Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Здравейте на всички,

Пристигам пак тук при вас и пак да Ви поучавам, че не е хубаво да предизвиквате в името на някой национализъм , било то и в името на някоя религия. Чета Ви глупостите на всички как се обиждате и мюсюлмани и евреи и ние българите. Ние всички нации произлизаме от един общ духовен източник,както пише Елена Блаватска,/аз нося нейната душа,както ми казва моят духовен учител Иеова/ и той ми каза, че ние трябва да бъдем толерантни и да не се мразим, защото омразата води до войни и разпри и нищо хубаво не носи.

Не мразя никого. Това е нещото, което и да се насиля, не мога да правя, природа, какво да сторя...

Обаче ти (или Елена Блаватска в теб :eek: )не схащаш замисъла на онова, което съм написала - то е досущ същото, като твоя апел - да не мразим. А фанатизмът го умее това добре под различни имена - те в случая са без значение, важно е съдържанието му, а не как се именува той. А съдържанието на фанатизма е омраза, която носи смърт.

И това се видя добре - ЕТО В ТАЗИ ТЕМА.

Къде е Ура сега? Защо го няма?

Дано фанатиците са вече спокойни! Злото в тях, омразата в тях победи...

Но аз съм сигурна, че съвестта им не е. Тя - Бога в тях, спи дълбок зимен сън.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мразя никого. Това е нещото, което и да се насиля, не мога да правя, природа, какво да сторя...

Обаче ти (или Елена Блаватска в теб ;) )не схащаш замисъла на онова, което съм написала - то е досущ същото, като твоя апел - да не мразим. А фанатизмът го умее това добре под различни имена - те в случая са без значение, важно е съдържанието му, а не как се именува той. А съдържанието на фанатизма е омраза, която носи смърт.

И това се видя добре - ЕТО В ТАЗИ ТЕМА.

Къде е Ура сега? Защо го няма?

Дано фанатиците са вече спокойни! Злото в тях, омразата в тях победи...

Но аз съм сигурна, че съвестта им не е. Тя - Бога в тях, спи дълбок зимен сън.

Фанатик, да нарича другите фанатици, е доста смешно Люцке .... :eek:

Аз не питая злоба към никой който е толерантен с мен, който уважава мен и моята религия.... мисля че от всичко изчетено тук, останах с впечатление че както и в темата за ислям, така и тук, злобата я питаете вие..

Бъди здрава... но с фанатизъм ти самата няма да стигнеш доникъде....

П.С Помни... Уважавай, за да те уважават....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Странно, има друг постулат: "Бий да те уважават"! Сега ще кажа, че наистина има много мусулмани, които са коректни, но съвсем не е сигурно до кога? Може би до момента, когато имамът им нареди да "вкарат в действие Корана", където нещата са "Бий за да те уважават". В момента ислямът няма силни империи на които да стъпва и за това е така "на примолване за уважение", ма в миналото така ли е било? И дали бъдещето няма да повтори миналото? Патриархалността на ислямът на уважение пред силата ли е или не?...

Странно, има друг постулат: "Бий да те уважават"! Сега ще кажа, че наистина има много мусулмани, които са коректни, но съвсем не е сигурно до кога? Може би до момента, когато имамът им нареди да "вкарат в действие Корана", където нещата са "Бий за да те уважават".

В момента ислямът няма силни империи на които да стъпва и за това е така "на примолване за уважение", ма в миналото така ли е било? И дали бъдещето няма да повтори миналото?

Патриархалността на ислямът на уважение пред силата ли е или не?...

Дори сега исляма има силни държави... вземи Турция например... най-силната мюсюлманска страна в света... има и доста други... много по-силни от Бг за сравнение...

Исляма е настъпвал във времена когато е бил нападан... недей забравя че в началото на исляма, тя е била нападана от християнството.. затова идва и нейния отговор... и отделно е нападана като държави.... затова се и разраства и се създават ислямските империи - Арабския халифат и нейните приемници...исляма побеждава много пъти...

Исляма винаги е бил много по-толерантен към друговерците.. особено хората на писанието.. докато същото не може да се каже за тези хора ... евреи и християни основно.... а напоследък и разни сектантски религии...

