Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

То и аз напоследък едни дълги ги писах......Даже и аз не си ги четох, какво остава за другите :huh:

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има едно генерално разминаване. Бел си отваря теми с идеята да ги разглежда на нейното си ниво. Тук, хора от други нива и друга компетентност се хвърлят да постват и е естествено че се получава бъркотията. Нивото на БЕЛ си е ниво - като всяко друго. От неговата гледна точка нещата са такива. Тя е типологична извадка на множество хора, виждайки и отразявайки света по близък начин. Това няма смисъл да се отрича. И няма никакъв смисъл да се напъват толкова хора да я окачествяват. КОгато човек дава прилагателни, той взима себе си като отправна точка спрямо която сравнява.

Не виждам нищо скандално в това, че НЯМА ЕДНА ИСТИНА, И ако има хора, които разбират живота в дълбочина, няма да предирят дали някой е истински или не, защото той просто отразява живота на своето си ниво. И прави всичко това ниво да му служи, защото той самия се идентифгицира с него. Така, че ИСТИНАТА на БЕЛ е това, което вижда през собствените си очи. Разбира се не е само това и си има и някои други... особености, но не искам дори да ги поставям тук нито да ги правя важни. Те са си в нея самата.

Бел си е такава, каквато си е. За всеки осъзнаващ практик, има налице обобщение на прост принцип - НЕ ИСКАЙ ОТ НЯКОГО НЕЩО, КОЕТО ТОЙ САМИЯ НЯМА. Глупаво е и да искаш да е нещо, което той самия НЕ Е. Това означава че "искащия' всичко това е невеж и че му липсва компетентност. И има свои си лични цели, доказване... все неща, които говорят че той самия още не е в час относно себе си.

Предлагам нещо - като вид РЕШЕНИЕ.

Този, който създава нова тема, поствайки първия си пост, задава и нивото на което да върви темата. Ако има любознателни и внимателни хора, ще открият и без уточнявания кое е нивото на темата - спрямо насоката, смисъла и дълбочината - по първите няколко поста (примерно). И щом това се разминава с тяхното собствени ниво - да не пишат въобще. Такива хора ще си пуснат съвсен друга тема, по техния си начин...

Като бивш администратор на форум, имам поглед за някои основни недостатъци, свързани с проблемите на комуникацията и нивата на която тя се развива. Има ли компентетни хора, за които дракането и доказванията да не са приоритет и да предложат едно по-отговорно отношение към участието си тук? Няма нищо лошо, ако се оставят хората да се отсяват според нивото си. Иначе, всички, които имат по-високо ниво, мачкат тия, дето нивото им е по-ниско. И много хора спират да участват и само четат. Какво скандално има в това че ИСТИНАТА не е една и всеки вижда своето отражение през нея.

ааааааа не,постовете на Рамус са ми достатъчни :stop: (без да се обижда) ;)

В раздела за философия, в темата за "Кризата на европейската наука и битийната философия" имам много подобни постове. Там имаше с кого да разговарям по този начин - Сис и Готик... Тук разговарям или поне се опитвам да го правя по друг начин. Постовете на Рамус са много добри, стига човек да ги чете внимателно. Те са дълги и обстоятелстени. Следва да са по-концентрирани. Не можеш да кажеш всичко на веднъж... :P

почти познавам какво е писал

Допусках същата грешка...

Не е такъв случая.

Като бивш администратор на форум, имам поглед за някои основни недостатъци, свързани с проблемите на комуникацията и нивата на която тя се развива. Има ли компентетни хора, за които дракането и доказванията да не са приоритет и да предложат едно по-отговорно отношение към участието си тук? Няма нищо лошо, ако се оставят хората да се отсяват според нивото си. Иначе, всички, които имат по-високо ниво, мачкат тия, дето нивото им е по-ниско. И много хора спират да участват и само четат. Какво скандално има в това че ИСТИНАТА не е една и всеки вижда своето отражение през нея.

ееееее сладурковия,ние които четем повече от колкото пишем,нямаме по ниско ниво от теб например :nono:

не се заблуждавай,просто нямаме време или не мислим,че е нужно всеки път да с евключваме в разговора.

