Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 5 минути, Джугашвили написа:

Не знам доколко е вярно, но има теория че дефакто не Путин, а Романови са реалните управляващи на Русия. Путин и в частност руските служби, защитават интересите им. Това ми го е казвал руснак. Колко е вярно, времето ще покаже. Докато няма нищо черно на бяло, засега си осава само теория.

аналог на това е че Живков е бил агент на Гешев и ... накрая иди го разбери. 

А както се изразих веднъж - Путин е агент на ... квот се сетите .. цру, евреите, ... и тук приключваме в мъглата. 

Давам си сметка, че има и кой знае откога, хора и подмолни служби с бюджети - Уолсингам ( Елизабет I) че по- известна от Тюдорите, и т.н , но аз нямам достъп до тия сфери. 

Това което виждам със средствата на любителски рисърч е че в русия Путин се е заел да прави държава по царски/ императорски образец. Най- балансирано е мнението на Кончаловски за мен. 

(там сравнява Сталин и Путин) 

И като следствие за нас - попадаме в сферата на влияние и интерес от страна на тази нова държава. 

И понеже по една случайност имам бакграунд да търся първопричини и начала, затова съм се хванал за доктрината на Дугин (прави ми впечатление) 

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 167,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, miro20 написа:

хаха  :) ако е вярно , нещата с амн зле с тея рокери

Но иначе и на 24 май питах , но някои гузно мълчаха - защо руснаците празнуват създателите на нашата писменност, без дори да упоменават приноса на България ?

A ние не празнуваме ли 3 март, без да упоменаваме приноса на Русия? Каквото повикало, такова се обадило...

преди 3 часа, веселия Роджър написа:

A ние не празнуваме ли 3 март, без да упоменаваме приноса на Русия? Каквото повикало, такова се обадило...

От следващите избори няма да дам подкрепа на кандидат, който не изясни накъде вижда България и за какво ще работи. 

За ЕС и Нато  -- ИЛИ ---(няма и..и ) Путинова Русия и Евразийски съюз

(към старата или новата империя) не е възможно да сме разкрачени между 2-те. 

Като се види резултата от изборите и се реши, примерно, да се върви към Русия, тогава ще кажем русия ни освободи и ще лижем и мажем ( образно, понеже аз в тоя вариант мисля да се изнеса, за да не преча) 

* Между другото гледах наскоро Капка (на Радой Ралин снахата) по някаква телевизия и се учудих, че  не се е повлияла от на Сидеров простотиите. 

Тя каза - в това противопоставяне, което е сега всяка партия ще трябва да се определи на коя страна застава - не можем да сменяме коня по време на състезание. 

току що, MicraNT написа:

От следващите избори няма да дам подкрепа на кандидат, който не изясни накъде вижда България и за какво ще работи. 

За ЕС и Нато  -- ИЛИ ---(няма и..и ) Путинова Русия и Евразийски съюз

(към старата или новата империя) не е възможно да сме разкрачени между 2-те. 

Като се види резултата от изборите и се реши, примерно, да се върви към Русия, тогава ще кажем русия ни освободи и ще лижем и мажем ( образно, понеже аз в тоя вариант мисля да се изнеса, за да не преча) 

* Между другото гледах наскоро Капка (на Радой Ралин снахата) по някаква телевизия и се учудих, че  не се е повлияла от на Сидеров простотиите. 

Тя каза - в това противопоставяне, което е сега всяка партия ще трябва да се определи на коя страна застава - не можем да сменяме коня по време на състезание. 

Няма такова нещо, като "или- или" в политиката. Начина ти на мислене е сбъркан. Трябва да се мисли, откъде могат да се извлекат ползи, а не на кого да се надупим. Аз съм убеден, че можем да извлечем ползи и от Русия и от ЕС, но докато вървим със задника напред, ще получаваме предимно... онова нещо.

преди 1 минута, веселия Роджър написа:

Няма такова нещо, като "или- или" в политиката

именно, трябва да се преодолее и да се направи ИЗБОР. Това трябва да го направят и повечко мислещи гласоподаватели. 

току що, MicraNT написа:

именно, трябва да се преодолее и да се направи ИЗБОР. Това трябва да го направят и повечко мислещи гласоподаватели. 

