Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета "Борисов-2"

Featured Replies

преди 1 час, karadzha написа:

А защо АЕЦ да я построят калпаво – там се правят проверки от международни организации за грешки при строежа. Не е като да правиш магистрали:) Румъния си има АЕЦ, що не я закрие. Щото там не е бъкано от национални предатели като при нас (то не бяха Кунева, Костов, Борисов). Токът от АЕЦ е най-евтин и като спрат и последните реактори на Козлодуй, ще има 3 ката .уец у г.зо.

Първо реакторите в Козлодуй имат достатъчно ресурс и няма скоро да бъдат закрити.

Второ енергията евентуално добита в Белене няма да е на същата цена а доста по - скъпа. Да не говорим за огромните разходи за съхраняване на радиоактивните  отпадъци. Общо взето ядрената енергия вече си отива и идват ВЕИ. Всички дъжави с далновидна политика се ориентират натам. Друг е въпросът че в България ги компрометирахме с далаверите които се правят с тях. Но цената им пада драстично и това е бъдещето.

А относно националните предатели мисля че избирателно изпускаш доста имена :).

• Отговори 2,9k
  • Прегледи 167,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 часа, Мойра написа:

Къде в цитираното уведомление се говори за "натиск " ?

Дори напротив - външния министър е уведомил за взетото НАШЕ решение, което е направил и към други държави и дипломати.

Предполагам тези неща са в ежедневните кореспонденции на външните министерства.

Превода :

Увмажаема госпожо секретар, намирам се в Атина като част от обиколка в Брюксел, Рим, Атина и Анкара. Искам да ви уведомя, че получих обаждане преди малко от българския външен министър Младенов (Николай Младенов, министър на външните работи – бел. прев.), който ме уведоми, че България е решила да отмени проекта си за изграждане на АЕЦ Белене в партньорство с Русия.
Това беше важна част от дискусията по време на посещението ви в София. То (Младенов) каза, че Русия сътрудничи. България ще придобие владение върху един реактор, чието производство е завършено и ще го пренасочи към площадката в Козлодуй. „Уестингаус“ преговаря с българите за разработване на проект в Козлодуй, използвайки руския реактор.

преди 29 минути, lsmurf написа:

Първо реакторите в Козлодуй имат достатъчно ресурс и няма скоро да бъдат закрити.

Второ енергията евентуално добита в Белене няма да е на същата цена а доста по - скъпа. Да не говорим за огромните разходи за съхраняване на радиоактивните  отпадъци. Общо взето ядрената енергия вече си отива и идват ВЕИ. Всички дъжави с далновидна политика се ориентират натам. Друг е въпросът че в България ги компрометирахме с далаверите които се правят с тях. Но цената им пада драстично и това е бъдещето.

А относно националните предатели мисля че избирателно изпускаш доста имена :).

Цената от ВЕИ навсякъде е още скъпа (дори и в Германия и не се е чуло да си закриват АЕЦ-ите там, а имат бол). За националните предатели отговорни за енергийната ни политика говоря. А иначе списъкът е много дълъг и може да кажеш и ти имена и съм сигурен, че ще съм съгласен с тебе (там са и Първанов, и Станишев, и царя, и още други комуняги, и не уж комуняги).

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

преди 6 часа, miro20 написа:

Къде в цитираното уведомление се говори за "натиск " ?

Никъде, естествено.

на 7/6/2016 в 13:04, lsmurf написа:

Това е така на половина. Да реакторите имат достатъчно ресурс, но 100% ще бъдат затворени. Причината е, че единствената компания която може да удължи експлоатацията е същата руска компания, която беше сключила договор за АЕЦ Белене. Е дали руснаците 2017-а ще кажат, че е изгодно да се продължава 5-ти реактор и 2019-та за 6-ти? Би било нереално ако се случи и аз няма да го повярвам. Още повече борисов пубично по телевизията е казвал, че  я затваря и "ядовете от затворената белене и последствие козлодуй ще ги бере друг премиер щото щяла да се срути икономиката и да фалира държавата". Да е честит на всички които ни преебаха, гласувайки за него!