гледай ти сега :mad:

Има едно генерално разминаване. Бел си отваря теми с идеята да ги разглежда на нейното си ниво. Тук, хора от други нива и друга компетентност се хвърлят да постват и е естествено че се получава бъркотията. Нивото на БЕЛ си е ниво - като всяко друго. От неговата гледна точка нещата са такива. Тя е типологична извадка на множество хора, виждайки и отразявайки света по близък начин. Това няма смисъл да се отрича. И няма никакъв смисъл да се напъват толкова хора да я окачествяват. КОгато човек дава прилагателни, той взима себе си като отправна точка спрямо която сравнява.

Там е работата, че ти през цялото време навеждаш четящите те на мисълта, че обсъждаме някого конкретно. Ами не... Никого конкретно не обсъждаме. Обсъждаме темата, както е зададена и изразяваме своето мнение съобразно своето си ниво. Съгласна съм с някои неща, които си написал, но и ти се съгласи, че никой пък не е длъжен, пишейки в дадена тема, непременно да се придържа към "зададеното ниво".

Какъв е смисъла от темата тогава. Нали е за обмен на информация, гледни точки, разбирания, та дори и лични преживявания по въпроса.

Всички сме що-годе интелигентни хора и ни е ясно, че освен, че се разминават нивата ни и че всеки си има области на компетентност, малко или много повечето сме наясно, че не всичко знаем и се учим в движение.

Ама не... Друго си е да си вървиш по твойта гледна точка и да ни приписваш точно това, което точно ти правиш!

Не ми отговаряй. И това е характерно за теб - да подминаваш тези, които ти казват нещо съществено насочено към теб и да коментираш постовете на онези, които дори не те четат.

Спирам да те чета. Поне и на мен ще ми е удобно. Ще преглътна тази отчупена от себеуважението си частица...

еее,за какво да ти се обижда,че го четеш ли?..да ми се обижда на мен,аз не го чета..почти познавам какво е писал,  по постовете на тия, дето ги чета :lol6:

ама там е работата,че не го чета докрай,че нямам време а и губя интерес :shy11:

Този, който създава нова тема, поствайки първия си пост, задава и нивото на което да върви темата.

Ма, това сме го пробвали, бе човек. Ето.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Не можеш да кажеш всичко на веднъж... :P

Що да не може....ще дам пример: Едни си номерирали всички вицове и  някой като каже 43 и всички знаят кое номер 43 и почват да се смеят...и те така...Та опитвам се да кажа, че и тук общо взето е така, всеки си пее една песен....Ако само се маркира някой под даден пост и ще може да му се отговори ;)

Съгласна съм с някои неща, които си написал, но и ти се съгласи, че никой пък не е длъжен, пишейки в дадена тема, непременно да се придържа към "зададеното ниво".

Какъв е смисъла от темата тогава. Нали е за обмен на информация, гледни точки, разбирания, та дори и лични преживявания по въпроса.

Съгласявам се!... така е.  Никой не е длъжен  - за нищо на никого. Така е, нито го отричам, нито смятам че е неправилно.

Идеята за предложението ми хрумна в движение и я импровизирах. Сега, като я прочитам пак, и на мен ми изглежда малко нелепо.

Но опитвам да опиша проблемите... Или никой не смята че има проблем с бъркотията.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

. Постовете на Рамус са много добри, стига човек да ги чете внимателно. Те са дълги и обстоятелстени. Следва да са по-концентрирани. Не можеш да кажеш всичко на веднъж... :P

разбира се,че са добри.Но ако може по кратко няма да е зле,просто наистина нямам време да чета толкова,а има интересни възгледи към нещата и темите.

имаме "шест, не-пропуснати подслушвания " :lol6:

Мдаааа, не е лесна и тяхната.....

Ако само се маркира някой под даден пост ... ;)

маркира как - като пинчера ли - вдига крак и маркира... (между другото важи ако пинчера е мъжки)

маркира как - като пинчера ли - вдига крак и маркира... (между другото важи ако пинчера е мъжки)

Както моето човече ;)

Съгласявам се!... така е.  Никой не е длъжен  - за нищо на никого. Така е, нито го отричам, нито смятам че е неправилно.

Идеята за предложението ми хрумна в движение и я импровизирах. Сега, като я прочитам пак, и на мен ми изглежда малко нелепо.

Но опитвам да опиша проблемите... Или никой не смята че има проблем с бъркотията.

