Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Много ще ти бъда благодарна, това не го зная, а ми стана страшно интересно. Ще видя и линка, ама ти пиши утре, моля те.

Аааа -не.

Ако ще пише -да пише на всички ни.

Искам и да прочета.

Пък.

Публикувано изображение цоп Публикувано изображение

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много ти харесва Мани, нали ? :)

Я слушайте и двата ето това - "Sonata quasi una fantazia", трети момент и кода .....

И наздраве, разбира се :cheers:

Е, как, иска ли питане! Катари и богомили са ми много близки по светоусещане, знаеш. :PПубликувано изображение

Мани - Манас - Висш Разум. От там идат и термин като е-мана-ция и името Е-Ману-Ил. :P

:lol6:

жалко, че нямате иконка с червено вино - не черно, не бяло, а червено като цвета на кръвта

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Да, но за завършването на целия процес е необходим седмия лъч, нали ? До този час космическото съзнание е напълно свързано с диалектическия Космос и изпълнява задълженията си, които са диктувани от диалектическата йерарйия и/или с каквото и да е се е занимавало, но по негово си желание. Само със седмия лъч, с направлението от Световното подсъзнание (колективното несъзнато?) ще зазвучи тръбата , ще се разнесе силният, пронизителен свук, който ще вибириа в целият микрокосмос. При Шестото прикосновение Космическото съзнание ще възприеме Светия Дух в себе си, а при Седмото прикосновение Светият Дух ще влезе окончателно в системата и ще започне регенерацията на всичко живо. Така ли е ?

проверих линка на Венци, даже пейстнах пасажа и го пуснах тук, но после като го прочетох се оказа отчайващо съкратен и неточен. Та го изтрих. Утре ще напиша един подробен пост и дано Бог ви дари с търпение да го прочетете.. :cheers:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

жалко, че нямате иконка с червено вино - не черно, не бяло, а червено като цвета на кръвта

Аз си пия бяло вино с тоник.

Синьо сиренце за мезе.

Лека и приятна музика.

Интилегентни събеседници.

Causa sue дали е Causa perduta ?

Наздраве още веднъж.Сарабандата на Хендел ме пронизва.

Цоп Публикувано изображение

...через шестую розу вовнутрь попадает шестой луч изначальной праны, космическое сознание начинает понимать свое предназначение, свою задачу и присутствие Света изначальной праны. Для завершения всего процесса необходим седьмой луч. До этого часа космическое сознание было полностью связано с диалектическим космосом и исполняло работу, к которой его принуждала диалектическая иерархия или которой он занимался добровольно. Однако с седьмым лучом, с этим направленным на подсознание световым ударом, звучит труба, раздается интенсивный, пронзительный звук, вибрирующий во всем микрокосмосе.

При шестом прикосновении космическое сознание воспринимает Святого Духа вне себя; при седьмом прикосновении Святой Дух окончательно входит в систему, и начинается регенерация всей природы.

Их истолковывают как Deus Lux Solis ("Бог — Свет Солнца") или Deo Laus Semper ("Вечная хвала Богу").

Много ми хареса това. Благодаря ти, Вале! Ако можеш, утре дай, моля, още повече инфо по въпроса. Ще чакам, това поне го умея добре. Публикувано изображение

...через шестую розу вовнутрь попадает шестой луч изначальной праны, космическое сознание начинает понимать свое предназначение, свою задачу и присутствие Света изначальной праны. Для завершения всего процесса необходим седьмой луч. До этого часа космическое сознание было полностью связано с диалектическим космосом и исполняло работу, к которой его принуждала диалектическая иерархия или которой он занимался добровольно. Однако с седьмым лучом, с этим направленным на подсознание световым ударом, звучит труба, раздается интенсивный, пронзительный звук, вибрирующий во всем микрокосмосе.

При шестом прикосновении космическое сознание воспринимает Святого Духа вне себя; при седьмом прикосновении Святой Дух окончательно входит в систему, и начинается регенерация всей природы.

Их истолковывают как Deus Lux Solis ("Бог — Свет Солнца") или Deo Laus Semper ("Вечная хвала Богу").

Много ми хареса това. Благодаря ти, Вале! Ако можеш, утре дай, моля, още повече инфо по въпроса. Ще чакам, това поне го умея добре. Публикувано изображение

И аз точно на това се спрях.

