Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Каква скука!

Да бе, споко, разбрахме, че Яхве ти е отецът на теб. Публикувано изображение Той все такива лицемерно любещи ги прави.

Арабите не му казват Алах, а Илля. Публикувано изображение

Скуката е хора които представа си нямат кой е Яхве пък са тръгнали да пишат в религиозна тема с претенцията за критика .

Никой не ви кара да вярвате в каквото и да е , но пък да критикувате нещо което не познавате е меко казано смешно .

Живейте си живота-вярвайте че евреите са виновни и за вълните цунами и се заредете с валериан защото "Мосад владее света" и просто друго не ви остава Публикувано изображениеПубликувано изображение .

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Безкрайно далеч съм от нещата, които предъвквате, но смятам, че прекалявате със заяжданията и личните нападки...

Или спорете културно и цивилизовано, като зрели хора, или темата ще бъде затворена.

Обърни внимание как стоят нещата при тези църковни християни:

Ти му казваш, че СЗ е на "бога не евреите", който няма нищо общо с Христос, то започва да те обижда ЛИЧНО.

А, ако искаш си направи експеримент и с други такива книжнически "християни", които размахват Черната книга като "основа на християнството". Ще видиш, че резултатът ще е същия. Публикувано изображение

От цялата Библия за истинският християнин има стойност само думите и действията на Христос. И то именно защото са думи и действия ИЗЛИЗАЙКИ ИЗВЪН ЯХВЕ. :)

Ако яхве бил "Отеца на Христос"- ходи да слушаш яхве и да избиваш или поробваш неевреи и животни в негово име! :lol6:

Не ми е смешен Яхве , а ти си ми смешна. Ходи се прегледай . Ти верно си от онея шашкавелници дето вярват в световната конспирация и че евреите са виновни за сичко . И ако в крайна сметка всички сме от Мосад - ти къде си тръгнала Публикувано изображениеПубликувано изображение

"Мос-ад", да направиха яхувистите от Москва ад 1917г. даа.. койе виновен за това?... -Христос или "Оцет" му?.. :hush:

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Да, така е - всеки го вижда, но пък ти защо им отговаряш на всяка нападка като по този начин само наливаш масло в огъня ? Не си ли чувал приказката "по-умният отстъпва" ? Час или два след публикацият на подобен пост от ук ще мине някой модератор и ще го почисти. Само наливаш масло в огъня - и съм ти го казвал хиляда пъти. Знам, че ти прави кеф, ама - по този начин се принизяваш до нивото на тия, които осмиваш. В крайна сметка познай кой яде дървото без да си го искал ?

Живейте си живота-вярвайте че евреите са виновни и за вълните цунами и се заредете с валериан защото "Мосад владее света" и просто друго не ви остава Публикувано изображениеПубликувано изображение .

Евреите не са виновни за цунамитата, но поне имат нещо общо с разпъването и екзекуцията на своя месия Исус Христос. Аз друг такъв народ не съм виждал- да разпъне месията си и да каже после, че са били "богоизбрани" сред другите. Това е висша степен на наглост. Просто са уни-кални, наистина! Други като евреите няма. Поне аз не знам. Публикувано изображение

Да, така е - всеки го вижда, но пък ти защо им отговаряш на всяка нападка като по този начин само наливаш масло в огъня ? Не си ли чувал приказката "по-умният отстъпва" ? Час или два след публикацият на подобен пост от ук ще мине някой модератор и ще го почисти. Само наливаш масло в огъня - и съм ти го казвал хиляда пъти.

Знам, че ти прави кеф, ама - по този начин се принизяваш до нивото на тия, които осмиваш.

В крайна сметка познай кой яде дървото без да си го искал ?

Трих, понякога слизам до тяхното ниво, за да не ме качи яхве до неговото.. Публикувано изображение ...

