Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

хах - тук вече съзирам опит за измъкване от положението подобно на това в християноюдеискоюмюсюлманската теология : Бог е добър, но живеем в свят, управляван от Дявола/Сатана/Шейтан и от него са всичките беди ;)

Въпреки, че отричаш дуализма - май си затънал го шията в него с епохата на Кали, ам ?

Мда - заради това още от сутринта е заринато с бабички-разбойнички при мене ;) Тия пълнолуния са отврат. А Наистина ли е в Скорпион ?

хах - това е добре за Овните - най-добре пасем, когато сме под светлината на Антарес ;)

не, не отричам дуализма. защо?. Публикувано изображение . напротив- твърдя, че има 2 реалности, като са с приоритетност една към друга, з атова, койот го осъзнание, де Публикувано изображение .

Овните добре се бият с Алде-баран. Публикувано изображение

по силата на тази логиката плодовете на нас са криши и вишну... Публикувано изображение

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нали знаеш, че окото на Бика, Алдебаран, е наречено с това име от арабите и означава "върви след тях" Публикувано изображение

Само се дърлям с тия рогати дзерове аз. Интересно е това "върви след тях". Явно през нощта не са се виждали добре камилските фъшкии, та за това са гледали по небето. Другото не беше ли свързано с Мойсей, извел евреите и ги повел през пустинята ?Върви след тях.....

Вишну е интересна персона защо ще му трябва да идва като Калки, след като самият той е дал разрешение на Кали/Шива ?

Нали знаеш, че окото на Бика, Алдебаран, е наречено с това име от арабите и означава "върви след тях" Публикувано изображение

Само се дърлям с тия рогати дзерове аз. Интересно е това "върви след тях". Явно през нощта не са се виждали добре камилските фъшкии, та за това са гледали по небето. Другото не беше ли свързано с Мойсей, извел евреите и ги повел през пустинята ?Върви след тях.....

Вишну е интересна персона защо ще му трябва да идва като Калки, след като самият той е дал разрешение на Кали/Шива ?

не, просуснал съм го това... Публикувано изображение .. учил съм ги съзвездията, но тука по скоро заиграх с лингвистиката баран е овен на русский яз. Публикувано изображение

Предпочитам рогатите околкото щипалките Публикувано изображение Щото иначе съм като "ощипана стара мома".... Публикувано изображение

"Калки" е именно "Вишну, който действа, като Шива". Шива тогава няма да го има за малко Публикувано изображение ...само Вишну е вечен от пантеона..другите се появяват и изчезват.. :wub::scared::P

Гледал ли си го този филм" http://video.google.com/videoplay?docid=4773590301316220374

......................

Искаш ли да ти разкажа подробно точно какви наказания са се налагали на еретиците в името на Христа? ... или да те изчакам първо да си изядеш вечерята, защото след това няма да можеш...

Аз искам!

Извинявам се,че изкопавам въпроса от 94 стр.но би било много интересно за

аудиторията,че пак се почна за съзвездията и зодиите ..

Тричо-откъде черпиш знания по арабски?!

Смени си източниците.

Аз искам!

Извинявам се,че изкопавам въпроса от 94 стр.но би било много интересно за

аудиторията,че пак се почна за съзвездията и зодиите ..

Тричо-откъде черпиш знания по арабски?!

Смени си източниците.

Първо - можеш да прочетеш за историята на съзвездието на много места в нет-а. като пример ти давам следните сайтове : астрономия ; уикипедия

Второ - ТриЧо можеш да викаш на баба си от Бусманци, ако желаеш, но не и на мен ! Има си начини за транскрипция на никнейма ми, и последният от от тях е с "Ч" !

Трето - страница 94 е при теб, но това не означава, че и при другите е така - при повечето страница е 38 - ако си направиш темите да ти се показват по 20 поста, както е при мен, ще бъде така. Това "страница 94" е изпълнено с въздух словосъчетание !

Толкова за тези ти искания .

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

За мен е чест да предоставя ника си на Ура!

Обаче доносничеството мен ме отвращава. То, вероятно, по твоите стандарти, е нещо много благородно и ти прави чест, сигурно. Публикувано изображение

А така - хубаво го изтипоса твоя бог - гневен и отмъстителен. Ми на това просто нямам коментар.

Какво великодушие и каква щедрост! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Темата е съвсем друга, но пък смисълът на тези постове е същият - Яхве в екшън. Публикувано изображение

Теб те отвращавало досносничеството - ами мен пък ме отвращава, когато хора като вас, които не са прочели през живота си един ред от Библията и нямат елементарни познания за Християнството се опитват да се правят на компетентни по всички въпроси най-вече в темите за християните!

Не само, че пълните нашите теми със спам и празноречия, ами се дразните и с юзърите пишещи в тези теми - така е защото вие мразите нашия Бог, мразите Юдейството и Християнството, мразите и нашите свещенни книги! Вие не сте хора отворени за дискусия - идвате тук с цел да търсите конфронтация с нас, защото никъде другаде не ви обръщат внимание но псевдо-философиите!

Присмивате са на юдеи, християни и мюсюлмани, но когато ви попитат кой е вашия бог, и какво вашия бог е направил за вас - мълчите и се криете!

Нашият Бог даде Своя Единороден Син в жертва за изкуплението, освобождението и спасението на човечеството!!!

Нещо, което никой друг "бог" не е направил!Не е като да оставиш една "гола" броеница и да повтаряш молитвата за харе не знам си кой по 1 200 000 пъти на ден! Дайте да видим с какво вашия"бог" е по-превъзходен от нашия, и с какво вие сте по-праведни от нас?

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Второ - ТриЧо можеш да викаш на баба си от Бусманци, ако желаеш, но не и на мен ! Има си начини за транскрипция на никнейма ми, и последният от от тях е с "Ч" !

Добре, поне не те е нарекла "Трики-Трики *Мана Му" Публикувано изображение

Публикувано изображение

От "Вечност" Публикувано изображение

Теб те отвращавало досносничеството - ами мен пък ме отвращава, когато хора като вас, които не са прочели през живота си един ред от Библията и нямат елементарни познания за Християнството се опитват да се правят на компетентни по всички въпроси най-вече в темите за християните!

