Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

разбрах.ша се праиш на пепеляшка :tongue2:

А бе - хубаво е човек да знае кога да спре... Щото не винаги загубената пантофка е най-лошото, което може да му се случи... Понякога може да се напипа като тиква... :D

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз още не го виждам...

Няма и да го видиш, колкото и да се напъваш.

Трябва, обаче, да го преживееш директно.

снощи са измъкна ,без да почерпиш..то бива,бива ,ама пък твойто

:shy11:

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Няма и да го видиш, колкото и да се напъваш.

Трябва, обаче, да го преживееш директно.

За това дори нямам вярата, че ще мога...

За това дори нямам вярата, че ще мога...

Просто е...

Трудното е да го задържаш. Това е което иска време и практика.

знаеш ли ,че тиква ,на иврит значи надежда,"ха тиква"-надеждата ,така се казва националния химн на исраел......

Валтиква, ще ти викаме вече. :D

Просто е...

Трудното е да го задържаш. Това е което иска време и практика.

Когато те чета и за мен всичко изглежда просто...

Това имах предвид одеве, когато казвах, че когато човек снизхожда, прави реверанса към себе си... но не ме разбраха.

Е, ти ме разбра. Това /ми/ стига.

евреите са майстори в това.

Знам, знам... Всичко е първи ред - първо място... Щом държите твореца за пешовете, как да е иначе... :P

Лигла! :whist::)

не съм лигла бе марче,просто съм мноу надменна и надута и въобще няма да ми мине никога. :lol6:

Няма го Дарки да те спихне малко... :ass:

Сигурна съм, че ти липсва и на теб, въпреки дракането ти/ви...

Дано да си кара синьото лято и да е добре.

предпочитам да оставим националния химн на родината ми ,на мира, и да не се заиграваме с него

Заиграх се с теб. Не с химна. Валтиквичке... :D

Няма го Дарки да те спихне малко... :ass:.

Ми, тя го изгони.

Ми, тя го изгони.

Мислила съм си го... И... Не. Дарко е на съвсем друго ниво... Само дано е добре!

п.п. Иначе до сега да съм удушила танцуващата със саби... :D

Баси хармонията дет цари тука....Плеснахме с ръце и са прегърнахме...Не ми харесва така, тъй да знаете :no-no:

дарко си е пич. много ме кефи това,че си мисли,че му се хващам на номерата...пък аз се кефя на първокласния театър.той е класа в дракането и си е предизвикателство.разбира се ,че липсва.надявам се всичко с него и семейството му да е наред.

Не знам. Може. Той беше класа, наистина.

виждаме нещата по различен начин :boxing3::smash:

Последното нещо, което бих си позволил е да се шегувам с националния химн на Израел. Мосад не спи и не бързам да се прераждам толкова скоро. :D

Баси хармонията дет цари тука....Плеснахме с ръце и са прегърнахме...Не ми харесва така, тъй да знаете :no-no:

Не се куми, ами се нареждай сред хармоничните. Плесването с ръце и прегръдките са само встъпление. по-нататък ще ти хареса повече. Убавите неща бавно стават...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

По ЖЕЛАНИЕ...???!!!

Демек, какво питаш.

и валентин изчезна  неочаквано :( дано и той да е добре.

Скоро ще го последвам. Мислех онзи ден, но се оказа, че съм подранил...

. по-нататък ще ти хареса повече.

Да бе....скеп, ша ма научи как да го правя без жена и без да се празня.....мерси :clown::ph34r::P

Демек, какво питаш.

Питам ли, пипам ли - не знам. Но ми се струва, че желанието и желаещите не са им мястото сред нещата за които става въпрос - за състоянието на липсата на наблюдател. Има толкова желаещи, толкова желания...

дали го желае някой :rolleyes:

Мхм...

Преценявам кой го желае и кой - не. Нося си отговорността, за което.

Не се натрапвам. Отговарям на сигнали. Понякога бъркам, друг път - не.

Дотам съм стигнал.

––––––––––

Това няма общо с будизма като религия и други такива.

Да бе....скеп, ша ма научи как да го правя без жена и без да се празня.....мерси :clown::ph34r::P

Чакай бе - Скеп иска да ти предаде учението за жените. И ти оставя в наследство харема, примерно. Сега сме само до хармонизирането, прегръдките идват, после целивки и нататък, по пистата. Търпение бе - надеждата умирала последна (след като убила всичко около нея, за да оцелее).

Не мога да те науча на това... Сори.

Чакай бе - Скеп иска да ти предаде учението за жените. И ти оставя в наследство харема,

Неща хареми :no-no: :no-no: :no-no: Аз на една със зор плащам издръжката, та ся и на харем ли :money6: ужас :help wanted3:

Не мога да те науча на това... Сори.

Аз и неща....предпочитам как си знам :giggle1:

Преценявам кой го желае и кой - не. Нося си отговорността, за което.

Не се натрапвам. Отговарям на сигнали. Понякога бъркам, друг път - не.