Щото виж к'о става там -"горе"? Публикувано изображение ... съвсем важи поговорката "ще те изям от любофф ___" :ph34r:Публикувано изображение

Публикувано изображение

Казват, че яхве обичал млади дечица(и девици), тъй като още са несъгрешили, а яхве трябва да се пречиства. :lol6: :

материята си чрез- "con-summa" , а духа си чрез "con-spirit". Добре, че сме учили латински, че да не бъркаме "кон"-я у ряката?.. Публикувано изображениеПубликувано изображение

"Кронос изяжда децата си "

Рубенс винаги ми се е струвал малко извратен с неговата мания по дебелата плът......

Знаеш обаче, това е алегорично - Сатурн/Кронос - това е времето, което изяжда всичко....

Знаеш обаче и финала на същата история -Зеврс/Юпитер убива баща си и става върховен владетел на всичко зримо и незримо - това пък дава надежда на човека, дори и времето може да бъде победено, нали ?

Обърни внимание как стоят нещата при тези църковни християни:

Ти му казваш, че СЗ е на "бога не евреите", който няма нищо общо с Христос, то започва да те обижда ЛИЧНО.

А, ако искаш си направи експеримент и с други такива книжнически "християни", които размахват Черната книга като "основа на християнството". Ще видиш, че резултатът ще е същия. Публикувано изображение

От цялата Библия за истинският християнин има стойност само думите и действията на Христос. И то именно защото са думи и действия ИЗЛИЗАЙКИ ИЗВЪН ЯХВЕ. ;)

Ако яхве бил "Отеца на Христос"- ходи да слушаш яхве и да избиваш или поробваш неевреи и животни в негово име! :P

"Мос-ад", да направиха яхувистите от Москва ад 1917г. даа.. койе виновен за това?... -Христос или "Оцет" му?.. :yanim:

Не те обиждам лично . Казвам истината. Постингите ти показват ,че нямаш необходимото познание за да си позволиш да коментираш , приемаш или отхвърляш каквото и да е в религиозен план, което наистина е смешно.

Яхве , е Отец - част от Триединният Бог в който вярват християните.

Не те обиждам лично . Казвам истината. Постингите ти показват ,че нямаш необходимото познание за да си позволиш да коментираш , приемаш или отхвърляш каквото и да е в религиозен план, което наистина е смешно.

Яхве , е Отец - част от Триединният Бог в който вярват християните.

А, добре е, щом не ме обиждаш лично! ;) Имаш право на чувство на хумор, но само, ако не е злобно. Но знаейки, че Сатурн е "сериозен, като в тоалетна", поръсена със сяра и кислол(което се налага, тъй като в урната падат само екскременти и трябва да има стерилитет.. :P ) е малко трудно да имаш ведро чуство за хумор.

Истината не я знаеш, че да "я казваш". :yanim:

Не, че "нямам не необходимото познание", а нямам познание, което е необходимо за тебе. Има голяма разлика. Публикувано изображение

Твоити нужди са телесни и племенни. :yanim:

Ето сега пак ти отварям тема за заблудата, която е крайгълен камък за цялото официално християнство, създадено след 3 век след Христа: ОТЕЦЪТ НА ХРИСТОС НЕ Е ЯХОВА(ЯХВЕ). Определено. За да разбереш КОЙ е Отецът на Христос трябва да излезеш от Библията, както и да напуснеш Близкия Изток. Дори - "Двуречието" на Тигър и Ефрат трябва да напуснеш. ;)

Санте! Симпличита! Публикувано изображение

"Кронос изяжда децата си "

Рубенс винаги ми се е струвал малко извратен с неговата мания по дебелата плът......

Знаеш обаче, това е алегорично - Сатурн/Кронос - това е времето, което изяжда всичко....

Знаеш обаче и финала на същата история -Зеврс/Юпитер убива баща си и става върховен владетел на всичко зримо и незримо - това пък дава надежда на човека, дори и времето може да бъде победено, нали ?

Да, верно, че е Времето, но не само алегорично. Ако бе само "алегория на Времето", което поглъща всичко, то нямаше да има дете?.. Публикувано изображение Сатурн изисква кървави жертвопринушения. Спомни си Сатурналиите. ;)

Но при тези симпатяги по-долу всичко си е 1:1. както виждаш - има дете, което е мъжко, което е и от gentiles.

