Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Delete...

Редактирано от Kieli (преглед на промените)

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 764,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Не  си избрал правилната настройка за дяла :)

1.Правиш си swap 2 GB

2. Правиш си Root ( / )  Да речем  20 GB

3. Правиш си /Home всичко останало от мястото което си заделил за  дистрото.

Това което ти си избрал сега е  къде да се създаде и запише  груб лоудъра.  Във момента то ти е казало ,че не намира място където да си инсталира самия Антергос защото реално ти не си му направил дял за да го направи.

Да знаеш ,че  както ти е посочен сега целия диск за Груб  ще  го запише на мястото на бутлоудъра на Windows.  Ако по някаква причина после не ти хареса  дистрибуцията и я изтриеш  няма да може да си стартираш Windows. Ако искаш си направи един дял от  300 MB   и го  направи  /boot . долу в дясно дето ти пише Device:  АТА ST.....   го променяш на 300 мегабайтовия дял за  boot.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Селектнат беше /dev/sda7, малко ми е неточна снимката щото я направих по-късно. Ще мога ли без Swap да мина?

Не го препоръчваш, защото? Няма абсолютно никакъв проблем да си без swap. Аз самият съм така от поне две-три години. Безсмислено е.

преди 8 минути, Kieli написа:

Селектнат беше /dev/sda7, малко ми е неточна снимката щото я направих по-късно. Ще мога ли без Swap да мина?

От какъв зор си с GPT и за какво ти е скапаното UEFI? sda7 не е подходящият дял за инсталация.

На мене ми е все тая  дали ще има или няма да има swap  дял. Нека да се направят другите задължителни дялове пък за тоя както си реши.

Е то ти пише какъв да е дяла бе човек :) Какво  има да го чекваш и да го разчекваш толкова ? Направи си дял  с   някакъв малък размер за  /boot/efi  и си готов.  Тези 33GB дето си ги оставил празно място какво ще ги правиш ?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ако има 4 гб рам ,не ти трябва суап дял за домашно пц да си цикаш у фейса :)

Не те разбирам.Искаш си направиш дуалл боот ли .Какъв джам имаш инсталиран?

Оправих се, направих нов дял ама нещо се заблъскахме в темата и не прочетох.  Благодаря на всите. :)

Здравейте.На 2-3 дена трия историята на гугъла.Трябва ми една статия.Питането ми е?Имали място в системата,където се запазва историята?Търся един клип в тубата.Благодаря предварително.(с Линукс Минт съм)

преди 59 минути, RudeBoy написа:

При мен се пази в браузъра (Opera) - чак до деня, в който съм го инсталирал.

И при мен е така,но когато компа започне да запъва,трия историята и рестартирам.

Затова питам дали историята не се запазва някъде в системата?

преди 9 минути, batipej4o написа:

И при мен е така,но когато компа започне да запъва,трия историята и рестартирам.

Затова питам дали историята не се запазва някъде в системата?

Запазва се в потребителската конфигурация на браузъра. Именно от нея си изтрил историята.

Момчета, имам проблем с дуал-буута между 10ката и Новата мента. Има нещо омазано,  ntfs дисковете с прозореца стоят (включително там пространството му от 500мб.) , груба зарежда, появява се 10, мога да избирам, но ми дава някаква грешка, прилагам и снимка, как мога да реша проблема и да го подкарам, че не ми се преинсталира всичко, благодаря! 

13566213_1381019421913752_1234040210_n.jpg

на 22.06.2016 г. в 10:05, Иво Димов написа:

Ако има 4 гб рам ,не ти трябва суап дял за домашно пц да си цикаш у фейса :)

И при по-малко може да работи. При 1 GB RAM и цялата инсталация на флашка (4 GB) - се държеше що годе прилично.

Е - мъркаше, че няма суап, ама държеше ... И то кубунту - дето не е хептен леко.

Досега не бях срещал проблем със флашки под линукс..

Днес купих една 64 гигабайтова флашка която се разпознава при поставяне но изобщо не я показва като наличен носител.

[    9.434062] usb 7-1: Manufacturer: Innostor
[   10.436760] scsi 2:0:0:0: Direct-Access     Innostor NAND Flash       1.00 PQ: 0 ANSI: 6
[   10.437584] sd 2:0:0:0: [sdc] Attached SCSI removable disk

Някой има ли някаква идея?!

преди 4 минути, Росен Р. Александров написа:

Досега не бях срещал проблем със флашки под линукс..

Днес купих една 64 гигабайтова флашка която се разпознава при поставяне но изобщо не я показва като наличен носител.

[    9.434062] usb 7-1: Manufacturer: Innostor
[   10.436760] scsi 2:0:0:0: Direct-Access     Innostor NAND Flash       1.00 PQ: 0 ANSI: 6
[   10.437584] sd 2:0:0:0: [sdc] Attached SCSI removable disk

Някой има ли някаква идея?!

Когато стартираш gparted, флашката изброена ли е в списъка с наличните устройства (примерно dev/sdb).

Не но и при Windows не я познава.. Показва я но като непознат носител и като цъкна да я отворя ми отваря DVD-то и казва че няма диск в този носител... Много странно

Вероятно ще ходя да я връщам. 

преди 15 минути, Росен Р. Александров написа:

Не но и при Windows не я познава.. Показва я но като непознат носител и като цъкна да я отворя ми отваря DVD-то и казва че няма диск в този носител... Много странно

Вероятно ще ходя да я връщам. 

Ако я няма изобщо като устройство, вероятно е повредена. Ако е повредена само таблицата на дяловете, няма да можеш да я отваряш, но ще се вижда, като носител.

[ 1139.510397] usb 7-1: new SuperSpeed USB device number 2 using xhci_hcd
[ 1139.524936] usb 7-1: New USB device found, idVendor=1f75, idProduct=0903
[ 1139.524944] usb 7-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[ 1139.524948] usb 7-1: Product: PenDrive
[ 1139.524951] usb 7-1: Manufacturer: Innostor
[ 1139.524955] usb 7-1: SerialNumber: 0903100000000000000000000131
[ 1139.526192] usb-storage 7-1:1.0: USB Mass Storage device detected
[ 1139.526450] scsi host2: usb-storage 7-1:1.0
[ 1140.530142] scsi 2:0:0:0: Direct-Access     Innostor NAND Flash       1.00 PQ: 0 ANSI: 6
[ 1140.531680] sd 2:0:0:0: [sdc] Attached SCSI removable disk
root@CLDM ~ # fdisk -l /dev/sdc 
fdisk: cannot open /dev/sdc: Не е открит носител
root@CLDM ~ # 

http://www.tomshardware.co.uk/forum/253910-32-flash-drive-insert-disk-drive

Това "Аttached SCSI removable disk" какво е ?

Би ли ми показал снимка на екрана, какви устройства са изброени в списъка на GParted.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.