Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

"Изход" 20:11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко, което е в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Чеки, евреите при "Битие" са краднали от "Двуречието" и са го добавили към първоначалната си част от Дъртото завет- Тората на Моше, която е същото крадната, НО ПЪРВА и основна на целите им "свещенни писания".

Както месопотамците(Халдейци и Шумери), така и Египетската цивилизация Е ДЕРИВАТНА С УПАДЪЧНЕ ЗНАК от Ведаическата.

1 & 2.

Абрахамците са само извънкастови на Класовите Арйани с краднати и нагласени към техното семе на племе, "свещени писания". ;)

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Можеш да интерпретираш думите ми както искаш, но наистина се служи на Сатана, ако не се почита съботата. В четвъртата заповед е записано името на Този Който ни е сътворил. Ако не приемаме съботата като Божи печат, всъщност приемаме Сатана за господар.

Всеки човек избира сам на кого да служи.

Готтин, Шабат е СЕДЕМ, НЕ-събота!

"ШАБАТА"(7) ЗА СЛЬНЧВИЯТ КУЛТ Е НЕДЕЛЯ, А ШАБАТЬТ ЗА ЛУННИЯТ КУЛТ Е СЬБОТА.

Оттова по-лаконично как да ти го обясня?.. Публикувано изображение

http://www.zompist.com/numbers.htm

Леека добавка(апендиск):

От друга страна на иври 7 е "Шива"(което е ние знаем, че е репрезентаира Сатурн),а на санскрит 7 е "Сат"(което е гуната на Суря-Нараяна или -Духовното Сльнце)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Готтин, Шабат е СЕДЕМ, НЕ-събота!

"ШАБАТА"(7) ЗА СЛЬНЧВИЯТ КУЛТ Е НЕДЕЛЯ, А ШАБАТЬТ ЗА ЛУННИЯТ КУЛТ Е СЬБОТА.

Оттова по-лаконично как да ти го обясня?.. Публикувано изображение

http://www.zompist.com/numbers.htm

Леека добавка(апендиск):

От друга страна на иври 7 е "Шива"(което е ние знаем, че е репрезентаира Сатурн),а на санскрит 7 е "Сат"(което е гуната на Суря-Нараяна или -Духовното Сльнце)

"Сънят на разума ражда чудовища" - Франсиско Гоя

Публикувано изображение

Чеки, евреите при "Битие" са краднали от "Двуречието" и са го добавили към първоначалната си част от Дъртото завет- Тората на Моше, която е същото крадната, НО ПЪРВА и основна на целите им "свещенни писания".

Както месопотамците(Халдейци и Шумери), така и Египетската цивилизация Е ДЕРИВАТНА С УПАДЪЧНЕ ЗНАК от Ведаическата.

1 & 2.

Абрахамците са само извънкастови на Класовите Арйани с краднати и нагласени към техното семе на племе, "свещени писания". ;)

Те и нравственият им и наказателен кодекс (прословутите 10 заповеди и повелите на Левит) са заимки от кодекса на Хамураби (което е естествено, като се има предвид в конуса на чие културно наследство израстват племената на Израил). Как обаче стигна до извода, че споменатите цивилизации са упадъчни, а още повече че са дериват на Ведическата?

Те и нравственият им и наказателен кодекс (прословутите 10 заповеди и повелите на Левит) са заимки от кодекса на Хамураби (което е естествено, като се има предвид в конуса на чие културно наследство израстват племената на Израил). Как обаче стигна до извода, че споменатите цивилизации са упадъчни, а още повече че са дериват на Ведическата?

...за Хамураби е ясно. Но не ми ясно, защо пак мюслитата се опитват да печелят чер'ени точки за сметка на черните на юдеите?.. Публикувано изображениеПубликувано изображение не е хубаво човек да печели за сметка на нещастието на другите? Публикувано изображение

Относно въпросът ти?... нека започнем с понятията?... Знаеш ли що е "Ведическо"?... Публикувано изображение

...за Хамураби е ясно. Но не ми ясно, защо пак мюслитата се опитват да печелят чер'ени точки за сметка на черните на юдеите?.. Публикувано изображениеПубликувано изображение не е хубаво човек да печели за сметка на нещастието на другите? Публикувано изображение

А защо ти се опитваш да печелиш розови за сметка на техните черни?