Така, че тука има един такъв момент: "Времето съм аз и то работи за мене. Времето е пари. Точка." Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

А, добре е, щом не ме обиждаш лично! :) Имаш право на чувство на хумор, но само, ако не е злобно. Но знаейки, че Сатурн е "сериозен, като в тоалетна", поръсена със сяра и кислол(което се налага, тъй като в урната падат само екскременти и трябва да има стерилитет.. :) ) е малко трудно да имаш ведро чуство за хумор.

Аз да съм те питала каква си ? Публикувано изображение

Не, че "нямам не необходимото познание", а нямам познание, което е необходимо за тебе. Има голяма разлика. Публикувано изображение

Напротив , нямаш необходимото познание - не знаеш какъв е Яхве и като какъв се познава в Християнството. Прочети и тогава ела . И както и ти каза никой не знае каква е истината така ,че изборът дали да вярваш в нещо или не всеки има , но това не оборва факта ,че Богът на евреите е и Бог на християните -част от Триединните- Отец ,който се проявява чрез Исус и Светият дух.

Редактирано от lubov___ (преглед на промените)

Напротив , нямаш необходимото познание - не знаеш какъв е Яхве и като какъв се познава в Християнството. Прочети и тогава ела . И както и ти каза никой не знае каква е истината така ,че изборът дали да вярваш в нещо или не всеки има , но това не оборва факта ,че Богът на евреите е и Бог на християните -част от Триединните- Отец ,който се проявява чрез Исус и Светият дух.

Богът на тези евреи, които са се отказали от яхве е Христос. :) ...за тези евреи, които яхве е Христос Богът не е общочовешки, а еврейски. Да, разбира се, всичко е въпрос на личен избор, но трябва да знаеш между какво и какво е изборът. За да не стане като избор между двама евреи(дилемата "Буш и Кери").

Евреите са царе на фалшивите дилеми. Така го завъртат, че да пропагандират избор между евреин и неевреин да е еврейския. "Избери еврейското"(е "дилемата" когато яхве е Христос) :)

Не е вярно . Всеки който е приел Исус не се е отказал от Отец. Отец Христос и Светият Дух символизират Триединният Бог в който вярват Християните. Всъщност всички изповядващи една от 3те авраамически религии вярват в Отец , но има коренни разлики които правят определянето на един вярващ в една определена религия толкова важно .

Да ,точно така ти се иска да бъде.Това е общоприетата лъжа на която държат поповете от така наречените общоприети религии.Кой какви познания има ,си изцяло негова работа.Така,че Лубов,ако имаш да казваш нещо съществено -пиши.Ако не ,бягай да прочетеш старите теми в раздела,защото си супер-дупер дезинформирана и говориш само всеизвестни лъжи,които са ни супер безинтересни. Публикувано изображение

Можеш да почнеш примерно с тази тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%E2%F0%E0%E0%EC

Ако имаш желание може да научиш нещо полезно. :)

Не е вярно .

Всеки който е приел Исус не се е отказал от Отец. Отец Христос и Светият Дух символизират Триединният Бог в който вярват Християните.

Всъщност всички изповядващи една от 3те авраамически религии вярват в Отец , но има коренни разлики които правят определянето на един вярващ в една определена религия толкова важно .

Колкото и да го повтаряш,тук малко хора ще ти повярват на мантрата.Точно това е голямата измама която се опитват от доста години да пробутат на всички.Ама за щастие ,някои не искат да се откажат от разума си.

Не е вярно .

Всеки който е приел Исус не се е отказал от Отец. Отец Христос и Светият Дух символизират Триединният Бог в който вярват Християните.

Всъщност всички изповядващи една от 3те авраамически религии вярват в Отец , но има коренни разлики които правят определянето на един вярващ в една определена религия толкова важно .

Разликите не са чак толкова големи, колкото ти се иска......