А патриархалноста в исляма е традиция.... начин на мислене и ред в живота... за каква сила говориш....... освен ако не съдиш че всичко патриархално е сила, а матриархално нещо друго...:headphones:

П.С А исляма и сега настъпва.. леко полека.. затова срещу него се започна кампания точно от тези хора на писанието.... за да го спрат.. но просто само влошават нещата....Всички тези войни срещу ислямски държави са подклаждани точно поради тази причина... за да задоволят амбициите на една група хора на писанието.. евреите...

Но лошото е че голяма част от него води война за да се защити... да защити правата си, живота си...справедлива война

Дори сега исляма има силни държави... вземи Турция например... най-силната мюсюлманска страна в света... има и доста други... много по-силни от Бг за сравнение...

Исляма е настъпвал във времена когато е бил нападан... недей забравя че в началото на исляма, тя е била нападана от християнството.. затова идва и нейния отговор... и отделно е нападана като държави.... затова се и разраства и се създават ислямските империи - Арабския халифат и нейните приемници...исляма побеждава много пъти...

Исляма винаги е бил много по-толерантен към друговерците.. особено хората на писанието.. докато същото не може да се каже за тези хора ... евреи и християни основно.... а напоследък и разни сектантски религии...

А патриархалноста в исляма е традиция.... начин на мислене и ред в живота... за каква сила говориш....... освен ако не съдиш че всичко патриархално е сила, а матриархално нещо друго...:)

П.С А исляма и сега настъпва.. леко полека.. затова срещу него се започна кампания точно от тези хора на писанието.... за да го спрат.. но просто само влошават нещата....Всички тези войни срещу ислямски държави са подклаждани точно поради тази причина... за да задоволят амбициите на една група хора на писанието.. евреите...

Но лошото е че голяма част от него води война за да се защити... да защити правата си, живота си...справедлива война

Ислямът нападал, когато бил нападнат... Ооо, чудо, не знаех досега, че някога България е нападала ислямска страна, за да дойдат тук османлиите и да нападнат в отговор на нейното нападение... бре, да му се не види, ми ние нова хистория ще да напишем, ислямска... за малко да кажа хистерия... Кога българи са насилвали мюсюлмани да сменят вярата си в нашата далечна история и в отговор на това да дойдат тук ислямистите и да беснеят...

С евреите сте от един баща генетично - от един Патер, от един Баба - Авраам, Ибрям по вашему. Затова и не се разбирате никак и воювате вечно помежду си - тази война с евреите е войната на двама сина, които се мразят и се борят за надмощие. Специално мюсюлманите са по-настървени и по-опасните, по-заслепените и фанатичните в тая война, защото страдат всеобщо от комплекса на отритнатия син - Есмаил на еврейски, Измаил на арабски. Вие още носите в кръвта си този обиден ген на непризнатия син. Ако вашият бог е бог миролюбив, то той ще има и миролюбиви чада. Това не го виждам аз в лицето на двете религии, изповядващи го - юдеизъм и ислям. От там за мен този бог е зъл бог, щом синовете му се избиват помежду си за власт и територии.

В кой бог вярваш ти? Знаеш ли добре? Това ви казваше Ура и затова се настървихте срещу него - защото не искате да видите истината. А нея я видя добре целият свят...

Виждаме и тук и сега какво става. Тези двама синове се съюзяват помежду си само когато имат общ враг... а не поради това, че са миролюбиви.

Ако ти наистина си миролюбив, ама наистина си такъв и си толерантен и умееш да прощаваш не само на думи, защо не отвориш контратема на тази на ЛИС - да върнат Ура в сайта. На ЛИС му е простено, че е дете и не съзнава добре още що върши. Но ти си зрял мъж и осъзнат като човек. Ха, да те видя сега колко чини твоето миролюбие! И дали фанатизма няма да надделее над ЧОВЕЩИНАТА. А човещината се състои най-вече в умението да се прощава. Ха да ви видя сега какви мъже сте!

....не знаех също, че Турция била "мусулманска държава"?.. Това е доста епохално откритие.

Тука един имам проповядва нещо, но сигурно евреите са го подтикнали към това, щото отдолу пише на ивирит... ?

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Ислямът нападал, когато бил нападнат... Ооо, чудо, не знаех досега, че някога България е нападала ислямска страна, за да дойдат тук османлиите и да нападнат в отговор на нейното нападение... бре, да му се не види, ми ние нова хистория ще да напишем, ислямска... за малко да кажа хистерия... Кога българи са насилвали мюсюлмани да сменят вярата си в нашата далечна история и в отговор на това да дойдат тук ислямистите и да беснеят...