Относно въпросът ти?... нека започнем с понятията?... Знаеш ли що е "Ведическо"?... Публикувано изображение

Ами накратко казано Вещерско...

А защо ти се опитваш да печелиш розови за сметка на техните черни?

Ами накратко казано Вещерско...

"Вещер" значи "ВЕЩ'(компетентен по духовни въпроси, БРАХМАН). Както и Врач иде от В-Радж(Вираж), на славянски е ЛЕКАР.

както и А-брахам(и-брахим) значи не-брахман, не-брахмин, т.е. НЕКОМПЕТЕНЕТН ПО ДУХОВНИ ВЪПРОСИ(и Бога). В древният Рим го наричат "Профан".

Винаги съм казвал, че това, което за АРЙАНИТЕ Е БОГ, ЗА ИЗВЪНКАСТОВИТЕ(дравидосемити), чиито абрахамски религии са част, е 'сатан'. И обратно! ;)

Няма как да бъде друг, драги ми мюсли?- зависи дали се пише от ляво на дясно или от дясно наляво. ;)

....за "закон на Ману" чувал ли си?. Публикувано изображение .. там се казва КОИ СА ТЕЗИ, които пишат от дясно-на-ляво.. ;) Те и мигрират "от дясно-наляво"(на картата)след като Арйаните(3те висши класи) напускат материалния свят

Вещер значи ВЕЩ. както и Врач иде от В-Радж*Вираж, на славянски е ЛЕКАР.

Видях те, че обичаш словесните игрички, за това ти и отговорих тъй. Вещ, Ведя - обладавам знание, знам - от там и вещер, вещица, ведьма, wedzma и т.н. Азъ Букы Ведаю, Глаголи Добро Естъ - малък акроним, закачка с който почва нашата азбука - Знам аз буквите и да говоря (чрез тях) е прекрасно. Интересна е и етимологията на вещ като предмет - част от битието - нещо познато...

Винаги съм казвал, че това, което за АРЙАНИТЕ Е БОГ, ЗА ИЗВЪНКАСТОВИТЕ(дравидосемити), чиито абрахамски религии са част, е 'сатан'.

Това трябва се потвърди/обоснове по някакъв начин...

Няма как да бъде друг, драги ми мюсли?- зависи дали се пише от ляво на дясно или от дясно наляво. ;)

Надявам се, че "мюсли" не е обращение към мен! Аз не съм мюсюлманин! Но ако бях, определено щях да поискам модераторска намеса, за пренебрежително обръщение.

за "закон на Ману" чувал ли си?... там с еказва КОЙ СА ТЕЗИ, които пишат от дясно надясно.. ;)

Не съм чувал. Формулирай кратичко ако обичаш...

Не съм намеквал нищо за тебе. Говорим по принцип.

Да, "вещ" също иде от ВЕДА. както сведущ(вещ), а да не забравям свещ.

Не збарвяй, че свят и де от светлинта. И тя с леко(light). А то с въздуха. Въздухът-air(AR)е дал и белият цвят на Арйаните. асоцииран със северът. Концентрация на въздух дава огън. Публикувано изображение

за закон на Ману-погледни линка де?... Публикувано изображение

Видях те, че обичаш словесните игрички, за това ти и отговорих тъй. Вещ, Ведя - обладавам знание, знам - от там и вещер, вещица, ведьма, wedzma и т.н. Азъ Букы Ведаю, Глаголи Добро Естъ - малък акроним, закачка с който почва нашата азбука - Знам аз буквите и да говоря (чрез тях) е прекрасно. Интересна е и етимологията на вещ като предмет - част от битието - нещо познато...

Това трябва се потвърди/обоснове по някакъв начин...

Надявам се, че "мюсли" не е обращение към мен! Аз не съм мюсюлманин! Но ако бях, определено щях да поискам модераторска намеса, за пренебрежително обръщение.

