Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Аз пък не разбирам какво ще му пречат Сините каски на Басурин. ;)  (за който не се усеща, много добре разбирам)

Но ми е интересно какво мислите вие, господа, като положението в Украйна отдавна го налага. Дали пък чак сега Порошенко се сети, че има още за "късане" наблизо, като Харков(например), и в момента има минометни атаки срещу село Широкине(според БТА), в близост до Мариопул...

http://dnes.dir.bg/news/ukrina-mariupol-minometi-18530761

И понеже съм за мир в близка Украйна, бих приветствала решение на ООН за вкарване на миротворци там.

Аа, няма лошо, на Басурин не му пречат сините каски, само дето му пречи измятането на Киев и хунтата от договорките в Минск, а там не се споменава изобщо за сини каски... М/у другото първо за сини каски заговориха преди време самите опълченци, но тогава Киев се имаше за много силен, и не се съгласи, после дори меркел малко преди да се разшета заедно с Оланд до Москва и Киев, предложи въвеждането на руски миротворци, ама пак Прасенко не се съгласи....

А сега изведнъж след големия пердах ( където забележи, загубиха 1/5 от техниката на цялата си ВСУ която я имат- това самите укроси си признават вече, да не говорим че загубиха и най дорите останали подразделения  ) Прасето видите ли сам заплачка за въвеждане на сини каски... Въпроса е принципен, значи вчера не, няма да се въвеждат сини каски, а днес, помооощ, бият ме мамо... Е сори, така не се прави политика, нито са действия на разумно мислещи държавници...

А за Мариупол, там пак хунтата и специално Азов са тези които обстрелват първи, Широкино беше в неутрална полоса, нито на опълченците, нито на хунттата, но Азов нападна и се опитва да задържи позициите си там ... няма да е за дълго със сигурност ;)

Ето едно клипче с предал се доброволно азовец....на един дето му е просветнало под каската както се вика....

А да не говорим че сините каски не помагат, видяхме го в бивша Югославия, видяхме как и грузия нападна самите сини каски в Осетия..така че, нормално е да има резерви към подобна стъпка...

Да напомням ли как хонландските сини каски в босна не направиха нищо за спасяването на мюсюлманите, което доведе до геноцида и избиването на над 7 000 мъже и момчета в Сребреница?? Как същите тези каски връщаха бягащите към тях хора , и не приеха да ги защитят ... та в тоя случай, сини каски ще помогнат колкото ще помогне чип за интелект на Псакито 

П.С А вече има сведения за нов обстрел на Донецк от страна на хунтата.... ти как ще коментираш това, хм....

http://rusvesna.su/news/1424355280

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

притеснената Нелка 

И нелке,  

Кени

Кенчо 

Не ми се вадят повече цитати, които изобилстват назад в темата, но вие двамата престанете да се обръщате с умалително-подигравателни несъществуващи никове и имена към пишещите в темата, престанете да провокирате и обиждате опонентите си, а после да докладвате хората, че ви отговарят и престанете да четете само това, което ви изнася и което ви е от полза.

Умишлено няма да ви трия постовете, а ще ги оставя, за да не ходите да пищите после в техническия раздел и да ме псувате. (псуването е специалност на единия от вас, наречен Синдбад)

Благодаря за това, че от тук нататък ще се държите възпитано и уважително към всички, макар да мислят по-различно от вас!

Мдам, лошия Синбадчо  отново е на линия да го ева ... лошо другари , пропагандата прозападна не минава... давайте да му покажем кой на коня и държи вилицата и чашката в ръка, ура напред :D

Извинявам се, обичам да съм самокритичен, надявам се това няма да се сметне за обида, понеже обиждам сам себе си нали ;) и се отнасям със себе си умалително, все пак съм си псувач както отбелязаха висшите инстанции .... мдаам

А сега след като се засрамих и самоукорих, нека минем на темата 

Киев в пореден опит да накаже непокорните републики и специално населението на Донбас реши да им изключи хуманно газа.. Прекрасно решение на хунатат за пореден път, така де, като не може да ги бием на бойното поле, поне по западен образец да ги убием икономически ... това са добрите съвети на ФАЩ със сигурност , а може и да е самоотлъчка на самата хунта, научила достатъчно как да бъде кръвожадна и вече действаща само с леки подсказки...