Не само, че пълните нашите теми със спам и празноречия, ами се дразните и с юзърите пишещи в тези теми - така е защото вие мразите нашия Бог, мразите Юдейството и Християнството, мразите и нашите свещенни книги! Вие не сте хора отворени за дискусия - идвате тук с цел да търсите конфронтация с нас, защото никъде другаде не ви обръщат внимание но псевдо-философиите!

Присмивате са на юдеи, християни и мюсюлмани, но когато ви попитат кой е вашия бог, и какво вашия бог е направил за вас - мълчите и се криете!

Нашият Бог даде Своя Единороден Син в жертва за изкуплението, освобождението и спасението на човечеството!!!

Нещо, което никой друг "бог" не е направил!Не е като да оставиш една "гола" броеница и да повтаряш молитвата за харе не знам си кой по 1 200 000 пъти на ден! Дайте да видим с какво вашия"бог" е по-превъзходен от нашия, и с какво вие сте по-праведни от нас?

Имаме познания и по "християнство" и по "павлианство" и по "Ю-действо".. Публикувано изображение Може да правим разлика между "2 и 200, че дори и 20 ". :)

Ако захвърлиш косата си добре дошъл да ги дискутираме. Ако не искаш да я захвърлиш- твоя си работа :) .. и ние пък имаме дълга коса...ма е права :clap: .... не е закривена, като твойта... Публикувано изображение

Добре, поне не те е нарекла "Трики-Трики *Мана Му" Публикувано изображение

Публикувано изображение

От "Вечност" Публикувано изображение

Имаме познания и по "християнство" и по "павлианство" и по "Ю-действо".. Публикувано изображение Може да правим разлика между "2 и 200, че дори и 20 ". ;)

Ако захвърлиш косата си добре дошъл да ги дискутираме. Ако не искаш да я захвърлиш- твоя си работа ;) .. и ние пък имаме дълга коса...ма е права ;) .... не е закривена, като твойта... Публикувано изображение

Какво знаеш ти, мисля че всички видяха!

Липсва ти каквато и да е основа, иначе нямаше да говориш за ябълката и да цитираш някои стихове от Библията, без да можеш да ги обясниш!

Оттеб още чакам отговор да обясниш това, което си цитирала за Евреите : "защото гледат, а не виждат; слушат, а не чуват ." И също така да ми отговориш защо те на разпознаха Божия Син?!

За правата и кривата коса ще кажа, че самохвалството ти е на всички познато, сега искаме да видим, дали има и покритие!

Ако те попитам какъв е официалният цвят на Библията, ще ми отговориш ли...щото съм сигурен, че Библията не знаеш как изглежда!

Какво знаеш ти, мисля че всички видяха!

Липсва ти каквато и да е основа, иначе нямаше да говориш за ябълката и да цитираш някои стихове от библията, без да можеш да ги обясниш!

Оттеб още чакам отговор да обясниш това, което си цитирала за Евреите и също така да ми отговориш защо те на разпознаха Божия Син?!

За правата и кривата коса ще кажа, че самохвалството ти е на всички познато, сега искаме да видим, дали има и покритие!

Имам чувството, че искаш обяснения на някакъв друг език?.. Публикувано изображение Специално за такива, като тебе, дето не разбират български, реших да помоля "баннатия с баннан в устата U.Ra" да направи по-бик-ация в блога си на тази чудесна тема, дето Трики-Трики е отоврил. ;)

Ето, чети! Публикувано изображение Я чети тука, сега, като не разбираш булгарсистанский...виждам, че е сложил някакви цитати от б'Иблията... ;)

ПС: Евреите не разпознаха Божия си Син, именно пак по лингвистични причини- Божия син не е говорил иврит, а-арамейски, диалект на фарси! ;) Смятам, че това, като едно начало, е добро за разяснение?... Публикувано изображение

Арабската дума ал-де-ба-ран се превежда като водещата или първата и означава водещата звезда в съзвездието.

Али, ще ти разкажа, но на лични по-добре, че е гадно.

IMG, като спреш да ми говориш със заповеден тон (много удивителни, бе дете, всяко твое изречение завършва с поне една), може и да проведем нещо, наподобяващо нормален разговор.

Имам чувството, че искаш обяснения на някакъв друг език?.. Публикувано изображение Специално за такива, като тебе, дето не разбират български, реших да помоля "баннатия с баннан в устата U.Ra" да направи по-бик-ация в блога си на тази чудесна тема, дето Трики-Трики е отоврил. ;)

Ето, чети! Публикувано изображение Я чети тука, сега, като не разбираш булгарсистанский...виждам, че е сложил някакви цитати от б'Иблията... ;)

ПС: Евреите не разпознаха Божия си Син, именно пак по лингвистични причини- Божия син не е говорил иврит, а-арамейски, диалект на фарси! ;) Смятам, че това, като едно начало, е добро за разяснение?... Публикувано изображение

Ахахахахаха, ще припадна от смях...не го разбирали, защото Христос говорил на арамейски, а евреите на еврит и затова не се разбирали!

И такава версия не бях чул досега...леле с глупостта ти си оправям настроението всеки ден!

И така, да видим дали наистина евреите...визирам простолюдието, а не образованите - фарисеите и книжниците: не са разбирали, какво им говори Христос

46 Когато Той още говореше на НАРОДА, ето, майка Му и братята Му стояха навън и искаха да Му говорят.

47 И НЯКОЙ СИ Му каза: Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят.

48 А Той отговори на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми и кои са братята Ми?

49 И като посочи с ръка към учениците Си, каза: Ето майка Ми и братята Ми!

50 Защото който върши волята на Моя Отец, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра, и майка.

От цитираното разбираме, че Божият Син е говорел на НАРОДА ( простолюдието ) и някой от тези хора,се обръща директно към него - "Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят."

След това виждаме, че самият Исус се обръща лично към същия човек като му отговаря - "А Той отговори на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми и кои са братята Ми?"

Може би са си говорили на италиански, А?!

Още много такива примери да ти дам ли?!

