Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

За мен Библията е точно този официален вариант, който е стигнал до нас днес. В темата за будизма се обосновах защо.

Темата за будизма си е тема за будизма.

Библията си е Библия.

И това кое Евангелие да влезе в Канона или не е решил точно св.Иреней Лионски.

Мотивите му можеш и сам да намериш.

Преди време съм би поствал тук.

• Отговори 6k
  • Прегледи 400,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Темата за будизма си е тема за будизма.

Библията си е Библия.

И това кое Евангелие да влезе в Канона или не е решил точно св.Иреней Лионски.

Ок, с малка редакция ще постна обосновката си за достоверността на Библията и в тази тема, за да не ми се караш.

Твърдението че Бог стои и гледа безучастно как някакви хора манипулират Словото Му и го променят против Неговата воля, с което лишават от възможността съвременните хора, които искат да вярват в Него и да Му се покоряват е абсурдно. Той не е някакъв мъртъв и безсилен идол заключен в нечий килер. Смяташ че Този Който е планувал следващия удар на сърцето ти и е създал всичко и държи всичко:

няма нужната власт и сила да направи така че Словото Му да стигне до нас днес във вида в който Той иска?

Абсурдно е!

Употребен е глагола "е" в сегашно време, а не "беше" някога преди, но не и сега.

Автор на Свещеното Писание е Святия Дух

II Петър 1:21

защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но светите човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.

и ако Иреней Лионски е редактирал окончателния вариант на Библията, то той със сигурност е в числото на светите човеци движими от Светия Дух

Иреней Лионски е редактирал окончателния вариант на Библията, то той със сигурност е в числото на светите човеци движими от Светия Дух

Както и авторите на Апокрифните Писания.

И както сам казваш, Той не е мъртъв и безсилен идол, заключен в нечий килер, затова и вече има възможност

всички Писания да стигат до нас.

И отново ни дава възможност да избираме-в нечий пръст ли да гледаме или в посоката, която Той е дал.

И както сам казваш, Той не е мъртъв и безсилен идол, заключен в нечий килер, затова и вече има възможност

И отново ни дава възможност да избираме-в нечий пръст ли да гледаме или в посоката, която Той е дал.

Вярвай в каквото искаш, аз вярвам в Библията такава каквато е стигнала до нас днес, но накрая всички ще застанем пред съда на самия Бог, а това никак не е за пренебрегване.

Вярвай в каквото искаш, аз вярвам в Библията такава каквато е стигнала до нас днес, но накрая всички ще застанем пред съда на самия Бог, а това никак не е за пренебрегване.

А знаеш ли през колко писания, преписвания и "редакции" е минала? Изпуснати са основни моменти, като ролята на Св. Йоан (наставник на Христос) и т.н., и т.н. Основни факти са преиначавани, премахвани и заменяни с други.

Не вярвайте в книги, а в божествената сила и доброта.

Иисус не е бил нищо повече от човек като вас и мен.

Ето цитат от едно апокрифно:

След три дена го намериха в църквата да седи сред учителите, които слушаха закона, който четеше, питаха за него и искаха да го разберат. И всички слушатели внимаваха. Всички се чудеха как това дете обяснява на старейши-ните и учителите, като им тълкува главите на закона и пророческите притчи.

И цитат от друго апокрифно:

Исус отговори.

-Не търсете закона във вашите книги с писанията, защото Законът е жив, а писанията са мъртви.

...

Защото истина ви казвам, всичко живо е по-близо до Бога от писанията, в които няма живот.

...

Истина ви казвам, писанията са човешко творение, а животът и цялото му многообразие са творение на нашия Бог. Защо не слушате думите на Бога, записани в неговите творения? И защо изучавате мъртвите писания, които са творение на човешките ръце?

А може би Ириней Лионски се е затруднил в избора на посоката?

...и коя е посоката, Нел, ще ни кажеш ли?

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Аренас, коя към аз, че да давам посоки на другите?

А моята е навътре. Към Него. Колкото по-близо до Него, толкова по-близо до познанието на Творението Му.

Без страх. С Любов.

Аренас, коя към аз, че да давам посоки на другите?