С евреите сте от един баща генетично - от един Патер, от един Баба - Авраам, Ибрям по вашему. Затова и не се разбирате никак и воювате вечно помежду си - тази война с евреите е войната на двама сина, които се мразят и се борят за надмощие. Специално мюсюлманите са по-настървени и по-опасните, по-заслепените и фанатичните в тая война, защото страдат всеобщо от комплекса на отритнатия син - Есмаил на еврейски, Измаил на арабски. Вие още носите в кръвта си този обиден ген на непризнатия син. Ако вашият бог е бог миролюбив, то той ще има и миролюбиви чада. Това не го виждам аз в лицето на двете религии, изповядващи го - юдеизъм и ислям. От там за мен този бог е зъл бог, щом синовете му се избиват помежду си за власт и територии.

В кой бог вярваш ти? Знаеш ли добре? Това ви казваше Ура и затова се настървихте срещу него - защото не искате да видите истината. А нея я видя добре целият свят...

Виждаме и тук и сега какво става. Тези двама синове се съюзяват помежду си само когато имат общ враг... а не поради това, че са миролюбиви.

Ако ти наистина си миролюбив, ама наистина си такъв и си толерантен и умееш да прощаваш не само на думи, защо не отвориш контратема на тази на ЛИС - да върнат Ура в сайта. На ЛИС му е простено, че е дете и не съзнава добре още що върши. Но ти си зрял мъж и осъзнат като човек. Ха, да те видя сега колко чини твоето миролюбие! И дали фанатизма няма да надделее над ЧОВЕЩИНАТА. А човещината се състои най-вече в умението да се прощава. Ха да ви видя сега какви мъже сте!

Ето, пример за твоето миролюбие и толерантност :) А пък нас обивиняваш Публикувано изображение

Същия Бог е и твой Люцка... и се вижда че наистина е злобен съдейки по теб....

Люцка, видях че не си запозната нито с историята нито с религията... просто живееш в някакво свое си заслепение... чула си тука нещо, там нещо... но не си разбрала почти нищо..

Да , България не е нападала... само е подпомагала Византия например ( спомни си Омуртаг ).... което я прави абсолютно невинна и чиста като момина сълза ... мдаааам.. ах горката невинна България, да попадне под ударите на лошите османски турци... каква несправедливост....

Явно забравяш обаче че това няма връзка с исляма изобщо... или ти не правиш разлика... по твоята логика те и християните са лоши, че са нападали и владели България... Публикувано изображение Боже боже, какви подлеци, каква мръсна религия имат и сърби и византийци и какви ли не още , гадни и злобни копелета, с промити мозъци.... Публикувано изображение

П.С Като махнем настрани сарказма и иронията която вложих, предполагам разбра.... останалото от поста ти е слама и плява... няма нужда от коментар...

П.П.С И няма нужда да прескачаш м/у никовете си.. знаем че си ти .... ако случайно имаш раздвоение на личността през чести периоди, те съветвам да отидеш на лекар ....специалист по психични отклонения....

Ето, пример за твоето миролюбие и толерантност :) А пък нас обивиняваш Публикувано изображение

Люцка, видях че не си запозната нито с историята нито с религията... просто живееш в някакво свое си заслепение... чула си тука нещо, там нещо... но не си разбрала почти нищо..

Да , България не е нападала... само е подпомагала Византия например ( спомни си Омуртаг ).... което я прави абсолютно невинна и чиста като момина сълза ... мдаааам.. ах горката невинна България, да попадне под ударите на лошите османски турци... каква несправедливост....

Явно забравяш обаче че това няма връзка с исляма изобщо... или ти не правиш разлика... по твоята логика те и християните са лоши, че са нападали и владели България... Публикувано изображение Боже боже, какви подлеци, каква мръсна религия имат и сърби и византийци и какви ли не още , гадни и злобни копелета, с промити мозъци.... Публикувано изображение

П.С Като махнем настрани сарказма и иронията която вложих, предполагам разбра.... останалото от поста ти е слама и плява... няма нужда от коментар...

П.П.С И няма нужда да прескачаш м/у никовете си.. знаем че си ти .... ако случайно имаш раздвоение на личността през чести периоди, те съветвам да отидеш на лекар ....специалист по психични отклонения....