Ако си мислят че това ще помогне за мира, май дълбоко са сгрешили.. В момента руския газпром почва да доставя директно на Донбас от газта предназначена за Киев  хаха, дето се вика, шах и мат с пешката и леко самоубийство на кабинета на Киев.... 

http://ria.ru/economy/20150219/1048616352.html

И вместо да избодат очи, те изписаха вежди , прекрасно нали... много далновидно от тяхна страна... 

http://anti-maidan.com/index.php?id=13859

П.С Аз поне не пускам карикатури да обиждам някого, колкото и да ми е неприятен , надявам се администрацията ще го отбележе този факт....

Разсмя ме!Приемаш ли бас, че петрола в близките 2 години няма да падне до 20 долара за барел?

Не е мое твърдението, цитирам.

Да, приемам бас, че цената на петрола ще докосне това ниво в следващите 24 месеца.

Хайде и на петрол го обърнахме. Между другото ако не знаете USA са на първо място в света по добив. Е, като се включи и шистовия. При сегашните цени около 40% от източниците са икономическк изгодни.. http://www.novayagazeta.ru/columns/67246.html

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Хайде и на петрол го обърнахме. Между другото ако не знаете USA са на първо място в света по добив. Е, като се включи и шистовия. При сегашните цени около 40% от източниците са икономическк изгодни.. http://www.novayagazeta.ru/columns/67246.html

40% от шистовите кладенци са рентабилни.

Малко в страни от темата,но нека просветените да обяснят чий го дирят за пореден път пред портата на Англияhttp://www.dnes.bg/world/2015/02/19/britanski-iztrebiteli-eskortiraha-ruski-tu-95.255052

Или и това е пак е провокация...Не твърдя нищо,задавам въпрос?Благодаря

Вече има предварителсни сведения за пленената техника от деб*лцевския котел ( а тази сметка не е крайна, доколкото все още им съпротивляващи се тук таме карателни подразделения )

Над 80 танка, пригодни за използване, някои се нуждаят от малък и среден ремонт, но доста от тях просто оставени след свършване на топливото, или скъсана гъсеница ...Над 100 БМП и БТР-и различни модификации...Артилерия, над 50 системи 122 и 150 калибър, в това число не влизат минометите с калибър 120 и по-малки ..около 15 системи за залпов огън Град ,не по-малко от 500 тона артилерисйки боеприпаси , огромно количество стрелково оръжие различни калибри и модификации, картечници, РПГ и РПО различни модификации и боеприпаси към тях...складове с медицинско продоволствие, вещево и запасни продоволствия...

http://rusvesna.su/recent_opinions/1424361914

Дето се вика, на победителите честито, а на загубилите.. моите съболезнования.. мдам....

Малко в страни от темата,но нека просветените да обяснят чий го дирят за пореден път пред портата на Англияhttp://www.dnes.bg/world/2015/02/19/britanski-iztrebiteli-eskortiraha-ruski-tu-95.255052

Мисля че това му се вика, каквото повикало, това и отговорило.. все пак трябва да се спазва паритета, не върви само едните да си пращат войски близо до чужда граница, а другите да не го правят.... напълно нормална практика разрешена от международните конвенции.... международните пространства са за всеки ...Ако англичаните го възприемат за заплаха, ами добре дошло, тъкмо ще им се напомни че и други се чувстват застрашени от нечии действия, а не само те....

Страха е полезен, особено когато се самозабравиш и се имаш за най най и да диктуваш на други народи какво да правят, и ако не се съгласят да ги атакуваш ... китайски генерал го казва, не аз.... аз само подкрепям мението му....

