Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Вие сте уверен, че има повече доказателства за съществуването на баба Яга и розовите еднорози от доказателствата за съществуването на Бога.?

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

valkiria1 - я ми кажи, мила, къде е единственото място в цялото Свето Писание, на което Бог иска услуга от  човека и се държи с него като с равен ? 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Момче аз съм професор по психология и не ме бива по приказките. Ама нямам нищо напротив да дискутирате семейните проблеми на примерно Червената шапчица и нейният приятел вълкът!  :go ahead:

--------------------------------

Великолепно, и аз съм преподавал психология някога, преди повече от 20 години.

Ами минахме я темата за Червената шапчица и сега сме на Христос, Йехова и други такива.

--------------------------------

Вие сте професор по психолотия колкото аз съм чалгар, уважаеми - личи си че нямате систематично образование и годинките Ви се броят успешно с пръстите на ръцете и краката. Ама карай, ще Ви наричаме "професоре", колкото майтап да става, неспа?

Вие сте уверен, че има повече доказателства за съществуването на баба Яга и розовите еднорози от доказателствата за съществуването на Бога.?

Да  :burger:

Редактирано от патарока (преглед на промените)

чудесно...хайде сега пък ти всезнайко :tongue2: намери една библия където да пише .кога е ходела змията,че после да бъде наказана да се влачи по корем и кажи на какъв език са се разбрали змията и хава??? :tongue2: ...

За какво ми е да търся такива детайли. Те хич не са ми интересни. Това, което пише ясно в Библията е: Битие 3:1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Битие 3:2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; Битие 3:4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; Битие 3:13 И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох. Както знаем Господ няма начин да бъде излъган, значи наистина едната е говорила на другата и тя я е разбрала. На технически език, комуникационният обмен е на лице - екондинга е без значение. Битие 3:14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си. Как е ходила преди това не пише, но пише, че е проклета да се влачи по корема си, защото е подлъгала жената и по този начин е нарушила натурата на естественото човешко общение с Господ. Това ми е достатъчно.

...

когато адонай сътворил човека-и жената е била вътре. по-късно бог  я извел  на света. и адам и дал име

...

Това не го пише нийде в Библията. Пише, че Господ решил (да се отбележи, не по желание на човека) и приспал човека, взел реброто му и сътворил жената... Ако му беше лошо сам на човека, щеше сам да си поиска другарче, а то взели, че му натресли едно и то се оказало неблагодарно... Повела жената, човека по пътя на греха, като го склонила да престъпи повелята на Господ... Каква благодарност и какво признание...

урааа,пак ще си се дърлим.... :tongue2: :tongue2:

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Хронологично:

Създаде човека/Го създаде (бара' 'елохим 'ет 'адам)

Ги създаде ('елохим бара' 'ет закар некебах бара' 'ет )

А подробностите в Битие 2. Там ясно се вижда същата поредност - Първо човека от кал после жената от човека... Няма нищо за дърляне тук ;)

Пак, съвсем хронологично...

Го създаде

Ги създаде

А подробностите в Битие 2 ;)

П.П. В онези древни и славни времена, Господ ще да е бил много сърдит на жената, щом е повелил да се изрежди само мъжкото коляно на човешкия род. Интересно е с каква могъща сила е бил надарен човекът по това време, щом е могъл да създаде синовете си по свой образ и подобие (също както Господ е създал човекът)!

Господа и госпожи,господ(както го представяте) никога не е имало и няма да има! Просто това са митове и легенди създадени от хора с по-голямо от нормалното въображение или със сериозни ментални отклонения! 

Господ и неговите ангели НИКОЙ не ГО/ги е виждал -ФАКТ! Някой може да е имал определени видения но те са били задължително след употребата на упойващи вещества(алкохол,наркоза,марихуана и др)

Ако някой иска да докаже обратното на моята теза,нека да представи тук във форума факти(снимков материал,видео и др.)

Пожелавам ви успех!  :lol6:

Господа и госпожи,господ(както го представяте) никога не е имало и няма да има! Просто това са митове и легенди създадени от хора с по-голямо от нормалното въображение или със сериозни ментални отклонения! 

