Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 49 минути, Реджеп Иведик написа:

Европа е по силна икономически от САЩ и много по силна от Русия. Това къде е в анализа ?

Но не е единна.

На балканите, съюза между Румъния и Турция тепърва ще укрепва. Все някога и България ще се присъедини. Не сме нито презрени гърци, нито малоумни сърби.

Може да се присъединим, а може и да ни присъединят(по-равно и за двете съседки, че в новата ни история големи мераци имат към земите ни.)

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 167,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, A.com написа:

При свестни ръководства, каквито Румъния и Турция що годе имат, нямат интерес от враждебно настроено българско население. За да има сила една балканска формация е необходимо доброволно участие на всички.

току що, Реджеп Иведик написа:

При свестни ръководства, каквито Румъния и Турция що годе имат, нямат интерес от враждебно настроено българско население. За да има сила една балканска формация е необходимо доброволно участие на всички.

Турция има свястно ръководство? Този агресивен ислямист е свястно ръководство? Казах ти вече, сменяй лепилото, че кашата в главата ти съвсем се размекна.

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

То верно,че е жега ама...това е като оня бисер за сделката между американци и руснаци за Крим. :D Объркал си темата Реджепе!

току що, nikssi написа:

То верно,че е жега ама...това е като оня бисер за сделката между американци и руснаци за Крим. :D Объркал си темата Реджепе!

Що не станеш модератор ?

То туй твойто не бяха претенции, не беше чудо. Почваш да ме дразниш.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Що не станеш модератор ?

Набий го боецо! :)

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Що не станеш модератор ?

Отказах бре Реджепе,отказах не съм послушен и им го казах пряко. Като се дразниш айде беж от темата,коментирам ти нелепото изказване на стабилно правителство в Турция. Стабилно ли е? Защо тогава смениха министър председателя си? Защо на Ердоганчо му се клати стола?

Хайде моля те спри се излизаме извън темата заради такива спорове.

Ходих да пия малко бира с приятели и поради тая причина е възможно да кажа нещо дето не трябва, но,

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Европа е по силна икономически от САЩ и много по силна от Русия. Това къде е в анализа ?

във част 2-ра 

Турция ще координира бъдещото глобално противостоене на Русия (Втора част)

там е разбирането за еманципацията на големите европейски държави - франция, турция, германия, великобритания + сащ и русия. Сериозното на турция са кемалистите и Стратегическа-та дълбочина на Давитоглу (Вацев смята, че Ердоган няма да стои дълго) Така, че споко. 

Дал е лека проекция - Х/Килари е представител на елита, Тръмп - аутсайдер. Смята, че в крайна сметка Хилари ще е президент и това няма да е в интерес на Путин, който според него просто иска да продава ресурсите на Русия. Инстинктите на американците  са да ги вземат и в лицето на Хилари щатите ще направят всичко възможно да дестабилизират Путин - дал е обяснение как и защо това няма да е толкова трудно. Путин има вътрешни врагове и "неуспеха" да разреши украинската криза с категорична победа няма да му бъде простено. Симптом за това е създаването на национална гвардия, според Вацев. Излиза, че Путин не е толкова страшен, колкото се представя у нас. ( днес Аню Ангелов каза - никой, никого не мисли да напада)

С 2 думи - Сащ е на път да загуби ЕС ( Съединените Европейски Щати) и затова, защото може, ще иска да трансформира истинско боеспособно нато - Нато 2 със страните от източна европа, за да блокира Русия и апетитите на събуждащите се европейски сили като Франция и Германия. 

За нас това означава, че няма мърдане - ако Б.Б. трябва да остане на власт, това означава да имаме малко по- ербап Плевнелиев. 

И най- интересното - аз също искам да се разбере най- накрая какво е туй руско - американско дружество със смесено участие, което ни пречи да разберем кой ляв, кой десен, кой дърпа конците. Какви са тия безпроблемни руски капитали. 

Ismurf, ако след Полша се стигне до теглене на чертата, бъди сигурен, че руската пропаганда ще увисне във въздуха, че даже и Пеевски може да спихне

----

Ако това може да послужи за критика - кажете ми има ли у нас национална доктрина , дебела книга (като на Давитоглу) , нещо различно от спорадични анализи - Минчев, Кръстев (някои казват, че имал участие в речта на Плевнелиев) , журналисти - Т.Томов и Кеворкян (дето втория захапа първия вчера, че и той си бил заслужил заплатата) , Св. Терзиев (пише във в. Сега) , от Д. Веле някой, И. Инджев, Историци - кой ми кажете да чета? А , щях да забравя - В. Сидеров с основите на българизма - мерси. 

Като имам предвид, че Вацев поставя като основен проблем пропастта между управляващ, "прости господи елит" и Суверен ( партията на негласуващите) и това че е  преподавател (храни се от даскалък и не изглежда луксозно облечен) мисля, че е в идеална позиция да говори. 