Ама го преведох пък :)

И аз точно на това се спрях.

Ама го преведох пък :ass:

Ми тъй то... ко да та прая, като си от мойта кръвна група... :PПубликувано изображение:bye1::)Публикувано изображение

Благодаря за информацията. Сега искам да те попитам, след като Библията е пренаписана, значи всичко, което е в нея, е дошло от източните учения. В нея са абсолютно всички пророчества за Исус: Кога ще се роди; къде ще се роди; от кой род ще бъде; какво ще се случи по време на живота Му; какво ще стане по време на разпятието и така нататък.

Ники, разбирам, че си опиянен от религиозните си фантазии. Публикувано изображение Няма да коментирам другите "про-роК-чества' на б'Иблията, но само ще коментирам най-важното, което формира доктрината на християнството- РАЗПЯТИЕТО. Никъде не се споменава в Дъртото завет.

Ники, Ники, голяма работа сте вие феновете на пророчества и чудесата! Публикувано изображение

Наздраве! :) Съкрушихте и унищожихте инакомислещите.Хубаво е да знаеш много, но гордостта все пак е грях, поне по християнските правила. А музиката е чудесна, наистина.

Ми тъй то... ко да та прая, като си от мойта кръвна група... :PПубликувано изображение:P:)Публикувано изображение

Това е защото не смея да прескоча до някои други теми и да проверя какви сте ги дробили...... :bye1:

Интересно в "Химическата сватба" обаче е друго.....

До колкото знам всичко е кодирано и ха сега де....

Виж само съкращението D.L.S. :

Deus Lux Solis ("Бог — Свет Солнца") или Deo Laus Semper ("Вечная хвала Богу")

Твърде, твърде много размисли ми предизвиква тази двоякост.

http://www.vbox7.com/play:0930ca96

Днес имах интересна дискусия с единият от санитарите ми - той е православен, но старостилец.За него днес не е Успение Богородично. На обяд, по новините, когато дадоха репортаж от Троян, коментарът му беше -"Тия за много заблудени"....

А де - как да го убедиш в това, че не хората са направени за празника, ами празника за хората ?

Наздраве! :ass:

Съкрушихте и унищожихте инакомислещите.Хубаво е да знаеш много, но гордостта все пак е грях, поне по християнските правила.

А музиката е чудесна, наистина.

Публикувано изображение че кой е казал , че се гордее с нещо ?

Да не говорим, че никой никого не иска да "унищожава".....

Лично на мен ми е най-лесно - два клика на мишката и инакомислещият отлита в небитието Публикувано изображение Да си забелязал да громя опонентите си по този начин ?

Виж Сталин е бил велик човек.

Ники, разбирам, че си опиянен от религиозните си фантазии. Публикувано изображение Няма да коментирам другите "про-роК-чества' на б'Иблията, но само ще коментирам най-важното, което формира доктрината на християнството- РАЗПЯТИЕТО. Никъде не се споменава в Дъртото завет.

Ники, Ники, голяма работа сте вие феновете на пророчества и чудесата! Публикувано изображение

Сигурен ли си, че никъде не се споменава за разпятието в Стария завет? Е, нека те разочаровам:

"Псалом" 22:16. Защото кучета ме обиколиха;

тълпа от злодеи ме обкръжи;

прободоха ръцете ми и краката ми.

17. Мога да преброя всичките си кости,

хората се взират в мен и ме гледат.

18. Разделиха си дрехите ми

и за облеклото ми хвърлиха жребий.

А 18 стих се отнася за жребия, който войниците са хвърлили за дрехата на Месия. Псалмът е писан около 1000 години преди Исус...

Сега дали ще повярваш, че е писано за Разпятието?

За "Maat" не знам дали ще повярва, но дори цялата ТЕМА 7 ред по ред да постнеш тук - аз пак ти казвам - същите пророчества мога да ти цитирам за появата на Мохамед (Да се Свети Името му) и единствено Той е последният Пророк, равен на Авраам и угоден Богу.

Сигурен ли си, че никъде не се споменава за разпятието в Стария завет? Е, нека те разочаровам:

18. Разделиха си дрехите ми

и за облеклото ми хвърлиха жребий.

А 18 стих се отнася за жребия, който войниците са хвърлили за дрехата на Месия. Псалмът е писан около 1000 години преди Исус...