Снимката е на два самолета, няма изтребители наоколо, освен това си пише, че е от архива на великата медия "ройтерс", на която се позовават някои колеги. Та никакво доказателство поне в статията не намирам, че в  написаното има дори една буква истина.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Лъкибой, или сееш провокация, или си тъп! Има едно нещо, наречено "главнокомандващ армията" и това е президента на Русия. Никой пилот на военен самолет не би направил такова нещо, ако няма директна заповед отгоре. Видео и снимки за доказателство има ли? Не, нали? Прощавай, но не сме в ерата преди интернета когато  е имало само държавни медии и се е вярвало сляпо на думите на политиците. След фиаското с Ирак, вече просто никой нормален и интелигентен човек не вярва на едните думи...........

А и бомбардировачите не се разхождат просто така в небето. Целта им е да бомбардират. Бомбардировки няма.  Тези думи са една лъжа и израз на безсилие пред Русия.

Да, украинските политици зорлем тласкат света към война. Аз затова казвам, че путин трябва да бомбардира Киев. Порошенко, Яйценюк, Турчинов, Азов, Тимошенко и компания са опасни, докато са живи. една бомбардировка на Киев ще стресне САЩ и ще ги накара да се замислят. Ако Берлин е бил бомбардиран  и Хитлер тогава убит, сега щеше да е много по - различно.

Значи холандците са отказали помощ на мюсюлманите в Босна? :no-no::ohmy:  Е, това вече ме остави без думи! Била съм малка, не съм знаела какво става там, а по - късно в учебника по история на света за 20 век в 10 клас ( 2002 - 2003) не пишеше нищо за Босна. Ама нищичко.  Не знам какво е станало там точно.

Сегодня представители 18 украинских добровольческих батальонов создали альтернативный генштаб. Как сообщает телеканал "112 Украина", возглавлять его будут семь командиров, в том числе – Дмитрий Ярош, лидер запрещенного в России экстремистского движения "Правый сектор", и командир батальона "Донбасс" Семен Семенченко. Штаб будет находиться в Днепропетровске.   Това е заради некомпетентното командване на украинската армия и многото жертви!   Те няма да се подчиняват на началник-щаба на армията - това вещае още хаос...

Мисля че това му се вика, каквото повикало, това и отговорило.. все пак трябва да се спазва паритета, не върви само едните да си пращат войски близо до чужда граница, а другите да не го правят.... напълно нормална практика разрешена от международните конвенции.... международните пространства са за всеки ...Ако англичаните го възприемат за заплаха, ами добре дошло, тъкмо ще им се напомни че и други се чувстват застрашени от нечии действия, а не само те....

Страха е полезен, особено когато се самозабравиш и се имаш за най най и да диктуваш на други народи какво да правят, и ако не се съгласят да ги атакуваш ... китайски генерал го казва, не аз.... аз само подкрепям мението му....

Лондон не беше ли против военна подкрепа за Украйна ?

Сегодня представители 18 украинских добровольческих батальонов создали альтернативный генштаб. Как сообщает телеканал "112 Украина", возглавлять его будут семь командиров, в том числе – Дмитрий Ярош, лидер запрещенного в России экстремистского движения "Правый сектор", и командир батальона "Донбасс" Семен Семенченко. Штаб будет находиться в Днепропетровске.   Това е заради некомпетентното командване на украинската армия и многото жертви!   Те няма да се подчиняват на началник-щаба на армията - това вещае още хаос...

Мързи те или не можеш да го преведеш ли ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Няма да коментирам глупостите на лунатичката Anne.Синбад споделям твоето мнение,че това е как да кажа "показност".Благодаря.

Лондон не беше ли против военна подкрепа за Украйна ?