Не съм чувал. Формулирай кратичко ако обичаш...

Не съм намеквал нищо за тебе. Говорим по принцип.

В написаното се четеше друго. Ще приема, че е грешка...

за закон на Ману-погледни линка де?... Публикувано изображение

Погледнах линка... И видях Азис! Не ща да гледам Азис. Помолих да синтезираш - кратичко и ясно да изложиш каквото искаш да кажеш (разбира се ако желаеш).

В написаното се четеше друго. Ще приема, че е грешка...

Погледнах линка... И видях Азис! Не ща да гледам Азис. Помолих да синтезираш - кратичко и ясно да изложиш каквото искаш да кажеш (разбира се ако желаеш).

копирам от съшия линк, дето не искаш да гледаш... Публикувано изображение

Сива(Шива)=Кала=Кхала=(Баал/Ваал)Хала=Ала=Хара=Ара=Ал=Ел=Ил.....

Закон на Ману, третият едикт /Авадана Шастра I/, който се отнася за "мръсните зеленчуци", определя лука и чесъна за единствена храна на чандала, позовавайки се на писанието, че не им се разрешават житни растения и плодове, съдържащи в себе си семена. При това на чандала се забранява употребата на огън и вода за приготвянето им. Същият едикт постановява, че чандала нямат право да черпят вода от реките, изворите и езерата, а само от блатните ръкави и следите в калта, оставени от животинските копита. Било им е забранено да перат дрехите си и да се мият, защото определената за тях вода е можела да се използва само за утоляване на жаждата. И накрая, на жените от кастата на ратаите шудра е било забранено да акушират жените чандала, а на последните - да си помагат една на друга при раждане. Резултатите от тази санитарна дейност не закъснели – смъртоносни епидемии, жестоки полови болести. Самият Ману казва: "Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление". За облекло чандала могат да използват само дрипите на умрелите, за съдове употребяват строшени глинени гърнета, а за накити – старо желязо. На богослуженията били длъжни да боготворят злите духове – и без почивка да странстват от място на място. Забранено им е било да пишат от ляво на дясно, както и да използват за писане дясната си ръка – тази ръка и изобщо движението "от ляво на дясно" са били добродетели, запазени за благородните…".

Инсцес:

Аврам е чичо на племенника си Лот:

31. Тогава по-старата каза на по-младата: Баща ни е стар и няма мъж на земята да влезе при нас, според обичая на цялата земя.32. Ела, да упоим баща си с вино и да преспим с него, за да запазим потомството от баща си.33. И така, онази нощ упоиха баща си с вино; и по-старата влезе и преспа с баща си; а той не усети нито кога легна тя, нито кога излезе.34. На другия ден по-старата каза на по-младата: Виж, миналата нощ аз преспах с баща си; да го упоим с вино и тази нощ и влез ти, и преспи с него, за да запазим потомството от баща си.35. И така, и онази нощ упоиха баща си с вино и по-младата влезе, и преспа с него; а той не усети нито кога легна тя, нито кога стана.36. Така и двете Лотови дъщери заченаха от баща си. Битие 19

Хомо-сексуализъм:

4. А преди да си легнат, те, градските мъже, Содомските жители, млади и стари, целият народ, обиколиха къщата5. и викаха на Лот: Къде са мъжете, които дойдоха при тебе тази нощ? Изведи ни ги да ги познаем Битие 19

