Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Не случайно дадох една друга линка по-горе, адресираща етимологията на тази дума и задължителния сравнителния анализ с близки езици, за да може да се извади същността на думата. Разгледай...

На украински думата "УКРАIНА" означава държава

Това, че означавало покрайнина са путлерофашистки измислици, използвани за да омаловажат чуждата нация, която се готвят да завоюват

Путлерофашистката реторика, е военновременна реторика. Често те анимализират чужденците. Например, китайците те наричат "косоглазь!е обезьянь!"

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Поредната доза глупости на търкалета.

В Украйна всички разбират и говорят руски, а някои и в западната част и украински. Който е близък до полския.

Украинките, както и полякините все  от нашенски хyй разбират..

Ами украинския е сроден с българския. На български езки думата "КРАЙ" означава държава

По същия начин на украински думата "УКРАIНА" означава държава

Айде бе. А не означава ли, и нещо друго? ;) Края на нещо. На филма, на приказката. :)  Или израза 'край морето', да не става въпрос за държава, наречена море? :D 

Я да видим, какво казва едно нещо, наречено тълковен речник. Че има хора, дето не го ползват. :D

http://rechnik.info/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9

Думата 'край', може да се използва като синоним, на 'земя' Но не означава държава.

На украински думата "УКРАIНА" означава държава

Това, че означавало покрайнина са путлерофашистки измислици, използвани за да омаловажат чуждата нация, която се готвят да завоюват

Путлерофашистката реторика, е военновременна реторика. Често те анимализират чужденците. Например, китайците те наричат "косоглазь!е обезьянь!"

Украинците обаче, са на друго мнение :)

Да питаме цял професор тогава:

http://www.silnabulgaria.com/%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BC-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA/

http://www.vsekiden.com/166772

Украйна означава покрайнина, но на кого – на Русия. Това наистина е унизително за националистите. Въпреки това тази държава може да бъде запазена, всичко е въпрос на дипломация. Но светът върви към конфронтация и явно някой иска да се възползва от този конфликт, посочи Димитров.

Ти го казваш. Речниците и професор, специалист по история, са на друго мнение. Ха сега познай на кого може да се има повече доверие.

ДА ВНИМАВАТ МНОГО И САЩ И ЕС, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЗНАМЕТО НА ПОБЕДАТА ЩЕ СЕ РАЗВЕЕ НЕ САМО НАД БЕРЛИН, А И ОТВЪД ОКЕАНА!

Лавров предупреди Германия и Франция да не се опарят с кашата, забъркана от провокаторите в Киев

Не бива да се допусне към Украйна да потече оръжие, заяви руският външен министър..

http://www.blitz.bg/news/article/326476

А нашата Росица Плевнелиева, като се страхува да отиде на 9 май в Москва, за Парада на победата, може Парада да има продължение в София.

Ха приискала му се на Путлер България. Той още в Украйна ще си счупи зъбите джуджето Хаяско !!!

Парадът за денят на победата ще бъде в Киев. За наказание на путлерофашистите !!! 

Да си празнуват сами в Москва заедно с още 25 африкански делегации

Как обаче удобно подминавате това, което не ви изнася... И за фалита на Украйна преди няколко дни, и за допитването днес...

Ани, концентрационните лагери са далеч, но можеш да отскочиш до Скравена или Белене.

Чел съм (за разлика от теб - ти явно си виждала, може би в друга реинкарнация), че там отговаряло точно на описаното от теб.

Не знам в какъв смисъл е употребено дупе и гащи. Русия не дава пари, руските олигарси инвестират парите си в развития свят. Защото знаят, че там нещата са уредени и няма да им бъдат взети (освен в крайни случай, като попадналите в ембарговия списък).

Борбата е кой да смуче ресурсите на Русия. Крайният им получател все ще са развитите страни, които има какво да предложат срещу парите.