А моята е навътре. Към Него. Колкото по-близо до Него, толкова по-близо до познанието на Творението Му.

Без страх. С Любов.

Извинявам се, че се намесвам в разговора ви.

Давай все по-навътре, Нел и като стигнеш до най-вътрето, ще разбереш коя си - тази, която дава посоките.

А знаеш ли през колко писания, преписвания и "редакции" е минала? Изпуснати са основни моменти, като ролята на Св. Йоан (наставник на Христос) и т.н., и т.н. Основни факти са преиначавани, премахвани и заменяни с други.

Не вярвайте в книги, а в божествената сила и доброта.

Иисус не е бил нищо повече от човек като вас и мен.

Гледайки към хората аз съм не по-малко скептичен относно мотивите им за едно или друго действие. Разликата помежду ни е в това че аз знам каква е стойността на Божията дума. Ако Бог е казал че "Всичкото писание е боговдъхновено", независимо през какви човешки спорове и желания за промени е преминало, в крайна сметка то е било записано във вида, в който Бог е искал.

Точно както на човешко ниво Исус е бил убит с обвинението че богохулства, след като заяви пред синедриона че Той е Месията (а той им каза истината), а на божетвено ниво Той е бил принесен като изкупиелна жертва за греховете на човека.

Йоан 3:16

Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот

Благодаря за съвета в какво да вярвам, но аз ще вярвам "в божествената сила и доброта" именно засвидетелствана в Святото Писание, без да забравям също че Той е и огън, който пояжда.

Евреи 12:29

защото нашият Бог е огън, който пояжда.

Просто за да се ориентирам - вие сте православен , католик, протестант или някакъв друг вид христянин?

Просто за да се ориентирам - вие сте православен , католик, протестант или някакъв друг вид христянин?

Формално протестант, но повярвай ми ни най-малко не акцентирам на деноминацията, за мен е важно да съм един от църквата на Христос.

По-конкретно може ли?

Казах че не акцентирам ни най-малко на деноминацията, така че няма нужда от повече конкретност. За мен е важен Христос, а не човешкото разделение дори и между вярващите е Него. А ако притеснението ти е да не би да съм сектант, ще те успокоя, че деноминацията на църквата ми е регистрирана по закона за вероизповеданията и има традиции в България. Но пак казвам не това е важното.

Казах че не акцентирам ни най-малко на деноминацията, така че няма нужда от повече конкретност. За мен е важен Христос, а не човешкото разделение дори и между вярващите е Него. А ако притеснението ти е да не би да съм сектант, ще те успокоя, че деноминацията на църквата ми е регистрирана по закона за вероизповеданията и има традиции в България. Но пак казвам не това е важното.

Адвентна църква? ;)

Бе то и Муун беше регистриран и кво ли още не, т.е. това не е критерий. Не те обвинявам в сектанство, но къв е проблема да споделиш твоята деноминация? Нема да те изядем:-) Ако апостолите се бяха държали като теб, щеше ли да има христянство, как мислиш?

Адвентна църква?  ;)

Не. Защо имам чувството че разбирате обратното на това което казвам.

Не. Защо имам чувството че разбирате обратното на това което казвам.

Защото не приемаш и другите гледни точки.

Бе то и Муун беше регистриран и кво ли още не, т.е. това не е критерий. Не те обвинявам в сектанство, но къв е проблема да споделиш твоята деноминация? Нема да те изядем:-) Ако апостолите се бяха държали като теб, щеше ли да има христянство, как мислиш?

Ок, щом е толкова важно за теб това - членувам в Евангелска Петдесятна Църква. Всъщност не, в момента не членувам (в смисъл да съм записан и да плащам членски внос), но поддържам връзки с вяраващите от там.

Но за да разбереш най-после какво искам да кажа може би ще се наложи да перефразирам една популярна песен на щурците:

Аз не съм комунист и никога няма да бъда ...

Та и аз не съм православен, нито католик, нито методист, нито баптист, нито пък петдесятен, аз съм просто християнин - последовател на Исус Христос.

Защото не приемаш и другите гледни точки.

Имах предвид че не искам да акцентирам на деноминацията, а пък те все това ме питат.