,

The Languages spoken in Arabic group is called "Semitic"- which includes Hebrew, Aramaic, Arabic etc., and the Opinion of Scholars on this is summarized as follows, by Theosophical Society Founder Blawatsky in her Secret Doctrine- //Inflectional Speech : the root of Sanskrit very erroneously called the "Elder Sister" of the Greek instead of "MOTHER"- WAS the fist Language, now the mystery tongue of the Inititate of the Fifth Race. The "Semitic" Languages are the ******* (Step Parented) Descendants of the first Phonetic Corruption of the eldest Children of the Earthly Sanskrit. .. .. The Semites, especially the Arabs, are later Aryan degenerate in Spirituality and perfected in Materiality to these belong all the Jews and the Arabs. The Jews are a Tribe descended from the Chandalas of India, the outcastes, many of them ex-brahmanas, who sought refugee in Chaldea, in Scinde(Sind) and Aria( Iran) and were truly born from their from their Father A-Bram (No Brahman) .. .. The later the Arabs are the descendants of those Aryans who would not go to India at the dispersion of nations, some of whom remained on the border lands there of, in Afganistan and Kabul and along the Oxus, while others Penitrated into and Invaded Arabia. Vol-3 Friends- Greek,Latin and Persian Languages are Daughters to Vedic Sanskrit and this has been accepted long back. Tholkappiyam's EzuthAthikaram confirms that Brahmi Scripts are the source of it and Brahmi Scripts are the writing System Developed for Sanskrit and but was Popularly used later by Prakrit. Tamil writing method till 19th Cen. Confirms that Tamil witting was burrowd from Sanskrit. Also Tamil Mei Ezuththukkal Series has all Sanskrit common letters first and lastly the letters which are not in Sanskrit again confirming the Source. PRAKRIT has differences, and hence "Vadasol Kizavi vadaeluthu Orie" by Tholkapppiyar refers is as Pavanar and other Tamil Linguists confirmed refers Sanskrit. Tholkappiyar is clear Tamil words cannot start with ச சை சௌ , ய, and even ஞ with exceptions. Now FSG Says it is not applicable to Tamil words and Bismala tries to misinterpret it to minimize is effects. Tholkappiyam is dated now to 50-100CE and Tirukural to 250-300CE, Tirukural avoids those letters and I GIVE rough estimate: Kurals starting with க – 77; த- 35; ந -43; ப -62; ம-60; வ-20 and only Kurals with ச that too only two words, both of which as per Linguists are of Sanskrit Origin. Then Tholkappiyam rules are very much followed, and please do not make Tholkappiyam as Laughable stock by your misinterpretation and childish dating of it. I sincerely regret the way Mahadvan responds which is like a Child Kid make a Clean place with **** and still laughs and Bismala supports tells of their weak arguments and their Calibre. Arab like most parts of World was Vedic, and let us see more of it.

http://en.wikipedia.org/wiki/Asura

http://en.wikipedia.org/wiki/Ashur_(god)

http://en.wikipedia.org/wiki/Day_of_Ashura

Закон на Ману, третият едикт /Авадана Шастра I/, който се отнася за "мръсните зеленчуци", определя лука и чесъна за единствена храна на чандала, позовавайки се на писанието, че не им се разрешават житни растения и плодове, съдържащи в себе си семена. При това на чандала се забранява употребата на огън и вода за приготвянето им. Същият едикт постановява, че чандала нямат право да черпят вода от реките, изворите и езерата, а само от блатните ръкави и следите в калта, оставени от животинските копита. Било им е забранено да перат дрехите си и да се мият, защото определената за тях вода е можела да се използва само за утоляване на жаждата. И накрая, на жените от кастата на ратаите шудра е било забранено да акушират жените чандала, а на последните - да си помагат една на друга при раждане. Резултатите от тази санитарна дейност не закъснели – смъртоносни епидемии, жестоки полови болести. Самият Ману казва: "Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление". За облекло чандала могат да използват само дрипите на умрелите, за съдове употребяват строшени глинени гърнета, а за накити – старо желязо. На богослуженията били длъжни да боготворят злите духове – и без почивка да странстват от място на място. Забранено им е било да пишат от ляво на дясно, както и да използват за писане дясната си ръка – тази ръка и изобщо движението "от ляво на дясно" са били добродетели, запазени за благородните…".

Кой е Ману и защо е издал този антихуманен едикт?