Ами ето какво - опитай се да се издигнеш още едно ниво нагоре и ще видиш, че това, което ти наричаш бъркотия и за теб е проблем, за други е немунеомото разбъркване и хаос, след който всичко се подрежда. Както най-тъмната част на нощта е точно преди зазоряване...

И аз съм обсесивно-компулсивен типаж... Разбирам те повече, отколкото допускаш... Форумът помага и за това... Нали сам казваш, че всеки си има причини да е тук.

Сложи и това в листа си с причините... и се усмихни.

Както моето човече ;)

Точно. В повечето случаи се получава точно това. Виждаш потребителя и знаеш какво ще отговори долу-горе. Не го изчиташ внимателно. И в повечето случаи това е оправдано, защото той не пише нищо ново, а просто реагира на скорост (емоционално) или праска някакви клишета. Но има и изключения...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

и се усмихни.

Да помогна с едно клипче:)

http://www.youtube.com/watch?v=BqpV1GYdI0w

И за да не е спам.....скритата камера ако я приемем за свободна воля, на този който я прави, зло ли е за потърпевшия или добро?

Рамус много удобно пропусна един мой пост по отгоре.Свикнала съм,да не ми отговаря няма нищо.Нали не го чета,че и  той сега така :)

Не виждам нищо скандално в това, че НЯМА ЕДНА ИСТИНА, И ако има хора, които разбират живота в дълбочина, няма да предирят дали някой е истински или не, защото той просто отразява живота на своето си ниво. И прави всичко това ниво да му служи, защото той самия се идентифгицира с него. Така, че ИСТИНАТА на БЕЛ е това, което вижда през собствените си очи. Разбира се не е само това и си има и някои други... особености, но не искам дори да ги поставям тук нито да ги правя важни. Те са си в нея самата.

Ти не виждаш нищо скандално защото няма нищо скандално в схващането ти.Но то е напълно невярно.

Твърдението "Няма Една Истина" е напълно невярно, защото претендира да изразява Една Единствена Абсолютна Истина.

Няма смисъл да пишеш куп напълно безсмислени изречения, които ти основаваш на тази твоя истина която уж не съществува.

И понеже това е фундамент при теб, а се вижда че той е несъстоятелен, то всичките ти писания нямат никаква стойност.

Твърдението "Няма Една Истина"

е софистичен трик. Със софист няма как да се оправиш.

Във всеки следващ момент, той ще заема различна позиция или пък ще твърди, че няма позиция. Платон или Буда напр. са се справяли с такива, но в определени условия - на живо и пред публика, за да няма накъде опонента да мърда.

Но с Рамус, всъщност е малко по-друго. Но на първо четене е така, както го извеждаш...

то всичките ти писания нямат никаква стойност.

За кого - нямат стойност. мисля, че е толкова очевидно - за едни има стойност, за други няма такава. Само по себе си това само доказва нещо от твърдението ми за "истините".

Рамус много удобно пропусна един мой пост по отгоре.Свикнала съм,да не ми отговаря няма нищо.Нали не го чета,че и  той сега така :)

JJ - дай ми линк. Правя пропуски, превключвам един монитор между два компютъра и пропускам. Налага се и да работя, защото това в момента е и мое работно място.

Молбата ми е да ме улесниш - в случай че наистина държиш на мой отговор на нещо.

Има теми и конкретики, които за мен са маловажни и са извън приоритетите ми. Все пак това е моя свобода, нали? Не виждам в това нищо обидно за никого. Ако за някого е важно или отношение или гледната ми точка ще намери начин. Просто има неща които дори не си заслужава да обсъждам или да разглеждам. За някого са важни - за мен не са.

Ами ето какво - опитай се да се издигнеш още едно ниво нагоре и ще видиш, че това, което ти наричаш бъркотия и за теб е проблем, за други е немунеомото разбъркване и хаос, след който всичко се подрежда. Както най-тъмната част на нощта е точно преди зазоряване...

И аз съм обсесивно-компулсивен типаж... Разбирам те повече, отколкото допускаш... Форумът помага и за това... Нали сам казваш, че всеки си има причини да е тук.

Сложи и това в листа си с причините... и се усмихни.