Айде още един почна да праща на лекари!

Щом си толкова вещ искам да ти кажа .че България не воювала никога с "византия" такова животно не е имало пък камо ли да е подписвала договори !

Това е същото както правите тука с по десетина фантома(НИК-ове) и се спуквате да пишете за това ,че не си обръщате другата буза ми почвате да се бийти,хехе!

И не е Омуртаг ,ами е Тервел ,той ги попилява арабите дават повече от 100 000 жертви и забравят да минават повече по тоя път ,минават от другата страна през гибралтар и завладяват визигодите на Иберийския полуостров!

После арабите и османските турци са различни неща,това е същото както с българските мюсюлмани ,както се иска на Турция да ги припознае като турци!

Пък щом се напъваш за диагнози могат да ти направят. Тука е пълно с доктори ,виртуално може да ти излезе по еФтино!

А аз виждам, че само и единствено ти си много запознат и с историята, и с религията, и с боговете. Публикувано изображение

По моята логика онова християнство, което е наложено с кръв по тези земи, не е истинско християнство, а само ползва неговото име като маска. Но вълкът козината си не мени, макар и в овча кожа и се вижда хубаво до къде стига това т.нар. "християнство", което се набърква в политики и играе на алъш-вериш надребно с бога си, на когото слага цена.

А с кое има връзка, според теб, ако не с панислямизма, който от горния ти пост се вижда добре, че и сега изповядвате. Ислямът бил настъпвал... постепенно... и вероятно, според теб, тази върховна религия, единствено най-правата вяра, ще победи неправоверния останал свят, който тъне в заблуди относно това колко добър и милостив е Аллах. Ми аз съм го видяла това с очите си, момче - този ваш милостив Аллах, който изтребваше дори собствените си деца като пилци, защото не му се подчиняваха...

Аз не считам, обаче, за разлика от теб, че твоят пост е слама. Считам го за пост на засегнат от нещо човек, а от какво - той си знае най-добре, не е моя работа. И винаги ще те уважавам като човек, именно защото, както спомена и в онази тема Ура, ти не си злобен. За мен просто си увлякан от общата маса, макар Овните да са индивидуалисти и доста интелигентни. Но трагедията им се състои в това, че считат живота за бойно поле, а с какво точно се бият, ако ги питаш, и те няма да могат да ти отговорят...

Истински вярващият човек не се засяга от нищо, защото вярата му дава най-стабилната опора и основа. Но пък фанатикът скача като опарен, дори да му подадеш огънче за цигарата, просто щото изхожда от себе си.

Публикувано изображение Да, аз страдам от раздвоение на личността, но не през чести периоди, а постоянно - в мене, като представител на човешкия род, живеят и дявола, и бога, и аз не отричам това, както повечето хора го правят, сочейки се за ангелчета. :speak:

А прескачането м/у никовете е за забавление. Приеми просто, че ненавиждам еднообразието, щото води до стагнация на мозъка и смърт на невроните му... ;)Публикувано изображениеПубликувано изображение

Щом си толкова вещ искам да ти кажа .че България не воювала никога с "византия" такова животно не е имало пък камо ли да е подписвала договори !

Това е същото както правите тука с по десетина фантома(НИК-ове) и се спуквате да пишете за това ,че не си обръщате другата буза ми почвате да се бийти,хехе!

И не е Омуртаг ,ами е Тервел ,той ги попилява арабите дават повече от 100 000 жертви и забравят да минават повече по тоя път ,минават от другата страна през гибралтар и завладяват визигодите на Иберийския полуостров!

После арабите и османските турци са различни неща,това е същото както с българските мюсюлмани ,както се иска на Турция да ги припознае като турци!

Пък щом се напъваш за диагнози могат да ти направят. Тука е пълно с доктори ,виртуално може да ти излезе по еФтино!

:sobbing: Мдам, мерси за поправката.... хан Тервел помага на Византия срещу арабите..

Но общо взето смисъла остава същия... че България е воювала срещу ислямска страна подпомагайки Византия .... Което нашата Янус отричаше да е ставало Публикувано изображение

А това че ти отричаш Византия, това е твой проблем .. предполагам държиш на названието "Източна Римска империя" ... наследник на " Римската империя " ..... както и да я наречеш , фактите не се променят... което се отнася и за твоето название "български мюсюлмани "= "български турци" основно .......