Инсцес:

Аврам е чичо на племенника си Лот:

31. Тогава по-старата каза на по-младата: Баща ни е стар и няма мъж на земята да влезе при нас, според обичая на цялата земя.32. Ела, да упоим баща си с вино и да преспим с него, за да запазим потомството от баща си.33. И така, онази нощ упоиха баща си с вино; и по-старата влезе и преспа с баща си; а той не усети нито кога легна тя, нито кога излезе.34. На другия ден по-старата каза на по-младата: Виж, миналата нощ аз преспах с баща си; да го упоим с вино и тази нощ и влез ти, и преспи с него, за да запазим потомството от баща си.35. И така, и онази нощ упоиха баща си с вино и по-младата влезе, и преспа с него; а той не усети нито кога легна тя, нито кога стана.36. Така и двете Лотови дъщери заченаха от баща си. Битие 19

Това, как се връзва с предишният текст? Липсват мнемонични и семантични връзки...

Хомо-сексуализъм:

4. А преди да си легнат, те, градските мъже, Содомските жители, млади и стари, целият народ, обиколиха къщата5. и викаха на Лот: Къде са мъжете, които дойдоха при тебе тази нощ? Изведи ни ги да ги познаем Битие 19

За това са и били наказани...

Проблемът на християни като ОЧАКВАНЕ, е, че си нямат и идея какво изповядват. А то е дюсдисан към християнството юдеизъм - точно онова, което Исус е опровергал чрез своята философия. Вълк в овча кожа.

Исус е опровергал??? Сериозно ли говориш или сериозно не знаеш, какво говориш? Нека видим сам Той какво казва:

Матей 5:17. Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците? Не съм дошъл да разруша, но да изпълня.

18. Защото истина ви казвам: Докато премине небето и земята, нито една йота, нито една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

19. И така, който наруши една от тези най-малки заповеди и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.

Да не би Исус да не знае, какво говори? Думите Му са категорични: НИТО ЙОТА НЯМА ДА ПАДНЕ! Ако Сам Бог казва, че всичките заповеди са валидни, кой може да си позволи да променя заповедите? Господ на много места каза, че хората не могат да си позволяват да нарушават волята Му и да се наричат Негови последователи:

Лука 6:46. И защо Ме призовавате: Господи, Господи!, а не вършите това, което казвам?

Много е тъжно, че хора, които се наричат с името на Христос, вършат това, което Той не е нареждал и не вършат това, което Той е изпълнявал. За съжаление на тези хора, когато Исус дойде, тези "християни" ще бъдат безкрайно изненадани, когато чуят Спасителят да казва:

Матей 7:21. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи!, ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Моя Отец, Който е на небесата.

22. В онзи ден мнозина ще Ми кажат: Господи! Господи! Не в Твое ли име пророкувахме, не в Твое ли име бесове изгонвахме и не в Твое ли име извършихме много чудеса?

23. Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене, вие, които вършите беззаконие.

Първото, с което ние доказваме, че наистина сме приели Жертвата на Господ Исус Христос не е "Благодаря за нея! И ме остави да си живея както искам!"

Първото е послушанието:

Марко 8:34. И повика народа заедно с учениците Си и им каза: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека вдигне кръста си и така нека Ме следва.

Да се отречеш от себе си не означава да си правиш каквото искаш, а да се откажеш от собствената си воля и да поставиш Исус Господар на сърцето си! А когато това стане, ще обичаш Исус на дело, а не на думи:

Йоан 14:15. Ако Ме обичате, ще пазите Моите заповеди.

Всеки, който променя Божите заповеди или не ги пази, не е християнин. Не може да се вярва в един господар, а да се нарушава това, което той е заповядал!

:P

Кой е Ману и защо е издал този антихуманен едикт?

Мислех си че може и да има предвид Ману Чао нашия Урко.. но той явно имал предвид митологичния създател на индуски някакви закони.... доста нечовечни по своето съдържание и далеч от кодексите на Хамурапи дори ;)

Лошото е че този Манучо е живял доста след Хамурапи, и доста след величието на гърците, Александър Македонски ( явно то неговите походи може да е взаимсвал някои неща които са близки със запада...

http://bgnauka.com/index.php?mod=front&amp...e&pid=10577

Та този индийски чандал Ману копира от доста места.......