Исус събра Апостолите си от народа!!!Измежду тях май само Матей е бил по-грамотен, понеже за него се казва, че е събирал данъците и се предполага, че е можел да чете, пише и смята! Повечето от еврейския народ тогава са били, както ти ги нарече някъде - ниско интелигентни, или нещо такова си.

Ето ти още едно примерче:

Оттогава Исус започна да проповядва, като казваше: Покайте се, защото наближи небесното царство.

18 И като ходеше край Галилейското езеро, видя двамата братя - Симон, наречен Петър, и брат му Андрей, че хвърляха мрежи в езерото, понеже бяха рибари.

19 И им каза: Елате след Мен и Аз ще ви направя ловци на човеци.

20 И те веднага оставиха мрежите и Го последваха.

Е как едни РИБАРИ са можели да разберат Христос, А ПЪК ДРУГИТЕ не?!

Или на тях Христос им е говорил на еврит, а пък на другите на арамейски, така ли?!

И защо Христос ще говори на "неразбираем" език?! Той бе изпратен първо точно на своя народ!

И как ще иска да повярват в Него, като им говори неразбрано, понеже някъде из писанието каза :

"Йерусалиме! Йерусалиме! Ти, който избиваш пророците и с камъни убиваш пратените до теб, колко пъти съм искал да събера твоите деца, както кокошка прибира пилците си под крилата си, но не искахте!"

Ти твоите философии, на какъв език ги четеш и слушаш?!

Казах ти, че мисленето не е като копи и пейст!

При теб се вижда от километри, че в главата ти не протича мисловен процес!

Публикувано изображение Trichocephalus-какво пък се ядоса ти?

Като ти казват Док нямаш против ,а?

.....

;)

Лусия-няма на лични:тука,тука:образователно историческо инфо е все пак!

Чакам те,може и снимков материал (има музейни експонати)

IMG-хубави цитати-има истина в тях,но кой я вижда

Ахахахахаха, ще припадна от смях...не го разбирали, защото Христос говорил на арамейски, а евреите на еврит и затова не се разбирали!

И такава версия не бях чул досега...леле с глупостта ти си оправям настроението всеки ден!

И така, да видим дали наистина евреите...визирам простолюдието, а не образованите - фарисеите и книжниците: не са разбирали, какво им говори Христос

46 Когато Той още говореше на НАРОДА, ето, майка Му и братята Му стояха навън и искаха да Му говорят.

47 И НЯКОЙ СИ Му каза: Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят.

48 А Той отговори на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми и кои са братята Ми?

49 И като посочи с ръка към учениците Си, каза: Ето майка Ми и братята Ми!

50 Защото който върши волята на Моя Отец, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра, и майка.

От цитираното разбираме, че Божият Син е говорел на НАРОДА ( простолюдието ) и някой от тези хора,се обръща директно към него - "Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят."

След това виждаме, че самият Исус се обръща лично към същия човек като му отговаря - "А Той отговори на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми и кои са братята Ми?"

Може би са си говорили на италиански, А?!

Още много такива примери да ти дам ли?!

Исус събра Апостолите си от народа!!!Измежду тях май само Матей е бил по-грамотен, понеже за него се казва, че е събирал данъците и се предполага, че е можел да чете, пише и смята! Повечето от еврейския народ тогава са били, както ти ги нарече някъде - ниско интелигентни, или нещо такова си.

Ето ти още едно примерче:

Оттогава Исус започна да проповядва, като казваше: Покайте се, защото наближи небесното царство.

18 И като ходеше край Галилейското езеро, видя двамата братя - Симон, наречен Петър, и брат му Андрей, че хвърляха мрежи в езерото, понеже бяха рибари.

19 И им каза: Елате след Мен и Аз ще ви направя ловци на човеци.

20 И те веднага оставиха мрежите и Го последваха.

Е как едни РИБАРИ са можели да разберат Христос, А ПЪК ДРУГИТЕ не?!

Или на тях Христос им е говорил на еврит, а пък на другите на арамейски, така ли?!

И защо Христос ще говори на "неразбираем" език?! Той бе изпратен първо точно на своя народ!

И как ще иска да повярват в Него, като им говори неразбрано, понеже някъде из писанието каза :

"Йерусалиме! Йерусалиме! Ти, който избиваш пророците и с камъни убиваш пратените до теб, колко пъти съм искал да събера твоите деца, както кокошка прибира пилците си под крилата си, но не искахте!"

Ти твоите философии, на какъв език ги четеш и слушаш?!

Казах ти, че мисленето не е като копи и пейст!

При теб се вижда от километри, че в главата ти не протича мисловен процес!

Христос е знаел и иври, и е говрил на простолюдието на иври и с жаргонизми, които незнайно защо църквата нарича 'притчи'. Публикувано изображение Всъщност това са басни, които са били разбираеми дори за дечицата. ;)

В главата ми протича "процесът за 6 милиона" :help: "6 милиона" са туй?. Къде отиваш ти?... Ти още на илядуто ще блокираш?.. Публикувано изображение

Христос е знаел и иври, и е говрил на простолюдието на иври и с жаргонизми, които незнайно защо църквата нарича 'притчи'. Публикувано изображение Всъщност това са басни, които са били разбираеми дори за дечицата. :angry:

В главата ми протича "процесът за 6 милиона" :) "6 милиона" са туй?. Къде отиваш ти?... Ти още на илядуто ще блокираш?.. Публикувано изображение

Исус като човек не е бил по-грамотен от тези, на които е проповядвал - народа, тъй като самия той е от народа!!!

Дай да видим какви са били родителите на Христос - Йосиф и Мария - Йосиф е бил дърводелец, а Майка Му не е била "царица"!

Семейството на Христос са били от простолюдието и няма как Исус да е бил толкова по-грамотен от сънародниците си, че чак да не могат да го разбират!

Ако Христос е знаел перфектно арамесйски заедно с диалектната му форма, то и неговото поколение е знаело и го е разбирало перфектно! "Неразбирането" за което ти говориш не е идвало от езиковата бариера - такава е нямало!

Следващия път не твърди нещо, което не разбираш, защото ставаш за смях!

