Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

. та кой си? - част от силата, която желае зло, а все добро твори!”......

хмммм...

---------------------------

И Гьоте също, нали ми е брат...

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

тогава:

в началото бе словото? или в началото бе делото?

Брашит бра алхим ат хшмим уат харц

:wors:

Не девойче! Тук не говорим за превъзходство, а за генезис. За произхода на човешките беди. С другк думи, поради що човека се скита на тази грешна земя, вместо да се наслаждава на райското спокойствие на Едема. Отговора се крие в устата на змията, свит там и прибран, още от времето, в което нагите са живели на планетите Махатала и Патала, които се намират в така нареченото подземно небе. Ето и връзката с астрологията...

Каквито му е отредено. Змията е мъдро същество и винаги носи полза, независимо дали е отровна или не.

Мъдро същество?! Хммм... Нема а се научите вий... Ако беше мъдра змията, Господ нямаше да я накаже да си влачи корема по земята... Мхм...

Мъдро същество?! Хммм... Нема а се научите вий... Ако беше мъдра змията, Господ нямаше да я накаже да си влачи корема по земята... Мхм...

Влаченето по корем не е наказание, а награда  :D 

То е помогнало и на много хора да постигнат целите си... 

Бе... странна награда... "проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си." казва Господ. Не съм чувал досега с проклятие да се награждава. Освен, ако не се приема по някаква, силно изкривена змийска логика де...

Н

На този форум, пък и на много други, истинските мъже си слагат на аватара нещо красиво за гледане, нещо което им харесва на тях.

Е аз явно не спадам към тази категория, а пък пронигцателност и ясновидска дараба определено ми липсват... Бе я се стегни малко и стига писа глупости.

Брашит бра алхим ат хшмим уат харц

:wors:

МОЛЯ - преведете! Божият език ми е непознат! :wors:

Бе... странна награда... "проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си." казва Господ. Не съм чувал досега с проклятие да се награждава. Освен, ако не се приема по някаква, силно изкривена змийска логика де...

Всяко проклятие е награда за този, когото са проклели, защото проклятието се обръща с утроена сила към проклинащия и така прокълнатия хем бива спасен, хем вижда въздействието на тежките думи върху този, който ги е произнесъл  :D

Житейски опит  Публикувано изображение

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Хъхъхъ. Рефлектиращо върху Господ автопроклятие. Това ще да е някаква нова житейско-религиозна парадигма - змийска...

Не съм религиозна, не съм чела Библията (четох донякъде, но не ме увлече).

Според мен бог си е свършил работата, създавайки света.

Той не наказва никого, нито пък му помага.

Някой друг ще да е проклел змията...

Сигурно е някой от авторите на някоя от библиите?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Тц! Това нийде не го пише. Но, че Господ проклина змията, го пише - който иска винаги може да го прочете ;) Апропо, догматично Библията е боговдъхновена т.е. неин автор е Господ...

Не съм религиозна, не съм чела Библията (четох донякъде, но не ме увлече).

Според мен бог си е свършил работата, създавайки света.

Той не наказва никого, нито пък му помага.

Някой друг ще да е проклел змията...

Сигурно е някой от авторите на някоя от библиите?

Права си БОГ не наказва никого.Той е милостив към всички дори и към тези който са погазили законите.Библията е претърпяла много редакций ,в зависимост от клира който е на власт.Пък и в различните библий пише различно.

Е аз явно не спадам към тази категория, а пък пронигцателност и ясновидска дараба определено ми липсват... Бе я се стегни малко и стига писа глупости.

спиране няма, глупостта е божи дар, не го ли знаеш ?

Тц! Това нийде не го пише. Но, че Господ проклина змията, го пише - който иска винаги може да го прочете ;) Апропо, догматично Библията е боговдъхновена т.е. неин автор е Господ...

Сигурно Господ е диктувал на този, който е написал първата библия...

Защо пък не?

