Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

що ,заради това,че медитира в стойка лотус ли :tongue2:

То е неразривно свързано с другото... и те така...

п.п. Ако след пет минути не съм станала от лаптопа, мъжа ми ще тръгне без мен и ще изтърва барбекюто... :D

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз по-грозновати харесвам, че не са дърпат много...

По-грозновата не мога да ти предложа. :)

То е неразривно свързано с другото... и те така...

п.п. Ако след пет минути не съм станала от лаптопа, мъжа ми ще тръгне без мен и ще изтърва барбекюто... :D

Седи драскай тука, аз ша ида с него :ph34r::clown:

ша та изчакам да са фръцкаш още малко :wink12: ...още не ми е избила дневната доза проклетия :whist:

Явно имаш нужда да си изразходваш някъде енергията .

Имаш нужда от нещо яко.... ;)

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Поздрав за дамите и специално за мойта, която днес има имен ден.

Да тий жива и здрава :bday19:  И ем, да та слуша :wink12:

Поздрав за дамите и специално за мойта, която днес има имен ден.

Публикувано изображение

Честит й празник !

Да са живи и здрави всички именници!

А ти...да я слушаш. ;)

Поздравче и от мен, за баби, лели, каки и малки пикли :) И най-вече, за всички с имена, производни на Мария

Да тий жива и здрава :bday19:  И ем, да та слуша :wink12:

Meрси. За да върна жеста, ето нещо, което преведох преди време на прима-виста. Мисля, че е полезно за тези, които ще го разберат. Авторът е един будистки учител на име Чогям Трунгпа Ринпоче (преводът ми не е много качествен, но смисъла е долу-горе този): "В обичайното разбиране отричането често се свързва с аскетизма: вие изоставяте чувствените наслади в света и поемате по пътя на суровия духовен живот, за да постигнете висшия смисъл на съществуването. Но всъщност отричането е нещо съвсем различно. Това от което се отрича войнът не е нещо друго, освен от преградите в неговите преживявания, които го отделят от другите хора. С други думи, да се отречеш, означава да станеш по-достъпен, гъвкав и открит по отношение на другите. Всички колебания относно разкриването ни към другите са отстранени. Заради другите вие се отказвате от своята изолираност и отделеност. Нуждата от отричане възниква тогава, когато започнете да чувствате, че притежавате истинска доброта. И разбира се, вие не можете да превърнете тази доброта в някакво лично притежание, в лично владение. Тя изцяло надхвърля личната ви територия и намерения. Въпреки това, понякога може да се опитате да я локализирате в себе си, да си помислите, че можете да вземете щипка от нея и да я поставите в джоба си. По този начин се прокрадва идеята за отделеност. Това е момента, в който е необходимо отричането - това е отказът от притежаването на дълбинната доброта. Трябва да отхвърлите този локален, провинциален подход и да приемете един по-открит свят."

Само да не забравиме Коя е Мария, чието име се празнува.

Само да не забравиме Коя е Мария, чието име се празнува.

Според Библията, Мария е жената на дърводелеца Йосиф, родила бебето Исус, за което се казва, че е заченато от Светия Дух.

За начало, просто чети постовете ми и си води записки. Даже няма да е лошо да ги записваш/с молив обаче, не копи-пейст/ по 100 пъти, за да ги затвърдиш. Снимката ми си я извади на ксерокс, ламинирай я и я носи до сърцето си.... След година-две или три, може да ти позволя да задаваш по някой въпрос, до тогава -не.....

Като те гледам какви съвети раздаваш, да не би да си последовател на сахаджа йога? :lol6:

Aйде и теб да поздравя, макар че все ми казваш, че съм надменен, лош и прочие. Все тая ми е от което.

Това е специално за теб. Тази мантра е много скъпоценна. Дава връзка с Тарите, които са Буди проявяващи се в женска форма. Защитната им активност се проявява в мига, в който помислиш за тях. ТУК.

Aйде и теб да поздравя, макар че все ми казваш, че съм надменен, лош и прочие. Все тая ми е от което.