Ники, моля те, не се прави на голям мистик! :P Покажи ми кратко къде пише за РАЗПЯТИЕТО?.... Публикувано изображение

...."пробождане на ръце и крака" и разделяне на дрехи ти се привижда разпятие? Пиеш ли "Фанта" питие?..

ПС: Помисли как може да се прободат ръце и крака? Има ли начин без разпятие?

В Астрологията това се нарича ТЕНДЕНЦИЯ- възможни варианти. ;)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Наздраве! :P

Съкрушихте и унищожихте инакомислещите.Хубаво е да знаеш много, но гордостта все пак е грях, поне по християнските правила.

А музиката е чудесна, наистина.

Виж сега, Цезарю, аз тук инакомислещи не видях, защото това предполага не само да си инак, но и да мислиш. Папагалстването, спада ли според теб, към този род дейност?

Гордостта не е порок. Порок е лицемерната скромност, зад която се спотаява завистта.

проверих линка на Венци, даже пейстнах пасажа и го пуснах тук, но после като го прочетох се оказа отчайващо съкратен и неточен. Та го изтрих. Утре ще напиша един подробен пост и дано Бог ви дари с търпение да го прочетете.. :speak:

ето откъса, преведен на бг /доста различен от руския, нали?/

http://www.kaldata.com/forums/index.php?au...blogid=445&

става ясно, че Християн розенкройц се хваща за шестото въже, и то като се опитва да се изкачи встрани, по стените на кладенеца /кулата/, сиреч, след като е положил усилия, въпреки наглед безсмислието им /въжето се спуска в центъра на шахтата, далече от стените/.

Ето и малко от коментарите на гросмайстора:

"Въжето тук трябва да разбираме като едно магнитно силово течение, с чиято помощ работата се осъществява. Ние видяхме, че вследствие на отслабването на кръвта /има се предвид животинските елементи, силите на нагона/, човечеството става възприемчиво за новите магнитни сили, че във всеки случай то получава едно известно съзнание за тях. Кръвта притежава, както може би знаете, седем аспекта, един седморен състав. аспектите на отслабването на кръвта могат също да бъдат седморни. И така във всеки случай има седем различни стремящи се и съпротивляващи се групи, както и седем различни видове готовност за реакция спрямо активностите на Братството, които действуват по седморен начин.

Така вие ще можете да си представите, че в този свят съществуват седем различни Духовни Школи, за да се направи нещо, доколкото е възможно, за тези седем групи, и че според това има хора, които трябва да започнат по един съвсем различен (от нашият) начин.

За всяка стремяща се и по този начин бореща се група, която се мъчи в тъмницата на затвора, се създава поради това една подходяща възможност, за да могат те да се освободят от хватката на смъртта.

Седемте въжета не се спущат едновременно. Седемте различни магнитни силови линии се задействат в рамките на един процес една след друга, за да се постигне добър избор и едно справедливо развитие. Това се вижда ясно от разказа, че Християн Розенкройц се хваща чак за "шестото въже", "защото стоеше на един камък от стената на затвора", това означава, че той в Христовата сила и чрез Светия Дух бе издърпан навън, поради несъкрушимостта на целенасоченото си старание. "

мдамммм, такива ми ти работи.... :)

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Ники, къде в СЗ се споменава за ИСТИНСКОТО ПРОБОЖДАНЕ(в торса) на Исус? (Щото доколкото е известно "пробождане на ръце и крака" съвсем НЕ значи НЕПРЕМЕННО "Разпятие"! :) )

Но "пробождане на торс" си е Пробождане на торс! ;) Няма да издребянвам да ти искам отчет за изтичане на кръв и вода(чиято символика ти над 90% не разбираш, но това е друга тема Публикувано изображение ).

Покажи в Дърто завет къде е проРОКкувано, че Джийзъс ще бъде проподен в торса?

