Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Щом като

По принцип в духовното общество нямат място извънкастовите,

а самите касти са на кръвен принцип, как един човек, попаднал по рождение в категорията може да достигне

"Равенство" има в равките духовното учение изповядващ СЛЪНЧЕВ КУЛТ, но за да стигнеш до там трябва да си преминал класата КОЯТО Е НА ДУХОВЕН ПРИНЦИП а не на кръвен

и достигне ли това ниво - ще се прехвърлили в кръвните касти ?

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виж, точния термин не "безчовечен", тъй като не можеш да формулираш що е ЧОВЕК, а по-скоро НЕСОЦИАЛИСТИЧЕСКИ закон.

да, прав си. Арйанското общество има КЛАСИ, тъй като няма соц. равенство. ;)

"Равенство" има в равките духовното учение изповядващ СЛЪНЧЕВ КУЛТ, но за да стигнеш до там трябва да си преминал класата КОЯТО Е НА ДУХОВЕН ПРИНЦИП а не на кръвен. :nono:

Кришна е изградил матер. свят(и космос) на нива, което присъства ХОЛОГРАФСКИ в кой да е лока(планета), локал. там има Троичност на Бога.

Духовният свят е на "равните души"(тъй като там няма мерки) и Богът, който е безкрайно потентен.

По принцип в духовното общество нямат място извънкастовите, които ядат месо и извършват животински жертопринушения. те НЕ РАЗБИРАТ животът или по-скоро го разбират на много ниско ниво. След като нивото им е ниско нямат претенция за закона. Законът в матер. свят е на джунглата, а те не разборат ЗАКОНЪТ на Богът. Следователно им с еполага тази част, която е животинската.

...какво толкова не ти е ясно? Публикувано изображение

...искаш да убиваш, а с тебе да се отнасят "човешки" ли?... Ти нали си правиш майтап с мене?.. Публикувано изображение

"Няма как да се издигнат"?-НЕКА ДА ВИДИМ ПЪРВО ЗАЩО СА ПАДНАЛИ ТАМ?... Тука съвсем нищо няма да може да кажеш?... просто имаш светоусещане на извънкласов, за който животът е вид социализъм с "бог-този, който изпълнява матер. желания". ;)

Това вече го гледахме е четохме много пъти. Равносметката е, че ти проповядваш геноцид на кастова основа! Ще ме питаш ли защо е геноцид?

Кой е Ману и защо е издал този антихуманен едикт?

Ману означава човек. Корена на Ману е ман - мисля. Манас е органа на възприятията, мисълта и емоциите, значи още ум, едно от вътрешните сетива, което възприема външните импулси, изработва мислите, желанията, нежеланията, плановете, негови са въображението и паметта, създава отношението на индивида към сетивните предмети, затова някои, влагайки по-тесен смисъл, го превеждат и като сърце.

В индийската митология Ману е първопредтечата, прародителят на хората. Във ведическата традиция е син на Вивасват - соларно божество и брат на Яма - първият смъртен човек. При това Ману се разглежда и като първия човек, живял на земята и цар на хората, а Яма — като първия човек, които е умрял и е цар на умрелите предци. Пураните и епосът изброяват 14 Ману - седем минали и седем бъдещи. През всеки световен период — манвантар (период на Ману), който обхваща 71 махаюга или 306 720 000 човешки години, човечеството води началото си от съответния Ману. За пръв от четиринадесетте Ману се смята Ману Сваямбхува — син на Сваямбху, тоест самосъществуващият Брахма и неговата жена Шатарупа. Има и други версии на легендата. Ману Сваямбхува е царствувал в епохата Критаюга, сътворил е седемте Праджапати или велики риши. Нему се приписва създаването на авторитетния кодекс от закони на индуизма - Манувад-хармашастри (Законите на Ману). Особено известен е седмият Ману Вайвасвата — син на Вивасват и Сараня в нейния божествен облик, прародителят на живеещите днес хора. С Вайвасвата е свързана древноиндийската легенда за потопа.

Както виждаш, известните закони на цар Хамурапи, които се считат от мнозина за първия правен кодекс, си имат първоизточник.

Не съм наясно - казах ти го. Когато те помолих за синтез, ти ми показа един безчовечен закон. Когато поисках разяснение, ти каза че това било за да се натикат въпросните хора в животински образ. Когато те попитах харесва ли ти, ти каза че не, ама такъв бил модела. Това не е философия за хора - това е геноцид на кастова основа!

Няма как да се издигнат, като са насила поставени в животински условия! Което е и доказателство за демагогията в това учение.

Възражения нямам, а цялото ми съзнание е против подобна духовна варварщина!

