Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 18 минути, Калин Карабойчев написа:

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Постът има цели две харесвания и забележи едното от кого е:wink12:Та да си дойдем на темата. След внимателното прочитане и вникване в същността на т 1.1, стигнах до извода, че тя е най-грубо погазена! Не виждам някой да има каквито и да е общи интереси с "необиждащите" платени тролове. Доколко материалите им са ползотворни, също е доста спорен момент във въпросната точка:wink12: Но тъй като болшинството от разумните потребители сме от аристократичната прослойка и във вените ни тече синя кръв, сме склонни да направим някаква отстъпка и да им дадем последен шанс да се поправят, да се научат на обноски и да влезнат в правата вяра. Да, ще отнеме известно време, но сме готови да проявим търпение и да рискуваме!

Поздрави.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 26 минути, miro20 написа:

Въобще дори не искам да те занимавам :)  нито с несъществуващи мои лъжи, нито с каквото и да е друго :)

Какво блаженно спокойствие и усмивка винаги след като те хранят толкова! Аз не бих! Ако не ти плащат и това е на свободна воля се чудя! Твойта няма да стане и си се убедил. Е защо тогава?

преди 13 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Какво блаженно спокойствие и усмивка винаги след като те хранят толкова! Аз не бих! Ако не ти плащат и това е на свободна воля се чудя! Твойта няма да стане и си се убедил. Е защо тогава?

"храненето" и псувните не могат да ми влияят. Просто защото са признак на безсилие.

А и винаги съм казвал - може да ме засегне човек който се е доказал като умен, начетен, и що годе обективен. и който уважавам. Тези които тук ме псуват са много далеч от това :)

А.. както виждам  , измежду тях имало хора от "аристократичната прослойка със синя кръв" ... които да учат на правилни обноски и във "правата вяра" ...  брех тюх , ти да видиш !!! :)

Коментар ?

:)

Моля да ме извините за включването.

преди 3 часа, Джугашвили написа:

Бенджамин Дизраели се стреми да затвърди влиянието на Великобритания в Османската империя и на Проливите. Политиката на неговото правителство е да защитава целостта на империята и да се обявява срещу националноосвободителните движения на балканските народи. Ето защо, въпреки пламенните призиви на Уилям Гладстон в защита на българите, той омаловажава жестокостите на турците при потушаването на Априлското въстание през 1876 г.

На Великобритания ѝ е трябвала една послушна държава, която да пречи на Русия, и в същото време се явява огромен пазар. Поради тази причина ОИ не губи голяма част от европейските си територии през 19 век. След ПСВ, когато ОИ е на страната на Германия нещата вече стоят по друг начин и империята е "разформирована". Написаното в цитата по-горе се учи в училище, или поне се учеше де.

преди 2 часа, Джугашвили написа:

Циганското население расте главоломно, българското намалява с много по-бързи темпове.

Днес, случайно прочетох в един вестник, че българския език не е майчин за над 40% от децата в България. Ето и същата новина в интернет. Ако е истина...

преди 1 час, algor написа:

Цяла година (да не кажа две) псувате, хулите, обиждате арогантно тези 3-4 потребителя, които не мислят като вас и които (подчертавам дебело!!!) нито веднъж не са ви псували или обидили.

Тук ще те опровергая. Да наречеш някого "малоумен" и "с малко акъл" са обиди. Мога и цитати да приложа. Иначе почти всеки обижда. Понякога разбирам хората, които го правят, друг път не ги разбирам. Ама, всеки решава сам за себе си как ще се държи

преди 49 минути, miro20 написа:

"храненето" и псувните не могат да ми влияят. Просто защото са признак на безсилие.

А и винаги съм казвал - може да ме засегне човек който се е доказал като умен, начетен, и що годе обективен. и който уважавам. Тези които тук ме псуват са много далеч от това :)

А.. както виждам  , измежду тях имало хора от "аристократичната прослойка със синя кръв" ... които да учат на правилни обноски и във "правата вяра" ...  брех тюх , ти да видиш !!! :)

Коментар ?

:)

Моля ти се! Тук се пише да се спори да се изкаже собствено мнение не да се търси истината. 272 страници не сте я намерили. И медии много! И отразяват политически театър. И може изобщо да не знаете истината!

