Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Ами не - не съм набрала. А и съм достатъчно зрял човек, за да изпускам парата по начина, който ми приписваш. Себеуважението не ми позволява да не уважавам останалите. Останал си с грешни впечатления, защото не приемаш, че посочването на една некоректност не прави некоректен сочещия я. Това са принципни неща, които ние сами проектираме върху себе си, съобразно себе си. Ти го правиш, защото го правиш, а не, защото аз съм казала, че го правиш.

Нататък ще си замълча, защото явно нямаш нужда от повече думи. Разминаването идва от там, че през цялото време твърдиш какво става в теб, а не си даваш и най-малкия шанс да се погледнеш и отстрани.

Не, че имам против човек да приема всичко лично. Напротив. След като сме център на вселената си, трябва да приемаме нещата лично. Само така и отговорностите ни ще останат неразмити. Но пък от време навреме трябва да имаме силата да направим и крачката назад, за да видим цялата картина, защото в крайна сметка всички сме част от нещо по-голямо от нас.

всъщност си напълно права - аз съм тук заради себе си.

За "набирането" и "въздуха" беше просто шега. нали ми предложи "усмихни се" - макар че беше повече "заповед"...

Другото -  че приемаме нещата лично - разбирам огледалата... най-е весело някой като говори за мен. Но това е неизбежно - нито предирям, нито имам претенции. Чудесно е, че всеки е това, което е.

Както се вижда по-горе направих само предложение... Разбрах че не върви - беше само предложение... Нито съм изискал нещо от някого, нямам претенциите някой да пише дълго или късо, разбираемо или сложно, всеки се пише, всеки се отразява. който както каквото може... и прави.

Приех че по принцип - нищо на никого не е длъжен - да живее свободата. Въпроса е, че когато аз я ползвам, някой реагира недоволно на нещо си.

Нямат стойност съгласно логиката, ти извеждаш тези неща изхождайки от несъстоятелна логика.Те може някому да допадат и няма нищо смущаващо в това, но логически издъхват.

Виж, ти си за мен много компетентен и начетен човек. Имаме известни различия.

Пиша това от коректност и уважение. Но ти не ме четеш - другаде писах повече за "истините". Приемам каквото кажеш за тях. И каквото и да кажеш е правилно. Това не е софистика, нито лицемерие от моя страна. ПОВТАРЯМ - КАКВОТО КАЖЕШ и ТВЪРДИШ... е ПРАВИЛНО и го приемам за такова. Аз не ТВЪРД-я че говоря истини и тезите ми са условни със съвсем други намерения и цели.

Не се противопоставям на нищо и никого. За мен това е безпредметно и елементарно отношение. Ако можеш, позволи си го и... се усмихни. :)

Нямам нищо срещу теб, нито срещу АЛЛАХ. Не съм твой враг, нито противник. Ние сме просто хора, имащи разлики във възгледите. Приемам, че аз не съм прав и за мен това е лесно. Приемам и че ти си прав и за мен това също е лесно.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Приех че по принцип - нищо на никого не е длъжен - да живее свободата. Въпроса е, че когато аз я ползвам, някой реагира недоволно на нещо си.

"Човек е осъден да бъде свободен...''  Жан Пол Сартр

има ли пръсти и на краката :tongue2:

Кои крака - те са четири и копитата отдолу са ми достатъчни. Приличам на магаре. И според мнозина - съм точно това.  :) 

Доста неща се изписаха в тази тема , пък на мен все не ми се вързват нещата :

Ако Аз имам Свободна Воля , то тогава няма Бог ! Защото иначе.... ! Я , да върви някъде си там и да не ми се мотка в краката.... :)

Ако ли пък има Бог , то тогава няма Свободна Воля ! Защото в рамките на Бога , тя вече не е и свободна ! За каква Свободна Воля тогава си говорим ?....  :)

Така . И като е Воля , какво ще значи това че е Свободна ? Свободна от Бога може би?....Както детето когато му отрежат пъпа става свободно от майка си?. ....