Мислех си че може и да има предвид Ману Чао нашия Урко.. но той явно имал предвид митологичния създател на индуски някакви закони.... доста нечовечни по своето съдържание и далеч от кодексите на Хамурапи дори ;)

Лошото е че този Манучо е живял доста след Хамурапи, и доста след величието на гърците, Александър Македонски ( явно то неговите походи може да е взаимсвал някои неща които са близки със запада...

http://bgnauka.com/index.php?mod=front&amp...e&pid=10577

Та този индийски чандал Ману копира от доста места.......

Даа, доста "научен" сайт. Публикувано изображение "Работническо дело" на социалистите чандала. Публикувано изображение

Дийнка, баатка, чети какво пиша в предния постинг- ЗА ЧАНДАЛА и извънкастовите социалисти юдеи и мюсли- Богът и всички деви предствлява "сатаната"... :)

Баат Дийнка, аз дори съм направил анализ, че интер-социализмът е под архетип "Овен", а национал-социализмът -под архетип "Телец". А самият капитализъм, който управлява социализмите, като невежи отрочета се упавлява от "Скорпион". ;)

Добре, че социалиалистите си нямат понятие от астрологочни архетипи!

http://www.rusweapon.narod.ru/ppsh41.htm

Иначе щяха да ги публикуват в Техника молодёжи. Публикувано изображение

Принципа на лявото и дясното. Публикувано изображение

Дийнка, думата "Манвантара" значи "между двама Ману". Ма чандала не разбира не само Астрология, нито от ВИСША АСТРОНОМИЯ с циклите. Евреите само знаят за предния 6ти Ману(Ной)за настоящия не знаят-на Ваивасвата.

14 Ману правят 1 калпа- 1 ден на Брахма. Поне са те учили да броиш патлаците и нашивките в армията?...

Публикувано изображение

Ману как се оказа от немския Mann, латинския Manus та се стригне до мангалския Мануш?... Баат Дийнка с "Работническо дело" ще ни каже?... Щото на санскри Марс е МАНГАЛА. Публикувано изображение

Баат Дийнка виждаш ли по себе си как чанадал определя ВЕДА- "за индийска"...щото казва Алла и Пугачева били русскини...барабар с Маша... Публикувано изображение

Исус е опровергал??? Сериозно ли говориш или сериозно не знаеш, какво говориш? Нека видим сам Той какво казва:

Матей 5:17. Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците? Не съм дошъл да разруша, но да изпълня.

18. Защото истина ви казвам: Докато премине небето и земята, нито една йота, нито една чертица от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

19. И така, който наруши една от тези най-малки заповеди и научи така човеците, най-малък ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик в небесното царство.

Да не би Исус да не знае, какво говори? Думите Му са категорични: НИТО ЙОТА НЯМА ДА ПАДНЕ! Ако Сам Бог казва, че всичките заповеди са валидни, кой може да си позволи да променя заповедите? Господ на много места каза, че хората не могат да си позволяват да нарушават волята Му и да се наричат Негови последователи:

Лука 6:46. И защо Ме призовавате: Господи, Господи!, а не вършите това, което казвам?

Много е тъжно, че хора, които се наричат с името на Христос, вършат това, което Той не е нареждал и не вършат това, което Той е изпълнявал. За съжаление на тези хора, когато Исус дойде, тези "християни" ще бъдат безкрайно изненадани, когато чуят Спасителят да казва:

Матей 7:21. Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи!, ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Моя Отец, Който е на небесата.

22. В онзи ден мнозина ще Ми кажат: Господи! Господи! Не в Твое ли име пророкувахме, не в Твое ли име бесове изгонвахме и не в Твое ли име извършихме много чудеса?

23. Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене, вие, които вършите беззаконие.

Първото, с което ние доказваме, че наистина сме приели Жертвата на Господ Исус Христос не е "Благодаря за нея! И ме остави да си живея както искам!"

Първото е послушанието:

Марко 8:34. И повика народа заедно с учениците Си и им каза: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека вдигне кръста си и така нека Ме следва.