И да те питам в повечето случаи, на кого Божият Син е говорил с притчи...на кои Евреи?!

Чакам и да ми кажеш, какъв е официалния цвят на Библията, за да се убедя с факт, че в главата ти протича дори и слаб мисовен процес, или той се отблокирва само когато хващаш броеницата за харе еди какво си?!

Попитах те също така кой е твоя Бог и какво е направил той за теб???

Ние има с какво да се похвалим - живота, смъртта и възкресението на Исус, както и с учениците му:::

Йоан е бил мъчен, когато е бил сварен в огромен съд с врящо олио по време на вълната на преследване в Рим. Въпреки това, той бил избавен по чудо от смърт. Йоан тогава е бил осъден в мините в затвора на остров Патмос. Той написва пророческата си книга Откровение на Патмос. Апостол Йоан по-късно е освободен и се връща в това, което сега в наши дни Турция. Той умира като стар човек, единственият апостол, който умира в мир.

Яков, братът на Исус, водачът на църквата в Ерусалим, е бил хвърлен от югоизточния връх на храма (над сто фута надолу), когато е отказал да се отрече от вярата си в Христос. Когато откриват, че той оцелява след падането, неговите врагове го бият до смърт с тояга. Това е същия връх, който Сатана показа на Исус по време на изкушението.

Вартоломей, известен също като Натанаил, е бил мисионер в Азия. Той е бил свидетел в днешна Турция и е бил преследван заради проповядването си в Армения, бит до смърт с камшик. Андрей е бил разпънат на кръст във форма на Х в Гърция. След като е бил бит с камшик силно от седем войници, те връзват тялото му за кръста с въжета, за да удължат неговата агония. Неговите последователи свидетелстват, че когато той е бил воден към кръста, Андрей го е поздравил с тези думи: „Аз отдавна желаех и очаквах този щастлив час. Кръстът е бил осветен от тялото на Христос, висящо на него.” Той продължава да проповядва на мъчителите си в продължение на два дни, докато умира. Апостол Тома е бил намушкан с копие в Индия по време на едно от мисионерските си пътувания за установяване на църквата там. Матия, апостолът избран да замести предателя Юда Искариотски, е бил бит с камъни и след това обезглавен. Апостол Павел е бил измъчван и след това обезглавен от злия император Нерон в Рим

Ако Исус не е бил възкресен, учениците щяха да знаят. Никой няма да умре за нещо, което знае, че е лъжа. Фактът, че всеки един от апостолите е бил готов да умре от ужасна смърт, отказвайки да се отвърне от своята вяра в Христос, е огромно доказателство, че те наистина са били свидетели на възкресението на Исус Христос.

Какво по-голямо доказателство оттова да си готов без страх да дадеш живота си???

Кой е твоя бог, Маат какво е направил за теб и някаква информация за последователите, откоито се учиш, ще дадеш ли?!

Първо искам да те помоля най-учтиво да ми кажеш какъв е официалния цвят на Библията?

Исус като човек не е бил по-грамотен от тези, на които е проповядвал - народа, тъй като самия той е от народа!!!

Дай да видим какви са били родителите на Христос - Йосиф и Мария - Йосиф е бил дърводелец, а Майка Му не е била "царица"!

Семейството на Христос са били от простолюдието и няма как Исус да е бил толкова по-грамотен от сънародниците си, че чак да не могат да го разбират!

Ако Христос е знаел перфектно арамесйски заедно с диалектната му форма, то и неговото поколение е знаело и го е разбирало перфектно! "Неразбирането" за което ти говориш не е идвало от езиковата бариера - такава е нямало!

И да те питам в повечето случаи, на кого Божият Син е говорил с притчи...на кои Евреи?!

Чакам и да ми кажеш, какъв е официалния цвят на Библията, за да се убедя с факт, че в главата ти протича дори и слаб мисовен процес, или той се отблокирва само когато хващаш броеницата за харе еди какво си?!

Ние има с какво да се похвалим - живота, смъртта и възкресението на Исус, както и с учениците му:::

Йоан е бил мъчен, когато е бил сварен в огромен съд с врящо олио по време на вълната на преследване в Рим. Въпреки това, той бил избавен по чудо от смърт. Йоан тогава е бил осъден в мините в затвора на остров Патмос. Той написва пророческата си книга Откровение на Патмос. Апостол Йоан по-късно е освободен и се връща в това, което сега в наши дни Турция. Той умира като стар човек, единственият апостол, който умира в мир.

Яков, братът на Исус, водачът на църквата в Ерусалим, е бил хвърлен от югоизточния връх на храма (над сто фута надолу), когато е отказал да се отрече от вярата си в Христос. Когато откриват, че той оцелява след падането, неговите врагове го бият до смърт с тояга. Това е същия връх, който Сатана показа на Исус по време на изкушението.

Вартоломей, известен също като Натанаил, е бил мисионер в Азия. Той е бил свидетел в днешна Турция и е бил преследван заради проповядването си в Армения, бит до смърт с камшик. Андрей е бил разпънат на кръст във форма на Х в Гърция. След като е бил бит с камшик силно от седем войници, те връзват тялото му за кръста с въжета, за да удължат неговата агония. Неговите последователи свидетелстват, че когато той е бил воден към кръста, Андрей го е поздравил с тези думи: „Аз отдавна желаех и очаквах този щастлив час. Кръстът е бил осветен от тялото на Христос, висящо на него." Той продължава да проповядва на мъчителите си в продължение на два дни, докато умира. Апостол Тома е бил намушкан с копие в Индия по време на едно от мисионерските си пътувания за установяване на църквата там. Матия, апостолът избран да замести предателя Юда Искариотски, е бил бит с камъни и след това обезглавен. Апостол Павел е бил измъчван и след това обезглавен от злия император Нерон в Рим

Ако Исус не е бил възкресен, учениците щяха да знаят. Никой няма да умре за нещо, което знае, че е лъжа. Фактът, че всеки един от апостолите е бил готов да умре от ужасна смърт, отказвайки да се отвърне от своята вяра в Христос, е огромно доказателство, че те наистина са били свидетели на възкресението на Исус Христос.