преди 1 час, mitosandov написа:

Това е така на половина. Да реакторите имат достатъчно ресурс, но 100% ще бъдат затворени. Причината е, че единствената компания която може да удължи експлоатацията е същата руска компания, която беше сключила договор за АЕЦ Белене. Е дали руснаците 2017-а ще кажат, че е изгодно да се продължава 5-ти реактор и 2019-та за 6-ти? Би било нереално ако се случи и аз няма да го повярвам. Още повече борисов пубично по телевизията е казвал, че  я затваря и "ядовете от затворената белене и последствие козлодуй ще ги бере друг премиер щото щяла да се срути икономиката и да фалира държавата". Да е честит на всички които ни преебаха, гласувайки за него!

Много бъркаш за Борисов - не знам точно какво е казал но знам че ще направи това което му каже Путин. Така че затваряне ще има само ако Путин реши а мисля че той няма да направи такова нещо защото ще загуби част от тоталното си влияние върху българската енергетика.

А за това че цената ще скочи с 1000 % ако бъдат затворени реакторите няма как да стане защото няма икономическа логика тогава просто цените ще се изравнят с международните което не е добре но рано или късно ще стане.

Ами ще купуваме ток от турската аец под резово и ще сме яко хванати за топките - ако не им се прекланяме спират тока на половин БГ, пък иди се жалвай на който искаш евро съд.

преди 22 часа, mitosandov написа:

Ами ще купуваме ток от турската аец под резово и ще сме яко хванати за топките - ако не им се прекланяме спират тока на половин БГ, пък иди се жалвай на който искаш евро съд.

А продавахме ток не само на Турция и част от Гърция, ами и на почти целите Балкани...

на 6.07.2016 г. в 11:04, lsmurf написа:

Първо (1) реакторите в Козлодуй имат достатъчно ресурс и (2) няма скоро да бъдат закрити.

Това, че (1) е вярно не ни гарантира (2). За другото съм съгласен.

на 6.07.2016 г. в 11:14, karadzha написа:

Цената от ВЕИ навсякъде е още скъпа (дори и в Германия и не се е чуло да си закриват АЕЦ-ите там, а имат бол). За националните предатели отговорни за енергийната ни политика говоря. А иначе списъкът е много дълъг и може да кажеш и ти имена и съм сигурен, че ще съм съгласен с тебе (там са и Първанов, и Станишев, и царя, и още други комуняги, и не уж комуняги).

Не, че не се е чуло - ти не си чул.

Още след Фукушима Германия обяви график за спиране и извеждане от експлоатация на всички ядрени реактори.

преди 4 часа, веселия Роджър написа:

А продавахме ток не само на Турция и част от Гърция, ами и на почти целите Балкани...

"Продавахме" ??? Аз не съм продавал на никого !!!

Българските производители и енергийния оператор продаваха, ама преди Румъния да пуснат "Черна вода" и още мощности.

А по-преди това се изнасяше, а вътре, в страната беше ... дискотека.

Беше дискотека за 2 месеца, щото явно не си направиха точно разчетите. А като си договорил доставки, няма как да не ги направиш.

Тоя Борисов цял живот ще влачи историята за "Този преди мен". 

Спортните сайтове тръбят, че боко днес е обещал поне 100 милиона за футбол-а догодина... Тук може би съм пристрастен, като човек не гледащ и незаинтересован от никакви спортове, но тези 100 милиона със сигурност биха имали по-полезно за обществото уползотворяване. Още повече, че част от тези пари са дошли от одръжки от заплатите/бизнеса на народа.

Бойко лъже, защото го е яд, че Гриша Ганчев го прекара с новия ЦСКА и загробването на стария с все дълговете. Бойко доведе Титан в ЦСКА, които досъсипаха клуба. Клуба дължи 30 млн. на държавата и е съден в УЕФА от агенти , играчи, други отбори и всевъзможни паразити, които пият кръвта на ЦСКА. Наш Борисов баламосва феновете на Локо СФ с разни 100 млн и с глупости, че оздравяване му е майката, защото Ганчев няма намерение да оздравява ЦСКА, а така много хора барабар с държавата ще останат с пръст в едно място.

преди 5 часа, jhoro написа:

Още след Фукушима Германия обяви график за спиране и извеждане от експлоатация на всички ядрени реактори.

Те германците щяха да спират ядрени реактори, но нещо са загубили графика (къде е).

преди 12 часа, karadzha написа:

Те германците щяха да спират ядрени реактори, но нещо са загубили графика (къде е).

Ето ти нещо за четене - хем е доста скорошно.

