Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Просто е, не е било в името на...

било е за власт, пари и влияние,

както и в цялата човешка история, по всяка точка от земното кълбо...

Да ,точно !

За това иде реч,че не можем да твърдим ,че една религия е "света вода ненапита" спрямо друга!

"Борбата е безмилостно жестока..." както е казал поета.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да ,точно !

За това иде реч,че не можем да твърдим ,че една религия е "света вода ненапита" спрямо друга!

Съмнявам се!

Матей 7:16 Тук ставаше въпрос за едни плодове и едно познаване...

Ok. Отиваме на следното:Питам се, дали би могла да посочиш източника, на който се позоваваш...

Ако това е Библията/Евангелието то противоречието е очевидно!

Защо си мислиш, че само в библията можеш да срещнеш това изречение, дори се чудя как то е оцеляло там...

Ти сигурно знаеш, че от Библията(или части) са намерени над 25 000 ръкописа. По-голямата част от НЗ и е доказано, че преписвачите са внимавали. (Илиада е на 2 място)

Знаеш, че Библията е била подлагана на най-жестокото унищожение...включително от римските императори. Много дълго време е била "забранена книга". Забраната за притежанието и идва точно от църквите. Комунистическите режими са толкова младички, че изобщо не си заслужава да ги споменаваме.

И обърни внимание на този факт: Знаеш че на испански(например) е била преведена за пръв път(1230год.) двайсет и шест години след като е приключил четвъртият и последен кръстоносен поход (1204год.).

Този цитат е взет от Pravoslavieto.com С други думи-'ние ще ви кажем какво пише там, не си правете труда да...

Айде да не обвиняваме християнството за кръвопролитията.

Я да видим един друг факт - забравяме за кръволока Инокентий III - шедьовърът на злото, перлата на садистите сред папската плеяда евнуси, окървавил християнската религия, основателя на Светата инквизиция, който само два месеца след възкачването си изпраща във Франция доверениците си Рение и Ги с пълномощия да организират преследването на катарите с изричната инструкция "Употребявайте против еретиците духовния меч на отлъчването и ако това не помогне, употребявайте против тях железния меч", чийто папския легат Арнолд Амалрик цитира по-горе camarero с отговора на въпроса към него как да отличават еретиците от правоверните католици "Убийте ги всички, Господ ще познае своите!" и отиваме след края на IV-я кръстоносен поход при папа Григорий IХ и Орденът на Св. Доминик в годината 1233...където злото се усъвършенства в мъченията и се озаконява със статут на папска полиция, която можела при желание да причисли към еретиците не само непокорните, но и недостатъчно усърдните в своята омраза към ересите епископи... От там отиваме и в годината 1252 и папа Инокентий IV с неговата папска була, оформила създаването на инквизиционни трибунали и дала разрешението им да прилагат мъчения.

Искаш ли да ти разкажа подробно точно какви наказания са се налагали на еретиците в името на Христа? ... или да те изчакам първо да си изядеш вечерята, защото след това няма да можеш...

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Защо си мислиш, че само в библията можеш да срещнеш това изречение, дори се чудя как то е оцеляло там...

Аааа, не знам, само предположих, но ти все пак не казваш откъде цитираш, нали?

Я да видим един друг факт - забравяме за кръволока Инокентий III - шедьовърът на злото, перлата на садистите сред папската плеяда евнуси, окървавил християнската религия, основателя на Светата инквизиция, който само два месеца след възкачването си изпраща във Франция доверениците си Рение и Ги с пълномощия да организират преследването на катарите с изричната инструкция "Употребявайте против еретиците духовния меч на отлъчването и ако това не помогне, употребявайте против тях железния меч", чийто папския легат Арнолд Амалрик цитира по-горе camarero с отговора на въпроса към него как да отличават еретиците от правоверните католици "Убийте ги всички, Господ ще познае своите!" и отиваме след края на IV-я кръстоносен поход при папа Григорий IХ и Орденът на Св. Доминик в годината 1233...където злото се усъвършенства в мъченията и се озаконява със статут на папска полиция, която можела при желание да причисли към еретиците не само непокорните, но и недостатъчно усърдните в своята омраза към ересите епископи... От там отиваме и в годината 1252 и папа Инокентий IV с неговата папска була, оформила създаването на инквизиционни трибунали и дала разрешението им да прилагат мъчения.