преди 52 минути, A.com написа:

Моля да ме извините за включването.

Ем добре се включи, к'во:wink12:Смени темата, предотврати избухването на въстание и спаси Мирчо Спасов от резил:D

Хайде сега по темата:minion-reading:Нещата малко противоречат, да не кажа че нямат нищо общо с опорните точки на потребителите, които никога не лъжат и не обиждат, ама какво да го правиш, такава е реалността.

Как Западът създаде "Ислямска държава"

Цитат

Преди време, на една своя пресконференция в Пентагона, председателят на Обединения комитет на началник щабовете на САЩ Мартин Демпси определи "Ислямска държава" (ИД) като "организация с апокалиптична стратегическа визия за "края на света", която ще ни се наложи да разгромим с течение на времето". На свой ред, американският президент Обама още през 2014 заяви, че са необходими военни действия за да бъде спряно разпространението на "раковия тумор" на ИД, като призова за разширяването на въздушните удари в Ирак и Сирия, както и за нови мерки за въоръжаването и подготовката на иракските и кюрдските сухопътни части. "Единственият начин да бъде нанесено поражение на ислямистите е да отстояваме твърдо позициите си и да изпратим много ясен сигнал на света, че страна, като нашата, не може да бъде сплашена от тези варвари и убийци" - заяви британският премиер Дейвид Камерън.

В този хор на възмущението обаче, липсва каквото и да било признание за ключовата роля на тайната американска и британска регионална военна и разузнавателна стратегия за подкрепа и дори директно финансиране на същите тези опасни ислямистки бойци в Ирак, Сирия и други места, които след това се откъснаха от Ал Кайда и създадоха Ислямската държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), известна днес просто като Ислямска държава (ИД)

Истината е, че поне от 2003 насам британските и американските власти тайно или открито координираха пряката и косвената подкрепа за свързаните с Ал Кайда ислямистки терористични групировки в Близкия Изток и Северна Африка. Тази необмислена докрай стратегия е резултат от все още силното влияние на неоконсервативната идеология, чиято движеща сила са отдавнашните, макар и често противоречиви, стремежи за контрол над регионалните енергийни ресурси, защитата на Израел и (в рамките на реализацията на тези цели) прекрояването на картата на т.нар. Голям Близък Изток.

* Авторът е известен британски експерт по международна сигурност, консултант на Военната академия в Сандхърт, британското Външно министерство и Държавния департамент на САЩ

Spoiler

Как се уголемява шрифта на заглавието, когато е прикрепено към линк?

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

преди 12 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Моля ти се! Тук се пише да се спори да се изкаже собствено мнение не да се търси истината. 272 страници не сте я намерили. И медии много! И отразяват политически театър. И може изобщо да не знаете истината!

Разбира се. кой говори за това ?

Отговорих за псувните и се зачудих какво би казал за синята кръв , аристократите, правата вяра , бла бла бла.. ? :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Отговорих за псувните и се зачудих какво би казал за синята кръв , аристократите, правата вяра , бла бла бла.. ? :)

Не вярвам кой за какъв се представя тук! Интересуват ме хора на живо. Виртуални познати или приятели не значат нищо за мен. И какво ти си Дон Кихот и се бориш с вятърни мелници?

Току що, _Alex&Vanko_ написа:

Не вярвам кой за какъв се представя тук!

:) бе то това е ясно .. особенно представящите се за аристократи  със синя кръв, и с права вяра... :)

А за Дон Кихот е прекалено казано ...  но че са вятърни мелнцици си прав :)

Току що, miro20 написа:

:) бе то това е ясно .. особенно представящите се за аристократи  със синя кръв, и с права вяра... :)

А за Дон Кихот е прекалено казано ...  но че са вятърни мелнцици си прав :)

Ти виждаш ли ги и чуваш ли ги? Не, един аватар и никнейм и това е!

А.. даже са няколко ... от един.. пишещи симплексно ... :) както и да е... 

Нова информация, за героя.

Цитат

"Искам да умра с достойнство и да взема с мен всички тези мерзавци. Моля ви да изпълните последното ми желание, което е да бомбардирате, те така и така ще ме убият".

