Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Имам чувството, че говоря с някой полуглух, който чува само това, което му изнася, а  другото го игнорира, другарю mechorali. Карай - веселба да става. ;)

Да. А Рая се отличава с липса на празнословие.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да. А Рая се отличава с липса на празнословие.

Предполагам. Не съм го посещавал.

Всечуващия и Всезнаещия низпослава Корана в ритъма на поезия. Но кой може да чуе музиката на звънтящата глина? Светлината освен цвят си има октави и необходим е сърдечен музикален слух.

Сура Анкабут (паякът)

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Алиф. Лам. Мим.

2. Вече изпитахме онези преди тях.

3. Аллах знае кои говорят истината и знае лъжците.

4. Или онези, които вършат злини, смятат да ни убягнат? Колко лошо отсъждат!

5. За който се надява да срещне Аллах -; срокът от Аллах непременно ще настъпи. Той е Всечуващия, Всезнаещия.

6. А който се бори, единствено за себе си се бори. Аллах не се нуждае от световете.

7. А които вярват и вършат праведни дела, ще отмахнем от тях лошите им постъпки и ще им въздадем според най-хубавото от онова, което са извършили.

8. И повелихме на човека да се отнася добре с родителите си. А ако те принуждават да съдружаваш с Мен онова, за което нямаш знание, не им се покорявай! Към Мен е вашето завръщане и Аз ще ви известя какво сте вършили.

9. А които вярват и вършат праведни дела, непременно ще ги въведем сред праведните.

10. Някои хора казват: “Повярвахме в Аллах!”, но ако пострадат в името на Аллах, приемат изпитанието от хората като наказание от Аллах. А когато дойде подкрепа от твоя Господ, казват: “Ние бяхме заедно с вас!” Нима Аллах не знае най-добре това, което е в гърдите на създанията?

11. Наистина Аллах знае вярващите и знае лицемерите.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Авакум 3 глава

1 Молитва на пророк Авакума, по оплакванията.  
2 Господи, чух вестта за Тебе и се убоях. Господи, оживявай делото Си всред годините, Всред годините го изявявай. В гнева Си помни милостта.  
3 Бог дойде от Теман, И Светият от хълма Фаран. (Села.) Славата му покри небето, И земята бе пълна с хваление към Него.  4 Сиянието Му бе като светлината; Лъчи се издаваха из страната Му; И там бе скривалището на силата Му.  
5 Пред Него вървеше морът, И мълнии излизаха под нозете Му.  
6 Той застана и разклати земята, Погледна и направи народите да треперят; И вечните планини се разпаднаха, Безконечните гори се наведоха; Постъпките Му бяха както в древността.  
7 Видях шатрите на Етиопия наскърбени; Поклатиха се завесите на Мадиамската земя.  
8 Негодува ли Господ против реките? Беше ли гневът Ти против реките, Беше ли гневът Ти против морето, Та си възседнал на конете Си И на колесниците Си за да избавяш?  
9 Лъкът Ти биде изваден от покривката си, Както Ти с клетва извести на племената. (Села.) Ти проряза земята с реки.  
10 Видяха Те планините и се убояха; Водният потоп нападна; Бездната издаде гласа си, Дигна ръцете си на високо.  
11 Слънцето и луната застанаха в жилището си При виделината на Твоите летящи стрели, При сиянието на блестящото Ти копие.  
12 С негодувание си преминал земята, С гняв си вършеял народите.  
13 Излязъл си за избавление на людете Си, За избавление чрез помазаника Си; Отсякъл си началника от дома на нечестивите, Открил си основите дори до върха. (Села.)  
14 Пронизал си със собствените му копия главата на военните му, Които като вихрушка се устремиха да ме разбият, И чиято радост бе като че ли да ядат скришно сиромаха.  
15 С конете Си преминал си морето, Натрупаните много води.  
16 Чух, и вътрешностите ми се смутиха, Устните ми трепереха от гласа, Гнилота прониква в костите ми, И на мястото си се разтреперах; Защото трябва да чакам скръбния ден, Когато възлезе против людете Оня, който ще се опълчи против тях.  
17 Защото, ако и да не цъфти смоковницата, Нито да има плод по лозите, Трудът на маслината да се осуети, И нивите да не дадат храна, Стадото да се отсече от оградата, И да няма говеда в оборите,  
18 Пак аз ще се веселя в Господа, Ще се радвам в Бога на спасението си.  
19 Иеова Господ е силата ми; Той прави нозете ми като нозете на елените, И ще ме направи да ходя по височините си. За първия певец върху струнните ми инструменти.