И още :

Релацията "Добро-Зло" - с какво мерим кое е Добро и кое е Зло?

Добро ли е вълкът да изяжда агнето (свързано и с всякакви други асоциации !) !

А ако е зло , вълкът тогава какво да прави - да мре от глад ли? Или вегетарианец да стане ? Какъв вълк ще е тогава ? .... :) ....

Те , такива мисли ми ходят из главата и сън не ми дават..... :)

И извинявайте за "неандерталския" ми поглед  върху нещата от живота....! :)

....Исках да кажа ниското ми ниво на мислене ,  сравнявайки според други тук разни изказвания по темата дето в камарата от думи малко им се разбира - на принципа пиша ти дълго писмо , защото нямам време да ти напиша късо....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

така де нали съм на по-ниско ниво,та за това пропускаш постовете ми :) няма нищо не се сърдя

Най-после някой да напише че не се сърди. и то с усмивка.

ааа какво сега избираме си на кого да покажем снимки ли? :D  :P

Ами не знам - показвай, обаче ако е за пред мен имам условия - само натурал - никви дрехи, прически, макиажи, фотошопи или докторски намеси. Да видим, да турим квото трябва (оценки, примерно). :P

Всеки иска да го тури на Джанис :speak:

така ли?

И що - аватара ли е причината?

Май пак съм пропуснал клюкавина някаква си.

Но винаги има място за малко хумор:post-339917-0-51978600-1376491001_thumb.

Ми, не се вижда... Ще те излъжа.

Всеки иска да го тури на Джанис :speak:

Що пък на Джанис? Няма лошо, де, но що така реши...

.... Да видим, да турим квото трябва......

Епа, кво лошо има да турим, квото там си трябва.....

Аннету нема да има пръсти....

Редактирано от Мама не горюй (преглед на промените)

нема да има пръсти....

Случаят е извън нашата компетентност...

Най-после някой да напише че не се сърди. и то с усмивка.

Ами не знам - показвай, обаче ако е за пред мен имам условия - само натурал - никви дрехи, прически, макиажи, фотошопи или докторски намеси. Да видим, да турим квото трябва (оценки, примерно). :P

трябваше да ти го напиша,че да го разбереш ли?Аз ако ти се сърдя,по друг начин щяха да ми изглеждат постовете. :P

Той Сепсис е прав,голям си тарикат,как обърна поста ми,аз за теб говорих,че си показваш снимките само на избрани,а ти мене и гола искаш да ме видиш. :lol6: Ще се задоволиш само с лицето,умнико :biggrin:

трябваше да ти го напиша,че да го разбереш ли?Аз ако ти се сърдя,по друг начин щяха да ми изглеждат постовете. :P

Той Сепсис е прав,голям си тарикат,как обърна поста ми,аз за теб говорих,че си показваш снимките само на избрани,а ти мене и гола искаш да ме видиш. :lol6: Ще се задоволиш само с лицето,умнико :biggrin:

ми така и така всички подозират че съм магаре, задръстеняк и некъв смръщен леден сухар...

Освен това не съм казал "гола", а "натурална" - според мен има известна разлика. Поне за задръстеняци кат мен.

А това последното - ще се задоволя само с ... Така сме ний самотните самодостатъчни сухари, (не е ли тъжно, а) :lol6:

без дрехи си мисля,че е гола,не знам може аз да съм задръстена.Тъжно си е,ама ние сега с твойта свободна воля,разбира се,ще те отракаме :) не се безпокой ;)

А това последното - ще се задоволя само с ... 

с лицето ми

Кой те мисли за магаре? :eek:

Кой те мисли за магаре? :eek:

Шопското събрание.

Кажи им че грешат... искам да съм жирааааааааф. Писна ми от магарии...

Натурална звучи някак си... по-възвишено. Освен това има и значение отвъд физическата голота. Става въпрос и за вътрешна естественост. Но не казвай на никого - това е тайния смисъл и само аз го знам

Шопското събрание.