Какво по-голямо доказателство оттова да си готов без страх да дадеш живота си???

Кой е твоя бог, Маат какво е направил за теб и някаква информация за последователите, откоито се учиш, ще дадеш ли?!

Първо искам да те помоля най-учтиво да ми кажеш какъв е официалния цвят на Библията?

Официалният цвят на б'Иблията е строго-официален със следните параметри:

C-63%

M-52%

Y-51%

K-100%

Като колкото по-назаде към СЗ отива, толкова M & Y намалят като % ;)

Браво, браво, похвално е че сте такива юнаци. Ако можех щях да ви наградя с нещо сносно, но освен снимка пред пожарния кран на поделението и грамота с подпис и печат, за друго не се сещам, ;) пък и -толкова са ми възмЪжнотите... ;)

Исус е ходел с 2-ма квалифицирани преводачи полиглоти и около 4-ма боди-гарда винаги. Всичките са били доброволци и са служели на каузата ..Не се прави и ти, че не знаеш... ;)

Исус е ходел с 2-ма квалифицирани преводачи полиглоти(но не и политеисти! ;) ) и около 4-ма боди-гарда винаги. Всичките са били доброволци и са служели на каузата ..Не се прави и ти, че не знаеш... ;)

Той е бил нещо, като Ивайло-свинаринтът, дето дига въстания, тъй като е бил народен и фолк-човек. Дори е слушал еврейска чалга, докато е бил по хепънинги да прави чудеса. Бил е бохем по душа и простолюдието го имало за един от "Джипси-кингс", докато не им разкрил, че царството му не тука някъде?

Вартоломей, известен също като Натанаил, е бил мисионер в Азия. Той е бил свидетел в днешна Турция и е бил преследван заради проповядването си в Армения, бит до смърт с камшик. Андрей е бил разпънат на кръст във форма на Х в Гърция. След като е бил бит с камшик силно от седем войници, те връзват тялото му за кръста с въжета, за да удължат неговата агония. Неговите последователи свидетелстват, че когато той е бил воден към кръста, Андрей го е поздравил с тези думи: „Аз отдавна желаех и очаквах този щастлив час. Кръстът е бил осветен от тялото на Христос, висящо на него.” Той продължава да проповядва на мъчителите си в продължение на два дни, докато умира. Апостол Тома е бил намушкан с копие в Индия по време на едно от мисионерските си пътувания за установяване на църквата там. Матия, апостолът избран да замести предателя Юда Искариотски, е бил бит с камъни и след това обезглавен. Апостол Павел е бил измъчван и след това обезглавен от злия император Нерон в Рим

Ехехе, голямо геройство - да се хвалиш с чужди постижения. На това му се вика с чужда пита помен да правиш.

Да те питам - можеш ли да се похвалиш не с онова де някой свършил, а с това ти какво... и не какво "твоят" бог е направил за теб, а ти какво за него?

Като си такъв голям християнин, отговори ми и на още един въпрос - от къде иде името християнин и какво означава то?

Официалният цвят на б'Иблията е строго-официален със следните параметри:

C-63%

M-52%

Y-51%

K-100%

Като колкото по-назаде към СЗ отива, толкова M & Y намалят като % ;)

Браво, браво, похвално е че сте такива юнаци. Ако можех щях да ви наградя с нещо сносно, но освен снимка пред пожарния кран на поделението и грамота с подпис и печат, за друго не се сещам, :P пък и -толкова са ми възмЪжнотите... :rolleyes:

Исус е ходел с 2-ма квалифицирани преводачи полиглоти и около 4-ма боди-гарда винаги. Всичките са били доброволци и са служели на каузата ..Не се прави и ти, че не знаеш... ;)

Исус е ходел с 2-ма квалифицирани преводачи полиглоти(но не и политеисти! ;) ) и около 4-ма боди-гарда винаги. Всичките са били доброволци и са служели на каузата ..Не се прави и ти, че не знаеш... ;)

Той е бил нещо, като Ивайло-свинаринтът, дето дига въстания, тъй като е бил народен и фолк-човек. Дори е слушал еврейска чалга, докато е бил по хепънинги да прави чудеса. Бил е бохем по душа и простолюдието го имало за един от "Джипси-кингс", докато не им разкрил, че царството му не тука някъде?

Ахахахаха, просто ме просълзи от смях, честно!

Абе кой е казал, че Библията има официален цвят...хахахахахаха ще припадна от смях...ама истински се забавлявам с вас хихихихи! Публикувано изображение

Аз си правя майтап с теб и ти веднагасе хвана, щото отдавна разбрах, че броеницата ти е изпила акъла! :grimace:

Моята Библия пък е зелена...зелена като тревата, айде де...! :P

Христос се е движел с учениците си повечето, от които не са били от най-грамотните камо ли пък да бъдат полиглоти!

А охраната му е била от Еврейските тайни служби - Мосад...хихихихихихи!

Айде със здраве, защото осмиваше другите , а ти стана дваж пъти повече за смях, понеже всички видяха докъде ти стига акъла - до броеницата и молитвата за аре ама!

Ехехе, голямо геройство - да се хвалиш с чужди постижения. На това му се вика с чужда пита помен да правиш.

Естествено, че е голямо геройство...вие освен с една броеница и молитвата за аре рама, ими ли с какво повече да се похвалите?!

Да те питам - можеш ли да се похвалиш не с онова де някой свършил, а с това ти какво... и не какво "твоят" бог е направил за теб, а ти какво за него?

Мдааа, аз мога да се похваля с вярата си в Господ И Бог Исус Христос!!!

Писано е" Праведния чрез вяра ще живее - не чрез дела, за да не се похвали никой!

Ако се хваля - с Господ се хваля!

Всяко добро дело е от Бог!

Исус - Отделени от мен, не можете да извършите нищо!

Писано е:" Защото ако изповядаш с устата си,че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш.

Защото със сърце вярва човек и се оправдава, а с уста прави изповед и се спасява."

Като си такъв голям християнин, отговори ми и на още един въпрос - от къде иде името християнин и какво означава то?

Аз чакам от теб да ми отговориш на въпроса, който ти задавам вече една седмица - Кой е твоя бог, Маат какво е направил за теб и някаква информация за последователите, откоито се учиш, ще дадеш ли?!