Дотам съм стигнал.

––––––––––

Това няма общо с будизма като религия и други такива.

разбрах, но може би не се изразих ясно, защото съвсем друга беше насоката. Допускам че за думата "ЖЕЛАНИЕ" имаме съществени разлики, и попитах за да разбера. Отговора ти ми каза доста неща

разбрах, но може би не се изразих ясно, защото съвсем друга беше насоката. Допускам че за думата "ЖЕЛАНИЕ" имаме съществени разлики, и попитах за да разбера. Отговора ти ми каза доста неща

Да. Може би, под "желание" разбираме различни неща. Нямам предвид повърхностно любопитство, а нещо, което идва от т.нар. Буда-природа или както искаш там го наречи. Импулс, който се проявява рядко и често в екстремни ситуации, когато обичайното, конвенционално възприятие блокира и не върши работа. Това е шанс да се мине малко по-нататък.

При теб няма нужда от това.

Мерил е на ръба, според мен. Може и да бъркам. Защитните механизми са много силни. Много е трудно да ги подведеш. Като стигнеш до една граница, която при всеки е различна, и се получава блок.

Продължава в пълен ход разминаването. Както и въпросите които ми зададе и предположенията които направи за мен в "лични" интересите са това, което те рисува коя си. Думите ти, насоките ти, посланията ти - ти ги правиш с твои цели - това е очевидно, това е ясно. Но нищо не е чак толкова скрито, нито че си толкова скрита, колкото може би ти предполагаш. Тия образи - какво работиш и колко често пътуваш, образованието, езиците, условията на живот и целите ти - това са лични положения. Те са проблема за неразбирането между нас. ТОВА СА ЛИЧНИТЕ ТИ ДАННИ, но това не си ти. За мен си нещо друго, думите ми са към нещото друго, нещото там отвъд, целите ти, стремежите ти, идеите ти коя си, знанията или всичко друго с което се описваш коя си.

За мен това не си ти - това е нещо друго и не то ме интересува.

Да, за разминаването спор няма, тук не мога да не се съглася. Защото сме застанали в двата противоположни края на въжето.

Но и двамата държим въжето, което е добре.

Сега ще ти кажа защо има и няма значение от какъв пол съм, какво работя, какво образование имам и т.н.

Ще започна с това защо има значение.

Колкото е по-недостатъчна е първоначалната информация, за каквото и да било, толкова по-силно става изкривяването във визията. Умът работи на такъв принцип, че е възможно преминаване към по-високи нива на дискриминация само, когато има достатъчно налична информация за базата, основата. Без стабилна основа, колкото и да се опитваш да градиш нагоре, не правиш нищо друго освен да строиш пясъчни кули - оттам и отношението, както и възприемането на информация от различни субекти, може да бъде коренно различно, дори и субектите да твърдят едно и също! Не знам дали се изразих ясно, затова ще илюстрирам. Пример - Мерил, Скепсис, Валкирия и Аум подават една и съща информация - "конят е бял". Но в зависимост от представата, която човекът, възприемащ информацията, си е изградил за тези потребители, той ще приеме за вярна информацията от Мерил и Скепсис, да речем, а от Валкирия и Аум за глупост. Но "конят е бял", това е съобщението, за това говорят и 4-мата! И въпреки това същността се размива поради окраската на личното отношение към съответните никове.

Дори ще разширя малко, като се опитам да обясня как се създават и разпространяват слухове. Явление, което в този форум се наблюдава достатъчно често.

Распространението на слухове заема значително място в поведенческите процеси.

По правило, ефектът от използване на невярна информация, е от кратковременен характер и е валиден само за периода, в който се усеща значителен дефицит на информация.

Получаването на по-пълна и достоверна информация, е процесът, който хората условно наричат с “на лъжата краката са къси”.

Възприемането и вярата в слухове се определя от лесния и достъпен способ за удовлетворение на информационните потребности на всеки човек. Без тях, каквото и да било междуличностно общуване е невъзможно, тъй като те служат за база на социалната ориентация и организация на поведението. Състоянието на информационна неопределеност или недостатъчност, или закъснение в подаването на тази информация, е и причината за появата на слуховете. Проблемът е, че човек, поради недостиг на информация, директно попада в зависимост от конкретните слухове – заместители на информация. Колкото и да е странно, слуховете служат за удовлетворяване на потребност, която не може да бъде удовлетворена по друг начин или когато даден индивид не е в състояние, поради различни причини, да намери друго решение за достъп до повече информация.

В резюме - защо тази информация е важна - защото е база за социалната ни ориентация и организация на поведението.

Защо обаче не е важна? Защото това са само повърхностни "технически данни", това не е същността. Това не е човекът с неговите чувства, мисли, идеи, страхове, радости, жизнен опит и т.н. Но без тази база, пътят до същността остава затворен. Не можеш да търсиш същността на един компютър, без преди това да си се уверил, че е компютър, а не картоф.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.