Всеки човек на мисълта е десен - това е най- забавното от всичко

Братле, малко бира не може да те направи толкова неадекватен. Много бира също. Или не можеш да пиеш, или не можеш да мислиш...

преди 2 минути, веселия Роджър написа:

Братле, малко бира не може да те направи толкова неадекватен. Много бира също. Или не можеш да пиеш, или не можеш да мислиш...

доста остроумно, а нещо по темата?

Редактирано от MicraNT (преглед на промените)

преди 1 минута, MicraNT написа:

доста остроумно, а нещо по темата?

преди 1 минута, MicraNT написа:

доста устроумно, а нещо по темата?

Аз по темата съм се изказал по- назад. Ако ти си мислиш, че четейки разни платени анал- лизатори и споделяйки прочетеното, казваш нещо по темата- дълбоко се заблуждаваш. Общ балкански фронт срещу Русия няма да има. Не знам чий нездрав сън е полюцията, че Турция ще поведе такъв фронт, но душевно болни хора вече има на всички нива в обществото. Оставете лизаторите да си изкарват хляба и мислете с главите си.

Няма балкански фронт, а "Нато 2", както се изразява, анализатора, след срещата в Полша. В  анализа на доцента има прогнози и предстои да видим. 

Твърдението ми, всъщност е че това е най- добрия анализ, наличен към днешна дата у нас. Аз не мога да го конкурирам, понеже ходя на работа, която е в съвсем друга посока. Ако има някаква стойност мнението ми, то е в посочването и отсяването. Трябва да ценим това, което имаме. 

преди 30 минути, Реджеп Иведик написа:

Я успокой топката. Ти от любов към мадараша се самозабрави !!!

Извинявай ама изобщо не зацепвам какво имаш предвид. И търсачката нищо не дава та ако е по темата може ли уточниш, ако не е просто млъкни.

преди 3 минути, MicraNT написа:

Няма балкански фронт, а "Нато 2", както се изразява, анализатора, след срещата в Полша. В  анализа на доцента има прогнози и предстои да видим. 

Твърдението ми, всъщност е че това е най- добрия анализ, наличен към днешна дата у нас. Аз не мога да го конкурирам, понеже ходя на работа, която е в съвсем друга посока. Ако има някаква стойност мнението ми, то е в посочването и отсяването. Трябва да ценим това, което имаме. 

Дай си сметка, че четеш пълни глупости и започни да мислиш. Какви армии имат Полша, Румъния и България... и респективно Турция. Турската не превъзхожда ли в десетки пъти армиите на тези страни? Защо им е тогава "НАТО 2"? Политическа подкрепа, за експанзионистичната си политика, какво друго? Защо все пак го правят при положение, че бърз поглед върху картата показва, че подобен "фронт" би имал нулев шанс срещу Русия? Защото турците искат да въвлекат в играта големите от НАТО,, които кой знае защо, не се вълнуват много от въпроса...

Между другото, ако не си разбрал премиера на България, категорично отказа участието ни, в нечии розови сънища. Излиза, че Боко е по- умен от теб...

преди 2 минути, nikssi написа:

Извинявай ама изобщо не зацепвам какво имаш предвид.

Кога ли си зацепвал, че сега. Затуй няма и да те направят модератор, щот не зацепваш !!!

току що, Реджеп Иведик написа:

Кога ли си зацепвал, че сега. Затуй няма и да те направят модератор, щот не зацепваш !!!

Ти ще спреш ли с офтопика? Или целта ти е да кажа нещо и после да докладваш? Считай,че съм те докладвал.

току що, nikssi написа:

Ти ще спреш ли с офтопика?

Че ти да не би да си написал нещо по темата ?

Че се опитваш и да ми забраниш да пиша щото не съм на твоето мнение. Я посмали претенциите !!!

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Че ти да не би да си написал нещо по темата ?

Че се опитваш и да ми забраниш да пиша щото не съм на твоето мнение. Я посмали претенциите !!!

Що му отговаряш на заяжданиците и арогантните простотии? :) това му е целта - да дразни , да раздава акъл и да демонстрира арогантност  :)

Цитат

„Битката за изграждането на Седми блок на АЕЦ „Козлодуй" се води от „Уестингхаус", каза още депутатът.
„Бойко Борисов е изключителен политически лицемер", каза Енчев в коментар на скандала с флотилията от тази седмица.

Той разясни, че в продължение на шест месеца официално се е знаело, че през януари Румъния е внесла в НАТО официално предложение за военна флотилия от черноморските държави. През март военният ни министър е обсъдил, без никой да му дава мандат, с румънците този въпрос.