Демагогия е да си лепнеш табелка специален под ника и да се обявиш против кастовото разделение на човечеството изживявйки се като своеобразен борец за човешки права.

Подобен псевдохуманизъм издава само две неща - суета и лицемерие. И нищо повече. На такъв сме се нагледали вече... Нищо ново.

Това вече го гледахме е четохме много пъти. Равносметката е, че ти проповядваш геноцид на кастова основа! Ще ме питаш ли защо е геноцид?

Да отричаш равенството не е геноцид, а просто несъгласие с лозунгите за равенство, които не са подплатени с реални действия.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Чувствеността на Манас е проклятие

в реала на изгубеното време

тя води до абсурдни понятия

като любов, победа, теб и мене...

Публикувано изображение

Чувствеността на Манас е проклятие

в реала на изгубеното време

тя води до абсурдни понятия

като любов, победа, теб и мене...

Мисля, че бъркаш Манас - ума с ахамкара - деформирано състояние на атман (Аз-а). Ахамкара е егоистичното чувство за Аз, което идва от отъждествяването на Аз-а с физическото тяло и неговите функции. Природата на ахамкара е природата на желанията и нежеланията. Атман е субективното психическо начало, индивидуалното битие, душата на всяко нещо, разбирана в личен и в универсален план, а оттам - и всеобщата основа и първопричина, която пронизва всичко съществуващо. Като субективно индивидуално начало Атман влиза в отношение с обективната първична реалност — Брахман. В синонимната понятийна двойка Атман-Брахман Брахман е същността на всичкото (Макрокосмосът) и има свой еквивалент - Атман в отделния индивид (Микрокосмоса) или с други думи Атман е същността на човека — микрокосмос, която съвпада със същността на вселената.

Манас не притежава чувствена природа. Умът е само един вид рефлектиращо сетиво, а чувствата се пораждат от взаимодействието на околната външна за Манас среда с него. Манас притежава способността да създава желанията, но не и да ги контролира. Такава функция на контрол над сетивните чувства изпълнява Буддхи - по-висшето вътрешно сетиво - разумът, интелектът. Освен като детерминатор, разумът (Буддхи) е по-висш от ума (Манас) и с функцията си да осъществява фина връзка с Атман. Това е характерна способност само за Буддхи, но не и за Манас. Поради непрекъснатата възбудимост от контакта на външните сетива с околната действителност, умът е постоянно в активна дейност, в постоянно възбудено състояние, което води до пасивност на разума и от там до невъзможност за връзка с истинското Себе - с Атмана. Чрез привеждането на ума в покой с активизиране на дейността на разума се постига себеосъзнаването - тоест пътят към Атман (Аз-а, истинското Себе) не е чрез игнориране на Манас, а чрез внасяне на мир в него, което автоматично изстрелва човека на друго ниво - на ниво Буддхи-съзнание - на Разума, Висшия Ум. Това състояние на съзнанието в християнството се нарича в света, но не от света.

Щом като

а самите касти са на кръвен принцип, как един човек, попаднал по рождение в категорията може да достигне

и достигне ли това ниво - ще се прехвърлили в кръвните касти ?

Трихо, ако някой пиян мангал-пациент ти го докарат и започне да те учи как се реже със скалпел, как се взема кръвно налягане и ти говори, че произнушението на медицинските термни е правилно така както той говори на цигански, КАКВО БИ КАЗАЛ?... Публикувано изображение

Същото нещо е и с кастите/класите? Аз лично чух за тях за първи път в системата на съветския(юдейския) социализъм, като ученик, че "били на кръвна основа". После разбрах, че абрахамската религия е на кръвна основа. После прочетох в Бхагавад Гита и разбрах, че класата е на духовна основа. После в същата прочетох, че първите проблеми с разбирането на класите са произлезли именно от извънкастовите, които за жалост преобладават в кали-юга не само чрез абрахамските религии, но и в светския социализъм, който незнайно защо се нарича "съветски" и пасва и на юдеи и на мюсли?... Публикувано изображение

Та това знам на кратко за "омогенезата на класите" Публикувано изображение В днешна Индия същестуват класи на кръвна основа, но днешна Индия не е Ведическия Бхарат. Тези, които са го управлявали ги няма в матер. космос.