Но, Нео (като никога :)) е прав - поразходи се из старите теми в раздела - внимателно виж тези постове, които са от преди 2, че и повече години .

Ще прегледам темите , но това е истината според християнството . И да не забравяме ,че сам дявола цитира на Исус Писанието ...

Не е вярно .

така ли мислиш? Публикувано изображение

я пак си помисли?.. :)

WoW аргументите които сте дали за да оборите Библията са направо "върха" . Ау то ум ум та прелива. :)

Ако бяхте запознати с Християнството щяхте да знаете 2 неща - човешката логика е в сблъсък с Божествената.

И само и единствено тълкуванието на Библията става чрез Силата на Святият Дух .

...И Бог ги предаде на разтленен ум...

Няма повече да се намесвам в темата ви. Казах кой е Отец , за т'ва ,че някой не е могъл да разбере защо аджаба Фараона е бил наказан с язви си е лично негов проблем . Публикувано изображение

Да ,точно така ти се иска да бъде.Това е общоприетата лъжа на която държат поповете от така наречените общоприети религии.Кой какви познания има ,си изцяло негова работа.Така,че Лубов,ако имаш да казваш нещо съществено -пиши.Ако не ,бягай да прочетеш старите теми в раздела,защото си супер-дупер дезинформирана и говориш само всеизвестни лъжи,които са ни супер безинтересни. Публикувано изображение

Можеш да почнеш примерно с тази тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...%E2%F0%E0%E0%EC

Ако имаш желание може да научиш нещо полезно. :)

Колкото и да го повтаряш,тук малко хора ще ти повярват на мантрата.Точно това е голямата измама която се опитват от доста години да пробутат на всички.Ама за щастие ,някои не искат да се откажат от разума си.

жалко е , ама модераторчетата на този форум СПОНСОРИРАТ и ПРОМОТИРАТ глупостите на Маат.

не го знам къв е този маат , обаче само глупости поства и когато човек пише нещо смислено

нехармониращо с маат-ковите сънища то бива търкано.

ами то така всеки знае .

айде приятно търкане.

Христос е казал - (четете ев.Иоан глава 14)

Никой не дохожда до ОТЦА ми освен чрез Мен!

И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина.

В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас.

Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.

Който Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил.

....

Редактирано от жоро щангата (преглед на промените)

WoW аргументите които сте дали за да оборите Библията са направо "върха" . Ау то ум ум та прелива. :)

Ако бяхте запознати с Християнството щяхте да знаете 2 неща - човешката логика е в сблъсък с Божествената.

И само и единствено тълкуванието на Библията става чрез Силата на Святият Дух .

...И Бог ги предаде на разтленен ум...

Няма повече да се намесвам в темата ви. Казах кой е Отец , за т'ва ,че някой не е могъл да разбере защо аджаба Фараона е бил наказан с язви си е лично негов проблем . Публикувано изображение

Не съм голям фен на логиката.Но и нямах предрасъдъци,или поне не много големи.В началото и на мен ми стори твърде еретична идеята на Салим,но най -простото обяснение е най-вероятното.

А за фараоните няма смисъл да говорим тук,те са друга бира.А и са имали също писменост и в тяхните хроники,чутовните подвизи на старите евреи нещо не са споменати.Най вероятно ,защото са ставали в главите на еврейските писатели на приказки. Публикувано изображение

жалко е , ама модераторчетата на този форум СПОНСОРИРАТ и ПРОМОТИРАТ глупостите на Маат.

не го знам къв е този маат , обаче само глупости поства и когато човек пише нещо смислено

нехармониращо с маат-ковите сънища то бива търкано.

ами то така всеки знае .

айде приятно търкане.

Христос е казал - (четете ев.Иоан глава 14)

Никой не дохожда до ОТЦА ми освен чрез Мен!

И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина.

В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас.

Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему.

Който Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил.

....

Добре,де.Къде обаче е споменал,че Йехова е неговия отец?Не забравяй,че тия думи може да не са точните. Публикувано изображение

Не съм голям фен на логиката.Но и нямах предрасъдъци,или поне не много големи.В началото и на мен ми стори твърде еретична идеята на Салим,но най -простото обяснение е най-вероятното.

