Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Mohini, като споделяш "любими цитати", пооправи ги малко...поне махни следите от търсачката...някак си е неугледно ;)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Mohini, като споделяш "любими цитати", пооправи ги малко...поне махни следите от търсачката...някак си е неугледно ;)

А, това нищо не е. Можеше и да е по-зле бе, мамочка, можеше да го постна на санскрит. :tongue2:

А, това нищо не е. Можеше и да е по-зле бе, мамочка, можеше да го постна на санскрит. :tongue2:

Викаш, че колкото и да е чудно, можеш да бъдеш и по-зле....Вярвам ти бе, вярвам ти :get out:

Викаш, че колкото и да е чудно, можеш да бъдеш и по-зле....Вярвам ти бе, вярвам ти :get out:

Радвам се, че се разбираме от малко и не е нужно писането на дълги постове. ;)

Радвам се, че се разбираме от малко и не е нужно писането на дълги постове. ;)

Да не мислиш, че някой ги чете, като са дълги.... :write a letter:

за това ли,Бел не ме разбира?Мамка му знаех си,че нещо има :D

аз бе. магарето ми с магаре.

Като пропускам, пропускам целите постове заради пълните глупости в тях. Ама като чета, чета всичко - дълго било, неразбираемо било - то размера имал значение за някои, знам ли.

И освен това нямам проблем с фокуса и вниманието, интереса, анализа.... Майстора си личи по "инструментите".

За музиката дори няма да кажа думичка - мен тва ми е в душата откакто съм се родил. Не слушам музика за забавление. Ако слушам, се отдавам изцяло. И за мен това е сериозно. Разбира се слушам и поп, но дори и така - музиката за мен има специална стойност и докато свири музика, "аз отивам където е музиката" и другото веднага отива на заден план. За мен - това да се разтоварвам като слушам музика е като да хвърлям диаманти за захранка, за да ловя риба. А и няма какво толкова да се разтоварвам. но слушам ли музика... това става "всичко". С танцуването - също съм така. С пеенето... и разни други неща. Това е като медитация - всичко, цялото и докрай - в мига.

сега пък простодушна съм била,абееееее какво да ви кажа :lol6:

Това кой ти го каза? Или си припознала себе си някъде и в нещо?

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Това кой ти го каза? Или си припознала себе си някъде и в нещо?

а простодушният човек е доволен от своя барабан.

макар че съм по китарите и пианото,ама давай да минава ;) харесвам и барабаните

а простодушният човек е доволен от своя барабан.

макар че съм по китарите и пианото,ама давай да минава ;) харесвам и барабаните

Че какво лошо има в това човек да е простодушен?

после,аз ще прочета,теб,за да разбера какво е казал рамузес :lol6:

аааа то там скепсис и джанис  правят разбор, аз подире чак  :whist:

има,как да няма.да ни са чудиш,що досега не е написала 20 поста...търси компромати...ей заради това,дето и се писа:

понякога ми става ясно,защо някоя жена,може толкова яростно да напада исляма...освен ако няма спомени

Спомени от...предишен живот ли?

Ми де да знам, може да съм била арабска принцеса?! :clown::)

ааа ,скепчо и той тук ..добре,че каза само "довиждане"..,че откакто взехм :lol6:е да се сбогуваме,форума се препълни

може си била арабка...ама принцеса едва ли :tongue2: май не си наясно,че тая титла е запазена за мен из целия изток

нищо.ние и такава си те харесваме

Въобразявай си, поне за това не се иска нито акъл, нито пари...

Но с този богат на вулгарни епитети език, едва ли някой арабски принц ще те хареса. :lol6:

нищо.ние и такава си те харесваме

Хайде, да ти цитирам какво значи простодушен , щото ти си далече от това определение:

Тълковен речник
 Който не се преструва; безхитростен, искрен.