Много езотерични книги също са написани под диктовката на някой невидим учител - веднага се сещам за книгите на Алис Бейли, написани със съдействието на невидимия учител от Тибет.

Учител е различно от Господ... Пък и той не е невидим. Явявал се е на човека, на Авраам, на Яков, на Мойсей...

Да де, являвал се ама това е било тогава, сега никакъв го няма, изчезнал е някъде да създава други светове и ни е зарязал на поповете да ни мътят главите както си искат.

Да де, являвал се ама това е било тогава, сега никакъв го няма, изчезнал е някъде да създава други светове и ни е зарязал на поповете да ни мътят главите както си искат.

Не скажи дорогой - не скажи... Это кому - как... В общем, каждому свое...

-------------------------

брашит - първо, първоначално, преди всичко друго, от раш /глава, височина, пик/ - нещо като мястото на третото исусово изкушение.

бра - сътворение, материализиране, превръщане на идеята във форма.

алхим - Бог, но в множествено число /?/

ат - играе ролята на надставката в бълг. език

хшмим - небеса - в множествено число.

уат - у-съюз и ат - ролята на надставка в бълг. език;

харц - земя, страна.

----------------------------------------------------

с тези думи започва Библията, както е общоизвестно.

Преводите и тълкуванията им са разни, понякога доста противоречиви.

И всички тези спорове са само за първите седем думи, апо-нататък....малей, не ми се говори..

-----------------------------------------------------

Сега чакам смирено Валкирия да ме разнищи и навре там, където ми е мястото :diving:

Много езотерични книги също са написани под диктовката на някой невидим учител - веднага се сещам за книгите на Алис Бейли, написани със съдействието на невидимия учител от Тибет.

В интерес на точността, не е бил невидим, поне според неговото твърдение. Бил е в тяло по това време, иначе няма как да се осъществи връзката. Контактите със съвсем "невидими" учители са доста съмнителни.

Господа и госпожи,господ(както го представяте) никога не е имало и няма да има! Просто това са митове и легенди създадени от хора с по-голямо от нормалното въображение или със сериозни ментални отклонения! 

Господ и неговите ангели НИКОЙ не ГО/ги е виждал -ФАКТ! Някой може да е имал определени видения но те са били задължително след употребата на упойващи вещества(алкохол,наркоза,марихуана и др)

Ако някой иска да докаже обратното на моята теза,нека да представи тук във форума факти(снимков материал,видео и др.)

Пожелавам ви успех!  :lol6:

Просто това са митове и легенди създадени от хора с по-голямо от нормалното въображение или със сериозни ментални отклонения! 

И какви са границите на нормалното въображение, господине?

Пожелавам успех с отговора.

Редактирано от witness (преглед на промените)

И какви са границите на нормалното въображение, господине?

Пожелавам успех с отговора.

"Нормалното въображение" и други "нормални" възприятия са за дългогодишни философски размишления най-общо казано. Както намеквате няма точен отговор на въпроса! 

Ще спра до тук защото диалогът ни може да продължи много дълго!  :)

"Нормалното въображение" и други "нормални" възприятия са за дългогодишни философски размишления най-общо казано. Както намеквате няма точен отговор на въпроса! 

Ще спра до тук защото диалогът ни може да продължи много дълго!  :)

--------------------------

Градски, може и да си прав, но тук се забавляваме много добре като допускаме, че има разни приказни персонажи - колкото майтап да става, да е по-шарен света.

Такъ рабутътъ по ли гъ бива, а? ;)

--------------------------

Градски, може и да си прав, но тук се забавляваме много добре като допускаме, че има разни приказни персонажи - колкото майтап да става, да е по-шарен света.

Такъ рабутътъ по ли гъ бива, а? ;)

Момче аз съм професор по психология и не ме бива по приказките. Ама нямам нищо напротив да дискутирате семейните проблеми на примерно Червената шапчица и нейният приятел вълкът!  :go ahead:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.