Ако обичаш, не ми сравнявай "Аушвиц" и " Берген - Белзен" със Белене, щото нямат нищо общо. В белене газови камери и крематориуми не е имало, нито са убивали човек, защото е искал да си почине за минутка или ей така, за развлечение. Нито условията са били толкова ужасни в хигиенно отношение, нито е имало мъчения и сексуални насилия,  просто престъпниците са  полагали тежък физически труд,  но пък са имали храна по 2 - 3 пъти на ден,  имали са вода и сапун, достъп до баня,  е, да, не е било като на хотел с екстри.  Но пък там не е имало жени и деца, нито психопати като Менгеле.

Да разбирам ли, че одобряваш зверствата на нацистите, жалко изродско същество? Там са умирали напълно невинни хора, а в Белене са били предатели! Ясно? За предателите не ми пука грам! Искали са да съсипят и унищожат България!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ти го казваш. Речниците и професор, специалист по история, са на друго мнение. Ха сега познай на кого може да се има повече доверие.

Не се връзвай на идеите на Бадр и Дарктерминал за реторическата стойност на аргументум ад игнорантум. Опитвал съм се да им обяснявам, че не печелят аудиторията по този начин, с опитите си останах.

Ми не, аз ти казвам аз на кого бих имал по-голямо доверие, пък аргументум нам-си-кво-си не ме интересува изобщо.

Ми не, аз ти казвам аз на кого бих имал по-голямо доверие, пък аргументум нам-си-кво-си не ме интересува изобщо.

Не си единствен. Все пак успях да помогна на някои колеги и гледам сега се справят много по добре в дискусиите.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Не си единствен. Все пак успях да помогна на някои колеги и гледам сега се справят много по добре в дискусиите.

Днес прегледах последнити 10-15 страници от форума.Нищо не промени мнението и разбирането ми.

Но ми стана мъчно, че никой от приятелите на Реджепчо не натиска бутона "Харесва ми" след всяка негова гениална мисъл.

Явно не могат да се разберат кой е по-най...

Пак ще повторя, че ако не бяха апетитите на САЩ да се настанят в Севастопол, тази война нямаше да започне.

Когато през есента на 1962 г. пресрещнахме влезлите в Черно море американски бойни кораби, ние радистите приемахме и предавахме радиограми до щаба на ВМС.Ако бяхме допуснали грешки, при разшифроването можеше да излезе заповед "торпилирайте ги".Но се справихме добре въпреки бурното море и американците си тръгнаха.

Днес прегледах последнити 10-15 страници от форума.Нищо не промени мнението и разбирането ми.

Но ми стана мъчно, че никой от приятелите на Реджепчо не натиска бутона "Харесва ми" след всяка негова гениална мисъл.

Явно не могат да се разберат кой е по-най...

Пак ще повторя, че ако не бяха апетитите на САЩ да се настанят в Севастопол, тази война нямаше да започне.

Когато през есента на 1962 г. пресрещнахме влезлите в Черно море американски бойни кораби, ние радистите приемахме и предавахме радиограми до щаба на ВМС.Ако бяхме допуснали грешки, при разшифроването можеше да излезе заповед "торпилирайте ги".Но се справихме добре въпреки бурното море и американците си тръгнаха.

Оф топик

Значи си по голям. 1989 випуск Чавдарци. Последния комунистически випуск.

Не съм видял с очите си, но са ми разказвали. На учения в Атия един колега дал команда да се развърти оръдието в грешна посока, изпълнили му командата и вместо навътре в морето, снаряда полетял към брега срещу щаба. За късмет нямало поражения на сгради, жива сила и техника.

Желанието на фащ да налагат насилствено "демокрация", да свалят правителства, да предизвикват безредици и унищожават държави е всеизвестно и е разбило живота на милиони хора..

Вложиха много пари в дестабилизацията на Украйна с цел да получат Крим, но усилията им не сполучиха.

Има и умни хора в Украйна. На все повече става ясно кой стои зад всичко и каква е истината.

Редно е да бъде украински, но Русия вече тръгна с война. И получиха война. Който спечели войната, негов ще бъде Крим.