Псалми 12 глава

1 За първия певец на осмострунна арфа. Давидов псалом. Помогни, Господи; защото не остана вече благочестив; Защото се губят верните измежду човешките чада.  
2 Всеки говори лъжа с ближния си; С ласкателни устни говорят от двоелично сърце.  
3 Господ ще изтреби всичките ласкателни устни, Език, който говори големи неща.  
4 На ония, които са казвали: Ще надвием с езика си; Устните ни са наши; кой е господар над нас?  
5 Поради насилствуването над сиромасите, поради въздишките на нуждаещите се, Сега ще стана, казва Господ; Ще туря в безопасност онзи когото презират.  
6 Господните думи са чисти думи, Като сребро претопено в пещ от пръст Пречистено седем пъти.  
7 Ти, Господи, ще ги закриляш, Ще пазиш всеки от тях от това поколение до века,  
8 При все, че нечестивите ходят свободно от всяка страна, Понеже безчестието се въздига между човешките синове.

Еремия

7:31....Нещо, което не съм заповядвал, нито Ми е дохождало на умъ* (*Еврейски: Сърдце).

Псалми 20 глава

1 За първия певец. Давидов псалом. Господ да те послуша в скръбен ден; Името на Бога Яковов да те постави на високо!  
2 Да ти прати помощ от светилището, И да те подкрепи от Сион!  
3 Да си спомни всичките твои приноси, И да приеме всеизгарянето ти! (Села).  
4 Да ти даде според желанието на сърцето ти, И да изпълни всяко твое намерение!  
5 В спасението Ти ще се зарадваме, И в името на нашия Бог ще издигнем знамена. Господ да изпълни всичките твои прошения!  
6 Сега зная, че Господ избавя помазаника Си; Ще го послуша от своето Си небе Със спасителната сила на десницата Си.  
7 Едни споменават колесници, а други коне; Но ние ще споменем името на Господа нашия Бог.  
8 Те се спънаха и паднаха; А ние станахме и се изправихме.  
9 Господи, пази! Нека ни послуша Царят, когато Го призовем.

В началното Учение Христово сърцето има ум и чува песента на сърцето Му.

Псалми 119 глава

129 Пе. Чудесни са Твоите свидетелства; Затова душата ми ги пази.  
130 Изясняването на Твоето слово просвещава, Вразумява простите.  
131 Отворих широко устата си и пъхтях, Защото копнеех за Твоите заповеди.  
132 Обърни се към мене и смили се за мене, Както постъпваш към ония, които обичат Твоето име.  
133 Оправяй стъпките ми в словото Си, И не оставяй да ме завладее никое беззаконие;  
134 Избави ме от човешки насилия; Така ще държа Твоите правила.  
135 Осияй с лицето Си върху слугата Си, И научи ме на повеленията Си.

Повеленията идват от ръката на Сграбчващия:

Числа 11 глава

22 Да се изколят ли за тях овците и говедата, за да им бъдат достатъчни? или да им се съберат всичките морски риби, за да им бъдат достатъчни?  
23 А Господ каза на Моисея: Скъсила ли се е Господната ръка? Сега ще видиш, ще се сбъдне ли с тебе думата Ми, или не.   24 И тъй, Моисей излезе та каза на людете Господните думи; и събра седемдесет мъже от старейшините на людете, и постави ги около шатъра.  
25 Тогава Господ слезе в облака и говори с него, и като взе от духа, който беше на него, тури го на седемдесетте старейшини; и като застана на тях духът, пророкуваха, но не повториха.  
26 Обаче двама от мъжете бяха останали в стана, името на единия от тях беше Елдад, а името на другия Модад, та и на тях застана духът; те бяха от записаните, но не бяха отишли до шатъра; и пророкуваха в стана.  
27 И завтече се едно момче та извести на Моисея, казвайки; Елдад и Модад пророкуват в стана.  
28 И Исус Навиевият син, слугата на Моисея, един от неговите избрани, проговори и рече: Господарю мой, Моисее, запрети им.  
29 А Моисей му рече: Завиждаш ли за мене? Дано всичките Господни люде бъдат пророци, та да тури Господ Духа Си на тях!

Това е храната , която дава на рабите Си.

Ако от един дава на седемдесет ,това е принцип като на трансформатор. Всеки взима колкото може да издържи. А голямата енергия е някъде отзад за да не ги изпържи.

Сура Маида (Трапезата)

75. Месията, синът на Мариам, е само пратеник, преди когото отминаха пратеници, а майка му е всеправдива. И двамата приемаха храна. Виж как им разясняваме знаменията, после виж как лъжат!