К'о да правим сега?... Публикувано изображение

Проповядвам да живееш, така както са казали последните слънчеви аватари в историческа последователност Кришна за 3ште висши класи, Буда -за шудра класа и остатъците от 3-те и Исус Христос-аватар за извънкастовите(Син на Богът, не мюсли-брадър!! ;) , а ЦАР от Друг свят!!) Спазвай какво са ти казали, не си фабрикувай паднали духове за "Бог" и ще видиш, че за тебе КАСТОВА СИСТЕМА няма да има. Публикувано изображение

Но, ако започнеш да си фантазираш свои методи на кървави жертвопринушения-тогава остатъците от класите при днешните европейци, ще ти покажат за какво иде реч...това само, като анализатор ти го казвам, не като друго.. ;)

Това е защото извънкастовите не могат да разберат, че БОГ Е БОГ НА ВСИЧКИ ЖИВИ СЪЩЕСТВА. Не само на хората, а -да не говорим за твоя клан по кръв. ;)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

...

Както виждаш, известните закони на цар Хамурапи, които се считат от мнозина за първия правен кодекс, си имат първоизточник.

Все някой е измислил колелото. Никога не съм казвал, че това е Хамураби. Просто споменах за очевидни прилики и (повече от) възможност за заимки.

Демагогия е да си лепнеш табелка специален под ника и да се обявиш против кастовото разделение на човечеството изживявйки се като своеобразен борец за човешки права.

Подобен псевдохуманизъм издава само две неща - суета и лицемерие. И нищо повече. На такъв сме се нагледали вече... Нищо ново.

Да видим сега къде е демагогията... Табелката "Специален" с нищо не се различава от твоите квадратчета под ранга ти "kaldata маниак". Тя е знак, че аз съм заплатил определена сума и по този начин съм подкрепил форума. Аз не съм член на определена каста, която забранява на определени персони във форума да направят същото. Напротив възползвал съм се от правото предоставено на всеки. Също така притежавайки тази титла, аз не пробутвам античовешки идеи, нито се явявам приносител на подобни действия, нито някой би ме толерирал в обратния случай. Ясно се вижда, че сравнението и критиката ти са повече от неуместни. Къде е демагогията тук? Ще отговоря - няколко реда по-нагоре, в цитирания абзац от поста ти, където ти невярно ми лепна тази категория.

Да отричаш равенството не е геноцид, а просто несъгласие с лозунгите за равенство, които не са подплатени с реални действия.

Права си, да отричаш равенството не е геноцид. Геноцид е да поставиш хората в нечовешки условия, водещи към бързата им смърт... Да ги делиш по родови принципи, на чисти и нечисти, и да не им позволяваш да излезнат от ролята в която умишлено са поставени...

Трихо, ако някой пиян мангал-пациент ти го докарат и започне да те учи как се реже със скалпел, как се взема кръвно налягане и ти говори, че произнушението на медицинските термни е правилно така както той говори на цигански, КАКВО БИ КАЗАЛ?... Публикувано изображение

Същото нещо е и с кастите/класите? Аз лично чух за тях за първи път в системата на съветския(юдейския) социализъм, като ученик, че "били на кръвна основа". После разбрах, че абрахамската религия е на кръвна основа. После прочетох в Бхагавад Гита и разбрах, че класата е на духовна основа. После в същата прочетох, че първите проблеми с разбирането на класите са произлезли именно от извънкастовите, които за жалост преобладават в кали-юга не само чрез абрахамските религии, но и в светския социализъм, който незнайно защо се нарича "съветски" и пасва и на юдеи и на мюсли?... Публикувано изображение

Та това знам на кратко за "омогенезата на класите" Публикувано изображение В днешна Индия същестуват класи на кръвна основа, но днешна Индия не е Ведическия Бхарат. Тези, които са го управлявали ги няма в матер. космос.

К'о да правим сега?... Публикувано изображение

В цитирания от теб закон на Ману, ясно се казва - "Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление" - по-добър признак за кръвно деление, здраве му кажи!

Проповядвам да живееш, така както са казали последните слънчеви аватари в историческа последователност Кришна за 3ште висши класи, Буда -за шудра класа и остатъците от 3-те и Исус Христос-аватар за извънкастовите(Син на Богът, не мюсли-брадър!! :rolleyes: , а ЦАР от Друг свят!!) Спазвай какво са ти казали, не си фабрикувай паднали духове за "Бог" и ще видиш, че за тебе КАСТОВА СИСТЕМА няма да има. Публикувано изображение

Но, ако започнеш да си фантазираш свои методи на кървави жертвопринушения-тогава остатъците от класите при днешните европейци, ще ти покажат за какво иде реч...това само, като анализатор ти го казвам, не като друго.. :doh:

Това е защото извънкастовите не могат да разберат, че БОГ Е БОГ НА ВСИЧКИ ЖИВИ СЪЩЕСТВА. Не само на хората, а -да не говорим за твоя клан по кръв. :)

Това е само половината, от това което проповядваш! Другата половина е, че ако не следвам писанията на слънчевите аватари, ще има жестока и човеконеприсъща диета - ще консумирам само лук и чесън, обилно поляти с кална вода, в обстановката на кървави раждания и жестоки полови болести!