Кажи им че грешат... искам да съм жирааааааааф. Писна ми от магарии...

Натурална звучи някак си... по-възвишено. Освен това има и значение отвъд физическата голота. Става въпрос и за вътрешна естественост. Но не казвай на никого - това е тайния смисъл и само аз го знам

еми така е,при тебе свободната воля ти е изиграла лоша шега.Правиш магарии,ами магаре ще си. :)

еми така е,при тебе свободната воля ти е изиграла лоша шега.Правиш магарии,ами магаре ще си. :)

Свободната воля ли, съдбата ли (опс, кармата), но голямо шегуване е паднало. По магарешки. Е на - тва е тъжния резултат от шегите -  сухар и плешив смръщен чичка, наваксващ комплексите си с глупости и празни приказки. Шегички, шегувания... Магарешки живот.

Не мога да повярвам че мога да напиша толкова глупости и лиготии. Нещо форума ли ми действа кофти, жегата ли, бачкането лииии.

И с тия оффтопици направо ще ме баннат отново. Ма кат ми иде отвътреее И тая дж. дж. като ми приглася, колко му трябва на магарето да си покаже магариите.

И с тия оффтопици направо ще ме баннат отново.

Споко ве, то самата тема е оффтопик, така че спокойно си пиши ;)

по магарешки и по темата -

Айде сега и аз - като бай ЧЕЦИ:

що е това свобода

що е това воля

а какво е избор и има ли той почва освен като философска логическа стъкмистика, идеологически балаболки и вдъхновителни тиранти?

А най-грехо-проПадащия въпрос си остава кое е това "зло" и "добро"? Сега е ред на евините представителки да ги порицаем дружно и вкупом... че сме заради тях на тва дередже. Кой ви кара джанъм да я късате тая ябълка? Ма пусто любопитство ли, или на инат на забраната... Може Ева да е била още тийнейджърка във фазата на "бунта на мравката". И с право - като се има предвид силния й "баща"...

С Хуй като на магаре,

С еврика на Айнщайн

С вдъхновение на Омир

С хитове кат Рамщайн…

По-дълбок от Буда ,

Пред Искъро се спрело…

А добре дошъл,

У наше шопско село….

а  пръстите на ръцете му колко са?.разбрах ,че на краката няма пръсти тоя нарцис рамузес

Значи човекът постъпва разумно.

Ако си пусне снимката, ще се сдобие с много фенки. Както и аз - фръц, фръц! :D

Подписът е разумно да го смениш. Това са някакви неточни и лоши преводи и реплики на думите на Буда.

Значи човекът постъпва разумно.

да ама няма да искат да ти го турнат като на мен-фръц фръц :lol6:

кой не обича магаренца :inlove1:

какво стана със свободната воля?Май се изчерпа темата,а?

Ама ти и красив ли си на всичкото отгоре... ;)

А бе на мен как са ми допуснали регистрацията в тоя форум... Баси! :D

да ама няма да искат да ти го турнат като на мен-фръц фръц :lol6:

Аааъъъммм... то не се знае кой какво му крои на Красивия Скепс... :clown::wub::ohmy:

Ама ти и красив ли си на всичкото отгоре...

Симпатяга съм, но чак красив...

Красив е Брад Пит, казват. Мен ми е трудно да преценя. Виж, за жени ако питаш ще си кажа мнението...

Аааъъъммм... то не се знае кой какво му крои на Красивия Скепс... :clown::wub::ohmy:

да намине в темата С кой съфорумец искаш да правиш секс и ще се разбере.Да не слага снимка моля,че тъкмо се омъжих,да не направим беля.Че по едно и също време ще сме на едно и също място :D

Красив е Брад Пит, казват. Мен ми е трудно да преценя. Виж, за жени ако питаш ще си кажа мнението...

я кажи какъв ти е прототипа,че темата стана скучна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.