Бих продължил....с малко история...

Формоз(891-896 г.)

"Девет месеца след неговата смърт тялото му било извадено от папската гробница и било изправено на съд пред така наречения"събор за трупове",председателстван от Стефан(новият папа).Покойният папа бил обвинен в прекомерен стремеж към папския пост и всичките му декрети били обявени за невалидни. ...От тялото били свалени папските одежди.Пръстите на дясната му ръка били отрязани."(New catholyc encyclopedia-NCE)

Стефан 6-ти(896-897г.)

"След няколко месеца (от съдебния процес срещу трупа на Формоз) службата на папа Стефан била насилствено прекратена от неговите противници.Той бил лишен от папските отличителни знаци,бил затворен и удушен."(NCE)

Сергий 3-ти(904-911г.)

"Неговите двама непосредствени предшественици...били удушени в затвора. ...В Рим той бил подкрепян от семейството на Теофилакт,като се предполага,че от една от неговите дъщери,Марозия,имал син(станал по-късно папа Йоан 11-ти."(NCE)

Стефан 7-ми(928-931г.)

"В последните години на службата си като папа,Йоан 10-ти...си навлякъл гнева на Марозия,владетелка(донна сенатрикс) на Рим,и бил затворен и убит.Марозия удостоила с папството Лъв 6-ти,който умрял след шест и половина месеца служба.Стефан 7-ми го наследил,вероятно посредством влиянието на Марозия. ...По време на своята две годишна служба той бил марионетка в ръцете на Марозия."(NCE)

Йоан 11-ти (931-935г.)

"След смъртта на Стефан 7-ми...Марозия, от семейството на Теофилакт,осигурила папството на сина си Йоан,младеж в началото на двайсетте си години. ...Като папа ,Йоан бил контролиран от майка си."(NCE)

Йоан 12-ти (955-964г.)"Той бил едва осемнайсет годишен и сведенията от негово време потвърждават,че не бил заинтересован от духовни неща,бил пристрастен към просташки удоволствия и невъздържан развратен живот."(Оксфордски речник за папството)

Бенедикт 9-ти (1032-1044,1045,1047-1048г.)

"Той бил прочут с това,че продал папството на своя кръстник и впоследтвие си го изискал обратно два пъти."(Нова британска енциклопедия)

Е и? Ти на тия християни ли им викаш? Аз не...

Искаш ли да ти разкажа подробно точно какви наказания са се налагали на еретиците в името на Христа? ... или да те изчакам първо да си изядеш вечерята, защото след това няма да можеш...

Минута от 5 до 6:38 на http://www.youtube.com/watch?v=WzyM527Fo0c, ги показва. Пак казвам, не е било в името на Христа.

вечерях вече Публикувано изображение

Да ,точно !

Ти май не схващаш ! Къде в основата на християнството има текст който толерира насилието както в тази "другата" религия ! И аз мога да убивам за някаква кауза ,но това не значи че тази кауза толерира насилието и има основа за такова.

Казах ти дай ми текст на който да се базирам и да си основа малък палав балкански джихадец !

Е и? Ти на тия християни ли им викаш? Аз не...

Като казваш християни ,кои от всичките имаш впредвид?

и сега действуват ли?

Това за което говори Lucia_free бледнее пред това което са вършили Societas Iesu, S.J.или по известните йезуити. в така наречения "Нов свят"така са се увлекли ,че им е свършил материала,нямало е кой да бачка и са се принудили да карат роби от Африка!

Двеста години са били най"фамозните" търговци на роби(испанци и португалци)

И досега си я пазат тази" европейска" ценност(обичат мого да им работят без пари)!!!

Доста от вас въобще немогат да направят разлика между ХРИСТОС, ХРИСТИЯНСТВО и ХРИСТИЯНИ.

и се пишат кви ли не глупости...

да ви кажа само че може и с френска книга по готварство в ръка да убиваш и измъчваш фенове на китайската кухня.

за целта може да ползвате и учебник по Астрофизика ако ви е по удобно Публикувано изображение .

Редактирано от жоро щангата (преглед на промените)

Доста от вас въобще немогат да направят разлика между ХРИСТОС, ХРИСТИЯНСТВО и ХРИСТИЯНИ.

И ПСЕВДО-ХРИСТИЯНСТВО, ПСЕВДО-ХРИСТИЯНИ... :cheers:

Интересно - ти Maat каква религия изповядваш ?! Ако въпросът не те притеснява може да отговориш де ...