Публикувано изображение

О, да разбира се! Старозаветният демон паднал дух ел яху(по-късно мюсли версия ал яху) непрменно "брои кости". ;)

Тук си е на място. Но Джийзъс кости не брои, нито зъби, нито очи. Публикувано изображение

Ники, аз много-езичника ти докладвам на тебе- 3-езичника, че костите, зъбите в човешкия организъм се управляват от Сатурн. А духовете "ел яху" и "ал аху" са сатурнически. Това си дочувал отнякъде, нали?. Публикувано изображение

В замяна на това- говори за "Възкресение на 3-тия ден", което за дъртото завет е "Фанта-инкогнита"! ;)

Ники, къде в СЗ се споменава за ИСТИНСКОТО ПРОБОЖДАНЕ(в торса) на Исус? (Щото доколкото е известно "пробождане на ръце и крака" съвсем НЕ значи НЕПРЕМЕННО "Разпятие"! :ph34r: )

Но "пробождане на торс" си е Пробождане на торс! :) Няма да издребянвам да ти искам отчет за изтичане на кръв и вода(чиято символика ти над 90% не разбираш, но това е друга тема Публикувано изображение ).

Покажи в Дърто завет къде е проРОКкувано, че Джийзъс ще бъде проподен в торса?

Публикувано изображение

О, да разбира се! Старозаветният демон паднал дух ел яху(по-късно мюсли версия ал яху) непрменно "брои кости". :)

Тук си е на място. Но Джийзъс кости не брои, нито зъби, нито очи. Публикувано изображение

Ники, аз много-езичника ти докладвам на тебе- 3-езичника, че костите, зъбите в човешкия организъм се управляват от Сатурн. А духовете "ел яху" и "ал аху" са сатурнически. Това си дочувал отнякъде, нали?. Публикувано изображение

В замяна на това- говори за "Възкресение на 3-тия ден", което за дъртото завет е "Фанта-инкогнита"! ;)

Добре е да не се подиграваш с това, което не разбираш. Все едно един абориген да се присмива на кабел, по който тече ток с напрежение 20000 V.

Псалмът е написан около 1000 години преди смъртта на Исус. По времето на Давид наказание чрез разпъване не е съществувало. Осъдените за богохулство са били убивани с камъни. Не е ли странно, че Давид пророкува това, което след столетия се измислили римляните?

Що се отнася до това, че е изтекла от сърцето кръв и вода, трябва да проучиш какво се получава при "разбито сърце". Исус не е умрял от разпятието, а от тежестта на греховете, които са стоварени върху Него. Ако не си достатъчно закоравял и можеш да почувстваш тежестта дори на един грях, ще разбереш за какво става въпрос. Когато един човек направи нещо нередно, след това се чувства доста зле, дори да му се прости. А Господ Исус Христос е понесъл не един грях, а греховете на всички хора на земята, които са живели преди Него, които са живели по тава време и които ще живеят до края на света. Представи си, че един човек на ден съгрешава само десет пъти, това за една година е над 3000, а за един живот от 70 години е равно на 210 000 гряха. Предполага се, че на земята са живели около 80 милиарда човека. Тогава дори при това "минимално" количество грехове, което посочвам като едно възможно число, пак се получава невероятното число 16 800 000 000 000 000. Ти как би се чувствал под тежестта на толкова грехове? И съответно толкова смъртни присъди, защото Божието слово казва, че за греха се полага смърт?

Сърцето на Исус се е пръснало от тежестта на чуждите грехове, а не от това, че са проболи ръцете и краката Му.

Още нещо. В стиховете се казва, че около него се събрали кучета. Вероятно си мислиш, че става въпрос за песове. Но не е така. Евреите са наричали с това име езическите народи. така че около Исус са били римските войници.

Другият детайл е, че се съобщава, че дрехата ще бъде спечелена чрез жребий. Изпълнението на това пророчество е ясно посочено:

Йоан 19:24 затова те казаха помежду си: Да не я раздираме, а да хвърлим жребий за нея - чия да бъде; за да се изпълни написаното, което казва:

"Разделиха си дрехите Ми

и за облеклото Ми хвърлиха жребий."

И така, войниците направиха това.

Това достатъчно ли е? Ако не, има още детайли.

Добре е да не се подиграваш с това, което не разбираш. Все едно един абориген да се присмива на кабел, по който тече ток с напрежение 20000 V.

Псалмът е написан около 1000 години преди смъртта на Исус. По времето на Давид наказание чрез разпъване не е съществувало. Осъдените за богохулство са били убивани с камъни. Не е ли странно, че Давид пророкува това, което след столетия се измислили римляните?