:slap1:

П.С А ти май защитаваш глупоста на дружката си или така ми се струва .....

Като стана дума за империи, къде Исус Христос говори за Свое Царство на Земята? - Бъртвежи за "милениуми" са "вкарани наново в думите на Христос" от юдейската доктрина за ционистката държава, която е прототип на ислямския калифат? Има ли ислям без калифат? - няма!

Тогава има ли връзка между християнството и ислямът? - няма! Има ли връзка между юдаизъма и ислямът? - има! И тази връзка е "топла", както казваше на времето добрия стар Нео..... Публикувано изображение Нео, здрасти! :sobbing: .....И за това воюват тези две религии от Близкият изток. А това Византия да стане "християнска" държава по кой "Христос" се води?.. -не е ли по римо-католическо-юдейския?...

Не ми стана ясно Турция "мусулманска" държава ли е днес или - светска?... В ислямският свят Турция я считат за "страна-предател на ислямът".

Като стана дума за империи, къде Исус Христос говори за Свое Царство на Земята? - Бъртвежи за "милениуми" са "вкарани наново в думите на Христос" от юдейската доктрина за ционистката държава, която е прототип на ислямския калифат? Има ли ислям без калифат? - няма!

Тогава има ли връзка между християнството и ислямът? - няма! Има ли връзка между юдаизъма и ислямът? - има! И тази връзка е "топла", както казваше на времето добрия стар Нео..... Публикувано изображение Нео, здрасти! :sobbing: .....И за това воюват тези две религии от Близкият изток. А това Византия да стане 'християнска' държава по кой "Христос" е?.. не е ли по римо-католическо-юдейския?...

Не ми стана ясно Турция "мусулмаска" държава ли днес или - светска?... В ислямският свят Турция я считат за "страна-предател на ислямът".

Първите ти размисли са наистина уникални...... Има ислям без халифат.. прочети внимателно за исляма, мога да ти препоръчам доста книги, писани от западняци..... при това християни :slap1: ... категоричността ти че няма пак показва заслепение и незапознатост , да не казвам и нещо повече .....

А Турция е мюсюлманска държава.... светска мюсюлманска държава... и не е само тя... и ако не си запозната, и в самия ислямски свят има борба .... но тя не е такава каквато си мислиш.... например сунитите наричат шиитите предатели, и обратно :huh: .. та така Луцке Публикувано изображение

Първите ти размисли са наистина уникални...... Има ислям без халифат.. прочети внимателно за исляма, мога да ти препоръчам доста книги, писани от западняци..... при това християни :speak: ... категоричността ти че няма пак показва заслепение и незапознатост , да не казвам и нещо повече .....

А Турция е мюсюлманска държава.... светска мюсюлманска държава... и не е само тя... и ако не си запозната, и в самия ислямски свят има борба .... но тя не е такава каквато си мислиш.... например сунитите наричат шиитите предатели, и обратно :) .. та така Луцке Публикувано изображение

"Светска-мусулманска държава" е именно доказателство, че ислямът се стреми към калифатът. Т.е.- светското е съчетано с несветското. И се е получило републиката на масона Кемал Ата Тюрк. Нали знаеш, че е масон, дори го считат за ционист, дори за кръвно-родствен? Публикувано изображение Масоните винаги правят републики. Републиката е масонко творение. Това да го знаеш от мене. Публикувано изображение

А в кой Коран да чета?... Ти имаш ли оригиналният? Публикувано изображение .. Именно "западнярските" преводи се казва, че целта на ислямът е Ума и Калифата.

А в рая "Джана" какво става?- "Ума си Леоне" Публикувано изображение

П.С: Все пак чест ти прави, като подвластник на Марс, че се държиш кавалерски с подвластничка на Венера! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Тогава има ли връзка между християнството и ислямът? - няма! Има ли връзка между юдаизъма и ислямът? - има! И тази връзка е "топла", както казваше на времето добрия стар Нео..... Публикувано изображение Нео, здрасти! :speak: .....И за това воюват тези две религии от Близкият изток. А това Византия да стане "християнска" държава по кой "Христос" се води?.. -не е ли по римо-католическо-юдейския?...

Не ми стана ясно Турция "мусулманска" държава ли е днес или - светска?... В ислямският свят Турция я считат за "страна-предател на ислямът".