„Месец май външният министър Даниел Митов, а и днешното му изявление по време на деня на откритите врати, говори за необходимостта от регионално участие и разговорът за тази флотилия, според него, трябва да стане регионален, т. е., той признава необходимостта от създаването на подобна флотилия", каза Енчев.

„Ако се разгледа неговото изявление в детайли, ще се види, че той говори няколко неща, които са неверни", каза Енчев. Първото - че НАТО е отбранителен съюз, което е невярно, защото алиансът е агресивен, и в подкрепа на тази теза е неговото непрестанно разширяване към Русия. Второто нещо, е че външният ни министър иска засилено присъствие на НАТО в Черно море.

„Това е косвено признание, че такава флотилия ще има", каза Енчев. Всичко това според депутата означава, че премиерът е бил наясно от началото на годината.

„Защо той шест месеца е мълчал, а сега изведнъж реши да говори, защото Бойко Борисов реши, в този ден, в който излезе присъдата за „Белене", в този ден, в който се говореше за изпращането на 400 войници в Румъния без съгласие на парламента и правителството, реши да се направи на патриот с русофилски привкус. Това му е необходимо да омилостиви руснаците... така че Борисов играе евтини игри с руснаците", каза Енчев.

Явно е истина това,че Борисов направи обходна маневра. http://www.glasove.com/categories/novini/news/enchev-borisov-e-znael-za-obshtata-flotiliya-oshte-v-nachaloto-na-godinata

Още по темата http://www.glasove.com/categories/novini/news/abv-i-bsp-iskat-deklaraciya-na-ns-za-uchastieto-ni-vyv-flotiliya-na-nato

Цитат

Преди месец, в Украйна, Порошенко каза, че е водил разговори с Росен Плевнелиев за създаването на такава военна структура. Очевидно е, че в Букурещ този въпрос се обсъжда. Видимо е, че Турция се стреми  да наложи такава военна структура. Нали нямаме никакво съмнение кой ще я лидира, кой ще я управлява. Да си мислим, че това е някакъв недоразбран превод от чужди изяви ще бъде, най малкото, безотговорно, заяви Петков.

преди 3 часа, веселия Роджър написа:

Дай си сметка, че четеш пълни глупости и започни да мислиш. Какви армии имат Полша, Румъния и България... и респективно Турция. Турската не превъзхожда ли в десетки пъти армиите на тези страни? Защо им е тогава "НАТО 2"? Политическа подкрепа, за експанзионистичната си политика, какво друго? Защо все пак го правят при положение, че бърз поглед върху картата показва, че подобен "фронт" би имал нулев шанс срещу Русия? Защото турците искат да въвлекат в играта големите от НАТО,, които кой знае защо, не се вълнуват много от въпроса...

Между другото, ако не си разбрал премиера на България, категорично отказа участието ни, в нечии розови сънища. Излиза, че Боко е по- умен от теб...

Благодаря за смислената критика. Научих за "наивния" неутралитет, отигран от Борисов на "тренировката" преди важната среща.  Досега не ме бяха сравнявали с Него. :emoji_objects-11:

Да си призная, това за Турция (че чак и в заглавие) не е така очевидно за мен. 

Оценявам високо написаното в статиите, заради модела, който се откроява там и който ще свърши добра работа за следващите месеци - за наблюдение и ориентация като се облече с малко избрани източници и фийдове. За друго не ми трябва. Аз политически и държавни решения не се очертава да вземам. Просто искам да се информирам бързо и да не си губя времето в проследяване кой и защо казал нещо днес. 

Относно решенията на Нато и поведението на нашите политици - скоро ще разберем

Не очаквах толкова бързо Първанов да бъде мобилизиран, а и  Вацев добра работа е свършил :

Първанов поиска вместо дрънкане на оръжие на Балканите, НАТО и Русия да си подадат ръка

------

"А защо е необходимо това да се прави?

Защо трябва да стане нещо от този род – съществуват множество причини и начини това да се направи. Първо, Русия няма начин да помогне на Борисов, без да освирепее американското ръководство на България. Не могат да му дадат нито пари, нито открита подкрепа. Но може, когато Борисов тръгне по нанадолнището да бъде подпрян от единия край. Извършителят на тази деликатна операция очаквам да бъде Георги Първанов. Той отдавна не се бои, защото мокър от дъжд не се бои. "

преди 4 минути, M.Николов написа:

Вацев хубаво е направил анализ, но не виждам да дава решения.

e, то ще стане доктрина тогава. Той е маргинализиран в момента. 

Последно за днес - да не пропусна да благодаря на тези, които изказаха критика и към мен и към четивото. Малко съм разсеян в лайкването. 

За това, че нямаме национална доктрина някой хора говорят от повече от 15 години, обаче в парламента въобще не се трогват. Интелигенцията ни също.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.