А за фараоните няма смисъл да говорим тук,те са друга бира.А и са имали също писменост и в тяхните хроники,чутовните подвизи на старите евреи нещо не са споменати.Най вероятно ,защото са ставали в главите на еврейските писатели на приказки. Публикувано изображение

Добре,де.Къде обаче е споменал,че Йехова е неговия отец?Не забравяй,че тия думи може да не са точните. Публикувано изображение

поста ми е за друго май... Публикувано изображение

а цитатите са за тебе.

ти отговасряш на поста на лубов:

Не е вярно .

със

а относно точността- то нищо не е точно от тези времена...

Редактирано от жоро щангата (преглед на промените)

Не е вярно .

Христос говори за Отца си, да! Но кой е Неговият Отец, знаете ли добре вие, които претендирате за знание.

Точно в това се състои великата манипулация с библията - толкова ли е чудно да се проумее, не ми става ясно на мен това, че Исус, който критикува фарисейщината, не може да има един и същ отец с фарисеите, а именно те са които изповядват Стария Завет. Не сте ли се запитали досега, вие, "знаещите" какво означават думите Му към тях:

"Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл, понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слрушате Моето учение. Вие сте от баща дявола и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец и не устоя в истината, защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец и на лъжата баща. И понеже Аз говоря истината, вие не ми вярвате. Кой от вас ме обвинява в грях? Но ако говоря истината, защо не Ми вярвате? Който е от бога, той слуша Божиите думи, вие затова не слушате, защото не сте от Бога."

Иоан 8:42-47

Най-голямото лицемерие в световната религия е това да сложиш думите на Христос до думите на сатаната и да ги направиш една религия. Религия, на която само папагалски умове могат да повярват.

А като се спомена за троицата и Исус, да те питам ти наясно ли си с това, че за триединство може да се говори едва през последната четвърт на четвърти век след Исус? Вярата в троицата идва на дневен ред в Църквата чак през 4-ти век, но докато достигне до това ниво, са съществували големи спорове между защитниците на триединството и християните, притежаващи единобожна вяра. Кулминационната точка на тези спорове бил Никейският събор едва 325 г. след Христа, който свиква Константинчо мамин синчо не от любов към Христа, щото той не е бил християнин, както се лъже официално, а е продължавал да съхранява традиционните езически вярвания на Рим в Sol Invictus. Така че не ми излизай с невежеството си, което наричаш истина и не замеряй хората, които поне малко повече от такива като теб и пуберите ти наоколо, са чели за религиите, със собствената си кал и ти и аверчетата ти т.нар. християни със захабени коси и засекли патлачета, досущ като мозъчетата им.

Да, така е - всеки го вижда, но пък ти защо им отговаряш на всяка нападка като по този начин само наливаш масло в огъня ? Не си ли чувал приказката "по-умният отстъпва" ? Час или два след публикацият на подобен пост от ук ще мине някой модератор и ще го почисти. Само наливаш масло в огъня - и съм ти го казвал хиляда пъти.

Знам, че ти прави кеф, ама - по този начин се принизяваш до нивото на тия, които осмиваш.

В крайна сметка познай кой яде дървото без да си го искал ?

Проблемът на света е, че глупаците са решителни, а умните хора се колебаят.

Бертрам Ръсел.

А Нео, както винаги, е прав. :)Публикувано изображение

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Христос говори за Отца си, да! Но кой е Неговият Отец, знаете ли добре вие, които претендирате за знание.