Все още е, но пък за сметка на това редовно реват и то техни официални лица че видитге ли Русия праща войски и техника нон стоп в Украйна.. естествено ебз доказателства, дори янма кьорава снимка, освен пречечатки от други източници, предимно украински 

Та каква е връзката м/у полети на руските ракетоносци с доставката на оръжие??   Рутинните полети на руската авиация са си рутини полети, америкаснките ракетоносци също си летят, но аз не виждам руснаците да са заревали видите ли те ни заплашват нонстоп.... Айде малко по мъжки, като си се хванал на хорото, стискаш зъби и играеш, не ревеш с надежда да манипулираш масата хора, видите ли те са лошите, ние сме невинните агънца... не правим нищо лошо никому.... 

Да не говорим  за предните им глупости  изказвани от разни НАТО-вски военни и чиновници че видите ли тези самолети заплашвали и създавали опасност за гражданската авиация, хахахах... или пък за изискването видите ли, те руските военни не дават плановете за полети, и нямат опознавателни маркери, та да ги следим ....

Ами в случая това е по скоро пиар акция и вече почти политическа война м/у различните клики дошли на власт след майданя.. Сами, без подкрепа от всу, карателните батальони на десен сектор и другите наемнически платени на олигарсите нямат шанс, създавайки такъв щаб, най много да почнат както казваш да правят повече бели на цивилните , и един вид се опитват да сплашат Прасенко че няма да се оставят лесно.. Защото не е тайна че вече в самата хунта почват вътрешни борби, Прасето има ВСУ, генералите са на негова страна, а и все пак е президент, другите , нацистите имат своите карателни батальони, и на тях разчитат да са недосегаеми.... Общо взето могат да направят доста бели, да не забравяме че те и започнаха цялата патаклама и гражданска война .... 

Кратък обзор за "доказателството" на една снимка. Като се почне от Полша, та през целия свят, вкл. България та чак до последните събития в Украйна. http://bigpicture.ru/?p=603907

Кратък обзор за "доказателството" на една снимка. Като се почне от Полша, та през целия свят, вкл. България та чак до последните събития в Украйна. http://bigpicture.ru/?p=603907

Да това платените от западните служби, или от натегаческите медии(в това число и наши) журналисти са способни хора. От една снимка, няколко петилетки правят новини. После също толкова способни колеги, ги използуват за доказателствен материал за борба с "червените чугуни", които симпатизират на Русия. Естествено, въпросните медии са достатъчно официални, че да се допуснат от "свободният" зидар Алгор.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

То като снимките, с митичните руски войски, нахлули в Украйна. А се оказа, че са от Грузия. И от учения. :D  По въпроса, дали и кога руски самолети летят, до Англия, САЩ или някоя друга дестинация. Могат летят, така както американския боен флот, се мандахерца из цялото земно кълбо. Винаги по един самолетоносач /с всички придръжаващи го кораби/, се намира в Средиземно море и край бреговете на Китай/Русия в Тихия океан.

Я виж ти, май хунтата клекна и се отказа да спира газа на ДНР и ЛНР, явно след показното и намека от страна на газпром, или телефонно обаждане отнякъде директно на Прасето , са се сетили че не могат да извиват ръце хахахах

http://russian.rt.com/article/75282

РТ цитира чиновник от Нефтогаз ( украинската газпром един вид ) че видите ли, те били решили проблема, който бил технически ..

А сутринта уж всички медии цитираха , включая укрианските че видите ли, съвета за безопасност на укрите бил решил да спира газта.. бяха смели и убедени .. а сега.....

Мдаам, бързо клекнаха, и много елементарно се оправдават  хахахаха, технически проблеми било видите ли 

И още един материал също от РТ интересен е, разказва за котлетата на Парашенко ...

http://russian.rt.com/article/75250

П.С А вече има сведения за нов обстрел на Донецк от страна на хунтата.... ти как ще коментираш това, хм....

http://rusvesna.su/news/1424355280

Ами как да коментирам нещо, което няма как да разбера, Мореплавателю?

Ти откъде разбра, че украинската армия стреля от този клип? Чува се най-вече едно куче, ако трябва да бъдем точни и далечни единични експлозии от снаряди...

Ами как да коментирам нещо, което няма как да разбера, Мореплавателю?