Господ и неговите ангели НИКОЙ не ГО/ги е виждал -ФАКТ! Някой може да е имал определени видения но те са били задължително след употребата на упойващи вещества(алкохол,наркоза,марихуана и др)

Ако някой иска да докаже обратното на моята теза,нека да представи тук във форума факти(снимков материал,видео и др.)

Пожелавам ви успех!  :lol6:

Човешкият мозък има една способност, а именно нещо, което е отвъд %, които използва даденият човек от 100-те% мозък, които всеки има в наличност, а именно да "изтрива" това, което му е неудобно или да интерпретира според неговите собствени % мозък, които използва.

Обяснявам нагледно и чрез факти-някой, примерно използва 9% мозък, а мнозинството хора използват от 3-6% мозък, следователно онзи, който използва 3% мозък по-вече от тях го наричат гений. Това е, както всеки 1 човек разполага с физическо тяло и може да постигне постиженията на спортистите, вземащи участие в Олимпиадата, да речем, но средностатистическият човек избира да пие бира, да яде Макдоналдс', и се задоволява да гледа просто "Олимпиадата", или мача, и тем подобни по телевизията, превръщайки се в просто коментиращ, но изживявайки се, че той е всъщност на мястото на онези хора(които гледа по телевизията). Та, по същия начин, драги и с тези, които са "видяли Господ или неговите ангели"-може би, не знам, просто предположение от моя страна, такива хора използват над 50% от капацитета на мозъка си. Както един завършил университет да седне и да обяснява на някой, който е в първи клас, или неграмотен циганин, и тепърва трябва да се научи на азбуката, после да чете, и не знам след колко време да успее да прочете литература като "Достоевски", а пък после да я знае/разбира/осъзнава, и различава от другите литературни произведения... Та, всичко според мен си е ТУК и СЕГА, но такива като теб драги предпочитат като циганите да изгледат някой филм по творба на Достоевски, приемайки, че знаят всичко вече за световната литература. За да познаеш Бог, следва да положиш някакво усилие...

Другото, което коментирате за създаването на човека, по "Негов образ и подобие"-недейте буквално, де, че и аз така правих. Според някои философи човекът е хем три, хем едно, но все си е енергия. Мъжът е +, а жената - и ето на, как хем сме по Негов образ, и подобие, хем хора!!!!! Като научим и разберем как да обединим тези два "полюса" в нас самите, и ще познаем Бог, защото инак сме наполовина, дори човеци, а какво остава да сме по Негов образ, и подобие. Човек, докато е в само едната крайност съществуващ-просто е образ, сянка... На онзи, Истинският, който е и както има една творба на Платон, за една пещера, който се опита да говори за това на тези, дето са още в пещерата ще бъде убит от тях, затова явно онези, които са "видели" Господ, и ангелите си траят, и Ицо го разпнаха, та явно са поумнели след Него, и отказват да ги разпват, щото гледаме, че 'ората са си все още по дърветата, и нема смисъл да се дават безсмислени жертви, оставени сме всеки да се оправя, както намери за добре, сал сами!!!!! Намасте!!!!! :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

Човешкият мозък има една способност, а именно нещо, което е отвъд %, които използва даденият човек от 100-те% мозък, които всеки има в наличност, а именно да "изтрива" това, което му е неудобно или да интерпретира според неговите собствени % мозък, които използва.

Обяснявам нагледно и чрез факти-някой, примерно използва 9% мозък, а мнозинството хора използват от 3-6% мозък, следователно онзи, който използва 3% мозък по-вече от тях го наричат гений. Това е, както всеки 1 човек разполага с физическо тяло и може да постигне постиженията на спортистите, вземащи участие в Олимпиадата, да речем, но средностатистическият човек избира да пие бира, да яде Макдоналдс', и се задоволява да гледа просто "Олимпиадата", или мача, и тем подобни по телевизията, превръщайки се в просто коментиращ, но изживявайки се, че той е всъщност на мястото на онези хора(които гледа по телевизията). Та, по същия начин, драги и с тези, които са "видяли Господ или неговите ангели"-може би, не знам, просто предположение от моя страна, такива хора използват над 50% от капацитета на мозъка си. Както един завършил университет да седне и да обяснява на някой, който е в първи клас, или неграмотен циганин, и тепърва трябва да се научи на азбуката, после да чете, и не знам след колко време да успее да прочете литература като "Достоевски", а пък после да я знае/разбира/осъзнава, и различава от другите литературни произведения... Та, всичко според мен си е ТУК и СЕГА, но такива като теб драги предпочитат като циганите да изгледат някой филм по творба на Достоевски, приемайки, че знаят всичко вече за световната литература. За да познаеш Бог, следва да положиш някакво усилие...