Варварският путлерофашистки режим явно желае с варварски средства да урежда отношенията си със съседните държави

Крим е приключен въпрос - никой не може да спори за това с Русия- а и то ...пак ще бъде блокирано с вето в ООН!  Войната сега е в източна Украйна и се касае за бившата Новороссийская губерния - а това е територия доста по-голяма от тази на Донецк и Луганск!

Да разбирам ли, че одобряваш зверствата на нацистите, жалко изродско същество? Там са умирали напълно невинни хора, а в Белене са били предатели! Ясно? За предателите не ми пука грам! Искали са да съсипят и унищожат България!

Не, Ани.

За разлика от теб, не одобрявам зверствата по принцип.

А ти ги одибряваш, според интереса си - ако са към хора, които ти смяташ за предатели, си ОК.

Явно не си запозната, колко хора и как са били убити през първите години на Руската окупация на България.

Ето и резултатите от още един референдум под руските дула:

Референдум, за да се превърне България в република, се провежда на 8 септември 1946 г.[1] Резултатът е 95,6% в полза на промяната на управлението, а избирателната активност достига до 91,7%.

Аз казах ли, че тия олигарси в Украйна /Порошенко, Коломойски и сие/ ще се избият сами? :D  Дано по-бързо го направят, та да има мир. САЩ пак заложиха, на губещия кон. Това ще ги вкара, в още по-голяма параноя. Чудно, какво 'демократично' нещо ще измислят.

Войниците на Коломойски, блокираха и окупираха, държавната компания Укрнафта. :D  Националната гвардия, идва да ги обезоръжи. Ще се трепят, гадните бандеровци.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/639737/cid/1/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1193074%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D639737

Наистина не ви разбирам всички вас, които защитавате нацизма! Наистина ли мислите, че нацистките  идеи са истински и нормални? Наистина ли вярвате в една легенда и измислица за "арийските" народи? Защото такива няма! Настина ли вярвате, че само хората с руси коси, сини очи  и с леко невъзможни аполонови визии заслужават да живеят? наистина ли вярвате, че  евреите, мюсюлманите, православните християни и не знам кои още, не са хора и не заслужават да живеят? наистина ли намирате за нормално избиването на невинни в газови камери, разстрелите им за нищо и ужасните мъчения? Наистина ли намирате за научно и нормално да се разпарят коремите на бременните жени и да се тъпчат хората с разни химически смеси ей така, макар да се знае някои от тях колко са отровни? наистина ли намирате за нормално пренаписването на историята и изгарянето на книги на стойностни учени и писатели като Менделеев, Пушкин, Ломоносов, Толстой и много други? Наистина ли смятате, че Бог одобрява избиването на хора с различен външен вид,  различна религия, на болните и слабите, на хората с увреждания? Та самият Исус Христос  е лекувал слепи, прокажени, сакати, глухи, хранел се е на една маса и с бедни и с богати, приел е помощ от самарянка..........Исус учи да правим добро, да бъдем добри........нима вие отричате и това?

Подигравайте се за прераждането колкото искате! Но моето семейство нямаше вина за нищо, а отношението към нас беше като към престъпници! Трябваше да напуснем родната си страна и да започнем наново в чужда!  И аз - малко дете, нищо не разбираща, не разбирах защо ни гонят, защо ни мразят.......... Но в амстердам намерихме дом, работа, нови приятели.......Казах си "Ще почнем отначало", забравих за Франкфурт и забравих че съм германка.  Не обичах миналото да ми се напомня. учех холандски с удоволствие, писах се в средата без проблеми................И после - пак нацистите! Ние се укрихме, за да си спасим живота, помогнахме и на наши приятели в беда - не, изкараха ни престъпници, престъпили сме били закони, кото ние не признавахме, аз особено. И си го казах, макар и да ме беше страх. Но да ти кажат, че си предател и изменник, на държава, която те е изгонила а сега лицемерно те обвинява, че си нарушил законите и, че сте предали Германия, напускайки я...........Е, да, наежих се малко, с риск за живота си. Но да ме изкарват престъпник...........В повече ми дойде. Бях само на 15, но приех да работя, макар и да нямах представа каква опасна работа ще ни треснат...... Но все тая, исках да покажа, че съм голяма и не ме е страх...........макар че нещата, които ставаха там, са страшни.  За капак - дадоха ни най - тежката затворническа  категория........А нямахме общо с политиката...........Да, при нацистите логика просто няма!

