Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Дрън дрън ярина, Само което отърва на пиндосите ли е "законно"? Като Косово? А че хората имали мнение и са го изразили на референдум - Ъц!  Да си виждал такива опашки у нас пред избирателна секция? И радост в хората.  Поне съм сигурен че хората са си казали свободно и без принуда мнението. 

И в оня филм е обяснено. Янукович е бил все още действащ и законно избран. Между другото за неразбиращите вече има и субтитри.

А пиндосите са и сбъркани. Нещо много войнолюбци при тях. И едната ръка на държавата уж не знаела какво прави другата. http://inosmi.ru/europe/20150321/227009796.html

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

няма как 8 милиона руснаци там да ги накараш да кажат ,че са украинци .още повече ,че Украйна са една бедна фалирала страна , пък руснаците имат на практика неограничени природни ресурси и сигурно са доста по богати от САЩ.ако референдума беше дали да се присъединят към америка сега сигурно ЕС,САЩ др.щяха да скачат от радост и да викат че е законно!няма как крим да е украински,освен ако направят някакво етническо прочистване!

Между другото в Крим около 80% са руснаци. При цитираните резултати означава че "за" са гласували и татарите, които са около 14%..

Дрън дрън ярина, Само което отърва на пиндосите ли е "законно"? Като Косово? А че хората имали мнение и са го изразили на референдум - Ъц! Да си виждал такива опашки у нас пред избирателна секция? И радост в хората. Поне съм сигурен че хората са си казали свободно и без принуда мнението.

Не знам кои са пиндосите.

В статията пределно ясно за човек със средно ниво на интелигентност е написано - съгласно международното право. Ако искаш, ООН. Ако искаш, ЕС, като основен търговски партньор на Русия.

Между другото в Крим около 80% са руснаци. При цитираните резултати означава че "за" са гласували и татарите, които са около 14%..

Ама те тогава гадните империалисти от САЩ не трябва ли да предадат под юрисдикцията на Русия руските квартали на Ню Йорк и Чикаго заедно с градовете Moscow (USA) и Odessa (USA).

Още повече, че там са 100 % руснаци.

А, пардон. Odessa (USA) трябва да я предадат на Украйна. Но може и на Русия де. Щото украинците са славяни, следователно са руснаци.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

няма как 8 милиона руснаци там да ги накараш да кажат ,че са украинци .още повече ,че Украйна са една бедна фалирала страна , пък руснаците имат на практика неограничени природни ресурси и сигурно са доста по богати от САЩ.ако референдума беше дали да се присъединят към америка сега сигурно ЕС,САЩ др.щяха да скачат от радост и да викат че е законно!няма как крим да е украински,освен ако направят някакво етническо прочистване!

Крим е Украински. Не е завзет от Украйна, а придаден й през 50-те от законно определени представители на СССР.

Действието е потвърждавано многократно от Русия, като правоприемник на СССР. Актът на завземането му не може да бъде оправдан (от гледна точка на международното право) от процента Руско население или чрез проведен постфактум референдум под дулата на автоматите.

За съжаление, предателски настроени петоколонисти, като теб, създават почва за подобни събития и в България.

За съжаление, предателски настроени петоколонисти, като теб, създават почва за подобни събития и в България.

какъв съм си е мой проблем!разгледай ми мненията и ако видиш нещо насочено лично към тебе може да плещиш глупости!а аз ако искам може и от ислямски братя да стана и предател и демократ,това си е мой проблем!

Крим е Украински. Не е завзет от Украйна, а придаден й през 50-те от законно определени представители на СССР.

Действието е потвърждавано многократно от Русия, като правоприемник на СССР. Актът на завземането му не може да бъде оправдан (от гледна точка на международното право) от процента Руско население или чрез проведен постфактум референдум под дулата на автоматите.

Крим, не е превзет или завладян от руснаците. Съвсем демократично, една автономна област, чрез референдум се отдели от Украйна. Така както иска да го направи и Шотландия.

Да, така е.

Напълно е нормално  младимомчета да не са подходящи срещу  руския спецназ и разни южносетински поделения, преминали две чеченски войни...

Но да беше дал цялото изказване на Порошенко - че това е било първата вълна мобилизация, и че сега вече войниците инават двумесечна подготовка преди да ги пратят на фронта.

Срещу руски спецназ както казах, трудно се воюва.

И нещо интересно от С.Петербург, което ще ви хареса :

http://tvrain.ru/articles/nazi_spb-384336/

Ето къде са неонацистите, ето къде си правят сборищата .. не в Украйна, а в РФ , и се чудя.. дали няма да е под егидата на Путин ?

