Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Не знам кои са пиндосите.

В статията пределно ясно за човек със средно ниво на интелигентност 

Явно се надценяваш? Учи повече!

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Местните комунисти са тежък локален проблем, до немалка степен за който виновна е Русия.

Винаги в историята масата хора са били нищо повече от роби и всякакви твърдения и опити за различно нещо са водили не до утопия, а до дистопия.

А не е ли виновна Германия и Израел за комунизма ;) Сърди се на баба си Меркел ;)

Защо така упорито защитаваш украинските лидери!?  

А ти защо така упорито защитаваш Путлер. Путлер наруши международното право, а не украинските лидери.

хехе :) това пък изби тъпомера :)

Е нали е руски Крим бре :)

Нали всичко премина на руска бюджетна система :) :)

Никой преди незаконното военно анексиране не е спирал плащания от Киев.

Не знам защо това предизвиква въпрос дори :) :)

Логиката ти е  все едно да ти взема дома, да те изгоня, и да ти кажа - плащай ми разходите :)

Абе, те вчера ни разстреляха, ти сега за някаква логика си седнал да се тревожиш  :)  

На Путин не му е нужна защита от такива като мен.   И кое международно право е нарушил руския президент?  Добре, че той поне е напълно адекватен - защото ми причернява... ако беше като  Порошенко, Турчинов, Яценюк или Тимошенко.

Но се плаша от огромната подкрепа, която получава Путиновата политика. Не помня вече, но скоро прочетох някъде, че 65% от руснаците биха одобрили ядрен удар, в защита на Крим. Не казвам, че е вярно(пък и в момента нямам време да ровя за източника), но ако наистина така мисли масовката... това е ужасно, Бадр! Ужасно!

Приятно е с теб да се разговаря Натали, наистина приятно.Но някак си съм резервиран към подобни твърдения.

Ще ти кажа и защо.Предположи, че и аз познавам руснаци, посещавал съм Русия, владея добре езика и от контактите си съм разбрал, че тези хора безмерно обичат родината си.Наистина безмерно.Бях още войник, старшина-школник, когато на съвместно учение попитах един тях дали имат родове войска в които се служи 5г.Не го питах дали е много или малко.

Карах 2-та си година и  мислех за цивилния живот.

Сигурно 18-19 годишният руснак с една неподправена и неповторима нотка ми отговори така:

Для родину - еще пять.В него имаше огромна гордост и достойнство.Огромна гордост и достойнство.

Тогава още разбрах, че тези са свестни хора.И страданията през войната са ги накарали да уважават родината си и уважават онези, които обичат своята родина.Знам, че тези хора, точно затова не посягат към оръжие, защото осъзнават, че срещу народ не се воюва.Тази война в Украйна в никой случай не е  инициирана от руснаците.Те знаят, че подобна болка не се прощава и че кръвта е свещенна.Знаят, че няма как да накараш чужда майка да плаче и да чакаш добруване.Тази война се води от бандюги срещу руския народ.

Тези неща са им прекалено добре известни и по тези въпроси никой не може да излъже руснаците.Те безпогрешно биха открили и най-малките заигравания.Не се лъжи лесно онзи, който е отивал на смърт за родината си.           

Тази война в Украйна в никой случай не е  инициирана от руснаците

То и Крим уж не бе официално превзет чрез руска спец акция, и Путин и Шойгу се кълняха че нямат нищичко общо , ама трябваше сам да си признае Путин , за да се съгласите.

Странна е тази ваша позиция.. най малкото - субективна.

Тази война се води от бандюги срещу руския народ.

Тези неща са им прекалено добре известни и по тези въпроси никой не може да излъже руснаците.Те безпогрешно биха открили и най-малките заигравания.Не се лъжи лесно онзи, който е отивал на смърт за родината си.         

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добре де, пусни линкове и към Zeitgeist :D  Там има доста интересни работи за любимците ти.

Не, просто на патосната му реч този клип най добре пасва като отговор....

Виждал си ти обезличаване. Я кажи колко повече идентичност е имало на село или в работническите общежития.

Сега направо сме тотално обезличени, еднакви сме като две капки вода. не както едно време ееех...какви личности имаше тогава

И бозата беше по 6 стотинки !!!

Да! Моята позиция е субективна, аз съм субект, а не обект, както и ти.

Редактирано от badr (преглед на промените)

То и Крим уж не бе официално превзет чрез руска спец акция, и Путин и Шойгу се кълняха че нямат нищичко общо , ама трябваше сам да си признае Путин , за да се съгласите.

Това е истината 

Мога да кажа абсолютно същото за комуникацията с теб, Бадр, приятна е! Колкото и каквито различия да сме имали по темите, ти винаги си намирал онзи вариант на изказ, който да стигне до мен, за да уважа напълно мнението ти.

За разлика от мнението на много хора тук, аз съм русофил. :D  Харесвам невероятно много богата им култура, книгите, песните им, харесвам духа им, на онези-наистина достойните, смелите, гордите руси, които винаги са намирали в широката си душа място и за другите славяноговорещи, сред които сме и ние.

И сега има такива хора там! И те определено не са съгласни с Путин, нещо повече - готови са да платят с живота си, за да го изобличат.