В цитирания от теб закон на Ману, ясно се казва - "Чандала са плод на лош брак, на кръвосмешение и престъпление" - по-добър признак за кръвно деление, здраве му кажи!

Това е само половината, от това което проповядваш! Другата половина е, че ако не следвам писанията на слънчевите аватари, ще има жестока и човеконеприсъща диета - ще консумирам само лук и чесън, обилно поляти с кална вода, в обстановката на кървави раждания и жестоки полови болести!

И от двете ти протестиращи съждение лъха МАТЕРИАЛНА концепция за твоето съществуване.

Едното е за храната, другото е за размножението ти. ;)

Закон на Манну е ИСТИНСКИЯ закон на този Мойей(Мойсей е последния опит да се изкриви този закон в някакви други фабрикувани писания). Този закон е ОСНОВА на тези, които искат да следват Кришна. Но закон на Ману не е всичко за да се освободиш от материята. Така както Христос дойде да покаже, че има Нов завет, но работата с християнството е голям бъркоч, тъй като при мани и Кришна е НАДСТРОЙВАНЕ, докато при Моше и Христос е просто коренно противоположно без да се надстройва.

Ако протестираш против това, че с тебе и генът ти ще се случи геноцид, ако избиваш животни за да "оцелееш физически" или избиваш други човешки кланове в името на твоето оцеляване в матрицата.....Ти какво очакваш от ЗАКОНЪТ ?Милост ли?.... Публикувано изображение

Просто спазвай ЗАКОНЪТ но отиди ОТВЪД. Стани ОТВЪДКЛАСОВ. Иначе ако не ти харесва законът ще си остане ПОД НЕГО и подвластен на него-ИЗВЪНКЛАСОВ.

Не знам дали ми разбираш логиката?.. Публикувано изображение

Мисля, че бъркаш Манас - ума с ахамкара - деформирано състояние на атман (Аз-а). Ахамкара е егоистичното чувство за Аз, което идва от отъждествяването на Аз-а с физическото тяло и неговите функции. Природата на ахамкара е природата на желанията и нежеланията. Атман е субективното психическо начало, индивидуалното битие, душата на всяко нещо, разбирана в личен и в универсален план, а оттам - и всеобщата основа и първопричина, която пронизва всичко съществуващо. Като субективно индивидуално начало Атман влиза в отношение с обективната първична реалност — Брахман. В синонимната понятийна двойка Атман-Брахман Брахман е същността на всичкото (Макрокосмосът) и има свой еквивалент - Атман в отделния индивид (Микрокосмоса) или с други думи Атман е същността на човека — микрокосмос, която съвпада със същността на вселената.

Манас не притежава чувствена природа. Умът е само един вид рефлектиращо сетиво, а чувствата се пораждат от взаимодействието на околната външна за Манас среда с него. Манас притежава способността да създава желанията, но не и да ги контролира. Такава функция на контрол над сетивните чувства изпълнява Буддхи - по-висшето вътрешно сетиво - разумът, интелектът. Освен като детерминатор, разумът (Буддхи) е по-висш от ума (Манас) и с функцията си да осъществява фина връзка с Атман. Това е характерна способност само за Буддхи, но не и за Манас. Поради непрекъснатата възбудимост от контакта на външните сетива с околната действителност, умът е постоянно в активна дейност, в постоянно възбудено състояние, което води до пасивност на разума и от там до невъзможност за връзка с истинското Себе - с Атмана. Чрез привеждането на ума в покой с активизиране на дейността на разума се постига себеосъзнаването - тоест пътят към Атман (Аз-а, истинското Себе) не е чрез игнориране на Манас, а чрез внасяне на мир в него, което автоматично изстрелва човека на друго ниво - на ниво Буддхи-съзнание - на Разума, Висшия Ум. Това състояние на съзнанието в християнството се нарича в света, но не от света.

Права си

Тогава, когато съм го писал, сигурно съм визирал този Манас ;);)

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Само на мен ли ми прави впечатление, че U.ra,aeu,Maat , не му знам иначе името, системно е в разрез с т.2.12 от правилата?

Само на мен ли ми прави впечатление, че U.ra,aeu,Maat , не му знам иначе името, системно е в разрез с т.2.12 от правилата?

Не.

Първите два акунта му са блокирани завинаги точно заради това. Този , от който пише в момента първоначално не беше негов и му е предоставен безвъзмездно от потребителката, чийто беше и в момента ако един от двамата започне да прекалява - и двамата си заминават.

В комплект.