И с по големи букви да напишеш "факт" , това не е така поради простата причина ,че християнството като религия не оправдава тероризма на верска основа нито дава основание за такъв . Дай ми текст , базирайки се на него да си основа една грубичка за джихад. Но не като този " еди кой си папа , бил казал еди кво си" ама той дали е бил масон , към Сион или тамплиерите-ходи го дири и вече факти ми вадиш на някакво твърдение дето нито личността е ясна нито принадлежанието му и т.н.

А че деяния като Кръстоносните походи има- има , но християнството нито ги оправдава нито ги толерира. Въпреки, че те го правят на верска основа , в християнството няма основа за такъв вид борба !

Изповядвам луциферианство, преходното "липсващо" звено между християнство и юдаизъм. :cheers:

Ето този клип ми хареса относно разликата.

Не е важно християнството какво има на "теория", а какво върши на практика. То и аз може да съм на теория- "Теист", ма на практиката като съм "Тера-рис", най-много да си скъсам дипломата за тракторист и да стана танкист, като Диин?.. Публикувано изображение

ПС: Пак ми се струва, че не може да определиш кой е този, който "отговаря" за християнството, че да "толерира" или "оправдава" кръстоносните походи?.. ако е Христос, то значи Христос не е имал в пред вид да създава НОВА РЕЛИГИЯ въобще.

Ако е някой друг-ясна е работата.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

според мен обладаните от луцифер са виновниците за инквизицията и всичките гадости дето се случват

по света!!!То това и без друго е ясно.Луцифер мрази ДОБРОТО.

според мен обладаните от луцифер са виновниците за инквизицията и всичките гадости дето се случват

по света!!!То това и без друго е ясно.Луцифер мрази ДОБРОТО.

Фунадаментална грешка, може би насадена от юдаизма в християнството, което носи Павел. :)

Луцфер е Венера и не мрази доброто, а - смъртта(Сатурн). Т.е. Венера не може да иквизира, тъй като мрази смъртта и грозотата в материалния свят.

За инквизицията е виновен единствено сатана и старозаветния яхова(яхве). :) И това не е трудно упражнение за разбиране от тези, които не четат само Черната книга.

Изповядвам луциферианство, преходното "липсващо" звено между християнство и юдаизъм. :)

Ето този клип ми хареса относно разликата.

Не е важно християнството какво има на "теория", а какво върши на практика. То и аз може да съм на теория- "Теист", ма на практиката като съм "Тера-рис", най-много да си скъсам дипломата за тракторист и да стана танкист, като Диин?.. Публикувано изображение

ПС: Пак ми се струва, че не може да определиш кой е този, който "отговаря" за християнството, че да "толерира" или "оправдава" кръстоносните походи?.. ако е Христос, то значи Христос не е имал в пред вид да създава НОВА РЕЛИГИЯ въобще.

Ако е някой друг-ясна е работата.

Напротив , важно е точно какво има като базисна теза. Така всяко деяние което противоречи с нея и да претендира ,че е толерирано и на база християнството - се вижда ,че не е истина. А ти ако искаш стани танкист или терорист или нещо друго завършващо на "ист "!

В какъв аспект не мога да твърдя кой "отговаря' за християнството?

Християнството има точно определена теза и база изследвайки го и запознавайки се с него лесно може да се определи дали Кръстоносните походи се оправдават от християнството.

Христос е поставил новото начало - новата религия се е получила от отхвърлянето на това продължение на юдаизма !

Редактирано от lubov___ (преглед на промените)

Ми, мисля си че го е пишело във Ведите, ама от там е изчезнало... :)

Напротив , важно е точно какво има като базисна теза. Така всяко деяние което противоречи с нея и да претендира ,че е толерирано и на база християнството - се вижда ,че не е истина. А ти ако искаш стани танкист или терорист или нещо друго завършващо на "ист "!

В какъв аспект не мога да твърдя кой "отговаря' за християнството?

Християнството има точно определена теза и база изследвайки го и запознавайки се с него лесно може да се определи дали Кръстоносните походи се оправдават от християнството.

Христос е поставил новото начало - новата религия се е получила от отхвърлянето на това продължение на юдаизма !