И точно заради тях, не приемам политиката на Путин - от нея страдат хора, с незаслужили подобно нещо. Русия е достатъчно велика държава, за да може да живее в мир с останалия свят!

Не съм против Русия и руския народ, Бадр. Но определено няма вариант да защитя Путиновата политика на високомерие към такива като нас(нашата държава по-точно), откровените лъжи, демагогия, дори и непрекъснато му появяване по медиите им(даже и като закусва) ме отвращава.

Как да харесам някой, който ме отвращава, макар и да знам какво направи за тази огромна държава? - Ето, знам какво е направил и все пак... знам и Хитлер какво е направил за тогавашна Германия, но това не ме кара да го обичам или да харесвам политиката му.

Да! Моята позиция е субективна, аз съм субект, а не обект, както и ти.

ОСтави играта на думи. :)

Проблема е че вие не търсите обективност, нито да си признаете че разпространявате лъжи.

За разлика от мнението на много хора тук, аз съм русофил.

И аз още от самото начало казах че съм като теб.

Но много хора не правят разлика между русофил и путинист.

Дори съм уточнявал че това е както разликата между нацист и германец.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Путин е миротворец и напоследък е най-влиятелният човек в света. Милиони украинци сега работят временно в Русия - послушаха го да напуснат временно Украйна и са му благодарни за навременния съвет.   Защото в Русия никой не застрашава живота им. 

ОСтави играта на думи. :)

Проблема е че вие не търсите обективност, нито да си признаете че разпространявате лъжи.

Играта на думи я започна ти, аз просто я спечелих изразявайки се точно, а не разпостранявайки лъжи.

А и Реджи веднага би заявил, че обективна истина не съществува.

Добре де, пусни линкове и към Zeitgeist :D  Там има доста интересни работи за любимците ти.

Не си прав, това е истината Реджеп

Редактирано от upili (преглед на промените)

Добре. Спечелил си :)

Аз не ме бърка ама никак за глупости да "губя" :)

ОСтава въпроса - защо не търисте обективност, а повтаряте и то без грам мисъл путинистки идеологии.

Ако се върнем примерно за Крим, подминахте и този мъничък въпрос - не трябва ли наградените 300 руски журналисти /мирише на едни времена отпреди 30 г... / та.. не би ли трябвало тези журналисти  ако имат грам чест, да хвърлят наградите си "за правилно отразяване на събитията в Крим" ?

След като всичко това се оказа лъжа ? и те повтаряха лъжата на Путин и Шойгу ?

Добре. Спечелил си :)

Аз не ме бърка ама никак за глупости да "губя" :)

ОСтава въпроса - защо не търисте обективност, а повтаряте и то без грам мисъл путинистки идеологии.

Опитвам се съвсем тактично да ти намекна, че това е само твоя гледна точка.Според мен - ти не търсиш никаква обективност.

.

Опитвам се съвсем тактично да ти намекна, че това е само твоя гледна точка.Според мен - ти не търсиш никаква обективност.

.

И все пак по темата ?

Виждаш ли как демонстрираш всичко друго , но не и потемата ?

Казваш.. аз не търся обективност ?  айде бе :)

Коментирай въпросите , а не мен :)

И все пак по темата ?

Виждаш ли как демонстрираш всичко друго , но не и потемата ?

Казваш.. аз не търся обективност ?  айде бе :)

Коментирай въпросите , а не мен :)

Значи ти може да ме коментираш, а аз не мога.

Решил си, че е достатъчно да се позовеш на реторични аргументи, но не допускаш същото отношение към себе си.

Твърдиш, че не търся обективност и държиш това да е аргумент, а не допускаш че и опонента ти има право на същата претенция.Ето това е необективност.

А защо да поднасям аргументи на някой, който не търси обективност.

гледайте какво лицемерие-

Министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд поиска от Русия да й върне Крим на Украйна. Това е официалното изявление по повод годишнината от влизането на полуострова в състава на РФ!
"Незаконната анексирането на Крим от Русия преди една година представлява грубо нарушение на международното право. Тя показа пълно пренебрегване на правата на Украйна, нейния суверенитет и териториална цялост. (...) Абсолютно е неприемливо Русия да използва сила за промяна на границите ", подчерта Хамънд.Според министъра, Великобритания не признава референдума, който се проведе на Крим. Той добави, че "анексията на Крим е незаконно през март 2014 г. и остава незаконно през март 2015 г.". "Русия трябва да й го върне Крим на Украйна", заяви ръководителят на британската дипломация.

порошенко вальцман, мислех си че мюсулманите са смъртни врагове с евреите, обаче тук във форума многократно се убедих, че в капиталистически условия, за някои хора, не проблем да продадат и вярата си.

Това е истината 

Това е истината, за този който е направил клипа, може би и за още стотици, но явно не е истината за 86 процента от руснаците, които подкрепят своя президент!Нормално е да има и различни мнения, но дори и в демокрацията, за правилно се приема мнението на мнозинството!

Явно се надценяваш? Учи повече!

Уча, разбира се. Непрекъснато.

Според хората около мен, се подценявам.

А не е ли виновна Германия и Израел за комунизма ;) Сърди се на баба си Меркел ;)

Не се сърдя на никого - смятам, че настоящето дава отлични възможности за развитие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.