Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Значи ти може да ме коментираш, а аз не мога.

Решил си, че е достатъчно да се позовеш на реторични аргументи, но не допускаш същото отношение към себе си.

Твърдиш, че не търся обективност и държиш това да е аргумент, а не допускаш че и опонента ти има право на същата претенция.Ето това е необективност.

А защо да поднасям аргументи на някой, който не търси обективност.

Виж ся.. много е простичко - само погледни предната страничка,  то ясно се вижда кой почва спама за субективното и т.н. и т.н.. аз коментирах и дадох клип  в отговор, а ти почваш спам и нещо като словестна маструбация...

Е , без мен обаче :)

Успех.

Путин обаче вече 15 години ни демонстрира, че колкото повече цинизъм проявява, толкова по-устойчива става системата му. Защото тя се крепи именно на цинизма, а не на закона или на морала.

Така си е... всъщност, това е едно от нещата характерни за диктаторите

Това е истината, за този който е направил клипа, може би и за още стотици, но явно не е истината за 86 процента от руснаците, които подкрепят своя президент!Нормално е да има и различни мнения, но дори и в демокрацията, за правилно се приема мнението на мнозинството!

В РФ няма демокрация.

Има бутафорна такава.

Путин доказа че спокойно може да си прави референдуми и избори и каквото си щете, със явната или неявната поддръжка на спец службите си .

Забравихте ли колко вица имаше как сепечелят избори от партия "единная россия"  ??

стотици са...

От днешна гледна точка, тези вицове не звучат смешно , а по скоро ужасяващо....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уча, разбира се. Непрекъснато.

Според хората около мен, се подценявам.

Не се сърдя на никого - смятам, че настоящето дава отлични възможности за развитие.

Да. Неясно е защо всички свързват комунизма с болшевишката революция.  Все пак Русия отдавна не е комунистическа или социалистическа държава. Социализма и комунизма в момента виреят някъде в Китай, Корея, Виетнам, Куба. Тоталитаризма е на много повече места. Доколкото съм чувал, в Израел комунизма е просъществувал в най-чиста форма и най-близо до това, което е трябвало да представлява. Това, че Русия понякога се отъждествява със Съветския Съюз  според мен е продиктувано от това, че хората там търсят опорна точка. И да, не Русия е създала комунизма, щото доколкото ми е известно, е създаден СССР. Ленин пък , си е с руско-еврейски-чувашки произход. Сталин, с най-големите извращения и убийства - грузин. А вижте къде са сега грузинците - искат да се присламчат към НАТО. Хрушчов е всеизвестно, че е роден в сегашния център на Украйна. Та кой не скача е червен са май вашите лозунги. Големите поразии не са извършени от етнически руснаци. Дори Ленин не съм много сигурен за какъв се е смятал, защото никой не ни е говорил за това. Но доколкото знам, достатъчно е един от родителите да е евреин, за да се смята детето за евреин.  Преди всички тия пакостници, е бил на преден план германеца от еврейски произход Маркс. И да си дойдем сега на думата. Къде е ролята на Русия, която изчезва през 1917 година от картите на света и се появява чак в началото на деветдесетте години на миналия век. Вие обвинявате Русия във всички злини, сполетяли Източна Европа. Но такава държава е бяло петно на картата на света над 70 години. Не ви разбирам, честно. По тая логика трябва да обявим и Унгария и Полша и Чехословакия и дори Румъния виновни за всичко, защото и те десетки години са били комунистически държави. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

В РФ няма демокрация.

Има бутафорна такава.

Путин доказа че спокойно може да си прави референдуми и избори и каквото си щете, със явната или неявната поддръжка на спец службите си .

Всеки има право на мнение, колкото и неправилно да е то! :)

петнадесет години преди Крим, дело на което всички ние сме свидетели цели три месеца британците и техните съюзници американците бомбандираха суверенна европейска държава на връх Великден, убиха цивилни, бомбандираха градове, болници, телевизии,църкви,манастири за да отцепят част от територията,  в която не живее нито един британец, американец , а Русия  без куршум ... с референдум, на който гражданите на полуостова се определиха- за с Русия, и тези същите съюзници  дръзват да обвиняват за някакво нарушение на международното право, така и за използване на сила и имат наглоста да говорят!