А относно другите гледни точки, казах вече няколко пъти че Бог е дал свободна воля на всеки да решава за себе си какво ще прави и в какво ще вярва.

С привилеята да имаш свободна воля обаче, върви и отговорността на избора и решенията.

Исая 53:6-6

Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път ... това е само първата част на стиха

Бог не е създал човека за да тръгнат хаотично всеки в своя път, само че стана точно това след като човека загуби връзката със своя Създател, след грехопадението.

втората част на стиха ...И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

Тук се говори за Исус чрез Когото Бог иска да върне човека обратно при Себе Си. Но Той ни призовава да изберем това по наша воля.

II Коринтяни 5:20-20

И тъй от Христова страна сме посланици, като че Бог чрез нас умолява; молим ви от Христова страна, примирете се с Бога,

Ако Самия Бог, който е дал свободна воля на всеки човек, не пренебрегва свободната воля на никого, то аз ли да го правя? Не ме обвинявай в това.

Приемането на факти като многото Евангелия през 1-ви и 2-ри век, както и редакциите, направени от Отците на Църквата -св.Ириней Лионски, св. Дионисий Александрийски, Тертулиан, блаж. Августин, св. Кирил Александрийски и още някои други не означава "богоборство", нали ?

Или греша ?

p.s. терминът "богоборство" излиза след твоя цитат : "молим ви от Христова страна, примирете се с Бога,".

можеш да си примирен с Бога и пред Бога, но и да приемаш всичко от историята.

Приемането на факти като многото Евангелия през 1-ви и 2-ри век, както и редакциите, направени от Отците на Църквата -св.Ириней Лионски, св. Дионисий Александрийски, Тертулиан, блаж. Августин, св. Кирил Александрийски и още някои други не означава "богоборство", нали ?

Или греша ?

p.s. терминът "богоборство" излиза след твоя цитат : "молим ви от Христова страна, примирете се с Бога,".

можеш да си примирен с Бога и пред Бога, но и да приемаш всичко от историята.

"богоборство"... май за пръв път срещам тази дума. Както и да е, схванах смисъла и.

Критерия за "богоборство" е да приемаш и да се позоваваш на писания, които противоречат на официалното Писание. Но не винаги е лесно да се види противоречието от пръв поглед. Сатана имитира всичко което прави Бог и то не просто така за спорта, а за да всява смут и заблуда сред хората. В своя чудесен пост от темата за формата на земята, SEG_Striker е засегнал този въпрос, но видях че то вече си го прочел. Всички тези "малки отконения" от истината (които между другото са най-опасни, защото по-лесно биват приемани) имат за цел да ни отклонят от Христос, защото и самия Сатана вярва че Той е пътят и истината и живота и никой не дохожда при Отца освен чрез Него.

Ок, щом е толкова важно за теб това - членувам в Евангелска Петдесятна Църква. Всъщност не, в момента не членувам (в смисъл да съм записан и да плащам членски внос), но поддържам връзки с вяраващите от там.

Надявам се това, че не си записан и не плащаш членски внос, да не те отдалечава от Бог.

Защото Бог няма нищо общо с църквите и членските вносове, с тях имат общо някои хора.

За Ориген чувал ли си? Всъщност... защо ли трябва да сме чували за тези, които са умрели в мъки при гоненията на християните? Особено ако са били от тези, които сами са тълкували Божиите думи.

Cветият Дух вдъхновява Писанието. Всяка негова буква е вдъхновена от Бога, а неговата същност е ключ към разбирането на загадките на живота. В тълкуването на Писанието Ориген предполага наличие на различни смислови нива за различните категории вярващи и посветени: телесно - буквалното, душевно - моралното и духовно - философско-мистичното.

«Бог е създал Писанието като тяло, душа и дух – като тяло за тези, които са били до нас, както душа за нас, но като дух за тези, които в бъдеще ще наследят вечния живот и ще достигне небесата».

Но за да разбереш най-после какво искам да кажа може би ще се наложи да перефразирам една популярна песен на щурците:

Аз не съм комунист и никога няма да бъда ...

Та и аз не съм православен, нито католик, нито методист, нито баптист, нито пък петдесятен, аз съм просто християнин - последовател на Исус Христос.