пс

Нещо повече.. противници на това неонацистко сборище , викащи аннти-фашистки лозунги , са задържани от полицията

А ся де ? А казвате фашистите са в Украйна ? :)

http://www.novayagazeta.ru/news/1692557.html

Новорусия ще се отърве от украинско владичество чрез война  - колкото повече райони освобождават ще им нарастват доброволците за опълченци! Наскоро от Деб*лцево сами се включиха нови 520 човека - а при украинците повечето не желаят да воюват и се чудят как да дезертират.  Много разумни украинци  се срамуват заради тази гражданска война - не всички са психопати като Яценюк и Тимошенко. Нормалните хора не желаят войната - затова се чудят как да дезертират.  Не е редно да бъдат избивани заради откачили политически лидери в Украйна.  Путин правилно ги покани да бягат в Русия, да търсят някаква временна работа и да не рискуват за нищо живота си.  Шест милиона украинци миналата година са работили в Русия !  Руският президент е по-загрижен за украинските граждани от техния собствен...  Затова му вярват 86 % от руснаците и са доволни от работата му -  вече 14 години.   Такива като Вас в недоразумие го наричат фашист - та това е абсурдно, вземете му прочетете биографията.

Крим, не е превзет или завладян от руснаците. Съвсем демократично, една автономна област, чрез референдум се отдели от Украйна. Така както иска да го направи и Шотландия.

Имаше едни хора с автомати, с неизвестно гражданство, следящи мирния процес. Не е ОК.

какъв съм си е мой проблем!разгледай ми мненията и ако видиш нещо насочено лично към тебе може да плещиш глупости!а аз ако искам може и от ислямски братя да стана и предател и демократ,това си е мой проблем!

Няма да е само твой проблем, извинявам се за излишно грубия пост.

проведен постфактум референдум под дулата на автоматите.

Хайде стига сте лъгали - няма такова нещо. Вече съм писал откъде ми е информацията. И на човека му вярвам за разлика от всичките пропиндоски лъжци и пропагандисти.

Я да видим колко убити има в Крим, колко в Киев и колко из Украйна.

Нещо референдуми в Косово, и въобще бивша Югославия, Либия, Ирак, Сирия и прочее държави, където са напъплили пиндосите?.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Ти остави това, повече от ясни са тези неща .Има нещо друго.Никъде по света, в никоя двуезикова държава включая бившите колонии, езика на съответната страна не е по-малко разпространен от чуждия.Никъде тези два езика дори не са съпоставими по разпространение.Голяма част от населението говори втория език, но първия го владеят всички.

А в Украйна това не е така.В Украйна по-разпостранен е чужд език - руския, а украинския е на второ място.

Това делигимитимира въобще това формирование.Няма как да имаш собствени традиции формирани от чужд език.

Езика е главната културо и етноопоределяща съставка.Група, която на първо място владее чужд език, а не свой е просто сбор от хора, но не и нация.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Такива като Вас в недоразумие го наричат фашист - та това е абсурдно, вземете му прочетете биографията.

Фашизъм не е национално качество на германците, а идеология.

Русия винаги е била повече или по-малко близка до него като разбирания, политики, методи.

Неслучайно Сталин и Хитлер са били първи дружки ;)

Фашизъм не е национално качество на германците, а идеология.

Русия винаги е била повече или по-малко близка до него като разбирания, политики, методи.

Неслучайно Сталин и Хитлер са били първи дружки ;)

Правилно, фашизма е идеология, но на италианците,а на Германците е националсоциализма.

Та италианците са фашисти, германците национал-социалисти.Един дол дренки.

И сега прилагат техните си идеологии. Руснаците - нищо общо тук нямат.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Ама те тогава гадните империалисти от САЩ не трябва ли да предадат под юрисдикцията на Русия руските квартали на Ню Йорк и Чикаго заедно с градовете Moscow (USA) и Odessa (USA).

Най разумно би било да ги върнат на индианците. Тоест на коренното население де избиха на американските континенти.

Ти остави това, повече от ясни са тези неща .Има нещо друго.Никъде по света, в никоя двуезикова държава включая бившите колонии, езика на съответната страна не е по-малко разпространен от чуждия.Никъде тези два езика дори не са съпоставими по разпространение.Голяма част от населението говори втория език, но първия го владеят всички.

А в Украйна това не е така.В Украйна по-разпостранен е чужд език - руския, а украинския е на второ място.

Това делигимитимира въобще това формирование.Няма как да имаш собствени традиции формирани от чужд език.

Езика е главната културо и етноопоределяща съставка.Група, която на първо място владее чужд език, а не свой е просто сбор от хора, но не и нация.