Здравей,Маат!Няма смисъл да спориш с аскерчето на Ататюрк.Той е неспасяем случай.Има и голям късмет че не сме нормална държава,иначе отдавна щеше да лежи в затвора за държавна измяна.Остави го да си живее в мечтите,дето са му ги подсказали същите овчари с мистриите дето му казват,че е вълк.Пък той си е обикновен коч,дето когато им скимне могат да го направят курбан. :)

Здравей,Маат!Няма смисъл да спориш с аскерчето на Ататюрк.Той е неспасяем случай.Има и голям късмет че не сме нормална държава,иначе отдавна щеше да лежи в затвора за държавна измяна.Остави го да си живее в мечтите,дето са му ги подсказали същите овчари с мистриите дето му казват,че е вълк.Пък той си е обикновен коч,дето когато им скимне могат да го направят курбан. ;)

ооо мео откога те търса да те питам кво си бил питал пък не съм ти отговорил ъ?

:huh: Мдам, мерси за поправката.... хан Тервел помага на Византия срещу арабите..

Но общо взето смисъла остава същия... че България е воювала срещу ислямска страна подпомагайки Византия .... Което нашата Янус отричаше да е ставало Публикувано изображение

А това че ти отричаш Византия, това е твой проблем .. предполагам държиш на названието "Източна Римска империя" ... наследник на " Римската империя " ..... както и да я наречеш , фактите не се променят... което се отнася и за твоето название "български мюсюлмани "= "български турци" основно .......

:)

П.С А ти май защитаваш глупоста на дружката си или така ми се струва .....

Да ,разбирам те защо си в този назидателно поучителен тон(може би си учител в някое родопско село)което изобщо не е лошо даже е много добре!Но оттам нататък ,трябва да имаш малко уважение или култура на комуникиране така да се каже!

Отново ще те поправя титлата "хан" не е засвидетелствана на Български владетел това е измислица на някой "братушка"!

Да точно си разбрал Източната Римска Империя така е в източниците ("византия" е късно понятие за да обслужва образуващите се национални държави през 16 век)

Смисъла е за който говориш е не срещу арабите а срещу Арабския Халифат(предполагам знаеш за Халид и "божия меч" и всички след Мохамед са Халифи демек наследник,наместник)

ама тия работи трябва да ги знаеш ,аз без да съм се вниквал в корана ги знам пък ти дето го цитираш трябва да си ехееее

Леко си иманипулирал думите ми аз не казвам ,че български мюсюлмани =български турци

това го желае Турция като държава и като доктрина ,разбираш ли?

Имаш проблем с кой ще дружа ли?

На мене никой не ми казва какво да правя,нито в петък нито в 5часа сабахлянка!

И Maat точно това ти каза за Халифата и Турция и за разликата ама ...

Още от създаването си през 7 век Халифите воюват и вътре(граждански войни) и навън(стават най огромната империя) това е .... фактите се замазват ,но за определено време !!!

поздрав

п.п.не се напъвай ,релакса

ти поне не си зеленчук,хехехе!

Камареро как да не е воювала България с Византия - ти май не знаеш историята? Били сме не само под турско робство,но и под византийско въпреки че много по-малко от турското.

Камареро как да не е воювала България с Византия - ти май не знаеш историята? Били сме не само под турско робство,но и под византийско въпреки че много по-малко от турското.

Ей,този е измислил "Византия"

Публикувано изображение

тука в тази книга е спомената за първи път прз 1550г.

http://www.ub.unibas.ch/kadmos/gg/pic/gg0218_002_vor.htm

А пък за робствата е друга тема!

хехехе да така е:

"Аз знам ,че нищо не знам"

само един пастор знае ,хехе

Здравей,Маат!Няма смисъл да спориш с аскерчето на Ататюрк.Той е неспасяем случай.Има и голям късмет че не сме нормална държава,иначе отдавна щеше да лежи в затвора за държавна измяна.Остави го да си живее в мечтите,дето са му ги подсказали същите овчари с мистриите дето му казват,че е вълк.Пък той си е обикновен коч,дето когато им скимне могат да го направят курбан. ;)

Да ти кажа по добре коч, отколкото свиня, нали ме рабираш Публикувано изображение

Та за аскерчето си прав, аз съм си аскерче.... и ми харесва Ататюрк, просто няма как да не ми харесва, неговия живот, идеи, виждания... но за такива като теб , това е свръх сили.. така че те разбирам

Овчар кой е, и кой овца се вижда.... това ще се вижда и занапред.. овцата освен да блее жално и да се оплаква друго неможе....

