Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ако си начинаещ в Линукс, задай въпроса си тук

Featured Replies

Тоя форум пък откъде изкочи... баси името :D

Не ме ли грабне, както беше с елементари ос няма как.

Жалко, че половината му неща не работеха за новата версия. 

• Отговори 9,2k
  • Прегледи 765,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• +1 За темата.   Нека си я има, пък ще се види, какво толкоз? Заглавието е добро, и ще грабне окото на всеки начинаещ, така ще се ориентират по лесно, защото има доста които не знаят дори кое дистро

• Културен мога да бъда само към хора, които отвръщат със същото, проявяват уважение, влагат старание да вникнат в даден казус, мислят логично и са възприемчиви, независимо от това, че са начинаещи в да

• Вчера си купих мотоциклет, до сега съм карал само кола. Защо го купих, ще оставя на вас да прецените. Много гаден този мотоциклет, вместо скоростен лост, му сложили педал за смяна на скоростите. Обико

Публикувани изображения

Тоя форум пък откъде изкочи... баси името [emoji3]

Не ме ли грабне, както беше с елементари ос няма как.

Жалко, че половината му неща не работеха за новата версия. 

Дате питам нещо? Като ти харесва боклука win10 защо не си го ползваш? Ами само ни губиш времето с тролските си глупости? Искаш линукс хващаш една дистрибуция и си я гласиш.. Красота и сигурност не се инсталират. Ти си ги правиш

Изпратено от моят LG-D855

преди 5 часа, Mozo написа:

За да ти стане удобна и лесна една система трябва да я използваш за основен десктоп, а не да си пускаш Linux два пъти месечно, за да се почувстваш хакер, защото първо, че така никога няма да придобиеш никаква представа за каквото и да било и второ, че така никога няма да се научиш на нищо.

Мда, трие си уина, слага някое дистро и ползва. Излязат ли проблеми, влиза в нета, чете, задава въпроси, оправа и тн. Само така ще свикне. :)

преди 1 час, Росен Р. Александров написа:

Дате питам нещо? Като ти харесва боклука win10 защо не си го ползваш? Ами само ни губиш времето с тролските си глупости? Искаш линукс хващаш една дистрибуция и си я гласиш.. Красота и сигурност не се инсталират. Ти си ги правиш

Изпратено от моят LG-D855

Форумен многознайко с 118 поста само? 

Не помня да съм вързал някой да ми отговаря, айде със здраве и няма да ви губя "ценното време" повече.

преди 1 час, Kieli написа:

Мда, трие си уина, слага някое дистро и ползва. Излязат ли проблеми, влиза в нета, чете, задава въпроси, оправа и тн. Само така ще свикне. :)

Това е идеята, но трябва да се работи през това време. 

преди 1 минута, Ивайло Костов написа:

Форумен многознайко с 118 поста само? 

И не можеш да броиш виждам :D

• Потребител
  •  748
  • 1995 мнения

Цялата ми мъка се свежда до няколко прости неща:

- лента на задачите с няколко икони на приложения които да са закачени, в дясно часовник и езика за писане и задълже да се намира отдолу на екрана.

- приложенията които са закачени при отваряне да не се показва нов таб в лентата на задачите а да оцветява или по друг начин маркира самата икона - така навигацията става много по-лесна при много отворени приложения за мен

Та някъде да се насоча?

преди 16 минути, Ивайло Костов написа:

Цялата ми мъка се свежда до няколко прости неща:

- лента на задачите с няколко икони на приложения които да са закачени, в дясно часовник и езика за писане и задълже да се намира отдолу на екрана.

- приложенията които са закачени при отваряне да не се показва нов таб в лентата на задачите а да оцветява или по друг начин маркира самата икона - така навигацията става много по-лесна при много отворени приложения за мен

Та някъде да се насоча?