...върни се по-нагоре и прочети, че казвам, че християнството е НОВО само от гледна точка на юдеизма. :) То не е "ново" за "езичниците". Но нагаждането на християнството към юдеизма е факт, извършено от римската църква, която е била в конспирация с юдаизма. Павел е юдейски свещенник.

А защо е постъпила така римската империя? -за да си запази светската власт, която така или иначе, искат и юдеите. И така Христос 'увисва' във въздуха :)

...върни се по-нагоре и прочети, че казвам, че християнството е НОВО само от гледна точка на юдеизма. :) То не е "ново" за "езичниците". Но нагаждането на християнството към юдеизма е факт, извършено от римската църква, която е била в конспирация с юдаизма. Павел е юдейски свещенник.

А защо е постъпила така римската империя? -за да си запази светската власт, която така или иначе, искат и юдеите. И така Христос 'увисва' във въздуха :)

"нагаждане" - е голямо нагаждане , то ако имаше такова щеше и евреите да ни признаят .

Нагаждане няма , но връзка -да . И е нормално . НО в християнството вече всичко е различно и много неща се променят спрямо юдаизма .

Защо вадиш тези които не потвърждават и не отричат нищо ?

Думите на някъв папа с неясно религиозно принадлежание не могат да отрекат Исус колкото и да ти се иска, или приемането на християнството като религия която може да привлече много хора и да осигури укрепване на властта ! ;)

С такива изказвания единствено и само 'увисваш' ти .

"нагаждане" - е голямо нагаждане , то ако имаше такова щеше и евреите да ни признаят .

Нагаждане няма , но връзка -да . И е нормално . НО в християнството вече всичко е различно и много неща се променят спрямо юдаизма .

Защо вадиш тези които не потвърждават и не отричат нищо ?

Думите на някъв папа с неясно религиозно принадлежание не могат да отрекат Исус колкото и да ти се иска, или приемането на християнството като религия която може да привлече много хора и да осигури укрепване на властта ! ;)

С такива изказвания единствено и само 'увисваш' ти .

Има нагаждане, защо да няма? И то е доста фрапантно, когато се знае за другите .. "Връзката" е дотолкова, доколкото има връзка между лекар и пациент. Има връзка между тях.. ;) да! Определено!

За "увисването" е ясно-щом вече християните са "етикетни" е ясна работата, макар от увиснало положение-пак ги усешам...

Естествено ,че има връзка като едното произлиза от другото. Но при наличието на такава връзка за какво нагаждане ми говориш ? Ако бяха толкова важни еврейските интереси нямаше да има нагаждане, а заличаване. Я си кажи тезата точно и ясно ,че нещо ми бягаш по фланга. Били станали "етикетни"... щом са оцеляли значи е има за какво . При цялата фанатизираност на еврейските свещеници и сякакви езически гонения ... Май и ти си от хората дето вярват в световната конспирация , и следващия стадии на тая болест е ,че евреите са виновни за сичко...

Редактирано от lubov___ (преглед на промените)

Естествено ,че има връзка като едното произлиза от другото. Но при наличието на такава връзка за какво нагаждане ми говориш ?

Ако бяха толкова важни еврейските интереси нямаше да има нагаждане, а заличаване.

Я си кажи тезата точно и ясно ,че нещо ми бягаш по фланга.

Били станали "етикетни"... щом са оцеляли значи е има за какво . При цялата фанатизираност на еврейските свещеници и сякакви езически гонения ...

Май и ти си от хората дето вярват в световната конспирация , и следващия стадии на тая болест е ,че евреите са виновни за сичко...

ЯснУ. Щом поставяш под въпрос еврейската конспирация, значи няма да разбереш какво ти говоря.

"Нагаждането" е именно, че трябва да изглежда автентично, а всъщност да казва пра-старата Истина.

Римляните са избрали Христос именно защото се свързва с евреите, не защото те са богоизбрани, а тъкмо защото смятат да стоят в материята до края и. А богоизбраността не иде от това да си нещо в материята. ;)

Това е тънката граница.

Фунадаментална грешка, може би насадена от юдаизма в християнството, което носи Павел. ;)

Луцфер е Венера и не мрази доброто, а - смъртта(Сатурн). Т.е. Венера не може да иквизира, тъй като мрази смъртта и грозотата в материалния свят.

За инквизицията е виновен единствено сатана и старозаветния яхова(яхве). :sobbing: И това не е трудно упражнение за разбиране от тези, които не четат само Черната книга.