Нормална държава и затвор за предателство... аз.. май си сгрешил.. ще ти се, но ще има да вземаш ... :P на на нанааа Публикувано изображение

Курбан може и сам да се направя, но ти свинче, какво ще бъдеш ... осолена свинска сланина .... и пържола, нищо друго....

Та така, малко размисли и страсти... преминаващи нормалния тон, но все пак свинчето зазвъня със звънчето.... ;)

Остави го, горкия решил да се прави на кабалеро, негов си проблем...

Но и решил да се заяжда.. е тука вече пак ще е негов проблем Публикувано изображение

П.С И каблерчо , аз съм от Делиормана.. запомни... ние сме малко и като кавказците.. басма не цепим никому.... както и не вървят такива като теб .... :) Недей бърка щатите.. Родопите са родопи, Делиромана си е Делиорман ..... ако не си запознат, питай.....

Да ти кажа по добре коч, отколкото свиня, нали ме рабираш Публикувано изображение

Та за аскерчето си прав, аз съм си аскерче.... и ми харесва Ататюрк, просто няма как да не ми харесва, неговия живот, идеи, виждания... но за такива като теб , това е свръх сили.. така че те разбирам

Овчар кой е, и кой овца се вижда.... това ще се вижда и занапред.. овцата освен да блее жално и да се оплаква друго неможе....

Нормална държава и затвор за предателство... аз.. май си сгрешил.. ще ти се, но ще има да вземаш ... :P на на нанааа Публикувано изображение

Курбан може и сам да се направя, но ти свинче, какво ще бъдеш ... осолена свинска сланина .... и пържола, нищо друго....

Та така, малко размисли и страсти... преминаващи нормалния тон, но все пак свинчето зазвъня със звънчето.... ;)

Но и решил да се заяжда.. е тука вече пак ще е негов проблем Публикувано изображение

П.С И каблерчо , аз съм от Делиормана.. запомни... ние сме малко и като кавказците.. басма не цепим никому.... както и не вървят такива като теб .... :) Недей бърка щатите.. Родопите са родопи, Делиромана си е Делиорман ..... ако не си запознат, питай.....

В голяма грешка си ,брато!Свинята е свещено животно според твоя пророк.И хич не съм сгрешил,много добре го знаеш.И няма хужда сам да се правиш курбан,отиди в любимата ти Турция,ама при кюрдите и там се прави на мъж,ши ти помогнат много бързо да се срещнеш с 77 девици и океан от вино. Публикувано изображение

В голяма грешка си ,брато!Свинята е свещено животно според твоя пророк.И хич не съм сгрешил,много добре го знаеш.И няма хужда сам да се правиш курбан,отиди в любимата ти Турция,ама при кюрдите и там се прави на мъж,ши ти помогнат много бързо да се срещнеш с 77 девици и океан от вино. Публикувано изображение

Публикувано изображение Свинята е свещена при други.. както се казва олицетворена с други ;)

Отивам веднага, и не само там... не се бой, не сме родени за да живеем вечно ...., но след като покажа първо на разни други тук, че не вървят :) .. Уммата е Умма, а халифата я го има, я го няма... както и девиците Публикувано изображение .. остава това което трябва.. и което е...

Публикувано изображение Свинята е свещена при други.. както се казва олицетворена с други ;)

Отивам веднага, и не само там... не се бой, не сме родени за да живеем вечно ...., но след като покажа първо на разни други тук, че не вървят :) .. Уммата е Умма, а халифата я го има, я го няма... както и девиците Публикувано изображение .. остава това което трябва.. и което е...

На приказки знам сте мноу страшни-знам го отдавна.Ти се моли халифата никога да го няма,щото не знам дали разбираш какво имат наум арабите за турците.И това нсъм си го измукал от пръстите,а ми го е казал арабин.Халифата е държава на всички араби,а не на всички мохамедани,прайш ли разликата ,брато?И знаеш ли как арабската е империя е станала отоманска,демек турска?Щото и това ми е разказано от арабин,ако ме е излъгал ,съжалявам и се извинявам,ама нещо ми подсказва,че това си е самата истина. Публикувано изображение

Хе ,мислех ,че си по нормален !Глей ся аз съм МИЗИЕЦ Пък басмите си ги цепи на КапалЪто и шалварите,пардон потурите също си разкъсай там!