Трябва да се направи избор, да се работи за България, а не на кого България да лакейства. За малка държава е трудно, но не и невъзможно. Като за начало трябва да поутихнем и да спрем да се репчим на тоя и оня. След това, нищо не ни пречи да бъдем приятели и с руснаците, и с американците... и да си гоним нашите интереси. Ама това няма как да стане, когато президентът ти цвърчи в ефир, че Русия води хибридна война с България. :)

Искам като български гражданин една много проста работа от ГЕРБ основно.

Да излезе програмния им директор, който е там Цветанов, Борисов и да поясни с думи прости или с еднозначни дела кого ще подкрепят. 

Както това сториха ДПС ( зимъска), Сидеров, Първанов - За Москва работим и това е. 

току що, MicraNT написа:

Искам като български гражданин една много проста работа от ГЕРБ основно.

Да излезе програмния им директор, който е там Цветанов, Борисов и да поясни с думи прости или с еднозначни дела кого ще подкрепят. 

Както това сториха ДПС ( зимъска), Сидеров, Първанов - За Москва работим и това е. 

Tочно тука грешиш! Може да се мазним колкото си искаме на Москва, Вашингтон или Анкара, но да работим за България. В политиката няма ние сме с тези и против онези- това е глупава политика.

преди 41 минути, веселия Роджър написа:

Трябва да се направи избор, да се работи за България, а не на кого България да лакейства. За малка държава е трудно, но не и невъзможно. Като за начало трябва да поутихнем и да спрем да се репчим на тоя и оня. След това, нищо не ни пречи да бъдем приятели и с руснаците, и с американците... и да си гоним нашите интереси. Ама това няма как да стане, когато президентът ти цвърчи в ефир, че Русия води хибридна война с България. :)

защото сме разкрачени между двете - единия трябва да говори и деиства в едната посока (Плевнелиев) ( колко е убедителен и личността му е друг въпрос), а другия - Борисов трябваше хем да подкрепя американците, хем да прави реверанси на руснаците (театрото)

а хибридна война има.  

днес нвидях, че се появил нов сайт - на 4 Юни. 2016 , който да Брани позицията във Варшава (интерпретацията моя) 

Zero Hedge вече и за българска употреба 

"Америка за българия" го финансира. Алексиев и бившия посланик в русия И. Василев ще го движат. 

Знам кои са. Няма нужда да ми обяснявате. Не знам кой финансира другите. 

Заглавието от линка го избрах щото на него попаднах, а и отдавна се чудех що не изкарват подводницата на светло

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

Цитат

Подкрепата за Bulgaria Analytica е осигурена от Фондация Америка за България. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Bulgaria Analytica и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори.

Още един правилен сайт. :) Съответно с правилните хора.

преди 2 минути, nikssi написа:

Още един правилен сайт. :) Съответно с правилните хора.

Иначе, Русия води хибридна война...:D

преди 2 минути, веселия Роджър написа:

Иначе, Русия води хибридна война...:D

Хибридна (информационна , пропагандна)  война водят всички.

Цитат

Най-точната дефиниция определя информационната война като война, чиято цел е завладяване на енергийни, природни и човешки ресурси на друга страна и въздействие върху умовете на хората в областта на идеологията, религията, историята, философията, науката, с цел внедряване в умовете им погрешни представи за това, което става в обществото.

И от двете страни го правят. И клакьори има от и двата лагера. Правилни и неправилни. Вие правилни ли сте или сте бунтари - сиреч неправилни.

Я се върнете в темата :

By_Chechi, виждам че участваш разсеяно в темата. Мисля, че съм от малкото, които са коментирали Вацев тук. Затова, моля те върни се 1-2-3 страници назад и виж. 

преди 1 час, nikssi написа:

И клакьори има от и двата лагера. Правилни и неправилни. Вие правилни ли сте или сте бунтари - сиреч неправилни.

Бунтари викаш - значи днешните бунтари  ( анти натовците = за Путин)  се бунтуват срещу свободата. Нищо ново - винаги така е било. Свободата е тежко бреме. 

Бунтарството няма нищо общо със сегашните клакьори, медии и политици 

Момчета взех да имам чувството, че нито сте достатъчно подготвени, нито можете да изследвате нещо в дълбочина, за да продължим разговора

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

преди 1 час, nikssi написа:

Хибридна (информационна , пропагандна)  война водят всички.