Виж, това че наричам нещо с дума, не означава че за мен е проблем. За мен проблемите са мярка за нещата и показват ясно че към нещо съм неадекватен спрямо определена конкретика. Нито съм писал за хаос, нито за разбъркване. Не ме бърка мен в индивидуален план, че нещо се било обърквало. Предложението вече видях - добре не става. Нещо си набрала, виждам го, надявам се да изпуснеш парата. (или "въздуха", както се спрягаше в другата тема)

Добре, разбираш повече, отколкото допускам, казвам друго, цитираш думите ми... Добре, разбирам те.

Но някак си изложението е обсесивно и повелително , дори и да си О-К личност. Не че имам против.

Добре че съм израснал малко тийн-поривите си, като ми нареждат нещо, да правя обратното или да тегля майните на говорещия ги.

А последната дума - усмихни се. Няколко пъти вече, главно жени ме отразяват с някакви си свои проекции според които аз съм вечно намръщен чичка, дето сочи с пръст и казва кое е вярно , истина и правилно, нетърпящ възражения и вечно много знаещ. Но това не съм аз...

Един вече тук ми видя снимките и може сам да разкаже дали имам нещо общо с това. Нямам нищо тайно, нямам нищо скрито - където и да съм - съм този. Може би е "скука" за някои артистични натури... Но... фак(т) :)

За кого - нямат стойност. мисля, че е толкова очевидно - за едни има стойност, за други няма такава. Само по себе си това само доказва нещо от твърдението ми за "истините".

Нямат стойност съгласно логиката, ти извеждаш тези неща изхождайки от несъстоятелна логика.Те може някому да допадат и няма нищо смущаващо в това, но логически издъхват.

Един вече тук ми видя снимките и може сам да разкаже дали имам нещо общо с това.

Нищо общо. Рамус, всъщност е много лъчезарен, симпатичен и артистичен. Нищо общо с впечатлението, което човек си създава като му чете постовете отгоре-отгоре, както правех и аз и както продължавам да правя, когато нямам време. Но че е тарикат е факт... ;)

Има теми и конкретики, които за мен са маловажни и са извън приоритетите ми. Все пак това е моя свобода, нали? Не виждам в това нищо обидно за никого. Ако за някого е важно или отношение или гледната ми точка ще намери начин. Просто има неща които дори не си заслужава да обсъждам или да разглеждам. За някого са важни - за мен не са.

така де нали съм на по-ниско ниво,та за това пропускаш постовете ми :) няма нищо не се сърдя

ааа какво сега избираме си на кого да покажем снимки ли? :D  :P

Във всеки следващ момент, той ще заема различна позиция или пък ще твърди, че няма позиция. Платон или Буда напр. са се справяли с такива, но в определени условия - на живо и пред публика, за да няма накъде опонента да мърда.

Но с Рамус, всъщност е малко по-друго. Но на първо четене е така, както го извеждаш...

Ами... колегите, цитирани като имена в болд от цитата, аз съм ги учил на това.

Между другото съм скромен, но не толкова че да не призная че не бяха особено добри ученици - и двамата. Буда малко залиташе в приказките, ноооо къде ще ми ходи. Не стига че цяло учение остави след себе си, ами ми се правеше на интересен... Айдеее, викам му, тия не ми минават - марш на упражнения. Нема лабаво тука. Иначе - фащай си пътяяяя

А Платон - той беше много вироглав и многознайко. Ама  кво само шъ ми съ прай... Тия отворковци ги опраяме лесно... Само да свъся вежди и ... айдеееее. :lol6:

Нещо си набрала, виждам го, надявам се да изпуснеш парата.

Ами не - не съм набрала. А и съм достатъчно зрял човек, за да изпускам парата по начина, който ми приписваш. Себеуважението не ми позволява да не уважавам останалите. Останал си с грешни впечатления, защото не приемаш, че посочването на една некоректност не прави некоректен сочещия я. Това са принципни неща, които ние сами проектираме върху себе си, съобразно себе си. Ти го правиш, защото го правиш, а не, защото аз съм казала, че го правиш.

Нататък ще си замълча, защото явно нямаш нужда от повече думи. Разминаването идва от там, че през цялото време твърдиш какво става в теб, а не си даваш и най-малкия шанс да се погледнеш и отстрани.

Не, че имам против човек да приема всичко лично. Напротив. След като сме център на вселената си, трябва да приемаме нещата лично. Само така и отговорностите ни ще останат неразмити. Но пък от време навреме трябва да имаме силата да направим и крачката назад, за да видим цялата картина, защото в крайна сметка всички сме част от нещо по-голямо от нас.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.