В последните си думи в разговора с командващия си той изрича: "Това е краят, командире, благодаря ти, предай на семейството ми и страната ми, че ги обичам. Кажи им, че съм се сражавал храбро и до последен дъх".

"Моля, погрижете се за семейството ми след смъртта ми, сбогом командире, предай на семейството ми колко много ги обичам".

http://www.blitz.bg/news/article/403389

Това не е ново , и дори го коментирах по назад за някои "странности" в този случай.

Бих добавил че лексиката е малко "холивудска" , и няма нищо общо със реалните радиообмени в реален бой , нито дори с нормалната ежедневна лексика на един руснак

В руските медии коментират широко случая, и дори те не вЕрват толкова на тези патосни публикации.Има тук там публикувани и реални радиопрехвати от чечня или Авганистан.

Редактирано от miro20
линкове видео (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Това не е ново , и дори го коментирах по назад за някои "странности" в този случай.

Бих добавил че лексиката е малко "холивудска" , и няма нищо общо със реалните радиообмени в реален бой , нито дори с нормалната ежедневна лексика на един руснак

В руските медии коментират широко случая, и дори те не вЕрват толкова на тези патосни публикации.Има тук там публикувани и реални радиопрехвати от чечня или Авганистан.

Така е. Момчето се е било окопало в Афганистан и там са му хвърлили бомбите:wink12:А по този начин може да говори само капитан Америка или Отмъстителите!!! Пък и те си имат Хълк:D

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Воинска чест. Един достоен човек и воиник. Изпълнил дълга си и пожертвал себе си.

Цитат

Александър Прохоренко успешно изпълнявал задача от изключителна сложност цяла седмица, с което осигурил не само освобождаването на града, но и неговото спасение. Когато успехът на щурма вече бил предрешен, лейтенант Прохоренко бил разкрит и обкръжен. Малко преди да го заловят терористите от ИД, той извикал огъня върху себе си, за да отнесе и враговете. Той доказал, че воинската доблест не е отишла безвъзвратно в миналото.

http://www.blitz.bg/news/article/403493

преди 20 часа, Soviet Soldier написа:

Като ти гледам аватара ,ти си "гол и бос" по история ,ама това е друга тема. Нали се сещаш ,че мен особено не ме вълнува ,какъв съм в твоите очи ,така че си го спести. Такива като теб ,без значение дали са крайно към източния ,или крайно към западния лагер ,само вредят на истински българския интерес. 
Аман от промити мозъци вярващи сляпо на империалисти и нямащи общо с реалността. Всяка една политика има своите положителни и отрицателни страни ,тази на Путин не по-малко ,макар че за сега е доста по-адекватна от тази на ЕС примерно. 

Левски не случайно е казал ,че който ни освободи ,той ще ни пороби. В крайна сметка нас какво ни интересува дали руснаците в Русия ще живеят добре или не? Ние трябва да мислим за България ,да вървим по пътя ,който един ден ще осигури достойно бъдеще на нашите деца. 

Драснете чертата и вижте крайния резултат от това ,че винаги след освобождението ни сме били нечии послушковци. 1-во на Германия ,после на СССР ,днес на евро-атлантика и каква е равносметката? Че сме най-бързо топящата се нация ,с убита икономика ,и перманентна кражба на природните ни блага. Крайно време е да се прояви политически характер в полза на националния интерес. 

"Който ни освободи, той ще ни пороби." – такова нещо Левски нито е казвал, нито е писал. Виж тук (в секция Грешно приписвани) – https://bg.wikiquote.org/wiki/Васил_Левски

преди 23 часа, Blago72 написа:

Два интересни детайла - от бившите членове на федрацията Югославия, на хърватите и особено на словенците никак не им е зле.

България е част от този незавиден списък на бившите сателити, но единствена от тях не успява да стане част от СССР, въпреки ентусиазма в народния водач по едно време.

Всички останали руски сателити подобриха неимоверно качеството си на живот, след като приключиха с окупацията.

България не е била противник на СССР, а верен негов съюзник до 6-ти Септември 44-та година, когато СССР вероломно ни обявява война.

Ти изобщо чел ли си историята? До въпросната дата сме във война на страната на Германия (макар да не сме воювали срещу СССР, заради Борис Трети). Руснаците ни обявяват война, а после хем не воюват срещу нас, хем им ставаме съюзник.