И от двете страни го правят. И клакьори има от и двата лагера. Правилни и неправилни. Вие правилни ли сте или сте бунтари - сиреч неправилни.

Пак стари клишета.

"хибридна война" е патент на руските служби и руските медии които не са медии а дефакто щатни служители, награждавани помпозно за "правилно отразяване на събитията".

Както бе в мсираната фейк пропаганда преди и по време на анексията на Крим.

Тогава доста се попотиха.... заслужиха си медалите /300 журналиста официално наградени с почетни ордени от Пу/

Които 300 наградени служители нито един не си върна наградата когато точно една година след анексията  Пу си призна за военната операция, и излязоха наяве всичките лъжи които тези псевдожурналисти са тиражирали. Нито един не си върна наградата, поне от журналистически морал.

Но няма как да има такъв морал, след като те не са журналисти, а щатни служители на путинските служби

Няма да споменавам историята по създаването на световния пропаганден канал РТ ,  и откровенията на някои негови служители.

"залия запад" чак сега, няколко години след тези мащабни пропагандни операции се усети че става нещо.

И го нарекоха "хибридна война".

Така че "всички го правят " е пропагандна лъжа.

Всеки път ви питам ... има ли някоя западна медия която ЕЖЕДНЕВНО да бълва лъжи и изкривена дезинформация, както руските.?

Сайтове като http://www.stopfake.org/   

http://www.russialies.com/  

и др . са отражение на тези путински лъжи.

Защо няма сайтове отразяващи западни лъжи в руски медии , мисля е повече от ясно :)

преди 9 часа, Джугашвили написа:

Не е нужно да се хвалиш, просто се радвай, че ме има!!!

П.П. За теб съм другарят Джугашвили, а не Сталин!!! В едни по-добри времена, за тези приказки щеше да висиш по стълбовете!!!

Пропагандирането на античовешки антиконституционни и др подобни простотии е забранено по принцип , другарю престъпник Кобо :)

МЯстото на престъпниците като идола ти е в историческото забвение и само за назидателен пример на изучаващите история.

преди 8 минути, miro20 написа:

Пропагандирането на античовешки антиконституционни и др подобни простотии е забранено по принцип , другарю престъпник Кобо :)

МЯстото на престъпниците като идола ти е в историческото забвение и само за назидателен пример на изучаващите история.

КобА!!! Я стига глупости!  Кой, какво пропагандира, че станахте толкова съвестни блюстители на българските закони???

преди 45 минути, MicraNT написа:

By_Chechi, виждам че участваш разсеяно в темата. Мисля, че съм от малкото, които са коментирали Вацев тук. Затова, моля те върни се 1-2-3 страници назад и виж. 

Върнах се ! 5 страници назад се върнах....коментирал си Вацев , но не си присвоявай Вацев . Той не е твой и за лично ползване...

При това , в поста си не коментирам Вацев ! :nono:

В клипа , Вацев коментира прехода и какво ни се случва.....:)

Аз само го посочвам за гледане (и мислене който го може) !

Вероятно имаш някакъв свой проблем .....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Цитат

КобА!!! Я стига глупости!  Кой, какво пропагандира, че станахте толкова съвестни блюстители на българските закони???

Радвам се че знаеш прякора на престъпника.

За мен няма грам разлика дали ще възхваляваш "едни по добри времена" /цитирам те/ на Сталин, или ще възхваляваш "едни по добри времена " на Хитлер.

Двете идеологии и национал социализма, и комунистическия режим са заклеймени официално като рпестъпни и античовешки.

Ако имаш  спорове с това, обърни се към .....

Spoiler

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, miro20 написа:

Пак стари клишета.

"хибридна война" е патент на руските служби и руските медии които не са медии а дефакто щатни служители, награждавани помпозно за "правилно отразяване на събитията".

Както бе в мсираната фейк пропаганда преди и по време на анексията на Крим.

Тогава доста се попотиха.... заслужиха си медалите /300 журналиста официално наградени с почетни ордени от Пу/

Които 300 наградени служители нито един не си върна наградата когато точно една година след анексията  Пу си призна за военната операция, и излязоха наяве всичките лъжи които тези псевдожурналисти са тиражирали. Нито един не си върна наградата, поне от журналистически морал.