Разбрах, че си на възраст, на която може да си ми син. Публикувано изображение Гледам, че спазваш правилата. Това е добре. :) Това,което искам да те посъветвам е да разбереш, че трябва да отидеш ОТВАД правилата, ТАЙ КАТО ПРАВИЛАТА имат за цел да те дьржат в системата. Системата е системна. И доста често греши. Казва се system errors. Най-перфектната сисетма е на Ману, като закон. Това, което следват абрахамските религии(и тези странични на тях продукти) е всьщност с доста системни грешки ...

В този контекс, те сьветвам не да се оплакваш, че някой не се придьржал кьм несьвьршенната с-ма а да видиш дали той се стреми да я разруши или да те накара да излезеш от нея без да я crack-ваш. ;) Така е направил Исус Христос-той не crack-нал сьстемата(царската подредба), но доста негови последователи днес искат да са социалисти смятайки, царете са излишни. И са направили от царска с-тема-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА система, облечена в одеждата Христианство. Нарича се "Републиката Небесна". ;)

Това е така, защото Моисей е crack-нал системата на Ману и е ползвал макросите за своята система, коиато дава много грешки. Ако трябва да сравниш Ману и Моисей-това е аналогията между IBM(+Linux) и ...Microsoft... Публикувано изображение

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Хрумна ми една идея- искаш ли да си направим един експеримент и да анализираме Исус Христос дали ще мине този тест от правилата на форума в раздел РЕЛИГИЯ? Ти нали си "християнин"?.. Публикувано изображение

И от двете ти протестиращи съждение лъха МАТЕРИАЛНА концепция за твоето съществуване.

Едното е за храната, другото е за размножението ти. ;)

Закон на Манну е ИСТИНСКИЯ закон на този Мойей(Мойсей е последния опит да се изкриви този закон в някакви други фабрикувани писания). Този закон е ОСНОВА на тези, които искат да следват Кришна. Но закон на Ману не е всичко за да се освободиш от материята. Така както Христос дойде да покаже, че има Нов завет, но работата с християнството е голям бъркоч, тъй като при мани и Кришна е НАДСТРОЙВАНЕ, докато при Моше и Христос е просто коренно противоположно без да се надстройва.

Ако протестираш против това, че с тебе и генът ти ще се случи геноцид, ако избиваш животни за да "оцелееш физически" или избиваш други човешки кланове в името на твоето оцеляване в матрицата.....Ти какво очакваш от ЗАКОНЪТ ?Милост ли?.... Публикувано изображение

Просто спазвай ЗАКОНЪТ но отиди ОТВЪД. Стани ОТВЪДКЛАСОВ. Иначе ако не ти харесва законът ще си остане ПОД НЕГО и подвластен на него-ИЗВЪНКЛАСОВ.

Не знам дали ми разбираш логиката?.. Публикувано изображение

В този закон няма морал. За своите грешки, човек отговаря персонално, а не чрез потомството си! Има си и прична да бъде така. Наледството не знае и не е имало пръст в извършването на греха/простъпкта, следователно не е причастно и отговорно за нея. С други думи - няма вина! Кажи тогава, по каква причина бива наказано. Какъв е смисълът от това наказание - освен прост садизъм? От друга страна, наказанието е изкупление за извършения грях/простъпка или поне е път към към това изкупление. Как биха могли да се изкупят чандала от своя родствен - неосъзнат грях, следвайки повелите на слънчевите аватари, след като едиктът на Ману ги кара да почитат и боготворят само злите духове? Няма измъкване, а само вечна деградация! Как това се различава, от избиването на цели кланове, което ти осъди в цитирания по-горе пост?

Та разбирам ти логиката. "койТ и/т/Сках поВЕЧЕ да не реве че ша го шамаРА-ааа......" както казва @Vй@й@ом ето тук. Ти приемаш, одобряваш и разпространяваш идеи за безпричнно масово изтребление на хора, на генетична (и не само) основа. Такъв акт е наказуем от законите на Република България!

В този закон няма морал. За своите грешки, човек отговаря персонално, а не чрез потомството си! Има си и прична да бъде така. Наледството не знае и не е имало пръст в извършването на греха/простъпкта, следователно не е причастно и отговорно за нея. С други думи - няма вина! Кажи тогава, по каква причина бива наказано. Какъв е смисълът от това наказание - освен прост садизъм? От друга страна, наказанието е изкупление за извършения грях/простъпка или поне е път към към това изкупление. Как биха могли да се изкупят чандала от своя родствен - неосъзнат грях, следвайки повелите на слънчевите аватари, след като едиктът на Ману ги кара да почитат и боготворят само злите духове? Няма измъкване, а само вечна деградация! Как това се различава, от избиването на цели кланове, което ти осъди в цитирания по-горе пост?