Другото, което коментирате за създаването на човека, по "Негов образ и подобие"-недейте буквално, де, че и аз така правих. Според някои философи човекът е хем три, хем едно, но все си е енергия. Мъжът е +, а жената - и ето на, как хем сме по Негов образ, и подобие, хем хора!!!!! Като научим и разберем как да обединим тези два "полюса" в нас самите, и ще познаем Бог, защото инак сме наполовина, дори човеци, а какво остава да сме по Негов образ, и подобие. Човек, докато е в само едната крайност съществуващ-просто е образ, сянка... На онзи, Истинският, който е и както има една творба на Платон, за една пещера, който се опита да говори за това на тези, дето са още в пещерата ще бъде убит от тях, затова явно онези, които са "видели" Господ, и ангелите си траят, и Ицо го разпнаха, та явно са поумнели след Него, и отказват да ги разпват, щото гледаме, че 'ората са си все още по дърветата, и нема смисъл да се дават безсмислени жертви, оставени сме всеки да се оправя, както намери за добре, сал сами!!!!! Намасте!!!!! :)

Напълно си прав и тук http://psihiatri.bg/ може да намериш и да допълниш познанията си !

Хронологично:

Създаде човека/Го създаде (бара' 'елохим 'ет 'адам)

Ги създаде ('елохим бара' 'ет закар некебах бара' 'ет )

А подробностите в Битие 2. Там ясно се вижда същата поредност - Първо човека от кал после жената от човека... Няма нищо за дърляне тук ;)

darkterminal, що реши, че в мн.число се говори за хората, нас? Създаде човекът-Той, Отецът или Бащата-1л.ед.ч.!

Ги създаде(Отецът, който се явява материята, Светия Дух, който се явява енергията и Синът, крайният резултат). За пример:Аз съм художник и рисувам картина(Отец, физическо тяло), но без идеите какво да нарисувам, и енергията, която е нужна на физическото ми тяло, за да просъществува, и твори(Светият Дух), нъцки, нищо няма да създам! Крайният резултат-изтощената аз, но доволна, че съм създала нещо и самата картина се явява Синът! Кой кажи сега е създал картината дали само Аз или ние? Ако си доразвия теорията, че това, което наричам аз е съвкупност от множество физически клетки, дори и органи, които се явяват физическото тяло само по себе си, колко ли "аз" се случват, при все, че уж съм само аз и 1 човек?

Напълно си прав и тук http://psihiatri.bg/ може да намериш и да допълниш познанията си !

патарока, Благодаря за тъничкия намек, но тъй като съм участвала в експерименти точно водени от психиатри-нямаш идея на какво е способен човешкия мозък и най-интересното е, че всеки може да бъде научен на това!!!!! Включително, че има хора на тази планета, които се опитват да докажат по НАУЧЕН НАЧИН, че всяка една клетка е жива и притежава съзнание. Неслучайно, единият от тези, които е чел тези разработки изкоментира, че това, дори да се докаже няма да бъде за масите общодостъпно, защото както се изрази "Ако се разбере, че най-малката клетка или форма на съществуване притежава съзнание, хората няма да са способни да възприемат такава идея на този си етап на развитие, и биха полудели."!!!!!  Та, тъй всеки си скача според неговото темпо и клона, на който се люлее и въобще отказва да допусне идеята, че съществуват друг тип дръвчета от това, което смята за ЕДИНСТВЕНО. Че току-виж няма други дръвчета и той остане на земята...

От друга страна, бих те посъветвала приятелски да започнеш да правиш повече "добри дела" и да намериш начин да се справиш със съвестта ти, която те гризе, и за това се стремиш чрез другите хора да намериш доказателство, че "Бог" няма! Не знам какъв начин на живот водиш(и не е моя работа), но ако в скоро време не си го промениш това съществуване, може и да стигнеш до лечебно заведение. Нали знаеш, че други хора няма всъщност и в крайна сметка сами се раждаме, и умираме, та приятелю помисли си как би искал да умреш... Намасте. :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

darkterminal, що реши, че в мн.число се говори за хората, нас? Създаде човекът-Той, Отецът или Бащата-1л.ед.ч.!