Точно в това се състои великата манипулация с библията - толкова ли е чудно да се проумее, не ми става ясно на мен това, че Исус, който критикува фарисейщината, не може да има един и същ отец с фарисеите, а именно те са които изповядват Стария Завет. Не сте ли се запитали досега, вие, "знаещите" какво означават думите Му към тях:

"Ако беше Бог вашият Отец, то вие щяхте да Ме любите, защото Аз от Бога съм излязъл и дошъл, понеже Аз не съм дошъл от Себе Си, но Той Ме прати. Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слрушате Моето учение. Вие сте от баща дявола и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец и не устоя в истината, защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец и на лъжата баща. И понеже Аз говоря истината, вие не ми вярвате. Кой от вас ме обвинява в грях? Но ако говоря истината, защо не Ми вярвате? Който е от бога, той слуша Божиите думи, вие затова не слушате, защото не сте от Бога."

Иоан 8:42-47

Матей 21:43

Затова ви казвам, че Божието царство ще се отнеме от вас, и ще се даде на народ, който принася плодовете му.

Йоан 8:54 Исус отговори: Ако славя Аз Себе Си, славата Ми е нищо; Отец Ми е, Който Ме слави, за Когото вие казвате, че е ваш Бог;

Ето тук Исус казва, че Йехова е неговия Отец!

"Кой от вас ме обвинява в грях?" Е, Маат, какво ли означават пък тези думи?

Да, вярно, че СЗ е история на еврейския народ и именно за това яхве е паднал дух.

Да, вижда се, логиката е желязна...

Йов 1:7 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея.

8 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив...

9 А Сатана в отговор на Господа рече: Дали без причина се бои Иов от Бога? ...

12 И Господ рече на Сатана: Ето, в твоята ръка е всичко, що има той; само на него да не туриш ръка.

Йов 2:2 И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам-натам по нея.

3 После Господ рече на Сатана: Обърнал ли си внимание на слугата Ми Иов, че няма подобен нему на земята, човек непорочен и правдив, който се бои от Бога и се отдалечава от злото. И още държи правдивостта си, при все че ти Ме подбуди против него да го погубя без причина.

4 А Сатана в отговор на Господа рече: Кожа за кожа, да! все що има човек ще го даде за живота си.

5 Но простри ръката Си сега та се допри до костите му и до месата му, и той ще Те похули в лице.

На всякъде, където пише Господ в оригинала е YHWH- (на български! език е прието да се изговаря Йехова, но пък на У.Рански е Яхова)

"все що има човек" не казва 'все що има Йов', а "все що има човек"... и ти си в кюпа...който и да си...

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Матей 21:43

Затова ви казвам, че Божието царство ще се отнеме от вас, и ще се даде на народ, който принася плодовете му.

Йоан 8:54 Исус отговори: Ако славя Аз Себе Си, славата Ми е нищо; Отец Ми е, Който Ме слави, за Когото вие казвате, че е ваш Бог;

Ето тук Исус казва, че Йехова е неговия Отец!

"Кой от вас ме обвинява в грях?" Е, Маат, какво ли означават пък тези думи?

Олей, тя Библията е книгата, която съм чел с най-многоо противоречия, която е направна я умишлено, я от многото нагаждания -многосмислена.

.....на други места Исус казва в пряк текст на юдеите, че техен баща е дявола?.. А, де?.. Публикувано изображение

Това, което те съветвам е да не бъдеш буквоядец, защото ставаш книжник-фарисей. :)

Сравни характерът на Христос с характерът на яхве. НИЩО ОБЩО НЯМАТ. :)

....какво ще кажеш, ако "светите отци" небрежно са изпуснали едно "не"?...

....за Когото вие казвате, че НЕ е ваш Бог; ;)

Олей, тя Библията е книгата, която съм чел с най-многоо противоречия, която е направна я умишлено, я от многото нагаждания -многосмислена.

.....на други места Исус казва в пряк текст на юдеите, че техен баща е дявола?.. А, де?.. Публикувано изображение

Това, което те съветвам е да не бъдеш буквоядец, защото ставаш книжник-фарисей. :)

Сравни характерът на Христос с характерът на яхве. НИЩО ОБЩО НЯМАТ. :)

....какво ще кажеш, ако "светите отци" небрежно са изпуснали едно "не"?...

....за Когото вие казвате, че НЕ е ваш Бог; ;)

33 Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни.

34 Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха.

35 А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно.

36 Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни.