я тогава ни светни ква е разликата между луцифер и сатана.

искрено ще се забавлявам да прочета.Само не прекалявай със суперлативите за луцифер...

и естествено да отбележим за протокола - за първи път чувам ПЛАНЕТА да прави добро или лошо.

тва се върши от хората?!?!?!НАЛИ?! Публикувано изображение

я тогава ни светни ква е разликата между луцифер и сатана.

искрено ще се забавлявам да прочета.Само не прекалявай със суперлативите за луцифер...

и естествено да отбележим за протокола - за първи път чувам ПЛАНЕТА да прави добро или лошо.

тва се върши от хората?!?!?!НАЛИ?! Публикувано изображение

Планетите са кръстени на типажите, а не -обратно. Публикувано изображение

Има специална тема за "Луцифер" в този раздел, надявам се не е "ана-тема"?... Публикувано изображение

Ти май не схващаш ! Къде в основата на християнството има текст който толерира насилието както в тази "другата" религия ! И аз мога да убивам за някаква кауза ,но това не значи че тази кауза толерира насилието и има основа за такова.

Казах ти дай ми текст на който да се базирам и да си основа малък палав балкански джихадец !

В основата на християнството е създаден така неречения "канон" или "догма" това е много удобно за обяваване на всички за еретици и тяхното ликвидиране(не говоря за насилие а за тотално прочистване)!

Именно каузата е "Символа на вярата"

За "малък палав балкански джихадец " можеш да потърсиш нещо за "българското битие" и ще ти се схване за кво иде реч!

Ако съм един който трябва сега да си избирам религия или учение и съм наклонил везните към Християнството

ще трябва да избирам измежду всички тези проводници на това какво е искал да каже Исус Христос:

N църква или учение дата на рег.в БГ

1. "ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА ОГНЕНА ВЯРА" - 17.2.2003

2. "НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС ОБЕДИНЕНИ БОЖИИ ЦЪРКВИ" - 21.2.2003

4. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА БОЖИЯ СИЛА" - 25.2.2003

5. "ХРИСТОВА ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА ШАЛОМ" - 26.2.2003

6. "БЪЛГАРСКА БОЖИЯ ЦЪРКВА" - 28.2.2003

7. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА СИОН" - 28.2.2003

8. "БЪЛГАРСКА ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА БЛАГА ВЕСТ" - 04.3.2003

9. "БЪЛГАРСКА ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА БОЖИЯ" - 04.3.2003

12. "КАТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ" - 04.3.2003

13. "НОВОАПОСТОЛСКА ЦЪРКВА" - 04.3.2003

14. "ОТВОРЕНО БИБЛЕЙСКО БРАТСТВО" - 04.3.2003

16. "АРМЕНСКА АПОСТОЛИЧЕСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА" - 04.3.2003

17. "ЕВАНГЕЛСКА МЕТОДИСТКА ЕПИСКОПАЛНА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ" - 05.3.2003

19. "СЪЮЗ НА ЕВАНГЕЛСКИТЕ ПЕТДЕСЯТНИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ" - 05.3.2003

20. "СЪЮЗ НА ЦЪРКВИТЕ НА АДВЕНТИСТИТЕ ОТ СЕДМИЯ ДЕН СЪКРАТЕНО СЦАСД" - 05.3.2003

21. "ЦЪРКВА АДВЕНТИСТИ ОТ СЕДМИЯ ДЕН РЕФОРМАТОРСКО ДВИЖЕНИЕ" - 05.3.2003

22. "ЦЪРКВА НА АДВЕНТИСТИТЕ ОТ СЕДМИЯ ДЕН-РЕФОРМАТОРСКО ДВИЖЕНИЕ КЪМ ГЕНЕРАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА МЕЖДУНАРОДНОТО МИСИОНСКО ОБЩЕСТВО" - 05.3.2003

23. "БЪЛГАРСКА ЛЮТЕРАНСКА ЦЪРКВА" - 06.3.2003

24. "БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА НА НАЗАРЯНИНА" - 06.3.2003

25. "ДУХОВНО ХРИСТИЯНСКО ОБЩЕСТВО ВСЕМИРНА ИЗКУПЕНА ХРИСТОВА ЦЪРКВА" - 06.3.2003

26. "СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА В БЪЛГАРИЯ" - 06.3.2003