76. Кажи: “Нима служите не на Аллах, а на онова, което не владее за вас нито вреда, нито полза, а Аллах е Всечуващия, Всезнаещия?”

77. Кажи: “О, хора на Писанието, не прекалявайте в религията си, като надхвърляте истината, и не следвайте страстите на хората, които вече се заблудиха и заблудиха мнозина, и изгубиха правия път!”

78. Неверниците от синовете на Исраил бяха прокълнати с езика на Дауд и на Иса, сина на Мариам. Това е, защото не се подчиняваха и престъпваха.

Всеки трансформатор си има "собствени загуби". Това са личните молитви към Всевишния. Но това е аромата... Песента на песните.

Еремия 6 глава

26 Дъщерьо на людете Ми, препаши се с вретище И валяй се в пепел; Жалей като за единороден син, заплачи горчиво, Защото разрушителят ще дойде внезапно върху нас.  
27 Поставих те изпитател и крепост между людете Си, За да узнаеш и да изпиташ пътя им.  
28 Те всички са крайни отстъпници, които разпространяват клевети; Мед са и желязо; те всички постъпват разтленно.  
29 Духалото изгоря; оловото се изпояде от огъня: Разтопителят напразно разтопява, Защото злите не се отделиха.  
30 Сребро за смет ще ги нарекат, Защото Господ ги е отхвърлил.

Феномен: Аллах влезе в чисто българско село  -  Изцелителят Кръстю

Жените с Марта Вачкова - Духовен учител Кръстю Ангелов

https://www.facebook.com/krastio.angelov1/info  

Кръстю е убеден, че трябва да се спре издигането на църкви и джамии, защото хората трябва да са свободни да намерят пътя към Бога сами.

Ох, пак сте се захванали да се чепкате един друг? Външното е израз на вътрешното! Като цяло човечеството като едно общо ниво на съзнание е това, което виждаме! Иисус Христос при все, че според Библията е бил разпнат-НИКОГА не е умирал, ако е вярно бил Син Божии, следователно в Кораникерим е правилно написано! Как може един Син на Бога да умре? Синът е ДУХЪТ БОЖИ! Но не е, както си мислят някой, че бащата на Иисус Христос е бил Бог? Това са алегории, които поради липсата на многоизмерност на нашето съзнание се използват. Както коаните в дзен-будизма. ДОКАТО ЧОВЕК Е НА ФИЗИЧЕСКО НИВО-ЖИВОТНО:ядене, спане и секс, мисли предимно на честоти, които са по-близко до животните, отколкото нещо друго. Като започне да мисли на нещо друго-променяйки му се честотите на мозъка, започват да му функционират друг тип финни тела, които са инак неактивни. Само, дето този с активните знаейки, че говори на животни, говори им на животински. Точка по темата. Дето само животинското в хората се е изтарикатило и онова, което е Отвъд ЕГО-то, и животното решило да го използва, и направи така, че още по-силно да стане! Нема смисъл някои тук, да се опитваме с животинското да си обясним онова, което е извън него и всъщност, го е създало. Напразен напън е и жалък просто опит да се съхрани "животното", оковавайки Истинския Човек.

По повод последното публикувано-това да забраниш всички религии е като да оставиш само 1. Тоест тотална липса на свобода на тесногръди хора, които мислят, че религиите ги правят несвободни, вместо тези, които ги спазват! Като онези, дето целили една к*рва с камъни, а най-сетне се намерил един да ги попита те толкова ли са праведни, че го правят? По-лесно е да търсим виновника ИЗВЪН нас, инак ще трябва да се погледнем в огледалото и заявим, че сме едно л*йно(ако сме съответно), и никакви религии, илюминати, и тем подобни тъпотии няма да ни помогнат, за да избегнем "Съдния ден". :-) Намасте. :-)

В Началното Учение Христово прошката не е безкрайна. Плодовете, по които се познават хората са делата на ръцете им и прошката е ограничена до "седемдесет пъти по седем". Т.е. проклинайки смоковницата, Христос обезпаразитява земята и именно този аспект на Силата е описан добре в свещения Коран.

Милост е свободната воля но да вършиш зло не остава без последствия.

Седемдесет пъти по седем се отнася и за време, времена ,и половин време, от пророчество на Данаил, така че това са конкретни дати в календара, когато се извършва това обезпаразитяване.

• 1 месец по-късно...

Компетентен в смисъл, че ще е в съгласие с религиозното тълкуване. Понеже Валкирия изглежда е най-добрия или един от няколкото най-добри познавачи на Библията във форума, тълкуването и ще е най-точно в посочения смисъл. Пък иначе аз какво ли не съм писал... :)

Ммм и на мен ми изглежда, обаче явно предпочитанията към обяснения са свързани с изобилно употребяване на епитети към останалите участници в дискусията. Което разводнява въпросните коментари.