Пък кой върви кой не, ти си последния който ще определи!

Като казах ,че си даскал съм се объркал ,sory!

Ако ти бяга това понятие MOESIA мога да ти преведа малко на турски,нали сте го разбирали повече от българския!

Всъщност това понятие български турци е най смешното и гледам ,че е включено в предизборното бърборене ,мдаа

http://www.unrv.com/provinces/moesia.php

Редактирано от camarero (преглед на промените)

На приказки знам сте мноу страшни-знам го отдавна.Ти се моли халифата никога да го няма,щото не знам дали разбираш какво имат наум арабите за турците.И това нсъм си го измукал от пръстите,а ми го е казал арабин.Халифата е държава на всички араби,а не на всички мохамедани,прайш ли разликата ,брато?И знаеш ли как арабската е империя е станала отоманска,демек турска?Щото и това ми е разказано от арабин,ако ме е излъгал ,съжалявам и се извинявам,ама нещо ми подсказва,че това си е самата истина. Публикувано изображение

Сега чшш брато, не ме интересува знайш ли какво ти е казал някакъв уж арабин , дето хал хабер явно си няма от история, а като те чета, виждам че и от религията Публикувано изображение така че това за достоверността разбииш ли , е доста съмнителна Публикувано изображение

Публикувано изображение

А сега сериозно, явно твоя уж арабин, нещо му куца ( ако изобщо го има арабина )

Халифата включва не само араби, това му го кажи, явно е забравил собствената си история, ако изобщо я е учил ...

И ако не си запознат , както и той навярно, последните признати халифи на халифата са а познай кои .....

Искаш ли джокер ... А такааа, не позна.. това са Османските султани :)

Така че всичко което току що ни изсипа разииаш ли, е просто ала бала и сим салабим ...

П.С та иди му кажи на твоя уж арабин, че май е доста незапознат със собствената си история, да не говоря религия ... язък му за арабството Публикувано изображение

Хе ,мислех ,че си по нормален !Глей ся аз съм МИЗИЕЦ Пък басмите си ги цепи на КапалЪто и шалварите,пардон потурите също си разкъсай там!

Пък кой върви кой не, ти си последния който ще определи!

Като казах ,че си даскал съм се объркал ,sory!

Ако ти бяга това понятие MOESIA мога да ти преведа малко на турски,нали сте го разбирали повече от българския!

Всъщност това понятие български турци е най смешното и гледам ,че е включено в предизборното бърборене ,мдаа

http://www.unrv.com/provinces/moesia.php

Слушай драги ми Мизериецо, Мизедупецо или какъвто там се смяташ ....

Тези свои потури ги мятай на някой друг... не вървиш просто... с тази твоя уж Мизия .... , май е останала само в историята Публикувано изображение Затова мизиец като кажеш, звучи смешно.. също като македонец Публикувано изображение

А относно термина български турци, ами драги, той е признат от търновската конституция, и вследствие и при Тато ... не вярваш ли..... потърси и ще видиш ....Та затова недей се пъна като пале да се репчиш.. Публикувано изображение

Хората са го казали още преди да се роди дедо ти бе .. оланколуу, имай срама пред тях поне, те са ти извоювали свободата бе \"геройче\" българче ......

П.С Опс... има община Мизия ... как я пропуснах... нормално, тя е в област дето гарга казват не каца Публикувано изображение

Сега разбирам защо си толкова надъхан... имах няколко колеги от твоя край докато учех... не всички са лоши.. а лошите бързо стават смирени .....

Халифата включва не само араби, това му го кажи, явно е забравил собствената си история, ако изобщо я е учил ...

Е, че Нео не отрича, че турците ще са в калифата? Аз не виждам къде Нео твърди, че турците ще са извън калифата?..

И българите ще бъдат в калифата, дори и християни и дори от калкута, а дори и калифорнийци, барабар с калифорнийските зайци :)Публикувано изображение .... само, че статута им ще като "на калифатирани от калифатиращите". Публикувано изображение

Алия бе казала, че голямо дело пред Алах е да освободиш роб в ислямът. Но като се освободят всички калифатирани, то калифатиращите сами ше са си роби в калифата?.. Публикувано изображение ... нещо много социалистически ми изглежда това? -"от всекиму според възможностите, на всекиму-според потребностите".. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.