гледайте какво лицемерие-

Министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд поиска от Русия да й върне Крим на Украйна. Това е официалното изявление по повод годишнината от влизането на полуострова в състава на РФ!

"Незаконната анексирането на Крим от Русия преди една година представлява грубо нарушение на международното право. Тя показа пълно пренебрегване на правата на Украйна, нейния суверенитет и териториална цялост. (...) Абсолютно е неприемливо Русия да използва сила за промяна на границите ", подчерта Хамънд.Според министъра, Великобритания не признава референдума, който се проведе на Крим. Той добави, че "анексията на Крим е незаконно през март 2014 г. и остава незаконно през март 2015 г.". "Русия трябва да й го върне Крим на Украйна", заяви ръководителят на британската дипломация.

Великобритания няма право на друга позиция. Браво на Филип Хамънд.

Англичаните пак показаха, че са по смели и последователни от американците !!!

На зли рашисти зъл прът !!!

То и Крим уж не бе официално превзет чрез руска спец акция, и Путин и Шойгу се кълняха че нямат нищичко общо , ама трябваше сам да си признае Путин , за да се съгласите.

Странна е тази ваша позиция.. най малкото - субективна.

Ти не разбра ли най-сетне,че Русия си върна Крим след като натовците тръгнаха да се настаняват там.Кой ще е тоя политик и държавник,който ще позволи това да се случи?Кой наруши пръв подписаните споразумения относно разширяването на нато на изток?Кой използва ситуацията в Украйна и наля 5 млрд в пустото.Какви очаквания са имали в америка?Прехвалената демокрация,която искат да налагат със сила фашистите от америка,така и не съществува.Всяка демокрация в съвременен вариант е скрита диктатура(изключвам от тази категория скандинавските страни).Светът се стреми към глобализация.Войната се води между олигарси,а ние тук се надпреварваме да посочим кой олигарх е по-добър от другия.Алчността е тази,която води америка навсякъде,където има изгода за тях.Те между другото са най-стиснатата нация в света.Нищо не дават даром,но имат много средства,с които купуват продажни политици(марионетки),които изпълняват техните желания.

В РФ няма демокрация.

Има бутафорна такава.

Забравихте ли колко вица имаше как сепечелят избори от партия "единная россия"  ??

стотици са...

От днешна гледна точка, тези вицове не звучат смешно , а по скоро ужасяващо....

Така е спор няма

Този път рашистите ще си строшат зъбите, защото украинските славянски братя водят отечествена война за защита на своите исконни украински земи.

Слава на Украйна

Вечна слава

"Вставай страна Украйна

Вставай на смертний бой

С рашисткой силой темною

С кремлевскою ордой !!! "

петнадесет години преди Крим, дело на което всички ние сме свидетели цели три месеца британците и техните съюзници американците бомбандираха суверенна европейска държава на връх Великден, убиха цивилни, бомбандираха градове, болници, телевизии,църкви,манастири за да отцепят част от територията,  в която не живее нито един британец, американец , а Русия  без куршум ... с референдум, на който гражданите на полуостова се определиха- за с Русия, и тези същите съюзници  дръзват да обвиняват за някакво нарушение на международното право, така и за използване на сила и имат наглоста да говорят!

Много силни думи, срещу които никой не може да противоречи с поставена ръка на сърцето. 

Ти не разбра ли най-сетне,че Русия си върна Крим 

Крим е украински, разберете го това. Русия няма право да си връща Крим, защото той не е нейн. Те утре ще поискат и Киев да си върнат.

"Русише зольдатен швайне окупантен

унзере аршен лекен 

уйобен зи битен !!!"