Ммм и на мен ми изглежда, обаче явно предпочитанията към обяснения са свързани с изобилно употребяване на епитети към останалите участници в дискусията. Което разводнява въпросните коментари.

Да. Тя така се държи, с което понякога нагнетява напрежението в темите. Едва ли ще се промени. Сигурно е част от конспирцията, както с главните букви. ;)

• 2 седмици по-късно...

Доста перверзна, т.е. мазохистична представа имаш за бог. С клипа на Pink Floyd май уцелих в десетката.  

Наскоро прочетох малко от Шри Ауробиндо:

"Бог ми отвори очите; защото видях благородството на вулгарния, привлекателността на отблъскващото, съвършенството на сакатия и красотата на отвратителното".

"Бог е велик и жесток мъчител, защото Той обича".

"Падналите титани са по-силни от боговете, защото са се уговорили да понесът товара на Неговия гняв и враждебност, а боговете можеха да понесат само приятния товар на Неговата обич и по-благ възторг."

"Когато провалът и смъртта дойдат, те са нашето най-висшето моментно добро."

"Можеш ли да видиш Бог в часовете на мъчение, тогава ще се докоснеш до най-висшето познание"

Приятелски поздрав от консервите и се радвам, че си излязъл от матрицата. Дай боже всекиму! http://www.youtube.com/watch?v=xpxd3pZAVHI

Атеистите и будистите остават на прага на познанието.

Айде, с най-топли чувства, искрено ти пожелавам да опиташ тази философия. Да ти даде Бог страдание...

Дай Боже всекиму...

"Бог е нашият мъдър Приятел, защото Той знае кога да удари и кога да погали, кога да ни убие и кога да ни спаси и помогне."

Шри Ауробиндо

Всеки цитира Библията,Но , не всяка е преведена истински дословно.Най меродавни са тората на евреите , гръцкия и латинския превод,На БелаМи която цитира ,ще и дам линк и там може да си прочете на какъвто си иска превод.http://www.biblegateway.com/passage/?search=%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B5+7-9%2C%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE+11%3A19-33&version=BULG

Редактирано от родина (преглед на промените)

72 евреи  който знаят гръцки са превели Библията от еврейски на гръцки.По новите издания в последните години имат много изменения.Преди 7 години напечатах 3 библии,Една протестанска , една на гръцки и една православна.В момента печатам календарчета на синода.А преди седмица завърших История славянобългарска.Луксозно идание от две книги .Едната на старобългарски и една на съвременен език.Но и цената сигурно ,ще бъде към 50 лева.Заслужава си да я имаш в библиотеката.

Е, да но този Бог, описан там, защо избива хората, които не знаят за него? Преди да познаят Йехова, евреите също са били идолопоклонници. Няма как да вини другите народи и да ги избива, след като те не са чули за него.

на паломата бланка,

какъвто и превод да и дадеш все е тая.тя има неразиране към стария завет,като цяло,превода е най-малкия проблем . :tongue2:

пп за гръцките преводи не се заричай,точно те са най пълни с грешки.

Е, ако аз не го разбирам, тогава питай другите, да видим те как го разбират.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

72 евреи  който знаят гръцки са превели Библията от еврейски на гръцки.По новите издания в последните години имат много изменения.Преди 7 години напечатах 3 библии,Една протестанска , една на гръцки и една православна.В момента печатам календарчета на синода.А преди седмица завърших История славянобългарска.Луксозно идание от две книги .Едната на старобългарски и една на съвременен език.Но и цената сигурно ,ще бъде към 50 лева.Заслужава си да я имаш в библиотеката.

Има един малък проблем тук.Например в текстовете на православната библия има такива, които ги няма на еврейски.

и не ми се прави на интересна,драга ми палома бланка ..зададох ти въпрос,чакам да ми отговориш на него...с каква всемирна любов,ще обгърнеш насилвача на детето си...стига надува розови балони..дай да видим истината..ако смееш да я кажеш ..или да я скриеш :wink12::tongue2::whist:

Колко пъти да ти отговарям...

Не дай Боже, но ако се случи нещо такова, ще го застрелям! :(  :huh:  :)

Има един малък проблем тук.Например в текстовете на православната библия има такива, които ги няма на еврейски.

В православната библия отдолу на всяка страница има разяснения .По горе дадох линк за библията.Там има и на иврит има и на български.Ето и нещо интересно за библията , пък и за писачите евреи.http://truden.com/modules.php?name=News&file=print&sid=515

Редактирано от родина (преглед на промените)

тогава,ащо търсиш вина у евреите ,които търсят възмездие за своите си.