Що се отнася до това, че е изтекла от сърцето кръв и вода, трябва да проучиш какво се получава при "разбито сърце". Исус не е умрял от разпятието, а от тежестта на греховете, които са стоварени върху Него. Ако не си достатъчно закоравял и можеш да почувстваш тежестта дори на един грях, ще разбереш за какво става въпрос. Когато един човек направи нещо нередно, след това се чувства доста зле, дори да му се прости. А Господ Исус Христос е понесъл не един грях, а греховете на всички хора на земята, които са живели преди Него, които са живели по тава време и които ще живеят до края на света. Представи си, че един човек на ден съгрешава само десет пъти, това за една година е над 3000, а за един живот от 70 години е равно на 210 000 гряха. Предполага се, че на земята са живели около 80 милиарда човека. Тогава дори при това "минимално" количество грехове, което посочвам като едно възможно число, пак се получава невероятното число 16 800 000 000 000 000. Ти как би се чувствал под тежестта на толкова грехове? И съответно толкова смъртни присъди, защото Божието слово казва, че за греха се полага смърт?

Сърцето на Исус се е пръснало от тежестта на чуждите грехове, а не от това, че са проболи ръцете и краката Му.

Още нещо. В стиховете се казва, че около него се събрали кучета. Вероятно си мислиш, че става въпрос за песове. Но не е така. Евреите са наричали с това име езическите народи. така че около Исус са били римските войници.

Другият детайл е, че се съобщава, че дрехата ще бъде спечелена чрез жребий. Изпълнението на това пророчество е ясно посочено:

Йоан 19:24 затова те казаха помежду си: Да не я раздираме, а да хвърлим жребий за нея - чия да бъде; за да се изпълни написаното, което казва:

"Разделиха си дрехите Ми

Ники, приятелю! Не е достаъчно! ;) Постоянно ти намеквам, че си в заблуда за идентифициране на Христос със старозаветния паднал дух яхова(яхве). Пратеникът на Абсолютната Истина -Христос има сечение съ лъжливия дух яхова(аллах)ТОЧНО толкова колкото абори-генът с кабелът(дори и- кабала! :PПубликувано изображение )

Къде пише в дърото завет, че Христос ще бъде разпънат(на кръст)?. Публикувано изображение . Ти ми показа, че ще бъде "прободен", но както пък аз ти показах НЕ СА ПОЗНАЛИ за ИСТИНСКОТО ПРОБОЖДАНЕ,(в торса!!) от където е изтекла освен кръв НО И ВОДА, което ти разбираш по-зле и от абориген и от андро-ген?.. Публикувано изображение

Искам да ми обясниш без разни твои религиозни фантазии("а-ла-баат Джорка" Публикувано изображение ) как така "пробождане" ще е еквивалентно на "разпъване"? .....И не разбрах къде в дърото завет пише, че Христос ще ВЪЗ-КРЪСТ-НЕ?.. хайде сега, чакам! Публикувано изображение И аз съм ОЧАКВАНЕ! :) .....

"Разделиха си дрехите Ми

Въй, въй, въй, момче, Исус въобще не е умирал на разпятие, а от съвсем естествена смърт и то на достопочтена възраст. На т.нар от вас разпятие е спрял само сърцето си - типичен йога похват. Освен това не е бил разпъван на кръст, а на едно дърво.

А за напъните да се снади Стария към Новия завет пък, въобще не ми се говори - то е видно от твоите постове колко струват тези форцепсни родилни мъки.

Искаш ли малко история да ти метна по този въпрос...

Добре де, Вальо, това по какъв начин обяснява различните религии и пътища за различните 7 типа хора на планетата. В Космогонията на розенкройцерите, която имам, пише и за 7 Първични лъча от Първоизточника. С това ли е аналогията тук - в кладенеца? И имам още въпроси - кои са тези 7 групи хора, ама една по една да ми кажеш нещо за тях, ако знаеш - това точно те питах.

искам да намеря необходимите сведения, но нещо не напредвам бързо...

Та така, по памет и нюх :computer2:

Права си, че тези седем групи са свързани със седемте лъча, на които се разлага гносиса.

1 - на разума, на менталното ни тяло, свързан с пинеалиса, четвъртата вентрикула /моз. кухина, стомахче/, сплитането около вътрешната сънна артерия – plexus caroticus. и т.н.