Ги създаде(Отецът, който се явява материята, Светия Дух, който се явява енергията и Синът, крайният резултат). За пример:Аз съм художник и рисувам картина(Отец, физическо тяло), но без идеите какво да нарисувам, и енергията, която е нужна на физическото ми тяло, за да просъществува, и твори(Светият Дух), нъцки, нищо няма да създам! Крайният резултат-изтощената аз, но доволна, че съм създала нещо и самата картина се явява Синът! Кой кажи сега е създал картината дали само Аз или ние? Ако си доразвия теорията, че това, което наричам аз е съвкупност от множество физически клетки, дори и органи, които се явяват физическото тяло само по себе си, колко ли "аз" се случват, при все, че уж съм само аз и 1 човек?

патарока, Благодаря за тъничкия намек, но тъй като съм участвала в експерименти точно водени от психиатри-нямаш идея на какво е способен човешкия мозък и най-интересното е, че всеки може да бъде научен на това!!!!! Включително, че има хора на тази планета, които се опитват да докажат по НАУЧЕН НАЧИН, че всяка една клетка е жива и притежава съзнание. Неслучайно, единият от тези, които е чел тези разработки изкоментира, че това, дори да се докаже няма да бъде за масите общодостъпно, защото както се изрази "Ако се разбере, че най-малката клетка или форма на съществуване притежава съзнание, хората няма да са способни да възприемат такава идея на този си етап на развитие, и биха полудели."!!!!!  Та, тъй всеки си скача според неговото темпо и клона, на който се люлее и въобще отказва да допусне идеята, че съществуват друг тип дръвчета от това, което смята за ЕДИНСТВЕНО. Че току-виж няма други дръвчета и той остане на земята...

От друга страна, бих те посъветвала приятелски да започнеш да правиш повече "добри дела" и да намериш начин да се справиш със съвестта ти, която те гризе, и за това се стремиш чрез другите хора да намериш доказателство, че "Бог" няма! Не знам какъв начин на живот водиш(и не е моя работа), но ако в скоро време не си го промениш това съществуване, може и да стигнеш до лечебно заведение. Нали знаеш, че други хора няма всъщност и в крайна сметка сами се раждаме, и умираме, та приятелю помисли си как би искал да умреш... Намасте. :)

Знаеш ли,от теб става прекрасен събеседник! Но трябва да отбележа,че вече съм
на преклонна възраст и съм видял и много и малко и мнението ми за Господ е такова
именно затова(не заради нея(възраста!). Това за което говориш може и да е така но 
каква връзка има то с Господ?
Предлагам най-накрай да ГО оставим да си господства,а ние да се заемем с нашите си
земни работи!

darkterminal, що реши, че в мн.число се говори за хората, нас? Създаде човекът-Той, Отецът или Бащата-1л.ед.ч.! Ги създаде(Отецът, който се явява материята, Светия Дух, който се явява енергията и Синът, крайният резултат). За пример:Аз съм художник и рисувам картина(Отец, физическо тяло), но без идеите какво да нарисувам, и енергията, която е нужна на физическото ми тяло, за да просъществува, и твори(Светият Дух), нъцки, нищо няма да създам! Крайният резултат-изтощената аз, но доволна, че съм създала нещо и самата картина се явява Синът! Кой кажи сега е създал картината дали само Аз или ние? Ако си доразвия теорията, че това, което наричам аз е съвкупност от множество физически клетки, дори и органи, които се явяват физическото тяло само по себе си, колко ли "аз" се случват, при все, че уж съм само аз и 1 човек? ...

Ми то си пише защо. Обърни внимание на лексемите закар и некебах...

Предлагам най-накрай да ГО оставим да си господства,а ние да се заемем с нашите си

земни работи!

Да. Няма по-добър господар.

голяма преса те е минала ,голямааааааааааааа ,и бог вижда..,че не неговия сюжет  е причината :tongue2: ...

Кому е дадено да знае какво вижда Господ?