Въпросът ти е за децата от неделното училище, знаех си, че оттеб не може да излезне нищо смислено!

Ще ти отговоря, след като ти първо ми отговориш на въпроса, а не само да бягаш, когато оттеб се изизсква някакъв мисловен процес!

Ахахахаха, просто ме просълзи от смях, честно!

Абе кой е казал, че Библията има официален цвят...хахахахахаха ще припадна от смях...ама истински се забавлявам с вас хихихихи! Публикувано изображение

Аз си правя майтап с теб и ти веднагасе хвана, щото отдавна разбрах, че броеницата ти е изпила акъла! :P

Моята Библия пък е зелена...зелена като тревата, айде де...! :)

Христос се е движел с учениците си повечето, от които не са били от най-грамотните камо ли пък да бъдат полиглоти!

А охраната му е била от Еврейските тайни служби - Мосад...хихихихихихи!

Айде със здраве, защото осмиваше другите , а ти стана дваж пъти повече за смях, понеже всички видяха докъде ти стига акъла - до броеницата и молитвата за аре ама!

Аз чакам от теб да ми отговориш на въпроса, който ти задавам вече една седмица - Кой е твоя бог, Маат какво е направил за теб и някаква информация за последователите, откоито се учиш, ще дадеш ли?!

Въпросът ти е за децата от неделното училище, знаех си, че оттеб не може да излезне нищо смислено!

Ще ти отговоря, след като ти първо ми отговориш на въпроса, а не само да бягаш, когато оттеб се изизсква някакъв мисловен процес!

Зелена б'Иблия! Публикувано изображение Че ти си направо "мюсли-брадър", бе комшУ! Публикувано изображение да,... може и рас тафари б'Иблия да е попаднала в тебе?.. Публикувано изображение Боб Марли нарича марихуаната 'билка' и Исус го има за лъв(не папа Лъв V :) )a от сава-ните на Серенгети. "Серенгети не трябва да загине"! :)

Има и друга вероятност- ако не се отказваш от СЗ поне да б'Ибилия на фондовата борса в Jew York, къде всеки знае what's the color of money?... ;)

CMYK: 56-0-83-0% това е твоя цвят. ;)

Зелена б'Иблия! Публикувано изображение Че ти си направо "мюсли-брадър", бе комшУ! Публикувано изображение да,... може и рас тафари б'Иблия да е попаднала в тебе?.. Публикувано изображение Боб Марли нарича марихуаната 'билка' и Исус го има за лъв(не папа Лъв V :) )a от сава-ните на Серенгети. "Серенгети не трябва да загине"! ;)

Има и друга вероятност- ако не се отказваш от СЗ поне да б'Ибилия на фондовата борса в Jew York, къде всеки знае what's the color of money?... ;)

CMYK: 56-0-83-0% това е твоя цвят. ;)

Библията няма официален цвят!!!

На този елементарен въпрос не биха се хванали и дечицата от детската градина, ама нека всички да преценят колко разум се намира в тебе!

Боб Марли и марихуаната не ме интересуват!

Айде с броеницата и молитвата за аре-ама вървете да спамите с безсмислици вашата тема за ришна - аре - аре или както там беше.

Тук всички видяха, че нищо не знаете и не разбирате от християнството и нашия Бог! Публикувано изображение

Библията няма официален цвят!!!

На този елементарен въпрос не биха се хванали и дечицата от детската градина, ама нека всички да преценят колко разум се намира в тебе!

Боб Марли и марихуаната не ме интересуват!

Айде с броеницата и молитвата за аре-ама вървете да спамите с безсмислици вашата тема за ришна - аре - аре или както там беше.

Тук всички видяха, че нищо не знаете и не разбирате от християнството и нашия Бог! Публикувано изображение

Пак ли те обзе оня черния с косата?... Публикувано изображение сАтърн със сатъра?... Публикувано изображение

Щом казваш, че няма-аз слушам и КОЗИрувам! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

да, да, за твоя бог нищо не знам- той е дълбоко скрит и закътан... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мдааа, аз мога да се похваля с вярата си в Господ И Бог Исус Христос!!!

Писано е" Праведния чрез вяра ще живее - не чрез дела, за да не се похвали никой!

Ако се хваля - с Господ се хваля!

Всяко добро дело е от Бог!

Исус - Отделени от мен, не можете да извършите нищо!

Писано е:" Защото ако изповядаш с устата си,че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш.

Защото със сърце вярва човек и се оправдава, а с уста прави изповед и се спасява."

Аз ти отговорих отдавна - нямам "мой" бог, такъв имат егоистите и онези, които търсят лични облаги от вярата си, ползваща единствено егоизма им. Но ти, заслепен от злобата си, не видя отговора ми и хвърляш собсвената си кал върху хората. Това в психологията се нарича преноси.

Очите на страха са големи, ала очите на злобата са направо слепи.

ОК, изповядвай си "твоя" бог с уста, ала и това даже не правиш. От устата ти излиза само ярост. Защото в сърцето ти е много черно.

Ти не си никакъв християнин. Слепците като теб живеят не в светлината на Христа, а в собствения си дълбок мрак.

(O)IMG,ти май писатель,не читатель?

Ако малко успокоиш топката и четеш без предварителната нагласа,че единствено ти знаеш истината,а останалите потребители са немислещи и неграмотни,може и да разбереш нещо полезно от темата."Доказателството" ти не струва и петак.Ако си някой от новите мисионерчета дето са налазили напоследък,мога да те оправдая.Та ако си такъв си кажи ,да не си губя времето да ти отговарям. Публикувано изображение

Темата чел ли си я от началото?И да си го правил ,няма да ти навереди да го направиш пак.Много са интересни първите постове.Ще ги цитирам без да споменавам авторите:

ЦИТАТ(Bogoizbrania @ 3 10 2004, 13:25)

Никои не се е върнал? а Исус Христос никои ли е? Казвате че хората си измислят това онова, Господ също е измислил много неща, като например не помня как му беше името на закона които казваче че нищо в този свят не изчезва , а преминава от едно състояние в друго, отнася се както за материята така и за енергията.