Това е специално за теб. Тази мантра е много скъпоценна. Дава връзка с Тарите, които са Буди проявяващи се в женска форма. Защитната им активност се проявява в мига, в който помислиш за тях. ТУК.

Благодаря! Това е голям подарък! :angel19:

..............

А аз ти подарявам тази мантра, която ми е любима:

http://www.youtube.com/watch?v=TDUdT5z_CBU

Благодаря! Това е голям подарък! :angel19:

Тази, както и на Авалокитешвара (тиб. Ченрезиг) , т.е. ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУНГ, могат да се казват от всеки без да е нужен лунг (предаване чрез чуване) или посвещение. Тези "същества" са много добри. Пробвай да казваш едно от двете, когато има животни около теб. Но го прави много релаксирано и без очаквания. Ще видиш как ще се успокоят и те, и цялата среда наоколо.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Само че, не съм аз тази която поставя етикети на хората.

Само казах, че музикалните предпочитания говорят много за психиката човека.

Вземи малко се информирай за човешката психология.

..............

Друго, смятано за отрицателно, въздействие на рок музиката е склонността й да разкрепостява психиката. Много хора твърдят, че тя освобождава сексуалната енергия и пробужда животинските инстинкти. Човек губи представа къде се намира, забравя моралните си ценности и започва да се държи по първобитен начин. Някои учени твърдят, че слушането на рок музика води до отделянето на т. нар. стресови хормони, които изтриват част от информацията в мозъка. Американски лекари начело с ученият Робърт Ларсън твърдят, че повтарящият се ритъм на бас-китарата влияе на гръбначно-мозъчната течност и на функционирането на жлезите, които регулират отделянето на хормони, както и на нивото на инсулин в кръвта. Същите учени наричат рока "музика-убиец" или "звукова отрова”, водеща до музикално пристрастяване. Според психолога А. Азаров „звуковата отрова” може да доведе до лудост. Той твърди, че хората, които са склонни към самоубийство, често пишат музиката си така, че несъзнателно обричат на гибел част от своите почитатели.

Много от съвременните песни, според него, се създават от „звуци – убийци”, които могат да доведат слушателя им до смърт. Днес все повече учени се опитват да докажат, че рокът с всичките си подразделения води до разкъсване на молекулите на ДНК и има опустошително въздействие върху човешкия мозък. Същите тези учени твърдят, че класическата музика има съвсем обратен ефект. Те застават твърдо зад теорията, че рокът, хевиметълът и всички останали подразделения на тежката музика убиват съзнанието, вредят на сърцето и могат да доведат хората до лудост.

Много музикални изпълнители с подкрепата на големите компании, които издават техните албуми, използват в своите песни негативни и разрушителни теми със силно влияние върху подрастващото поколение. Такива са песните за защита и възхвала на употребата на наркотици и алкохол; красивото и явно представяне на самоубийството като единствена алтернатива и най-доброто решение; насилие, внушавано чрез клиповете на съответните песни; извършване на ритуали по време на концертите; секс, фокусиран върху насилствения контрол, садизма, мазохизма, кръвосмешението, както и пренебрегване и обезценяване на жените.

Експерти по хипноза твърдят, че поредици от повтарящи се удари предизвикат хипноза. Заради това хората с нервни заболявания са максимално възприемчиви към всичко, което се "проповядва" в рок музиката. Днес духовниците са уверени, че рок музиката е оръжие на Сатаната, способно да унищожи човека духовно и физически. Твърди се, че във всяко музикално течение в рок музиката, а също и в съпътстващата я култура, се крият антибожествени философии. Песните, свързани с дявола и ада, изобилстват в рок и метъл музиката. В книгата на У. Боймър „Ние искаме само твоята душа” почитател на групата „Black Sabbath” (Черна събота), казва следното: „С музиката на „Black Sabbath” човек може да бъде дрогиран и без наркотици!”