То бива да си с промит мозък, ама чак пък толкова...

преди 22 часа, Джугашвили написа:

3-ти Март е преди 24 Май, така че няма какво да чакаш. Ако искаш да получиш уважение, първо трябва самият ти да засвидетелстваш такова. Пък и уважение се печели, не се дава даром! А на мен лично не ми става ясно, за какво точно трябва да ни благодари великият световен лидер - Владимир Владимирович???

24-ти май е Ден на Славянската писменост, която ние даваме на другите славяни и в частност на Русия, правим ги и християни.

Не сме виновни, че нашите управници са продажници. А Путин би демонстрирал великодушие (не само благодарност) като благодари на тоя ден. Ама имперски му работи.

преди 1 час, karadzha написа:

"Който ни освободи, той ще ни пороби." – такова нещо Левски нито е казвал, нито е писал. Виж тук (в секция Грешно приписвани) – https://bg.wikiquote.org/wiki/Васил_Левски

Цитата от фалшифицираното /или както е в уикипедията мистифицирано / писмо е фейк.

Но книгата на захари Стоянов, където е същия израз, е реален факт :

Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

Лесно се спекулира със всяка истина, вкарана във фалшиво представяно писмо.Това не отменя ФАКТА на казаното

преди 5 часа, Джугашвили написа:

Така е. Момчето се е било окопало в Афганистан и там са му хвърлили бомбите:wink12:А по този начин може да говори само капитан Америка или Отмъстителите!!! Пък и те си имат Хълк:D

Сарказма ти е излишен и неуместен.

Да, хубаво е да има образ на герой.. няма лошо.. но някои зациклиха на това и то със съвсем холивудски "доводи" и патоси :)

Аз просто показах /Чечня, Авганистан/ че в реален бой и радиокомуникация, никой не говори така. / а и четейки отзиви, повечето грамотни и "опушени във война" хора същото казват/

Цитат

Бойно използване на руски вертолети Ка-52 за първи път са фиксирани на видео. Уникалните кадри се появиха в YouTube непосредствено след боевете за сирийския град Ел Карятейн.На видеозаписа се вижда атаката на Ка-52 по земни позиции на терористите, като са използвани неуправляеми 80-мм ракети С-8 или 122-мм С-13. Основното му оръдие е 30-мм от БТР.

http://www.blitz.bg/news/article/403461

Невероятен хеликоптер. Единствен по рода си, в света.

преди 3 часа, ghostBG86 написа:

http://www.blitz.bg/news/article/403461

Невероятен хеликоптер. Единствен по рода си, в света.

Е, чак нов - не е! Все пак машина с уникални летателни способности!

Обаче! Обаче нашите национални медии взеха нещо да "издишат". Не спазват опорните точки касаещи евроатлантическите ценности! Изцепиха се и казаха ,че е модаа да се плюе по Путин и Русия с цената на всичко, а ако темата е изчерпана, то да се измислят нови! Важното  е да се плюе! В моя край обаче всички луднаха на тема Русия! Руски език се втурна да учи и голямо и мало! Руската музика е хит!  Руската култура е хит. Това на пук на плюенето и мазането! 

Това какво обща с темата - ми "война" се води между Русия, ЕС и САЩ, а Ислямска държава е една дребна подробност! Ако обаче поставиш масовият българи5н на кръстопът т.е. Русия - Европа, то "избора" е ясен и не е Европа въпреки ,че ако ни попитат това казваме , но не!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Това какво обща с темата - ми "война" се води между Русия, ЕС и САЩ, а Ислямска държава е една дребна подробност! Ако обаче поставиш масовият българи5н на кръстопът т.е. Русия - Европа, то "избора" е ясен и не е Европа въпреки ,че ако ни попитат това казваме , но не!

Да ама виж колко емигрираха на запад и колко българи са емигрирали в Русия! Направо ракети летят междуконтинентални измежду Европа САЩ и Русия! Там някъде далеч в Сирия,колко удобно и Путин се упражнява да вкарва характер! Просто е различен от предишните управляващи и му се управлява още!

Ако обаче поставиш масовият българи5н на кръстопът т.е. Русия - Европа, то "избора" е ясен и не е Европа въпреки ,че ако ни попитат това казваме , но не!