Та разбирам ти логиката. "койТ и/т/Сках поВЕЧЕ да не реве че ша го шамаРА-ааа......" както казва @Vй@й@ом ето тук. Ти приемаш, одобряваш и разпространяваш идеи за безпричнно масово изтребление на хора, на генетична (и не само) основа. Такъв акт е наказуем от законите на Република България!

Изтребление на хора? Публикувано изображение Къде го видяхте това в постовете на Ура?! Много силни думи, Тъмнейший...

Извинете, какъв Ви е проблема? Обичате да раздавате правосъдие ли?.. Кое право Ви дава това - табелката под ника ли, която сте си купили, за да се отличите с нещо от останалите хора. Обичате наказанията ли? И гледката от това Ви възбужда ли?.. Г-н Тъмен, иначе не можете ли ... Публикувано изображение

Я по-добре разкажете какво става из кланиците, нали там сте ВЕЩ... как колачите бъркали в ларинксите на животните, за да ги задушат, а сърцата им още работели, за по-хуманното им убиване разкажете... :headphones:

В този закон няма морал.

Няма разбира се! "Мор-Ал" (Ал Мор)на арабско-латински значи "Смъртта". Публикувано изображение

Ако арабите са критерий за Ал Мор печелиш служ-жебно! Публикувано изображение

Хелоу,Maat,определено бъркаш за възрастта ми. Публикувано изображение

Не съм голям фен на системата, но тя съществува и се налага да се съобразяваме с нея. Забавното в случая е, че ти си мислиш, че не си в нейната власт. Законите на Ману със сигурност надминават и най-оптимистичните мечти на, да речем, другаря Шикългрубер, но пропагандата в негова полза определено е забранена тук.

Не се изживявайте, сър, като истина от последна и най-висша инстанция. Това, че тезите, които пропагандираш са исторически отдалечени, само позволява идеите ти да се приплъзнат покрай правилата.

Йезуитските словесни еквилибристики и надменното отношение към другите участници във форума не са критерий за най-правилна позиция, повярвай ми.

Още веднъж ще повторя, много хора четат тези теми са да разберат нещо повече, а не за да следят упорството с което ти ги хулиш и обиждаш. В името на Бога в който твърдиш, че вярваш, защо го правиш? Само за да разберем, че си чел много и имаш собствено мнение? Това е чудесно, но не е достатъчно.

А системата е такава, каквато е, утре ще бъде друга и възможностите в този и други форуми ще бъдат други. А и не се знае дали изобщо ще съществува такава форма на изява. Бил ли си някога на партийно събрание например? Опитай на подобно място същия подход и виж резултата.

А отговора ти със сигурност ще бъде за краставицата. Справка Мирча Кришан.

Изтребление на хора? Публикувано изображение Къде го видяхте това в постовете на Ура?! Много силни думи, Тъмнейший...

Не е в постовете на U.Ra! Ето тук е, в поста на Maat и се вижда много ясно - "...резултатите от тази санитарна дейност не закъснели – смъртоносни епидемии..."! Думите са наистина силни, но не са мои.

Извинете, какъв Ви е проблема? Обичате да раздавате правосъдие ли?.. Кое право Ви дава това - табелката под ника ли, която сте си купили, за да се отличите с нещо от останалите хора. Обичате наказанията ли? И гледката от това Ви възбужда ли?.. Г-н Тъмен, иначе не можете ли ... Публикувано изображение

Надявам се, вече изпусна парата... Сега, ако искаш може да продължим по-спокойно...

Я по-добре разкажете какво става из кланиците, нали там сте ВЕЩ... как колачите бъркали в ларинксите на животните, за да ги задушат, а сърцата им още работели, за по-хуманното им убиване разкажете... :)

Отвори една хубава тема за кланниците и ако ме поканиш, ще си поговорим на тази тема. Питай каквото те интересува, ако мога ще ти отговарям.

Няма разбира се!

Морал се видя, че няма! Респективно не раздава справедливост! Каква е целта на този закон тогава? Да раздава възмездие? На наследниците?

"Мор-Ал" (Ал Мор)на арабско-латински значи "Смъртта". Публикувано изображение

Корена на морал е mōs, а не mâr...

Ако арабите са критерий за Ал Мор печелиш служ-жебно! Публикувано изображение

Остави арабите на мира! Кажи каква справедливост въздава този закон, след като наказаният е лишен от път за осъзнаване на грешката?

Може ли някой да разкаже кой и защо празнува на 19 август? Публикувано изображение

Не е в постовете на U.Ra! Ето тук е, в поста на Maat и се вижда много ясно - "...резултатите от тази санитарна дейност не закъснели – смъртоносни епидемии..."! Думите са наистина силни, но не са мои.