Крим е украински, разберете го това. Русия няма право да си връща Крим, защото той не е нейн. Те утре ще поискат и Киев да си върнат.

"Русише зольдатен швайне окупантен

унзере аршен лекен 

уйобен зи битен !!!"

То и Хрушчов е бил украинец, предал без бой Крим на Украйна. Говорим за СССР  и Украинската Съветска Социалистическа Република. Това законно ли е било? Още повече, че УССР отдавна не съществува. Не мога да разбера какво искат украинците. Една незаконно предадена на тях територия, която незаконно задържат и в която незаконно настаняват 20 000 своя войска. 

То и Хрушчов е бил украинец, предал без бой Крим на Украйна. 

Защото всички знаем, че Крим е исконна украинска земя !!!

Подкрепата на Англия е много важна. САЩ винаги се правят на тежки, но на края клякат на това, което Англия каже.

Победа будет за нами !!!

Слава на Украйна !!!

Подкрепата на Англия е много важна. САЩ винаги се правят на тежки, но на края клякат на това, което Англия каже.

Победа будет за нами !!!

Слава на Украйна !!!

Наздраве!

Като гледам повечето тук не го знаем. Знаем точно обратното :D

Ти не разбра ли най-сетне,че Русия си върна Крим след като натовците тръгнаха да се настаняват там.

Ехооооо.... в Крим имаше и има  огромни руски военни бази . Сега , както сам Путин се хвали, са в пъти повече, и е превърнато в "крепост".

Та... кзазваш, НАТО щяло да ги измести и да се настани там ?

:)

Нещо не съм чул НАТО да е правило анексии на територии.. ама сигурно нещо съм пропуснал...

Доообре :)

Не мога да разбера какво искат украинците. Една незаконно предадена на тях територия, която незаконно задържат.......

Ма да бе.. 40 млн , казваш да ги вкарат  в концлагери или трудови такива..  кви са тея 40 млн дето са си измислили някаква държавица "Украйна" :)

Дообре :)

Днес на няколко пъти ми чупите класацията с бисери :)

Много силни думи, срещу които никой не може да противоречи с поставена ръка на сърцето. 

Аз мога, и не само аз. Вече няколко пъти давах сравнение на случаите, но .. чукча не читатель.. чукча писатель... :)

Поне от кумова срама можехте да попрочетете какво и защо , преди да повтаряте опровергани и несъстоятелни неща :)

Така е спор няма

Този път рашистите ще си строшат зъбите, защото украинските славянски братя водят отечествена война за защита на своите исконни украински земи.

Слава на Украйна

Вечна слава

"Вставай страна Украйна

Вставай на смертний бой

С рашисткой силой темною

С кремлевскою ордой !!! "

Те се чудят как да дезертират - а Реджеп иска да воюват....   Стига си ги насърчавал - подобно на много политици. Войната трябва да се спре и на Новорусия да се предложи автономия - пък дано те се съгласят.   Защото може да решат да добият с бой обърканите украинци и да си върнат всичките 8 области. И после да са извън границите на новата Украйна.

Наздраве!

Наздраве !

За война говорим. Големи хора сме. Тук всякакви аргументи са ИЗЛИШНИ !!!

Всеки е заел своята позиция и вика за своите. Аз съм за Украйна и против рашистите. Така съм преценил.

Добре, че само се караме и се заканваме. Можеше и да е по лошо. Радвам се , че фронта е далеч от нашите граници. Иначе щяхме да се стреляме заради рашистите и някои от нас щяха да тежат на съвестта на други от нас. 

Съчувствам на украинците. Не им е лесно.

Те се чудят как да дезертират - а Реджеп иска да воюват....   Стига си ги насърчавал - подобно на много политици. Войната трябва да се спре и на Новорусия да се предложи автономия - пък дано те се съгласят.   Защото може да решат да добият с бой обърканите украинци и да си върнат всичките 8 области. И после да са извън границите на новата Украйна.

За да спре войната, путлерофашистките агресори трябва да напуснат заграбените територии.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Победа будет за нами !!!