Офф, тук - в този форум, май само Трих и аз не падаме в никоя религия, деноминация, неосектизация и т.н. мутация...

Като си тръгнал да пееш песента на щурците, да ти попея и аз - аз не съм християнин, нито мюсюлманин, нито будист, нито баптист, нито евангелист, нито материалист, нито хиндуист, нито маймунист, аз съм просто човек. Как си с човещината?

Имах предвид че не искам да акцентирам на деноминацията, а пък те все това ме питат.

Ами питат те, щото ти не акцентираш на деноминацията, ала тя е актентирала и то яко върху теб и ти личи от хиляди мили това...

А относно другите гледни точки, казах вече няколко пъти че Бог е дал свободна воля на всеки да решава за себе си какво ще прави и в какво ще вярва.

С привилеята да имаш свободна воля обаче, върви и отговорността на избора и решенията.

Бог не е създал човека за да тръгнат хаотично всеки в своя път, само че стана точно това след като човека загуби връзката със своя Създател, след грехопадението.

Тук се говори за Исус чрез Когото Бог иска да върне човека обратно при Себе Си. Но Той ни призовава да изберем това по наша воля.

Според теб, а и такава е темата - ти като как го разбираш бог, що е това бог, как мислиш ти самият?

Ако Самия Бог, който е дал свободна воля на всеки човек, не пренебрегва свободната воля на никого, то аз ли да го правя? Не ме обвинявай в това.

Ааааа, не демонстрирай лоша памет или избирателна такава - искаш ли да ти припомня някои скорошни твои думи...

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Автор на Свещеното Писание е Святия Дух

А кой е авторът на Евангелие от Мария-Магдалена, Тайната книга на Яков, Откровението на Павел, Посланието от Петър до Филип, Откровението на Петър, Евангелието на Филип, логиите на Исус, по-известни като Евангелие от Тома, Евангелието за Детството Исусово отново от Тома - Близнакът, Свидетелство за Истината , което още Ириней (свръхортодоксалният епископ на Лион и авторът на петте книги под общо заглавие "Изобличение и опровержение на лъжливото знание", по-известни сред теологските среди като трудът на Ириней "Срещу ересите"), определя като особено "богохулно" и "пълно с мерзости" ... странно, нали - точно текстът, известен по времето на Иреней като Евангелие на истината - в латинския му превод - Evangelium veritatis да се определи така от един "служител" на Христа, тоест на Истината... Евангелието на египтяните, което пък се самоопределя и като Свещена книга на Великото Незримо...Тайната книга на Йоан .

Кой е техният автор?

Искаш ли да ти кажа кой?

Живият Исус, който не говори като новозаветния Христос за грях и грехопадение (термини, въведени от по-късно утвърдилото се ортодоксално християнство с цел да всява страх у невежите), а говори в тези текстове за илюзия и просветление - нещо, което моментално ни праща в будизма, залегнал дълбоко в автентичното учение на Исус. И наистина, докато човек ги чете, вижда, че думите на живия Исус в тези апокрифи звучат загадъчно и лапидарно, но и хипнотично убедително, досущ като Дзен коани - например ето това - Блажен е този, който е бил преди да бъде - Тома 17.

Повечето автори на апокрифите твърдят, че предават една тайна традиция за Исус, укривана по ред съображения от "мнозината звани" - основната маса в онова, което през ІІ в. вече започва да се определя като Вселенска Църква. Въпросните "малцина избрани" са се наричали гностици (от гр. gnωsiς - най-често превеждано като познание). Всички останали - "мнозината звани", които не познават естеството на Абсолютната реалност, а и смятат, че това не е по силите на никой смъртен, са определяни като агностици - буквално незнаещи, невежи. Това е лицето на християнската църква сега с всичките й деноминации и подразделения, които още и още, и още разкъсват и си разделят само дрехите на Исус, но не знаят какво е в сърцето му, понеже не могат да стигнат чрез думи, където го няма, до него и натрапват лъжи, които наричат свята вяра.