А за "Аушвиц" - много хора там отправяха с надежда поглед на изток и чакаха Червената армия.  Точно така, чакаха Червената армия. Зщото само тя щеше да ги спаси. А там не беше живот, беше ад! Пияни войници се разхождаха въоръжени до зъби........Хората работеха до изнемога,  на жените и бебетата се гледаше като на боклуци и ги пращаха в газовите камери, както и старците, болните..........Вършеха се престъпления а имаха нахалството да ми се пишат "цивилизовани". А 4берген - Белзен"............. насилие до безкрай, всеки ден там беше ад за мен. Ад, защото мразех тази страна и тази земя..........Престъпници наричат теб престъпник..........Лицемерие, фалш,  жестокости, а се смятаха за велика нация!

Сега живея в страна, която никога не ме изгони. страна, която макар и социалистическа, не пращаше болните в газови камери. Страна, в която хората с кафяви очи и кестеняви коси са равни на русокосите и синеоките. Страна, в която всички деца имат играчки, ходят на градина и училище и са щастливи. Страна, чийто език на омразата беше забранен. Страна, която пази ревниво своята истинска история и е невероятно толерантна. Страна, в която свободата се цени така високо..... В която всички са равни......... Затова сега защитавам България и българската история така яростно от всички предатели. вече съм голяма и доколкото зависи от мен, няма да позволя на нацизма да вирее тук,  няма да позволя пренаписване на историята и езика на омразата.  може би това е съдбата ми, причината да съм тук - да не позволя на нацизма да се завърне, да мога да се чувствам полезна за обществото, да допринеса за опазването на истинската цивилизация...........

Щом господ ни е създал различни, значи има място за всички в този свят, значи той е за всички и никой народ и никоя религия не са над останалите! Има място и за красивите и за грозните, и за здравите и за болните. Омразата не води до нищо добро.

Мъчно ми е, като чета какво става в Украйна, мъчно ми е за подпалените православни храмове, усещам как се задава нова война и как САЩ може да унищожат целия свят, понеже са безсилни да накарат всички народи да им се подчинят........... Харесвах Америка, вярвах в Америка, но открих колко лицемерна е тя, как е предала невинните жертви на нацизма, давайки гражданство и убежище на нацистите, карайки хората да ядат, пият и дишат отрови, пренаписвайки историята,  избиване на толкова много невинни........... Това не е човешко, не е нормално! Не искам светът да загине. Чудя се как сме могли да поддържаме това чудовище..........как сме могли да му вярваме.........

Искам този път да оцелея, искам да видя свободата, искам този път нацизма окончателно да умре.  Имах дневник, бях го започнала.......... сега ще го продължа.  Беше ми тежко, че хората гледат на книгата само като на развлекателно четиво, не са си взели поука и това ме боли. Искам сега да си вземат поука. За да не загине светът, за да успеем каквото можем да опазим от природата и истинската история на всяка страна.

Мислех, че като съм християнка, ще съм в безопасност..........но сега пък православните са новите врагове...........На вас арийците явно всички ви пречат............Жалки и смешни сте.  Втори път и да попадна в лагер, няма да ме е страх толкова.  Страшното е колко лесно човек се поддава на фалшиви идеологии, пълни с омраза. Страшното е, когато се превърнеш в чудовище. Страшното е, когато човешкото  теб изчезне.