Надявам се, вече изпусна парата... Сега, ако искаш може да продължим по-спокойно...

Отвори една хубава тема за кланниците и ако ме поканиш, ще си поговорим на тази тема. Питай каквото те интересува, ако мога ще ти отговарям.

Морал се видя, че няма! Респективно не раздава справедливост! Каква е целта на този закон тогава? Да раздава възмездие? На наследниците?

Корена на морал е mōs, а не mâr...

Остави арабите на мира! Кажи каква справедливост въздава този закон, след като наказаният е лишен от път за осъзнаване на грешката?

Дарки,ти си решил да вършиш мръсната работа на приятелчетата демагози и манипулатори ли?

Я виж какво перфектно обобщение са направили на цялата тема:

Един Бог едно слово една религия=три религий?Как?Християните смятат,че Мухаммад не е пророк и Корана не е Божие слово.Юдейте непризнават и Мухаммад и Исус,но казват,че Бог е един.Корана казва,че Исус е пророк,като Моисей,Давид,Авраам и много други.Главното противоречие произлиза от това,че Исус от по-голямата част християни се смята за бог.Тоест концепцията за светата Троица,бог Баща,бог Син и светия Дух.Светата Троица е в разрез на първата Божия заповед в Корана и заради това Бог нарича неверници тези,които вярват в това.Тоест това се явява клевета към Бог.Християните за да избегнат това явно противоречие казват,че Бог пак си е един,но в три личностти.Исус е бог слязъл на земята в човешко тяло за да умре за хората и по-този начин ще им се простят греховете.Бог казва,че може да прости всеки грях.Изключение прави единствено да умреш отричайки,че Бог съществува или приемеш други богове заедно с Него.Това предписание е заложено и в Библията и Корана.

Дарки,ти си решил да вършиш мръсната работа на приятелчетата демагози и манипулатори ли?

Ти работа ли вършиш тук? Питам, защото аз само изказвам личното си мнение...

Само като видях първото и кратко, преди въпросителния знак и спрях с четенето. Толкова за перфектноста на изказването...

Ти работа ли вършиш тук? Питам, защото аз само изказвам личното си мнение...

Само като видях първото и кратко, преди въпросителния знак и спрях с четенето. Толкова за перфектноста на изказването...

:lol6: :lol6: :lol6: :lol6: :lol6: :lol6: :lol6:

Добре си направил,ама това обобщение го правят точно тия ,които дават мило и драго да не се чува истината!Нашите мюсли брадърс! Публикувано изображение

Може ли някой да разкаже кой и защо празнува на 19 август? Публикувано изображение

На 20 аУ-Густо е роден Плентът от Зеббълин.

Публикувано изображение

А Дарки е Ясен- той се крие под фереджето на гарвана и лети в посока слънце за да не го виждаме .Дарки разбира от физика и знае, че снимка сеправи, ако го огрее Слънцето. Публикувано изображение

Дарки от няколко дена подхожда доста "научно" и "човешки" , както се казва ПО "КУР АННски". Да не забравяме, че Ал Ла мрази ЛИЧНОСТТА- Какво значи тука НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ? е кзал арабския поет, като бърка "личност" с "човек".

Пример- Може ли да се нарече "Личност" човек, който коли животни в името на Ал Ля и коли хора, които му казват да не го прави?.. Той се бунтува срещу тази ВИСША НЕСПРАВЕДЛИВОСТ по революционному... Публикувано изображение

Защо не скочиш пак така възмутено срещу природните бедствия?

Понеже те са отново вид санитарна дейност на природата...

Казах ти - Земята си има своите закони и който не ги познава, не познава света, в който пребивава.

А не объркваш ли своята рефлексия с мое състояние. Защото аз съм повече от спокойна. Само малко ми е смешно.

Само като видях второто Н в думата кланица и ми се изпари интереса. Толкова за кланиците, за които зная всичко с най-големи подробности още от дядо си.

Предпочитам да си слушам

и да ми е коледно по средата на лятото...

Хелоу,Maat,определено бъркаш за възрастта ми. Публикувано изображение

А отговора ти със сигурност ще бъде за краставицата. Справка Мирча Кришан.