Ти откъде разбра, че украинската армия стреля от този клип? Чува се най-вече едно куче, ако трябва да бъдем точни и далечни единични експлозии от снаряди...

Видеото е от Донецк, най близкия фронт е линията с  Авдеевка, и летището..., тоест от центъра на Донецк на дистанция поне към 15 километра.... Разривите се чуват доста ясно, следователно не вярвам да идват чак от фронта.. за сведение, докато бях в Търновското военно, полигона беше на около 9-10 километра максимум , звуците от щатни изстрели с танк се чуваха по заглушено, не толкова ясно, както на видеоклипа , следователно съдя че попаденията снимани на клипа са доста по близо от тази дистанция... Следователно мога да направя извода че поаденията са близо до снимащия, а не далече на фронта.... 

Информацията от други източници сочи също за обстрел на Донецк... 2+2 = 4, не е 5 ( тоест сами не се обстрелват , както казват някои ) 

Та доволна ли си от отговора ми???   И  мисля че всеки търновец, особено живущите на Картала ( той е най близо до полигона )  ще потвърдят как се чува стрелба на полигона в голяма част от града .... 

П.С Още инфо от Захарченко за Деб*лцевския котел ...

http://rusvesna.su/news/1424366444

П.П.С Сетих се как се казваше селото до полигона, Беляковец :D бах си, остарявам и забравям, а бях викач точно  там като новобранец ....

Да, за съжаление хаоса в Украйна ще продължи дълго. С тия кукумицини като батальоните Десен сектор, Азов, Ярош /пълни с наемници/ Опълченците са на път да превземат Мариупол /до две седмици/, и няма да се спрат докато не освободят рускоезичната част от страната от фашизираните елементи на Азов и Десен сектор. А нищо не се знае, може до лятото и до Киев да стигнат https://news.mail.ru/politics/21129336/?frommail=1

Мързи те или не можеш да го преведеш ли ?                Превод специално за Кен - с молба да спре спама и да пише по темата - ето   

"Днес, представители на 18 украински доброволни батальони са създали алтернативен генерален щаб. Според канал "112 Украйна", той ще се ръководи от седем командири, включително - Дмитрий Yarosh, лидерът на забраненото движение  в Русия "Десен  сектор", както и на командира на батальона "Донбас" Semen Semenchenko. Централата ще се намира в Днепропетровск."  Тотален хаос при липсващо единоначалие. Личното ми мнение - въпрос на време е  тези доброволци-бандеровци  да бъдат избити от опълченците - защото те имат желанието и навика  сами често да се навират в жаравата на събитията.  Населението в Донецка и Луганска области е над 6 000 000 души - а руснаците там са около 80 %!

Ех спомени...

И запада си мисли че може да уплаши  хора които са възпитани с такъв дух.. смешници...

Мисля че някъде бях говорил че никъде в света няма толкова военна музика както при руснаците , а също и при турците .. за героизма, за саможертвата, за гордостта на родителите със синовете паднали в бой, за готовността да се саможертваш.... такова мислене и психология не можеш да победиш, трудна работа... невъзмножна дори... хора които отиват на бой с песен в уста...  весела при това...

Опълченците са придобили 90 танка и 50 артилерийски системи от отстъпващата украинска армия - с няколко вагона боеприпаси.   Утре пак ще пишат, че тези неща  са влезли от Русия...   Украински ръководители като Порошенко, Турчинов и Яценюк създават ненарочно условия за възникване на нова държава - Новорусия.   Защото им е в недостиг сивото вещество.

Май на Коломойски нещо не му върви бизнеса с енергоресурси ... да не би инвеститорите да са се уплашили , или виждат че обещанията му са неизпълними ... Скоро може и да се откаже да финансира своите батальони 

http://rusvesna.su/economy/1424371302

А и последните новини от положението около Донецк.. явно хунтата е решила пак да се пробва с атака..... не се научиха ей.... който не иска мира, ще види секира, това е, друго няма....всичко останало е празни приказки и плява...

http://rusvesna.su/news/1424373735

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.