вече си мисля дали да не отговарям в темата само с слово от Бога и в случая:

0,
(Як. 3:1)
Братя мои, не ставайте мнозина учители, като знаете, че ще приемем по-тежко осъждане.
(Як. 3:2)
Защото ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло.
(Як. 3:3)
Ето, ние туряме юздите в устата на конете, за да ни се покоряват, и обръщаме цялото им тяло.
(Як. 3:4)
Ето, и корабите, ако и да са толкова големи, и се тласкат от силните ветрове, пак с твърде малко кормило се обръщат на където желае кормчията.
(Як. 3:5)
Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва!

Редактирано от ivaka1 (преглед на промените)

Абе гледам тука все цитати се лепят, ама никой не ще да каже най-същественото.

Как става тоя номер, като си четеш библията и да ти стане готино като от оргазъм ?

Опишете някакви древни техники в изпадане в кеф от четене на библия някаква.

Щото то е ясно че има чалъм някакъв, ама споделете го тука да се знае как става дяволъка.

Абе гледам тука все цитати се лепят, ама никой не ще да каже най-същественото.

Как става тоя номер, като си четеш библията и да ти стане готино като от оргазъм ?

Опишете някакви древни техники в изпадане в кеф от четене на библия някаква.

Щото то е ясно че има чалъм някакъв, ама споделете го тука да се знае как става дяволъка.

Скъпи хора ако гледаме по-сериозно на нещата може и да ни се разкрие как става

и словото е Божие а не дяволък.

Ако питаш Бога ще ти се даде отговор  

Редактирано от ivaka1 (преглед на промените)

поднесените от теб постове в някои теми достатъчно красноречиво говорят....... ..в случай, че продължаваш да се имаш за потомък на яйцето..то време ти е, или да се излюпиш или да се развалиш :tongue2:

пп иначе има едно -две места в библията където има отговор на въпроса ти...

На човешките чада е дадено да следват човешката съдба, да имат човешки въжделения и по човешки да се палят в страстите си. И ти, като добра стопанка, подреждай с грижа в полога яйцата, а пилетата ще броим на есен...

П.П. ... и от това ще стане поговорка: И valkiria1 ли е между пророците? ...

Н

П.П. ... и от това ще стане поговорка: И valkiria1 ли е между пророците? ...

Всъщност има ли жени-пророци?

хахааа...не е трудно да се досети човек..ти си толкова обстоятелствен в постовете си. :tongue2:  иначе ,отговора на въпроса ти е в библията.

да.такава е олда.цар йосия се обръща към нея.тогава е имало и други авторитети ...еремия, софоний, наум, авакум.единствено обаче олда е изключителна  сред пророците. писано е в 4 царе 22. в еврейската история  и религия има изключителни жени..духовни водачи,съдии и пр..това е в стария завет.

в новия завет благодарение на павел,ролята на жената е сведена до безволев и мълчалив придатък на мъжа ..казано с две думи..жената е жена в стария завет. :whist: .в новия...гледай и чети последователите на павлето и ще ти стане ясно

Да, за Павел знаем. Поне Дан Браун сме чели. ;) Но ако те слушам, Стария Завет е една много феминистка книга. Нещо ме съмнява обаче.

имам предвид следното - това, за което говориш е отношение към определени изключителни жени, но не и към жените въобще. Не е ли така?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Всъщност има ли жени-пророци?

Има! Профетизма е битувал предимно сред простолюдието, мъже и жени на групи, обхванати от религиозен екстаз обикаляли,танцували, пеели и пророкували. Явно хората са имали едно наум за тази прослойка, защото след като видяли цар Саул да танцува бясно сред тълпата юродиви, измислили подигравателната поговорка: -  От това стана поговорка: И Саул ли е между пророците?

Има! Профетизма е битувал предимно сред простолюдието, мъже и жени на групи, обхванати от религиозен екстаз обикаляли,танцували, пеели и пророкували. Явно хората са имали едно наум за тази прослойка, защото след като видяли цар Саул да танцува бясно сред тълпата юродиви, измислили подигравателната поговорка: -  От това стана поговорка: И Саул ли е между пророците?

Тъй, тъй. не знам кой за и кой срещу какво се бори, но следващата реплика трябва да е на Valkiria. Само се чудя защо ми направи забележка в една друга тема (макар че беше прав - не се бях изразил точно).

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.