Текстовете на повечето пънк, рок и метъл песни, които често са неморални, разпространяват идеята за неподчинение и бунт срещу всички правила на социалния живот. Тези мисли се натрапват в съзнанието и променят хората поради възприемчивостта им към тази музика. Думите на някои песни гласят: "Прави каквото си искаш, това е целият закон!" Този тип максима се разпространява в учението на Алистър Кроули, смятан за най-големият сатанист на 20 век. Една от книгите му, наречена „Книгата на закона”, служи за вдъхновение при писането на текстовете на много известни рок групи. Такава е и една от най-успешните песни в рок музиката на „Led Zeppelin” – „Стълба към небето”. Не е мит, че в нея се крие тайнствено послание, отправено към феновете. Тя описва едноименния култ от египетската митология, но носи и кодирана форма на сатанинско послание. Ако чуем песента отзад напред, можем да доловим фрагменти от следните изречения: „Чуйте, ние бяхме там... Аз ще пея, защото живея със Сатана... Служи ми! Там няма отърваване... когато трябва да живеем със Сатаната... Той е повелителят...”  

Тези думи, подплатени с въздействаща музика, са способни да променят мисленето на хората. Хиляди наглед нормални тийнейджъри се държат като полудели на рок концертите и понякога извършват аморални действия не само под влиянието на музиката, но и на свързаните с нея алкохол и наркотици. За пример можем да посочим паметния концерт на групата „Rolling Stones” на 6 декември 1969 година (на занемарената автописта „Алтамонт Спийдуей”, близо до Сан Франциско). Със своите над 300 000 посетители за кратко време концертът се превръща в кървава сцена. За отговорници на реда са определени представителите на рок групата “Hell’s Angels” („Ангели от ада”), но след като се напиват, те започват да тероризират публиката по най-брутален начин. На песента  “Carol” за голямо учудване на зрителите една девойка от публиката се съблича гола и пълзи по посока на сцената, сякаш е главен олтар, а тя иска да се принесе в жертва на ботушите и тоягите на ангелите от ада. Последват я и други. По описанието на очевидец „колкото по-брутално ги биеха, толкова по-ясно се виждаше, че всички са под въздействието и принудата на някаква свръхестествена сила...” Тони Санчес разказва, че „жертвите не само понасяха болката и жестокостта, но просто жадуваха за тях”. Когато „Rolling Stones” запяват “Sympathy for the Devil”, „ангелите” започват да налагат безразборно слушателите. Концертът излиза от контрол, а кървавият ръкопашен бой не може да бъде спрян. Не стига това, но когато гримираният като Луцифер Мик Джагър изпълнява „Under my Thumb”, „ангелите” съвсем хладнокръвно намушкват с нож чернокожата 18-годишна Меридит Хънтър непосредствено пред сцената. Много от почитателите, унесени в ритъма на песента, дори не разбират какво става. Така със смърт и насилие завършва това излизане на сцената на „Stones”. Този концерт завършва с още трима убити и безброй ранени.

Да се твърди, че само рокът и метълът влияят негативно на човешкия мозък, разбира се, е едностранчиво. Има и други стилове, които се отразяват зле на психиката. Попфолк музиката (т. нар. „чалга”) е един от най-масово слушаните стилове в България и на Балканите като цяло. Днес над 60% от населението у нас, независимо от възрастта си, харесва този стил музика. Някои смятат "чалгата" и попфолка за различни понятия. В попфолка са включени много и разнообразни елементи от рап, хаус, рок и денс музиката. Като цяло, обаче, попфолк музиката с подстиловете си влияе неблагоприятно на човешкия мозък, защото понижава вибрациите му и човекът губи възприятието си за реалността. Например хората, които слушат попфолк музика, особено във високи децибели, губят контрол над тялото и съзнанието си. Тя е изградена чрез инфразвукови честоти и принуждава човека да танцува, дори да не желае. Допълнително попфолк музиката въздейства на мозъка ни чрез ултра и инфразвук, които ние не чуваме, но които се възприемат от органите ни и това оказва разрушителен ефект върху цялото ни тяло. Силната музика също е вредна – тя може да доведе до нервно разстройство заради свиването на артериите и възпрепятстването на притока на кръв към сърцето.