Синонимен речник

(прил.) откровен, сърдечен, искрен, доверчив, непресторен, наивен, лековерен, лекомислен, добродушен, добряк, прост, естествен, незлобив, невинен, безхитростен

ааа ,скепчо и...добре,че каза само "довиждане"..,че откакто взехме да се сбогуваме,форума се препълни :lol6:

Само надничам и ви се радвам. :)

Пак призовавам колежката Аумка да си смени подписа. Вчера цитирах "Калама-сутра". Това, което цитира Аумка е от там, но в някакъв грешен превод. Оригиналът е:

Не следвайте това, което сте чували много пъти: нито традицията, нито слуховете, нито пък изложеното в писанията; не вярвайте на априорни допускания и хипотези, нито на хитри мъдрувания; не се привързвайте към идеите, които сте обмисляли дълго време, не се доверявайте на съдната способност на другите, нито пък на съображението: "Това е нашият учител." Узнайте сами кои неща са добри, кои достойни за порицание или похвала; изследвани и наблюдавани самостоятелно, тези неща водят до щастие и носят полза - осланяйте се на тях и пребивавайте в тях."

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Пак призовавам колежката Аумка да си смени подписа. Вчера цитирах "Калама-сутра". Това, което цитира Аумка е от там, но в някакъв грешен превод.

Пак призовавам колежката Аумка да си смени подписа. Вчера цитирах "Калама-сутра". Това, което цитира Аумка е от там, но в някакъв грешен превод.

Здравей, Скепси! Ще се радвам , ако ми дадеш правилния превод. :)

така де,правилно,точно това имах предвид теб:

наивен, лековерен, лекомислен :tongue2: :whist:

Нито съм лековерна, нито лекомислена...Може би малко по детински наивна и чистосърдечна... :party4::tease:

Здравей, Скепси! Ще се радвам , ако ми дадеш правилния превод. :)

Горе дадох един от възможните източници на това, което си сложила като подпис. На друго място Буда казва приблизително следното: Не вярвайте на думите ми само защото съм ги казал аз, а ги проверявайте толкова внимателно, колкото търговец, на когото плащат в злато. Цитирам по памет. Проверката се извършва по два начина - по пътя на логиката и по пътя на директното преживяване (емпиричния опит).

Инак, Буда не би могъл да се изрази толкова неясно и мъгляво като в подписа ти: "...здрав разум и ум."

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Горе дадох един от възможните източници на това, което си сложила като подпис. На друго място Буда казва приблизително следното: Не вярвайте на думите ми само защото съм ги казал аз, а ги проверявайте толкова внимателно, колкото търговец, на когото плащат в злато. Цитирам по памет. Проверката се извършва по два начина - по пътя на логиката и по пътя на директното преживяване (емпиричния опит).

Инак, Буда не би могъл да се изрази толкова неясно и мъгляво като в подписа ти: "...здрав разум и ум."

Да, и аз забелязах това, но все пак има разлика между здрав разум и ум...и затова го оставих така.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

има разлика между здрав разум и ум.

Би ми отнело неоправдано много време да разяснявам разликите между понятия като "съзнание", "здрав разум", "съдна способност", "ум" и други подобни в контекста на будистката психология и философия. Би означавало да давам термините на санскрит и след това да ги превеждам  с най-точния еквивалент в нашия език като се аргументирам защо ползвам точно тази, а не друга дума. Тези упражнения ги правех преди 4-5 години, за да си изясня материята.

Би ми отнело неоправдано много време да разяснявам разликите между понятия като "съзнание", "здрав разум", "съдна способност", "ум" и други подобни в контекста на будистката психология и философия. Би означавало да давам термините на санскрит и след това да ги превеждам  с най-точния еквивалент в нашия език като се аргументирам защо ползвам точно тази, а не друга дума. Тези упражнения ги правех преди 4-5 години, за да си изясня материята.

Oт друга страна упражнението можа да ти бъде полезно, както и на нас. Но все пак, "времето е пари"...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.