Да се отречеш от себе си не означава да си правиш каквото искаш, а да се откажеш от собствената си воля и да поставиш Исус Господар на сърцето си! А когато това стане, ще обичаш Исус на дело, а не на думи:

Йоан 14:15. Ако Ме обичате, ще пазите Моите заповеди.

Всеки, който променя Божите заповеди или не ги пази, не е християнин. Не може да се вярва в един господар, а да се нарушава това, което той е заповядал!

:)

Чеки, това съботният яхве ли е или неделният Христос?... Публикувано изображение

Чеки, това съботният яхве ли е или неделният Христос?... Публикувано изображение

Няма неделен Христос. Господ е Господар на съботата. Никъде не казва, че иска да се промени денят Му. Ако не знаеш, промяната е станала на 7 март 321 година, когато император Константин нарежда да се празнува неделята, а четири години по-късно папаСилвестър я обявява за Господен ден. Нещо, което по-късно е прието на един събор като задължително. Смташ ли, че хората могат да променят Божите заповеди? Нуждае ли се Исус от човешка намеса, та хората да кажат кой да е денят Му?

:huh:

Maat, не каза защо са тези нечовешки закони?

...може би да издигне някои над човешкото, а други да ги смъкне до животинското? :dancing18: ... Питай Кришна... Публикувано изображение Той е създал класите-духовници и царе.. не е създавал социалисти :yanim: ...пратил е Шива за тях.. :yanim:

Ето едни от тях

SAHAJ AND SIKHISM

The ultimate objective of the preaching of Sikhism, is to achieve a

Sahaj state of mind.

A state which is in complete balance, is natural and spontaneous. A

state in which the divine wish and our deeds are in complete harmony

with each other

Сахаджиите проповядват пантеизъм и имперсонализъм. Тази философия се нарича с термина МАЙА-ВАДИ. Влизаш в храм на сахаджии и виждаш всички деви, и Кришна поставен между тях, Публикувано изображение като някой "равен" :rolleyes: ... Другият момент-вътре ги гледаш как копират висшите класи(дори и на публично шествие) на служба, а когато излязат извън обществото си-палят цигара, ядат месо и прочие. Публикувано изображение

Във ведическата култура думата "сахаджи" означава ЛИЦЕМЕР. Форма на социализъм-обществото живее на псевдодуховни ценности , без цар и Бог и само разиграват сценки на духовност за да им е ГУСТО на сетивата. :yanim:

...може би да издигне някои над човешкото, а други да ги смъкне до животинското? :rolleyes: ... Питай Кришна... Публикувано изображение

Питам теб. Ти съгласен ли си така да се третира, кой да е човек?

Питам теб. Ти съгласен ли си така да се третира, кой да е човек?

аз не съм съгласен, но аз не отговарям за тях, нали разбираш?... Бог Кришна отговаря за всички. Ти виждаш-на мюслитата и юдеите им се казва, че не трябва да извършват животински жертвопринушния и да ядат от плътта на животните, а те си знаят своите капризи... за мене няма проблем-но Бог това нещо явно му прави впечатление :rolleyes: ...все пак Бог не е създал само орицата, нали?.. :dancing18:

аз не съм съгласен, но аз не отговарям за тях, нали разбираш?... Бог Кришна отговаря за всички. Ти виждаш-на мюслитата и юдеите им се казва, че не трябва да извършват животински жертвопринушния и да ядат от плътта на животните, а те си знаят своите капризи... за мене няма проблем-но Бог това нещо явно му прави впечатление :rolleyes: ...все пак Бог не е създал само орицата, нали?.. :dancing18:

Не си съгласен с модела (в който хора умишлено се превръщат в животни), но го одобряваш? Или не го одобряваш ама не ти и пука, защото не е твоя работа? Или си абсолютно съгласен с този му вид? Или пропускам нещо?

Не си съгласен с модела (в който хора умишлено се превръщат в животни), но го одобряваш? Или не го одобряваш ама не ти и пука, защото не е твоя работа? Или си абсолютно съгласен с този му вид? Или пропускам нещо?