Слава на Украйна !!!

Ша чакаш и ша са надяваш.На тебе каква ти е Украйна?или по-важно за теб е наште хора да я превземат?Имам в предвид американците,дето им се кланяш.

Великобритания няма право на друга позиция. Браво на Филип Хамънд.

Англичаните пак показаха, че са по смели и последователни от американците !!!

На зли рашисти зъл прът !!!

лицемерие и лъжа на тоя министър!и след плачат руската пропаганда побеждавала, а истината винаги побеждава! лъжи от такъв мащаб вече трудно минават както в европа,така и в америка!защото и американските граждани повече не желаят насилие и погроми!отчаяни от своите безумия да правят майдан,да прецакат икономиката на русия,та лавират с долари,петрол те сами претърпяха огромни щети!започнаха санкций но вместо страдание ,безредици,дестабилизация от тука гледам,че русия е все по обединена а на запад падащи икономики,терористични акций,междурелигиозни,междуетнически конфлити и несъответствие между самите държави как да играят със сащ,кризи в гърция,еврото пада а американците докрай искат да унищужат своите малки съюзници и последния конфликт с Натаняху,чак оня Обама се смути!

Реджеп,   тези територии са си руски от векове и там живеят руснаци!     Украинците са ги приграбарчили за деситилетия - хайде да прецениш реалностите...

Ехооооо.... в Крим имаше и има  огромни руски военни бази . Сега , както сам Путин се хвали, са в пъти повече, и е превърнато в "крепост".

Та... кзазваш, НАТО щяло да ги измести и да се настани там ?

:)

Нещо не съм чул НАТО да е правило анексии на територии.. ама сигурно нещо съм пропуснал...

Доообре :)

Ма да бе.. 40 млн , казваш да ги вкарат  в концлагери или трудови такива..  кви са тея 40 млн дето са си измислили някаква държавица "Украйна" :)

Дообре :)

Днес на няколко пъти ми чупите класацията с бисери :)

Аз мога, и не само аз. Вече няколко пъти давах сравнение на случаите, но .. чукча не читатель.. чукча писатель... :)

Поне от кумова срама можехте да попрочетете какво и защо , преди да повтаряте опровергани и несъстоятелни неща :)

Я давай отначало, че почнах да се чешя зад ухото. 

Победа будет за нами !!!

Слава на Украйна !!!

Това ли е спуснато за днес. Вече второ повторение. Заедно с правописната грешка. В Лангли явно не са научили добре българския език.

Наздраве !

За война говорим. Големи хора сме. Тук всякакви аргументи са ИЗЛИШНИ !!!

Всеки е заел своята позиция и вика за своите. Аз съм за Украйна и против рашистите. Така съм преценил.

Добре, че само се караме и се заканваме. Можеше и да е по лошо. Радвам се , че фронта е далеч от нашите граници. Иначе щяхме да се стреляме заради рашистите и някои от нас щяха да тежат на съвестта на други от нас. 

Съчувствам на украинците. Не им е лесно.

За да спре войната, путлерофашистките агресори трябва да напуснат заграбените територии.

Добре приятел, аз нито срещу българи ще се бия, нито срещу украинци, нито срещу руснаци. Виж, бих се пуснал срещу охранените капиталисти. Не ме разбирай грешно. За мен повечето капиталисти са хората, срещу които заслужава и трябва човек да се бори. Чисто и просто в голямата си част това са мошеници, използващи слабостта на другите хора, за да ги тъпчат чрез чисто финансово ограбване и тормоз. И като казах капиталисти, да не каже пак някой, че съм комунист. Аз преди няколко поста написах, че вероятно бих бил в пандиза, ако сега България бе НРБ, щото не търпя някой да стои на главата ми  и да дава наклон на хуя ми.  Така, че айде, по живо по здраво. Дано да не си от охранените капиталисти, че все едно какъв ще си - българин, украинец, руснак или американец. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.