Има два вида съществуване, за които говори Исус в апокрифите - в илюзията и в просветлението. Първата е майка на сляпата вяра. Второто е баща на познанието. Между учението на ортодоксалната християнска църква, радетел за тъмнина и незнание, подклаждаща в човешкото сърце страха и илюзията и изопачила истината за Исус и неговото учение и намерените гностически текстове, минали в апокрифност, има съществени разлики:

1. според ортодоксалните юдеи и християни, между сътвореното човечество и неговия Творец зее непреодолима бездна – Бог е изцяло друг - той е непознаваем от човека, за разлика от гностическия постулат: самопознанието е и Богопознание, защото човешкият аз и божественият трансцендентен Аз са идентични.

Именно тези гностически идеи са привлекли вниманието и възхищението на Юнг - този пионер на трансценденталното познание, прокарал мостовете на човешкия разум към него, на които и сега не се вижда края, който е виждал в тях проявления на другостта, на "другата страна на съзнанието" – спонтанните помисли, хрумвания и озарения, наименувани от Юнг с термина синхроничност, за която той казва, че е проява на Интуицията - шепотът на Бога и която всяка ортодоксия изисква от привържениците си да подтиска. Не е далеч от тях и философията на Хайдегер.

Ето какво казва един гностически автор, Моноим:

Откажи се от търсенето на Бога в творението и другите подобни. Ако ще Го търсиш, започни от себе си. Научи кой е този вътре в теб, който обявява всичко за свое и казва: "моят Бог, моят ум, моята мисъл, моята душа, моето тяло..." Открий изворите на скръбта и радостта, любовта и омразата. Изучиш ли внимателно тия неща, ти ще Го откриеш в самия себе си . - ехо от Делфи - Nosce te ipsum!

2. живият Иисус, описан в тези текстове, говори за илюзия и просветление, а не за грях и покаяние като новозаветния Христос. И не е дошъл да ни спасява от "бездната на греха", а да ни бъде водач и да отвори пред нас дверите на мъдростта и духовното проникновение. А когато ученикът постигне просветлението, Исус просто престава да бъде негов духовен наставник, защото двамата вече са равни и дори идентични. В някои текстове се оспорва ортодоксалната теза, че страданията, мъките и смъртта се дължат единствено на човешкото грехопадение, осквернило първоначално безукорното и съвършено творение. В други се твърди, че божествената субстанция съдържа и женствен елемент, затова в Бог трябва да виждаме не само Отец, но и Майка. В трети се заявява, че Христовото възкресение трябва да се разбира не буквално, а символично.

3.ортодоксалните християни приемат като свое кредо и тезата, че Исус е Господ и същевременно Син Божий. Това действително е уникална комбинация, тъй като по този начин Богочовекът остава по дефиниция различен от останалото човечество, което е дошъл да спаси. Но ето че в Евангелието на Тома откриваме следния епизод: когато Тома разпознава учителя си, Исус му загатва по обичайния си метафоричен начин (с притчи, напомнящи силно коани), че естеството и на двама им произтича от един и същ първоизточник: Не съм твой учител, защото ти си пил до насита от бълбукащия извор, чиито води аз съм измерил и разпределил. Който пие от устата ми, ще стане мен, а аз ще стана него и всичко скрито ще му се открие. При тези думи човек не може да не се замисли и за нещо твърде интересно - кой е самият Jома и защо е наречен Близнакът, кой е другият му близнак, за който нищо не се споменава в т.нар. Свети Писания...

и ако Иреней Лионски е редактирал окончателния вариант на Библията, то той със сигурност е в числото на светите човеци движими от Светия Дух

Ириней е само един от мнозината звани - тоест невежа агностик. А последователите му са слепци.

Избраните са малцина. И те са истински зрящите.

Ако изявиш онова, що се крие в теб, явеното от самия теб ще те спаси. Но не изявиш ли онова, що се крие в теб, неявеното ще те убие. - думи на живия Исус, които ги няма в т.нар. "Свети Писания".

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Според теб, а и такава е темата - ти като как го разбираш бог, що е това бог, как мислиш ти самият?

Разбирам Го така както Сам Той разкрива Себе Си в Свещеното Писание.