Точно това, което искаш, по-запознати от мен ще ти кажат дали може да стане и как, но аз се сещам за това - https://www.youtube.com/watch?v=NqCKkd-J_r0

Ивайло това дет го искаш го могат и Юнити и Гном и КДЕ графични среди. Графичната среда се инсталира върху базовата инсталация така ,че може да бъде сложена на произволна линукс дистрибуция.Имаш привилегията да си инсталираш и Plank и Cairo докове и тн.  Можеш да направиш каквото си поискаш и както на тебе ти е кеф  при положение,че ти се занимава и ти е интересно.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 49 минути, Ивайло Костов написа:

Та някъде да се насоча?

Тази ли опция имаш предвид - групиране на прозорците?

https://s19.postimg.org/4bd2xpek3/panel.png

преди 2 минути, cybercop написа:

По-скоро това от снимката, след старт само се маркира иконата а не отваря нов таб.

Заснемане.PNG

преди 38 минути, рэнэгат написа:

Точно това, което искаш, по-запознати от мен ще ти кажат дали може да стане и как, но аз се сещам за това - https://www.youtube.com/watch?v=NqCKkd-J_r0

Къде с намек къде директно никой не пропъчва убунту.

преди 20 минути, AlkatrazBG написа:

Ивайло това дет го искаш го могат и Юнити и Гном и КДЕ графични среди. Графичната среда се инсталира върху базовата инсталация така ,че може да бъде сложена на произволна линукс дистрибуция.Имаш привилегията да си инсталираш и Plank и Cairo докове и тн.  Можеш да направиш каквото си поискаш и както на тебе ти е кеф  при положение,че ти се занимава и ти е интересно.

Точно и ясно ми трябва обяснено ако е възможно, че ако тръгна да чета за всеки вариант ще отиде 2 дена.

Идеята ми е някой който е минал по тоя път да даде съвет.

преди 18 минути, cybercop написа:

Точно това иска, само с икона без надпис в лентата, но не го знае. Ако е отворил 100 пъти едно и също ми е много интересно, как ще познае какво какво е, ако е означено само с чертички или гевречета.

@Ивайло Костов : Отдавна не съм ползвал Windows и не мога да схвана, какво точно имаш предвид. Стартираш приложение. Какво искаш да стане с него?  Да не се отваря в нов прозорец, а, само в лентата на задачите ли ? Да стартира минимизирано.

Опцията, която съм ти показал е следната. Ако е стартирано едно копие на приложението, при отваряне на ново копие, то се групира в един прозорец на лентата на задачите, а не в самостоятелен прозорец. Заглавието на прозореца можеш да го махнеш и да се покаже само икона.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

току що, cybercop написа:

@Ивайло Костов : Отдавна не съм ползвал Windows и не мога да схвана, какво точно имаш предвид. Стартираш приложение. Какво искаш да стане с него?  Да не се отваря в нов прозорец, а, само в лентата на задачите ли ? Да стартира минимизирано.

Опцията, която съм ти показал е следната. Ако е стартирано едно копие на приложението, при отваряне на ново копие, то се групира в един прозорец на лентата на задачите, а не в самостоятелен прозорец.

Според това, което прочетох, иска абсолютно същото, което е под Windows - да можеш да си pin-ваш програми и, когато натиснеш върху тях, те да се отварят, но единствено иконата да индикира, че е отворено (като при Unity).

Ми като иска да пинва  да ползва гном и проблема му е решен генерално. Той не иска да работи със линукс мислене а иска да  направи нещо различно да му работи и изглежда както е свикнал .

преди 6 минути, рэнэгат написа:

Според това, което прочетох, иска абсолютно същото, което е под Windows - да можеш да си pin-ваш програми и, когато натиснеш върху тях, те да се отварят, но единствено иконата да индикира, че е отворено (като при Unity).

Да, точно това ми е нужно, примерно скайп, хром, FTP са ми винаги отворени и съм ги "закачил".

Изискването ми е само за тия които са "закачени", всеки друг отворен софт да си го зарежда но само с иконата си, без текст.