Често много песни от най-различни музикални стилове ни изумяват със своите текстове. В тях директно или индиректно се отправят послания за разврат и насилие. Благодарение на ритъма на песните, те лесно се запаметяват и не могат да излязат от главите на слушателите, които не спират да си ги повтарят. Ето защо наблюдателите са на мнение, че чалгата рефлектира директно върху първобитните инстинкти на човека. Развращава психиката му в чисто сексуален аспект и промива мозъка, програмирайки и поведението му. Феновете на тази музика смятат, че ги „разкрепостява” и ги „прави готини”, но всъщност тя е много далеч от световните тенденции в музиката. Младите хора копират попфолк певиците, чиято визия и поведение „са пошли, вулгарни и грозни”. Казва се, че тази музика няма никаква стойност по отношение на качеството както на текстовете, така и на мелодията и аранжимента, а клиповете се смятат за безсмислени.

Според Светлана Куюмджиева „чалга публиката не обича да гледа класически произведения и автори и изисква от изкуството някакъв тип примитивно изразяване на красивото. Тя не иска да се мори да мисли върху изкуството, а просто да радва окото си. Този рефлекс към изкуството тук е народняшки, наследствен, древен. Чалгата не променя нищо в това, тя само го подхранва. Тя има нужното мнозинство, за да окаже съпротива на всеки опит за промяна на този стереотип или да го осмее и отрече. Това е породено може би от факта, че въпреки привидния разгул и показност, в същността си чалгата е дълбоко патриархално консервативна, както и самото ни общество. С други думи, по отношение на изкуството влиянието на чалгата е като да имаш стара и блокирала спирачка, която не ти позволява да мръднеш напред.”

http://nauka.bg/a/%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%B8%D0%BA%D0%B0

А , бе ти си като ксерокс .А стига де  , и цветното ми боде очите.

А аз ти подарявам тази мантра, която ми е любима:

Идеята е, че определена вибрация може да те въведе в определено състояние.

Тази, която ми подаряваш е част от ежедневната ми практика. Не че я напявам по този начин, де... ;)

Затова е важен източника.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Информацията е доста интересна и полезна.

А ако не ти харесва, не е задължително да я четеш.

Знаеш ли, че девиза нa "Ксерокс" е "Копието, по-добро от оригинала"?

Информацията е доста интересна и полезна.

А ако не ти харесва, не е задължително да я четеш.

Аз като искам информация има чичко Гугъл.Просто ,дразниш и като че ли нарочно го правиш.И не е лошо да прочетеш ,каква роля в вселената има звука.Музика на сверите на Питагор ,дори и евреиската азбука.

Аз като искам информация има чичко Гугъл.Просто ,дразниш и като че ли нарочно го правиш.И не е лошо да прочетеш ,каква роля в вселената има звука.Музика на сверите на Питагор ,дори и евреиската азбука.

Ти печатар ли беше?

Добре ще е да се научиш да пишеш правилно.

сФера се пише не с В, а с Ф

евреЙска азбука, а не евреиска азбука

пред Вселена се поставя ВЪВ, а не В

За препинателните знаци, следващият път.

..............

Ако дразня някого и ако нарушавам правилата, има модератори. Може да се оплачете.

всяка втора жена на света се нарича мария.ти,коя имаш предвид?

Мария, родила Светия Дух.

Мария, родила Светия Дух.

Мечо, Мария не е родила Светия Дух.

А е заченала от него ,...според Библията.

всяка втора жена на света се нарича мария.ти,коя имаш предвид?

Попа като пей, споменава и "другата Мария"....Ама иначе за таз Мария става дума.

Ти печатар ли беше?

Добре ще е да се научиш да пишеш правилно.

сФера се пише не с В, а с Ф

евреЙска азбука, а не евреиска азбука

пред Вселена се поставя ВЪВ, а не В

За препинателните знаци, следващият път.

..............

Ако дразня някого и ако нарушавам правилата, има модератори. Може да се оплачете.

Благодаря за ,забележката.Твоите грешки не ги виждаме защото , копи пействаш.Човек може и да сбърка.но да ме изкараш неграмотен . За печатарството , уверявам те ,че това което е в твоята библиотека е сътворено от мен.Малко са истинските печатари , така че ,се подиграваи с друг.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.