Но нека те попитам аз нещо:

Бог заявява че всеки ще се поклони пред Него

Римляни 14:11

Защото е писано: - "Заклевам се в живота Си, казва Господ че всяко коляно ще се преклони пред Мене, И всеки език ще славослови Бога".

та кажи ми, Luci_fer ... пардон, Lucia_free, ти ще се поклониш ли пред Него?

, тук - в този форум, май само Трих и аз не падаме в никоя религия, деноминация, неосектизация и т.н. мутация...

Опитваш се да го "опазиш" да си остане като тебе ли? По всичко личи че той е образован човек и може да разсъждава логично, нека сам да реши.

Виждам че последната част на Матей 7:6 вече е в ход. Ето ти поредно доказателство, че Бог празни приказки не говори.

Редактирано от delig (преглед на промените)

А кой е авторът на Евангелие от Мария-Магдалена, Тайната книга на Яков, Откровението на Павел, Посланието от Петър до Филип, Откровението на Петър, Евангелието на Филип, логиите на Исус, по-известни като Евангелие от Тома, Евангелието за Детството Исусово отново от Тома - Близнакът, Свидетелство за Истината , което още Ириней (свръхортодоксалният епископ на Лион и авторът на петте книги под общо заглавие "Изобличение и опровержение на лъжливото знание", по-известни сред теологските среди като трудът на Ириней "Срещу ересите"), определя като особено "богохулно" и "пълно с мерзости" ... странно, нали - точно текстът, известен по времето на Иреней като Евангелие на истината - в латинския му превод - Evangelium veritatis да се определи така от един "служител" на Христа, тоест на Истината... Евангелието на египтяните, което пък се самоопределя и като Свещена книга на Великото Незримо...Тайната книга на Йоан .

Кой е техният автор?

Веднъж сложили една статуя в средата на стая и накарали десет човека да опишат онова, което виждали. Като сравнили описанията се оказало, че се различават, дотолкова, че всеки един вложил собствения си мироглед и светоусещане и в крайна сметка се получили десет различни описания на един и същ предмет.

Не съм чел всичките (чел съм само четири от горния списък), но ми достатъчно, за да кажа че си противоречат помежду си. Прочитайки апокрифните писания никой не може да каже, че писателите им са описвали един и същ човек- Исус. Не е така обаче с каноничните четири. Макар и да се различават, да, писателите са вложили нещо от личността си, то е явно че става въпрос за един и същ предмет на описанието. Нещо като големите принтерите. За да се получи цветно изображение, листата преминават първо през черния цвят, после през червения, синия и жълтия, като изображенията се наслагват и всяко едно допълва или подчертава предишното. Ако преминат през принтера "изображенията" на гореизброените ще се получи един грозен, деформиран образ. Е, не искам да кажа, че всичко написано там е измислица, има и доста зрънца, интересни моменти, които си заслужават вниманието, но като цяло не могат да послужат като достоверен източник относно личността на Исус.

Искаш ли да ти кажа кой?

Живият Исус, който не говори като новозаветния Христос за грях и грехопадение (термини, въведени от по-късно утвърдилото се ортодоксално християнство с цел да всява страх у невежите), а говори в тези текстове за илюзия и просветление - нещо, което моментално ни праща в будизма, залегнал дълбоко в автентичното учение на Исус. И наистина, докато човек ги чете, вижда, че думите на живия Исус в тези апокрифи звучат загадъчно и лапидарно, но и хипнотично убедително, досущ като Дзен коани - например ето това - Блажен е този, който е бил преди да бъде - Тома 17.

Ми нека видим-веднага правим сравнението- според Евангелието на истината ето какво казва Исус:

"Но ако блудния Човешки Син се разкае за своите грехове, и ги изкорени всички, и се завърне при своята Земна Майка, и ако започне да спазва законите й и се освободи от ноктите на Сатана, като се откаже от неговите съблазни, тогава Майката Земя отново ще приеме своя заблуден Син и ще изпрати своите ангели да му служат."

Къде е будизма тук?

Има два вида съществуване, за които говори Исус в апокрифите - в илюзията и в просветлението. Първата е майка на сляпата вяра. Второто е баща на познанието. ".

И къде го казва това?

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.