Казвате че човек си измисля задгробен живот, а липсата на живот след смърта не е ли още по голяма измислица. на мен Господ ми е показал този живот, а на вас кои ви е казал че го няма, вие сами сте си го измислили.

Пич, засегна любимата ми тема

Начи да приемем че има Бог. Той ни е създал и като наш създател е определил законите, по които трябва да живеем. ОК. 10 божи заповеди

Идва после едно тъпо *censored* и казва "Аз съм син Божий и вие ще ме слушате"

И почва да раздава и той заповеди - но такива, които на моменти направо са в разрез с тези на баща му. Бог казва 'Живот за живота, око за око, зъм за зъб, нога за нога, изгорение за изгорение, удар за удар, рана за рана". нашия вика "ако те ударят, чакай да го направят и втори път и не смей и гък да кажеш... и що ли - щото ти ще отидеш в рая, а ония ще горят в Ада". А сега ми кажи че християнстово не е измислено от тези, които просто е трябвало да търпят боя. И това което най ме дразни - Бог казва, след големия потоп, че никога няма заради човека да унищожи цялата земя. А Христос идва и ми разправя за некъв апокалипсис? Аре бе, Бог да не спази собственото си обещание - тоя трябва да е баси мизерника - нас на морал да учи, пък него... кой ще съди Бог, нали е създател на всичко

И накрая - най-голямото доказателство, за липсата на божий син - наличието на толкова много религии. Ако Бог е един, ако той е наш създател, и ако е пратил при нас сина си - от де се зе Мохамед? От де идва мюсюлманстовото? Нима Аллах и Йехова не са едно и също лице - защо тогава заповедите им са различни? Как ще ми докажеш че Бог е Йехова а не Аллах? Ми от де идват Шива, Буда и всички други божества и полубожества? Айде след като си толкоз близък с Бог, светни ме по тези въпроси?

Когато говориш на Бог - това е молитва. Когато Бог ти говори - това е шизофрения

Дарки, май се засегна, но не смятам че изобщо си прав. Ако искаш направи една тема и ще обсъдим всичко, което каза, защото имам доста неща да ти споделя.

А между другото, защо толкова мразиш Бог? Нещо лично?

Не мразя Бог, а Христос... И мразя не е точната дума, бих употребил презирам.

Мдамммм. Все пак не каза, защо презираш Христос.

По това, което каза:

1. Исус Христос не е избрал сам да бъде божи син. Господ го е надарил със свръх естествени сили, за да може да убеди хората и да ги поведе по правилния път.

2. Бог казва "око за око, зъб за зъб...", но хората стават жестоки и забравят смисъла на своето съществуване. Христос проповядва любов и смирение, защото ако отвръщаме на всичко с омраза, ние ще се самоунищожим. Нас трябва да ни управлява любовта, а не омразата или ненавистта.

3. Никъде не се казва, че ако не подложиш другата буза, ще отидеш в Ада. Казва се, че ако не спазваш десетте божи заповеди, тогава ти си грешник и ще изкупуваш греховете си в Ада. Т.е. всичко се връща. Както виждаш малко хора получават наказание за греховете си приживе.

4. Вярно е, че християнството е измислено във времена, когато хората са търпяли много и са били преследвани, но точно затова се е разпространило толкова много. Колкото повече са били репресирани хората, толкова повече се е разпространявало. Докато накрая дори и репресантите го приемат, но не за да оправдават жестокостите си.

5. Бог наистина казва, че няма да унищожи земята, но казва, че един ден всички ще бъдат съдени за греховете си. Защото както всичко си има начало, така всичко си има край. Така че края на хората ще е прословутия Апокалипсис и след това всичко може би ще започне отначало. Но Бог няма да унищожи земята, а просто ще прибере всички хора. Откъде си сигурен, че тълкуваш правилно думите на Исус, а не се ръководиш от омразата.

6. Относно многото религии - не смяташ ли, че всички тези религии казват едно - има Върховен Бог (някои казват че има повече от един, но може би това са различните му проявления). Така, че щом има един Бог, просто всяка религия го приема по различен начин и всяка религия тълкува Него по различен начин. Просто ние го възприемаме по различен начин, защото Бог ни е направил различни. Нека да те поправя, че според мюсюлманите Мохамед е пророк на Бог, не син (това е 100% защото в момента съм точно тук - Египет). Така че мюсюлманството, будизма и всички други религии, не са просто проявление на единия Бог, но просто възприемани по различен начин.

7. За съденето на Бог. Само той можеи да съди. Ще ти дам един пример, макар и глупав. Ако ти направиш нещо, в повечето случай ти можеш да решаваш съдбата му, нали? Така поне е честно и прието. Така че, какъв е проблема, щом Господ ни е създал, той и да ни съди?

Между другото не вярвам Бог да е говорил на това момче, но смятам, че всеки говори с Бог по свой си начин. Всичко е въпрос на тълкуване и принцип. (Не е точно в тази връзка, но гледай К-Пакс за различното тълкуване на нещата).

И накрая - защо все пак ми се струва, че има нещо лично в цялата история. Според мен не мислиш трезво, защото един трезвомислещ човек, нямаше да има толкова злоба и да говори и разсъждава по този начин. Аз също имам доста причини да мразя Бог, но въпреки това го приемам за моя Бог (никой не знае мисълта на Бог!)

ОК, не съм Богоизбран, затова и не вярвам в съществуването на Бог. И няма как да ме убедите в това... не са малко примерите в историята където човек се е смятал за Богоизбран и затова е управлявал съответния народ... че фараоните даже са били намесници на Бога. А за "аз съм бог и вие ще ме слушате" - не съм цитирал библията, предавал съм по смисъл. Вярно е, че не съм запознат кой знае колко в детайли с нея, затова благодаря и на двама ви (Богоизбрания и ММетев) за изчерпателните отговори

Към ММетев - всичко е на лична основа, но за това може би ще поговорим друг път

И все пак не разбрах за евреите и това разделение на новия от стария завет. Нима именно от евреите не тръгва всичко. Или ще отречеш че Бог някога е казал "око за око - зъб за зъб"? Нима за едни важат едни закони (ако бъдеш ударен от друг вярващ), за други - други. Ако бъда ударен кво - да питам човека вярващ ли е, и ако не - да отвърна на удара?! Е това вече ще го оставя без коментар. Законите трябва да са общи за всички. А тези на Христос просто са неприложими. Да, би било една утопия, ако живяхме по тях... Именно утопия. Само че ние си живеем в нашия свят и няма място за 'подай и другата буза'.