Но няма как да има такъв морал, след като те не са журналисти, а щатни служители на путинските служби

Няма да споменавам историята по създаването на световния пропаганден канал РТ ,  и откровенията на някои негови служители.

"залия запад" чак сега, няколко години след тези мащабни пропагандни операции се усети че става нещо.

И го нарекоха "хибридна война".

Така че "всички го правят " е пропагандна лъжа.

Всеки път ви питам ... има ли някоя западна медия която ЕЖЕДНЕВНО да бълва лъжи и изкривена дезинформация, както руските.?

Сайтове като http://www.stopfake.org/   

http://www.russialies.com/  

и др . са отражение на тези путински лъжи.

Защо няма сайтове отразяващи западни лъжи в руски медии , мисля е повече от ясно :)

Миро, не се хаби. Изключително трудно е да се установи произхода на "концепцията" hybrid warfare, War

Това е тема на друго ниво. Книгата на Корибко според мен е revers engineering. Повечето структури в путиновия строй са плод на изследване и преобръщане и внедряване. По Цар Петров образец.

Технологиите за водене на война са такива и такива - внедряваме ги и ние. 

Има ЕС - и ние ще направим Евразийски

Сноудън при него още. 

Проблемът му е че нищо ново не може да се роди там. Както един приятел забеляза преди време - как 2-ма американеца успяха да сглобят компютър в гараж, който после няколкостотин държавни специалиста не можаха да разгадаят как работи сума ти и време. 

По принцип си прав, но само едни медии станаха изведнъж супер отчетливо агресивни и безскрупулни, и то с директни нагли манипулации  и пропаганда.

Това е друго ниво вече.

преди 2 минути, miro20 написа:

Радвам се че знаеш прякора на престъпника.

За мен няма грам разлика дали ще възхваляваш "едни по добри времена" /цитирам те/ на Сталин, или ще възхваляваш "едни по добри времена " на Хитлер.

Двете идеологии и национал социализма, и комунистическия режим са заклеймени официално като рпестъпни и античовешки.

Ако имаш  спорове с това, обърни се към .....

Покажи скритото съдържание

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

И къде пропагандирам за смяна на настоящото робство??? Пък ако евентуално моето е нарушение на закона, то Бойко Борисов е директно за затвора, щото той ходи да цитира Тодор Живков!!!

Според скормното ми мнение, след студената война, когато Пу бе млад никому неизвестен черноработник в социалистческите служби, т.е. един от най старателните промити мозъци, за тези 25 г. той , и не само той , не са спали, а под привидно затишие,  усилиха многократно силите и средствата си .

Мащабите с които са пронбикнали навсякъде по света - и в медии и в политически партии, говори  еднозначно че ама въобще не са спали.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, by_chechi написа:

Върнах се ! 5 страници назад се върнах....коментирал си Вацев , но не си присвоявай Вацев . Той не е твой и за лично ползване...

При това , в поста си не коментирам Вацев ! :nono:

В клипа , Вацев коментира прехода и какво ни се случва.....:)

Аз само го посочвам за гледане (и мислене който го може) !

Вероятно имаш някакъв свой проблем .....

Отличен анализ, според мен!

преди 4 минути, miro20 написа:

По принцип си прав, но само едни медии станаха изведнъж супер отчетливо агресивни и безскрупулни, и то с директни нагли манипулации  и пропаганда.

Това е друго ниво вече.

като за тука - "Горна Волта с ракети", Нигерия със сняг , ей такива, по ще вървят

преди 4 минути, miro20 написа:

Според скормното ми мнение, след студената война, когато Пу бе млад никому неизвестен черноработник в социалистческите служби, т.е. един от най старателните промити мозъци, за тези 25 г. той , и не само той , не са спали, а под привидно затишие,  усилиха многократно силите и средствата си .

Мащабите с които са пронбикнали навсякъде по света - и в медии и в политически партии, говори  еднозначно че ама въобще не са спали.

За сметка на това пък чипсовете проспаха цветните революции и разширяването на НАТО до границите на матушка Россия, а.;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.