27. "СЪЮЗ НА ЕВАНГЕЛСКИТЕ БАПТИСТКИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ" - 06.3.2003

28. "СДРУЖЕНИЕ СВОБОДНИ ЕВАНГЕЛСКИ СЪБРАНИЯ" - 06.3.2003

29. "СЪЮЗ НА ЕВАНГЕЛСКИТЕ СЪБОРНИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ" - 06.3.2003

30. "ЦЪРКВАТА НА ИСУС ХРИСТОС НА СВЕТИИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ В БЪЛГАРИЯ" - 06.3.2003

31. "БЪЛГАРСКА РЕФОРМИРАНА ПРЕЗВИТЕРИАНСКА ЦЪРКВА" - 01.10.2003

32. "БЪЛГАРСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА" - 23.10.2003

35. "БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ЦЪРКВА" - 31.12.2003

36. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА ДАВ БЪЛГАРИЯ" - 20.1.2004

37. "СВОБОДНА АПОСТОЛСКА ЦЪРКВА НА ПЕТДЕСЯТНИЦА" - 23.1.2004

38. "ЦЪРКВА НА ХРИСТОС В БЪЛГАРИЯ" - 28.1.2004

39. "АПОСТОЛСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА" - 30.1.2004

40. "БИБЛЕЙСКА БАПТИСТКА ЦЪРКВА" - 10.2.2004

41. "ЦЪРКВАТА В СЛИВЕН" - 16.2.2004

42. "ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА" - 01.3.2004

43. "ХРИСТИЯНСКО СДРУЖЕНИЕ АДВЕНТИСТИ-РЕФОРМАТОРИ ВЕРЕН ОСТАТЪК-Р.БЪЛГАРИЯ" - 16.4.2004

44. "СВОБОДНА ЕВАНГЕЛСКА БАПТИСКА ЦЪРКВА" - 04.5.2004

45. "ХРИСТИЯНСКА РЕФОРМИРАНА ЦЪРКВА НА ИЗБРАНИТЕ -ХРЦИ"РИ 03.6.2004

46. "АПОСТОЛСКА РЕФОРМИРАНА ЦЪРКВА" - 05.7.2004

47. "ХРИСТОВА ЦЪРКВА" - 09.7.2004

48. "БАЛКАНСКА ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА" - 28.7.2004

49. "ДОБРАТА ЦЪРКВА В СЛИВЕН" - 30.7.2004

50. "ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР ВЕТИЛ" - 09.8.2004

51. "НАЦИОНАЛЕН ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР" - 01.9.2004

52. "НОВОЗАВЕТНА БАПТИСТКА ЦЪРКВА" - 28.9.2004

53. "МОЛИТВЕНА БАПТИСТКА ЦЪРКВА" - 28.9.2004

54. "ЕВАНГЕЛСКА ЛЮТЕРАНСКА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ" - 21.10.2004

55. "БАПТИСТКА ЦЪРКВА НАДЕЖДА" - 22.10.2004

56. "БЪЛГАРСКА ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА" - 10.11.2004

57. "ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ХРИСТИЯНСКИ АЛИАНС РЕКАТА" - 16.11.2004

58. "ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР-СЛОВО НА ВЯРА" - 18.11.2004

59. "ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР ЗА СЪЖИВЛЕНИЕ" - 19.11.2004

60. "БАПТИСТКА ЦЪРКВА ДОБРА НАДЕЖДА" - 23.11.2004

61. "РЕФОРМИРАНА ПРЕЗВИТЕРИАНСКА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ” - 19.1.2005

62. "ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА" - 02.2.2005

63. "НЕЗАВИСИМА БАПТИСТКА ЦЪРКВА" - 15.2.2005

64. "ХРИСТИЯНСКО СЛУЖЕНИЕ ЗА БЛАГОВЕСТИЕ ВРЕМЕ Е ЗА ЖЪТВА" - 21.2.2005

65. "БИБЛЕЙСКА ЦЪРКВА ВЯРА" - 09.3.2005

66. "ПОКРОВ ПРИСВЕТА ГОСПОЖА БОГОРОДИЦА" - 13.5.2005

67. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА ВСЕМИРНО УБЕЖИЩЕ" - 21.6.2005