Hello-ween above the hell and beneath the hell, Сийзърс! Публикувано изображение

Ако бъркам възрастта ти е благодарение на източната практика- "пракамя"(способността да редуцираш деленото на клаетките си и така да остаряваш и стигаш по-късно пра-лая(космическото "разтваряне") Публикувано изображение

Относто Мирча?-.. Ноооу як авторитет! Публикувано изображение Препоръчвам ти новелата "Король и корова".. там в ролята на коровата е някакъв си лидер на християни, който "изкопал пари" Публикувано изображение за своята хитриянска мисия.. Публикувано изображение

На английския израза "Ям, като слон" е "Eat like a horse"(smoke like a chimney, drink like a fish, sleep like a log, work like a dog, etc.) но на русский яз. е "Есть/кушать как корова" знаеш ли през кой архетип е навлязла?.. Публикувано изображение

А Дарки е Ясен- той се крие под фереджето на гарвана и лети в посока слънце за да не го виждаме .Дарки разбира от физика и знае, че снимка сеправи, ако го огрее Слънцето. Публикувано изображение

darkterminal разбира от физика и знае как може да снима черна котка в тъмна стая (но не и ако я няма там).

Дарки от няколко дена подхожда доста "научно" и "човешки" , както се казва ПО "КУР АННски". Да не забравяме, че Ал Ла мрази ЛИЧНОСТТА- Какво значи тука НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ? е кзал арабския поет, като бърка "личност" с "човек".

Пример- Може ли да се нарече "Личност" човек, който коли животни в името на Ал Ля и коли хора, които му казват да не го прави?.. Той се бунтува срещу тази ВИСША НЕСПРАВЕДЛИВОСТ по революционному... Публикувано изображение

Личност е всеки от нас! А доколко е човек, това зависи от много неща! Най-вече от това - доколко човешки му е светогледа...

Защо не скочиш пак така възмутено срещу природните бедствия?

Понеже те са отново вид санитарна дейност на природата...

Казах ти - Земята си има своите закони и който не ги познава, не познава света, в който пребивава.

Защо да се противя срещу природните бедствия? Тях не мога да контролирам! В този ред на твои мисли обаче, ми хрумва въпрос: - А лекарите, те не са ли най-големите скачачи срещу санитарната дейност на природата? Явно нарушение на добре познатите ти закони...

А не объркваш ли своята рефлексия с мое състояние. Защото аз съм повече от спокойна. Само малко ми е смешно.

Да сбърка човек, гневният ти устрем, с една обикновенна рефлексия... Просто няма как да стане...

Само като видях второто Н в думата кланица и ми се изпари интереса. Толкова за кланиците, за които зная всичко с най-големи подробности още от дядо си.

Предпочитам да си слушам

и да ми е коледно по средата на лятото...

Де да може и за мене да настъпи една Коледа посред лято... Да стегне един студ. Да квикнат ония ми ти прасоци и да потече винцето... Кеф!

darkterminal разбира от физика и знае как може да снима черна котка в тъмна стая (но не и ако я няма там).

Че има ли по-лесно нещо от това да снимаш липсваща черна котка в черна стая... Май не ми трябва да съм физик за да направя това, хехе.

Личност е всеки от нас! А доколко е човек, това зависи от много неща! Най-вече от това - доколко човешки му е светогледа...

ЧОВЕШКОТО РАЗВИТИЕ Е ИНДИВИДУАЦИЯ И ТРАНСЦЕНДЕНЦИЯ - КАРЛ ГУСТАВ ЮНГ

Гениално определение за човечност с две думички само! Понятието индивидуация, обаче, не е толкова лесно да се проумее от всеки. Да не говорим за трансценденцията...

Защо да се противя срещу природните бедствия? Тях не мога да контролирам! В този ред на твои мисли обаче, ми хрумва въпрос: - А лекарите, те не са ли най-големите скачачи срещу санитарната дейност на природата? Явно нарушение на добре познатите ти закони...

Лекарите не се противим на природните бедствия, а на самоувреждащата се човешка глупост. Само толкова.

А ти можеш ли да контролираш кой при какви условия да се роди, нали срещу това се възмущаваш? Можеш ли да контролираш различието на хората и условията, при които се раждат едни или други? Мисля, ако си повярваш на това... ще заприличаш на един приятел нацист от близкото минало - и той така искал хората да се раждат само бели и качествени арийци и да живеят при перфектни условия... Да ти кажа под секрет - медицината доста дължи на неговата шизофрения - бая генетични опити и изводи от тях са направени благодарение на нея... с хора.

Да сбърка човек, гневният ти устрем, с една обикновенна рефлексия... Просто няма как да стане...

Абе има и такава рефлексия, която надхвърля параметрите, приети за норма. Нарича се хиперрефлексия. И тя при всички случаи е патологична. Иде от хиперболия на егото.

Де да може и за мене да настъпи една Коледа посред лято... Да стегне един студ. Да квикнат ония ми ти прасоци и да потече винцето... Кеф!

Няма невъзможни неща! Кеф!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.