Защото, според мен, само Бог има правото да дава възмездие.

Убийство, може да се извърши, само в краен случай, при самозащита.

За останалите неща, си има светски закони, но разбира се, никой не може да се измъкне и от Законите на причината и следствието, наречени Карма, Вселенски или Божии закони.

кой от езиците на които е писана и  преведена библията знаеш,че ми даваш акъл.някакви си статии с общи обяснения.много преди да се появиш ти,като печатар, библията е била разпространявана като преписи .проблема бил в това,че процедурата била не само тягостна но и страдаща от още редица недостатъци ,едно от които грешка на езика,вследствие на което оригиналите се различавали от копията.първите кописти или преписвачи,не са имали никаква теологична подготовка,те просто са били достатъчно грамотни да свършат тая работа.ето ти едно доказателство за това...думата "гой"..до ден днешен ,християните се плюнчат ,че с тази дума ,евреите са наричали тях,което изобщо не е вярно.чак през 4-5 век, преписването е пренасочено към  рамките на църквата ,в ръцете на монаси  и дори тогава не е било гаранитрано достоверност  и примера за това е ватиканския кодекс където е сбъркана или промененеа съзнателно уводната част на "посланието до евреите"

да не говорим,за заигравката на евреите с думите.да не мислиш ,че  ти ,или пък някой древен византийски преписвач,  е знаел разликата между "дам","дамим","дама","дом" и пр...

хайде стига офтопци,глупости не ми се четат.темата е за друго,ако ще ревеш от евреите и бога им заповядай :lol6::whist:

душата палома,

ти май от прехвърчане от цвят на цвят забравяш или наистина не разбираш някои неща.защо се оплиташ в собственото си невежество.?

всички,абсолютно всички закони са възникнали в религиозните общества,атеистични държави е нямало.колко пъти ти го пиша това нещо?.колко пъти ти пиша,че днес исраел не се ръководи от талмуда...а от ценностите на тора.

говорим за минали времена...за минали.днес се празнуват религиозни празници на евреите,които са свързани със  историята им.....песах,шавуот,ханука,пурим,йом аацмаут,йом йерушалаим  и пр...айде стига с тия фантазии на развинтени мозъци..докога ще подражаваш и ще четеш луди...порасни бе палома мия,порасни умствено да си догониш годините, :tongue2: никой не ти пречи да хвърчиш...даже ти се радваме:

Абе, скъпа, стига с тези минали времена.

ние живеем ТУК и СЕГА.

Миналото е минало и заминало. И твоята религия един ден ще си замине както е заминала гръцката митология, както са си заминали и египетските богове.

Хайде един хубав поздрав и от мен:

http://www.youtube.com/watch?v=8vlZIU1gvwY

ами като е така,защо бре алабала ми,ми цитираш  деварим? :tongue2:

иначе ,хубава е “шем бен мем бет, с която поздравяваш и която е ...молитвата на кабалистите...между другото тя,никак не противоречи на писанията..просто по друг начин я тълкуват.....надявам се поне да разбереш божиите имена от нея :wink12:

Защо пък не? Мога да цитирам всичко, което ми харесва или не харесва.

Знаеш, ли, че установих, че моите идеи съвпадат напълно с тези на суфите. :shy11:

Прочети цитата, който съм дала в съседната тема.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

можеш,нали помниш колко пъти ти го разрешавахме в тоя форум.

ама гледай да не ти харесва само мелодийката..защото ако разбираше изпятото,щеше да знаеш,че става въпрос за същия бог,който плюеш редовно....

Нали не плюя по истинския Бог, а само по характеристиките, които някои хора са Му придали. ;)

спокойно бе палома..и до нефертити ще стигнеш и до клеопатра и с техните идеи ще се харесаш...твоята еволюция продължава непрекъснато с години,според прочетените книжки . :tongue2: :tongue2:

те ,суфите са ислямските кабалисти и споменават същия бог ,дето всички останали семити,само дето са облечени във вълна.

О, това няма нищо общо с книжките.

Това е вътрешно състояние.

Книжките само потвърждават моите вярвания.

В много теми съм казвала същите неща.

Много пъти съм казвала, че за мен няма никакво значение в кой храм ще вляза да се моля. Мога да вляза и в синагога, и в джамия, и в будитски храм, и в църква, без това да  промени мисленето или нагласите ми по някакъв начин. А и в храма на Артемида мога да се моля, въпреки, че от него са останали само камънаци. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.