69. "БАПТИСТКА ЦЪРКВА МИСИЯ" - 06.7.2005

70. "ХРИСТИЯНСКА ВСЕЛЕНСКА И АПОСТОЛСКА ЦЪРКВА" - 13.7.2005

71. "НАЦИОНАЛЕН ХРИСТИЯНСКИ ЦЕНТЪР -ТЕОФИЛ" - 15.7.2005

72. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА МЕСИЯ" - 21.10.2005

73. "БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ" - 23.1.2006

74. "БОЖИЯТА ЦЪРКВА" - 24.1.2006

75. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА ЖЪТВАРИТЕ" - 28.1.2006

76. "БАПТИСТКА ЦЪРКВА ВЕТИЛ" - 03.2.2006

77. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА БЛАГОДАТ" - 03.2.2006

78. "АПОСТОЛСКО СЛУЖЕНИЕ МИСИЯТА" - 27.2.2006

79. "БАПТИСТКА ЦЪРКВА ЕМАНУИЛ" - 06.3.2006

80. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО" - 13.3.2006

81. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА ЕЛ ШАДАЙ" - 21.4.2006

82. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО-СОФИЯ" - 10.7.2006

83. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА НА СВЯТОСТТА" - 14.8.2006

84. "ЕВАНГЕЛСКА МИСИЯ ЕС О ЕС" - 15.11.2006

85. "МЕЖДУНАРОДНО СЛУЖЕНИЕ ПЛАНИНАТА МОРИЯ" - 30.11.2006

86. "АПОСТОЛСКА МИСИЯ ИДЕТЕ" - 25.1.2007

87. "ЦЪРКВА НА БОГА" - 07.2.2007

88. "ХРИСТИЯНСКИ МИСИОНЕРСКИ ЦЕНТЪР-ДАРОМ СТЕ ПРИЕЛИ ДАРОМ ДАВАЙТЕ" - 23.2.2007

89. "ЕВАНГЕЛСКА ЛУТЕРАНСКА ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ" - 28.3.2007

90. "БЪЛГАРСКА ЕВАНГЕЛСКА ПРЕЗВИТЕРИАНСКА ЦЪРКВА" - 05.4.2007

91. "СЛУЖЕНИЕ НА ПО-ДЪЛБОК ХРИСТИЯНСКИ ЖИВОТ" - 10.4.2007

92. "ЦЪРКВА НА ПЪЛНОТО ЕВАНГЕЛИЕ БЛАГАТА ВЕСТ" - 24.7.2007

93. "БЪЛГАРСКА ХРИСТИЯНСКА БАПТИСТКА ЦЪРКВА" - 21.8.2007

94. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА НОВА НАДЕЖДА" - 28.8.2007

95. "НЕЗАВИСИМА ХРИСТИЯНСКА ОБЩНОСТ" - 04.10.2007

96. "АПОСТОЛСКА СЪБОРНА ЦЪРКВА-ИСТИННО ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА" - 22.1.2008

97. "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА ПЪТЯТ ИСТИНАТА И ЖИВОТА" - 10.3.2008

98. "СВОБОДНА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА" - 11.3.2008

99. "ЕВАНГЕЛСКА БИБЛЕЙСКА ХАРИЗМАТИЧНА ЦЪРКВА БОЖИЙ ДОМ" - 19.3.2008

има още ...

Фундаментална заблуда!!!

Какво общо имат планатите тук?!

Особено да се свързват с луцифер и смъртта!

За първи път разбирам, че планетите имали чувства!

И като споменаваш за Павел,въобще наясно ли си кой е той, какъв е бил,защо и как приема християнството?!

И понеже гледам, че се подиграваш на юдаизма, християнството и исляма, би ли споделила кой е твоя бог, и какви са убежденията ти?! Явно твоя бог и убежденията, които изповядваш са "най-истинските", би ли ни "отворила" очите за тях?

Планетите са кръстени на основните типажи. Не обратното.

С Павел съм на ясно кое и какъв е и как приема християнството.

От изборонеите абрахамски религии само християнството до 3 век след Христа заслужава внимание. Другото е нечестиво, но с лъскава фасада.

По скоро се стремя да затворя очите за нещо второтепенно, тъй като за гледането се изисква малко тренинг в правилна посока, което минава и през състояние на покой...

Фундаментална заблуда!!!

Какво общо имат планатите тук?!

Особено да се свързват с луцифер и смъртта!

За първи път разбирам, че планетите имали чувства!