37 Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас.

38 Аз говоря това, което съм видял у Моя Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща.

39 Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите.

Знаеш ли защо държат да подчертаят , че са потомци на Авраам? Знаеш за спора Исаак и Исмаил и двете майки. Това подчертават, казвайки, ние не сме родени от блудство(Исмаил) , а божии(чрез Авраам). Нещо което Исус разобличава, казвайки "Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите."

Сравни характерът на Христос с характерът на яхве. НИЩО ОБЩО НЯМАТ.

Имат. Много общо... "Милост искам, не жертава..."

Това което ми се иска да те помоля е да забравиш, у.ра-нския език, иначе наистина ще останат да отговарят на постовете ти само знаещите го, о, какъв екзотичен език! Ма не го владея...

Редактирано от arenas (преглед на промените)

33 Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни.

34 Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха.

35 А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно.

36 Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни.

37 Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас.

38 Аз говоря това, което съм видял у Моя Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща.

39 Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите.

Знаеш ли защо държат да подчертаят , че са потомци на Авраам? Знаеш за спора Исаак и Исмаил и двете майки. Това подчертават, казвайки, ние не сме родени от блудство(Исмаил) , а божии(чрез Авраам). Нещо което Исус разобличава, казвайки "Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите."

Имат. Много общо... "Милост искам, не жертава..."

Това което ми се иска да те помоля е да забравиш, у.ра-нския език, иначе наистина ще останат да отговарят на постовете ти само знаещите го, о, какъв екзотичен език! Ма не го владея...

С този пост не знам признаваш ли си, че Христос не е яхве?... Публикувано изображение ... ;)

След като Христос иска милост а не- жертви. нека да видим яхве дали иска това? Публикувано изображение ....

След като Христос е преди Авраам, а Авраам стига до яхве, какво следва от това?... Публикувано изображение

Можеш ли логически да разсъждаваш?.. Ако не си свързан с манджата на църквата, де?.. Щото любовта на църковния служител към Бога, минавала през стомаха му. Публикувано изображение ..утре е деня на Сатурн и е задущница-ден на мъртвите... :)

ПС: предстви си, че "светите отци" пак са играели с отрицателната частичка "не" с цел да се "аврамизират"? Тогава смисълът на изречението става така:

39 Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако НЕ бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела НЕ щяхте да вършите.

;)

Знаеш ли, че Авраам е бил заклет жервопринусител на кръв? В началото е бил дори на човеци, дори сина си. После е "минал" САМОна агнета.... Агнетата са машини, а не живи същества, мдаааа Публикувано изображение

Исус иска милост, а не -жертви, помни! Тогава какъв "аврамец" е Христос.?..

нещо логиката ти куца, като пиле, нападнато от петел?.. Публикувано изображение

Именно!- аз твърдя, че тази логика, която предствям е Божествената, а тази, която пише в Черната книга е човешка и то на човеци с доста ниска интелигентност и най-вече- ДУХОВНОСТ. Дори Исус е потвърдил моите думи, като е възкликнал: "гледат, а не виждат-слушат, а не разбират... моите хора" :P

Но понеже сте "мои хора", все пак ви давам блаженство, тъй като сте "НИЗШИ ДУХОМ". Публикувано изображение

Ех, този Исус, бе! -да обижда така евреите?! :P Не го е срам!- Публикувано изображение -АНТИ-СЕМИТ! Дори и "Анти-Христ" е! Публикувано изображение

....

Но понеже сте "мои хора", все пак ви давам блаженство, тъй като сте "НИЗШИ ДУХОМ". Публикувано изображение

Ех, този Исус, бе! -да обижда така евреите?! :P Не го е срам!- Публикувано изображение -АНТИ-СЕМИТ! Дори и "Анти-Христ" е! Публикувано изображение

хах - ето едно нещо,за което не съм се замислял .....

логиката ти тук е желязна, но това е казано не специално към всички евреи, ами само към бедните евреи.....

Въпреки, че словосъчетанието "беден евреин" е оксиморон :P

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.