Anyway, извинявам се, ако съм засегнал някой с тази тема, определено не бях съвсем вменяем като я писах

Да ви кажа и аз не съм особенно вярващ ... една от причините е че първите написани на хартия данни за разпъването на Христос се появяват 100-200 години след самата случка ... до тогава историята се е разпространявала само от уста на уста ..

Един Пример: Ако аз днес кажа на някоя комшиика че съм намигнал на друга ... след три дни ще се носи бясна мълва че съм спал с тая на която съм намигнал .. ами даже и не само с нея ами и с майка и .. а за баща и още няма да е ясно (ще се разбере със сигурност след още няколко дни за него)

Та правете си изводи през тези години какво е започнато да се говори и какво вече се е говорело преди да се напише smile.gif

Аз ти отговорих отдавна - нямам "мой" бог, такъв имат егоистите и онези, които търсят лични облаги от вярата си, ползваща единствено егоизма им. Но ти, заслепен от злобата си, не видя отговора ми и хвърляш собсвената си кал върху хората. Това в психологията се нарича преноси.

Очите на страха са големи, ала очите на злобата са направо слепи.

ОК, изповядвай си "твоя" бог с уста, ала и това даже не правиш. От устата ти излиза само ярост. Защото в сърцето ти е много черно.

Ти не си никакъв християнин. Слепците като теб живеят не в светлината на Христа, а в собствения си дълбок мрак.

Като нямаш твой бог, какво търсиш тук?!

Значи аз се оказвам за пореден път прав, че вие ришнарите не сте хора, които са отворени за дискусия.

Вие навсякъде където отидете търсите конфликт и избивате комплексите си във форума, тъй като в живота си сте една кръгла 0 (нула)!

Аз съм бил заслепен от злобата си...защо?! Защото доказах, че двамата сте абсолютни невежи, когато става въпрос за християнството и нашия Бог!

Опитвате се с псевдо-философиите си да изпъкнете, да се забележите и да покажете интелектуал, но всъщност се оплитате в капана на глупостта си!

За каква ярост говориш, Урко?!

Аз просто показах отношение, което и вие показвате към другите!

Говорите за неща, които не разбирате - пишете за Христос, християните и Библията без да имате дори елементарна представа за тях!

Присмивате се на юдеи, християни и мюсюлмани, сякаш вие двамата сте най-компетентните хора във форума и сте по-светци от светците...и накрая когато се видя, че познанията са ви повърхностни - станахте за смях!

Забранения плод бил ябълка, цитирате писанията без да можете да дадете някакво обяснение, а това с "официалния" цвят на Библията направо утрепахте змея с мистрията! Все неща, които показват, че не можете да мислите с главите си!

И недей да ме съдиш мен! Кой те е поставил да ми бъдеш съдия?!

Първо извади гредата, която стои в твоето око, че като прогледнеш и можеш да гледаш ясно, ела и извади съчицата в моето око, и на онези на които се присмиваш!

Ясно е като бял ден, че от броеницата си по-далеч не можеш да виждаш!

Като нямаш твой бог, какво търсиш тук?!

Значи аз се оказвам за пореден път прав, че вие ришнарите не сте хора, които са отворени за дискусия.

Вие навсякъде където отидете търсите конфликт и избивате комплексите си във форума, тъй като в живота си сте една кръгла 0 (нула)!

Аз съм бил заслепен от злобата си...защо?! Защото доказах, че двамата сте абсолютни невежи, когато става въпрос за християнството и нашия Бог!

Опитвате се с псевдо-философиите си да изпъкнете, да се забележите и да покажете интелектуал, но всъщност се оплитате в капана на глупостта си!

За каква ярост говориш, Урко?!

Аз просто показах отношение, което и вие показвате към другите!

Говорите за неща, които не разбирате - пишете за Христос, християните и Библията без да имате дори елементарна представа за тях!

Присмивате се на юдеи, християни и мюсюлмани, сякаш вие двамата сте най-компетентните хора във форума и сте по-светци от светците...и накрая когато се видя, че познанията са ви повърхностни - станахте за смях!

Забранения плод бил ябълка, цитирате писанията без да можете да дадете някакво обяснение, а това с "официалния" цвят на Библията направо утрепахте змея с мистрията! Все неща, които показват, че не можете да мислите с главите си!

И недей да ме съдиш мен! Кой те е поставил да ми бъдеш съдия?!

Първо извади гредата, която стои в твоето око, че като прогледнеш и можеш да гледаш ясно, ела и извади съчицата в моето око, и на онези на които се присмиваш!

Ясно е като бял ден, че от броеницата си по-далеч не можеш да виждаш!

Оп, християнчето с косата. Публикувано изображение Не съм кришнар, не позна. Пак злобата те ослепява, та затова - нещо до досада познато... Публикувано изображение

Не ме пращай тук и там, ами по-добре иди ти в темата за името Христово и да ме изненадаш приятно като ми кажеш какво означава то, както и от къде иде думата Кръст. Нали си християнин. Ма що така ме гони чувството, че няма да можеш. То моженето не е като хвалянето с чужди постижения, щото. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Големи глупости могат да се четат тук. Деца (казвам го като гледам нивото ви на съзнание), всички тези са били същества като мен и вас. Някои родени тук като Емануел (Христос), Моисей, Мохамед, Сидхарта... други дошли от "небето" (Космоса) като Габриел, Михаил, Яхве, Кетцал, Один, Маниту, Пта... Имали са своите послания към хората, превърнали се чрез човешкия глупав его-изъм в надмогване, перчене и преправяне и величаене. Това нещо ще спре и така наречените религии ще се стопят... дано имате съзнание да го проумеете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.