2. на чувствата, астралното тяло, св. с хипофизата, сплитането в гърлото (гълтача) – plexus pharyngeus.

и т. н и т.н.

3,4,5,6 лъч са свързани с четирите етера в по три разновидности /общо 12/, с първичните съответно елементи -

3 - отразителен етер, азот, огън, ментално тяло

4 - светлинен етер, водород, вода, астрално тяло

5 - жизнен етер, кислород, въздух, етерно тяло

6 - химически етер, въглерод, земя, с физич. тяло

седмият е сбор от всички други на по-висше ниво

-----------------------------------------------------

седемте групи хора не се различават по расов или географски фактор /особено в наши дни/, а по произход и специфично състояние на системата /свързано с много фактори/

много е мътно, неточно и направо звучи глупаво, но толкова мога :lol6: набързичко...

искам да намеря необходимите сведения, но нещо не напредвам бързо...

Та така, по памет и нюх :computer2:

Права си, че тези седем групи са свързани със седемте лъча, на които се разлага гносиса.

1 - на разума, на менталното ни тяло, свързан с пинеалиса, четвъртата вентрикула /моз. кухина, стомахче/, сплитането около вътрешната сънна артерия – plexus caroticus. и т.н.

2. на чувствата, астралното тяло, св. с хипофизата, сплитането в гърлото (гълтача) – plexus pharyngeus.

и т. н и т.н.

3,4,5,6 лъч са свързани с четирите етера в по три разновидности /общо 12/, с първичните съответно елементи -

3 - отразителен етер, азот, огън, ментално тяло

4 - светлинен етер, водород, вода, астрално тяло

5 - жизнен етер, кислород, въздух, етерно тяло

6 - химически етер, въглерод, земя, с физич. тяло

седмият е сбор от всички други на по-висше ниво

седемте групи хора не се различават по расов или географски фактор /особено в наши дни/, а по произход и специфично състояние на системата /свързано с много фактори/

много е мътно, неточно и направо звучи глупаво, но толкова мога :lol6: набързичко...

А, аз те разбрах и никак не звучи глупаво, ама искам още. Публикувано изображение

Значи, химичния етер е душевното състояние на християните. И физичното тяло, хм, това дали има нещо общо и с елементите на зодиака, ааа, 12 зодии и 4 стихии, със сигурност има, да знаеш. Ами тези останалите групи - от 1 до 5, те кои са, или няма точно определена връзка с някоя религия или учение. Хм, знаеш ли че може и да се направи аналог с тези 4 групи - от 3 до 6 с 4-те темперамента при човека, като отразители също на 4-те елемента - огън, вода, въздух, земя.

А може ли още нещо да ми кажеш за тези 12 подразновидности, много ми е интересно.

А, аз те разбрах и никак не звучи глупаво, ама искам още. Публикувано изображение

Значи, химичния етер е душевното състояние на християните. И физичното тяло, хм, това дали има нещо общо и с елементите на зодиака, ааа, 12 зодии и 4 стихии, със сигурност има, да знаеш. Ами тези останалите групи - от 1 до 5, те кои са, или няма точно определена връзка с някоя религия или учение. Хм, знаеш ли че може и да се направи аналог с тези 4 групи - от 3 до 6 с 4-те темперамента при човека, като отразители също на 4-те елемента - огън, вода, въздух, земя.

А може ли още нещо да ми кажеш за тези 12 подразновидности, много ми е интересно.

Ма ти го знаеш - да, свързани са с дванадесетте зодиакални знака, а още по-точно - с 12-те еона, които управляват планетарния ни космос. В този ред на мисли зодиакалните знаци са само един аспект на еоните. Еоните от своя страна са по двойки, свързани, но от двете страни на стената, до която достигаме. Сиреч са 24 /24-те старци от Апокалипсиса, както и 12-те двойки нервни окончания в остовата на модула облунгата - тук ти имаш думата, сигурно не се изразявам правилно медицински/. И т.н....всичко това определя 7-те групи хора.

Разбира се, че християните са 6-та група и са свързани най-много с материалното, със земята, с химическия етер - материалният просперитет и съответно най-дълбокото слизане в материята.

Което не е лошо, нито пък хубаво - просто сме си такива. Е, това е пак само един аспект...

бе сложно е, и аз не знам с какъв акъл се мъча да го пиша, като и на мен не ми е ясно... ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.