Германия настоява Белгия да затвори ядрените реактори временно

Цитат

Germany aims to turn off all its nuclear reactors by 2022 ...

и тук - Nuclear power phase-out

Цитат

Eight German nuclear power reactors (Biblis A and B, Brunsbuettel, Isar 1, Kruemmel, Neckarwestheim 1, Philippsburg 1 and Unterweser) were permanently shut down on 6 August 2011, following the Japanese Fukushima nuclear disaster.

Осем германски енергийни ядрени реактори (Biblis A и B, Brunsbuettel, Изар 1, Kruemmel, Neckarwestheim 1, Philippsburg 1 и Unterweser) са постоянно затворени на 6 август 2011 г., след японската ядрена катастрофа във Фукушима .

Зи фарщен ?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

на 9.07.2016 г. в 16:35, mitosandov написа:

Ами ако погледнем реално няма да има нужда и да внасяме дори и при закриване и на двата блока . Ти си математик погледни тук . http://www.capital.bg/energy/overview.php

какъв е процента на вътрешното потребление от цялата произведена енергия ? За целия период се движи около 25 % Козлодуй дава средно 31 % от производството а има и доста мощности в "студен резерв" които могат да се включат така че спокойно можем да минем и без АЕЦ . Цената на енергията естествено ще скочи но няма въобще да сме хванати за топките .

А за да не ми кажеш че НЕК ще изгуби нещо когато спрем износа можеш да прочетеш как стоят нещата тук http://gikotev.blog.bg/drugi/2015/06/24/zlatniiat-vek-na-bylgariia-po-iznos-na-elektroenergiia-popra.1371513

Aко статистиките са верни тогава това е добре. Цената обаче ще скочи сериозно защото тогава процентите на тец-овете и вец-овете ще са доста по-високи, а повечето не са български и продават на минимум двойни цени спрямо българските. Усетили, че имат възможност да ни резнат ще гледат да предоговорят цените. Картела в енергетиката не е по-глупав от този в горивата, земеделието и фармацията.

преди 3 часа, lsmurf написа:

Ами ако погледнем реално няма да има нужда и да внасяме дори и при закриване и на двата блока . Ти си математик погледни тук . http://www.capital.bg/energy/overview.php

какъв е процента на вътрешното потребление от цялата произведена енергия ? За целия период се движи около 25 % Козлодуй дава средно 31 % от производството а има и доста мощности в "студен резерв" които могат да се включат така че спокойно можем да минем и без АЕЦ . Цената на енергията естествено ще скочи но няма въобще да сме хванати за топките .

А за да не ми кажеш че НЕК ще изгуби нещо когато спрем износа можеш да прочетеш как стоят нещата тук http://gikotev.blog.bg/drugi/2015/06/24/zlatniiat-vek-na-bylgariia-po-iznos-na-elektroenergiia-popra.1371513

Като ни е такова потреблението на електричество , ха сега смятай пък каква ни е икономиката....!!! Има си натурален български израз , ама малко нещо нецензурен се пада !:lol6:

(виж производство/потребление някъде там......другаде и сравни !)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 1 час, by_chechi написа:

Като ни е такова потреблението на електричество , ха сега смятай пък каква ни е икономиката....!!! Има си натурален български израз , ама малко нещо нецензурен се пада !:lol6:

(виж производство/потребление някъде там......другаде и сравни !)

Прав си . Забравих да спомена че енергоемкостта за единица произведена продукция е от най - високите в Европа така че наистина има още резерви . Само че тези неща се правят с мозък а ние си изгонихме умните хора в чужбина така че тази резерва отпада :).

преди 1 час, lsmurf написа:

... ние си изгонихме умните хора в чужбина ...

Таа мантра ми е любима.;)

преди 1 час, веселия Роджър написа:

Таа мантра ми е любима.;)

За съжаление си е самата истина може би за това да си я обичаш .

току що, lsmurf написа:

За съжаление си е самата истина може би за това да си я обичаш .

Мхм... и останахме само тъпите. Ти тъп ли си?

Мхм... и останахме само тъпите. Ти тъп ли си?

Ами щом съм още тук явно да :)

Щом си тъп тук, там няма да станеш умен... да те светна.

Щом си тъп тук, там няма да станеш умен... да те светна.

Ще си го запиша за да си го знам , ама хайде да приключваме че останалите не са длъжни да ни четат простотиите. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.