Заснемане.PNG

преди 9 минути, бат'начо написа:

Точно това иска, само с икона без надпис в лентата, но не го знае. Ако е отворил 100 пъти едно и също ми е много интересно, как ще познае какво какво е, ако е означено само с чертички или гевречета.

Мхм, което е възможно най-противното нещо. Моментално, ама моментално, когато ми се наложи да работя с Windows разкарвам Super bar, правя си нормален quick launch и ги правя да не се групират. Това обектите да ти се отварят в нещо като quick launch е супер, ама супер гадно. Имаш подредени някакви икони и при стартиране на някое приложение то се отваря между иконите. Не в таск бара, между иконите. Отвратително. До ден днешен не мога да разбера как подобна глупост въобще проби и има такива, които я използват eusa_doh.gif

преди 3 минути, AlkatrazBG написа:

Ми като иска да пинва  да ползва гном и проблема му е решен генерално. Той не иска да работи със линукс мислене а иска да  направи нещо различно да му работи и изглежда както е свикнал .

Искам да ми е удобно?

Подобна добавка за панела ще свърши ли работа ?

http://www.webupd8.org/2013/03/dockbarx-available-as-xfce-panel-plugin.html

преди 2 минути, Mozo написа:

Мхм, което е възможно най-противното нещо. Моментално, ама моментално, когато ми се наложи да работя с Windows разкарвам Super bar, правя си нормален quick launch и ги правя да не се групират. Това обектите да ти се отварят в нещо като quick launch е супер, ама супер гадно. Имаш подредени някакви икони и при стартиране на някое приложение то се отваря между иконите. Не в таск бара, между иконите. Отвратително. До ден днешен не мога да разбера как подобна глупост въобще проби и има такива, които я използват eusa_doh.gif

Макар да съм с 20 и косур инча монитор това да ми отваря в таск бара иконата + текста е глупово и заемащо място. 

За мен това е удобно.

току що, рэнэгат написа:

Offtopic: Кое те кара да изоставиш Windows?

Иб*ха му майката, в началото 10-та зареждаше доста по бързо и работеше по-леко в сравнение със сега.

преди 1 минута, Ивайло Костов написа:

Макар да съм с 20 и косур инча монитор това да ми отваря в таск бара иконата + текста е глупово и заемащо място. 

За мен това е удобно.

Иб*ха му майката, в началото 10-та зареждаше доста по бързо и работеше по-леко в сравнение със сега.

Виж добавката от предишния ми пост. А, какво ще ти се показва в панела - икона, текст или и двете е въпрос на една отметка в настройките. За теб, може да е глупаво, но хората имат различни предпочитания, без аргументите им да са по глупави от твоите.

току що, cybercop написа:

Виж добавката от предишния ми пост. А, какво ще ти се показва в панела - икона, текст или и двете е въпрос на една отметка в настройките. За теб, може да е глупаво, но хората имат различни предпочитания, без аргументите им да са по глупави от твоите.

Да сега това гледам, но под глупаво разбирайте глупаво за мен. Все пак пиша от мое име, не от името на всички или определена група.

преди 8 минути, Ивайло Костов написа:

Да сега това гледам, но под глупаво разбирайте глупаво за мен. Все пак пиша от мое име, не от името на всички или определена група.

С добавката за панела какво стана ?

http://www.webupd8.org/2013/03/dockbarx-available-as-xfce-panel-plugin.html

преди 6 минути, рэнэгат написа:

Страхотно видео, оправи ми деня :) Гледал съм старите версии и тази също е много добра. Много истини има там :)

преди 18 минути, Ивайло Костов написа:

Искам да ми е удобно?

Мне, да си мислиш, че ти е удобно и както са ти казали да ти е удобно от Microsoft. Точно това, което искаш го няма и предполагам, че няма да го има, поради абсурдността му. Само Windows потребител може да използва нещо толкова недоклатено. Icons only за KDE наподобява на гадните квадрати без име и текст, но точно тази смахната функция на Super bar я няма. И разгеле, че я няма :P

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.