Избора е ясен и не е РФ  . ФАКТ.

И това не  е само наш избор.. те самите руснаци гледат да избягат от РФ в ЕС , стига да имат тази възможност.

И не само  в ЕС , ами и ...  за САЩ

2013 г.

https://www.24chasa.bg/Article/2593682

За 2015 г :

http://www.economic.bg/bg/news/5/rekorden-broj-rusnatsi-iskat-da-emigrirat-v-sasht.html

за 2016 г. с 24 % Повече от 2015 г. кандидати за лотарията за САЩ

http://www.fbr.bg/read.php?n=55014

И това последното в  условия на бум на националистическите и анти - хамерикански настроения...

Мислим , не ?

Важното  е да се плюе! В моя край обаче всички луднаха на тема Русия! Руски език се втурна да учи и голямо и мало! Руската музика е хит!  Руската култура е хит. Това на пук на плюенето и мазането! 

Съжалявам те че чак сега "във вашия край" са открили руската култура , песни и език....Много хора са ги открили  години преди вас. :)

Това обаче , няма абсолютно нищо общо с путинизма и античовешката политика на новия ви диктатор.

Все едно да харесваш немски език и  Вагнер , и някой да те нарича нацист.

Откъде накъде ??

преди 1 час, miro20 написа:

Избора е ясен и не е РФ  . ФАКТ.

И това не  е само наш избор.. те самите руснаци гледат да избягат от РФ в ЕС , стига да имат тази възможност.

И не само  в ЕС , ами и ...  за САЩ

2013 г.

https://www.24chasa.bg/Article/2593682

За 2015 г :

http://www.economic.bg/bg/news/5/rekorden-broj-rusnatsi-iskat-da-emigrirat-v-sasht.html

за 2016 г. с 24 % Повече от 2015 г. кандидати за лотарията за САЩ

http://www.fbr.bg/read.php?n=55014

И това последното в  условия на бум на националистическите и анти - хамерикански настроения...

Мислим , не ?

Съжалявам те че чак сега "във вашия край" са открили руската култура , песни и език....Много хора са ги открили  години преди вас. :)

Това обаче , няма абсолютно нищо общо с путинизма и античовешката политика на новия ви диктатор.

Все едно да харесваш немски език и  Вагнер , и някой да те нарича нацист.

Откъде накъде ??

И какво общо има това с темата? Руснаците гледали да избягат. Някой да ги е спрял? Те и сирийците гледат да избягат от кого ли не и никой не ги спира, нищо че част от тях бягат не за да намерят покой.  Сигурно и българите гледат да избягат. Чудно, защо само милион липсват. Нали уж сме най-бедните, най-болните, с най-некадърните политици...защо никой не бяга? Или по-точно защо, след като доста българи избягаха, пак се върнаха и седнаха на задника си?  Отоворът е прост. Лесно е да четеш интернет и да гледаш новините по телевизията, как богатите западняци пляскат с ръчички в басейнчета  в двора на спретнатите си къщурки. Ама като отидеш и ти да пляскаш с ръчички, не басейни, а отводни канали. И не спретнати къщурки, а панелки по-зле и от нашите. И не западняци, а източняци с бради и чалми. 

преди 8 минути, Кико написа:

И какво общо има това с темата? Руснаците гледали да избягат. Някой да ги е спрял? Те и сирийците гледат да избягат от кого ли не и никой не ги спира, нищо че част от тях бягат не за да намерят покой.  Сигурно и българите гледат да избягат. Чудно, защо само милион липсват. Нали уж сме най-бедните, най-болните, с най-некадърните политици...защо никой не бяга? Или по-точно защо, след като доста българи избягаха, пак се върнаха и седнаха на задника си?  Отоворът е прост. Лесно е да четеш интернет и да гледаш новините по телевизията, как богатите западняци пляскат с ръчички в басейнчета  в двора на спретнатите си къщурки. Ама като отидеш и ти да пляскаш с ръчички, не басейни, а отводни канали. И не спретнати къщурки, а панелки по-зле и от нашите. И не западняци, а източняци с бради и чалми. 

Няма как! Имат ни за втора ръка и уважават сънародниците си! И те взимат повече за други работни места.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.