Хората да се превращат в животни? Ти не си наясно с Ведическата наука и философия. Всяка една душа може да добие съзнание. Всеки, който изповядва божествено сьзнание ще се издигне над човешкото. Всеки, който изповядва демонично съзнание-ше упадне до животинското.

както ти казах- изванкастовите не могат да се издигнат над човешкото и доказателство за това са днешни 2 абрахамски религии-те са подчовешки и граничат с ѫивотинското светоусещане..

Имаш ли някакви вазраѫения за това?. Публикувано изображение ... да изваршваш кървави жертворпинушения как го дефинираш-за човешко ли?.... Публикувано изображение

Хората да се превращат в животни? Ти не си наясно с Ведическата наука и философия. Всяка една душа може да добие съзнание. Всеки, който изповядва божествено сьзнание ще се издигне над човешкото. Всеки, който изповядва демонично съзнание-ше упадне до животинското.

Не съм наясно - казах ти го. Когато те помолих за синтез, ти ми показа един безчовечен закон. Когато поисках разяснение, ти каза че това било за да се натикат въпросните хора в животински образ. Когато те попитах харесва ли ти, ти каза че не, ама такъв бил модела. Това не е философия за хора - това е геноцид на кастова основа!

както ти казах- изванкастовите не могат да се издигнат над човешкото и доказателство за това са днешни 2 абрахамски религии-те са подчовешки и граничат с ѫивотинското светоусещане..

Няма как да се издигнат, като са насила поставени в животински условия! Което е и доказателство за демагогията в това учение.

Имаш ли някакви вазраѫения за това?. Публикувано изображение ... да изваршваш кървави жертворпинушения как го дефинираш-за човешко ли?.... Публикувано изображение

Възражения нямам, а цялото ми съзнание е против подобна духовна варварщина!

Не съм наясно - казах ти го. Когато те помолих за синтез, ти ми показа един безчовечен закон. Когато поисках разяснение, ти каза че това било за да се натикат въпросните хора в животински образ. Когато те попитах харесва ли ти, ти каза че не, ама такъв бил модела. Това не е философия за хора - това е геноцид на кастова основа!

Няма как да се издигнат, като са насила поставени в животински условия! Което е и доказателство за демагогията в това учение.

Възражения нямам, а цялото ми съзнание е против подобна духовна варварщина!

Виж, точния термин не "безчовечен", тъй като не можеш да формулираш що е ЧОВЕК, а по-скоро НЕСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ закон.

да, прав си. Арйанското общество има КЛАСИ, тъй като няма соц. равенство. ;)

"Равенство" има в равките духовното учение изповядващ СЛЪНЧЕВ КУЛТ, но за да стигнеш до там трябва да си преминал класата КОЯТО Е НА ДУХОВЕН ПРИНЦИП а не на кръвен. ;)

Кришна е изградил матер. свят(и космос) на нива, което присъства ХОЛОГРАФСКИ в кой да е лока(планета), локал. там има Троичност на Бога.

Духовният свят е на "равните души"(тъй като там няма мерки) и Богът, който е безкрайно потентен.

По принцип в духовното общество нямат място извънкастовите, които ядат месо и извършват животински жертопринушения. те НЕ РАЗБИРАТ животът или по-скоро го разбират на много ниско ниво. След като нивото им е ниско нямат претенция за закона. Законът в матер. свят е на джунглата, а те не разборат ЗАКОНЪТ на Богът. Следователно им с еполага тази част, която е животинската.

...какво толкова не ти е ясно? Публикувано изображение

...искаш да убиваш, а с тебе да се отнасят "човешки" ли?... Ти нали си правиш майтап с мене?.. Публикувано изображение

"Няма как да се издигнат"?-НЕКА ДА ВИДИМ ПЪРВО ЗАЩО СА ПАДНАЛИ ТАМ?... Тука съвсем нищо няма да може да кажеш?... просто имаш светоусещане на извънкласов, за който животът е вид социализъм с "бог-този, който изпълнява матер. желания". ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.