защитаващите нацизма, османизма и САЩ не са друго, освен платени и жалки същества, загубили човешкото в себе си. Не се хабете. никой не ви вярва на лъжите и пренаписаната история. и не си въобразявайте, че Ане Франк би била на страната на САЩ. ;)

Аз казах ли, че тия олигарси в Украйна /Порошенко, Коломойски и сие/ ще се избият сами? :D  Дано по-бързо го направят, та да има мир. САЩ пак заложиха, на губещия кон. Това ще ги вкара, в още по-голяма параноя. Чудно, какво 'демократично' нещо ще измислят.

Войниците на Коломойски, блокираха и окупираха, държавната компания Укрнафта. :D  Националната гвардия, идва да ги обезоръжи. Ще се трепят, гадните бандеровци.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/639737/cid/1/#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1193074%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D639737

Това вече е наистина забавно, пълен цирк! :clown: Ми какво да очакваш от тъпаци.......... Две лакоми прасета не могат да се разберат кой да вземе храната (властта). Коломойски явно иска пълната власт, а Порасранко не отстъпва. Нищо, ще гледаме малко шоу, тъкмо ще се родят и нови вицове. :giggle1::masquerade2::popcorn2:

Сега големият въпрос е дали е налице политическа зрялост за преговори и договаряне.  Ако такива няма - ще бъдат избити още много  хиляди славяни и накрая пак ще е налице Новорусия...     Новорусия се връща след век при всички варианти - от украинците зависи единствено намаляването  на техните загинали!  Те отблъснаха и отвратиха хората в тези области!  Още плачат за Крим - а са на път да изгубят още 8 Новороссийски области - навсякъде там местното население е с антиукраински настроения!

Не, Ани.

За разлика от теб, не одобрявам зверствата по принцип.

А ти ги одибряваш, според интереса си - ако са към хора, които ти смяташ за предатели, си ОК.

Явно не си запозната, колко хора и как са били убити през първите години на Руската окупация на България.

Ето и резултатите от още един референдум под руските дула:

Референдум, за да се превърне България в република, се провежда на 8 септември 1946 г.[1] Резултатът е 95,6% в полза на промяната на управлението, а избирателната активност достига до 91,7%.

Не е имало никакви руски дула, бълнуваш. хората сами са поискали република. Че то монархии останаха ли вече?

Сега големият въпрос е дали е налице политическа зрялост за преговори и договаряне.  Ако такива няма - ще бъдат избити още много  хиляди славяни и накрая пак ще е налице Новорусия...     Новорусия се връща след век при всички варианти - от украинците зависи единствено намаляването  на техните загинали!  Те отблъснаха и отвратиха хората в тези области!  Още плачат за Крим - а са на път да изгубят още 8 Новороссийски области - навсякъде там местното население е с антиукраински настроения!

Новорусия ще я има. Тя вече е факт. ДНР и ЛНР, няма да се върнат под властта на Киев. Въпроса е, с колко още ще увеличат, територията си. Това зависи, дали в Киев имат акъл. Тръгнат ли на война отново /а те ще тръгнат/, ще загубят още територия. За жалост, още невинни хора и войници, ще загинат. Заради геополитическите амбиции, на САЩ.

Новорусия ще я има. Тя вече е факт. ДНР и ЛНР, няма да се върнат под властта на Киев. Въпроса е, с колко още ще увеличат, територията си. Това зависи, дали в Киев имат акъл. Тръгнат ли на война отново /а те ще тръгнат/, ще загубят още територия. За жалост, още невинни хора и войници, ще загинат. Заради геополитическите амбиции, на САЩ.

Пак ще тръгнат бъди уверен колега.

Пак ще тръгнат бъди уверен колега.

Знам. За жалост, ще тръгна, пак на война. И май, ще е много по-скоро.

Ето още малко новинки. За бандеровците.

Въоръжени схватки между батальони от Нацгвардията и подразделения на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) са избухнали на фронтовата линия в зоната на антитерористичната операция, съобщава lifenews.ru. Причина за междуособиците е стремежът кой да контролира потоците от контрабандни стоки, предимно нелегален алкохол, прекарвани от предприемчиви гешефтари от териториите, които не се контролират от Киев.

http://www.blitz.bg/news/article/326646

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.