Да, те в Швейцария само на швейцарски говорят...

Дрън дрън ярина, Само което отърва на пиндосите ли е "законно"? Като Косово?

Добре. За Косово често се споманава тук. Ще бъдеш ли така добър да ни припомниш как се стигна до бомбардировките?

Но честно.

По точки - за репресиите, убийствата, за геноцида, извършен от сръбските власти

За да направим едно сравнение със събитията в Югоизточна Украйна.

Пък и за руското участие в миротворческите сили не е лошо да ни припомниш. За срещата на руснаците и НАТО в Прищина. И чак тогава за обявяването на независимостта на Косово.

И да го сравним с Крим или с Югоизточна Украйна.

Като ще правим паралели и ще сравняваме, нека имаме доблестта да го правим по възможно най-обективния начин, а не да хвъргаме кьор-фишеци и онези, които нямат никакво понятие какво е било, да бъдат въвеждани ако не в пълна, то в частична заблуда.

Имайте малко доблест!

Ами Австрия ???

Че те в Австрия само на немски говорят. Каква е тази нация, дето няма собствен език. Айде бърже шляс шлус АНШЛУС. 

Малий, добре че Путлер не е на власт в Испания. Майко мила, то щяха да са претенции, щеше да е чудо. И все за ИСКОННА испанска земя.

И сега прилагат техните си идеологии. Руснаците - нищо общо тук нямат.

Прав си. Само дето(ако се вгледаш добре) в обстановката в Русия, чуеш нагласите и възгласите(особено на младото поколение), трудно ще намериш някаква разлика с националсоциализма в Германия от онези времена.

Което лично мен ме плаши. Сбъдва се май предсказанието на Чърчил, че бъдещите фашисти, ще са бившите антифашисти...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Прав си. Само дето(ако се вгледаш добре) в обстановката в Русия, чуеш нагласите и възгласите(особено на младото поколение), трудно ще намериш някаква разлика с националсоциализма в Германия от онези времена.

Което лично мен ме плаши. Сбъдва се май предсказанието на Чърчил, че бъдещите фашисти, ще са бившите антифашисти...

Е при 100млн.население сигурно ще има всякакви настроения.Трудно ми е да ги обобщя просто ей така.

Ами те аншлусите вече почнаха...

Крим мина под ножа сега точат зъби за Донецк и Луганск.

Ами Австрия ???

Че те в Австрия само на немски говорят. Каква е тази нация, дето няма собствен език. Айде бърже шляс шлус АНШЛУС. 

Малий, добре че Путлер не е на власт в Испания. Майко мила, то щяха да са претенции, щеше да е чудо. И все за ИСКОННА испанска земя.

Реджи, опитай малко по смислено да ми възразяваш.Австрийците говорят немски, защото са немскоезична нация.

Което ще рече преобладващите етнокултурни признаци са немски и няма как да се твърди, че австрийската нация е нещо отделно и различно от немската.На всички австрийци родния език е немския.

А как се получава, че украинската нация е различна от руската, не произхожда от нея, а пък украинците владеят повече чуждия език, а не родния си?

Е при 100млн.население сигурно ще има всякакви настроения.Трудно ми е да ги обобщя просто ей така.

Аз също не обобщавам, Бадр. Нещо повече, въздържам се изобщо от употреба на думата "фашизъм", отнесена към Русия и към Украйна(и към която и да било държава, защото съм наясно, че явлението като идеология го е имало и ще го има, свързано е с човешките ни качества)

Но се плаша от огромната подкрепа, която получава Путиновата политика. Не помня вече, но скоро прочетох някъде, че 65% от руснаците биха одобрили ядрен удар, в защита на Крим. Не казвам, че е вярно(пък и в момента нямам време да ровя за източника), но ако наистина така мисли масовката... това е ужасно, Бадр! Ужасно!

Аз също не обобщавам, Бадр. Нещо повече, въздържам се изобщо от употреба на думата "фашизъм", отнесена към Русия и към Украйна(и към която и да било държава, защото съм наясно, че явлението като идеология го е имало и ще го има, свързано е с човешките ни качества)

Но се плаша от огромната подкрепа, която получава Путиновата политика. Не помня вече, но скоро прочетох някъде, че 65% от руснаците биха одобрили ядрен удар, в защита на Крим. Не казвам, че е вярно(пък и в момента нямам време да ровя за източника), но ако наистина така мисли масовката... това е ужасно, Бадр! Ужасно!

Е, то е ужасна и глобализацията, дори по-ужасна. Това означава обезличаване на отделния човек и налагането на тия с парите, които са може би 1% от населението на Земята. Това не е ли своего рода фашизъм, но в друга форма? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.