И като споменаваш за Павел,въобще наясно ли си кой е той, какъв е бил,защо и как приема християнството?!

И понеже гледам, че се подиграваш на юдаизма, християнството и исляма, би ли споделила кой е твоя бог, и какви са убежденията ти?! Явно твоя бог и убежденията, които изповядваш са "най-истинските", би ли ни "отворила" очите за тях?

Това, че много неща не са ти известни и ги чуваш за пръв път, дали означава твоята правота. ;)

Венера е планетата на Любовта и Красотата. Я да видим - любовта е ли чувство или не? Публикувано изображение Да ти кажа ли какво е любов, защото недвусмислено показваш, че не знаеш - тя никога няма да постави 8 удивителни (затвърдителни ги наричам) на 7 изречения. Това е работа на Сатъра Сатурн - УРНата на САТанаилчо.

Павката го знаем - оня с тръна в г..за. Публикувано изображение

Не се подигравам, само показвам неща, от които псевдовярващите се дразнят, защото са се фиксирали в едни закостенели догми, приети за истина и наречени вяра. Аз ги наричам фанатизъм, който води единствено към смъртта. Публикувано изображение

"Мой" бог имат егоистите. Аз такъв нямам.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Това, че много неща не са ти известни и ги чуваш за пръв път, дали означава твоята правота. ;)

Венера е планетата на Любовта и Красотата. Я да видим - любовта е ли чувство или не? Публикувано изображение Да ти кажа ли какво е любов, защото недвусмислено показваш, че не знаеш - тя никога няма да постави 8 удивителни (затвърдителни ги наричам) на 7 изречения. Това е работа на Сатъра Сатурн - УРНата на САТанаилчо.

Павката го знаем - оня с тръна в г..за. Публикувано изображение

Не се подигравам, само показвам неща, от които псевдовярващите се дразнят, защото са се фиксирали в едни закостенели догми, приети за истина и наречени вяра. Аз ги наричам фанатизъм, който води единствено към смъртта. Публикувано изображение

"Мой" бог имат егоистите. Аз такъв нямам.

Maat , Lucia free с още колко ника ще ми отговаряш?!

Убеден съм, че астрологията няма нищо общо с темата!

Сега пък венера била планетата на любовта...и какво от нея струи любов ли?!

Как може едни неодушевени тела да ги уприличаваш на нещо?!

Спомням си за един единствен случай, когато Бог намесва звездите - витлеемската звезда, която Бог прави да бъде белег за раждането на Спасителя! Това е един чудесен пример, че Бог владее звездите, планетите и всичко видимо и невидимо и може да ги употреби според както намери за добро!

Да твърдиш обаче, че Луцфер е Венера, а после казваш, че венера пък била любовта, а смъртта - Сатурн не се сърди, но изглеждат меко казано смешно!

И пак да те питам за Павел понеже споменаваш за тръна, който е имал Апостола знаеш ли въобще за какво става въпрос?!

За какви закостинели догми пишеш ти - за живота, смъртта и възкресението на Христос ли?!

Ако това наричаш закостинели догми, не знам как тогава да нарека твоя бог и твоите убеждения, понеже няма друг Бог, който да принесе Единородния си Син за изкуплението на човешкия род!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Планетите са кръстени на типажите, а не -обратно. Публикувано изображение

Има специална тема за "Луцифер" в този раздел, надявам се не е "ана-тема"?... Публикувано изображение

като има раздел за луцифер ТИ що го зачекна тоя луцифер тукаПубликувано изображение(ти сам(а) призна за себе си че ..." Изповядвам луциферианство, преходното "липсващо"... и т.н и т.н реклама -ух ама тука е раздела за луцифер!)

да разбирам ли че не знаеш какво представлява тоя луцифер и че само празни работи ни приказваш.

разясни ни разликите между луцифер и сатана , можеш (но според мен ще ти малко интелекта)

и да прибавиш Христос и да направиш ТРОЙНА съпоставка- кой какво е!!!.

Така всички ще разберат че разбираш какво говориш (според мен - неразбираш) .Назубрил(а) си КЛИШЕТА и

се пробваш нещо да ни кажеш , обаче май и на теб не ти е ясно какво точно искаш да ни кажеш.Е ние как да раберем???

И когато се твърди че планетите са кръстени на ТИПАЖИТЕ

за театрална постановка ли говорим или за игрален филм.Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.