпнат на кръста на 3 април 33 г., уверено твърдят геолози в публикация в научното списание International Geology Review. За своето изследване учените са съпоставили текстове от Новия завет, участък от земната кора от брега на Мъртво море и еврейския календар.Разследването на събитията е извършено въз основа на данните от сеизмичната активност в района на Мъртво море на 20 км от Йерусалим. Фактът на земетресението по време на разпъването на Христос се упоменава в Евангелието от Матей, глава 27.

За да анализира геоложката активност на този регион, геологът Джеферсън Уилямс от Supersonic Geophysical и неговите колеги Маркус Шваб и Ахим Брауер от Германския изследователски център за геонаука (German Research Center for Geosciences) са изучили три образци от породи, взети от плажа Ейн Геди на Мъртво море.

Годишните слоеве от напластяванията показват, че поне два случая на силна сеизмична активност са оказали влияние на земната кора – мащабно земетресение в 31 година и едно по-ранно.

„Денят от седмицата и датата са известни с достатъчна степен на точност, обаче годината оставаше под въпрос” – пише Уилямс.

Текстовите данни са взети от учените измежду резултатите от по-ранно изследване, публикувано в списание Nature. Те се свеждат до следното:

• Всичките четири Евангелия свидетелстват, че разпятието е станало по времето, когато Пилат Понтийски бил прокуратор на Юдея, тоест между 26-36 г. от нашата ера; Евангелията още твърдят, че то е станало в петък и че Иисус е умрял няколко часа преди шабата (вечерта в петък);

• От Евангелията на Матей, Марко и Лука следва, че Иисус умрял преди настъпването на нощта на 14-ия ден на месец нисан – точно пред началото на пасхалната трапеза;

• Данните от Евангелието на Йоан се отличават и сочат предположението, че Иисус умрял преди настъпването на нощта на 15 нисан.

Въз основа на приведените данни изследователите твърдят, че с отчитане на еврейския календар, астрономическите разчети и геоложките данни най-вероятно е Христос да е разпнат в петък на 3 април 33 г. 

blitz.bg

Да бе да,

баш пък в петък било и баш на 3-ти било и годината баш па 33-та била ...

Някои хора не могат да се примирят, че по онова време на никой не му е пукало да си записва кога точно е умрял някакъв си разпнат.

В момента на смъртта си, разпнатият е бил един господин никой. 

После кой какво се е сетил да пише, си е било художествена измислица

Което не е попречило после да се направи нова религия.

То не се знае и кога се е родил де, та ... свиркайте си, кво ви пука.

Това си е проблем на църквата, обикновеният мирянин не трябва да го е грижа подобно нещо.

Д

В момента на смъртта си, разпнатият е бил един господин никой. 

Ужасно! Ужасно!- Разказвате,сякаш като че там сте били!    

Разказвате,сякаш като че там сте били!

Аз си имам мои начини, да научавам какво е ставало.

Познавам хора посветени в големи тайни.

А на господин никой, са му видяли сметката по бързата процедура, едни такиви като тези дето съм ги снимал:

Публикувано изображение

После вече, много по-късно се решава и се създава тази религия.

Няма кво да се будалкаме излишно.

Сега си има институция църква, има си сгради църкви, има си посетители при поповете и така.

Всичко е наред и без да има нужда да се знае кога и къде е роден и кой е баща му.

Религията си е религия, съществува си спокойно без да й трябват точности и верни данни.

Публикувано изображение

Ааааа, тоя рогатия не смее да припари до мен, щото ще го обеся за назидание с рогите надолу даже.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

А

Познавам хора посветени в големи тайни.

Несъмнено. Но няма да споделиш с нас техните имена, предполагам. Добре е, че поне са ти разрешили да ни осведомяваш за някои неща, инак щяхме да си тънем в невежество.

уважаеми.....пардон скъпи, :)

вие не знаете за ясновидските способности и умения на белджъм-а?!това е направо непростимо.тойзи образ е с огромна скромност, и направо насила го принудиха да открие фирма за гадаене и астрологични прогнози...моля зачетете се в темата за сянката...все трябва да имате макар  и бегла представа за изключителноста на тази персона. тогава въпросите и съмненията ви ще отпаднат :wink12:

Пропуснал съм - посипвам си главата с пепел и т.н. Belge - не подозирах кой сте вие. Простете невежеството ми. И все пак кой е източника - звездите ли ви говорят или някакви други трансцендентни същности?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

И все пак кой е източника - звездите ли ви говорят или някакви други трансцендентни същности?

Живи хора са.

Имащи дарби разни.

Помагаме си за това онова.

Ж

Помагаме си за това онова.

Споделяте си тайните на мирозданието или си разменяте готварски рецепти?... Прощавай, нямам достатъчно дисциплина за да се въздържа - пишеш много забавни неща.

Споделяте си тайните на мирозданието или си разменяте готварски рецепти?... Прощавай, нямам достатъчно дисциплина за да се въздържа - пишеш много забавни неща.

Топло, топло,

изпълняваме тайни рецепти заедно,  ( заедно за да не ни е шубе).

Само дето рецептите не са за ядене, язък.

Топло, топло,

изпълняваме тайни рецепти заедно,  ( заедно за да не ни е шубе).

Само дето рецептите не са за ядене, язък.

Разбирам... Може ли един малко личен въпрос. Посочваш, че си мъж, а аватарът ти е няква тату-мацка. Това някакъв психо-трик насочен към другите потребители ли е или причината е по-дълбока?

Може ли един малко личен въпрос. Посочваш, че си мъж, а аватарът ти е няква тату-мацка. Това някакъв психо-трик насочен към другите потребители ли е или причината е по-дълбока?

Не само че посочвам , ами и го доказвам че съм отроче от мъжки пол ( некръстено ).

На този форум, пък и на много други, истинските мъже си слагат на аватара нещо красиво за гледане, нещо което им харесва на тях. По-младите си избират женски дупета или цици, по-зрялите си избират нещо по-стойностно, като например съчетание на външна и вътрешна красота в едно изображения. Пък аз, като съм се учил да рисувам и като сега си имам кинти да си купувам фотоапарати и снимам като имам време, та съм си сложил снимка правена от мен, съдържаща рисувано нещо ( боди пейнтинг е , мие се с вода) върху красиво лице на младо момиче. Значи виждаш едновременно:

- рисуване

- фотография

- външна красота

- вътрешна красота

Ама на теб много трябва да ти се обяснява, липсва ти ясновидска дарба и проницателност.

Хубаво, че има хора, като вас, та да не умрат поповете гладни. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.